Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


MyDog

Detta kan bli en av de längre bloggarna, för det har varit fyra intensiva dagar med massor av hundaktiviteter.

03.30 i torsdags började äventyret! Då packades bilen och vi for mot Göteborg, jag & Taurus, mamma med Rio och Rosso och så Rebecca & Wille. Två kaniner och en räv levde lite farligt annars gick resan dit bra. Kvart över åtta, och i god tid, var vi installerade vid ring 20 inne på Mässan. Parkeringshus och veterinärrbesikting är stressande saker men när man tagit sig igenom dem så är det svåra avklarat :-)

En ny känsla, iallafall i utsällningssammanhang, infann sig väldigt snabbt...Fruktansvärt nervös! Dessutom sköt de på starten från 9 till halv tio pga av trafiken. Huuu.....Tillslut körde det igång iallafall. Vovven skötte sig bra, han sprang fint men ville inte ställa upp. Det som har varit hans grej. Jag har inte behövt göra så mycket han har ställt upp sig själv och stått och tittat på nått spännande han hittat. Mycket praktiskt, men nu verkar det som om matte får ta och lära sig hur hon ska ställa upp sin hund för han gör det inte själv längre...typiskt att man måste engagera sig i saker och ting för att det ska bli bra ;-) Blev i alla fall en 2:a plats i championklass och 4:e bästa hane. Sen blev det en promenad till shibaringen och så inköp av en klippmaskin. Fick också nya bevis på att mitt lokalsinne är totalt obefintligt... "låg inte ring 2 åt det hållet...?" - å det efter att precis varit vid ring 2 och vänt...Tur att vi hade sällskap av Rebecca som var en utmärkt guide :-)

Sen blev det mer av min favorit-bilkörning i storstan. Vem har bestämt att det ska köra omkring spårvagnar på gatorna? å vem kom på den smarta idén att vi placerar spårvagns och busshållsplatsen mitt i en rondell? Två motorstopp, ett i den branta backen in i parkeringshuset och ett mitt i en korsning lyckades jag med, dessutom några mer eller mindre tveksamma filbyten...Men jag är väldigt nöjd med vägbeskrivningen från mässan och ut till hotellet i Backadal som jag knåpa ihop med hjälp av Eniro innan vi åkte hemifrån. Den var klockren :-)

Promenad med hundarna, middag på hotellet och så en dusch innan vi slockna allihopa. På fredagen skulle vi in efter ett gäng Riesenschnauzrar och vi fortsatte med vår favoritplacering- 4:e bästa hane. Därefter blev det freestyletävling, inte för oss såklart-vi var bara åskådare, men Josefin och Azlan var med och tävlade! Det var roligt att se! Ni är så duktiga och ambitiösa :-)

På resan hem vill jag inte minnas att vi stötte på några djur- skönt! Sen var det hem och sova för att sedan åka till Göteborg igen. Ja, jag tycker verkligen (inte) att det är roligt att åka fram och tillbaka från östkust till västkust till östkust och så tillbaka till väst...Hmm, lite segt var det på lördag morgon men det gick snabbt över. Ett gäng förväntansfulla och glada hundungdomar har den inverkan på en :-) Träffade på fyra rådjur redan på Sveavägen, innan vi ens lämnat Nybro, sen såg vi en älg precis bredvid vägen och därefter ytterligare två, men de stod på rätt sida viltstängslet. Skönt när det finns stängsel, speciellt när det är mörkt...Men inga större problem varken dit eller hem!

Mässan är nästan ännu roligare utan hund! När han är med har jag fullt upp med honom men nu kunde man gå runt och strosa och titta på  hundar (pudlar!) och alla prylar. Iallfall i början av dagen kunde man strosa runt men senare på dan var det fruktansvärt mycket folk! Arrangörerna måste vara riktigt nöjda, hur mycket besökare som helst. Det var knöka fullt överallt. Läktarna vid finalringen och vid agilityn räckte inte till på långa vägar. Det satt folk på golvet, i trapporna till läktarna och varje gång det var paus i programmet eller när någon ny uppvisning började så var det korvstoppning när de som vill bort från läktarna skulle försöka byta plats med dem som ville ha en plats att sitta på. Räddningshundar som firades ner från taket och polishundar som flög in rakt genom ett fönster på en bil för att ta fast en buse var häftigt att se. Det bästa för dagen var iallafall "Askhunden" -baserad på sagan om askungen och med enbart hundar i rollerna! Så charmigt och så roligt!!!

Handlade mer pälsvårdsgrejor till pudeln och så ett halsband till Taurus. Vi stannade och tittade lite på finalerna också innan vi for hem. Inatt har jag sovit som en stock!! Taurus var inlämnad hos mamma under gårdagen och han hade sovit större delen av dagen. Inte alls konstigt, han var fruktansvärt trött i fredags. Trött och GRINIG. Men så blir det när man inte vill sova...

Idag har vi varit i Påbonäs hos familjen Svensson på pinscherträff. Promenad och så lite bus i trädgården innan det blev köttfärssoppa. Mums! Tre små H-kullare, Haze, Hasse och Hector var med och höll låda. Härliga små hundar! Kul att träffa dem, roligt var det också att träffa Gusten med familj. Dem har vi inte träffat förrut. Jättetrevlig och go hund, tyckte jag iallafall. Taurus var inte imponerad, så surgubben fick sitta i buren medan vi åt och så fick han komma ut och leka en stund innan vi skulle åka hem. Det var roligt det!

Nu ska vi bara ta det lugnt:-)

10 Januari 2010  | övrigt | 2 kommentarer
hahaha. jasså han blir också grinig av för lite sömn. så sött egentligen. jaaa.. det är väl väldigt konstigt att sakerna bara hoppar ur korgen... måste spöka eller nåt. min hund e ju så trög så jag tror det kommer bli ett evighetsprojekt att lära henne städa. hehe

Webbplats: http://www.nogg.se/cilka
Skrivet av annette den 13 Januari 2010 18:49
Ja, det gäller att ni vilar upp er ordentligt nu innan den lille kommer. ;) Och det är ju snart det!!!

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 11 Januari 2010 23:17
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida