Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
3
4
10
11
13
17
18
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2018)
>>


Lyckat

Rubriken syftar så klart på den gästträning som min Boltonmålvakt Leo gjorde hos Täby HBK P07 igår. Han inledde med att köra knäkontroll och koordination. Det var uppskattat och killarna skötte sig bra. Sen delade vi upp så han fick fokusera på målvakterna och jag körde teknikträning med utespelarna. På slutet spelade vi och det syntes på målvakterna att de försökte göra det som Leo hade lärt de. Riktigt kul!

Efter träningen åkte vi via Bergshamra och hämtade upp André för att åka vidare till Skanstullshallen. Där drog jag igång fasen för herrlaget och Leo höll målvaktsträning för Boltons PA som han brukar hjälpa. En av PA-målvakterna stannade sedan kvar och tränade med herrlaget som lite extra inspiration inför deras SM i helgen. Vår herrmatch kommer att ligga mitt i deras spelschema på söndagen så för en gångs skulle kan vi få lite publik.

Igår var det en viktig match herrallsvenskan mellan Rimbo och Skånela. Matchen var jämn målmässigt enda in i slutet och det blev oavgjort vilket var bäst för Rimbo som nu slipper negativt kval. Skånela hade nog däremot velat ha den extra poängen för att ha chans på kval uppåt.

Jag skulle ha spelat match med Norrtull ikväll och försökt rädda kontraktet i div3 men var redan igår på tok för förkyld för att kunna spela så jag var tyvärr tvungen att tacka nej idag och kommer inte ens att åka till hallen då kilarna i A-laget endast kommer att köra GYM. Det kanske finns något annat nyttigt man kan använda den tiden till istället.

Vi skrivs!
22 Mars 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nätverk

Ja nu spelas som sagt serien klart för Bolton till helgen och vår match kommer att bli som en träningsmatch känns det som på förhand då ingen av oss kan varken gå upp eller ramla ur. Det blir kul att möta Sollentuna ändå där jag känner många spelare och ledare.

Det finns andra matcher som är betydligt mer betydelsefulla då Vassunda och Ceres möts ien match som gäller vem som får kvala sig kvar och vem som ramlar direkt ur. Switte som är inblandade i samma kamp möter Spånga som slåss om en plats i det positiva kvalet. Där spelar Lidingö mot jumbon dif och SIF mot AIK gällande samma platser i toppen under Skuru som är klara för avancemang.

Idag är det onsdag vilket betyder dubbla träningar för mig. Först har jag träning med Täby HBK P07 där jag idag har gästtränare i form av Leo som står i mål i Bolton och är en väldigt välutbildad ung målvakt som även jobbar som instruktör för andra ungdomslag. Han ska få ge lite tips till mina målvakter i P07 så de får chans att ta ytterligare ett steg i sin utveckling.

Efter det åker vi in till Skanstull och hämtar upp André på vägen för sista träningen inför helgen. Imorgon spelar nämligen jag själv match på vår träningstid då hela sista omgången i div 3 spelas och mitt Norrtull spelas hemma mot MP där jag känner de flesta spelarna.

Start är det Silly Season och det har redan dragit igång lite märker man då en del spelare hör av sig till mig och vill provträna (en har redan varit nere) och en del klubbar hör av sig om tränaruppdrag. Som det ser ut just nu så fortsätter jag nog i Bolton om allt blir som jag vill men inget är helt klart än. Det händer ju en del spännande saker i andra klubbar just nu också.

Vi skrivs!
21 Mars 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Sista veckan

Jag har fått en ny kollega på jobbet som är tränare i samma serie som jag tränar Bolton och vi hade en väldigt intressant diskussion på eftermiddagen då vi passade på att ta en fika bland molnen (plan 13) på kontoret. Det händer en del spännande saker i vår serie och en del kommer att påverka nästa säsong.

När jag kom hem fixade vi mat och hann umgås lite kort innan det var dags att åka in till Skanstull. Jag kom dit tidigt då jag hade hämtat en spelare på vägen och hann med en del bra diskussioner med spelare och ledare innan. Bland annat var jag tvungen att bestämma 100 % ifall vi skulle delta i juniorslutspel eller inte.

Träningen behöv bra där vi fokuserade på den uppställning som kommer att spela mycket mot Sollentuna på söndag i vår sista seriematch. Det är en helt betydelselös match vilket för oss är skönt då vi länge hade nedflyttningsstrecket lite för nära men för Sollentuna så var det snarare så att de tappade chansen för positivt kval för ett par omgångar sedan. Nu slutar vi precis efter varandra i serien vilket känns rättvist.

PÅ torsdag spelar vårat samarbetslag Norrtull (där jag spelar ibland) en viktig match i sista omgången där de behöver vinna för att få spela kvar i div 3. Det finns chans med det är MP som står för motståndet och är de motiverade så blir de svåra att vinna mot tror jag. Det är bara att gå in för det och hoppas att det går vägen. Man vet ju aldrig hur förbundet tänker med serierna till nästa säsong heller.

Vi skrivs!
20 Mars 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Handbollshelgen som gick

I fredags så var det lite stressigt för jag skulle hålla handbollsfitness för klubbens ledare och innan dess skulle vi hinna hämta släp och badkar/duschväggar på K-rauta i Arninge och lämna tillbaka släpet. Jag var lite nervös för jag har aldrig kört släp förut men det var inga problem och vi gjorde en heroisk insats när vi lyckades baxa in badklar och duschväggar hemma. Jag hann precis till handbollsfitnessen där vi 8 som var där hade riktigt kul.

På lördagen åkte vi till Spånga och spelade 4 matcher med Täby HBK P07. I och med att killarna inte riktigt fick till det i Bygma Cup så har vi slipat på anfallsspel (framför allt passar och mottagningar och att kunna spela så i fart) och det betalade sig verkligen. Killarna gjorde ett riktigt bra sammandrag där vi vann alla 4 matcherna klart och framför allt så hade vi riktigt kul och spelade bra handboll. Det enkla spel som vi har tränat på och som passar bra ihop med vårat 3-3 satt som en smäck. Kul att se.

På eftermiddagen och på söndagen hjälpte vi till i Tibblehallen när F03 spelade steg 4 i SM. Tjejerna gjorde en bra insats men räckte tyvärr inte riktigt hela vägen då Sävehof var det starkaste laget i gruppen men de ska ha all eloge för insatsen. De ledare och föräldrar som hade arrangerat sammandraget imponerade också då det var riktigt proffsigt skött.

Mitt på dagen igår så hade vi en del tid att slå ihjäl då Täby spelade den första och den sista matchen och då hängde vi i Täby Centrum. Ludwig hängde med sina kompisar i laget och vi lallade runt och mötte upp dem lite då och då. Det roligast som de hittade var att Apple Store hade en barntimme där de fick leka med robotar i form av sfärer som kunde styras via Ipads som man kunde programmera.

Nu är helgen slut och det är en vecka kvar av seriespelet för Bolton. Vi har 2 träningar (den tredje har gått bort pga att Norrtull ska spela sin sista match mot MP) och sen är det match mot Sollentuna till helgen. Nu börjar det bli dags att inventera spelare till nästa säsong och ta ett beslut vad jag själv ska hitta på.

Vi skrivs!
19 Mars 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Olika typ av handboll

Ja på några dagar så går jag igenom nästan hela mitt handbollsengagemang på en gång.

Igår hade vi träningsmatch mot Silwings JSM-lag då de ville ha bra sparring inför helgens äventyr i Önnered. Det blev en väldigt öppen match där de ville träna på lite saker som de ska köra i SM och vi passade på att rulla runt på spelare och ge de som inte har fått så mycket förtroende mer speltid. Vi vann med 5 bollar och det blev väldigt många mål så ingen av lagen kan vara supernöjda med sitt försvarsspel. Kul och bra stämning var det i alla fall då lagen känna varandra bra.

Ikväll ska jag hålla handbollsfitness i Täby där vi är ett gäng ledare som tränar handboll en gång i månaden och samtidigt byter erfarenheter. Jag vet inte riktigt hur många vi blir men vi tar det utifrån förutsättningarna.

Imorgon har vi säsongens sista sammandrag med P07 då vi ska till Spånga och spela 4 matcher. Det blir kul att se om vi spelar bättre än på Bygma där spelet inte alls satt. Samtidigt såg det bra ut på träningen i onsdags så det blir säkert bra.

Efter sammandraget åker vi till Tibblehallen där våra F03 ska spela USM på hemmaplan och vi ska vara med och hjälpa till från P07. Vi får hoppas att det går bra för tjejerna och att vi får med oss många spelare som kan hjälpa till.

Vi skrivs!
16 Mars 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida