STALL SJÖBRÅNET
Startsidan Blogg Fotoalbum HÄSTARNA Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2017)
>>


check lista!

Det är så skönt när man hinner bocka för allt o lite till på check listan,,,, 

Istallet idag red jag o sandra ut på en längre tur med Troy o Ariel, så fina så och glada att komma ut o strosa i skogen! verkligen att det gör gott för sinnet!

Rosie gick provridning på banan, hon är super snäll och sköter sig exemplariskt men kan upplevas svår då hon är extremt lyhörd och gör precis det du talar om för henne att göra....

Klippte Troy och Ariel på fm, och skodde Ariel fram i kväll... nu blir det broddar... avvaktar med snösulor ett tag till ;-)

Skrapat hagen från lera så nu får minusgraderna komma om dom vill men har helst + ett tag till.... sen  snö direkt :-) 

Rensat och höststädat hela gården oxå :-) så skönt!!!!!!!!

Det var den helgen det.... ny vecka imorgon och nya tag och utmaningar!

15 Oktober 2017  | Länk | Vardan i stallet | 0 kommentar
på spa!

regnade hela FM så jag passade på att baka o städa inne, Sandra red ett dressyr pass med Rosie på banan! 

Efter middan åkte vi in till ridhuset och trimmade Troy och Ariel i lite dressyr oxå, jag hjälpte först Sandra med Troy sen när hon red Ariel så duschade jag Troy och sen var det ariels tur... rena blev dom och nu kan jag äntligen klippa bort lite päls i morgon :-)   Trodde Troy skulle va nervös men allvarligt han flyttade inte en hov i vattenspiltan utan såg ut att tycka det var skönt! Så roligt att få en häst som man inte behöver börja från skratch med!!! 

Hemma blev det skippo och popcorn som lördags mys! 

Imorgon ska det inte regna så vi ska städa på gården och göra klart för vinterns ankomst :-) 

14 Oktober 2017  | Länk | Vardan i stallet | 0 kommentar
Stjärnans tävlingsdebut!

Oj, han fick mer än godkännt på tävlings debut tävlingen!!! Vi åkte till Luleå, han har faktist hunnit landa här hemma, han är hur kol som hälst och tar livet med ro.... så att åka på tävling var ingen sak, han finner sig i det mästa!

På lördagen fick hon först hoppa en LC och den var okej, lite pigg men okej, sen en LB som var betydligt lugnare och bättre, finns inte en tedens till att han ska ta i bommarna, han är verkligen en pärla.... 

Så på söndagen så fick dom starta en LA.... Helt otroligt bra! vilken ponny och jag är nöjd och impad kan jag bara säga.... pepper pepper, har vi hittat rätt ponny nu!!??   Klockren på hinder och han kliver bara över men hoppade lite stort in i kombinationen med för mke fart  och stoppade på b hindret då han  inte rymdes... men sandra tog bara om och lite lugnare och då gick det bra.... 4 fel i LA debuten efter 1 1/2 vecka tillsammans.... Heja!!

Rosie fick starta två LA vilket hon gjorde bra! Första 8 fel, båda på räcken, sandra släpper iväg henne lite för mke eller kommer fel....  Andra dagen var det ett räcke ut ur kombinationen och ett räcke som åkte ner sen det sista  men då stod en ryttare i vägen så sandra var tvungen att ropa akta och hon tappade förståss sin ridning mm så 12 (8) fel var ändå fina rundor!! 

Sen på söndagen hade vi en provridning på henne oxå innan vi åkte hem :-)

Regn o rusk, fy bubblan va less på regnet jag är! 

10 Oktober 2017  | Länk | Vardan i stallet | 0 kommentar
Slutmätning

Att köpa ny ponny innebär ofta en massa måsten :-)  Nu hade vi tur att Troy var färdigvaccinerad men när dom kommer till sverige måste dom mätas, Troy är ju 8 så vi slutmätte honom i går och han var 140 cm .

Nu har han alla papper i ordning och han får faktist följa med oss till luleå i helgen och skutta lite :-)

Här fina Rosie som är till salu!

3 Oktober 2017  | Länk | Vardan i stallet | 0 kommentar
Vardags pysslet!

Att hinna.... tänk om man kunde få lite mer tid till allt... men dygnet har bara 24 timmar, barnen är bara små en gång det är här o nu vi lever, så det är bara att prioritera och leva dag för dag! 

Jag jobbar bara 75 men att ha 4 barn och tre hästar därtill görs att fritiden kläms till ordentligt men försöker ge alla en liten del var av mig... 

så här såg min dag ut idag :

Jag åker hemmifrån kl 10 på fm, så innan dess hinner jag mocka i stallet, laga middag men det bästa och mäst värdefulla att jag o maja får några timmar egen tid, så värdifullt så! slutar halv 5 , hämtar maja åker hem o äter middag då har redan dom större barnen kommit hem med bussen och käkat middag, sandra är oftast redan ute i stallet och har börjat med en häst, elias har softat ett tag och vi kan läsa läxa tillsammans efter det går han oftast ut eller följer med t som nu kommit hem till garaget, jag var idag inne med maja ett tag till, sandra red ariel på banan barbacka och sen bytte vi så jag fick gå ut i stallet och rida Troy och sandra hänger inne med maja.....

Jag gör klart i stallet  går in och ger maja kvälls fika samt lägger henne, sen är det dax att få in elias och att han ska fika o hitta åt sängen...vi brukar ha ett mål och det är 8, tiden brukar oftast rinna iväg lite till innan han ligger i sin säng.  sen behövs det städas ihop leksaker och plockas bort i från köket, sandra tog just in hästarna och nu finns det lite tid över för måsten- förbereda inför imorgon, och nu när hösten är här brukar jag vilja se på tv, typ bonde söker fru :-) 

Nå väl,  hoppas du hittat ett bra vardags pussel :-) 

3 Oktober 2017  | Länk | Vardan i stallet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna Norgren                                             Skaffa en gratis hemsida