Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Fe­ta­ost­fylld kött­färs­lim­pa med oli­ver




4 personer Ingredienser

800 g köttfärs

150 g fetaost

1 st röd paprika

1 st gul paprika

2 st ägg

1 dl vispgrädde

2 msk tomatpuré

2 st gul lök

10 st oliver, utan kärnor
salt och peppar

Tillagning

1 Värm ugnen till 175 grader. Tärna paprikan och hacka löken. Blanda grädde, ägg, kryddor i en skål, blanda i köttfärs till en jämn smet. Smula i fetaost, lägg i de tärnade paprikorna, hackade löken och oliverna i smeten. Lägg över i en ugnsfast avlång form. Ugnsgrädda i 30–40 minuter.

28 Januari 2011  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Vaniljglass med mandelflarn och hjortron

Vaniljglass med mandelflarn och hjortron


Antal portioner: 4

Färdigt på: 1 tim 30 min


Ingredienser

Glass

1 st gelatinblad

1 st vaniljstång av god kvalitet, gärna från Tahiti

3.5 dl vispgrädde

1.5 dl mjölk

1 msk glukos

6 st äggulor, ekologiska

1.2 dl strösocker


Flarn

0.5 dl strösocker

50 g smör

2 msk sötmandel, skållad och malen

2 msk vetemjöl

0.5 dl glukos


Sås

200 g hjortron

50 g florsocker

0.25 st citron, saften


Till servering

Lite vispgrädde

Gör så här

1. Glass

Lägg gelatinblad i kallt vatten minst 5 minuter.

2. Skär vaniljstång på längden.

3. Skrapa ner fröna i en kastrull.

4. Lägg även med stången i kastrullen.

5. Tillsätt grädde, mjölk och glukos.

6. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.

7. Koka gräddblandningen och ta den från spisen.

8. Vispa ner försiktigt i äggsmeten.

9. Ställ blandningen på spisen och vispa konstant tills smeten tjocknat. Viktigt!

10. Smeten får inte koka.

11. Ta av från plattan och plocka ur vaniljstången.

12. Tillsätt gelatinbladet och vispa tills det smält.

13. Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.

14. Kör smeten i glassmaskin 30-45 minuter.

15. Servera helst direkt på kylda tallrikar (hemgjord glass är som godast direkt efter tillagning då den fortfarande är krämig och mjuk) eller ställ i frys.

16. Flarn
Sätt ugnen på 175 grader.

17. Mixa samtliga ingredienser i matberedaren eller i en bunke med elvisp och krokar till en jämn smet.

18. Tryck ut smeten tunt på bakplåtspapper.

19. Grädda i ugnen i ca 7 min.

20. Sås
Mixa samtliga ingredienser till en slät sås.

21. Vid servering
Lägg en hög glass i mitten på varje tallrik.

22. Stoppa ett mandelflarn i glassen och klicka ut hjortronsåsen runt glassen.

23. Avsluta genom att hälla över lite vispgrädde över glassen.
25 Januari 2011  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 1 kommentar
Goda Yoghurtbaguetter



4 person(er) Ingredienser
2 dl vatten
25 g jäst

3 dl naturell yoghurt

2 tsk salt

1 l vetemjöl, eller dinkelsikt
1 tsk socker

Tillagning
1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.
2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar.
3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten.
4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
3 Januari 2011  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida