Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
6
7
13
14
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2018)
>>


Hackig vecka

Det är ett gäng matcher som ställer till våra träningar denna vecka men vi gör det bästa av det. Ikväll så har våra damer i HF SIF match på vår träningstid vilket gör att vi tränar i B-hallen och lite kortare och på torsdag är ligalandslaget på plats och då flyttar vi också in i B-hallen så vi har i alla fall bra alternativ. Vi har endast 1 match med Skånela denna vecka och det är en toppmatch mot serieledande Silwing/Troja där jag känner ett flertal spelare.

Med P07 blir det träningar 3 dagar i rad torsdag-lördag. I början av säsongen så satte vi oss ner flera ledare i klubben och skulle styra upp ett "Akademiupplägg" som vi skulle använda nya tider till som inte var vikta för något särskilt lag. Det rann ut i sanden lite men nu ska vi och P06 försöka köra ändå på eget initiativ så förutom våra egna träningar torsdag och lördag så ska vi köra Akademiträning på fredag som jag kommer att hålla för båda lagen som 1 trupp.

I övrigt så har vi inte så mycket planerat denna vecka så vi ska väl försöka varvar ner lite och försöka göra lite saker som vi inte har hunnit med hemma pga alla roliga saker som vi har gjort. Snart blir det dessutom många nya saker som ska hinnas med så det blir ett bra tillfälle.

Vi skrivs!
23 Oktober 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bra planering ger bra helg

I fredags åkte vi så ut till Skavsta för att flyga till London. Vi kom fram i tid och fick vänta ganska länge men till slut fick vi komma iväg. Vi kom fram sent på kvällen och åkte tåg och taxi för att komma fram till hotellet. Det var ett bra hotell och vi såg till att få sova några timmar innan vi skulle ut och sätta igång vår spännande dag på stan.

Vi åt frukost på hotellet och gick sedan en promenad till Stamford Bridge där matchen mellan Chelsea och Manchester United skulle spelas. Det var folkfest och gatorna var fyllda av supporters och försäljare. VI var inne i några av de stora merchandise-butikerna där vi bland annat köpte en fin tröja till en superfan som vi känner.

Matchen ar riktigt bra och eftersom min familj hejar mest på United så var det oväntat positivt då de nästa kirrade det men Chelsea kvitterade i sista spelminuten på övertid så det var ju lite surt men kul med stämningen och den höga kvalité vi fick se. En riktig upplevelse. Parallellt med matchen följde jag dessutom Arlandas match mot Strands IF via Livescore och Facebook och vi hade det lite tuffare denna gång men vann till slut så det var kul.

Efter matchen rörde vi oss in mot city där vi turistade lite genom att se Picadilly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Big Ben (som renoveras), House of Parlament, London Eye mm

När vi hade turistat och sett en massa demonstranter som gick för mot Brexit så tog vi oss bort till teatern där vi skulle se Wicked. Den var grymt bra med extremt duktiga artister så de blev en bra avslutning på den grymma dagen. Vi kom i säng sent men var riktigt nöjda.

Vi testade Uber för första gången på söndag morgonen eftersom det kändes som det bästa alternativet och det fungerade väldigt bra. När vi kom hem till Sverige så åkte vi till Sickla för att äta och shoppa lite innan det var dags för min premiär i nya laget Gauthiod. Jag gjorde en ok insats men tror att det blir bättre när man kommer in i spelet bättre i
gen. Kul att både Dimman och Forje var med och det var riktigt skoj att spela

Efter den matchen åkte vi ner till Skanstullshallen där vi hade juniormatch mot Hammarby med Sifen. Detta kändes som en av de tuffare matcherna vi har i juniorserien men killarna gjorde det bra och vi förde matchen från början till slut. Det var lite svajigt ibland men annars gjorde de en bra insats tycker jag och vann övertygande.

När vi kom hem på kvällen var vi rätt möta och det blev lite lugn med middag framför TV:n innan vi gick och la oss och somnade ganska så omgående. En långe helg med många roliga händelser var slut och även fast man var helt slut så har vi haft det grymt bra och fått uppleva en massa roliga saker.

Vi skrivs!
22 Oktober 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inför helgen

Träningen igår var väl så där om jag ska vara ärlig. Det har varit många matcher och träningar för killarna så ibland kan det vara ok att ha en så kallad mellanträning. Jag upplever dessutom att det ofta blir lite sämre inställning när träningen inleds med fotboll (nu får jag många fotbollsfantaster emot mig) för fler tar det på skoj än något som faktiskt kan ge mycket i handbollsträningen vilket lätt kan medföra ett resten av träningen fortsätter så.

Till helgen har vi 2 matcher med Skånela där Arlanda spelar hemma mot Strands IF på lördag och juniorerna spelar borta mot Hammarby i min tidigare hemmahall Skanstullshallen på söndag. Jag missar Arlandamatchen eftersom vi är bortresta men hinner hem till juniormatchen. P07 har också matcher på lördag och de missar jag också tyvärr men någon gång måste vi kunna vara borta.

Ikväll flyger vi till London och vi kommer fram någon gång mitt i natten men det har vi räknat med. Imorgon ska vi se Chelsea mot Manchester United i Premier League och eventuellt hinner vi med lite sightseeing i London innan vi ska på musikal på kvällen och se Wicked. Det blir en rolig helg och jag har velat komma tillbaka till London länge. Jag tror att det är femte eller sjätte gången jag är där.

På söndag kommer vi hem på eftermiddagen och då stannar vi i stan då jag hoppas på att få spela match med mitt nya lag i Sjöstadshallen innan jag åker till Skanstullshallen och coachar juniorerna tillsammans med Reicke.

Vi skrivs!
19 Oktober 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
4 poäng

Det skulle visa sig bli en riktigt bra kväll i handbollens tecken. Jag kom tidigt till Vikingahallen då jag åkte direkt dit från Solvalla och när jag satt där på läktaren och åt min pastasallad så fick jag se när Skånelas P07 (som vi spelade mot i lördags) tränade. Några av killarna kände igen mig och tyckte att det var lustigt att jag nu hade Skånelakläder på mig.

När Tyroldspelarna och ledarna började ramla in så konstaterade vi att de hade med en ordinarie spelare från Allsvenska Tyresö som är på väg tillbaka från skada vilket gav matchen lite extra krydda så klart. Själva har vi fått klara oss utan ett par av våra nior från första uppställningen här i början då den ena har tagit mer plats i A-laget och den andra är skadad men killarna har gjort det mycket bra utan dessa. Denna gång fick vi låna en nia från A-truppen som behöver få mer speltid så det kändes bra.

Den första halvleken spelar vi helt ok bakåt men slarvar en hel del i de avgörande lägena framåt så när vi går ut i halvtid i underläge med 3 mål så pratade jag och Tim om att vi inte skulle ändra något men bara betona att vi ska fortsätta att trycka ihop det bakåt och att vi ska ta det lugnt och spela någon extra pass innan vi kommer till de avgörande lägena så att vi minimerar felbesluten. Sen måste vi trycka ännu mer när vi får chansen.

Detta gav effekt direkt och vi hämtade upp underläget direkt i den andra halvleken. Efter det så byter vi mål i en jämn andra halvlek men det känns hela tiden som att vi har fått ett visst övertag och i slutet så är det vi som är starkast och via riktigt fint försvar i slutet så lyckas vi hålla undan och vinner åter igen med minsta möjliga marginal.

Glädjen efter slutsignalen var så klart total och när vi hade skrikit och sjungit i omklädningsrummet så slängde jag och familjen oss i bilarna och åkte i ilfart till Täby där Reicke stod och coachade våra juniorer mot Täby. När jag kommer in i hallen i början av den andra halvleken så leder vi redan med drygt 10 bollar och jag inser att vi har gjort en riktigt stark första halvlek. Jag satt med på bänken under den andra halvleken men Reicke coachade med den äran och vi vann klart. Kul med 2 bra insatser av våra killar!

Vi skrivs!
18 Oktober 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Gameday

Ikväll spelar vi mot Tyrold och efter de första omgångarna i div 1 Norra tar man inget för givet utan alla verkar slå alla och många resultat har varit ologiska. Vi mötte Tyrold på försäsongen och spelade då jämnt med dem även om det kändes som att vi kunde bättre. Jag såg att deras coach var och såg vår match mot Cliff i söndags så vi får se vad han fick ut av det. Vi ar ett par spelare med som inte var med den matchen och jag hoppas att det ger effekt.

Den här dagen började på ett ganska lustigt sätt då jag började prata lite mer med en kollega som sitter nära mig på mitt nya uppdrag. Vi började prata generellt om saker och sen visade det sig dels att han hade bott i Täby när han var lite och gått på Rösjöskolan men att hans familj sen hade flyttat till Nyköping där han har växt upp. När jag började prata lite handboll så visade det sig att hans pappa spelar handboll i Nyköping och tydligen är den Bosse som man har myntat begreppet "Bosse!" efter och det verkade stämma när jag googlade så det var ju stort.

Resten av denna vecka så är det juniormatch ikväll parallellt med Sifenmatchen och jag ska se om jag kan hinna dit till andra halvlek och avlasta Reicke lite. Imorgon är det dubbla träningar med P07 och Sifen och sen åker vi till London på fredag kväll. På lördagen blir det Chelsea-Manchester United på dagen och sen musikalen Wicked på kvällen. Vi kommer hem mitt på dagen på söndag så vi hinner till Skanstullshallen för juniormatchen mellan Hammarby och Skånela.

Vi skrivs!
17 Oktober 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida