Startsidan Blogg Fotoalbum FILOSOFERAR Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
5
7
9
10
11
12
15
18
20
30
<<
Oktober (2019)
>>


Gamla arbetskompisar

22:51

 En gång tidigare hade jag en jobbarkompis, en kvinna, som stressde hela tiden, var ofta borta från jobbet, antingen var hon sjuk eller barnet var sjukt...hon hade konstiga difusa sjukdomar och hon sa att läkaren vet inte vad det är...oftasr var det med magen att göra...sedan sa hon en gång till mig att det finns en sjukdom som känns om någon trycker på vissa punkter i kroppen...migromyalgi eller något sådant...det tog inte lång tid när hon sade hon hade fibromyalmi...
Hon gjorde ingenting annat än pratade om sina sjuldomar, hela tiden...ibland frågade hon mig vad jag tycker.
Sedan var hon utan arbete och sjukskriven...jag försökte liksom i telefån en gång att ge henne råd, men det gick inte hem...jag antar att hon blev arg när jag vågade säga vissa saker...vet ni vad hon gjorde? ..hon avslutade telefonsamtalet...först trodde jag att det blev något fel, så jag rindre henne men hon svarade inte...nåja, jag gav inte upp, tänkte att hon vill inte prata att blev arg...jag hade en annan telefon, ringde upp henne med den, hon svarade försiktigt...jag sa ingenting, lät det vara...sen dessa hörde jag aldrig från henne...kanske ville hon bara ha vänner som pratade om hennes sjukdomar och tyckte synd om henne, vem vet...
Detta var lite tråkigt, men jag accepterade det, man kan inte behaga alla.
Men jag minns att jag var lite ledsen...ibland undrar jag hur hon har det nu? Om hon fortfarande är fast i sina sjukdomar...jag fick en känsla att hon helst ville vara hemma.
Så är det...bekanskap förädras...man är inte riktiga vänner, man är bara bekanta kan man säga...fär riktiga vänner lämnar aldrig och riktiga vänner orkar lyssna, jag orkade inte alltså lyssna tillräckligt bra och hon sa nej till bekanskapet helt enkelt :)
-

19 Oktober 2019  | Länk | minnen | 0 kommentar
Behovet av kärlek

22:48

 Det är då när vi har beskymmer och tråkigheter har hänt i vårt liv, som vi behöver allra mest kärlek. Den andres kärlek kan yttra sig t.ex genom att den andre finns där och lyssnar, stödjer, är förstående, ger råd…det är i nöden man brukar känna igen sina riktiga vänner. Kärlek är alltså också att känna kärlek mot en medmänniska, visa att man bryr sig. Sådan kärlek är det finaste kärlek som finns, att bry sig om andra, att visa att man bryr sig.
-

19 Oktober 2019  | Länk | *****FILOSOFI*********** | 0 kommentar
Älska mig

22:46

 I nöd känner man sina vänner. Riktiga vänner älskar en allra mest då när vi minst förtjänar att bli älskade. Det är kärlek till din nästa. Älska utan att begära något tillbaka. Älska för att den andra har just nu behov av dom kärlek. Villkorslös-kärlek är det finaste kärlek som finns.
-

19 Oktober 2019  | Länk | *****FILOSOFI*********** | 0 kommentar
Vad är kärlek?

22:44

 Hjärtat får stimulans, man känner sig lycklig. Man kan sväva uppe bland molnen, men akta dig, du kommer förr eller senare att trilla ner 😉 Du trillar ner ifall din kärlekskänsla är så stark att du är ”blind” av kärlek. Det är det som menas väl att blind kärlek kan bedöva förståndet. Man kan älska passionerat eller lungt och harmoniskt. Var och en väljer sin kärlekskänsla själv. Älska med förståndet i behåll är det bästa. Men om man vill vara äventyrlig, då kan passionen passa bra och sedan man trillat ner, kan man ju stå upp med förståndet på plats igen 😉 😀
-

19 Oktober 2019  | Länk | *****FILOSOFI*********** | 0 kommentar
Ta hand om varandra

22:41

 Att ta hand om varandra, visar vår mänsklighet, vänlighet, kärlek till din nästa. Kärleksfulla människor är det finaste som finns. Man är hjälpsam mot alla som behöver hjälp, man ger den hjälp man kan. Det är att ta hand om varandra. Mänskligheten på planeten Jorden skulle må tusen och åter tusen gånger bättre, ifall alla kunde se alla andra människors lika värde och handla därefter, positivt, hjälpsamt, kärleksfullt.
Vad d andra gör? Motsatsen är att strunta i andra, tänka bara på sig själv och sina landsmän, sitt land…egoister…
-

19 Oktober 2019  | Länk | *****FILOSOFI*********** | 0 kommentar
Åkesson: Vi har vunnit debatten om migrationen

21:38

 Åkesson säger att SD har vunnit i debatten migration...
Det tycks ju vara sant, tyvärr.
KD och M har redan anammat SDs migration, samt S med i SDs mall av migration.
KD, M och S tävlar vem som är stramare vad gäller migration...
Och vem drar nytta av detta?  ..SD så klart.
Så visst har Åkesson rätt...han har vunnit frågan om migration.
Skall dock inte gratta Åkesson...det känns sorligt att KD, M och S har följt SD i migrationsfrågan.
Klart är dock att Sverige har behövt minska lite på migration, alltså flyktingarnas antal. hit kommande nya flyktingar.
Alla minns ju året 2015 hur det var.
- omni -
-

19 Oktober 2019  | Länk | *nyheter************** | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida