Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2020)
>>


Biff à la Lindström steg-för-steg

Biff ā la Lindström steg-för-steg


Meddelande till honom/henne

Biff ā la Lindström är en svensk specialitet, som troligen har ett ryskt ursprung. Det är goda saftiga biffar, som smakar gott med en öl till.



Biff ā la Lindström

4 portioner, cirka 45 minuter

3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 gul lök
400 g nötfärs
1 dl inlagda rödbetor, finhackade
2 msk kapris, finhackad
2 msk smör
Sås:
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 1/2 msk brun redning, Maizena
salt, svartpeppar


1 Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla, cirka 10 minuter. Blanda ner ägg, salt och svartpeppar.

2 Skala och finhacka löken. Stek den i lite smör utan att den tar färg, cirka 2 minuter. Låt den svalna och blanda sedan ner den i havregrynsblandningen.

3 Vänd ner nötfärs, rödbetor och kapris i lökblandningen och blanda väl.

4 Rulla färssmeten till 8 jämnstora bollar och platta ut till biffar, cirka 1 1/2 cm tjocka och lägg dem på smörpapper.

5 Hetta upp smör på god värme och stek biffarna, några i taget, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg upp på serveringsfat.

6 Blanda vatten och kalvfond i en kastrull. Red av med brun redning. Låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

25 September 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida