Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Krämig kyckling med inlagd gurka

Krämig kyckling med inlagd gurka

4 person(er) Ingredienser
2 st kycklingfiléer
olivolja till stekning
flingsalt
nymald peppar
1,5 dl ättiksgurka, fintärnad
2 dl turkisk yoghurt
1 msk tahini, sesampasta
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 msk bladpersilja, hackad
valnötter till garnering
Tillagning
Olika röror är ett måste, den här med kyckling och saltgurka är ett vanligt inslag på det libanesiska mezebordet.
1 Stek kycklingfiléerna i olivolja på båda sidor, cirka 5 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Låt kallna och skär kycklingen i små bitar.
2 Blanda kyckling, gurka, yoghurt, tahini, vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
3 Låt smakerna mogna i kylen före servering. Lägg upp i en skål och garnera med valnötter.
10 September 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida