Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


SVIS Åk till Munktorp vid Köping

Här hamnar Volvos utgångna reservdelar


Klicka och läs mer om Volvo
Hitta din nästa Volvo här Aktuella erbjudanden hos Volvotorget
Bygg din egen Volvo Prisbelönt webbtjänst
Provkör en Volvo hos din handlare Boka direkt på nätet
Se Volvos filmer här Unika filmer om Volvo

Hitta till SVIS marknad – se karta här Saknar du en ny del till din klassiska Volvo? Åk till Munktorp – platsen där Volvos utgångna reservdelar pensioneras.

På SVIS marknad kunde köparna hitta vad de sökte – till vrakpriser.


På söndagen var det dags för SVIS marknad i Munktorp utanför Köping. Marknaden är ett eldorado för alla som letar efter reservdelar till sin klassiska Volvo. Inför evenemanget har SVIS efterlyst volontärer för att hjälpa till med att packa upp hundratals pallar med reservdelar från Volvo. Frågan uppstår vad det egentligen är för förening som kan ha sådana bisarra volymer med nya bildelar? Allt har dock sin naturliga förklaring.

SVIS står för ”Svenska Volvoklubbar i samverkan – en paraplyorganisation för nio svenska Volvoklubbar. I dag har de ett unikt samarbete med Volvo som överlåter alla utgående reservdelar till den ideella föreningen. De ser i sin tur till att delarna kommer ut till medlemmarna i de olika klubbarna.

Startade med ramaskri
Bo Oscarsson har ett förflutet som reservdelschef och marknadschef för en Volvoåterförsäljare i Västerås. I dag är han vice ordförande i SVIS. Bo berättar hur allt startade under hans första möte med P1800-klubben, 1981. Han berättade då för de samlade medlemmarna hur Volvo skrotade sina utgångna reservdelar – något som skapade en upprorisk stämning.

– Det vart ju ett ramaskri i lokalen och de sa att ”det här måste du sätta stopp för”, säger Bo Oscarsson.

Uppdraget var en utmaning, men Bo lyckades övertala Volvo om det kloka i att stödja märkesentusiasterna med de överblivna reservdelarna. I förlängningen blev det dock bökigt att leverera delarna till de dåvarande sju Volvoklubbarna – Volvo ville ha ett gemensamt leveransställe och 1994 grundades SVIS.

Hittills i år har 570 pallar levererats till föreningens nya lokal utanför Köping – och snart kommer ytterligare 180 pallar. Till detta kan man lägga de 200 pallar som redan står parkerade på gården. Trots att de nio klubbarna har 15 000 medlemmar så blir det stora mängder reservdelar över. På söndag ska dock SVIS göra sitt bästa för att göra sig av med så mycket delar som möjligt.

– Vi köpte nyss en hel bilskrot från Borås, så det är mycket som ska säljas ut på söndag. Vi måste göra oss av med grejer, så det blir vrakpriser, säger Bo Oscarsson.
10 Juni 2009  | Länk | Volvo delar vänd er hit... | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida