Startsidan Blogg Fotoalbum känsla Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
11
12
21
24
27
30
<<
Juni (2019)
>>


Brå: Inget samband med flyktingmottagande

03:36

Flyktingströmmen 2015 har inget samband med den stora ökningen av anmälda och rapporterade sexualbrott. Det skriver Brottsförebyggande rådet, Brå, i en ny rapport. En av förklaringarna till ökningen är att uppror som metoo har gjort att fler vågar anmäla och rapportera brotten, enligt Brå.
– Hela ökningen under perioden, särskilt i NTU, handlar inte om en reell ökning av sexualbrott – utan snarare om att brottsutsatta är mer beredda att tala om vad de blivit utsatta för, och i större utsträckning också rapportera eller anmäla det, säger Stina Holmberg, forskningsråd vid Brå, till SVT Nyheter. 
Inlett ett nytt projekt
För att flyktingströmmen skulle ha svarat för ökningen 2015-2016 hade de asylsökande behövt begå sexualbrott ungefär 83 gånger oftare än den övriga befolkningen, skriver Brå. 
– Men vi har inlett ett projekt där vi kommer att titta närmare på den här typen av frågor, säger Stina Holmberg. 

- svt - omni - BRÅ -

En viktig rapport...BRÅ har alltså inte hittat någon samband med sexprott och invandring...men samtidigt säger BRÅ att dom har inlett ett nytt projeckt och skall kolla närmare, antagligen vilka brottslingarna är, alltså nationalitet...så man kan då säga att deras rapport var inte klar så att säga...återstår att se vad dom kommer till i sin nya projeckt...det är väl sådana främlingsfientliga ropar efter.
-

2 Juni 2019  | Länk | *****NYHETER******** | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida