Startsidan Blogg Fotoalbum Välkommen! Vänner Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2020)
>>


Smaken är som röven

En blogg jag fastnat för: http://fredrik.cafe.se/for-atar-lasagnen/
16 Januari 2012  | Länk | recept | 0 kommentar
Tupperwares tackgåva i Januari!

http://www.youtube.com/watch?v=0O2YqE2FPH0

<object width="320" height="265"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0O2YqE2FPH0&hl=sv_SE&fs=1&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/0O2YqE2FPH0&hl=sv_SE&fs=1&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999" type="application/x-shockwave-flash" allowaccess="always" allowfullscreen="true" width="320" height="265"></embed></object>

19 November 2009  | Länk | recept | 0 kommentar
Gravitys bullar

GRAVITY`s BULLAR

                                                                            

150 g smör

5 dl mjölk

1 pkt gäst för söta degar

1 dl socker

½ tsk salt

1 tsk bakpulver

2 tsk stött kardemumma

12-13 dl vetemjöl

 

Fyllning görs enkelt i Mini Quick chef

100 g rumsvarmt smör 

1 dl socker

2 msk kanel

Alternativ Vaniljkräm. Gör då ett tryck med Spritspåse alt Sprits bollen

 

Mät upp mjölet i 538 Måttåmix, häll över i 564 Maxi vispskål alt. Blanda ner socker, salt, kardemumma och bakpulver.

 

Smält smöret i 1509 Microplus kanna, fyll på med mjölken och värm i mikrovågsugnen degvätskan fingervarm. Lös upp jästen i degvätskan och häll över i vispskålen.

 

Blanda degen med 564 Silikon skrapa, sätt på locket och pys vispskålen. Sätt vispskålen i varmt vatten i diskhon för att degen skall jäsa i ca 10-12 min. Locket ”hoppar” av när det är färdigjäst.

 

Lägg fyllningen i 561 Spritspåsen eller 577 Squeese-it och sätt på den raka tyllen.

 

När degen är färdigjäst hälls den över på 559 Degunderlag och du börjar rulla bullar med hjälp av Avanti Sugrörsglas. Flytta varje bulle till plåten, det blir ca 30 bullar.

Ta Spritspåsen och stick i varje bulle och kläm i lite fyllning, du kan göra 4-5 stick.

 

Sen penslar du med ägget och om du vill strör över pärlsocker.

 

Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader ca 8-10 minuter.

 

TIPS: använd Silikonform rund  och gör två ”Gravity Pricke Kaka”. Då häller du degen direkt från bunken i formen och gör så många stick med fyllning som du vill ha. Grädda  i neder delen av ungen på 200 grader ca 20 min.

 

 

Lycka till!

13 September 2009  | Länk | recept | 0 kommentar
Team Gravity har skaffat blogg

Sitter och lägger in recept på Team Gravity´s blogg.

Sitter och går igenom gamla mail för att hitta gömda/glömda smaskigheter (hittar även snaskigheter, men dom lägger jag inte ut.)

Vill du kika in? Adressen är: http//teamgravity.blogg.se

13 September 2009  | Länk | recept | 0 kommentar
Gottigottgott!

Har just ätit jättegott!

6 potatisar, 3 rödbetor och 2 gula lökar i klyftor, 1/2 zucchini i tärningar, 1 palsternacka i slantar samt 2 kycklingfileer lades ned i Ultra plus och kryddades med örtsalt och pepparmix. Efter en stund i 200 graders ugn börjar det dofta gott och då vet man att det är riktigt färdigt.

11 September 2009  | Länk | recept | 2 kommentarer
Torsdag lunch

Nu har Kent åkt till jobbet, men jag har ändå min bil hemma. Härligt!

Ja till jobbet är han inte riktigt på väg ännu, han skulle hem till en av sina tjejer först.

Vi har just ätit. Trots att jag säger att Tupperware jobbet bara tar några timmar per demo så är det ju lite extra forskning som ska utföras och nu har vi fått nya recept och då måste man ju offra sig och prova åtminstone några av dem. Igår gjorde jag ju pizzan i nya magasinet "Pizza med gott samvete" och idag var jag tvungen att prova något jag aldrig hört talas om och inte kan uttala Moghabiah.

Jag gjorde en sallad på dessa kulor och det blev jättesmarrigt.

Häll 1,5 dl Moghabiah och 5 dl vatten i Easy Rise och kör i micron 20 min på full effekt. Blanda sallad, tomat, gurka och oliver med feta ost, oliver och en halv finhackad rödlök och krydda med örtsalt. Då Moghabiah är färdigt skölj den i kallt vatten och blanda ned i salladen.

Ja som sagt ibland får man offra sig och äta en god lunch.

10 September 2009  | Länk | recept | 1 kommentar
Lunch

Sitter här och väntar att min vän ska ringa att hon är på G!

Då ska jag bjuda på lunch, hon ska få kyckling med ris

Så här har jag tänkt göra:

Lägga en hel kyckling tillsammans med lite goda kryddor i Ultraplus och sätta den i 200 grader varm ugn en stund kanske 20-30 minuter, fylla upp Easy rice med 3 dl matris och 6 dl vatten och sätta in i micron på 750 watt i 10 minuter, samt strimla lite sallad gurka tomat paprika purjolök och om det finns några andra grönsaker i kylen. När kycklingen är färdig reder jag såsen och hoppas någon dukar bordet så ska vi äta sedan.

Jag hoppas hon kommer snart för jag börjar bli hungrig.

25 Augusti 2009  | Länk | recept | 0 kommentar
Det godaste jag ätit!

Jag tror att jag idag har ätit den godaste middagen någonsin.

Nästan hela dagen har på sätt och vis ägnats åt maten idag.

Först gjorde vi kaffe och packade saker att ta med till lotten, sen stannade vi på himelstalunds loppis för köpa fikabröd och kika lite, det var så många säljare där att det tog lång tid och det blev många påsar köpta, förutom toscatårta och saltängs bullar blev det en hel back och en papperspåse med julpynt samt lite annat smått och gott.

På lotten ägnades lite tid åt grästrimmer och ogräsrensning, Kent gallrade rödbetor och palsternackor, plockade sallad och grävde upp årets första potatisar, då fikat var slut åkte vi hem och tvättade primörerna och la dem i lasagnefatet i ugnen tillsammans med en styckad kyckling och lite goda kryddor skjutsade in allt i ugnen och tog var sin hink och gick till hallonskogen ovanför lekparken. ( Ni som läste när jag plockade liljekonvaljer vet hur långt det är till skogen)

Hallonen lades i en tät burk för att alla småkryp skulle hamna i locket och svampen rensades och smörstektes. Salladen slungades och blandades med rödlök, tomat och gurka. (Tomaterna var köpta i affären som ni förstår om ni sett bilden på mina tomatplantor som för övrigt nu även har anfallits av mördarsniglarna)

Båda två utstötte vällustiga ljud då vi åt grytan på altanen.

25 Juli 2009  | Länk | recept | 1 kommentar
Inte ett enda E

Nu har vi ätit pannkaka!

Pannkakssmet:5 ägg 4 dl mjöl 8 dl standardmjölk 1 nypa salt

Knäck äggen i snabbshakern, häll i mjölet och hälften av mjölken, sätt på locket och skaka, häll i resten av mjölken och skaka igen, jag gör halva satsen i taget. Grädda i smör

Sylt: 2 kg blåbär 1 kg socker

Rensa bären, koka upp, häll i sockret koka i minst 10 minuter under omrörning, skumma.

Grädde: 2,5 dl vispgrädde, 1 tsk florsocker

Häll i snabbshakern och skaka max 1 minut.

Sedan äter man tills man storknar.

24 Juli 2009  | Länk | recept | 2 kommentarer
Min vän åt en mjukglass

Ville bara berätta vad glassen innehöll

E 471 Mono- och Diglyserider Av ätliga fetter och oljor eller av glyserol och fettsyror. Emulgeringsmedel som misstänks öka risken för vissa cancerformer. Får användas fritt i alla livsmedel som får innehålla tillsatser Kan vara tillverkade av griskött.

E 401 Natriumalginat Förtjockningsmedel av brunalger. Misstänks kunna ge svåra allergiska reaktioner och orsaka neurologiska störningar vid hög konsumtion.

E 407 Karragenan Ett stabiliseringsmedel och förtjockningsmedel som framställs av rödalger. Misstänks i stora mängder kunna orsaka svåra allergiska reaktioner, tarminflamation, fosterskador och leverskador.

E 412 Guarkärnmjöl Misstänks kunna ge tarmstörningar och försenad tillväxt.

E 466 Natriumkarboximetylcellulosa Tillverkas syntetiskt av cellulosa eller av bomull och klorättiksyra. Misstänks vara gasbildande, förstoppande och ge problem med matsmältningen. Innehåller ofta dioxin.

E 331 Anses ofarligt

13 Juli 2009  | Länk | recept | 1 kommentar
Dagens grubbel

 



Kan inte äta nötkött......galna kosjukan...






Kan inte äta kyckling.........fågelinfluensa



Kan inte äta ägg.......salmonella


Kan inte äta griskött........är rädd för att fågelinfluensan smittar små grisar




Kan inte äta fisk.....tungmetallerna i vattnet har förgiftat deras
kött

Kan inte äta frukt och grönt............insekticider och herbicider




Hmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!

M

M

M

M

M

M
M
M
M
M

M




Så egentligen finns det väl bara choklad kvar






OBS
!
STRESSED
 
baklänges blir
 
DESSERTS





Sänd detta till 4 personer så går du ner 2 kilo


Sänd det till alla du känner (eller inte känner) så går du ner 5 kilo
  

(Om du raderar det här mailet så går du genast upp 5 kilo.)




Därför har jag skickat det vidare...............jag vill inte riskera något.

 

6 Juli 2009  | Länk | recept | 0 kommentar
Matblogg?

Jag har inte tänkt att specialisera mig på mat och recept.

Men vad det gäller matlagning så är det samma sak som med resten av mitt liv, det blir sällan som jag först tänkt.

Men nu är vi i jordgubbs tider! Man vill känna smaken av jordgubbar!

Vet ni vad man använder för att göraen smakarom med jordgubbssmak som används tex i milkshake?

10% alkohollösning, a-ionon,Amylacitiat, Amylabutyrat, Amylaverat, Anetol Anisylformitat, Bensylacetat, Bensyl-isobutyrat, CinnamylCinnamylvalerat, citronessensolja, Diacetyl, Dipropylketon, Etylacetat, Etylmylketon, Etyl-butyrat, Etyleinamat, Etylheptanoat, Etylheptylat, Etyllaktat,Etylmetylfenylglycitat, Etylnitrat, Etylpropionat, Etylvalerat, Fenetylalkohol, Heliotropin, Hydroxyfenol-2-butan, Isobutylantranilat, Isobutylbutyrat, Isobuterat, Konjaksessensolja, Lösningsmedel, Maltol, 4-metylacetonfenon, Metyl-antranilat, Metylbensonat, Metylcinnamat, Metylheptinkar-bonat, Metylnaftylketon, Metylsalisylat, Mintessensolja, Neroliessensolja, Nerolin, Nerylisobutyrat, Rosenvatten, Rometer, Smörsyra, Vannilin, Violrotsmör, och Y-unde-kalakton.

Det är väl inte heller vad man tänkt sig när man vill känna smaken av sommar?

 www.utbildningscenter.se

Här hittar ni mer info om tillsatser i maten

OBS Theodor äter äkta jordgubbar

23 Juni 2009  | Länk | recept | 2 kommentarer
Chili chokladkaka


Ingredienser:
9 ägg
250 g smör
2,75 dl florsocker
250 g mörk choklad minst 57%
1 inlagd jalapeno (efter temperament)
100 g mörk choklad

Smält smör och 250 g choklad i microugn
Skilj äggvitor från äggulor.
Vispa äggulor och florsocker luftigt
Äggvitor vispas hårt.
Choklad och äggsmet vänds med hårdvispade äggvitor.
Hälften av smeten gräddas i rund form (minst 2 liter) vid 160 grader i 35 minuter.
Den andra hälften vänds med 100 g smält choklad samt chili skuren i mycket små tärningar.
Den gräddade choklad botten svalnar och chokladsmeten med chili fördelas på hela kakan.
Kakan ställs i kyl minst 4 timmar så att den är lätt att skära.
Strö över färsk chili skuren i mindre bitar - det smakar härligt och ser fint ut.
Du kan med fördel servera glass eller chilisorbet till.

Jag blev så otroligt sugen på den här supergoda kakan men eftersom någon ätit upp chokladen så gjorde jag en vanlig sockerkaka genom att vispa 3 ägg och 3 dl socker, blanda ner 3 dl mjöl och 3 tsk bakpulver samt 7 msk kokande vatten. gräddar i silikonform för att slippa smöra och bröa (och smaken av ströbröd) i 175 graders ugn drygt en halvtimma, tills den är färdig (vilket man ser genom att trycka lätt med fingret på kakan, om gropen går tillbaka direkt är den färdig.)

Man har iallafall något till kaffet.

23 Juni 2009  | Länk | recept | 1 kommentar
Potatissallad

Lenas potatissallad till 12 personer

2 kg kokt kall potatis

3 msk kapris

1 dl finhackad gul lök

3 dl vispad grädde

3 dl majonäs

salt och peppar

Den här potatissalladen är jättegod men jag hittade inte receptet när jag skulle göra den på midsommaraftonen och dessutom orkade jag inte göra majonäs och hade ingen färdig så jag gjorde så här:

Jag tog den färskpotatis som blivit över efter sillunchen och skivade den i äggdelaren. Vispade en skvätt grädde och blandade med lite cream fraiche och lite turkisk yogurt. Hackade kapris, rödlök och chili (för chili ska det ju vara i allt nu) Blandade ihop allt och kryddade med peppar och salt.

Det blev gott sa gästerna.

22 Juni 2009  | Länk | recept | 1 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Gunila Carlsson                                             Skaffa en gratis hemsida