Startsidan Blogg Fotoalbum FILOSOFERAR Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
3
4
6
7
10
11
13
14
15
16
18
19
20
22
29
<<
Mars (2020)
>>


Lisa kvar i huset :)

23:21

Undrens tid är inte förbi....det sker fortfarande mirakel ;)
Lisa är kvar i BB...Antonia fick lämna...vilken grej...Grattis Lisa...hela gay-världen har gett röster till dig, tror jag iaf...bra gjort
Lisa är lugn, uppträder vuxet och fint, hon är snäll också...det var bra att tittarna ville ha Lisa kvar...kanske är det så att tittarna är trötta på lekar, skrik och gap och sprit och grupperingar.
Att Antonia fick lämna, bevisar att allt kan hända :)
- tv4 -
Kan tala om att efter att tänkt på lite hur jag reagerade att Sami fick vara kvar...men det är ju så att alla skall ha en andra schans eller hur...jag känner mig ledsen att jag dömde Sami på grund av hans förflutna...hoppas bara att han verkligen har lämnat det onda bakom sig.

Och Joakim Lundell kom in...han har ju också fått en andra ...men det är bluff, han kommer inte att stanna i huset.
- expressen -
-

2 Mars 2020  | Länk | ********NYHETER******** | 0 kommentar
Analys om gatugängens våldsamhet

13:31

Texten under här är en liten översättning från finska till svenska med google...jag lägger den hir så som google översatte, orkar inte just nu läsa genom det och ändra på texten till bättre :)
Det står mycket mer i artikeln, men man kan ju inte kopiera allt :)
Handlar alltså om våldsamma gatugäng, ett slags analys varför dessa gatugäng finns t.ex i Sverige och Danmark och hur man kan undvika att det blir så här, alltså var man måste göra redan från början.

Henrik Erdman Vigh, antropologiprofessor med intresse för organiserad brottslighet, säger att gäng kriminella gäng är att de ger marginaliserade människor en chans när deras ställning i samhället är mycket svag.

"De ger respekt och värdighet till dem som sitter fast i botten av samhället", säger Erdman Vigh från Köpenhamns universitet.

Rachid Moutiq säger att han förstår de upploppande trupperna i förorterna, även om han är ur gatuvärlden.

- Han känner sig ur samhället, tittar på polisen, motar folkens ögon och förklarar orsakerna bakom unga människors beteende.

Studier visar (flyttar till en annan tjänst) att känslan av att berövas är en nyckelfaktor för att få unga människor till kriminella gäng. De ger trygghet och sammanhållning, och vanliga brott förstärker känslan av tillhörighet.

Gatovåld i de nordiska länderna framträder ofta som en fråga för invandrarförorter, men professor Erdman Vigh betonar att detta inte handlar om etnicitet utan om utslagning och en känsla av yttre.

Ahlgren från KRP säger samma sak:
- Uteslutning i sig är inte alls relaterad till om man har utländsk bakgrund eller om man kommer från majoritetsbefolkningen.

På 1960- och 1970-talet flyttade till exempel ett stort antal finländare till Sverige, men det fanns arbete för alla. Efter det kom invandrare från olika länder. Vid någon tidpunkt fanns det inte tillräckligt med arbete, men invandrare kom ändå. Här började uteslutningscykeln, förklarar Ahlgren sambandet mellan invandring och utestängning.

- När människor som vill arbeta inte kan få ett jobb är det dags att umgås och fundera på hur man kan leva. Det skapar bördig mark för gruppering och därigenom gängning. När gänget börjar, involveras narkotikahandel, andra brott och relaterade fenomen snabbt, säger Ahlgren.

Invandrare har ett dubbelt problem
Invandrarnas bakgrund kan också öka känslan av yttre om samhället inte behandlar invandrare som fullständiga medlemmar. För en marginaliserad invandrarungdom är problemet så dubbelt så stort som en marginaliserad dansk inföding, påpekar Erdman Vigh.

- yle -

2 Mars 2020  | Länk | ********NYHETER******** | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida