Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
2
3
8
9
10
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2017)
>>


Ledarskap

På jobbet har jag en ledare i form av testledare. Jag har inget formellt personalansvar men leder en grupp människor i deras testarbete under diverse projekt och förvaltningsaktiviteter,. Jag utbildar dessutom och tas in som sakkunnig när det gäller test och krav i diverse sammanhang.

Utanför jobbet är jag tränare för P07 i Täby och Herrlaget/HJ i IK Bolton. I båda lagen har jag just nu en del utmaningar vad gäller mitt ledarskap och min absolut svagaste punkt som jag själv känner till är när det uppstår större personliga krockar. Det är något som jag jobbar med för det är viktigt att ta tag i saker i sin linda så att de inte blir för stora och påverkar gruppen för mycket.

Jag har turen att jag har fått mentorhjälp denna säsong av min gamla tränare Bror och det är precis sådana saker som han försöker pusha mig i och det behövs. Jag blir bättre på det men det finns fortfarande utrymma för förbättring. jag är en ledare som vill att alla i min grupp ska få utrymme att vara den de är och att de ska ha det så bra som möjligt men vissa situationer måste man ta tag i för att skapa detta klimat till så stor utsträckning som möjligt.

Nu till helgen har vi juniormatch på lördag mot Hammarby i Eriksdalshallen och sen herrmatch hemma i Skanstullshallen på söndag mot Switte. Jag hoppas på en bra avslutning av hösten så att det känns bra inför det korta uppehållet.

Vi skrivs!
15 December 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Klar

Ja först var det då träning med Ludwigs lag, P07, och sen träning med Bolton herrlag där jag skulle bli granskad av Sandra från Åkersberga som en läxa vi har fått under den TS2 som vi går båda 2 parallellt med denna säsong.

Småkillarnas träning blev bra där de fick testa lite nya övningar som de tog till sig bra. Det blev stort fokus på timin där de skulle försöka time:a in en pass i högsta möjliga fart och gå upp på ett steg ochs skjuta. Det var svårt men de lyckade oftare och oftare.

Senare på kvällen var det så dags för min träning med Bolton där Sandra satt bredvid och bedömde mig. Träningen blev bra och jag fick bra omdöme och de feedback-punkter som hon hade stämde bra och är saker som kan vara bra att tänka på.

Vi avslutade träningen med Lussefika och sen hämtade vi upp min pappa som är på besök och åkte hem till oss. Där blev det en kort fika igen och lite soffhäng innan vi alla gick och la oss.

Vi skrivs!
14 December 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Gjort läxan - min tur

Efter jobbet åkte jag hem i snökaoset och fick skjuts en del av vägen med Elisabeth som hade bilen. När vi kom hem så satte jag genast igång med städning, röjning. damsugning, tvätt och disk inför veckans besök samtidigt som Elisabeth lagade mat och röjde på sitt håll. Vå åt middag och umgicks lite innan jag städade lite till och övriga familjen satte igång med julbaket.

Kvällen tillbringades sedan i Åkersberga där jag skulle bedöma Sandras och Niclas träning för deras P02 som hemläxa i TS2. Det fick bra och Sandra svarade väl på den feedback som hon fickan mig efteråt. Jag träffade flera föräldrar på läktaren som jag har stött på i olika forum tidigare så de verkade tycka att det var lite kul att jag var där.

Jag kom hem väldigt sent då laget hade ett möte innan mitt och Sandras möte och sen blev det skrapning av rutor samt att jag skulle tanka på väg hem. När jag kom em hade familjen hunnit gå och lagt sig så jag hängde lite tvätt och plockade undan lite innan jag anslöt.

Ikväll kommer Sandra till min träning med Bolton där hon ska bedöma hur jag jobbar med vårat försvar just nu utifrån en rad med kriterier. Det blir dessutom lite Lucia-edge på träningen och efteråt ska vi hämta upp Pappa som är på besök och ska träffa vänder på Söder.

Vi skrivs!
13 December 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Test

Idag är det full fokus på test i olika forum och arenor.

Jag inledde dagen med ett frukostseminarium om hur man jobbar med Test och Krav när man har outsourcing och offshoring. Det handlade mycket om att kommunicera och att hitta en bra känsla i gruppen.

Under dagen så sitter jag med ett projekt hos Svenska Dagbladet där vi ska skriva testfall och diskutera fram hur vi ska testa en ny lösning som de ska införa och här gäller det också att hitta ett bra samarbete mellan de olika delarna och då sitter alla ändå på samma kontor.

Ikväll ska jag ut till Åkersberga och titta på handbollsträning där jag ska bedöma Sandra och Niklas när de håller träning för sina killar. Detta är en hemläxa för vår TS2 som vi går och jag ska ge dem feedback och sen ska de få uttrycka hur det kändes att då den.

Ikväll ska vi också röja och fixa det sista hemma inför att min pappa kommer på besök imorgon. Det blir ett minifirande av Julen eftersom han är nere i Malmö när den är på riktigt.

Vi skrivs!
12 December 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
1 tröstpoäng

Det går framåt med utvecklingen i Boltons nya herrlag. Vi har fått till oss lite nya spelare under säsongen och flera har börjat komma in i spelet. framåt ser det bra ut men det är bakåt vi försöker utveckla oss mest för att hålla mer tätt.

Igår var vi och spelade emot Vassunda. De har varit starka på sistone och har bland annat slagit SIF så jag trodde att det skulle bli tufft. I den fösta halvleken var det allt annat än tufft och vi körde över dem helt framåt men släppte in lite för många chansmål bakåt när de körde fast.

De går ut på tvåpunkt vilket jag tycker borde gynna oss men de som var på plan fick inte alls ihop och det och istället för att utnyttja de ytor som bjöds så spelade vi helt utan tempo och rörelse så vi gjorde det alldeles för lätt för våra motståndare. Detta är var som ska fokuseras på under veckan så att vi inte faller i samma fälla igen.

Hur som helst så är det så att hade vi bara haft lite mer flyt på slutet och fått bättre träff i försvaret så skulle vi ha vunnit ändå, trots att de fick stopp på vårt flyt. Sista 5 chansar vi lite och byter målvakten framåt vilket faktiskt fungerade riktigt bra och det är nog detta som gör att vi trots allt få med oss 1 poäng som matchbilden ser ut i avgörandet.

Ikväll är det träning och juniormatch och sen är det handboll i stort sett hela veckan där jag dessutom ska göra min läxa för TS2 på tisdag och onsdag. Det ska faktiskt bli riktigt skönt med Jul snart :-)

Vi skrivs!
11 December 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida