Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
5
6
9
10
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Grym start

Igår hade jag möten hela dagen tills det att det visade sig att det var en högtid i Indien så jag blev av med 3 möten vilket kändes bra för det öppnade upp dagen helt. PÅ lunchen gick jag och lyssnade på en pod om Mordet på Solvalla vilket var intressant bland annat för att det är min arbetsplats i vanliga fall.

På kvällen var det full planering då vi inledde med att ha uteträning med P07 där killarna hade fått välja ut en sträcka de kunde springa på som var snö/isfri och sen blev det pyramidintervaller. De kämpade på riktigt bra.

När löpningen var klar så åkte vi och lämnade mat hos Elisabeths föräldrar samtidigt som Ludwig joggade hem och gymmade och sen blev det matlagning och dags för Sveriges premiärmatch mot Nord Makedonien i Handbolls-VM.

Innan matchen så var all fokus på hur svagt lag Sverige har och hur många debutanter som var med och det var mer fokus på listan över spelare som inte var med än vilka som faktiskt var på plats och skulle göra det. Killarna i landslaget gjorde en riktigt stabil match och vi spelade en snabb handboll där alla bidrog utan byten anfall försvar så jag gillade verkligen vad jag såg. Det är möjligt att det inte räcker så långt men det ska bli kul att följa detta lag och jag hoppas de kan överraska.

Vi skrivs!
15 Januari 2021  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
VM igång

Igår var det en fullpackad arbetsdag och när den var slut så kom Ludwig hem från skolan och fick direkt äta lite mellanmål och koppla upp sig för 16:30 hade vi onlineträning med P07 där vår fystränare Magnus höll ett riktigt bra pass tillsammans med 16 starka killar.

Senare på kvällen såg vi premiärmatchen i Handbolls-VM mellan hemmanationen Egypten och Chile och där var Egypten klart starkast men kul att VM nu är igång. En rolig detalj i Chile var att deras v6 spelar i AIK och kommer tidigare från Skogås och jag tränare honom innan Jul. Ikväll kliver Sverige in i turneringen och det blir en intressant premiär mot Nord-Makedonien som har fått hoppa in då Tjeckien fick stanna hemma pga av många Corona-fall i truppen.

Ikväll har vi löpträning med P07 innan Sverigematchen och på lördag ska de få en lite annorlunda utmaning som är kopplat till en aktivitet som jag både har gjort själv och som jag har kört med ett flertal lag tidigare.

Vi skrivs!
14 Januari 2021  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Engagemang

Man märker att det är det som är mest engagerade och brinner mest för saker som visar sig i sådana här tider. Vi har som jag har skrivit tidigare fortsatt att träna på enligt plan men har blivit tvungna att köra digitalt där jag eller Magnus leder träningen via Google Meet och killarna kopplar upp sig och kör på. Många har gjort det bra men några som ibland faller ur har verkligen inte skött det bra och det kommer att märkas för dem när vi kommer tillbaka igen. Det gäller inte bara att kunna träna och prestera själv utan att ta sin roll i laget är minst lika viktigt.

Idag börjar Handbolls-VM och det har redan hänt saker pga Corona-pandemin. Sverige kommer att möta Makedonien istället för Tjeckien imorgon pga av detta och USA har blivit ersatta av Schweiz. Väldigt tråkigt av flera skäl. Det ska bli spännande att se hur Sverige kommer att prestera i detta VM.

Vi skrivs!
13 Januari 2021  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Snökaos

Innan Jul var det inte någon snö förutom någon del av en dag kanske men på Julafton hade vi frost större delen av dagen. På kvällen började det snöa och sen hade vi snö några dagar. Efter det har det ibland varit helt töat men nu de senaste dagarna har det ökat med snö igen och efter att ha regnat igår kväll och vi trodde att det skulle vara barbacka när man vaknade så var det tvärtom så nu har vi fult snökaos här.

Ikväll har vi ordinarie träning med P07 men fortfarande digitalt och denna vecka ska vi på allvar se hur spelarnas engagemang ser ut nu när det faktiskt är lika viktigt att vara med som det är annars. Vi måste hålla ihop det som lag nu när det är som tuffast och alla måsta dra sitt strå annars måste vi lyfta sådant så att inga faller ur.

Imorgon börjar Handbolls VM för herrar så det ska bli riktigt kul att få se en massa handboll på TV i alla fall.

Vi skrivs!
12 Januari 2021  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Skolstart

Idag börjar Ludwig i skolan så jag har precis skjutsat ned honom dit och han har packat med sig de saker som han behöver så kommer vi att ha resten hemma istället för i skolan ifall det kommer fler restriktioner här framöver.

Handbollsmässigt så drar vi igång med de ordinarie tiderna på allvar denna vecka men får fortfarande köra via Google Meet då vi ju inte får träna tillsammans, inte ens utomhus. Jag har sett att detta har tolkats på lite olika sätt på en del håll men vi försöker hålla oss till reglerna trots att vi absolut också skulle vilja få ses och träna tillsammans igen.

Idag är de flesta tillbaka på jobbet också så jag tror att allt drar igång ordentligt idag. Det är bra tycker jag så att dagarna går snabbare och det känns mer meningsfullt att koppla upp sig.

Vi skrivs!
11 Januari 2021  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida