Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
4
5
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2020)
>>


Jeans

När Ludwig skulle iväg till skolan på morgonen såg vi plötsligt att hans jeans är på tok för små till den graden att han inte kan ha dem bland folk utan att se lustig ut. Han fick gå till skolan och vi använde lunchen till att köpa nya jeans till honom (och till mig).

När Ludwig kom hem så hann vi äta lite mellis och sen drog vi til Ängsholmsbadet då även P05 har flyttat sina träningar dit nu. Till skillnad mot när vi stod där i regnet i söndags så var det nu strålande sol och de flesta tränade i shorts och t-shirt. Riktigt trevligt var det. Vi kom också fram till hur vi ska försöka samarbeta lite nästa säsong.

Mitt i träningen var jag tvungen att dra vidare då jag skulle till träning med mitt nya lag. Väl där satt vi några ledare och hängde på läktaren ett tag innan vi tog personliga samtal medan en tränare höll i själva träningen nere på plan.

Igår eftermiddag fick jag ytterligare ett nytt erbjudande som tränare i ny klubb. Det lät spännande och jag lovade att fundera och ska få ett lite mer specifikt erbjudande inom kort men jag tror att jag ska köra på med det jag redan har påbörjat nu. Vi får se vad som händer här den närmaste tiden.

Vi skrivs!
7 April 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En helg ute

I fredags hade Ludwig träning med P05 och de skulle springa milen vilket han var riktigt nervös för eftersom han aldrig har sprungit så långt förut. Vi sa att han kunde bryta efter halva om han ville eftersom de körde 2 ggr 5 km. När han kom in vid halvtid hade han sprungit jämnt med 05:orna och ville fortsätta och när han kom i mål så hade han sprungit på 55 minuter, första gången på milen så det var klart godkänt tycker jag. Så stolt!

I lördags så hade vi uteträning med P07 och efter träningen hängde Erik med hem. De har inte fått hängt på många veckor nu av olika skäl så de tyckte att det var riktigt kul. Efter att vi hade kört tärning i 2 timmar så var de aktiva enda fram till middagen på kvällen där jag hade grillat hamburgare vilket blev succé.

På söndagen så körde killarna vidare med handbollen ute på tomten men Erik fick lite ont i armen så då hittade vi på lite andra aktiviteter där de bakade och lite sånt medan jag fixade korv med bröd på grillen. På eftermiddagen så hade vi handbollsträning tillsammans meed P06 som blev sådär men ändå bra med ett extra pass. På kvällen åt vi rester och hängde lite bara efter en helg med mycket frisk luft. Lite ovant i vår familj som hänger mycket inne i idrottshallar.

En stor sak som hände på söndagskvällen innan vi åt var att Ludwig fick inviga sin nya cykel som han fick i födelsedagspresent i onsdags. Han var väldigt nöjd och han och jag var ute och cyklade runt under kvällen fram tills det var dags för middag.

Nu är det ny vecka och förutom 2 tillfällen med mitt nya engagemang ikväll och på onsdag så har jag träningar med P07 tisdag, torsdag och lördag vid Ängsholmsbadet och på tisdag och torsdag kommer jag dessutom träna Flickor A direkt efter på samma plats. Det blir en kul vecka.

Vi skrivs!
6 April 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ute igen

Jag hade en riktigt bra arbetsdag igår där jag fick mycket gjort och hade en massa bra mailväxlingar med olika kollegor och gamla vänner. Många lider av hur det är nu men det är bara att förhålla sig till omständigheterna och klara av detta.

Efter jobbet så var det träning för P07 i Tibble och det var den bästa träningen på mycket länge. Det som var speciellt var att vi byter bollstorlek för till hösten ska de börja spela med en etta. De tog till sig det oväntat bra men det borde jag ha lärt mig nu att varje gång de får en större utmaning så höjer de sig. Grymma killar.

Efter träningen fick vi tyvärr reda på att Folkhälsomyndigheten har ändrat direktiven igen och nu får vi avboka alla utetider ytterligare en gång och köra resten av säsongen utomhus. Det är lite tidigt på säsongen att göra detta för lag i vår ålder tycker jag men vi får foga oss och göra det bästa av situationen. Det blir inte bara fys utan vi håller i handbollen som en del av dessa träningar.

Vi skrivs!
3 April 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Det blev en bra födelsedag

Ludwigs födelsedag startade med att han traditionsenligt fick uppvaktning på sängen med tårta och läsk. När han hade vaknat till så flyttade vi ner till vardagsrummet där han fick en födelsedagspresent med lita blandade handbolls-prylar (boll, tejp och bollpump).

Under Ludwigs skoldag så bakade Elisabeth en handbolls-tårta och tillsammans förberedde vi inslagning av presenter och annat för att allt skulle vara på plats när födelsedagsbarnet skulle komma hem.

Direkt när han kom hem så fick han svida om så åkte vi iväg till Kyrkbyn på träning med P05. Han gjorde en bra träning och blev grattad av de större killarna på träningen så det var lyckat. Direkt efter det åkte vi till Täby Centrum och åt på Bastard Burger som vi njöt av innan vi skulle till Tibblehallen.

I hallen fikade Elisabeth och Ludwig med vänner på läktaren medan jag var med och höll personliga samtal med mitt nya lag. Det var trevligt men drog ut lite på tiden så det blev ett sent firande hemma sen för Ludwig (som i och för sig firade hela dagen på olika sätt).

När vi kom hem satt alla kvar i bilen medan jag öppnade garageporten och där lystes ett stort paket upp som Ludwig fick gå in och öppna. Det var hans nya cykel och han blev väldigt glad och den ska invigas idag så vi kan ställa in allt som han vill ha det.

När vi sen kom in så högg vi in på Elisabeths handbollstårta och öppnade paket och han blev jätteglad för alla presenter som verkligen var sånt som han har velat ha samt lite till. Det mesta var på temat handboll och bland annat fick han 2 stycken pop up-mål från Quickplay som man kan ha med sig och sätta upp snabbt om man vill spela handboll ute där det inte finns mål.

Det är så häftigt att uppleva allt nytt med den här killen och han var väldigt nöjd med allt när han gick och la sig på kvällen (han är ju född 23:48 på kvällen) då han verkligen blev 13. Nu tonåring.

Vi skrivs!
2 April 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ludwig 13 år!

Igår hade jag lite ärenden på dagen inför dagens födelsedagsfirande här hemma. Ludwig fyller 13 år och blir tonåring. Häftigt och overkligt.

Jag hade inte kunnat vara mer stolt över Ludwig än vad jag är. Jag är självklart jätteglad över att han brinner minst lika mycket för handboll som jag gör och genom detta så är han idag en av de absolut bästa skyttarna på 9m i Sverige i sin ålder och har gjort det riktigt bra även internationellt i de stora turneringar som vi har spelat med Täby P07. Den senaste säsongen har han dessutom gått framåt stort i både genombrott, samarbeten och försvar så idag är han riktigt komplett och det ska bli spännande att se hur hans utveckling fortsätter.

Handbollen är en stor del av Ludwigs liv men han är även riktigt duktig i skolan och en riktigt bra vän till de han umgås med och världens bästa son. Varje dag med honom är bättre än den andre och han är det bästa vi har i våra liv. Jag är väldigt nyfiken på hur han ska bli när han växer upp men känner det som en ynnest och ära att få följa honom i hans utveckling och uppväxt.

Jag är så stolt över dig Ludwig!

Vi skrivs!
1 April 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida