Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


halkigt

Träning nere på klubben idag på förmiddagen. Vi blev tillslut fem stycken som körde hoppbana. Från början var det en klass ett bana med mycket fart som vi sedan vände på och det blev betydligt svårare.

Halvt livsfarligt var det att springa idag, blött och halt, och jag hade tagit på mig kängorna eftersom gortex-skorna inte tål så mycket vatten längre. Kängor är verkligen ingen höjdare att springa i! Tungt och svår styrt och jag höll på att dra omkull flera gånger :-) Blev inte full satsning i springandet kan jag säga...

Matte började med att klanta sig, och lät Taurus starta trots att fokusen inte var hundraprocentig. Sånt straffar sig med en gång :-) fyra hinder och sen ut på kisserunda tyckte Taurus. Omstart och nu var det fokus som gällde! Fick en toppenrunda, perfekt slalom och han sprang glatt genom säcken trots att den var blöt!! Gutt!

Omvänd bana blev mycket svårare. Knepig slalomingång, svåra tunnelingångar och lite konstiga byten. Dessutom så hade hundarna nu lärt sig den gamla banan och tyckte att de kände igen sig. Tillexempel så kom man genom en lång rak tunnel som tidigare varit en del av raksträckan i mål men där man nu skulle svänga höger så fort hunden kommit ut ur tunneln. Alla mattar (inga hussar idag...) fick jobba ordentligt!! För vår del blev det ingen höjdare men på sätt och vis är det nog nyttigt att göra så. Det är ju meningen att Taurus ska lyssna på vart hans matte visar att han ska inte springa som han tror att det ska vara. Skyller lite på det dåliga underlaget, tror inte att Taurus stördes så mycket men det störde mig att inte våga satsa ordentligt, hamnade hela tiden efter och hann inte dit jag ville. Men det är väl bara att vänja sig, det lär nog vara blöt ett bra tag framåt...

Har visat sig att jag inte är själv om att utöka flocken, vilken valp-vår det kommer att bli. Vet fyra stycken träningskompisar som precis har hämtat eller inom en snar framtid ska hämta hem valp. Vet dessutom en till som står i kö för valp senare i vår och två till som nog också är på G att utöka flocken. Å så ska ju Josefin snart hämta sin lille Era. Åhh, vad roligt det ska bli med alla nykomlingar :-) Själv läser jag allt som rör pälsar och pälsvård, måste ju lära mig hur det går till att kamma, karda, föna och klippa...hur nu det ska gå? Men, men det ska säkert gå det också med lite träning.

22 November 2009  | agility | 3 kommentarer
Haha ja Izzan är en rolig hund, hon tänker "outside the box" kan man ju säga! :) Så skoj med alla tillökningar, ska bli riktigt skoj att följa er här! Extra kul att det blir en mediumhund... ;)

Webbplats: http://pinscherflickorna.bloggagratis.se
Skrivet av Malin den 24 November 2009 09:56
Kul med lilla valpen som är på gång! Synd att du inte vill ha en pinscher till, men jag förstår dig så väl med tanke på hur Taurus beter sig i tävlingssituationerna.... han som ändå är så duktig när han vill!

Webbplats: http://www.barkingkelly.se
Skrivet av Sanna & Kelly den 23 November 2009 17:32
Visst är det spännande!!! Så mycket nytt att hålla koll på och lära sig! Är helt övertygad om att du kommer att bli kanonduktig på pälsikyren! ;)

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 22 November 2009 16:00
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida