|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paprikacrêpe med kräft- och champinjonfyllning.
Med paprika i smeten får du vackert färgade crêpes med annorlunda smak. Fyll med kräftstjärtar och svamp och servera som förrätt.
Crêpes: 4 ägg 4 äggulor 1½ dl strösocker 1½ dl vatten ½ krm salt 3 dl vetemjöl 25 gr smör 1 dl vispgrädde 3½ dl mjölk 1 röd paprika
Fyllning: 100 gr färska champinjoner 200 gr skalade kräftstjärtar 2 msk vermouth ½ dl crème fraiche
Till servering: Gröna sallatsblad Paprikastrimlor
Gör så här: Skölj och ansa paprikan, mixa den och sila bort skalrester. Vispa samman äggulor, hela ägg, socker, vatten, lite av mjölken och vetemjöl till en slät smet. Rör ner paprikaspadet, smält smöret och tillsätt det. Häll i grädde och resten av mjölken, krydda med salt. Blanda väl och grädda crêpen så tunna som möjligt.
Putsa svampen, dela den och koka med vermouthen tills nästan all vätska är borta, låt svalna. Blanda svampen med kräftstjärtar och crème fraiche och fyll crêpen med blandningen. Arrangera på en tallrik och garnera med sallad och paprikastrimlor.
Det här receptet är för fyra personer, men det blir mycket!! Jag gjorde dubbel sats för 13 personer och det räckte. (Och blev massor över) Jag tog också vitt matlagningsvin i stället för vermouth.
|
7 Januari 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|