Startsidan Blogg Fotoalbum Fakta Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


Vackra höstdagar

Och då passar man på att nyttja den med träningar.

Det började med att träna nosework 2an med
månadsgänget.
Fast innan på förmiddagen körde jag hundarna med utomhus och fordonsök hemma 10 st för att testa om Chilla kan bli lugnare inför eftermiddagsträningen... Men inte, fast hon jobbade målmedvetet alla 23 söken. Hon har uthållighet, men man gör vad hundarna orkade. Vi gjorde alltså många sökområden så de fick vila emellan Chilla löper så vi går ut sist.
Sen blev det kaffe våffla med grädde och hjortronsylt för min del. Älskar hjortron.
Tack mina damer för en fin dag.

Tack till Lena S från Gizza som fått en helmassage som var välbehövligt, är man över 10 år så kommer det lite skavanker. Det blir en enorm skillnad efter massage så pigg och glad. Behöver någon mindre massage ibland.

Vilat några dagar, sen blev det nosework tillsammans med Lena, Ida och iban hos Sussi på landet. Hundarna var riktigt duktiga vi körde allt utom behållare, lite trött på kartonger. Men det måste man träna på såklart.
Denna dag hade jag med äpplen morötter och knäckebröd till hästarna det gillar dom.
Tack för ännu en bra träning och tack Sussi.

När vi kom hem fick jag en förfrågan från Jennie om vi ville träna specialsök i röd kong och det tackar jag inte nej till. Har lite långtråkigt, när min man inte är hemma så jag är så tacksam att jag får vara med och träna både nosework och specialsök med likasinnade, samt vill ha med mig och kanariefågeln (chilla)

Nästa dag blev det alltså specialsök i Dgf vi blev fem stycken som tränade. 15st kong i tre områden.
Ja vad säger man gillar verkligen både nosework och specialsök som nu börjar bli roligare när hon gör markering bättre och bättre. Vi är inte framme riktigt än, men så småningom
Tack Jennie, Teresa, Sanna och Gittan för ikväll.

Bara därför gjorde vi ett sök dagen efter i kga med Jennie och Lena A
Fina och bra sök även mycke skratt den här dagen. Jag behöver lära in snabbare belöning vid markeringen fast svårt för hon är så snabb att hitta så träna, träna.

Fast denna dag gjorde Chilla ett annorlunda sök. Vilket jag är enormt stolt över.
En i gänget råkade tappa sin bilnyckel någonstans i sökområdena ( inte så litet.) Mycket lönnlöv som var som ett hav efter flera frostnätter.
Så efter alla sök så gick vi alla tillsammans för att leta, tog med Chilla eftersom hon bla hittar mina hårnålar på gräsmattan samt jag har tränat henne att leta nycklar och mobil men det var nog ett år sen.(det var hennes morfar suverän på) Tänker det är bra i framtiden när jag blir för glömsk... alltså.

Vi lät henne lukta på hennes reserv nyckel och handen. Först gick hon bara luktade som hon gör på promenad sen började hon jobba intensivt och även vi andra började leta på ett litet område och den blev hittad bland alla löv.


Duktigt nosarbete av Chilla.
Tack för ännu en bra sökdag.17 Oktober 2020  | Länk | nya | 0 kommentar
KM i Nosework.

Idag har Chilla och jag tävlat för Storfors Hundklubb klubbmästerskapet. Vi var 8 ekipage som tävlade. Chilla inne på sin 3dje dag i löp, därför startade vi sist och idag var hon övertaggad. Jobbade väldigt bra. Skriver ner domarens utlåtande.
Domare heter Julia Boden

Behållarsök 1,5 min och Chillas tid 0.44.75sek, 25p
Utlåtande :
Snabb men något övertaggad. Har doften men orkar inte fånga upp och markera de första gångerna.

(det fanns kiss i närheten och löper man så var det väldigt intressant, fick henne till slut att fortsätta söka, var livrädd att hon skulle pinka över men hon tog upp söket igen.) .. Pust. Hon var vid behållaren två gånger , så tredje gången gillt tog hon den. Lite förklaring från domarens utlåtande.

Inomhusöket 1,5 minut och Chillas tid 00.04.44 sek där briljerar hon. 25p.
Domarens utlåtande. Ett enda ord... SUPERSNABB! och en ritad stjärna.

Utomhussök 2min Chillas tid 00.23.97sek 25p
Domarens utlåtande
Snabb och säker. Fint samarbete.

Fordonsök 2 min chillas tid 1min 21sek 91 h. 25p
Domarens utlåtande
Noggrannt sökarbete.
Du följer henne fint! Motiverad och fokuserad.

Fick jättefina muntlig feedback av Julia. Snart blir jag dryg.... Haha nej men visst växer man en del.Mitt självförtroende börjar bli bra. Fast jag kommer alltid ha båda fötterna på jorden.
En dag kanske vi inte tycker det är kul varken Chilla eller jag men då ska jag minnas allt fint vi har varit med om och alla människor med sina fina hundar och arrangörer, mfl som vi träffat. Det tar vi den dagen, hoppas det dröjer.
Ha det fint med alla er pälsklingar.

Totalt tid 02.37.07
100p
Placering 1a.
Vi var dom enda som tog full pott.
10 Oktober 2020  | Länk | nya | 0 kommentar
Ännu mera träning

Denna dag blev det träning i nosework tecken i utomhussök i fint väder. Tillsammans med Lena och Agneta blev det en fin och bra dag med 12 sök på många roliga sökområden.

Inte slut med träningar den dagen. Nu blev det specialsök framåt kvällen, tillsammans med ca 7 st ekipage som delades upp i grupper två och två. Jag körde ihop med min lagkamrat i de senaste lagtävlingar Jennie och Buster ca 20 rödkong sök.Även Gizza fick prova på tre sök som Teresa lade till henne och det uppskattas av mig och hon kan, duktiga tanten. Tack Teresa.
Blev en vacker kväll i fin solnedgång över sjön Möckeln.

Fredagen körde vi till Väse för träning mot nosework 2. med Maja som instruktör. Vi var 7 ekipage fick 4 blindsök med störningar runt två fordon. Svårt men vi löste den, eftersom det blåste rejält. Även höga som Chilla fixade till slut. Vi är så nöjda. Fortsatte med båda hundarna på 12 kluriga sök, höga oåtkomliga och roliga , där vi visste var, men att de skulle få jobba helt självständigt även om det tog tid.
Även denna dag blåsigt men vackert väder.
Tack Maja för den fina feedbacken jag och Chilla fick. Sånt lever man länge på.
3 Oktober 2020  | Länk | nya | 0 kommentar
Årliga resan till säfsen

Åkte upp med goda vänner för att plocka lingon, fanns en hel del. 24 liter rensade, vi är nöjda. Vet fler som bara älskar friluftslivet, våra hundar blev rätt trötta. Skönt att få ett avbrott.

Vi kom hem på söndag, var
mening att vi skulle på en kurs NW2 mot tävling men på grund av många avhopp så blev det bara vi och kursledaren kvar. Hon ville ändå träna för hon skulle tävla i 2an några helger senare. Blev en väldigt bra träning också blåsigt men bra att träna i alla väder.
Får mycket tips. Tack Annika att vi fick träna med er och fin feedback, det betyder mycket.

Lycka till när ni ska tävla.

Nu kör vi. Måndag träning tillsammans med Agneta som tagit deras tredje diplom i TSM 1 Stort grattis.
Hon hade hyrt hallen och hundlekpark utomhus, den var spännande och riktigt kul, nytt för Chilla och Gizza. Tror vi körde typ åtta sök inne och fyra utomhus varav två dolda för Agneta
Tack Agneta.

Sen lite avbrott för två av barnbarnen med mor kom hem i några dagar.
Vi har tagit skogspromenad även plockat svamp, ridning. Dagarna går fort när man har roligt.

Gizza varit på hälsokontroll även för att se hur medecinen gör så Njurstatus, lever och hjärta lika som de senaste 5 åren alltså superbra. Kollade även tårkanalen med grön vätska och den var nästan perfekt. Har en fettknöl som jag lagt märke till sen jag dragit ner på hennes matransoner. Även har hon ett talgkötlerböld men den har varit så typ 1 år. Har gjort en rensning av hennes tänder, de blev fina men där har jag problem. Svår att borsta öppnar knappt. Så vi får se fram över om det blir ännu en genomgång.


3 Oktober 2020  | Länk | nya | 0 kommentar
Avslutning....

På specialsök grundkurs röd kong.
Åkte till Kristinehamn i solnedgången och såg inte vägen emellanåt så stark sol,
hjälpte inte ens med solbrillor.
Men vackert.
Tillbaka till kursen,fick bli filmade som Annika ska visa sin lärare.
Först en kong i fem typ fyrkantiga rör. Chilla har så bråttom och hittar men vill äta upp den.
Vi gjorde om den några gånger.
Chilla blir så frustrerad när hon redan visat var den är haha, så det gick väl sisådär.

Sen fick ett projektekipage göra ett stort sök med fem gömmor på 15 minuter utan alltså veta var.
Ett lugnt o metodiskt sök, hittade de första fyra lagom snabbt,hade lite jobbigt med den sista, men lyckades till slut hitta den. Duktigt ekipage.

Vi andra fick också prova, men visste var de var men inte hundarna.
Som vanligt chilla är så snabb, inte alltid bra, bara i nosework. Men hon tog dom alla.
Som sagt vi får jobba på. Hon är jätteduktig hemma både ute och inne stora o små dolda. Då luktar hon sig fram och duttar och antingen ligger hon eller sitter och fokuserar bra.
Sen har hon gjort bra framsteg, förrut kunde jag inte förflytta mig för hon skulle ha helkoll på mig och släppte kongen, nu kan jag även gå och ställa mig över henne och klappa om henne med kongbit framför. Vi får träna någon annan stans med specialsöket helst med folk o fä som störning

Tack Annika för att vi fick vara med
Och lycka till framöver med allt.
16 September 2020  | Länk | nya | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Chilli och Gizza H                                             Skaffa en gratis hemsida