Startsidan Blogg Fotoalbum Stenskogen Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2018)
>>


Valanalys

Allting blev jättebra i måndags!

Trots röran med mandat o glömda/gömda röster blev det jättebra. Det var ju det som samtliga partier lovade någon dag innan, så vad kunde gå fel?

Före analysen, vi har demokrati! Jag blir oroad när även partiledare försöker ignorera detta. Så, svenska folket sa sitt i demokratins anda PUNKT

ANALYS

Centers överraskande uppgång kan de tacka sommaren och MuPparna för. Stor, törstig pickup är inte miljömedvetet! Känguruflyga är inte miljömedvetet!

Så vad än språkrören försöker svamla bort är deras egna värderingar som skriker “skiter i miljön”

Vart vänder sig då de som är orolig för miljön? Centern, de borde ju vara rädda om jorden. För inte är det Gingers karisma…. eller ihåliga plagiatuttalande där hon absolut blundar för demokratin.

Då var förklaringen till MP ned o C upp klar.

Det nya arbetarpartiets blå duster har krakelerat och M har kärntruppen kvar + wannabes. De som blundar för veckan efter lön o hamnar i lyxfällan blir färre o färre. Kvar är det fiiina sällskapet o som tur, de är inte så många för precis som Nisse Hellbergs låt “Nån måste få jobbet gjort”

L, det går ju inte o vända allt till att det har sin grund i skolan. I sig sant men de som ska gå i skolan är födda av föräldrar som borde ta föräldraansvar, tågtrafikens urspårning blir långsökt om man börjar tjata om skolan, visst, kan inte läsa tågtidtabell, men som skrivet, L-ångsökt! Osv.

V får fd S-ympatisörer som har ideologin kvar sen hedenhös, vill känna igen sig, tryggt, Väldigt tryggt. V-iktökningen förklarad. Är ganska tydlig, så delar man inte ideologin behöver man inte gissa. All heder!

Fi-nns de kvar? Fi-s i rymden, borta!

SD, jag hävdar demokrati, en femtedel (nästan) tycker som ni, men vad tycker SD mer? Och en del röster hamnade nog hos KD för där finns det mer än integrationsställningstagande. KD EBT har rykt upp sig och varit tydlig, snudd på visionär och svenska folket gillar det. Skulle de få ordning på abortfrågan skulle de segla upp, men som övriga kyrkan, är inte riktigt med i nutiden. Sen tycker jag att de som inte har något att tillföra om SD, var tysta, ni inbjuder till att tro att ni har dålig koll, det är inget missnöjesparti. Däremot är de inte nöjda med hur det hittills sköts med invandring och integration. Då var analysen på både SD och KD´s framgångar klar.

Har jag glömt någon?

Just, en S-vetsare, som inte får gnista. Det är helt klart en del av förklaringen, S-tefan som gick ut i reklam med "Ursäkta jag stör..."

En statsminister ska ta plats! Om det stör, skit i det, ta plats!

Sen får de uppdatera solidariteten till 2018, inte fastna i hur den behövdes skrivas och tolkas en gång i tiden utan hur den måsta anpassas till 2018.

För hur solidariska är vi mot de som byggt det här landet när vi urholkar pensionssystemet genom att man inte behöver ha bidraget utan ska ha del ändå, i sjukvården får de gamlingarna vänta för det ska tolkas på en massa språk från alla håll. Ni vet min syn och joddå, jag får passningar om solidaritet och ser inte mitt synsätt som något osolidariskt. Men om jag skulle lämna mina föräldrar här och dra för att söka lyckan skulle jag vara osolidarisk till de mina, men jag skulle inte komma på tanken att släpa dem med mig, nä, SOLIDARISKT STANNA KVAR och få ordning på det som felar.

S-å, har S planer på att växa, lyssna på folket, inte de som skriker mest utan de som byggt upp eller förvärvat det uppbyggda och känner ansvar till kommande generationer. Och gör det med gnista!

 

Då var det klart?

Nähä, den röra som råder och får omvärlden att skratta bakom vår rygg. Sambo A-L har en lysande ide! Det parti som erhåller flest röster får 175 mandat och resterande 174 fördelas som idag!

Bred överrenskommelse är blaj, det är visionärer som behövs och som brinner för det, inte för sin egna sak eller har något behov att synas. Skulle det innebära byte varje val så skulle det vara ett tecken på att man inte gjort det man lovat, utan möjlighet att skylla på kohandel som gick fel osv. Och fick man åter förtroendet, då hade man gjort det bra.....     Ett lysande förslag, A-L Och det är fortfarande demokrati!

14 September 2018  | Länk | Ren politik | 0 kommentar
Vision

Den 16 oktober 1955 sa 82,9% av de som röstade NEJ till högertrafik, den 3 september 1967, klockan 05.00 gled de svenska trafikanterna över från vänster till höger vägbana!

Den 23 mars 1980 valde svenska folket linje 2 i kärnkraftsfrågan med 0,4 % marginal, vilken innebar successiv avveckling, offentligt ägande och hushållning. 38 år senare håller vi fortfarande på med successiv avveckling osv.

Vart vill jag komma?

Politiker av idag är absolut inga visionärer, de är smutskastande, röstträngtande, allt-ljus-på-mig figurer som tänker mer på sitt egna liv (privatekonomi) efter mandatperioden än på att vara visionär.

Vi behöver sanna visionärer! Den kalibern som insåg att köra på vänster sida i framtiden inte är hållbart oavsett vad folket tycker.

Att skrota kärnkraften omedelbart funkar inte för det kommer att krävas ännu mera elektricitet inom snar framtid.

De visionärerna var bra för Svea och det behöver vi, inte röstfiskare.

Så, vad gör Du i (K)valet? Hittat någon visionär?

Vi ska ha demokrati och ovanstående går stick i stäv och den politiker som står ut med det skulle få min röst!

Om inte, jorden skulle fortfarande vara platt, kvinnor skulle sakna rösträtt, vi skulle kört på vänster sida och levt i stearinljusets sken.

7 September 2018  | Länk | Ren politik | 0 kommentar
Med litta politik, osså

Börjar med något jag inte förstår.

Hur i helvete kan en avsaknad av hyfs belönas? AD har beslutat att en muslimsk kvinna som vägrade ta i hand med en man vid en anställningsintervju skall tilldömas 40000:-. Intervjun avbröts. Något för mig solklart, för har man inte den hyfsen så saknas det nog en hel del annat också. Diskriminering, absolut men fan inte gentemot kvinnan utan mot mannen hon vägrade ta i hand. Vanlig jävla hyfs. Mannen ska ha de 40000:- och ingen annan. Vart är vi på väg?

Mer jag inte förstår, DEMOKRATI! Opinionmättning i skrivandes stund, sammanslaget av 6 stycken mätningar

S:23,5%, V:9,8%, MP:5,0%, M:18,9%, L:5,2%, C:9,3%, KD:3,5%, SD:21,4%, FI:1,2% och Övriga:2,2%.

Hur kan politikerna hävda DEMOKRATI när man i nästa andetag säger "SD, ni får inte vara med, vi kommer att stänga er ute!" En femtedel av de som tyckt sitt kommer man att i demokratins anda säga nej till! Lägg ihop L+C+KD och de kommer inte upp i motsvarande anhängare, men lik förbannat hävdar de DEMOKRATI.

Jag kommer inte att rösta på SD, men det känns som det kvittar för demokratin är urholkad - Kalle Anka, ligger bra till det! Och han står för mer DEMOKRATI även i Ankeborg.

 

Vi har demokrati - det har statsministern bestämt! Han som heter Stefan Löfven och ska ursäktas för att han stör.....

 

 

Hittade detta när jag sökte annat.

Blev full i skratt, passar än idag, Tokholm är under isen och klimatet kanske gör nycker utan mänsklighetens inverkan.

Eller är det nu som veggarna ska hävda hur mycket renar släpper ut......

Man blir smart av att äta fisk......

Läs och begrunda, hämtat på en underhållande hemsida som även avhandlar min namne Lille Mads och mycket läsvärt därtill. finjasocken.se

Måtte isen komma tillbaks......

 

15 Augusti 2018  | Länk | Spettets Vänner | 0 kommentar
nyhetstorka

Jag vet inte om jag brinner till men .......

Bönderna vill gärna att i torkans spår ska vi äta svenskt kött, inte så konstigt.

Och varför inte locka med bra pris på grillkött?

Då blir det ramaskri - Hur kan man i dessa tider där det brinner lite varthelst påbjuda att folk ska grilla - reagerar en del.

Hört talas om sunt förnuft och ta ansvar?

Har Du det, starta då grillen, ät lite svenskt kött!

För att dimmhjärna ska koppla, ställ släckaren sidan om grillen......

19 Juli 2018  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Varför fattar de inte?

I Tokholm tycks de ledande inte fatta vad som håller på att hända.

En femtedel av de som har rösträtt vill inte se en framtid där kvinnor går i niqab, burka osv. De vill inte höra böneutrop var det än sker ifrån. De vill inte bli tillbakaknuffade i vårdkön för någon illegal ska före. De vill inte äta ihjälstressat kött, dessutom inte få julskinka. De vill inte vara trötta på arbetet under en månads tid för de inte sovit på natten eftersom de ätit. De vill inte att rättegångar hålls i "familjerna" som tom utdelar dödstraff. De vill inte låta barnen gå i skolan som inte ska vara svensk utan mångkulturell så de tappar sig själva. De vill kunna gå och strosa utan behöva hålla koll om det kommer någon gallning i en stulen lastbil. Listan kan göras lång, men jag tror Du fattar, till skillnad från de ledande i Tokholm. Jag skrev en femtedel, det är fler som delar detta men har dels påverkar en politisk korrekthet, kanske av räddsla för vad andra ska tycka, bli av med jobbet osv och dels värderingar i andra frågor som SD inte profilerat sig i och som gör att de inte visat sig i mätningarna, än!

Och demokrati ska jag inte avhandla, bara hinta, 20% tycker SD är bra, men de samanlagda 80% går ihop och stänger ute de 20%. 

Men när det kommer 1-? % över gränsen, då kan man i Tokholm höja röster om allas rätt osv.

Åter, varför är Sverige ett bra land för alla "nysvenskar"? Gammelsvensken ställer inga krav, man får göra som man vill och säger någon gammelsvensk något så antingen hotar man till tystnad (i bästa fall, det händer att man tystar för gott) eller så hävdar man minoritet och kränkt så viftas det med PK-finger "så får du inte göra". 

Kommer ihåg ett inslag från en valstuga och hur PK det var i resonemangen så länge kamerans lampa lyste. Men när lampan slocknade då lät det annorlunda, samma röst.........

Snarlikt i de flesta hemmen, gissar jag. 

Journalister och politiker och en och annan svalnande kändis får utrymme och höjer röster och tror att de är allas röst och rätt på det, men släck lampan och lyssna, knacka på i de svenska folkhemmen (joddå, det finns flera nysvenska folkhem också där det låter likadant! :) ) och lyssna vad Svensson egentligen tycker.

En skrämande kommentar hörde jag igen i går, "pension, nä, det funderar jag inte på, kommer inte att finnas pengar när jag ska gå i pension!

Tro fan, antingen har gamblare spekulerat bort dem eller så har de använts till de som inte bidraget med ett öre själv!

Man har sagt att detta är bra för Svea, det ger jobb! Jo, Kalle Svensson, gatukontoret fick att göra.....

När vi bodde på Gotland hörde man när de kallade Tokholmare för Marva (osäker på stavning) vilket är gutamål för fiskmås! Skriker och skiter ner, i övrigt till ingen nytta!

Vad jag ska rösta på? En salig blandning av S, SD, KD och V!

Det kommer från en som var officer i mer än 20 år och ansåg/anser att landet och invånarna ska skyddas från alla försök att ta över!

"Du gamla, Du fria...."

Satte kaffet i halsen till frukost idag! Skjuten för en tomflaskas skull. Någon som minns Håll Sverige Rent? Bevisligen någon och för det så blev det ett skott! I ungefär samma veva som just "Håll Sverige Rent " funka det som så att skulle ett bankrån göras så var det tidsödande och uppseendeväckande att försöka få tag på vapen till gärningen. Idag så har även dessa flödat in i landet, noll koll, till den grad (nu blir det statistik o sannolikhet) att när någon som inte tycker att man ska kasta flaskor omkring sig blir beskjuten! Vad borde sannolikheten för det vara? NOLL och inget annat! Ska inte ens behöva fundera i de banorna! Som jag skrev, för 50 år sedan var det inte enkelt att få fram vapen utan att få ögonen på sig, för 30 år sedan fanns det fler och man kunde få tag på vapen utan att riskera bli påkommen. För 10 år sedan, åkte man och hämta ett när man ansåg att det behövdes. Nu, bär man det på sig!

Och så uttalar sig experter att brottsligheten har minskat.... Jo, Dynamit-Harry o resten har lagt av,ersatta av Sprängväst-XXXXXXX, Terrorrist-XXXXXX!        .....Du tysta, Du glädjerika sköna......

1 Juni 2018  | Länk | Ren politik | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida