Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
5
6
12
13
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2017)
>>


Fler

Nu är vi inne i vår andra träningsvecka med Bolton och några fler börjar ramla ner på träningarna nu. Jag har dessutom några potentiella nyförvärv som jag väntar på svar från. Igår kom det ner en kille som spelade i Skurur som ungdomsspelare men la ner och nu vill komma igång igen. Det blir intressant att se hans utveckling på de närmaste träningarna.

Imorgon spelar vi DM mot Kungsängen och jag har inga höga förväntningar på den matchen förutom att jag hoppas att den blir givande för dem som är med. Jag vet att jag har en bra förstauppställning men sen är det lite tunt som läget är just nu. Detta hoppas jag ska förändra sig till nästa torsdag då vi spelar mot Silwing hemma.

Nästa vecka drar vi dessutom igång med Täby P07 där Ludwig spelar och jag är tränare. Vi kommer att dela plan första halvtimmen varje onsdag så det ska vi se till att få till ett bra upplägg för så att det fungera smidigt och inte påverkar träningen negativt. Jag förväntar mig att få en massa ny inspiration på helgens TS2 dessutom.

Vi skrivs!
16 Augusti 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Streicke

Höjdpunkten denna helg var att vi skulle på bröllop på lördagen och se när Reicke (Johannes) skulle gifta sig med sin Yvette. Förberedelserna har varit stora även hos oss med att hitta rätt kläder mm men allt har gått bra och trots en del stress i slutet så kom vi iväg i tid uppnosade till tusen.

När vi kom till kyrkan så var nästan hela mitt gamla lag i AIK där då Reicke också tillhörde dem när inbjudan gick ut. Det var trevligt att träffa alla och tillsammans fick vi bevittna en fin ceremoni där båda tackade ja och den inbjudna sångerskan sjöng 2 fina sånger.

Vi skjutsade några AIK-killar till Märsta på vår väg till middagen då det gänget inte skulle återanslutas förrän till festen senare på kvällen och sen åkte vi vidare till vår slutdestination ute i Knivsta. Middagen var trevlig och det blev en rolig fest efteråt vilket ledde till att vi kom hem på tok för sent.

Annars hade helgen börjat i kaos. Det började med att vi skulle köpa saker åt min mamma och hennes hund vilket ledde till att depå Apoteket tyckte att hon skulle kolla upp en sak och när hon kom till oss så gjorde Nalle illa benet så det blev först veterinär och sen närakut men båda besöken gick bra och vi avrundade kvällen sent med mat och mys innan alla gick och la sig.

Lördagen inleddes med att Ludwig spelade fotbollsturnering i närområdet så vi var med ett tag och hann se drygt 2 av 3 matcher och jag lyckade till och med klämma in ett löppass mellan matcherna så det var en effektiv dag. Anledningen till att vi inte hann se klart matcherna var då så klart att vi skulle hem och fixa till oss för bröllopet.

Vi låg och drog oss länge på söndagen då det hade blivit sent på lördagen och vi inte hade något speciellt planerat men sen blev det lite fart så vi var och handlade lite saker till Nalle och hem och sen blev det en massa saker hemma som skulle fixas och jag passade på att fixa lite med handbollsplaneringen med det som är kvar för den närmaste tiden.

Ikväll är det löpdag igen men jag har dels att jag vill åka och se DM mellan Silwing och Hammarby och att jag behöver läsa in lite saker inför den kommande helgens TS2 på Bosön. Det ska bli intressant att se hur mycket den skiljer sig från den T2 som jag gick för många år sedan.

Vi skrivs!
14 Augusti 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Spelare

Nu är träningsveckan med Bolton över och Ludwigs träningsläger tar slut i eftermiddag. Det har varit en bra handbollsvecka och det är kul att vara igång igen. Det har dessutom träningsspelade lite och Kungsängen tog en fin skalp igår när de spelade i Märsta mot Skånela/SIF. Jag tror att Kungsängen kommer att klara sig bra i ettan med det upplägg och de spelarna de har tillgång till det är bara att önska dem lycka till. Vi möter dem i DM om eon vecka och det ska bli intressant.

Ludwigs träningsvecka i Täby HBKs regi verkar ha varit riktigt bra. De har fått träna hårt, mycket och haft roligt tillsammans och dessutom fått umgås med spelare och ledare från de andra lagen i klubben och det tror jag är nyttigt. Om någon vecka drar vi igång igen med P07 med start i klubbens träningshelg. Det ska bli kul att komma igång och det blir en kanonhelg med träningar, lagmys och fotografering.

Vi hade tredje och sista träningen för veckan med Bolton igår kväll och de som är nere kör på riktigt bra just nu och kommer att bli en bra stomme i laget. Nästa vecka hoppas jag att alla är tillbaka så att vi kan träna lite mer matchlikt och börja planera upp resten av de förberedelser som vi har en dryg månad på oss att få till nu. Nästa helg ska jag gå TS2 på Bosön och det ska bli kul att gå lite utbildning igen och få lite ny inspiration som jag kan använda mig av i båda min lag.

Imorgon gifter sig Reicke och Yvette och vi ska dit på vigsel och middag. Vi får se om vi stannar en stund på festen också men det får vi se hur man kläder då. Ludwig kommer att vara hemma med farmor och Nalle som kommer på besök så det går ingen nöd på honom.

Vi skrivs!
11 Augusti 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Innan

Det märks att detta är innan allt drar igång på allvar när det gäller handbollen för vi har fortfarande lite semestertider hemma eftersom Ludwig inte har börjat skolan än och det har blivit sena kvällar pga de nya träningarna som familjen har hängt med på.

Igår var träning nummer 2 med Bolton efter uppehållet och vi var även denna gång 10 stycken trots att de saknades några så det bådar ändå för att vi kommer att kunna bli fler framöver. Det kom ner 3 spelare som inte var nere i tisdags och en av dem har jag verkligen hoppats att han ska köra och nu är han här så det känns bra.

Idag jobbar jag hemifrån igen och efter att ha kommit igång med testerna på jobbet äntligen så känns det nu som att det även där håller på att lossna lite. Det är ok att jobba hemifrån för man slipper resorna men arbetsmässigt så är det mer socialt och effektivt att vara på kontoret tycker jag.

Ricoh vann stort mot Hammarby igår såg jag och det är väl ungefär som jag trodde att det skulle gå fast kanske lite jämnare. Skånela spelade även mot GUIF och vann vilket överraskade mig lite mer men GUIF verkade lufta lite spelare. Skånela spelar mot Kungsängen ikväll så då vet vi lite mer inför vårt möte mot KSK i DM nästa vecka.

Ikväll är veckans sista träning och jag hoppas på ett par fler så att de kan få spela mycket. Lite tyngre fys kanske men mer spel så blir det en bra balans. Jag har några öppna frågor till nya spelare som jag skulle vilja få svar på snart också så att jag vet vart jag har alla.

Snart ska jag nere till Skarpängshallen och hämta Ludwig och Sebbe som har varit på träningsläger med klubben. Imorgon är sista dagen och det verkar ha varit ett bra läger. Nästa vecka är det innebandy som gäller och sen är alla hans träningsläger över och det är dags att börja fyran.

Vi skrivs!
10 Augusti 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Igång

Med tanke på att jag vet att några fortfarande är på semester och att de potentiella nyförvärven inte är redo än så hade jag en förhoppning på att vi ändå skulle var minst 10 stycken på träningen och det blev exakt så många som kom.

Det var ett bra gäng som var nere varav en spelare var ny och vi inledde med ett ganska hårt fyspass utomhus för att komma igång inför halltiden på en och en halv timme. Vi körde mycket tempo och det var rostigt men ändå bra kvalité i många moment med tanke på att det var första bollpasset efter sommaruppehållet. Målvakterna gjorde mycket bra ifrån sig vilket känns bra inför de kommande veckorna.

Ikväll är det träning igen och vi får se om det blir samma gäng eller om vi kanske blir ett par till men nästa vecka ska samtliga vara på plats igen. Ikväll tränar dessutom våra damer som denna säsong är nykomlingar i div 1 så det ska bli kul att se hur deras upptakt ser ut.

Matcher som är bokade hittills fram till seriestart är 3 matcher i DM mot Kungsängen, Silwing och Hammarby (förmodligen Cliff) samt Katrineholm och Sundsvall på våra 2 träningsläger. Jag har flera förfrågningar om träningsmatcher men ska se hur de passar in i schemat och motståndet beror lite på vilka spelare som blir klara här också. Det bästa med att vi anmälde oss till DM är att vi får 3 riktigt tuffa träningsmatcher som faktiskt betyder något även om inte DM är något som vi satsar på. Träningsmatcher kan annars bli väldigt intetsägande.

Vi skrivs!
9 Augusti 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida