Startsidan Blogg Fotoalbum Stenskogen Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2018)
>>


9 september

I morgon har det gått TVÅ månader utan politiskt styre! Nja, i ärlighetens namn så kastade de rödgröna in handduken senare och dessutom så hoppas jag att politiken inte är en dagsslända utan att som ringar på vattnet ta tid innan de ebbar ut. Finns ju iofs fördelar ibland om de skulle "dö" snabbt, vid alla tokiga och egoistiska beslut.

För just egoistiskt är det. Svenska folket har sagt sitt, genom de räknade rösterna så finns det ett parti som fick fler röster än andra, hur svårt kan det bli? Jag gillar åter bättre hälfts tanke om flest röster, få 175 av platserna, kör!

Jag tror nog att det skulle innebära att fler politiker ansträngde sig och inte hängde upp sig på att få andra politiker att hålla med i någon skum allians, där maktgalna sliter sig från Big Brother/Robinson för att dra in skiten i Riksdagen! Precis så uppfattar jag det! Ska nämnas i sammanhanget att Robinson minns jag dåligt, men vet vad det då gick ut på, gav upp när pakterna slog ut det grundliga tänket med att överleva på en öde plats med vad platsen hade att erbjuda. 

Och Big Brother har jag inte sett alls, stödjer inte tv som erbjuder folk att bete sig som idioter och när lampan slocknar försöka få fart på den igen med att böla ut om än det ena efter det andra. Sorgligast är kombinationen att det lockar en del tittare, bevisar att man inte haft tillräckligt stor bur att låsa in i, samt att det får uppslag i massmedia med titlar som "BigBrother-Nisse" - talar ut om sin svåra tid. Jag finner Jokkmokks-Jockes ålderdomshemsturne mycket mer intressant! 

Jag stödjer inte heller "Jag ska också ha plats i massmedia för min mamma/pappa hade det" De (mamma/pappa) gjorde troligen något som intresserade folk, vad bidrar nästa generation med? Finns en intressant ekvation, ju fler generationer - ju sämre! Men, det finns undantag, om än få, väldigt få och när man lyssnar på dem så inser man snart att de skiljer sig markant från resten, kan tänka själv och har därför vettiga värderingar.

Jag har anledning att göra mer reflektioner om gränsöverskridande. De svenska gränserna har fått kritik för att vara näst intill obefintliga. Där ser vi vad beslut i riksdagen får för ringar på vattnet. På sextiotalet bad vi om arbetskraftsinvandring, maskinerna gick för fullt, det kom en hel del och uppskattade "inbjudan". Hur ser det ut idag? Vill inte stå vid någon maskin men ska ha! Och jag kan klandra båda parterna, menlösa politiker som varken fattade att lagar och regler gick att tolka på andra sätt och att det vimlar av sådana som vill göra det, vilka då utgör den andra parten!

Enklast är - I sverige har man hittills läst boken framifrån bak, sidorna uppifrån ned och raderna från vänster till höger! Men det finns envisa uppfattningar om att man ska läsa bakifrån fram.....

Detta gör att man hoppar över allt som leder till slutklämmen på sista sidan och ställer krav och många av oss förundras. Vad har Du bidraget med?

Kanske inte läge men någon sund i Svenska Akademin kanske skulle hålla med om att författare var ingen höjdare att vara om man bara skulle skriva sista sidan - Saligen Robban Broberg - Målet är ingentig, vägen är allt!

Kan tyvärr också tillskrivas en drös i Tokholm som tycker att de ska ta plats i förarstolen men har inte ens mandat till en cykel! Och ute och cyklar......

Om två månader har vi bytt julklappar, önskat kvittot ifall vi skulle hålla nyårslöftet om att träna varvid mindre storlek skulle passa, sett Ivanhoe, undrat var snön är, dragit på oss lite "umgåsförkylning", osv. Men har vi någon Regering? Märkligt vad tyst det är i omvärlden om Regeringslösa Svea! Å andra sidan så kanske de uppfattar det som en logisk följd i nedmonteringen av mellanmjölkens lagom land. Skulle vilja titta i spåkulan och se, med den här takten, hur det ser ut 2100? Får kanske sätta vårt hopp till robortar, med kortfattad instruktionbok på en sida........

Stackars barnbarnsbarn

När man ser på hur barn´a växer upp och står i,

kan man undra om barn´a nånsin får det som vi?

Om det finns jobb, om det finns mat

om det är drägligt där dom bor,

finns det får och kor och vatten och luft?

Kan dom sola sig gratis,

finns det blommor och blad?

Har dom fläsk och potatis,

kan dom ta sig ett bad?

Framtiden verkar dyster när man grubblar över ett glas öl

men man hoppas att barna ändå får ett glas öl.

Hadde Hasse & Tage någon spåkula?

 

8 November 2018  | Länk | Spridda tankar | 0 kommentar
...påverkar oss..

... mer än vad politiker gör. Härmed bevisat! Vi har nu levt i ett regeringslöst land i snart 2 månader (mmm, jag vet, kanske ännu längre, men på papperet!)

Hangarfartyget Svea rör sig i sakta fart genom grynorna i Östersjön, ingen styrman på deck, men det funkar ändå.

Så, det är bevisat, vi klarar utan Tokholm! Undras om de uppbär lön ändå? Ska kanske inte växla iväg, de kan ju inte göra någon större skada just nu! ;)

I natt blev det vintertid och tittar jag ut så nog är det vintertid, HÄRLIGT!

Behöver jag nämna att det var fullmåne i onsdags? Jag envisas med att väderomslag hänger i hop med fullmåne och ibland även måne i nedan, då lite marginelare. Men vid fullmåne kommer de stora omslag och tydligast är de på vinterhalvåret. När kan vi förvänta oss nästa? Det är 29,5 dagar mellan så räkna själv, men ett tips, den 22 december ....Kan innebära snö på självaste julafton ###!

Hursom, när metrologerna ska göra bokslut och skriva statistik så är ett värde en lång och varm sommar, ibland med passerande av 30-graders strecket! Detta gör att det måste vara en lång vinter, eller en kort och riktigt kall vinter! För när statistiken ska skrivas kommer det inte att skilja så många grader om en en grad, så rent mattematiskt måste det bli jäkligt kallt eller lång vinter. GOTT!

Så, politikerna i Tokholm ska kanske ägna sig åt snösvängen i stället, så gör de nytta!

"Snön faller och vi med den......"

 

28 Oktober 2018  | Länk | Månen | 0 kommentar
Lekstuga

Socialdemokraterna 28,26% 100 mandat
Moderaterna 19,84% 70 mandat
Sverigedemokraterna 17,53% 62 mandat
Centerpartiet 8,61% 31 mandat
Vänsterpartiet 8,0% 28 mandat
Kristdemokraterna 6,32% 22 mandat
Liberalerna 5,49% 20 mandat
Miljöpartiet 4,41% 16 mandat
Övriga  1,53% 0 mandat
Så ser fördelningen ut!
Inget parti kan regera ensamt.
Och det blir bara löjligt när man hör Annie Lööf tycka sig vara lämplig som statsminister, knappt 9% tror på den politik hon står för och att då föra talan för 100%  skulle innebära 91 % som hon egentligen inte står för. Trovärdig? Nej!
Ulf Kristersson måste ha missat en del mattelektioner!
Han hade behövts spm sportkommentator alla de gånger Sveriges flagga hissades på silverplats - vi vann, vi vann, vi vann.
Nedsliga förluster i Finnkampen - vi vann!
Så brist på insikt är UK's största tillgång!
Det finns liknande brister i historieboken och det har slutat på för mänskligheten mer eller mindre tragiskt!
Börjar det bli en snedlugg och klen mustasch på UK?
Framtoningen när UK häver sig upp förstärker likheten.
Huva!
Stefan Löven då?
Jag skrev före valet att det inte är en landsfader/statsminister som ber om ursäkt att han stör!
Och det blir tydligt nu också, med ca ⅓ av rösterna + V + MP så klår man alliansen i nån rödgrön röra, men tar inte till orda och ber övriga sitta ner i båten och hålla klaffen! Bedrövligt! Karismaavsaknad! Skulle inte en svetsare ha lite handlag med stålet och svinga sin klubba i bordet och klara ut vad som gäller? Nä, “ursäkta jag stör”!
Jag har tidigare efterlyst visionärer i politiken och de är inte så många, UK är enbart maktgalen och likheterna mellan Annie Lööf och en viss Järnlady är slående, maktgalen, dessutom utnämna sig som statsministerkandidat. 

I skrivandes stund är det en ny vecka som hela havet ska storma och UK letar lekkamrater, sjungandes imperiets “Du ska va president, du ska va miljonär”. Funkade iofs på andra sidan havet, där började med miljonär och sen president, men vem vet vad UK har i madrassen, räcker kanske till plattådojjor så han slipper få sträckningar nästa gång han ska redovisa för talmannen.

Och vad kostar denna cirkus oss, rent ekonomiskt? Trovärdighet ska vi kanske inte fråga efter för Sverige omtalas i de flesta sammanhang och inte är det för något gott.

Slutar det med att UK tar fan i båten med en inbjudan till SD? Sen gäller det att ro, eller som AL skulle sälja O-O-O utav baha fan! Sickett kuttersmycke! Eller lik i lasten, kanske barlast.
Ja, vad säger man? Oavsett vem man lyssnade på före valet så skulle allt bli så jäkla bra efter valet, tur de inte lovade hur långt efter…..
Hämta hem Juholt från Island och låt grabben få rota sig ett tag, nu är ju inte Mona i position att kunna sätta krokben, hon har nog med sig själv. Så finns det en som inte ber om ursäkt och framförallt, kan bli visionärande landsfader. 

Kollade på BraOdds vad oddsen stod i för UK att bli statsminister men är rädd för att de blanda ihop odds och längd, 1,62…...Stackars lille pöjk! Tror dessutom att han är för gammal för att kunna växa mer. Men storhetsvansinne och avsaknad av insikt, fulländad! 
Varför utnämner Annie Lööf sig själv? Enda namnet utan R i alliansen!
Nä, nu får Ni läsa något annat, jag ska berätta för min chef att jag ska sondera….
Anne-Lie har en bra och billigare lösning som dessutom skulle kräva annat är sandlåda från de folkvalda - flest röster = majoritet av mandat, resten fördelas.
 

14 oktober

Verkar som någon lyckats förklara för den maktgalne att han kommer till korta.........

9 Oktober 2018  | Länk | Ren politik | 0 kommentar
Valanalys

Allting blev jättebra i måndags!

Trots röran med mandat o glömda/gömda röster blev det jättebra. Det var ju det som samtliga partier lovade någon dag innan, så vad kunde gå fel?

Före analysen, vi har demokrati! Jag blir oroad när även partiledare försöker ignorera detta. Så, svenska folket sa sitt i demokratins anda PUNKT

ANALYS

Centers överraskande uppgång kan de tacka sommaren och MuPparna för. Stor, törstig pickup är inte miljömedvetet! Känguruflyga är inte miljömedvetet!

Så vad än språkrören försöker svamla bort är deras egna värderingar som skriker “skiter i miljön”

Vart vänder sig då de som är orolig för miljön? Centern, de borde ju vara rädda om jorden. För inte är det Gingers karisma…. eller ihåliga plagiatuttalande där hon absolut blundar för demokratin.

Då var förklaringen till MP ned o C upp klar.

Det nya arbetarpartiets blå duster har krakelerat och M har kärntruppen kvar + wannabes. De som blundar för veckan efter lön o hamnar i lyxfällan blir färre o färre. Kvar är det fiiina sällskapet o som tur, de är inte så många för precis som Nisse Hellbergs låt “Nån måste få jobbet gjort”

L, det går ju inte o vända allt till att det har sin grund i skolan. I sig sant men de som ska gå i skolan är födda av föräldrar som borde ta föräldraansvar, tågtrafikens urspårning blir långsökt om man börjar tjata om skolan, visst, kan inte läsa tågtidtabell, men som skrivet, L-ångsökt! Osv.

V får fd S-ympatisörer som har ideologin kvar sen hedenhös, vill känna igen sig, tryggt, Väldigt tryggt. V-iktökningen förklarad. Är ganska tydlig, så delar man inte ideologin behöver man inte gissa. All heder!

Fi-nns de kvar? Fi-s i rymden, borta!

SD, jag hävdar demokrati, en femtedel (nästan) tycker som ni, men vad tycker SD mer? Och en del röster hamnade nog hos KD för där finns det mer än integrationsställningstagande. KD EBT har rykt upp sig och varit tydlig, snudd på visionär och svenska folket gillar det. Skulle de få ordning på abortfrågan skulle de segla upp, men som övriga kyrkan, är inte riktigt med i nutiden. Sen tycker jag att de som inte har något att tillföra om SD, var tysta, ni inbjuder till att tro att ni har dålig koll, det är inget missnöjesparti. Däremot är de inte nöjda med hur det hittills sköts med invandring och integration. Då var analysen på både SD och KD´s framgångar klar.

Har jag glömt någon?

Just, en S-vetsare, som inte får gnista. Det är helt klart en del av förklaringen, S-tefan som gick ut i reklam med "Ursäkta jag stör..."

En statsminister ska ta plats! Om det stör, skit i det, ta plats!

Sen får de uppdatera solidariteten till 2018, inte fastna i hur den behövdes skrivas och tolkas en gång i tiden utan hur den måsta anpassas till 2018.

För hur solidariska är vi mot de som byggt det här landet när vi urholkar pensionssystemet genom att man inte behöver ha bidraget utan ska ha del ändå, i sjukvården får de gamlingarna vänta för det ska tolkas på en massa språk från alla håll. Ni vet min syn och joddå, jag får passningar om solidaritet och ser inte mitt synsätt som något osolidariskt. Men om jag skulle lämna mina föräldrar här och dra för att söka lyckan skulle jag vara osolidarisk till de mina, men jag skulle inte komma på tanken att släpa dem med mig, nä, SOLIDARISKT STANNA KVAR och få ordning på det som felar.

S-å, har S planer på att växa, lyssna på folket, inte de som skriker mest utan de som byggt upp eller förvärvat det uppbyggda och känner ansvar till kommande generationer. Och gör det med gnista!

 

Då var det klart?

Nähä, den röra som råder och får omvärlden att skratta bakom vår rygg. Sambo A-L har en lysande ide! Det parti som erhåller flest röster får 175 mandat och resterande 174 fördelas som idag!

Bred överrenskommelse är blaj, det är visionärer som behövs och som brinner för det, inte för sin egna sak eller har något behov att synas. Skulle det innebära byte varje val så skulle det vara ett tecken på att man inte gjort det man lovat, utan möjlighet att skylla på kohandel som gick fel osv. Och fick man åter förtroendet, då hade man gjort det bra.....     Ett lysande förslag, A-L Och det är fortfarande demokrati!

14 September 2018  | Länk | Ren politik | 0 kommentar
Vision

Den 16 oktober 1955 sa 82,9% av de som röstade NEJ till högertrafik, den 3 september 1967, klockan 05.00 gled de svenska trafikanterna över från vänster till höger vägbana!

Den 23 mars 1980 valde svenska folket linje 2 i kärnkraftsfrågan med 0,4 % marginal, vilken innebar successiv avveckling, offentligt ägande och hushållning. 38 år senare håller vi fortfarande på med successiv avveckling osv.

Vart vill jag komma?

Politiker av idag är absolut inga visionärer, de är smutskastande, röstträngtande, allt-ljus-på-mig figurer som tänker mer på sitt egna liv (privatekonomi) efter mandatperioden än på att vara visionär.

Vi behöver sanna visionärer! Den kalibern som insåg att köra på vänster sida i framtiden inte är hållbart oavsett vad folket tycker.

Att skrota kärnkraften omedelbart funkar inte för det kommer att krävas ännu mera elektricitet inom snar framtid.

De visionärerna var bra för Svea och det behöver vi, inte röstfiskare.

Så, vad gör Du i (K)valet? Hittat någon visionär?

Vi ska ha demokrati och ovanstående går stick i stäv och den politiker som står ut med det skulle få min röst!

Om inte, jorden skulle fortfarande vara platt, kvinnor skulle sakna rösträtt, vi skulle kört på vänster sida och levt i stearinljusets sken.

7 September 2018  | Länk | Ren politik | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida