Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
11
12
18
19
25
26
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


USM för F16

I helgen har jag vikarierat som coach för Täbys F16 vilket kändes som en rolig utmaning men svårt då jag inte känner tjejerna så väl. Jag har hyfsad koll på hur de spelar men vet inte allas kapacitet och hur de agerar och reagerar på olika situationer.

I fredags hade vi hemmakväll med familjen och såg semifinalerna på TV och hade soffmys som en uppladdning inför helgen. Det var imponerande att se hur Kroatien kämpade sig till vinsten efter 2 förlängningar men jag tycker samtidigt synd om Norge som spelade så bra och verkligen också hade varit värda ett avancemang.

På lördagen inledde vi dagen i Nacka Bollhall då jag coachade Täby F16. Vi gör en lite svajig insats vilket också resulterar i att eRPing lyckas glida iväg i målprotokollet i en annars ganska jämn kamp. Detta var en nyckelmatch som vi gärna hade fått senare under helgen för nu blev det lite uppförsbacke.

Ja, Elisabeth, Ludwig och Erik åkte vidare till Tele2 där vi åt lunch på Olearys och grabbarna fick springa runt och köra lite spel och tävlingar innan vi tog oss in på arenan. Där hade det en aktivitetsdel där vi tillbringade tiden fram till första EM-matchen som vi skulle se. Match om femteplats mellan Tyskland och Portugal. Det blev en bra match som Tyskland rättvist vann till slut trots att Gensheimer knapp spelade.

Mellan matcherna var vi tillbaka i aktivitetsdelen och träffade n massa handbollsvänner innan det åter var dags för bronsmatchen mellan Norge och Slovenien. Norge vann klart och rättvist. På väg hem åt vi middag på Pinchos och sen följde Erik med hem och sov över.

PÅ söndagen åkte vi åt olika håll då jag skulle ut till Nacka igen för att coacha tjejerna och de andra skulle hämta upp Leo och åka på match med P06 som Ludwig och Leo skulle spela (Erik vilade eftersom han precis har varit sjuk).

Tjejernas första match var mot Bankeryd och eftersom de hade vunnit lördagens andra match mot Arbrå så krävdes det vinst i den här matchen om chansen att gå vidare fortfarande skulle leva. Vi startar bra men tappar och hamnar i underläge en bit in i matchen. Jag tar beslutet att vi ska gå upp på 3-2-1 eftersom vi har svårt att få tag i deras skytte och detta vänder matchen och vi vinner till slut med 3 bollar.

Den sista och avgörande matchen blir mot starka Skuru och förutsättningarna för avancemang är att vi måste vinna med 6 mål. Vi börjar bra men lyckas inte få dit bollarna framåt vilket också gör att Skuru successivt seglar iväg i målprotokollet och vinner till slut stort och rättvist. Jag fick mycket fin feedback av föräldrar och tjejer efter matcherna och det var riktigt kul att få vara en del av deras SM-helg trots att vi inte tog oss vidare.

När jag kommer hem får jag höra att mina killar har gjort det jättebra (Ludwig gjorde 11 mål) och de gjorde mer än hälften av 06:ornas mål så trots förlust så var jag väldigt glad för mina killars skull.

Apropå mina killar så har det hänt ett par roliga saker kopplat till dem under helgen trots att vi inte har haft matcher eller träningar. I lördags när vi var i aktivitetsdelen av EM-arenan så hade jag lite svårt att få med mig killarna till Norgematchen för att de hade så kul där. Då började en annan pappa prata med mig och när han såg att jag hade Täbyjacka på mig så började vi prata om det. Det visade sig att hans son som också höll på att hoppa runt på aktiviteterna också var född 2007 och de bor i Danderyd där det inte finns någon handboll,. NU kanske han kommer ner och provar i veckan. Kul!

Den andra roliga diskussion om 07:orna som jag hamnade i var under söndagen på läktaren i Nacka Bollhall. Jag och Niclas C står och pratar om något, jag hamnar i en annan diskussion samtidigt som Niclas pratar med en Skuruförälder och plötsligt börjar den föräldern att prata om hur duktiga mina 07:or är. Tydligen hade han en son född 07 som spelar i Skuru och han började hylla våra killar och prata om hur duktiga de är. Riktigt kul att höra när det kommer så spontant också.

Vi skrivs!
27 Januari 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Kvalité

Igår var det dag 2 på konferensen ute på Villa Aske och vi har kommit fram till en massa nya beslut och gjort ett gediget jobb så hoppas vi att allt kommer att bli så bra som möjligt. Det är spännande att arbeta i en ledningsgrupp på det här sättet och det är något som jag inte har varit med om förut så det är en ny utmaning.

När jag kom hem så hann vi byta om och ladda inför kvällen träning. Jag skulle inte vidare till Märsta för vi hade tidigarelagt Sifenträningen så den var parallellt med 07-träningen så Tim skulle ansvara för den. Det blev en bra träning där alla killar, inklusive våra nybörjare, visade hur mycket man har utvecklats och kvalitén var ovanligt hög i alla moment vilket kändes kul. Klassikerna att alla höjde sig när det blev tävling infann sig också.

Ikväll blir det hemmakväll och semifinalerna i EM på TV och sen blir det en massa live-handboll hela helgen. Jag ska coacha Täbys F16 i USM i Nacka, vi ska till Globen och se på EM och Ludwig ska förmodligen spela med P13 på söndag. Det bli en bra helg.

Vi skrivs!
24 Januari 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Waze

Igår och idag är jag på konferens med ledningsgruppen på Svensk Travsport IT på Villa Aske utanför Bro. Jättetrevliga lokaler, god mat och trevligt sällskap.

Igår skulle jag hinna hem för att först vara med på öppet hus på Almaskolan som Ludwig kanske vill gå i på högstadiet och sen skulle jag träna FA på senare på kvällen så jag skulle få ihop min planering. Jag fick rådet att använda mig av appen Waze för att se när jag skulle åka hemåt i eftermiddagstrafiken. Jag litade inte riktigt på den så jag åkte lite tidigare men den visade sig vara väldigt bra. Rekommenderas!

Det blev en informativ kväll på Almaskolan där det visade sig att det är folk jag känner som håller i handbollsprofilen och det var ett par killar som vi känner igen från andra 07-lag som var med på öppet hus. Vi får se hur Ludwig väljer. Det ska ju fungera att åka lite och hallarna de kör handbollspassen i är Eriksdal och Liljeholmen så det ska också fungera i så fall.

Kvällens träning blev först allmän och sen körde jag lite inför SM med FA på ena sidan för att få ett grepp om hur de spelar både framåt och bakåt om jag ska försöka coacha dem bra i helgen. De körde ett väldigt liknande 3-2-1 som mina 07:or vilket jag ser som positivt och framåt har de några starter och spel som jag gav ett per förslag på vidarespel i så att man inte fastnar om inte starten fungerar. Jag tror och hoppas att det ska bli bra i helgen.

Vi skrivs!
23 Januari 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Konferensdagar

Igår var jag bisittare på P07-träningen då min hjälptränare Erik höll en tempofylld träning och det var skönt men samtidigt lite jobbigt att inte få lägga sig i så jag var inne och petade i några småsaker. Riktigt bra träning.

Jag åkte vidare till Märsta där jag höll träningen med Sifen själv. Vi inledde men ett rätt hårt löppass och sen körde jag en hyfsat lättsam rolig men tempofylld handbollsträning. Jag är riktigt nöjd med kvällen.

Nu är jag på konferens med jobbet på Villa Aske i 2 dagar så det ska bli intressant men jag kommer att åka hem på kvällarna då jag har diverse åtaganden som jag måste vara med på kvällstid.

Vi skrivs!
22 Januari 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Olika fokus

Igår var det träning med Sifen där Tim höll i löpningen och jag höll i handbollen. Det blev en fartfylld träning som gick lite upp och ner i fokus men så får det var en måndag när vi har haft många matcher i helgen. Jag ska hålla resterande träningar med en lite decimerad trupp då resterande kommer att köra med herrlaget där även Tim kommer att stötta.

Ikväll ska min hjälptränare Erik från P16 ansvara för P07-träningen och jag ska assistera så får vi se vad han hittar på. Jag har lovat att hoppa in om han behöver fylla tiden med mer än vad han har planerat. Enligt min erfarenhet så brukar man fylla tiden vad man än kör. Sen håller jag killarnas träning på torsdag som vanligt.

Imorgon ska vi på besök i en högstadieskola som Ludwig är lite intresserad av och sen ska jag träna Täby F16 som jag dessutom ska coacha i USM i helgen i Nacka. Det blir en intressant upplevelse. Jag var ju med när vi gick till Steg 5 med Sifen förra året och vi är i steg 3 som spelas nästa helg med Sifen denna säsong så det blir bra erfarenheter inför 07:ornas spel framöver.

Vi skrivs!
21 Januari 2020  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida