Startsidan Blogg Fotoalbum Fakta Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2019)
>>


Gjort nummer två .......

Hej igen!
Nu har Chilla och jag genomfört doftprov i lagerblad.
Det fixade Chilla galant.
Nu är vi taggade för att starta i NW 1. Hon har tagit dom i första försöken. Jag är riktigt stolt båda gångerna har matte varit supernervös timmarna innan
Direkt när vi kommer in så rinner min nervositet av mig helt och Chilla går som bäst går systematisk från första lådan till sista och sen går vi från början och visar på doften, så gör hon nästan aldrig på träning.

Gjort något jätteintressant ,varit på en jättebra heldagsutbildning med instruktörer i specialsök, Anna & Marie från Grums mycket lärorik och många superbra tips inför framtida tävlingar.
Vi är så taggade.
Jättehärligt gäng och vi börjar bli många nu som gillar det här med Nosework
Det är hur stort som helst.
11 Februari 2019  | Länk | nya | 0 kommentar
God fortsättning på det nya året!

Vi tränar på med både apportering och nosework. Nu ska vi försöka på doftprov lagerblad. Mina tjejer är duktiga men det är deras matte som ska kunna läsa av dem. Men men vi kämpar på innan vi drar igång NW 1:an. Vill även framöver testa TJP. Måste bara träna på fågel, att Chilla ska apportera in den. Jag har en hel del fåglar i frysen, så det finns egentligen inget att skylla på. Rådjur skank är inga problem.

Annars har jag tyvärr fått börja med blodtryckstabletter, trodde jag skulle klara mig utan eftersom jag tränar mycket och har koll på vad jag äter i V.V app. Trots att jag måste börja äta tabletterna så fortsätter jag med träningen har t.ex. anmält mig till Tjejvättern för 5:e året i rad och troligtvis sista för ett tag, kommer att cykla lite andra lopp eftersom min man köpte en ny bättre landsvägscykel. Älskar verkligen den motionen.

Nu är mina underbara barnbarn Bo, tre och ett halvt år och Daniella nyligen fyllt två år. Det går så fort och det är så roligt att hundarna avgudar dom....kanske för att de tappar lite mat haha och att de leker med dom så klart.

Linnea har två katter som bor hos henne tills de får ett riktigt hem (Linnea har alltså jourhem ) och det är riktigt roligt att följa dom, från att inte få röra dom tills nu när de båda ligger bredvid henne. Hon har verkligen fin hand med djur och barn

Ha det gott tills nästa gång vi hörs!
14 Januari 2019  | Länk | nya | 0 kommentar
Doftprov, BPH, Apportering mm.

Hej alla.
Nu är hösten här och då händer det en hel del.
Skönt att komma igång efter en otroligt varm sommar

Vi har varit iväg och fiskat kräftor i två helger med kompisar och hundarna som har badat i Vättern typ 23 gr i vattnet.

Varit på två tema kvällar i fordon och utomhus sök det gällde de som gått NW grund.
Nu har vi bildat en grupp som träffas en gång i veckan. Vi har så kul och jätte härlig grupp med duktiga förare m.hundar såklart.
Vi alla bara älskar den här formen av träning och hundarna får goa belöningar.....Tack Lena. Blev väldigt poppis bland alla hundarna på kennelträffen....

På tal om det så träffade vi tre syskon Troja,Lottie och Ziva
som tillsammans gjorde BPH. Kul att se dom så lika men ändå så olika. Härligt gäng vi körde NW både nybörjare och Vi som gjort Doftprovet Chilla och Ziva.
Tack Maritha och Kristina som ordnat med en god middag och god äppelkakaoch en jättevacker kväll så efter regnet kom solsken.

Chilla och jag går fortsättning i grundapportering hos Malin i Molkom, tycker hon har blivit mycket bättre på gripandet ,avlämningar och dirigering
men hon har tjuvar några gånger så nu går jag med pipan i munnen en stund innan....och det blir bättre o bättre

Allt är inte glädje tyvärr.
Min bästa väns dotter somnade in 19/8 efter en tid med cancer endast nyss fyllda 40år och som har en liten dotter på 5 år.
Det är så tragiskt, tänker mycket på vad hennes familj går igenom, så tufft och en mardröm att som förälder begrava sin älskade dotter.
Här slutar jag skriva för denna gång.
Kram
14 September 2018  | Länk | nya | 0 kommentar
Inte en droppe regn på flera dar.(eller månader)

Vilken sommar, från maj till slutet av juli knappt några regniga dagar.Det var meningen att vi skulle på kennelrräff i början av sommaren men det blev tyvärr inställt pga. översvämningar. Vart så mycket så att man, tro det eller ej hade behövt roddbåtar för att ta sig till stugorna. Så kennelträffen och ett BPH Prov blir senare i år.
Jag och Leo har kört tjejvättern/ halvan i kanonväder och både han och jag persade med nästan 20 minuter det hör till saken att jag fick låna Martinas racer och det slutade med att vi köpte en ny racer till mig för det kändes så mycket bättre.

Den här sommaren känns helt overklig, som om världen är upp och ner. Med bränder lite varsomhelst i Sverige. Vi har klarat oss rätt bra men går att säga annorlunda om resten av Sverige och i närliggande Örebro med omnejd har det hänt en del.

Linnéa och vi har varit på semester med husbilen. Vi har varit på/i: Öland - Karlskrona - Malmö - Varberg - Jönköping och Nora. Vi har cyklat en heldel både över alvaret på Öland men också i Nora. Vi har varierat mellan mtb cykel och landsvägscykel. Båda är lika roliga.Till helgen så ska Leo och jag cykla ett 3mils lopp just i Nora. Ska bli kul, skönt att Linnea håller koll på hundarna åt oss under den tiden. Det har även blivit en heldel bad,både för fyrbenta och tvåbenta. Även jag har doppat mig.

Eftersom vi haft tre stycken i familjen som fyllt lite extra speciella år (60,30&25) samt firat Daniella 1år Bo 3år och Martinas kustbevakningsexamen, GRATTIS ALLA! Barnen (Martina, Ewe och Linnea) såg till att fixa en grillkväll i Malmö där alla var samlade. Ewelina och Olli stod för maten. Den enda som inte visste vad som skulle ske var Leo. I present fick han att han skulle få åka och styra ett motorflygplan själv, något han inte visst förens vi stod på flygplatsen i Sjöbo. Därefter blev det lunch och fika i Ystad. Super mysigt!!

Det har inte blivit så mycket träning i denna hetta. Men lite har skett sena kvällar. T.ex på Öland fick hundarna leka på en agilitybana och båda fick testa på de olika hindren som fanns på plats. Hemma så har det mest blivit apport, nosework i garage och på tre ställen. Chilla tog direkt de som var även 1/2m upp. Gizza har lite större problem med nosework, mest på grund av att hon är inskolad lydnadshund. Men ger man henne lite mer tid så klarar även hon det. Bättre går det ute, chilla kör direkt när hon hör kommandot LUKTA.

Det finns en del planer framöver. TJPkursen blev tyvärr inställd pga för många avhopp men vi ska se till att hitta på lite annat kul. Har förövrigt fått reda på att Chilli fått flera barnbarn 22 st efter Tindra och 12 st efter Ferry. Så sammanlagt har han 34st små tollare som för hans gener vidare. Känns skönt att veta att han lever vidare.

Ha en fortsatt skön sommar !
Ps vi har en igelkottsfamilj som flyttat från grannens lekstuga till större boende under vår altan mamma med 4ungar som jag matar med blötlagd hundfoder det gillar dom även pannkakor ej gjorda på mjölk.
31 Juli 2018  | Länk | nya | 0 kommentar
Hej alla och glad påsk!

Det var ett tag sen jag skev och detta har hänt.
Ja det började med en massa födelsedagar i januari. Ja, det var alltså födelsedagar 3, 15, 17, 19, 21, 28 och 29 i familjen.

Startat i en NW kurs för nybörjare med Gizza, sen tränade jag Chilla med samma övningar. Enda nackdelen är att Chilla behöver tränas med hundar för hon har väldigt höga förväntningar och hon vill gör allt de gör. SÅ hon måste få öva på att vara passiv. Men båda är väldigt duktiga och jag är väldigt impad av Chilla.

Åkt till min allra bästa vän som just nu har och haft det väldigt jobbigt. Men vi hade en trevlig helg tillsammans. Efter detta så klarade Linnéa Tjejklassikern och Leo och Martina klarade Halvklassikern. Det betyder att klarat av att cykla 10/15 mil på cykeln (Vättern), simmat 1000m/1500m i 17 grader (Vansbro), 1mil/1,5mil löpning (Lidingö) coh de avslutade med 3 mil på skidor (Norberg), STORT GRATTIS, stolt mor och fru.

TJP. är nästa utmaning. först tränat Gizza men inser nu att hon aldrig kommer lära sig ta fågel, utan att döda den och plocka av den alla fjädrarna. Annars är hon kanonduktig, precis som en apporterande fågel hund ska vara tyst, fokuserad, lugn hund. Hon är jätte rolig att jobba med tills det är dags att ta fågeln. Visst det går att träna bort men hon är snart 8 år och har alldeles för mycket jaktinstinkt, vilket hon haft sedan valp. Jag har därför bestämt mig att Gizza ska bli pensionär och nu jobba mer med Chilla på de nästkommande kurstillfällena (men såklart kommer Gizza att få fortsätta jobba också, kan ju inte ta bort något som hon älskar att göra). Puh mycket jobb med jakt.

Från hundar tillatt fått träffa dem som betyder allt... barnbarnen (och mina barn också såklart). Först åkte jag och min man upp till Vemdalen för att träffa våran goding Bo 21/2 år, Ewe och Olli. Bo och jag fick umgås en heldel under 4 dagar, medan Olli och Ewe tog med min man ut i backarna. Vi åkte häst och släde tillsammans, tror vi båda njöt lika mycket under den turen. Sen firade vi Ewe som fyllde 30 medan vi var där uppe. Nu snart är påsken över och vi har hunnit träffa vårat andra barnbarn, Danniella 1år sedan 3 januari. Såklart även med hennes föräldrar Martina och Filip (Även Linnéa var hemma under påsken). Är så stolt över mamma och mormor till så underbara och goa barn och barnbarn.

oj vart ett långt blogginlägg, tur att jag fått hjälp av Linnéa att skriva in det ;)
1 April 2018  | Länk | nya | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Chilli och Gizza H                                             Skaffa en gratis hemsida