|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2020) |
|
|
|
(4) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(12) |
|
(8) |
|
(7) |
|
(7) |
|
(12) |
|
(21) |
|
(21) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(13) |
|
(31) |
|
(58) |
|
(51) |
|
(52) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(217) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(0) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 344 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fetaostfylld köttfärslimpa med oliver
4 personer Ingredienser
800 g köttfärs
150 g fetaost
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 st ägg
1 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
2 st gul lök
10 st oliver, utan kärnor salt och peppar
Tillagning
1 Värm ugnen till 175 grader. Tärna paprikan och hacka löken. Blanda grädde, ägg, kryddor i en skål, blanda i köttfärs till en jämn smet. Smula i fetaost, lägg i de tärnade paprikorna, hackade löken och oliverna i smeten. Lägg över i en ugnsfast avlång form. Ugnsgrädda i 30–40 minuter.
|
28 Januari 2011
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Vaniljglass med mandelflarn och hjortron
Vaniljglass med mandelflarn och hjortron
Antal portioner: 4
Färdigt på: 1 tim 30 min
Ingredienser
Glass
1 st gelatinblad
1 st vaniljstång av god kvalitet, gärna från Tahiti
3.5 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
1 msk glukos
6 st äggulor, ekologiska
1.2 dl strösocker
Flarn
0.5 dl strösocker
50 g smör
2 msk sötmandel, skållad och malen
2 msk vetemjöl
0.5 dl glukos
Sås
200 g hjortron
50 g florsocker
0.25 st citron, saften
Till servering
Lite vispgrädde
Gör så här
1. Glass
Lägg gelatinblad i kallt vatten minst 5 minuter.
2. Skär vaniljstång på längden.
3. Skrapa ner fröna i en kastrull.
4. Lägg även med stången i kastrullen.
5. Tillsätt grädde, mjölk och glukos.
6. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
7. Koka gräddblandningen och ta den från spisen.
8. Vispa ner försiktigt i äggsmeten.
9. Ställ blandningen på spisen och vispa konstant tills smeten tjocknat. Viktigt!
10. Smeten får inte koka.
11. Ta av från plattan och plocka ur vaniljstången.
12. Tillsätt gelatinbladet och vispa tills det smält.
13. Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.
14. Kör smeten i glassmaskin 30-45 minuter.
15. Servera helst direkt på kylda tallrikar (hemgjord glass är som godast direkt efter tillagning då den fortfarande är krämig och mjuk) eller ställ i frys.
16. Flarn Sätt ugnen på 175 grader.
17. Mixa samtliga ingredienser i matberedaren eller i en bunke med elvisp och krokar till en jämn smet.
18. Tryck ut smeten tunt på bakplåtspapper.
19. Grädda i ugnen i ca 7 min.
20. Sås Mixa samtliga ingredienser till en slät sås.
21. Vid servering Lägg en hög glass i mitten på varje tallrik.
22. Stoppa ett mandelflarn i glassen och klicka ut hjortronsåsen runt glassen.
23. Avsluta genom att hälla över lite vispgrädde över glassen.
|
25 Januari 2011
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 1 kommentar
|
|
|
|
Goda Yoghurtbaguetter
4 person(er) Ingredienser 2 dl vatten 25 g jäst
3 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
1 l vetemjöl, eller dinkelsikt 1 tsk socker
Tillagning 1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl. 2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar. 3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten. 4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
|
3 Januari 2011
| Länk
| Meny Mat och Bak recept
| 0 kommentar
|
|
|