|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2024) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Apelsin- och senapspanerat kalkonbröst
Tillagningstid totalt: 1 time 30 min Arbetstid: 1 time Ingredienser: 4 pers.
800 g potatisar 4 klyftor vitlökar 1 msk olivolja havssalt peppar Kød: 600 g kalkonbröst grovsalt peppar 3 msk dijonsenap 2 msk apelsinjuice 1 dl ströbröd 2 msk färsk Legro persilja 1 msk färsk Legro timjan Tilbehør: 200 g savoykål 8 salladslökar 2 msk pinjenötter 10 g smör bordssalt peppar
Tillagning: -Ugnsrostad potatis: Värm ugnen till 200°C. Blanda potatisskivor, vitlök, olivolja, salt och peppar i en skål. Bred blandningen på en bakplåt och ställ den i ugnen näst längst ner i 45 min. eller tills potatisen har blivit gyllene och frasig.
-Kalkon: Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn i smör ca. 2 min. på varje sida i en het panna. Ställ den sedan i ugnen på mellersta falsen i 20-30 min. Tjockleken avgör stektiden. Nagga med en sticka och kolla om saften är klar. Ta ut köttet och låt det vila.
-Blanda senap och apelsinjuice med hälften av ströbrödet. Pensla blandningen på ovansidan av köttet. Blanda resten av ströbrödet med vitlök, persilja och timjan. Strö blandningen över senapen, tryck lite så att den fastnar. Grilla kalkonköttet i ugnen på mellersta falsen i 5-7 min.
-Tillbehör: Plocka bort bladen på savoykålen och skär dem i mindre bitar. Dela salladslöken på mitten. Rosta grönsakerna och pinjenötter i smör i några minuter. Salta och peppra.
|
20 Januari 2010
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|