Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Paprikacrêpe med kräft- och champinjonfyllning.

Med paprika i smeten får du vackert färgade crêpes med annorlunda smak. Fyll med kräftstjärtar och svamp och servera som förrätt.


Crêpes:
4 ägg
4 äggulor
1½ dl strösocker
1½ dl vatten
½ krm salt
3 dl vetemjöl
25 gr smör
1 dl vispgrädde
3½ dl mjölk
1 röd paprika


Fyllning:
100 gr färska champinjoner
200 gr skalade kräftstjärtar
2 msk vermouth
½ dl crème fraiche

Till servering:
Gröna sallatsblad
Paprikastrimlor



Gör så här:
Skölj och ansa paprikan, mixa den och sila bort skalrester.
Vispa samman äggulor, hela ägg, socker, vatten, lite av mjölken och vetemjöl till en slät smet. Rör ner paprikaspadet, smält smöret och tillsätt det.
Häll i grädde och resten av mjölken, krydda med salt.
Blanda väl och grädda crêpen så tunna som möjligt.

Putsa svampen, dela den och koka med vermouthen tills nästan all vätska är borta, låt svalna.
Blanda svampen med kräftstjärtar och crème fraiche och fyll crêpen med blandningen.
Arrangera på en tallrik och garnera med sallad och paprikastrimlor.

Det här receptet är för fyra personer, men det blir mycket!!
Jag gjorde dubbel sats för 13 personer och det räckte. (Och blev massor över)
Jag tog också vitt matlagningsvin i stället för vermouth.


       
7 Januari 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida