Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


kontaktfält- igen

Jodå, idag var det åter dags för kontaktfältsträning. Några skick mot lock på bara nerfarten på balansen och sen gick vi över till A:et. Har bara tränat nån enstaka gång på detta och då hade han lite svårt att hålla kvar bakdelen på nerfarten. Den liksom halka av...å så vill vi ju inte ha det. Men det beteendet fanns inte alls idag, får se om det håller i sig. Körde bara nerfarter och mot lock och det funkade jättebra. Testade att ta bort locket en gång men då blev han väldigt fundersam och visste inte vart han skulle...jag avvaktade och då smög han sig ner till marken och fick sitt klick och blodpudding. Så det blir nog fler skick mot lock innan vi tar bort det igen. Testade också hela hindret två gånger och det köpte han idag =) höll dessutom kvar bakdelen även om han fick lite mer fart nu.

Gjorde några fler repetitioner på balansen också, både med och utan lock, och på balansen funkar det faktiskt att ta bort locket om skicken med lock överväger annars blir han osäker. Testade också att lägga undan klickern och låta honom springa av på "kör" samtidigt som jag kasta leksak. DET tyckte han var roligt! Men jag är lite rädd att jag samtidigt som jag lär in "kör" och lär honom starta på min armrörelse(som kastar lekaken) å det vill jag ju inte. Hade ju dock ingen medhjälpare med mig idag som kan sköta det där med belöningarna...

Körde också superbelöningar på slalomet några gånger för att hålla uppe motivationen :-) men känner kanske att vi borde gå över och träna ingångar ett tag istället för hela slalom. Sen blev det bana och jag har efter det skrivit en stor lapp här hemma att jag ska träna starter!!!! Så nu finns det tre projekt för vintern: slalom, kontaktfält och STARTER.

 

28 November 2009  | agility | 1 kommentar
Du är flitig och duktig du! Bra med en plan för vintern tycker jag.

Webbplats: http://www.barkingkelly.se
Skrivet av Sanna & Kelly den 2 December 2009 10:12
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida