Startsidan Blogg Fotoalbum FILOSOFERAR Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
12
14
22
23
25
27
30
<<
September (2019)
>>


Normalisering av rasismen?

 14:24

Vissa partiledare tycks vilja normalisera rasismen, för att på det viset kunna fjäska för det rasistiska partiet och få deras godkännande och deras röster...så vill dessa två partiledare ta makten och styra detta land med hjälp av det rasistiska partiet.
Vart har moralen sjunkit? ..hur kan dessa ledare göra så? ..dom skyr inga medel för makten...makten vill dom ha och ta.
Det går inte att lita på sådana ledare när deras moral har sjunkit för lågt...dom spelar högt...,men fallet kan vara smärtsamt...men vad man kan se hur det är nu, så verkar det att en del av folket är villiga att putta bort moralen och sitt samvete för att högern skulle kunna ta makten.
Det är farligt att försöka normalisera rasism...detta land får inte bli som t.ex Ungern...nej...
Hur kan vissa politiker riskera så mycket för makten? 
Svaret: Dessa politiker är maktgalna och är villiga att sälja sig till "djävulen" om dom makten skulle få.
-

14 Oktober 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Rika blir rikare

14:16

Rika vinnare är,
dom rika gynnas, , 
fattiga förlorare är, 
arbetarna förlorare är. 
Politiker ger till rika, 
rika gynnas iaf. men 

Fiskar 🐟 röster. 🗣

kan dom göra
smart ¯\_(ツ)_/¯
eller dumt, 
politikerleker i sin lekstyga, 
varje år likadant, 
rika blir rikare och 
fattiga blir fattigare.
-

14 Oktober 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Vart är mänskligheten på väg?

07:18

Vart är mänskligheten på väg?
Överallt på vår sköra planet pågår strider, miljöförstöring och krig.
Vart är vi på väg – egentligen? Vi har EN planet att vara på och den misshandlas verkligen!
Miljöförstöringar, tjuvskytte, krigshetsare, tyranner, maktgalenhet, korruption… listan kan göras lång… tyvärr!
Finns en framtid i fredens tecken?
Jag undrar mer och mer om det är möjligt för nästa generation, och de därefter, att kunna få uppleva fred och frihet. Att kunna odla giftfritt, värna om djur, natur, luft, vatten och miljö. Hur tusan kunde det bli så här? Varför vaknar vi alla så sent? – för sent?
Det saknas mer medmänsklighet, kärlek, empati och skratt i nuvarande tid.
Vad tycker du att vi kan börja med? Vi alla!
Det behöver inte vara något megastort, inte alls… det är alltid bra att börja i vardagen och med det lilla.

livsgnista -

Vart är mänskligheten på väg? 
Vi förstör vår planet, 
vissa hatar andra folk, 
rikare länder vill inte hjälpa fattigare länder, 
människan hatar och förstör, 
Har vi någon framtid? 
Har dom kommande generationerna någon framtid?
Troligen inte.
-

8 Oktober 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Du avundsjuka kvinna

07:15

 Du avundsjuka kvinna, 
bli mänsklig, bli vänlig, 
sök sammarbete med andra kvinnor istället, 
lär dig stödja andra kvinnor, 
tillsammans är vi starka.
Den kvinliga avundsjukan...vad beror det på...att generellt sett kvinnor bråkar och hackar på varandra och är avundsjuka, det är väl rätt så känt...vissa hackar på varandra som höns och kacklar även som höns mot varandra...
Kvinnor drar sällan tillsammans, avundsjukan sätter stopp för det...nu pratar jag allmänt alltså...alla kvinnor är inte sådana höns.
Vissa kvinnor försöker dölja sitt negativt och avundsjukt beteende...men det går ju inte att dölja :) avundsjukan skiner som svettande sol :)
-

8 Oktober 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Lyssna vad Greta säger

 00:12

 Lyssna vad  Greta säger, 
lyssna vad Greta säger,
Greta säger:
"lyssna på vetenskapen".
Ledarna lyssnar inte på vetenskapen, 
staternas ledare lyssnar inte, 
ekonomi och egen vinst gillar dom, 
dom struntar att ungdomar är oroliga, 
Stora ledare hånar Greta, 
stora ledare är rädda för Greta.
Verkligen, stora ledare är rädda för lilla Greta...Trump och Putin hånar Greta...stora ledare, män, hånar Greta...varför...dom är rädda...rädda om sin egen position...rädda för vad folket kanske säger och kräver...dessa arga män vill tysta Greta och alla andra ungdomar som är rädda om sin framtid...ledarna darrar, ledarna rädda för lilla Greta...hur kan dessa män uppträda så...skäms dom inte..dom tror inte på vetenskapen...dom kanske tror på vetenskapen, men dom vill inte lyssna på vetenskapen i denna fråga, klimatet....dom sviker alla världens ungdomar.
-

6 Oktober 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Du människa, vakna

 10:05

Du människa, vakna, 
ta ansvar för planeten, 
sluta skita ner planeten.
Med klimatförändringen förväntas den globala livsmedelsproduktionskapaciteten försämras...Det och det växande väderfenomenet straffar, i synnerhet av afrikanska länder och andra kriser, till exempel Afghanistan och Jemen...Flyktingar som flyr svält och störningar kan vandra till Europa, mycket mer än det lilla antalet som kom under det senaste åren.
Varför är människan en toka vad gäller klimatet..tänker människan bara sig själv, vill ha mer och mer...skiter totalt i hur klimatet blir...
-

29 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Rehabilitera alla mobbare

 18:29

Varför görs det inte mot arbetslpats-mobbning? ..Kränkande särbehandling är förbjudet, men det räcker inte.
Det som gäller idag är att mobbarna finns kvar och fortsätter att mobba... Man gör alltså i princip inget för mobbarna. .Istället attackeras många gånger den mobbade, man föreslår till den mobbade att byta arbetsplats ifall hon/han trivs inte...Man försöker rehabilitera den mobbade...Mobbarna vågar man oftast inte göra något åt...Varför?..
Varför inte rehabilitera mobbarna istället? ..Det ända rätta vore att ge den hjälp till den mobbade som behövs, men samtidigt ta itu med mobbarna, börja rehabiliteringen med mobbarna...Om mobbarna vet att slutet på deras mobbning är rehabilitering, skulle säkert många mobbare tänka två och tre gånger innan dom börjar mobba någon. man kanske vågar inte börja mobba när man vet att man åker på rehab och man kanske skäms.
Det pågår mycket vuxen mobbning på arbetsplatserna...Det kostar samhället mycket pengar...Det som kostar allra mest är mobbarna, för det är ju mobbarna som är skulder till att mobbade behöver hjälp... Mobbare orsakar tragedier i samhället, tragedier i dom mobbades liv...
När skall politikerna och andra beskutfattarna vakna och äntligen våga angripa mobbarna?
PS: har själv fått känna hur det känns att bli mobbad.
-

11 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
En planet, en stat

 18:25

 Varför har mänskligheten inte kommit längre andligt än den gör? ..varför lever mänskligeten fortfarande på sätt och vis i barbarstadiet? ..vardör vill mänskligheten inte höja sin andlighet? 
Varför krigas det? ..varför finns det fortfarande olika stater? 
Varför inte en enda stat för hela planeten?
Är det på grund av att människan vill vara egoist? ..Eller att mänskligheten helt enkelt ligger fortfarande på mycket låg nivå vad gäller andlighet och att man är barbarisk fortfarande, iaf i sina tankar?
-

11 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Lev och låt även andra leva

04:21

 Man måste våga prata om extremism...all extremism, inte bara om muslimska extremister.
Varför vissa människor uppfinner en religion till sig eller filosofi till sig...alltså tagen ur fantasin...och sedan försöker dom få andra att tro på deras fantasi...bristen på bra liv eller benägenhet att fantisera då och hitta ett fantasiliv och därmed inbilla sig att dom är bra människor på alla sätt...t.ex extrema religiösä människor letar hela tiden negativt från sina heliga böcker och dom tycker mycket illa on oliktänkande...terrorister och terrorist-älskare är extrema i sina tankar, i sina ord och i sina handlingar...kristna extremister finns också, särskilt i USA, men även här i Europa.
Vad kan man säga då om t.ex dessa som tror sig vara sk. jediriddare...dom förstår inte hur filmens författare tänkte, varifrån han fick begreppet jedi...Islam hade dessa mystiska jeddiriddare...men dagens film-jedi lever inte som jeddiriddare...filmen kan ju inte ge samma som riktiga jeddiriddarna har...och så vidare...det finns alla slags extremister, t.ex främlingsfientliga/rasister, islamofober, homofober osv, extremister är dom.
Man måste våga säga emot alla dessa extremister...det finns alltid svaga människor som börjar tro på dessa bedragare och i fantasi levande svaga personer, tyvärr..
-

10 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Behärska dig

04:17

 Det bästa vore om man kunde behärska sig och strunta vuxnas fördomar...det är oerhört svårt att påverka rasister...det tar bara på krafterna...dom flesta rasister är redan förlorade individer, det bör man förstå...dom sitter stenhårt fast i sin idiotista rasism...
vad man bör istället, det är barnen...man skall försöka påverka barnen...barn är inte rasister...om barn uppträder rasistisk, har dom tagit det från sina föräldrar eller andra vuxna...det är alltså tid att påverka barnen...visa den goda vägen för barnen...för då kommer dessa barn att vara "friska" som vuxna...
så låt barnen bygga upp en värld där alla har samma värde...men barn kan inte göra detta själva i dessa svarta tider, dom behöver vägledning.
-

10 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Pinsmala dockor?

01:30

 Det är underligt, varför måste små-tjejernas dockor vara pinnsmala...skilett-dockor? ..Var vill tillverkarna meddela små-tjejerna? ..Meddelar man ideal-bilden av en kvinna? ..Små-tjejerna har ögon att se och dom kan tänka, barnen kan börja undra, varför är inte jag lika smal som dockan...Barbie-dockan är ju också jätte smal...Det är fel att idealisera det pinnsmala och låta små-tjejerna redan börja fundera det där att dom vill bli pinnsmala...Redan 7 åringar vill banta...Är det inte dags för alla föräldrar att börja bojkotta alla dessa pinnsmala skelett-dockor...Dessa dockor ser ju inte normala ut...Ut över dessa dockor finns ju även några pinnsmala skilett-kvinnor som figurerar flitigt i media/blogg...Undrar varifrån dessa kvinnor har fått sina sned-drivna idela bild av kvinnan, smal, pinnsmal, som en skelett???
-

8 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Bekämpa rasismen

 01:25

Bekämpa rasismen, 
bekämpa rasismen, överallt, 
våga säga nej till rasism
Bekämpa rasismen...rasismen brukar visa sitt fula ansikte...vissa försöker liksom ha foten i båda lägen, men sådant syns ju...det kallas för, dubbelspel, 
-

8 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Ta hand om våra gamla

 01:21

 Ta hand om våra gamla, 
gamla arbetat länge har, 
nu skall gamla får vila, 
men men, stressen ökar, 
många fattiga är, 
liten pension dom får, 
svårt att leva, 
varför tycker Sverige inte om dom gamla, 
måste äldre vara rädda, 
rädda för ålderdomen, 
vad är detta för något, 
skamligt är vad det är.
-

 

8 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Klimat och väder

 04:52

Hösten kommer. Regn, vind och åter regn. Kraftig nederbörd ökade på grund av klimatförändringar. Det har regnat mycket i åskväder och stormar som hällde mycket regn. Regn klarar naturen just nu. Vattnet har sjunkit på grund av värme och torka förra sommaren.
Så nu borde man vara nöjd med höstregnet, eftersom regnen verkligen behövs just nu, eftersom förra vintern inte fick mycket snö, så vattnet kom inte i knapp, såvida inte mer och mer snö på vintern nu skall komma.
På vintern kan det vara svårt om det finns mycket snö.
Men nederbörden måste accepteras av alla med ett leende just nu.
Nu när vintern väntar och man undrar vilken typ av vinter kommer?
Nu skulle det behövas mycket snö så att när snön smälter på våren, vattnennivån skulle öka. Du kan tänka på det när du går i snön, att det är bra att ha mycket snö.
För det andra, finns det snökaos i Sverige varje gång snö anländer, när dom inte plogar vägar och gator i tid. Plogar alldeles för lite, för få som jobbar med snöröjning. Kommunerna snålar. Det är så  varje vinter, besvärligt för människor som måste resa med bil eller tåg eller buss och så vidare.
Kraftig nederbörd är också en nackdel på vissa ställen. Järnvägsstationen översvämmade ett par tre gånger i sommar, fick gå där på en halvmeter hög vattennivå. Det var motbjudande, men vad gjorde det, vi var tvungna att komma hem med tåg.
Personligen bryr jag mig inte om hur vädret är, jag tar det för som det kommer. Det finns inget att göra åt vädret och jag är åtminstone inte arg eller nervös för regn eller snö och inte nervös för torka heller. Man måste försöka upprätthålla ett positivt liv.
Klimatförändringarna har börjat påskyndas, och även då finns det inget jag kan göra och agera, kan bara vara positivt och hoppas att alla beslutsfattare och maktmakare i världen snart inser att något måste göras för klimatet. Det finns inget behov av att ge upp välfärden, men naturligtvis skulle förorenaren förlora och deras vinster skulle förvandlas till förluster för dem.
-

6 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Undvik löjliga bråk

 19:01

Undvik löjliga bråk, 
ordklyveri det värsta bråket, 
bättre att tystna, 
lår bråkaren bråka ensam, 
den kloke bråkar inte.
Vissa älskar att bråka och kritisera andra...dom älskar helt enkelt att bråka och kritisera andra...ibland är det bara ordklyveri och ingenting annat...ibland har bråkaren känt sig igen i någons skrivelse och blivit arg och sårad...men oftast är det inbilning...men troligen bråkarens undermedvetna eller hon har analyserat och trott att skrivelsen handlar om henne...och då vill bråkaren ha fortsatta dialog och skyller på och vill att den andre ta på sig skulden...
bråkaren brukar också ofta säga att den andre tror sig vara bättre än alla andra fast den andre har inte sagt något sådant...bråkaren påstår att den eller den är inte någon andlig person, att den eller den bara inbillar vara andliga...bråkaren tycks vänta att dom som tystnar skulle slicka på hennes arsel.och erkänna sina fel och erkänna att den tyste är inte andlig osv...en sådan där situation blir den klorare tyst och lämnar platsen för en stund och vill inte bråka...bråkaren gillar inte detta heller...om månader och år kan bråkaren ta upp dessa gamla händelser och fortsätta älta och älta.
Den kloke och vise deltar inte i bråket mer...den vise vet att det leder ingenstans, att inget gott följer av det...vad skall man göra åt sådana bråkare...att vara tysta är allra bäst...man vill ju inte att bråkaren suger ens energi och ger tillbaks sin negativa ener
gi...man orkar helt enkelt inte bråka om ordklyverier och srtunt saker som bråkaren inbillar.
-

5 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Kärleken har inget ålder

 18:56

Kärleken har inget ålder, 
man blir inte kär i ett ålder, 
man blir kär i en människa.

När männen har unga kvinnor som partner, är det knappast någon som reagerar negativt...men när kvinnan är äldre än mannen, oj vad kvinnan fördöms på grund av det..varför? ...varför döms kvinnan men inte mannen fast dom båda två har yngre livskamrater? ..det är kvinnofientligt...nedvärderande av kvinnor...kärlek har ingen ålder...man blir inte kär i ett ålder, man blir kär i en människa
-

5 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Kvinnor som väljer kriminella partner

 16:26

Mycket skrivningar i tidningar om dessa två kvinnomord...båda kvinnorna har valt att ha  en kriminell man...ingen har vågat ifrågasätta kvinnornas val av män...kanske lika bra det för det skulle kännas smaklöst ifall dessa döda kvinnors parterval ifrågasätts...
Själv har jag alltid undrat varför vissa kvinnor väljer hårt kriminella män...tror dom att dom kan bota mannen...eller tycker dom att det är spännande med en kriminell man...
Skall inte säga mer om detta...tror att detta ämmne är tabu just ny iaf.
-

4 September 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Akta dig för manipulation

18:40

 Akta dig för manipulation.
Låt inte andra manipulera dig, 
visa inte ifall du blir påverkad, 
låtsas som om det bara regnar :) 
reagera inte, strunta i manipulation, 
stå emot, var stark.
-

 

29 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Älska männiiskan

18:37

 Vi har fel om vi dömer homosexualitet,
bara vissa människor dömer homosexualitet,
i andra arter blomstrar homosexualitet,
varför är vissa människor intoleranta?
är människan det lägsta arten på Jorden? 
Lär dig älska alla människor, 
lär dig respektera alla människor.
-

 

29 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Vem känner sig som en invandrare

 14:34

 Vem känner sig som en invandrare, 
vilka invandrare känner sig som svenskar, 
är en som fötts i Sverige en invandrare, 
en invandrare som känner sig vara svensk..
han, hon är då en svensk, 
var och ens känsla säger vad man är, 
andra kan inte veta vad man känner, 
man kan vara svart, brun eller "grön" 
men känna sig som svensk, 
kläderna gör inte en till en svensk, 
religiositet gör inte en till en svensk, 
det är känslan som är avgörande, 
ens egen känsla vad man är.
-

26 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Moderat intolerant fanatism

20:11

”Social intolerans är den bästa metoden att hålla religionen i schack. Bara för att någon uppfyller sitt arbetskriterium betyder det ej att dess handlingar är oklandervärda.”
”Att normalisera denna form av trosutövning på allmän egendom och allmän plats är en fara – särskilt på sikt”.
”Jag anser – av ganska naturliga skäl – att den islam som utövas i dag är farligare än andra religösa idésamlingar jag har kommit i kontakt med.”
”Jag anser inte att olika farliga idésamlingar bör behandlas likadant enbart för att de är idésamlingar.”
- Hanif Bali

- expressen -

Intoleranta fanatism har tagit plats hos Modetarer...detta säger mycket om det nuvarande Moderater...intolerant fanatism är inte Sverige eller svenskt...hur länge kommer ledningen att tolerera att intolerant fanatism sprids inom Moderater?
-

25 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Är du medrasist,

 15:48

Är du medrasist, 
du hör rasistisk uttalande..
men du vågar inte säga emot..
du är alltså tyst, 
då är du alltså en medrasist.
Är du medrasist? ..när du hör någån pratar rasistiskt, är du tyst då? ..isf är du en medrasist...vet du inte att tystnad är detsamma som att man håller med...eller åtminstonen uppfattas tystnad som att man håller med...
Våga öppna munnen och säg emot rasister.
-

25 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Låt fanatasin flöda

 15:44

Låt fanatasin flöda, 
ställ upp för alla människor, 
gör en ny årlig fest för stockholmare, 
fira människans variationer i staden, 
då du acepterar invandrare, 
då du acepterar svenskar, 
bli enade i ett årligt firande, 
älska alla, älska alla människor
En gång per år firas det Stockholms Pride...det är bra...men kan stockholmare tänka sig att börja fira "Stockholms enade människor"...menar alltså stadens mångsidiga ansikte...människor från hela världen...fira och acceptera människornas olikheter i Stockholm...ena er...visa världen och rasisterna, att vi alla är människor, likvärdiga människor...visa kärlek mot varandra oavsett vilken etnicitet du har...oh, ett sådant årlig firande skulle vara något humant, vackert, önskevärt.
-

25 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Kan du se variationerna i världen

 07:25

Kan du se variationerna i världen, landskap variationer..skog, grönska, öken, sand, torr savann, floder och sjöar, smutsigt dricksvatten, 
Kan du se olikeheter i människor, trots olikheter, är vi alla människor, 
likadana människor vi alla är, 
Trots alla dessa olikheter..Jorden tillhör alla människor, Jordens rikedomar borde tillhöra alla människor, bli mänsklig, bli vänlig mot alla, lär acceptera alla människor, variationerna på Jorden och hos människor, är Jordens rikedom, alla måste få del av Jordens tillgångar.
-

 

20 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Islamofober sjunger ut sitt okunskap

 07:22

Islamofober sjunger ut sin okunskap, 
okunskap skapar rädsla och hat.
Det är helt fel att tolka t.ex religionen Islam så som terrorister vill att andra skall tro...varför är det så lätt för samtliga islamofober att lita på terrorister...tror dom att terrorister är dom enda som vet vad Islam är...eller tror islamoben att Islam i sig är våldsam...ingen religion är våldsam...religion är det vad människan gör den till, olika tolkningar...ju renare och ljusaare ens tro är, där kan man se religionens godhet...religion skall göra gott till människan...göra människan god...
PS: 
här kan man läsa om islamofobisk tänkande.
-

20 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Manshaus

06:45

Dessa vilseledda unga män...hatet gror i deras inre...ett hat mot vissa andra grupper i samhället...högerextrema tankar...rasism...för vissa går det alldeles för långt...dom tappar fotfästet...gör grymma dödliga grejer....dödar sina närmaste...dödar muslimer...detta är inte friska människor...
Kan man kalla dom främlingsfientliga för, sjuka? ..eller kan man kalla deras reaktioner normala?
- dagbladet -
-

15 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Ensamvarg terrorist

 05:09

Ung norsk man försökte göra terrordåd mot muslimer i Norge...mannen sägs vara muslimhatare...mannen dödade även sin styvsyster...mannen vägrar prata om varför...han bara ler...Tycks vara likadan som Breivik...
Arma mänsklighet som måste tåla två likartade dåder, muslimsk terrorism och högerextremisk terrorism...onda människor sprider skräck bland folk...sådana där ensamvargar blir mer och mer och det i sin tur innebär att det blir svårare och svårare att i förväg veta vem som blir en ensamvarg-terrorist.

Detta är kanske inte så konstigt, för mänskligheten som helhet är outvecklade fortfarande...mänskligheten, eller rättare sagt en del av mänskligheten har ännu inte lärt sig tolerans och universal kärlek mot varandra.

- expressen -
-

13 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Mänsklig rikedom

 10:23

Mänsklig rikedom, 
planetens rikedom, 
många folk, 
många språk, 
många kulturer, 
många religioner, 
reaspektera varandra.
Folklig rikedom...mänsklig rikedom...mångkultur...Jordens rikedom... människor...vi människor...alla är...med samma värde...alla har samma värde...älska alla...kan du...lär dig medmänsklighet...
-

11 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Vårt hem, planeten Jorden

 10:20

Vårt hem,
planeten Jorden 
vatten-planet, 

blågrön planet, 
dig skall vi älska, 
dig skall vi vårda.
Vårt hem Jorden...Planeten Jorden...människans hem...allas hem...låt oss bo...bo där vi vill...där vi bra har det...Planeten Jorden...vatten och jord...blå-grön planet...så vacker så...ta hand om planeten Jorden...älska alla planetens invånare...älskade planeten...allas vår hem.
-

11 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Stoppa extremism

 10:42

Stoppa extremismen, 
befria kvinnan, 
prata inte skit om kvinnor, 
religion skall inte förnedra kvinnor. 
Kvinnan fri vill vara, 
du man, var en man, 
förtryck inte kvinnor, 
du är inte bättre än en kvinna, 
du är bara en man och ingenting annat, 
slappna av, börja leva och 
låt andra leva sina sina liv.
-

10 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Mobbning i skolan

Mobbning 23:05

 Mobbning i skolorna, 
varför görs det inget, 
sedan fortsätter mobbningen i vuxen livet, 
stackars skolbarn, 
stackars mobbade barn, 
agera skolan, agera lärarna, ta tag i mobbare. 
Mobbare mobbare, varför dåligt mår du, 
varför njuter du av att vara elak, 
är du sadist kanke.
-

8 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Politik som teater

23:01

 Politik som teater, 
trotsiga kvinnor, 
en vill leda andra, 
vill en stor ledare bli, 
makten lockar, 
storhetsvansinne kanske. 
stackars maktgalna politiker, 
släpp loss, le, var lycklig, 

sluta spela teater.
-

8 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Jakten på vinst skadar samhället

17:00

 Jakten på vinst skadar samhället, 
skadar dödligt ibland, 
skadar kroppsligt och psykiskt, 
arbetarna får stressa till max 
och ägarna badar i miljonvinster.

 

--

5 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Konstigheter inger ingen respekt

16:57

 Konstigheter  
inger ingen respekt, 
lita inte på allt, 
lita inte på rasister, 
lita inte på högerextrema, 
lita på frihetskämpar, 

lita på medmänsklighet.
-

5 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Sluta hata

16:54

 Sluta hata, 
sluta hota, 
du, du rädd hatare,
sluta darra av rädsla, 
sluta hata oskyldiga människor, 

bli istället mänsklig. 
-

5 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Trollen skrämmer

14:19

 Troll hit eller troll dit...man måste försöka vara stark...trollen njuter när dom märker att man är ledsen eller rädd...det gäller att vara stark och visa starkhet utåt...
Nät-trollen blir värre och värre...trollen är sjuka på något sätt...psykiskt störda....man skall inte makt åt trollen.
-

2 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Den lättkränkte,

14:16

 Den lättkränkte visar sin svaghet, 
lättkränkhet är kamouflsge för svaghet, 
den lättkränkte, innerst inne...
är en svag människa
-

 

2 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Samhället olika sidor har

08:31

 Samhället olika sidor har...rika bor där, fattiga bor där, klassamhälle det är...klyftorna visar orättvisorna...samhällets orättvisor...rika har det bra...fattiga kan många problem ha...vissa fattig är benägen att göra brott...dom ser ingen framtid...bara fattigdom och elände...politiker, gör något, våga reagera.
-

2 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Religiösä samfund accepterar inte homosexualitet

06:52

 Fortfarande sker diskriminering av homosexuella...varför...kyrkan i Sverige gör det...prästerna är ju inte tvingade att viga homosexuella par om dom inte vill...svenska kyrkan tycks vara den enda som accepterar homosexualitet någorlunda...alla andra kristna samfund vägrar att viga homosexuella par...
Alla muslimska samfund som man frågat säger antingen att man viger inte homosexuella par eller att man svarar inte på frågan.
Kan man inte få fram nya lagar som skulle vara tvingande för alla religiösä samfund???
Anser att det är skamligt att religiösä fortsätter att vara nomofoba.
- omni - SVT -
-

2 Augusti 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Extrem hettan i Europa

09:58

 Extremhettan fortsätter...Europa kokar...många värmerekord har slagits...
Forkare säger att sådana här extremvärme är att väntas i fortsättning...så det tycks vara lika bra att vänja sig vid detta...
jag är gammal, orkar inte längre njuta av värmen...som ung kunde jag låta solen bränna mig till jätte nryn...nu orkar jag knappt gå ut...håller mig inne och fläktarna snurrar hela tiden...jag skall satsa på AS till nästa sommar...vem vet vilken extrem värme det blir då...bäst att vara förbered...AS är ju lite dyrare, men jag har rår, kommer att köpa minst 2 stycken...nu har jag ju några vanliga bordsfläktar och en stor effektiv golvfläkt...lite hjälper dom faktiskt.
Europavärmer har Grönland i sikte...då kommer isen där att smälta jätte snabbt...kollade nyligen hur det är i Alaska...i huvudstaden där är det varmare än här i Sverige...hela tisen över 30 grader där...ända upp till 33...världen kokar och i Antarktis jätte mycket bränder, ovanligt mycket...man kan inte sega annat än att just nu världen kokar med rasande fart.
Hur skall det bli i framtiden? ..hur skall dom kommande generationerka orka leva i kokhet Jorden?
- omni
-

27 Juli 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Lever troende längre än ateister

08:18

Forskare i USA säger att troende lever ca 4 år längre än ateister...orsaks säs vara att troende har stark vilja att leva...och att troende har mer hälsosamma levnadsregler än ateister har, t.ex att inte dricka, inte röka och så vidare.
Ska man tro på detta? ..kanske, kanske är det alltså bra för människan att ha hälsosamma regler....regler som många struntar i för dom vill ha roligt och stimulera sig med alkohol och tobak och annan narkotika och allt detta påverkar ju deras liv negativt och livslängden minskar.
Allt detta stämmer nog...klart att det finns även ateister och dricker inte och röker inte och knarkar inte...men enligt forskarna tyder allt på att tron hjälper att man lever lite längre.
- omni techtimesmirror -
-

27 Juli 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Sverige i världen

03:20

Sverige syns på världen igen...världen följer häktningen av ASAP Rocky...USA hackar på Sverige...Trump gapar...Trots allt Sverige och USA fungerar kanske lite olika vad t.ex gäller lagar och rasism...att ASAP Rocky sitter häktad tycks reta vissa amerikaner...Trump vill förstås för egen del få mer av dom svartas röster...nåja, det blir rättegång i Sverige iaf...tycker lite synd om rapparen faktiskt...han agerade väl så som man brukar göra i USA och berättade villigt hur han sparkade och slåg, men hävdar att han gjorde det i försvar...troligen kände han sig hotad och blev oerhört irriterad på trakasserierna...återstår att se vilken dom han får.
-

27 Juli 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Hur går det med svenska politiken nu?

21:25

Hur går det med svenska politiken nu med januariöverenskommelsen? ..Tycks gå sakta framåt...M och KD surar...Kristersson och Busch Thor är bittra förlorare...dom märkte inte ens att dom höll på att förlora, vilken överraskning alltså :) Det går inte särskilt bra för M och KD...KD tycks rida framåt med sd hjälp...vissa sd-röstare har väl gått till KD, för Ebba visar sina konservativa naglar :) förlåt Ebba. ..nu väntar många när skall Ebba ta kontakt med Åkesson för att prata om framtiden :(
Hur går det med S...S verkar vara väldigt försiktiga just nu...dom är ju så att säga nu på främmande mark och måste vara aktsamma och försiktiga i sitt handlande...S har backat lite, kanat neråt, det är väl januariöverenskommelsens påverkan det...
C och L har backat ganska mycket...Jan lämnar L, det var väntat...Annie har fått mycket negativ på sig...tack för Annie att Sverige fick en regering...Annie är bra...bara för att hon är kvinna skriver folk elakt om henne...men Annie är en stark kvinna, hon klarar sig oavsett idioternas hatkampanj mot henne.
Sd då? ..dom är ganska så tysta nu och väntar på M och KD :) Åkessons våta dröm att bli ihopp mmed M och KD.
V då? Sjöstedt mullrar och bullrar...men med Sjöstedts politik skulle Sverige kollapsa...fattiga skulle få det bra och Sverige skulle åter ta emot jätte mycket asylanter, flyktingar...V skulle dra remmen på dom rika och rika skulle lämna Sverige och ta med sina pengar och arbetsplatser.

Det är altså bra att försöka balansera med sosialdemokrati och höger, så att alla skulle få lite...för det skulle ju inte gå om bara fattiga fick och rika skulle tas ifrån sina rikedomar...liksom det skulle inte gå heller att bara rika fick lättnader.
Balans, svaret är balans.
-

11 Februari 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Aggressivt beteende

13:42

Ta tag i din aggressivitet.

Varför har vissa människor så mycket aggressioner? ..Varför tar dom inte tag i sina aggressioner? ..Kan det vara så att dom vet inte att dom är aggressiva? ..för man kan ju vara aggressiv på många ilika sätt...vissa är aggressiva passivt...passiva aggressioner kommer fram t.ex att man leker stumskola, är tyst mot dom som man är arga på...sedan det där utåt riktad aggressivitet...

Har diskuterat detta i ett utländsk diskussionsforum...vet ni vad dom flesta gjorde där? ..dom började anklaga mig som tog upp detta...dom inbillade att jag hade dolda aggressioner när jag tog upp ämnet...och dom började skälla på mig jätte mycket...dom visade aggressioner mot mig...nåja jag brydde mig inte, fortsatte bara att prata om aggressioner...men dom gav sig inte...fortfarande skällen dom på mig där om detta :)

Det är bara att konstatera att aggressioner finns.
Men varför vill den aggressiva inte bättra sig? ..är dom verkligen så blinda? ..eller leker dom bara?
Jag har märkt att många känner igen sina aggressioner men vill inte prata om det, istället vill dom stämpla andra som aggressiva istället...på så vis slipper dom prata om sina aggressioner...dom lurar sig själva.

Det är klart att alla är aggressiva någon gång...men det där att vara aggressiva så ofta, det liksom går åt fel håll...aggressiva mår ju inte bra och genom sin aggressivitet förpestar dom även andras liv.
-

8 Februari 2019  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Viktigt att kämpa verbalt emot sd

07:07

Blivit myclet om sd...men man måste kämpa verbalt emot sd, annars är det ju det samma som att hålla med sd...
tystnad kan vara talande...tystnad kan innebära två saker:
1). Man håller med, tycker likadant.
2). Man vågar inte säga sin åsikt, man är rädd som en hare

Om man är ansikte mot ansikte kan man ganska lätt se vilket det handlar om...ansiktsminerna är talande...även genom det skrivna kan man läsa av, känna vad egentligen menas.
Sverige behöver inte högerextrema i regeringsmakten och inte heller ens som stödjare. 
man skall hålla sig borta från det högerextrema, annars är man inte bättre än nazister, alltså då tidens tyska nazzar som avskydde judar.
Idag har avskyn och hatet bytt objekt..nu hatar främlingsfientliga framförallt  muslimer istället.
-
Sluta hata...lär er älska alla människor, även era "fiender".
-

8 Oktober 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Orkar Kristersson stå emot SD trycket?

13:38

Skall bli intressant att se ifall Kristersson kan stå emot trycket som kommer från vissa M-politiker, som t.ex Carl Bildt och vissa KD-politiker och SD?
Makten är närä tycker nog Kristersson Och Busch Thor...skall som verkligen ge efter för SD? 
Det vore synd om dom gjorde det...isf kommer ju allting att bli annorlunda...SD drömmer ju om Ungersk-politik även till Sverige...Varför riskera Sveriges demokrati? Bara att få makten kanske bara för 4 år? Riskebalt.
-

7 Oktober 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Alliansen är kaxiga och maktgalna

93;53

Vad kaxiga Alliansen blivit...M är mycket mindre än S men trots det Ms Kristersso kaxar till, han verkar maktgalen...
Cs Annien Lööf och KDs Ebba Busch Thor kaxar ännu värre...särskilt Ebba, en liten ettrig Ebba och en liten KD, varför kaxa till då, är det maktem som bökar här också, troligen...
Den enda i Alliansen Ls Bjöklund tycks vara den den enda som har behålligt fattningen någorlunda, en påäng till honom...

Att alla Allians-ledare hackar på Löfven,är barnsligt, inte värdigt politiska ledare.

Efter valet i sina tal, var det endast Löfven som upptädde vuxet.
Allians-ledarna hackade som höns och tupp på Löfven och krävde Löfvens avgång och dom har mage att nu ifrågasätta Vänsterpartiets vara eller icke vara...ett fult trick dom försöker i sin strävan att ta makten och härligheten :)
Ebba har inget att kaxa till, KD är ett litet parti...tillsammans försöker dom nu ta till alla möjliga fula spel...vilken cirkus.

S har inte lyckats med sin politik, inte kunnat göra folket nöjda, det ser man ju att rösterna har minskat och S har tappat mycket väljare till SD och Alliansen..

Felet med S och Allianspartierna har varit att alla har delvis härmat SD i tron att väljarna skulle vara nöjda...den enda som hållit fast i sin politiik och moral är V, V har inte härmat SD, därav gick det ganska bra för V i valet.

Löfven borde våga lite mer nu...t.ex ta med MP och V...menat att Löfven borde hålla ihopp med V...för från början har ju S varit ett arbetarparti, alltså åt vänster...numera är S nästan som vilket högerparti som helst och vanliga arbetarna kommer troligen fortsätta att lämna S...Löfven har räckt handen till C och L, men C och L för ju högerpolitik.
Vanliga arbetare har inte längre någon parti, för man anser ju att V är för mycket för vänster och S har gåt för mycket åt höger.
Så det är förståeligt att väljarna vänder ryggen åt S.

Inte blir Sverige bättre att ha en höger-regering...det skulle endast vara bättre för dom högavlönade och rika.
-

12 September 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Den kvinliga avundsjukan

18:17

Den kvinliga avundsjukan...vad beror det på...att generellt sett kvinnor bråkar och hackar på varandra och är avundsjuka, det är väl rätt så känt...vissa hackar på varandra som höns och kacklar även som höns mot varandra...
Kvinnor drar sällan tillsammans, avundsjukan sätter stopp för det...nu pratar jag allmänt alltså...alla kvinnor är inte sådana höns.
Vissa kvinnor försöker dölja sitt negativt och avundsjukt beteende...men det går ju inte att dölja :) avundsjukan skiner som svettande sol :)

Du avundsjuka kvinna, 
bli mänsklig, bli vänlig, 
sök sammarbete med andra kvinnor istället, 
lär dig stödja andra kvinnor, 
tillsammans är vi starka.
-

9 September 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Klimatförändringar till det sämre

05:13

Med klimatförändringen förväntas den globala livsmedelsproduktionskapaciteten försämras...Det och det växande väderfenomenet straffar, i synnerhet av afrikanska länder och andra kriser, till exempel Afghanistan och Jemen...Flyktingar som flyr svält och störningar kan vandra till Europa, mycket mer än det lilla antalet som kom under det senaste åren.
Varför är människan en toka vad gäller klimatet..tänker människan bara sig själv, vill ha mer och mer...skiter totalt i hur klimatet blir...

Du människa, vakna, 
ta ansvar för planeten, 
sluta skita ner planeten.
-

30 Augusti 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Arbetsplats-mobbning

12:54

Rehabilitera alla mobbare.

Varför görs det inte mot arbetslpats-mobbning? ..Kränkande särbehandling är förbjudet, men det räcker inte.
Det som gäller idag är att mobbarna finns kvar och fortsätter att mobba... Man gör alltså i princip inget för mobbarna. .Istället attackeras många gånger den mobbade, man föreslår till den mobbade att byta arbetsplats ifall hon/han trivs inte...Man försöker rehabilitera den mobbade...Mobbarna vågar man oftast inte göra något åt...Varför?..
Varför inte rehabilitera mobbarna istället? ..Det ända rätta vore att ge den hjälp till den mobbade som behövs, men samtidigt ta itu med mobbarna, börja rehabiliteringen med mobbarna...Om mobbarna vet att slutet på deras mobbning är rehabilitering, skulle säkert många mobbare tänka två och tre gånger innan dom börjar mobba någon. man kanske vågar inte börja mobba när man vet att man åker på rehab och man kanske skäms.
Det pågår mycket vuxen mobbning på arbetsplatserna...Det kostar samhället mycket pengar...Det som kostar allra mest är mobbarna, för det är ju mobbarna som är skulder till att mobbade behöver hjälp... Mobbare orsakar tragedier i samhället, tragedier i dom mobbades liv...
När skall politikerna och andra beskutfattarna vakna och äntligen våga angripa mobbarna?
PS: har själv fått känna hur det känns att bli mobbad.
-

 

29 Augusti 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Extremism

12:49

Lev och låt även andra leva.

Man måste våga prata om extremism...all extremism, inte bara om muslimska extremister.
Varför vissa människor uppfinner en religion till sig eller filosofi till sig...alltså tagen ur fantasin...och sedan försöker dom få andra att tro på deras fantasi...bristen på bra liv eller benägenhet att fantisera då och hitta ett fantasiliv och därmed inbilla sig att dom är bra människor på alla sätt...t.ex extrema religiösä människor letar hela tiden negativt från sina heliga böcker och dom tycker mycket illa on oliktänkande...terrorister och terrorist-älskare är extrema i sina tankar, i sina ord och i sina handlingar...kristna extremister finns också, särskilt i USA, men även här i Europa.
Vad kan man säga då om t.ex dessa som tror sig vara sk. jediriddare...dom förstår inte hur filmens författare tänkte, varifrån han fick begreppet jedi...Islam hade dessa mystiska jeddiriddare...men dagens film-jedi lever inte som jeddiriddare...filmen kan ju inte ge samma som riktiga jeddiriddarna har...och så vidare...det finns alla slags extremister, t.ex främlingsfientliga/rasister, islamofober, homofober osv, extremister är dom.
Man måste våga säga emot alla dessa extremister...det finns alltid svaga människor som börjar tro på dessa bedragare och i fantasi levande svaga personer, tyvärr...
-

 

29 Augusti 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
”Handlar kvinnosyn om olika kulturer”

15:32

När en invandrarkvinna  berättar om kvinnosynen t.ex i Turkiet eller mellanöstern, är det väl mycket mer "sant" än t.ex svenska forskare och andra svenskar säger...men man skall inte dra alla kvinnor genom en och samma kam...alla kvinnor har olika liv och olika erfarenheter.
Men självklart är det också sant att i alla grupper av människor finns det tafsare...men det låter  märkligt att några svenskar  vill förmedla en saga genom att liksom försvara utländska tafsare...för t.ex i mellanöstern är det en "regel" att kvinnor måste skyla sig på offentliga platser...men ok.man skall inte enbart nu skylla männen från mellanöstern och afrika för all taffsandet...säkert är finns det även andra som tafsar...men det viktiga är att inte föreneka att tafsandet är ganska så allmänt i mellanöstern om man jämför hur det t.ex är här i Sverige...

har själv varit på många olika stora konserter när jag var ung, inte rapporterades det då om något tafsande...det var så att på den tiden i Sverige var det lätt för alla att få ett arbete...alla kände sig delaktiga i samhället...
i dagens Sverige är  det inte så...många flyktingar får aldrig lära sig hur det är i Sverige, eller den lärdomen kommer flera år efter det dom kommit till Sverige...
men för det skull skall man absolut inte skylla nu allt på invandrarmän, för alla invandrarmän tafsar inte...det är bara en är liten del av männen som tafsar...inte tafsar alla svenska män heller...det är konstigt att det är kvinnor som försöker fostra männen här i Sverige...männen tycks inte iaf diskutera detta offentlig och ärligt...fast detta är en mansfåga....sist men inte minst...tycker att man skall hålla sig till sanningen och inte halvljuga.

Respektera kvinnan, 
du man, visa din intelligens 
genom att respektera kvinnan.

-

28 Augusti 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Hopplösa hatare :(

15:07

Man blir ganska snabbt trött på att försöka diskutera med muslim-islam-hatare och andra hatare...dom kör ju sin egen agenda hela tiden...mycket negativ agenda...dom skyller på muslimer och Islam hela tiden...överallt...vilket ämne man än skriver så kommer dom med sin negativitet och försöker inbilla att dom är bra islamkännare, men dom är allt annat än det...
Periodvis drabbas man av dessa fanatiker...dom är fanatiker i sin blinda tro om Islams och muslimers våldsamhet.
Det finns alltid en möjlighet att dessa hatare växer någon gång och lämnar sin destruktiva och negatina bana i livet och börjar se sig själv och göra ändringar hos sig själva, så att dom till slut mår bättre.

Är trött på alla hatare, 
säger er det här:
Sluta hata, älska istället.
-

 

28 Augusti 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Politik är som komedi

18:59

Politik är som skådesspeleri...drama och ibland komedi :) ..alla skyller på varandra...det mest oärliga och maktgalna tycks vata Alliansen med Moderater i spetsen...så maktgalna att dom är villiga att börja förhandla med sd för att få sds stöd...
Kan inte riktigt förstå hur M kan sjunka så lågt...allt började med AKB och hennes flört med sd...Kristersson spelar farlig spel i sin maktgalna tänkande...tror att M kommer att sjunka igen...komedi...skrattar åt handligen i deras komedi...
Och hur kan sd-röstare vara så blinda? ..varför hatar dom muslimer?? ..varför hata människor?? ..det visar ju bara deras egen låga nivå i medmänsklighet.
Visst finns det problem i Sverige med invadringen...men problem är för att lösa...varför löste inte Alliansen tidigare dessa problem?? ..varför löste inte Röd-gröna dessa problem?? ..man skall inte blunda för problem...men lösningar måste vara genomförbara...dubbelspel som S gör är inte heller bra...och sds rasistiska agenda skadar Sverige...så visst finns det problem...men rasismen och hatet mot muslimer är inte någon lösning på problemet.
Nu har vi en hel massa invandrare i Sverige...nu måste allt börja fungera på något sätt...
Gör mer jobb så att folk slapp leva på bidrag...bygg hyreslegenheter, billiga sådana...gör en lag att alla måste lära sig prata svenska...förbjud rasistiska organisationer...bort med nasister från vara gator...osv osv...
-

13 Augusti 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Dags att påverka barnen

05:23

Det bästa vore om man kunde behärska sig och strunta vuxnas fördomar...det är oerhört svårt att påverka rasister...det tar bara på krafterna...dom flesta rasister är redan förlorade individer, det bör man förstå...dom sitter stenhårt fast i sin idiotista rasism...

vad man bör istället, det är barnen...man skall försöka påverka barnen...barn är inte rasister...om barn uppträder rasistisk, har dom tagit det från sina föräldrar eller andra vuxna...det är alltså tid att påverka barnen...visa den goda vägen för barnen...för då kommer dessa barn att vara "friska" som vuxna...

så låt barnen bygga upp en värld där alla har samma värde...men barn kan inte göra detta själva i dessa svarta tider, dom behöver vägledning.

15 Juli 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Den pinnsmala dockan

17:47

Det är underligt, varför måste små-tjejernas dockor vara pinnsmala...skilett-dockor? ..Var vill tillverkarna meddela små-tjejerna? ..Meddelar man ideal-bilden av en kvinna? ..Små-tjejerna har ögon att se och dom kan tänka, barnen kan börja undra, varför är inte jag lika smal som dockan...Barbie-dockan är ju också jätte smal...Det är fel att idealisera det pinnsmala och låta små-tjejerna redan börja fundera det där att dom vill bli pinnsmala...Redan 7 åringar vill banta...Är det inte dags för alla föräldrar att börja bojkotta alla dessa pinnsmala skelett-dockor...Dessa dockor ser ju inte normala ut...Ut över dessa dockor finns ju även några pinnsmala skilett-kvinnor som figurerar flitigt i media/blogg...Undrar varifrån dessa kvinnor har fått sina sned-drivna idela bild av kvinnan, smal, pinnsmal, som en skelett???

14 Juli 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Utan mat är man hungrig

01:12

Utan mat är man hungrig,
Man är hungrig när man äter inte, 

inget mat att äta, magen kurrar, 
det gör ont i magen, aj aj aj aj, 
många dör av hunger i uttorkade och fattiga länder, 
du som alltid har mat att äta, 
tänk på andra, hjälp till, 
hjälp dina fattiga hungrande medmänniskor.

Bildkälla: - change maker -

Det produceras tillräckligt mat för alla människor i världen. I dagens läge hungrar över 800 miljoner människor. Det är fråga om politiska val, och det går att ändra på. Matsäkerhet är kort sagt det att man har tillräckligt näringsrik mat idag, och en säkerhet om att man också har det i framtiden.
- changemaker

14 Juli 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Var försiktig med alkohol

02:40

Var försiktig med alkohol, 
låt bli att dricka.

Alkohol kan orsaka mycket bekymmer för dom som dricker...Dom kan bli alkoholister, dom kan förlora allt, dom kan bli hemlösa...När det har hänt, då har dom nått botten ett djupt botten-läge...Vad är det som driver dessa människor att dricka mer och mer? ..Det pratas om gener, men i huvudsak beror drickande säkert på ens svaga självkänsla eller annat problem...Spriten tar ju bort hämningar, i början tror dom att spriten hjälper...Till slut är dom fast i ett psykiskt beroende till alkohol.
Daltas det för mycket med alkoholister? ..Kanske det...Genom att säga till alkoholisten att det är genetiskt, ett sjukdom, att du dricker... Man så att säga tar bort ansvaret från människan, då är det bara att falla tillbaks till drickandet och skylla på,sin sjukdom...
Ingen kan hjälpa en alkoholist om alkoholisten kan inte hjälpa sig själv...En från min sista arbetsplats har nått botten, tyvärr, människan skäms så mycket att den människan vill inte ens svara på telefon...Kanske lika bra det.
Var försiktiga med drickandet...Man kan faktist ha roligt även utan alkohol eller annat berusningsmedel...Fast det kanske krävs en hel del mod för många, att våga ha roligt utan alkohol.

 

12 Juli 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Vilket slags Sverige vill du ha?

14:41

Vilken slags Sverige vill du ha? 
demokratiskt? 
diktaturiskt?

Snart är det val...hur skall det gå...sd försöker klättra upp hela tiden...hur skulle Sverige bli om t.ex moderater skulle regera med sd? ..då skulle Sverige mycket snart vara likadan som t.ex Ungern, Polen osv...styret skulle likna diktaturiskt, över en natt skulle Sverige gå tillbaks i utvecklingen bakåt i tiden...hemsk tanke...S ger numera dubbla budskap och väljarna gillar inte det, vem skulle gilla det, ingen, folket är inte dumma i sin helhet...en del är tröga, tråkigt nog, dessa som är främlingsfientliga tänker bara på ras, hudfärg, religion, sig själva, osv...hatet blommstar.
Hoppas att partierna kan styra allt så att sd puttas åter igen bort, hur stora dom än skulle bli...om sd skulle få regera med M, då skulle jag iaf skämmas att bo i Sverige.
Menar inte att släppa alla flyktingar hit, nej...självklart måste Sverige hjälpa behövanden...men regler måste ändras...man måste kräva mer av hitkommande...pengar skall inte delas hur som helst...månggifte är förbjudet, lagen skall följas, punkt och slut...inga undantag, språktester, hårdare regler i skolorna, börja tilllämpa lagen "hets mot folkgrupp"...lagen följs inte, dom flesta slipper straff...undra på att FN klagade på Sverige, för här tillåts rasism fortfarande...t.om Finland har blivit bättre i detta.

Skulle kunna skriva hur länge som helt om detta, men sätten nu punt hit denna gång.
Tänk vilken slags Sverige ni vill ha...vill ni ha en fri och demokratiskt Sverige...eller vill ni ha diktatorisk och främlingsfientlig Sverige?
 

23 Juni 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Var det bättre förut?

02:41

Var det bättre förut?

Var det bättre förut...vissa saker var nog bättre förut..maten innehöll inte en massa kemikalier som maten gör idag...luften var förut renare...samt vatten och natur var rent...man  fick alltså inte i sig en massa kemikalier...
Men hur var det annars...kanske livet var kämpigare förut...men på något vis bättre iaf än det är idag...
Idag lever vi i ett stress-samhälle...allt är stressigt...stress är inte bra fr människa...många blir sjuka av dagens stress...allting automatiseras och folk blir arbetslösa, särskilt dom lågutbildade...osv
 

6 April 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Bekämpa rasismen

15:47

Bekämpa rasismen, 
bekämpa rasismen, överallt, 
våga säga nej till rasism.

Bekämpa rasismen...rasismen brukar visa sitt fula ansikte...vissa försöker liksom ha foten i båda lägen, men sådant syns ju...det kallas för, dubbelspel, 
I finska forum kan man läsa mycket rasistiska skriverier...det tycks vara accepterat där...jag tittar ofta in i ett vetsnskaplig forum där...förstår inte hur vetenskapliga forum tolelerar rasism...men det är klart att man kan ha olika åsikter vad som är rasism...smygrasism finns ju överallt...men helt öppen rasism och sk. vetenskaplig forum, det är svårt att förstå...men så är det bara...jag brukar kolla deras sk. plus och minus, som dom kan ge där till varandra...rassarna ger minus till dom som är människovänliga och plus till andra rasister...det är skrattretande...varje forum har sina ideal och tyvärr i många finska forum tycks rasister vara i majoritet, som t.ex i den vetenskapliga.
Vissa där bekämpar rasismen, men det är inte acceptabelt där liksom...
Jag skulle inte kunna skriva där...jag skulle bli arg till slut...anser att rasister är lite liksom intelligensbefriade :)
Forum kan vara oerhört påfrestande just på grund av rasism...
 

3 Februari 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Ta hand om gamla

03:45

Ta hand om våra gamla, 
gamla arbetat länge har, 
nu skall gamla får vila, 
men men, stressen ökar, 
många fattiga är, 
liten pension dom får, 
svårt att leva, 
varför tycker Sverige inte om dom gamla, 
måste äldre vara rädda, 
rädda för ålderdomen, 
vad är detta för något, 
skamligt är vad det är.

29 Januari 2018  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Sätt gränser för ungdomar

23:21

Det måste bli ett stopp nu, 
ungdomar missbrukar sin frihet, 
skjuter raketer på människor, 
tunnelbana, bussar, trapphus, mot husen, 
det måste bli ett stopp nu, - x -
föräldrar, ta hand om eran ungdomar, 
våga sätta gränser.
 

31 December 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Slummen Swede Hollow i Minnesota, 1800-

17:00

Slummen Swede Hollow, 
för länge sedan, 1800-
nu det en park är, 
en park i Minnesota.

Ofta skönmålar man svenska utvandrares liv i USA i 1800 och efter...många vill inte minnas eller veta t.ex om slummen Swede Hollow, där svenskar bodde fattiga som kyrkoråttor...mämmen jobbade ofta hos järnvägen...kvinnorna som pigor eller som prostituerade...sanitära ölägenhet i Swede Hollow var enorma...svenskar såg på den tiden som illa luktande varelser...livet var inte alltså så rosig som man vill så här efterråt påstå.
Det där i tankarna i dagens folkvandringtid, bör man förstå att invandrares li ofta är en kamp i överlevnad och  strävan att anpassa sig...men allt sker inte på engång.
- wikipedia - tt.Omni -

 

6 November 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Bättre att tystna än att bråka

02:28

Undvik löjliga bråk, 
ordklyveri det värsta bråket, 
bättre att tystna, 
lår bråkaren bråka ensam, 
den kloke bråkar inte.

Vissa älskar att bråka och kritisera andra...dom älskar helt enkelt att bråka och kritisera andra...ibland är det bara ordklyveri och ingenting annat...ibland har bråkaren känt sig igen i någons skrivelse och blivit arg och sårad...men oftast är det inbilning...men troligen bråkarens undermedvetna eller hon har analyserat och trott att skrivelsen handlar om henne...och då vill bråkaren ha fortsatta dialog och skyller på och vill att den andre ta på sig skulden...

bråkaren brukar också ofta säga att den andre tror sig vara bättre än alla andra fast den andre har inte sagt något sådant...bråkaren påstår att den eller den är inte någon andlig person, att den eller den bara inbillar vara andliga...bråkaren tycks vänta att dom som tystnar skulle slicka på hennes arsel.och erkänna sina fel och erkänna att den tyste är inte andlig osv...en sådan där situation blir den klorare tyst och lämnar platsen för en stund och vill inte bråka...bråkaren gillar inte detta heller...om månader och år kan bråkaren ta upp dessa gamla händelser och fortsätta älta och älta.

Den kloke och vise deltar inte i bråket mer...den vise vet att det leder ingenstans, att inget gott följer av det...vad skall man göra åt sådana bråkare...att vara tysta är allra bäst...man vill ju inte att bråkaren suger ens energi och ger tillbaks sin negativa energi...man orkar helt enkelt inte bråka om ordklyverier och srtunt saker som bråkaren inbillar.

 

5 Oktober 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Islam-fientliga har fel

16:05

Sluta hata, 
sök sanningen, ljug inte, 
lär älska alla.

Islamfientliga säger att enligt Koranen får muslimer döda kristna...islamfientilig säger först att Koranen säger att muslimer skall döda otrogna...sedan säger han att muslimer skall döda kristna enligt Koranen...här har den islamfientliga läst Koranen som fan läser Bibeln, han förstår eller vill inte förstå hela sammanhanget, han fastnar i vissa ord bara...

- För det första. muslimer får försvara sig om någon krigar mot dom...men dom får inte döda först.
Och för det andra, Koranen erkänner judar och kristna och säger att dessa har inget att frukta på sista dagarna.
Och för det tredje, otrogna, kuffar, är dom som inte tror...kristna och judar tror på Gud precis som muslimer tror på Gud, dom är alltså inte kuffar på något sätt.
Här kan ni läsa lite av detta: - falska Korancitat - tvingas till Islam? - jihad -

 

6 September 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Politisk skådespel

05:16

Oh dessa politiker, dom är som iglar,
suger sig fast med alla krafter,
vill högsta befattningen ha, 
vill putta bort den nuvarande, 
vad är detta för något, 
ser ut som självplågeri, 
stackars arma politiker, 
ni skämmer ju ut er totalt, 
lugna ner er lite, 
tänk på ert rykte, gå vidare.
livet har annat än höga politiska poster, 
lev livet njutningsfullt, klamra er inte fast.

Kan inte vara lätt att vara politiker...klamra sig fast i sin nergående position.,,befria dig...gå vidare.
 

25 Augusti 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Yngre livskamrat

17:53

Kärleken har inget ålder, 
man blir inte kär i ett ålder, 
man blir kär i en människa.

När männen har unga kvinnor som partner, är det knappast någon som reagerar negativt...men när kvinnan är äldre än mannen, oj vad kvinnan fördöms på grund av det..varför? ...varför döms kvinnan men inte mannen fast dom båda två har yngre livskamrater? ..det är kvinnofientligt...nedvärderande av kvinnor...kärlek har ingen ålder...man blir inte kär i ett ålder, man blir kär i en människa. - -
 

21 Augusti 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Otrygga världen

08:47

Dessa ortygga tider, 
unga arga våldsamma män härjar, 
dödar oskyldiga, 
onda arga unga män, 

Känner ni er otrygga? ..det händer ju otrevliga saker i världen...Trump i USA hotar att trycka på knappen...terrordåd överallt i Europa...oskyldiga människor dödas...dessa senaste, unga arga män dödar helt oskyldiga...vad är det som gör hemska ungdomar som gör så...tror dom mår så dåligt att dom skiter i vad dom gör och vad som händer med dom själva...dom ser nog inte någon framtid för sig själv och har blivit fientliga...hur skall vi skydda oss för dessa arga unga män? ..staten har ansvaret först och främst, men staten tycks vara som förlamad och vet inte hur man skall agera.
 

21 Augusti 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Stå emot manipulativ kritik

01:25

Akta dig för manipulation.
Låt inte andra manipulera dig, 
visa inte ifall du blir påverkad, 
låtsas som om det bara regnar :) 
reagera inte, strunta i manipulation, 
stå emot, var stark.

 

14 Augusti 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Fel att döma homosexualitet

01:21

Älska alla människor.
Vi har fel om vi dömer homosexualitet,

bara vissa människor dömer homosexualitet,
i andra arter blomstrar homosexualitet,
varför är vissa människor intoleranta?
är människan det lägsta arten på Jorden? 
Lär dig älska alla människor, 
lär dig respektera alla människor.

 

14 Augusti 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Vem är en invandrare

03:44

Vem känner sig som en invandrare, 
vilka invandrare känner sig som svenskar, 
är en som fötts i Sverige en invandrare, 
en invandrare som känner sig vara svensk..
han, hon är då en svensk, 
var och ens känsla säger vad man är, 
andra kan inte veta vad man känner, 
man kan vara svart, brun eller "grön" 
men känna sig som svensk, 
kläderna gör inte en till en svensk, 
religiositet gör inte en till en svensk, 
det är känslan som är avgörande, 
ens egen känsla vad man är.

 

10 Augusti 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Är du medrasist?

02:23

Är du medrasist, 
du hör rasistisk uttalande..
men du vågar inte säga emot..
du är alltså tyst, 
då är du alltså en medrasist.

Är du medrasist? ..när du hör någån pratar rasistiskt, är du tyst då? ..isf är du en medrasist...vet du inte att tystnad är detsamma som att man håller med...eller åtminstonen uppfattas tystnad som att man håller med...
Våga öppna munnen och säg emot rasister.

7 Augusti 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Fira Stockholms variationer av människor

20:18

Låt fanatasin flöda, 
ställ upp för alla människor, 
gör en ny årlig fest för stockholmare, 
fira människans variationer i staden, 
då du acepterar invandrare, 
då du acepterar svenskar, 
bli enade i ett årligt firande, 
älska alla, älska alla människor

En gång per år firas det Stockholms Pride...det är bra...men kan stockholmare tänka sig att börja fira "Stockholms enade människor"...menar alltså stadens mångsidiga ansikte...människor från hela världen...fira och acceptera människornas olikheter i Stockholm...ena er...visa världen och rasisterna, att vi alla är människor, likvärdiga människor...visa kärlek mot varandra oavsett vilken etnicitet du har...oh, ett sådant årlig firande skulle vara något humant, vackert, önskevärt.
 

5 Augusti 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Variationer i världen

20:09

Kan du se variationerna i världen, 
landskap variationer..
skog, grönska, öken, sand, torr savann, 
floder och sjöar, smutsigt dricksvatten, 
Kan du se olikeheter i människor, 
trots olikheter, är vi alla människor, 
likadana människor vi alla är, 
Trots alla dessa olikheter..
Jorden tillhör alla människor, 
Jordens rikedomar borde tillhöra alla människor, 
bli mänsklig, bli vänlig mot alla, 
lär acceptera alla människor, 
variationerna på Jorden och hos människor, 
är Jordens rikedom, 
alla måste få del av Jordens tillgångar.

 

5 Augusti 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Islamofobisk tänkande

04:33

Islamofober sjunger ut sin okunskap, 
okunskap skapar rädsla och hat.

Det är helt fel att tolka t.ex religionen Islam så som terrorister vill att andra skall tro...varför är det så lätt för samtliga islamofober att lita på terrorister...tror dom att terrorister är dom enda som vet vad Islam är...eller tror islamoben att Islam i sig är våldsam...ingen religion är våldsam...religion är det vad människan gör den till, olika tolkningar...ju renare och ljusaare ens tro är, där kan man se religionens godhet...religion skall göra gott till människan...göra människan god...
PS: här kan man läsa om islamofobisk tänkande.
 

31 Juli 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Sverige "blöder"

01:00

Sverige blöder, 
Kaos i svensk politik, 
igen en stor kaos, 
vad vill oppositionen? 
pajkastning och politisk kaos, 
ingen vinner något av detta, 
tvärtom, Sverige blöder.

Politik är som dålig skådespeleri...hat och hot kastas mot varandra...löjliga säganden om varandra...pajkastning...och det värsta...alliansen vill ha kaos och kris...Igen en regeringskris...regeringen KU-anmäler den förra regeringen, och vill veta om den regeringen godkände det att transportrtyrelsen la ut jobbet på utlandet till icke svenska medborgare...vilken röra...vad kommer s-regeringen att göra?
Vad är viktigt nu? ..att stabilisera politiken, kasta sd i ett hörn...leda Sverige bra, tillsammans...sluta med pajkastningen...leda Sverige  framåt i samförstånd...på ett vuxet sätt.

 

27 Juli 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Gatubarnen

16:14

Vilken dilemma, 
gatubarnen hemska öde, 
deras offers hemska öde, 
något måste göras, 
snabbat möjligt.

😤

Bedrövligt...vad är det för klena lagar Sverige har?
 

25 Juli 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Mänsklig rikedom

08:52

Mänsklig rikedom, 
planetens rikedom, 
många folk, 
många språk, 
många kulturer, 
många religioner, 
reaspektera varandra.

Folklig rikedom...mänsklig rikedom...mångkultur...Jordens rikedom... människor...vi människor...alla är...med samma värde...alla har samma värde...älska alla...kan du...lär dig medmänsklighet...
 

23 Juli 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar
Vårt hem

16:32

Vårt hem, planeten Jorden, 
vatten-planet, 
blågrön planet, 
dig skall vi älska, 
dig skall vi vårda.

Vårt hem Jorden...Planeten Jorden...människans hem...allas hem...låt oss bo...bo där vi vill...där vi bra har det...Planeten Jorden...vatten och jord...blå-grön planet...så vacker så...ta hand om planeten Jorden...älska alla planetens invånare...älskade planeten...allas vår hem.

 

22 Juli 2017  | Länk | ***INVÅNARE*********** | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida