Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2019)
>>


ROMANTISK KLADDKAKA

ROMANTISK KLADDKAKA


4 dl strösocker
3 st ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smör
2 dl vetemjöl
Dajmgrädde
2 dl grädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
2 st dubbeldaim

Dekoration
strössel
Tillagning
1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smörj en bakform(ca 24 cm i diameter) med smör och häll ner kokosflingor så att sidorna täcks.

3. Rör ihop socker och ägg. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och salt. Rör ner smält smör och blanda i vetemjöl till sist. Bred ut smeten i bakformen.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker.

5. Dajmgrädde: Vispa grädden tills den får mjuka tippar. Sikta ner kakao och florsocker och rör om. Hacka dajmen grovt och rör ner. Bred ut toppingen på den avsvalnade tårtan och dekorera med strössel.
30 Maj 2010  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Unik service för knuttar på Nya Zeeland

Ta hojen till sista vilan


Unik service för knuttar på Nya Zeeland
Mc åkande kan vara en pulshöjare för många.
Eller en nära döden-upplevelse, om man så vill.
Nu kan knuttar på Nya Zeeland kombinera båda dessa ting: en sista tur – med likhojen.
Mike Price i Auckland kom på idén att bygga om en Harley Davidson till en likhoj. När uppvaktade Harley Davidson för att få dem som medfinansiärer presenterade HD ett långt kontrakt för Mike Price, skriver Autoblog.com Uppenbarligen gillade han inte vad som fanns att läsa i det finstilta. Han bad mc-tillverkaren att stoppa den streckade linjen där den hör hemma och byggde likhojen utan stöd från HD.
Chassit är specialbyggt med avancerad hydraulik som stabiliserar hela konstruktionen. Med en knapptryckning kan kistan fällas ut åt sidan för kistbärarna att göra sig redo för sitt jobb. Två förare krävs för att framföra ekipaget som drivs av en HD motor på 1350 kubik.
26 Maj 2010  | Länk | hojen | 0 kommentar
Flyg ballong med start i Sjötorp

Flyg ballong med start i Sjötorp på Sjötorpsdagarna‏

Det finns fortfarande exklusiva biljetter till Ballongflygningen i Sjötorp kvar

Även i år kommer det att bli en ballongflygning i Sjötorpstrakten (om vädret tillåter) på Sjötorpsdagarna. Flygtiden är cirka 1 timma. Startplats bestäms beroende på vindriktning. Flygningen är planerad till kvällen lördagen den 5 juni. Samling vid fd bensinstationen kl 19.00.

För prenumeranterna på Sjötorps nyhetsbrev och besökarna på Sjötorps hemsida kan jag i samarbete med Ballongflyg i Väst (www.ballongflygivast.com) erbjuda biljetter till det kraftigt rabatterade priset 1250 kr (ordinarie pris 1890 kr). Det finns 10 platser i ballongen. Om flygningen blir inställd pga väderleken gäller biljetten för flygning vid annat tillfälle. Ballongflyg i Väst flyger i hela västsverige.

Vill du boka biljetter fyll i bokningsformuläret på www.sjotorp.nu.
21 Maj 2010  | Länk | Ballong | 0 kommentar
Britt, 63, söker sin svenske bror

Britt, 63, söker sin svenske bror


Norskans far fick barn under kriget
Norska Britt Gustavson, 63, har letat efter sin svenske halvbror i över tjugo år.
Brodern blev till under en utomäktenskaplig kärlekshistoria mellan hennes far och en sjuksköterska i Lund under andra världskriget.
Nu hoppas Britt att ni kan ge nya tips.

Anker Kristian Kristiansen föddes i den lilla byn Sandefjord i Norge i början av nittonhundratalet. När andra världskriget bröt ut år 1939 var han gift och hade tre barn.

Två år senare hade tyskarna ockuperat Norge och Anker som var aktiv i motståndsrörelsen flydde till Sverige. Han hamnade i Lund där han fick jobb som kock på lasarettet och återvände hem först när kriget var över.

Oro över arvet
Väl hemma blev frun gravid igen. Först efter hans död år 1974 fick de fyra barnen veta av mamman att de hade en halvbror
i Sverige.

– Min mor ville inte ha något med honom att göra, men kände sig tvungen att berätta. Han hade ringt hem till oss och frågat efter pappa. Hon sa alltid att det var en felringning. Jag tror det var skammen över ett utomäktenskapligt barn och oron över pappas arv som drev henne till det, säger Ankers yngsta dotter Britt Gustavson, 63.
”Måste känt tomhet”
Efter moderns död har hon känt ett växande behov av att söka upp sin svenske halvbror.
– Vi vet att hans mor var sjuksköterska på lasarettet
i Lund och att hon förmodligen hette Rosalin eller Rosa Lind. Jag har inget namn på min halvbror, men han är troligtvis runt 65 år i dag, säger Britt.
Hon hoppas nu att han läser om sig själv och vill ha kontakt med henne och syskonen Marion, 80, och Rolf, 63.
– Han måste ha känt en stor tomhet under alla dessa år och förhoppningsvis kan vi hjälpa honom att fylla den med berättelser och bilder av vår far. Det vore fint att ses.
19 Maj 2010  | Länk | Sökare | 0 kommentar
Grillad ananas med mynta och kokos

Grillad ananas med mynta och kokos


Tanken med rätten är att man ställer fram kokos, honung och små pannkakor och låter gästerna göra sina egna asiatiska tacos. Galletes är små, mycket tunna pannkakor som man har när man äter Pekinganka, de finns att köpa frysta i asiatiska affärer.

Ingredienser:
1/2 dl kokosflingor
1 dl honung
10 blad färsk mynta
1 tsk färskpressad lime
1 msk mörk rom (valfritt)
1/2 mogen ananas
rörsocker
10 kinesiska pannkakor (galettes, finns att köpa frysta)

Tillagning:
1 Rosta kokosen i torr het stekpanna. Låt svalna.
2 Rör samman honung, lime, rom och finhackad mynta.
3 Strö rörsocker över ananasen och grilla på båda sidorna. Skär ananasen i bitar. Fördela dem på pannkakorna, strö over kokos, ringla över honung, rulla samman.
9 Maj 2010  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Simon & Tomas Boeuf Bourguignon

Simon & Tomas Boeuf Bourguignon


Ingredienser


2 msk smör

1 kg nötkött, grytbitar, högrev ytterlår eller fransyska
1 tsk salt

1,5 krm svartpeppar, nymald

1 msk tomatpuré

2 msk mjöl

0,5 dl balsamvinäger

2 dl kalvbuljong

4 dl rött vin

280 gram sidfläsk

200 gram champinjoner

2 st vitlöksklyfta(or), grovhackade
1 burk(ar) syltlök, (utan spad)

1 msk örtkrydda, franska

Tillagning
4 - 6 personer

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp smör i en rymlig gryta och bryn grytbitarna i den, några åt gången. Salta och peppra.

2. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med några minuter. Strö över mjöl och blanda väl.

3. Häll på balsamvinäger och låt koka in några minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Sänk värmen och låt sjuda några minuter.

4. Strimla sidfläsk, skölj och skär champinjonerna i kvartar samt skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Stek hastigt i smör och häll ingredienserna i grytan tillsammans med syltlöken och rör om.

5. Låt puttra cirka 1,5 timmar i ugn och strö över örtkryddorna de sista 10 minutrarna.
2 Maj 2010  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Typiskt svenskt à la Jamie

Nakne kocken: Jag
älskar svensk mat
Typiskt svenskt à la Jamie
Östermalmshallen
– En fantastisk marknad, fast inomhus. Känns inte alls som en mat¬varubutik. Komplett med färska råvaror och mysiga kaféer, säger ¬Jamie och förvånas av att man till och med kan köpa gravat renhjärta.
Språkkunskaperna
– Svenskarna är bättre på engelska än jag, säger Jamie.
Rödbetorna
– Svenskarna ¬älskar sina röd¬betor, säger Jamie och använder dem till att grava lax till-sammans med salt, pepparrot, snaps och dill.
Dillen
– Jag har verkligen lärt mig att älska dill under mina resor till Sverige. ¬Både dillen och dillkronorna kan man använda i matlagningen och som dekorering.
Knäckebrödet
– När jag var liten undrade jag alltid hur man gjorde sånt här bröd. Då hade vi väl mest kopiorna från märket Ryvita.
Nubben
– Väldigt praktiskt. Ni vet hur det är när man hamnar på en middag bredvid folk man inte känner. Men med alla snapsar blir ju alla jättetrevliga.


Surströmmingen
– Min hjärna säger åt mig att inte äta, men smaklökarna konstaterar att det är delikat. Sältan är som en bra ost eller ¬skinka.


För att komma med i listningen här behöver du också ha presenterat din blogg på Bloggportalen Läs mer här!
Aftonbladet.se ansvarar inte för det som står i bloggarna.
Här bakar Jamie Oliver bröd och sveper snaps
LONDON. Han vågade sig visserligen inte på nakenbad.
Men nakne kocken älskar Stockholm.
– Jag skulle vara lycklig om mina barn fick växa upp i en sån stad, säger Jamie ¬Oliver.
På bästa sändningstid tidigare i veckan hyllade tv-kocken Jamie Oliver, 34, den svenska huvudstaden.
Superlativen fullkomligt flög ur hans mun när han handlade mat på Östermalmshallen, plockade blåbär och kantareller på en skärgårdsö, besökte högvakten och hittade fiskare vid Stockholms ström.
– Tänk att man kan fiska 50 meter från där statsministern bor. Tänk om man skulle kunna se det vid Themsen, utbrister han.
”Fräscha råvaror”
Svensk mat beskriver Jamie Oliver med orden enkelt, rent, fräscht och elegant.
– Svensk matlagning är en av världens osjungna hjältar. Verkligen underskattad mat med fantastiska rena och fräscha ¬råvaror eftersom Sverige är ett av Europas minst förorenade länder.
Den blivande fyrabarnspappan gravar lax, ¬plockar och steker kantareller och bakar knäckebröd i programmet – samtidigt som han konstaterar att Stockholm gärna skulle vara en stad där hans barn fick växa upp.
”Jag har fegat ur”
Men under en kräft¬skiva tar det stopp till och med för mannen som slog igenom som ”nakne kocken”.
– Det är visst tradition att man ska bada bastu och sen naken¬bada, men jag har ¬fegat ur. Det är flera blonda skönheter där ¬inne och min fru skulle bli vansinnig om jag hoppade i vattnet med dem, säger han.
Däremot tvekar han inte att svepa snaps efter snaps och avslutar den en timme långa hyllningen med att sluddrande konstatera att han hittat en enda negativ sak med Sverige.
– Det skulle ¬vara den höga skatten då
1 Maj 2010  | Länk | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida