Startsidan Blogg Fotoalbum Fakta Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2019)
>>


Jippi, vårt andra diplom i TSM

Vi åkte till Västerås på nw tävling i 1an med 100 deltagare.
Hade inte några stora förhoppningar för Chilla var inne på sjunde dagen i löp. Men ack vad jag bedrog mig hon levererade. Visst hon har varit kanon på senaste träningarna med trosa på. Men som sagt säker kan man aldrig vara.
Det blev en lång dag, samåkte med Lena som skulle vara där 12.30. Eftersom jag och två till med löptikar skulle in sist, alltså klockan 17. En stor eloge till Västerås NW klubb, väldigt välordnad tävling, allt flöt på, nästan inga förseningar på hundkapplöpningsbanan.
Det var blandad väderlek regn sol och blåst men jag och Chilla hade tur.

1a behållarsök i ett litet trångt utrymme. Söktid 1,30 minuter Chilla tid 00.22.63 s
Domare Ann-Sofie Svenman.
Kommentar :Nosen på från start
Härligt arbetsglädje o fart
Tydligt hittande
Bra jobbat !

2a utomhussök vid en utomhustoa tralltrappa
Söktid 2 minuter Chillas tid 00.32.62 s
Domare : Michael Hedman
Kommentar: Miljöstark
Bra hittande.

3dje inomhusöket i ett pyttelitet rum
Söktid 2 minuter Chillas tid 00.18.00 s och det räckte till en 3dje plats spurtpris
Domare : Karin Blom
Kommentar : Koncentrerat, vindar in fint.

4de fordonsök en släpkärra och en åkgräsklippare
Söktid 2 minuter. Chillas tid 00.40.22 s
Domare Ann-Louise Ryrvik
Kommentar : Bravo ! Fint jobbat.

Totalen plats 11 av 96 ekipage.
Sluttid 1.53.47.
Jag är supernöjd med min Chilla.
Fick jättefin muntlig kritik av alla domarna som jag tar med mig. Tack

Nu har vi en tävling till innan vi gör ett uppehåll i officiella nw tävlingar för detta år och då är Chillas löp klart så då får vi se hur det går.

Än en gång så tacksam att dottern Linnéa ställer upp och är hundvakt till Gizza, kram älskade unge.
Tack till Lena att jag får åka med, (när vi råkar komma med på samma tävlingar och det är inte så vanligt) eftersom jag har en gammal bil som jag inte litar på. Vi håller på att leta en bättre hundbil. Då får jag ge tillbaks.

9 September 2019  | Länk | nya | 0 kommentar
Det går troll i våra sista sök båda dagarna.

Den här helgen har vi varit på NW tävlingar i TEM inomhus 1an i lördags och söndag var det fordonsök.
Det var jaktmässa i Medevi, med allt vad det innebär, fiske, båtar, kaniner, tävlingar i biathlon, hinderbana med hund. Hundvisningar, utställning, agillity rallylydnad, räddningshund in action tror inte jag fått med allt. Men jättemycket hundar så har trötta hundar idag.
Jo, NW som även där fick publik vara med.
Där söket var i en gammal byggnad med de två första söken i nedre våningen och de två andra sök i övre plan med näst intill kopia av varandra alla fyra.

Domare i inomhussök Pirkko Andersson
Start nr 16 av 25 från början.
Sök 1 tid 2 min, Chillas tid 00.55,47
Domarens kommentar :
Självständig fint sökarbete. Bra driv! & en smily

Sök 2 tid 2 min, Chillas tid 00.18,50
Domarens kommentar :
Bra start, doftsäker, fel pga av kontakt med microkällan( tror jag det står)

Sök 3 tid 2 min, Chillas tid 00.41,44
Bra nos & driv
Noga med bra tempo

Sök 4 tid 2 min Chillas tid gick ut.
Bra nos från start, härligt driv i söker / tiden ute.
Här var det troll nr ett som kom fram....

Nästa dag var det fordonsök där blev vi uppdelade i två grupper A & B Där jag hade startnr 38 av anmälda 50.Här var det båtkärra och en träeka bredvid varandra i sökområde3
Domaren Marie Fogelquist ( hon som grundade nw i Sverige)
Sök 3 tid 2 min Chillas tid 00.38.35
Domarens kommentar
Bm noga sök
Du läser henne fint.

Nästa sök en större båtkärra med ramp.
Sök 3 tid 1.30.00 Chillas tid 00.09.22
Domarens kommentar
Snyggt och intensivt sök.
Fick med mig jättefina vitsord

Nu blev det en väldigt lång väntan( ett par timmar) och gå igenom hela mässplan med massor av hundangaemang dofter av grillat.och regn emellanåt.
Det märktes på Chilla att hon var trött min man fick hämta lite extra foder och vatten, tur han var med och servade, för Gizza märkes också att det tog på krafterna.

Domare Pirkko Andersson
Detta var en minigrässkopa
Sök 1 tid 1 min Chillas tid 00.22.84
Domarens kommentar
Mkt bra sök!

Här var det en minibuss av större modell.
Sök 2 tid 1.30 många som opponerade sig, Chilla tid ute
Domarens kommentar
Bra nos från start jättefint sökarbete tiden ute.

3 fel pga tassar i lacken, ett var för jag lät henne hitta doften och så klantigt säger efter tidens slut.... Hjärnsläpp MARKERA jag hade nog behövt en massa energi också. Här kom troll nr två fram.

Nu ska jag försöka summera placeringarna... Inomhus Totalen på tiden 03.55.41 och 14e plats 75p och 1 fel, hon hade 4e snabbaste i sök 2 och 5e i sök 3 alltid ngt fast det är väl inte så mycket att skryta över, men kul ändå.
Fordonsök blev vi 35e med 75p och 3 fel då hamnar man långt ner i resultatlistan fast man har bra tider 02.40.41 och där låg vi i mitten i snabbhet många duktiga ekipage.
PS fotot visar att man inte ska ta ut ngt i förskott haha. Det var efter de två första söken jag gjorde så. Glad att jag klarade dom.19 Augusti 2019  | Länk | nya | 0 kommentar
Turné med husbilen

Fortsatt trevlig sommar på er, för sommaren är inte slut än

Vår resa började med att åka till Anderstorp och min man åker en träningshelg med Dukatiklubben ( MC) som han gjort i 5 år. Fast i år gick mc sönder sista åken tyvärr.
Under tiden han körde, så tränade jag Nw med hundarna i ösregn. Inga problem, traktor och plåt dörrar mm. Man får passa på när tillfälle ges och att hundarna blir trötta.

Vidare mot Öland, kul eftersom det passade med vår resplan som jag anmälde mig på vinst och förlust på Nw TSM och hade turen att komma med.
Detta skrev jag om i förra blogginlägget.

Nu mot Vimmerby men innan stannade vi en natt vid en hundrastgård, bredvid en gammal hembygdsgård och inget folk där på kvällen. Linnea och jag körde Nw med båda hundarna.... Vilket roligt ställe med massor av möjligheter. Superkul.

Väl vid Vimmerby fick vi äntligen träffa alla våra barn med sina respektive och våra barnbarn. Först två dagar i Astrid Lindgrens värld, med fint väder. Därefter var vi ngr dagar till så då blev det bastu och bad till allas förtjusningar.

Sen blev det Åhus brygga. Bad för alla inklusive hundarna. Efter blev det glass i stora lass.

Nu vidare mot Malmö med Bo vårt barnbarn som fick åka husbil hem.... Blev viss trött efter en stund så han sov nästan hela vägen.
Nästa dag firade vi Bo som fyllde 4 år i deras nya egna hem. Lite sorgligt vet inte när vi ses igen typ kanske till jul.

Efter allt firande åkte vi till Danmark närmare bestämt till sydliga delen.
Römö... vilken strand, bilar, husbilar i massor och vilken underbar hundrastgård, jättestor med sanddyner och nära havet. 29-31gr och jag njöt i badet så skönt.

Tog efter fyra dagar nattfärjan Grenå - Varberg.
Styrde direkt till ullared i soluppgången, tog 20minuter dit. Linnéa som ville dit och shoppa och det passade in i vår rutt. Fast vi var jättetrötta så gick den dan bra.

Nu kände vi att nu vill vi hem men stannade en natt till, vid Omberget (Motala) ... Många Cyklisters fasa, fick en fin kväll med vacker solnedgång. (foto över Vättern)

Borta bra men hemma bäst... fast nu blev det att jobba vidare med nya köket och fortsätta leva spartanskt, vana vid livet i en husbil 3 vuxna personer och 2 mellanstora hundar i en relativt liten husbil... i, 3 veckor... dä ni.

Om några veckor är det dax att åka tillbaka till Motala, närmare bestämt Medevi i två dagar och tävla i Nw TEM fordon och inomhus.
Haft turen att även komma tillbaka i närheten av Motala i slutet av september och då är det TSM. På tal om att bomba....
Jippi kom med till Västerås TSM :7/9
Bombar fortsättningsvis på med anmälningar för det är så svårt att komma med. Haft bra flyt hittills, vet aldrig när det vänder.
Håll tummarna att jag fixar det. Chilla är jag inte så orolig för.

6 Augusti 2019  | Länk | nya | 0 kommentar
Ölandsvecka på Eriksöre.

I år kom vi till Öland passande nog när campingen hade hundvecka. De hade många olika hundaktiviteter som vi inte deltog i men väldigt bra anordnat.

Vi körde TSM på lördagen på denna camping så det var en tävling som erbjöd många störningar i form av tält, folk, hundar och barn under semestertider Man startade i mindre grupper, vi hade startnummer 8 av 49 deltagare. Så vi hade en lång dag. Prisutdelningen var inte förrän kl17.

Domare på utomhussöket var Camilla Sjöberg. Vi hade en mindre bra start. Chilla markerade efter 10 sek men matte störde henne. Hade för kort koppel (sista gången jag använder det). Maxtid 2 min utomhus.
Domarens kommentar var : Räta på kroppen och ge henne mer utrymme. Tiden gick ut.
En lärdom att ta med.

Därefter var det dags för fordonssök maxtid var 1,5 min. Chilla tid var 12,31sek. Hade bästa tid på denna del av alla 49 startande. Jag följde med spänning om vi skulle få behålla 1:a plats.
Domarens kommentar var: Bra fordonssök
.
Därefter var det dags för behållarsök då var det Per-Arne Bergström som var domare. Det var 15 st lådor och maxtiden var 1.30 min . Chilla gjorde söket på 30,39 sek
Domarens kommentar var att det var ett fint sökintresse och ett tydligt hittande.

På inomhussöket var max tiden 2 min. Chilla gjorde det på 48,18 sek och domarens kommentar var bra nos arbete, målinriktad och fick ett SSE(särskilt samspelt ekipage).
Han var väldigt imponerad av henne och sa mycket positivt om hur hon arbetar. Jag var så glad att jag inte kommer ihåg vad han sa. Synd att man inte kan spela in vad domarna tycker för jag har hittills fått mycket positivt, att hon är duktig och att jag måste lita på henne helt. Så det tar jag med inför nästa tävling (och att jag ska använda långt koppel). Har träffar många trevliga människor.

Så för att summera TSM, 75p tiden 03.30.88 Hamnade på en 16e plats i totalen av 49st. Tiden Fick 1:a pris på fordonssök, rosett och kylväska med gåvokort från VOM på ca 210kr och ett SSE på inomhussöket.

Leo och Linnéa cyklade på bl.a. Allvaret bland kor, skit samt får som Leo vallade med Mtbcykeln. 4,2 mil blev det den dagen.
Tack för denna gång, nu vidare mot Vimmerby för att träffa alla barn med respektive och det allra bästa våra barnbarn Bo och Daniella.
Fortsättning följer.....
15 Juli 2019  | Länk med karta | nya | 0 kommentar
Nu har vi varit i tidningarna

Kul att bli uppmärksammad och visa vad Nosework är.
Tillsammans gjordes ett reportage om vår klubb och vi var några som ställde upp men det fattades många ,för det är stort i hela Sverige.
Det tråkigaste är när många vill tävla i NW och inte kommer med utan kanske får höga reservplatser då hamnar man i något slags hopplöshet.
Får tro att det blir ändringar och fler tävlingar med utbildningar för fler domare.
Nu har jag haft turen att komma med i Öland TSM i 1an och det passade så himla bra med vår semester resa.
Kom även med till Motala tvådagars i augusti.

Jo, till något annat i måndags fixade vi ett pass till Chilla , Gizza har redan ett. Samtidigt fick dom rabiesvaccin som håller i 3 år. Måste ge 21 dagar innan man åker över till Danmark. Nu klarar vi oss ett tag.

Håll tummarna att det går bra på Öland.
Kram

2 Juli 2019  | Länk | nya | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Chilli och Gizza H                                             Skaffa en gratis hemsida