Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Älgstek med vinbärssås

Älgstek med vinbärssås






Älgstek (mörad)
800,0
gram


Salt & peppar









Sås:



Portvin
1,0
dl


Grädde (matlagnings-)
4,0
dl


Viltfond (konc)
3,0
msk


Vinbärsgelé
3,0
msk


Arrowrot
1,5
tsk







Tillbehör:



Steklök/smålök
12,0
styck


Broccoli (färsk)
1,0
huvud


Potatis
0,8
kilo



Tillaga i ugnens nedre del i 2,5-3,5 tim.
Häll vatten på plåten, ös steken då och då.
Stek tills innertemperatur 65 grader. (70 =välstekt. 60= steken på bilden).
Ta ut steken och låt den vila i 10-15 min.


Skala lök och lägg den på gallret i ugnen 1 timme innan steken är färdig.


Skala och koka potatis under tiden.


Skär broccoli i mindre bitar och koka den i ca 5 minuter minuter.


Sås:

Häll portvin i en kastrull och koka ner tills nästan all vätska försvunnit.
Tillsätt grädde, fond och gelé. Koka upp.
Blanda arrowrot med lite vatten och vispa ner i såsen. Låt småkoka i 3 minuter.
Smaka av med lite steksky, salt, peppar.
22 Oktober 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida