Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
8
9
14
16
17
22
23
27
29
30
<<
April (2017)
>>


Varit duktig

Ja nu tycker jag att jag har varit duktig och skrivit nästan alla vardagar här men igår hanns det helt enkel med men på bekostnad av att jag hade en riktigt bra dag.

Dagen inleddes med att jag åkte till St:Eriksplan där jag skulle på Test-konferens. När jag kom dit så visade det sig att det var en massa trevliga fd och nuvarande kollegor som jag sprang på där så totalt var det säkert över 10 stycken som jag känner sedan innan (från Systembolaget. Konsultbolag1, Postnord, Schibsted mm). Det var en bra konferens men jag var tvungen att åka därifrån innan det var klart så jag skulle hinna ut till Täby för att träna P07.

Jag blev upphämtad i Mörby av min familj och vi åkte vidare till Gribby. Det var 16 killar på plats vilket var perfekt då vi skulle börja fokusera på 7-mannahandboll och jag ville kunna köra med 2 fulla lag. Det blev fokus på detaljer, bredd, timing och passningar och på lördagen kommer det att bli mycket matchspel och matchmoment.

Efter träningen svidade jag om snabbt, släppte familjen vid Friends så att de kunde se AIK-Sirius och åkte själv vidare till Fotografiska för träff med mina gamla kollegor från "IT-enheten"-tiden på Skanska. De hade lyckats får dit ett hyfsat stort gäng och det var riktigt kul att träffa dem alla.

När jag fick en känsla av att fotbollen höll på att ta slut i Solna så skjutsade jag hem två ur gänget till Kungsholmen respektive Solna för att sedan plocka upp familjen igen vid Friends. De var så klart på bra humör då AIK äntligen vann igen även fast det tydligen hade varit ganska kallt på läktaren.

NU ser jag med stor spänning fram emot helgen då jag ska se minst 2 kvalmatcher men hoppas på 3 och på söndag ska vi fira Valborg hemma hos Filips familj.

Vi skrivs!
28 April 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Time to deliver

Nu har jag varit en månad på jobbet och börjar få fler och fler förfrågningar där de vill ha stöttning eller heltids-testledning i olika releaser och projekt. Dessutom vill IT-ledningen se hur långt jag har kommit med mitt förslag på den nya testprocessen så nu är det dags att börja leverera efter första smekmånaden.

På handbollsfronten så kör vi vidare med P07 men det blir lite av en nystart nu när vi har spelat klart våra mini-cuper. Nu blir det fullt fokus på 7-manna och de hårda bollen. Redan om ett par veckor ska vi spela vår första turnering på stor plan vilket säkert kommer att bli tufft eftersom det blir första gången många av killarna testar detta men det ska bli riktigt kul.

På den andra handbollsfronten så kommer jag förmodligen att möta upp mitt nya lag för första gången nästa vecka och det ska också bli spännande. Det börjar det också bli dags att leverera i form av att presentera en plan för kommande säsong men det är några förutsättningar jag vill ha på plats först.

Vi skrivs!

26 April 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vinst för Täby

Jag utgår från att Täbys herrlag var triggade av P07s framgångar i helgen för de kom taggade till kvalmatchen mot Sollentuna igår. Det var mycket folk på läktaren och många bekanta ansikten som man inte har sett på ett tag så det var kul.

Matchen började jämnt och fortsatte så. I första halvlek undrade jag ett tag om Sollentuna hade utlyst en tävling om vem som skulle sätta första flippen på Martin i Täbys mål för Sollentuna missade en massa onödiga frilägen som jag kan tycka att man bara ska se till att trycka in bollen i istället för att göra det snyggt.

Ju längre in i matchen man kom ju mer kändes det som att Täby skulle ta det då de kändes starkare bakåt och hade bättre skärpa framåt. Sollentuna chansade lite med att ta ut målvakten och köra 7-6 i andra och det betalade sig nästan men Täby lyckades ändå bärga segern i slutsekunderna via en fin räddning av Martin och trots att Sollentuna hade bollen så lyckades de inte fixa ett sista skott av någon anledning.

Det känns ganska öppet inför nästa match men jag måste säga att Täby imponerade mer än Sollentuna som jag tycker borde ha mer att komma med. Vi får se på söndag och jag hoppas att vi kan åka dit trots att vi ska på Valborgsmiddag på kvällen.
Kul med kval...det blir mycket sånt i helgen :-)

Vi skrivs!
25 April 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Handbollshelg

Denna helg har temat varit handboll för Ludwigs lag då vi har varit på vip igen men denna gång i Kungsängen så vi har inte sovit över. Så kul som killarna verkar tycka att det är just nu så hade de nog inte klagat om det hade varit så men för oss äldre var det rätt skönt att åka hem på kvällarna.

På lördagen så vann det lag som Ludwig spelade i alla sina 3 matcher och det andra laget vann 2 av 3 så det var en väldigt lyckad dag för laget. Vi hade riktigt kul och spelade bra handboll. Vi hade blandat om lagen helt från när vi var på Irstablixten så det visar på den bredd som vi har fått nu. Riktigt kul!

Efter matcher spå lördagen åkte vi till Sjöstadshallen där vi fick se ett mycket starkare och viljekraftigt dif vinna mot Falun och därmed se till att de får spela i div 2 även nästa säsong. Matchen var jämn i halvtid men sen var det bara dif för hela slanten, de fick till samma stämning i laget som de har haft i våra derbyn i år och då är se svåra att spela mot. Jag pratade med Faluns duktiga m9 Christoffer Krång efter matchen och han kände själv att de förmodligen inte ville det lika mycket som deras motståndare och nu för de både Ludvika och Borlänge i sin trea kommande säsong så det blir många derbyn.

PÅ söndagen hade man lottat så att Ludwigs lag fick möta de andra lagen som hade vunnit sina grupper och trots att jag hade satt upp en målsättning att det viktigaste var att vi följde vår spelplan och att vi skulle ha kul så vinner vi faktiskt återstående matcher och hela cupen. Riktigt roligt! Våra andra P07-lag hade tuffa matcher men avslutade storstilat genom att spela ut totalt och vinna stort över samma Hammarby som Ludwigs lag hade haft det lite tufft mot under lördagen. Riktigt bra gjort av dem.

Förutom att killarna har spelat bra, vunnit mycket, haft riktigt kul och utvecklats stort som individer och lag så har vi ledare också haft det riktigt trevligt då vi har haft bra utbyten med andra trevliga ledare och domare så det har varit en kanonhelg.

På väg hem från Kungsängen stannade vi till i Enebyberg och kollade på Ludwigs fotbollslag som hade match samtidigt som jag sneglade på kvaluppdateringarna via telefonen där Boden vann övertygande mot Bolton hemma i första kvalomgången. Det ska bli spännande att se hur det ser ut i returen nu till helgen. Jag har blivit erbjuden både halsduk och matchtröja för att kunna stötta Boden på plats av ledare i deras förening....men jag har tackat nej ( å det bestämdaste) :-)

Andra roliga saker som har hänt i helgen är att jag har sprungit på min nya chef som är ledare i Hammarby, agerat bulvan gällande spelarövergångar samt fått höra ett par spännande erbjuden för både spelare och ledare. "Mycket händer i handboll"

Vi skrivs!
24 April 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Tränade av en gladiator

Igår var så klart höjdpunkten att Marcus Olausspn från A-laget skulle komma och träna killarna. Jag mötte upp Marcus i Mörby Centrum där Elisabeth mötte upp oss med bilen så att vi skulle hinna till vår tidiga torsdagsträning och det var inga problem. Då både Elisabeth och Marcus jobbar inom vården så blev det mycket jobbsnack i bilen men när vi kom fram blev det fokus på handboll.

Vi hade pratat ihop oss lite innan träningen och jag fick stötta och komma med råd lite då och då men annars så höll Marcus i större delen av träningen till killarnas (och säkert några föräldrars) förtjusning. När jag presenterade honom för killarna så inledde han att berätta om sin handbollsbakgrund innan han berättade att han är Herkules i Gladiatorerna och det tycker jag var helt rätt fokus så killarna förstår att han även är en duktig handbollsspelare.

Det var 19 killar nere och tränade vilket är riktigt kul så Marcus klev in i vissa parövningar och körde med några killar vilket då så klart tyckte var jättehäftigt. Träningen avslutades med fys där alla körde järnet för att visa att de var duktiga och vi avrundade med lagfoto och autografskrivning i omklädningsrummet.

Riktigt kul att jag kunde fixa detta för grabbarna och att Marcus kunde ställa upp och göra deras dag. Detta är något alla säkert kommer att bära med sig som ett riktigt roligt minne.

Till helgen spelar vi Minileken i Kungsängen som kan bli vår sista cup på miniplan (vi har inte bestämt hur vi gör med Eken än) och vi får se hur lagen har blivit disponerad och hur det speglar sig i spel och resultat. Kul ska det bli i alla fall och P06 spelar parallellt så vi får se om några hinner dubbla.

Vi skrivs!
21 April 2017  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida