Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
5
6
10
11
12
13
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2018)
>>


Igång i Skånela

Igår var första träningen med nya laget i Skånela. Vi samlades i Halen och gick bort till löparbanorna där Jimmy höll i löpfysen tills killar vara helt slut. Då tog Tim och Lapi över och körde bålstyrka innan vi gick in för ett avslutande möte som jag höll i. Det var inte så mycket kommentarer och frågor men det kan bero på att de var helt slut efter fasen.

Det känns riktigt kul att vi är igång även om det är så att jag inte kommer att vara med så mycket som jag skulle vilja här i början. Anledningen är främst jobb och att jag har saker inplanerade med P07 som redan vara satta innan jag tog Skånela. De har det bättre förspänt där än i mina andra klubbar vad gäller träningstider vilket också innebär att det är tidigare träningar som är tighta för mig att hinna till. Det positiva är så klart att jag kommer hem tidigare och hinner träffa familjen mer.

Ikväll och imorgon kväll är det träning med P07, på torsdag har jag träning med Skånela igen och på fredag åker vi tillsammans med P06 till Hallsberg för att spela Järnvägen Cup. Det finns två sidor till att samarbeta med andra lag. Det finns absolut positiva saker som att man blir frie på träningarna och att man kan dela av sig av erfarenheter med varandra men det finns även stora utmaningar så det ska bli skönt nu när vi kommer att köra själva efter helgen med sikte mot Eken Cup och Partille Cup.

Vi skrivs!
22 Maj 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Veckan D

Det har varit en grymt bra helg där jag har hållit tränarutbildning i Boltons "Berjast" både lördag- och söndag förmiddag på temat försvarsspel. Ludwig har spelat fotbollsmatcher, jag tränade hans handbollslag P07 i Täby i lördags och vi var på en mysig spontangrillning i lördags kväll. Igår vann dessutom AIK derbyt mot Bajen och Sverige tog VM-guld i hockey.

Den här veckan däremot kommer att bli väldigt utmanande. Ikväll sätter jag igång och börjar ansvarar för SIF och jag ska presentera mig och vår plan ordentligt för spelarna på ett möte i slutet av kvällens träningspass. Tyvärr kommer jag bara att kunna närvara 2 ggr i veckan här i början då det krockar med redan inplanerade pass för P07 men jag har flera tränare som hjälper mig så det löser sig.

På jobbet är vi i slutspurten på GDPR-projektet och det har gått så där så det blir väldigt mycket att göra för att få det i mål. På fredag måste allt vara klart då lagen träder ikraft och folk kan börja granska varandra.

Vi skrivs!
21 Maj 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Planering

Igår bar det ut till Märsta och Vikingahallen igen då jag skulle sätta mig med övriga ledare för att dels lära känna varandra lite bättre och dels planera upp tiden fram till Partille och uppehållet i juli. A-lagstränare Jimmy och en av mina kollegor i U-truppen hade grovplanerat så att vi har något att utgå ifrån så det var en bra start på mötet.

Fram till juli kommer jag att vara med så mycket som möjligt men jag har berättat att jag även har mina 07:or i Täby som inte får förlora på detta så vid krockar kommer jag att träna 07:or och annars kommer det att bli några pass jag är med på och assisterar för att komma in i tänket i Skånela och några pass som jag kommer att leda.

På måndag blir det ett möte med alla spelare och innan dess är det ful fart på flera plan med handbollen. Ikväll ska vi med Ludwig till Kyrkbyn där han åter igen ska träna med P05. Imorgon ska jag till Farsta på förmiddagen och hjälpa till med Berjast, Boltons ledarutbildning, innan jag åker till Täby och tränar mina 07:or.

På söndag är det åter Berjast på förmiddagen och sen är helgen nästan slut så vi får se vad vi hinner med resten av helgen. Nästa helg åker vi till Järnvägen Cup tillsammans med P06 och sen kommer vi att köra själva fram till Eken och Partille.

Vi skrivs!
18 Maj 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Skånela

En del har blivit förvånade andra överraskade men de flesta verkar glada för både min och Skånelas skull. Det blev alltså så att efter endast 1 år i IK Bolton så byter jag klubb till Skånela där jag kommer att han svar för deras utvecklingslag som framför allt gäller HF SIF i div 1 men även HJ (inklusive SM) och förmodligen ytterligare ett seniorlag i lägre serie.

Jag hade bestämt mig för att köra minst 1 år till i Bolton då jag har trivts där och vi har haft en säsong som bara har blivit bättre och bättre och förutsättningarna inför den kommande säsongen ser riktigt bra ut med bra trupp och stöttning runt laget.

Det som hände var att Skånela hörde av sig och gav mig detta erbjudande och efter att jag först pratade med dem om att kanske vänta ett år och ansluta i någon roll då så bestämde jag mig till slut efter att ha bollat lite med några olika visa personer att detta är en stor chans att få vara med om en rolig resa och att få ta nästa steg i min utveckling som tränare och coach.

Jag är helt säker på att detta kommer att bli riktigt lärorikt och kul och det känns kul att bli kontaktad som "utomstående" då jag inte har något förflutet i klubben även om jag känner några personer där sedan innan. I nästa års seriespel för SIF i div 1 kommer jag dessutom få möte flera bekantingar i de olika motståndarlagen så det blir också en rolig bonus.

Ikväll bär det ut till Märsta igen där vi ska sätta oss att titta på den plan som ledarstaben redan har ritat upp och se hur vi ska jobba framåt. I staben sitter Jimmy som har huvudansvaret för A-laget i Allsvenskan, Kalle som hade SIF denna säsong som kommer att fungera som en brygga mellan A och U och jag som ansvarar för U-laget. Vi har dessutom en hel del kompetenta tränare till vår hjälp.

Vi skrivs!

17 Maj 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Tacksam

Ja det har varit ett grymt roligt år som tränare i IK Bolton men nu är det slut och i måndags hade jag möte med laget för att berätta att jag ska gå vidare till en annan klubba för nya utmaningar. Det togs emot bra men jag såg att en del blev lite överraskade vilket inte är så konstigt då vi hade kommit så långt att jag har haft personliga samtal med de flesta efter säsongen och sagt att jag förmodligen fortsätter.

Igår var jag på möte med min nya klubb och blev väl emottagen av ledare, spelare och föräldrar. Det är mycket som händer och mycket som ska styras upp planeringsmässigt men det känns riktigt motiverande och kommer att bli kul.

Idag blev jag lite överrumplad ovh glad. Jag upptäckte plötsligt att jag fick likes på en en bild på Instagram och jag hade inte lagt upp någon så jag var tvungen att gå in på telefonen och kolla. Då har killarna i Bolton som har tagit över Instagramkontot från mig skrivet ett jättefint inlägg om mig och jag känner mig oerhört tacksam för de fina kommentarerna och att få lämna klubben på ett så bra sätt.

Ikväll har jag träning med P07 i Täby och vi ska samträna med P06 eftersom lagen ska åka till Järnvägen Cup tillsammans nästa helg. Vi ska gå igenom grunderna i 3-2-1 så att de blir mer samspelade och sen ska vi se över ett enkelt gemensamt spel som vi ska kunna använda där.

Vi skrivs!
16 Maj 2018  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Magnus Elmgren                                             Skaffa en gratis hemsida