Startsidan Blogg Fotoalbum FILOSOFERAR Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
17
18
21
23
24
25
26
27
29
31
<<
Maj (2019)
>>


Är du oförståndig ?

08:05

Om en oförståndig känner sitt oförstånd, så är han som en vis just däri. Men en oförståndig som är stolt över sin vishet, han kan verkligen kallas oförståndig.
- Buddha

Är du oförståndig,
och stolt över din oförståndighet, 
tror du att du är vis. 
Lura inte dig själv och andra, 
håll dig till sanningen.-

28 Februari 2019  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Hitta din egen guru i dig

01:25

Hitta din egen guru i  dig. Hitta din egen guru, inuti i dig, din själ.

Ingen annan känner dig lika väl som din egen själ.

Om folk bara skulle behöva någon annan, skulle då en främmande  guru känna er alla, dina tankar, dina känslor, och så vidare, då skulle vi inte behöva vara här på jorden, eftersom vi inte kan lära något om oss själva , om vi alltså behöver någon främling som känner oss, känner våra tankar och och våra känslor.
Människan vill lära sig mer och mer, också om sig själv och att göra sig bättre med tiden

Dessa typer av utländska eller inhemska experter som känner dig, dina tankar och känslor, existerar inte. Främmande guruer kan styra dig enligt sina egna erfarenheter, men inte enligt din upplevelse, inte enligt dina känslor, eftersom den utländska eller inhemska gurun inte känner till din själ och dina känslor.

Naturligtvis kommer man att lära sig av böcker och få aha upplevelser.

Men du måste fortfarande leta efter din egen guru inifrån, din själ, din inre guru känner dig och guider dig när du hittar din guru i ditt inre.
-

13 Januari 2019  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Är du oförståndig

12:15

Om en oförståndig känner sitt oförstånd, så är han som en vis just däri. Men en oförståndig som är stolt över sin vishet, han kan verkligen kallas oförståndig.
- Buddha

Är du oförståndig,
och stolt över din oförståndighet, 
tror du att du är vis
-

 

6 December 2018  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Vaksamhet

16:26

Med vaksamhet slipper du slapphet

Vaksamhet är vägen till det odödliga, slapphet är dödens väg. De vaksamma dör ej, men de slappa är som döda.
- Buddha

8 Juli 2018  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Kan du älska alla?

16:23

Det är en skicklighet om du kan älska, gilla alla människor ... Älskar du alla människor på samma sätt som du älskar dig själv och dina släktingar? ... Vänlighet, kärlekens budskap är: älska alla... det är motsatsen till rasism / främlingsfientlighet ... Hata inte ... Varför hata? ... Eftersom hatande människor inte kan älska sig själva och dom kanske känner att de aldrig har fått kärlek ... Från ett sådana budskap får jag ofta motstånd från hatarna ... de berättar för mig att de verkligen älskar sig själva men att de inte behöver älska t.ex. invandrare ... Men i sin ilska skadar de sig själva, deras psyke ... De älskar inte sig själva när dom släpper ut vred och ilska...hat bor i deras sinne ...istället för hat och likgiltighet, äkta kärlek skulle hjälpa till att radera bort  många problem i världen ...

8 Juli 2018  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Tro, hopp och kärlek

04:26

Först och främst kan du tro att allt är positivt ... efter att ha märkt att alla inte ens försöker vara positivt, så börjar nästa ...
hopp ... det är bra att leva i hopp om att ibland saker i världen skulle gå bättre och allting kunde bli bättre ... efter att ha förlorat det önskandet som utopiskt, så finns det kvar ...
kärlek ... kärleken försvinner inte ... kärlek sägs kunna vinna allt ... djup kärlek mellan själar ... universell kärlek är att älska på något sätt alla, döm inte

Hoppas kan man att folk skulle någon gång växa mentalt och andligt och börja hålla varandra lika ... det är förstås en utopi ... men hoppet är bra att ha ... och om det kan ge ut det positiva och hoppet på världen, så varför inte ...
ju fler människor verkar vara positiva desto bättre skulle världen bli.

Det är sant att leva i ett bekvämt liv är svårt för många människor...det är svårt att leva i fred med varandra hela tiden ... det i sin tur berättar om deras/vårt andliga liv, deras/vårt andliga nivå, på vilken nivå de/vi är i vårt andliga utveckling ... det finns inget annat ... var och är på sin egen nivå ... det skall man acceptera ... och det är därför människor är så svåra att komma överens med varandra.
Om människor utvecklar sin andliga väsen högre, skulle världen bli en bättre plats att leva i.

7 Juli 2018  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Lev utan alkohol

09:32

Alkohol är inte hälsosam ...alla vet det...men många dricker alkohol ... man kan faktiskt festa utan alkohol ... Det räcker att till exempel smaka bara lite eller säga att man är nykterist ... Det är som konst att inte dricka alkohol ... att festa och ha kul utan alkohol ... Då är man sig själv, hjärnan är inte störd av alkohol ... Då tänker du rationellt med dina egna friska hjärnnceller...När hjärnan påverkas av alkohol, gör alkohol knäppa saker i den mänskliga hjärnan ... hjärnan släpper alla hämningar och personen uppträder oftast dåligt då ...När man festar utan alkohol, då är man fri ... fri att lita på sig själva att man kan uppföra sig ordentligt ... det finns kvar ditt eget friska självförtroende ... du vågar skratta och ha kul 

 

4 Juni 2018  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Att tjäna andra innebär att tjäna Gud

21:56

Att skriva är ganska svårt så att alla förstår vad det egentligen betyder...Tankarna springer mycket snabbt men att skriva går mycket långsamt...Allt vad man tänker och  säger, är omöjligt att skriva så att andra förstår allt vad man menar.
Så t.ex mitt skrivande kan vara svårt för andra  att förstå. Detta vet jag och jag accepterar att andra inte alltid förstår mig.

Det finns många människor som inte vill hjälpa andra, kanske hjälper dom bara lite, hjälper vissa och vill inte hjälpa vissa andra.
Även vissa upplysta vill inte hjälpa alla, eftersom de anser att var och en måste vandra sin egen väg.

Att hjälpa är mycket mer än att bara hjälpa materielt...Det är hjälp redan att lyssna på varandra om man talar om sina bekymmer.

Min "filosofi" / min tro hör till att alltid komma ihåg "Gud/den Högste" och tjäna andra människor.
Men jag har tillåtelse att tala verbalt mot negativitet om negativitet skadar andra...Tyvärr kan jag inte alltid prata "vackert"/snällt om det negativa...ofta använder jag en stil som är alltför hård...Jag försöker numera vara lite mer varsam i mina ord.

Ingen behöver vara rädda för stt prata om det negativa...både positiva och negativa saker/händelser har alla rätt att reagera.
Om man är tyst till exempel om något dåligt, negativt, skadligt, kan tystnaden tolkas så att man överensstämmer med dess onda.
Vi måste leva här i världen...vi behöver behöva leva och lära...vi måste tänka mer än bara om vår egen tillvaro och  höjning av sin egen andlighet...ett slags harmoni måste råda med det jordiska och det andliga.

Att tjäna andra betyder att tjuna "Gud/ den högste"

2 Juni 2018  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Känn dig fri

05:25

Känn dig fri, 
sör inte "sanningen", 
släpp taget, 
föreställ dig inget, 
släpp taget, 
livet tar hand om dig.

Istället för att söka sanningen, släpp taget om dina föreställningar. 
- Buddha

13 Maj 2018  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
När blir man andlig?

13:45

När blir man andlig?

När blir man andlig? ..när kommer andligheten? ..kan man söka andlighet? ..vad är andlighet? ..
andlighet kommer när det kommer...andlighet kommer när man är klar för det...när är man klar då? ..någon gång kanske i livet, vem vet...
Hur skall man definera andlighet? ..var och har sin teori...i var och ens teorier finns någon sanning...alla vägar kan vara goda vägar.
Tänk på dina tankar...tankar är virriga, mycket negativa tankar, och även faktist positiva tankar...så länge man är beskymrad av sina negativa tankar och låter dom påverka livet, är man någ inte särskilt andlig :) 
Sedan, när tankarna är mer positiva än negativa och man stannar inte längre vi negativa tankar, man alltså bara struntar i dom och ser det positiva och känner harmoni och glädje...man är tillfreds med sig själv.

- Vi reagerar på olika händelser, både stora och små...vi tänker på dessa händelser i livet...varför skall man fastna på negativt tänkande? ..dessa negativa tankar sprider sig överallt, fantasier och grupplande...inget vettigt kommer från sådana tankar...är det du som tänker då? ..kan dessa negativa tankar kallas för dina tankar? ..kanske kan dom inte kalls för dina tankar, för du har ju blivit påverkat av olika händelser i livet och låtit det negativa ta över i ditt liv...
Dom stunderna när du kan övervinna bort dessa negativa tankar och se det fantastiska i livet, vara harmonisk och glad, se tydligt det goda i livet, älska dig själv och älska andra...då är andlig...andligheter är kännbar då...du är lugn, känner lätthet, du lever i nuet, med positiva tankar. 
Kan man då söka detta tillstånd i livet? ..troligen inte...det kommer när du är färdig att kunna leva så där, känna så där, då är du andlig, upplyst...liksom det onda, negativa påverkar dig inte längre..
Kan man då känna detta slags harmoni hela tiden? ..troligen inte...men man skall vara tacksam att man känner detta ibland, eller rätt så ofta, men inte alltid...vi människor är ju bristfälliga på många sätt...därför är det upplysta andliga tillstådet svårt att nå för hela tiden.

4 Maj 2018  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Secular vs Spirituality

03:58

Balans mellan jordiska och andliga,
rör dig framot ljusvägen,
ljusets väg är Gud, den Högste, regisserad,
om du inte tror på Gud, den högste,
tro i positivitet, tron ​​på godhet,
tro på kärlek till alla.

Vi lever i en sekulär stat nu, därför måste vi kunna leva i harmoni med sekularism och andlighet.
I det jordiska är det en hel del intriger, skrämmande argument. Det är inte konstigt att det finns mycket ondska och oenighet i världen. Ond och orättfärdighet ses i olika typer av händelser, i ord som örat hör och i skrifter som ögonen ser. Världen är full av ondska och oenighet, men i världen finns även godhet.
Om du är en andlig person som vill gå i ljusets väg, då skall du vara vänlig och vara ett bra exempel för andra jordiska människor :)
Det finns väldigt få som tror och litar på och lär sig av de olyckliga, de eländiga, kritikerna och kritikerna av evig kritik.
Skrämmande, kontroversiell, krigisk, dödlig och så vidare, sådant kan jämföras med mörkret, negativiteten ..
Ljusets väg, andlighet, kan jämföras med, ljus, godhet, kärleksfull vänlighet, vänlighet, positivitet

 

2 December 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Egot

05:14

Har du stor, liten eller mellanstor ego, 
är egot herre över dig, 
befria dig lite från egots makt, 
öåt andra sig ditt sanna jag ibland, 
egot vill vill vill vill så mycket, 
ge inte allt till egot, 
befria dig lite, var ibland herre över egot.

”Egot är naturligtvis inte den du egentligen är. Egot är din självbild, din sociala mask, det är den roll du spelar. Din sociala mask lever på att bli omtyckt av andra. Den vill styra och lever på att ha makt, för egot lever i ständig rädsla för att inte duga.” 
- Deepak Chopra

28 Oktober 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Var inte berående av tiden

03:23

Var inte berående av tiden, 
i tidens slut finns döden, 
livet är här och nu, 
lev i nuet, njut av livet, 
njut av denna stund.

Var inte beroende av tid. Tid är död. Den som väntar, dör. Livet är endast NU.
-- Nisargadatta Maharaj

30 Augusti 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Tänk harmoniskt

16:01

Tänk harmoniskt, 
kreativitet skapar harmoni,
ditt sinne...
dina känslor...
dina handlingar...
harmoni råder, 
lugnet råder i ditt inre.

Att tänka kreativt är att skapa harmoni mellan sinne, känsla och handling.
-- Jiddu Krishnamurti

28 Augusti 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Håll dig lugn

13:30

Håll dig lugn, 
bli inte störd av andra, 
behåll din inre frid, 
låt andras ord gå förbi, 
låt händelserna gå förbi, 
stanna inte och grubbla, 
håll dig lugn.

Låt inte andras beteende störa din inre frid.-- Dalai lama

27 Augusti 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Behåll din inre frid

10:59

Bli inte störd av andras beteende, 
behåll din inre frid, 
se världen med kloka ögon, 
älska världen så som du älskar dig själv, 
älska och respektera dig själv, 
Älska andra också, 
då behåller du ditt inre frid.

Låt inte andras beteende störa din inre frid.
- Dalai lama

6 Juli 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Vad är livet?

02:16

Vad är livet, en test, en skola, 
vi prövas, vi testas, vi lär, 
vi högre strävar i andlig utveckling, 
högre och högre och högre.

 

1 Juli 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Planeten Jorden vår skola

16:39

Planeten Jorden vår skola. 
hela mänskligheten skola, 
här lär vi, här testas vi, här lever vi, 
själavandring, lära, lära och lära, 
lära bli bättre och bättre

 

29 Juni 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Olika nivåer i utveckling

15:50

Vi olika nivåer i utveckling är, 
varje människa har sin plats, 
varje människa ligger i sin nivå, 
vi utvecklas i vår egen takt, 
vi utvecklas andligt.

Alla människor på planeten Jorden är på olika nivåer i sin andliga utveckling...var och en precis där man är...vissa ligger lite högre upp, vissa ligger väldigt lågt nere och vissa ligger någonstans mitt i mellan...hur man är, hur man pratar, hur man gör, allr det berättar för andra vilken nivå man befinner i utvecklingen...många blir arga, många blir sårade, om man pratar om sådana här saker...utterst få vill erkänna sin andliga nivå...många tror sig ligga högt, därför blir dom besvikna och blir ofta arga på de som tar upp sådana här saker...
Om man tror på själavandring, lever vi många olika liv här på Jorden...liv efter liv...hela tiden för att lära oss någonting...Jorden är vår skola.
 

27 Juni 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Tänker på mänskligheten

15:43

Tänker på mänskligheten, 
tänker på Jordens befolkning, 
känner samma kärlek för alla folk, 
känner stort för planeten Jorden, 
moder Jorden, 
vi ett och samma folk är, 
ser varje dag många olika slags människor, 
varför kan vi inte enas, 
vi planetens barn alla är, 
planeten behåller oss i sin yta, 
fly kan ingen av oss, 
vi tillhör planeten Jorden, 
vi olika utveckligns nivå är, 
alla på sitt eget nivå i utvecklingen, 
förena er, älska varandra.

 

27 Juni 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Sträva efter välbefinnande

05:10

Älska andra, 
bry dig om andra, 
hjälp andra, 
då hjälper du även dig själv, 
välbefinnande du får, 
du har gjort något bra, 
något positivt, 

Ju mer vi bryr oss om andras välbefinnande, desto större blir vårt eget. 
-- Dalai lama

22 Juni 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Den nya människan

15:56

Du människa, 
nya tidens människa, 
du god är, du älskar alla, 
fred på Jorden, när när, 
i framtiden;
i ljusa framtiden.

Den nya människan kommer att tro på samarbete, inte rivalitet. Den kommer att tro på godhet och stöd, inte på våld och krig.-- Lothar Schäfer

19 Juni 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Bidrag till det goda

00:30

Hjälp andra, att andra bättre mår, 
du bra mår, väbefinnande känns, 
bra det känns, var vänlig, 
var hjälsam, bidrag till det goda.

Ju mer vi bryr oss om andras välbefinnande, desto större blir vårt eget. -- Dalai Lama

17 Juni 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Lidande

04:20

Lär känna ditt lidande, 
upptäck hjärtats ömhet, 
upptäck godheten hos dig, 
du ÄR god, uppträd som god, 
då du lyckan hittat, 
lyckan i ditt innersta.

När du blir intim med ditt lidande, växer ditt hjärtas ömhet.
- Jack Kornfield

2 Juni 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Stressa inte

02:20

Stressa inte, rusa inte fram, 
du kan halka, ramla, 
sök harmoni i livet, sök lugnet, 
stilla ditt sinne, njut, 
njut av stillheten.

Den som rusar fram kommer inte långt. - Lao Zi

1 Juni 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Glöm skuggan

17:44

Glöm skuggan, vandra i ljuset, 
upptäck det eviga ljuset.

När skuggan ses som endast en skugga, då slutar du följa den. Du vänder dig om och upptäcker solen, som varit där hela tiden.
- Nisargadatta Maharaj

31 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Ta inte alla tankar allvarligt

17:43

Ta inte alla tankar allvarligt, 
tankarna är oftast virriga och irrande, 
det är svårt att vara herre över sina tankar.

Här är en ny andlig övning för dig: Ta inte dina tankar på för stort allvar.
- Eckhart Tolle

31 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Ögat ser inte allt

17:16

Ögat ser inte allt,
vi ser det vi vill se, 
det vi inte vill se, det ser vi inte, 
många ögon, många seenden.

Ögat ser inte allt. - Tomas Andersson Wij

27 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Kärlek vinner

17:15

Kärlek vinner nästan alltid, 
kärlek ger styrka, 
kärlek ger glädje.

Ett ord befriar oss från all livets börda och smärta: det ordet är kärlek.
- Sofokles

27 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Börja från dig själv

15:10

Börja allt från dig själv, 
gör förbättringar hos dig, 
endast så du världen kan påverka.

 

Om du vill göra världen till en bättre plats, ta en titt på dig själv och skapa sedan förändring.
- Siedah Garrett

26 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Dörren

13:12

Du stänger dörren efter dig, 
du vill vara ifred en liten stund, 
oftas vill du social vara, 
då du öppnar dörren, 
släpper dig fri, 
detta är din inre dörr, 
du har nycklarna, bara du.

Dörren som stänger dig inne är också dörren som släpper dig fri.
- Nisargadatta Maharaj

23 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Älska och bli älskad

13:11

Älska och bli älskad, 
älska dig själv, 
då du lycklig är, 
alla ser att du lycklig är, 
alla ser att du bra mår, 
då det lätt är att älska dig :)

Om du vill bli älskad, älska själv. - Ovidius

23 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Lev ditt eget liv

18:46

Låt andra leva sina liv, 
lev du ditt liv, 
frihet åt alla, 
älska alla.

Många verkar ha en klar uppfattning om hur andra människor ska leva sina liv, men få om hur de ska leva sitt eget.
- Paulo Coelho

20 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Offrar du din sinnesfri?

16:46

Behåll din sinnesfri, 
var god mot alla.

Vad är så viktigt att det är värt att offra din sinnesfrid för det? - Gil Fronsdal

18 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Du och andra

22:05

Gör bara goda saker, 
älska mänskligheten, 
älska alla.

Vad du inte vill att andra skall göra mot dig skall du inte heller göra mot andra.
- Konfucius

13 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Omvägar

12:01

Stora vägen rak är, 
gå den raka stora vägen, 
undvik omvägar. 
om omvägar behövs, 
ta då omväg, 
sedan raka vägen igen.

Den stora vägen är jämn, men folket älskar att ta omvägar.
- Lao Zi

12 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Respekt

16:04

Respektera dig själv, 
andra respekterar dig.

Respektera dig själv och andra kommer att respektera dig.
- Konfucius

11 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Den gyllene regeln: Jainismen

11:29

Skada inte andra, 
älska alla.

I lycka och lidande, i glädje och sorg bör vi se på alla varelser som vi ser på oss själva och bör därför avstå från att tillfoga andra sådana skador som vi inte önskar tillfoga oss själva. (Cogashastra 2:20)

11 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Den gyllene regeln: Islam

11:26

Älska dina bröder, 
älska dina systrar, 
älska hela mänskligheten, 
älska alla.

Ingen av er är i sanning en troende förrän han önskar detsamma för sin broder som han önskar för sig själv. (Hadith 13)

11 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Den gyllene regeln: Bahai

11:22

Vänlighet, 
tjäna, 
tjäna alla, 
älska alla, 
var ren i anden.

Var alltid vänlig mot dina medmänniskor, var deras tjänare och älska dem med ren ande även om de är din fiende. ('Abdu'l-Bahá).

11 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Gör det färdigt

06:49

Gör allting klart, 
det som räknas, det klara, 
det avgörande är.

Det är inte vad du gör, utan vad du slutar att göra, som är avgörande.
- Nisargadatta Maharaj

9 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Var den du är

13:23

Var den du är, 
vet du vem du är, 
lär känna ditt positiva jag, 
var en god budsbärare, 
ge kärlek för alla.

Det finnas många budbärare, men budskapet är ett och detsamma: var den du är.
- Nisargadatta Maharaj

7 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Vi bryr oss

01:39

Var uppmärksam, 
se dig omkring, 
märker du sinnestämningen, 
du bryr dig, 
du älskar.

Att vara uppmärksamma betyder att vi bryr oss, vilket betyder att vi verkligen älskar.
- Jiddu Krishnamurti

6 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Den gyllene regeln - Buddhismen

13:13

Plåga inte andra, 
pina inte andra, 
din plåga är din, 
pina inte andra med dina egna plågor, 
var istället en medmänniska, 
skada inte andra på något vis.

Plåga inte andra med det som pinar dig själv. (Udanavarga 5:18). buddhism

Om man vill bli lycklig, måste man också hjälpa andra, eftersom ens egen lycka är beroende av andra. Det är inte konstigare än så.
(Tenzin Gyatso, den 14:e Dalai Lama)

”Hur skulle jag kunna göra det mot andra människor, som inte är behagfullt, eller en njutning, för mig?” Samyutta NIkaya v. 353

5 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Kärleken är grunden för hela Guds lag

13:08

Kärlek är Guds lag, 
ett allomfattande kärlek, 
universell kärlek, 
kärlek för alla, 
älska alla, 
bli älskad.

Matteusevangeliet 22:36-40 ”Mästare, vilket är det största budet i lagen?” Han svarade honom: ”Du skall älska Herren, din Gud, med hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd. Detta är det största och första budet. Sedan kommer ett av samma slag: Du skall älska din nästa som dig själv. På dessa båda bud vilar hela lagen och profeterna.”

5 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Vi skall inte bara älska våra vänner

03:00

Älska alla, 
alla behöver kärlek, 
universell kärlek, 
medmänsklig kärlek.

Matteusevangeliet 5:43-44   Ni har hört att det blev sagt: Du skall älska din nästa och hata din fiende. Men jag säger er: älska era fiender och be för dem som förföljer er.

4 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Älska varandra

07:34

Älska varandra, 
var med i ljuset, 
låt ditt ljus skina, 
ditt ödmuka anlete skiner, 
skiner ikapp med ljuset, 
älska.

Johannesevangeliet 2:9-10 Den som säger sig vara i ljuset men hatar sin broder är ännu kvar i mörkret. Den som älskar sin broder förblir i ljuset och har ingenting inom sig som leder till fall.

2 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Vad är villkorslös kärlek? Ovillkorlig.

11:36

Villkorslös kärlek, 
den finns, 
leta och hitta, 
hitta det i ditt innersta, 
du älskar vem som helst, 
du väntar ingenting tillbaks, 
det villkorslös kärlek är.

Vad är då egentligen är den sanna, äkta kärlek? ..Det är ett faktum som accepterar och älskar både sig själv och andra människor villkorslöst ... Villkorslöst innebär att älska sig själv och andra...precis som de är... ingenting läggas till eller tas bort...När du börjar att älska dig själv villkorslöst , kommer du att märka att du inte längre gör saker, för att du skulle ses, höras, eller tas hänsyn till...Du kommer att märka att du vill göra  saker för att det är glädjande...På grund av detta, du vill verkligen ha dem, inte därför att du skulle tro att du själv vill ha dessa saker eller för att det bör så göras.
Villkorslös kärlek är det faktum som inte kräver något från någon annan eller dig själv...Absolut ingenting...Villkorslös kärlek förstår att varje människa har lika värde oberoende av yttre faktorer...Människan är perfekt i sin egen "felaktighet"...Ingen annan person är inte ansvarig för din lycka.

 

1 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Kärlek

11:34

Vad är kärlek, 
att älska någon, 
vem som helst, 
älska...
var en god människa.

 

Vad är kärlek? Kärlek är att älska någon för vem de är, vilka de var och vem de kommer att bli. 
Chris Moore

1 Maj 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Ödmjukhet (3)

15:22

Tre skatter: 
mildhet, 
förnöjsamhet, 
ödmjukhet, 
Dessa hjälpen en, 
att älska alla, 
att vara en medmänniska.

Jag har tre skatter som jag värnar om och prisar; den första är mildhet, den andra är förnöjsamhet och den tredje är ödmjukhet, som avhåller mig från att sätta mig över andra.
— Lao-tse

30 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Ödmjukhet (2)

07:24

Var inte övermodig, 
bannlys övermodigheten, 
låt ödmjukheten lysa från dig, 
känn kärlek för alla levande, 
tjäna mänskligheten.

Övermod bör bannlysas med hjälp av ödmjukhet.
— Buddha

30 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Ödmjukhet (1)

07:22

Var ödmjuk, 
älska alla, 
älska dig själv, 
älska alla andra, 
var ödmjuk, 
var en god människa.

Var ödmjuka och sätt andra högre än er själva.
— Filipperbrevet, 2:3, NT

30 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Världsmedborgarskap (2)

13:54

Jorden ett land är. 
medborganra människor är, 
en stor önskan, 
fred på Jorden, 
älska varandra.

Jorden är endast ett land och mänskligheten dess medborgare.
Vi önskar bara världens bästa och nationernas lycka … att alla nationer bör bliva en i tron och alla människor som bröder, att kärlekens och enhetens band mellan människobarnen bör stärkas, att religionssplittring bör upphöra och rasåtskillnad avskaffas.
— Bahá’u’lláh

29 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Världsmedborgarskap (1)

04:12

Älska alla, 
kärlek för alla, 
alla din familj är, 
hela världen din familj är, 
kärlek vinner allt.

För den människa i vilken kärleken bor är hela världen en familj.
— Buddha

28 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Vänlighet och vishet (2)

07:09

Vänlig tunga som magnet för hjärtan, 
som själens bröd, 
visdomens och förståelsens källa.

En vänlig tunga är magneten för människornas hjärtan. Den är själens bröd, den kläder orden med mening, den är visdomens och förståelsens källa.
— Abdu’l-Bahá

26 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Vänlighet och vishet (1)

07:29

Svara mjukt, 
meddela god kunskap, 
det är vishet.

Ett mjukt svar stillar vrede, men ett hårt ord kommer harm åstad. De visas tunga meddelar god kunskap, men dårars mun flödar över av oförnuft.
— Ordspråksboken, GT

25 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Uthållighet

06:20

Uthållighet, 
kan du det, 
det största gärningen 
i arbetet är,
i vilket arbete som helst.

Uthålligheten i vårt arbete tillhör den största gärningen.
— Zoroaster

24 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Trofasthet

06:18

Var trofast, 
säg inte allt du hört, 
tro inte allt du hört, 
var förnuftig, 
var trofast.

Den som går med förtal, han förråder din hemlighet, men den som har ett trofast hjärta döljer vad han får veta.
— Ordspråksboken, GT

24 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Mänskliga kroppen gömmer själen

08:36

Mänskliga kroppen gömmer själen, 
kroppen är bara ett gömma för själen, 
vår verklighet är själen, 
själen, den sanna människan.

”Den mänskliga kroppen är inget annat än utseende, och den gömmer vår verklighet. Själens verklighet.”
--Victor Hugo

23 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Tolerans (3)

09:25

All ljus är gott, 
ljuset är gott, 
lev i ljusets närhet, 
ta kraft av ljuset, 
ljuset är kärlek.

Ljuset är gott i vilken lampa det än lyser.
— Abdu’l-Bahá

22 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Tolerans (2)

09:24

Visa kärlek, 
alla är vi människor, 
lev i vänskap, 
aceptera alla.

Visa fördragsamhet, välvilja och kärlek gentemot varandra.
Slut dina ögon för rasskillnader och välkomna alla i enhetens ljus.
Lev i vänskap med alla religioners anhängare.
— Bahá’u’lláh

22 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Tolerans (1)

23:47

Döm inte, 
hör du, döm inte, 
var tolerant, 
då döms inte du heller.

Döm inte, så skall ni inte bli dömda.
— Lukas, 6:37, NT

17 April 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Kärlek till främlingar

01:52

Älska främlingar, 
hjälp främlingar, 
var alltid vänlig, 
gör gott mot alla.

Kärleken till främlingen är något väldigt centralt i både Gamla och Nya Testamentet...kristnai är kallade till att behandla invandraren som infödd (3 Mos 19:34)...och ta emot främlingen (Matt 25:35)... och göra gott mot alla människor (1 Thess 5:15).
 

18 Mars 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Självkontroll (2)

13:27

Ha självdiciplin, 
ge akt på dina tankar, 
förbli vaken, 
var uppmärksam, 
var behärskad, 
tala inte i vresigt.

Den disciplinerade ger ständigt akt på sina tankar, så att han förblir vaken, uppmärksam och behärskad.
Liksom regnet slår ner i en illa täckt hydda, så slår passionen ner i ett tanklöst sinne.
Hur irriterad du än kan känna dig, tala aldrig vresigt.
— Buddha

6 Mars 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Självkontroll (1)

11:15

Ha självkontroll, 
var fridsam, 
älska alla.

Saliga äro de fridsamma.
— Jesus

5 Mars 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Sinnesro (2)

11:30

Fridens fäste, 
som en träd, 
i trygg stillhet, 
harmoni.

O, yttrandets son! Du är Mitt fäste, träd in däri på det att du må vistas i trygghet. Min kärlek är inom dig, lär känna den, så att du må finna Mig nära dig.
— Bahá’u’lláh

4 Mars 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Sinnesro (1)

12:05

Sök stillhet, 
sök tystnad, 
sök harmoni, 
vistas i friden, 
friden inom dig.

Sök en ort så stilla att de som älskar stillhetens kontemplation där kan öva denna till sitt hjärtas yttersta tillfredsställelse.
Må alla varelser, både stora och små, finna och vistas i friden!
Friden kommer inifrån. Sök den inte utifrån.
— Buddha

3 Mars 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Sannfärdighet (3)

08:19

Ärlighet är bäst, 
ha mycket ärlighet, 
ärlighet bättre än orätt.

Bättre äga litet med rättfärdighet än tjäna mycket med orätt.
— Ordspråksboken, GT

20 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Sannfärdighet (2)

14:48

Ärligheten, 
alltings grunval, 
mänsklig dygd, 
ärlighet.

Sannfärdighet är grundvalen för alla mänskliga dygder.
— Abdu’l-Bahá

17 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Sannfärdighet (1)

13:11

Älska sanningen, 
putta bort lögnen, 
länge leve sanningen, 
var ärlig, 

Den stilla vise älskar sanningen.
Lögn skall förvisas genom strängt fasthållande vid sannfärdigheten.
— Buddha

15 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Rättvisa (3)

13:09

Invandrare människa är, 
respektera invandrare, 
förtryck inte invandrare, 
behandla invandrare mänskligt, 
som en infödd, 
visa kärlek, 
visa omtande, 
det rättvisa är.

Om en invandrare slår sig ner i ert land skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd.
— 3 Mos.19:33-34, GT

15 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Rättvisa (2)

14:41

Gud älskar rättvisa, 
döm rättvist, 
ha kärlek i hjärtat, 
var rättvis.

Gud älskar dem som dömer rättvist.
— Muhammad

13 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Rättvisa (1)

14:39

Ljuset är rättvisa, 
utsläck det inte, 
ingen förtryck, 
ingen tyranni, 
skapa enighet, 
syfter är enighet 
bland människor, 
det är rättvisa.

Människans ljus är rättvisa, utsläck det inte med förtryckets och tyranniets motvindar. Syftet med rättvisa är att skapa enighet bland människorna.
— Bahá’u’lláh

13 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Respekt (2)

13:13

Hur är du, 
är du vänlig, 
var hänsynsfull, 
var det alltid, 
v ar behärskad, 
var det alltid, 
det är respekt.

Var alltid hänsynsfull och behärskad.
— Buddha

12 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Respekt (1)

15:50

Var hängiven din far, 
var hängiven din mor, 
var överens med din far, 
var överens med din mor, 
det är respekt det, 
svårt kanske, 
träna och träna, 
älska dina föräldrar.

Låt sonen vara sin fader hängiven och vara överens med sin moder.
— Atharva Veda (hinduisk skrift)

11 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Renhet (2)

02:09

En ren hjärta, 
strålande hjärta, 
milt hjärta, 
det uråldrigt är, 
det evigt är, 
hjärtats renhet.

Besitt ett rent, milt och strålande hjärta, att på din lott må komma ett herravälde, uråldrigt, oförgängligt och evigt.
— Bahá’u’lláh

10 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Renhet (1)

01:56

Den vise är ren, 
rena tankar, 
stor visdom, 
stilla harmoni, 
omvärlden gör inte ont, 
den vise är befriad 
av världens ondska, 
den vise är klok, 
den vise är mjuk.

Som lotusblomman på sin stjälk svävar obesudlad över det gyttjiga vattnet, så svävar den stilla vise obesudlad av världen och dess smutsiga glädjeämnen.
 Buddha

10 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Mod

05:24

Vet du det rätta, 
då vet du mycket, 
gör det rätta, 
då har du mod.

Att veta det rätta, men inte göra det, är brist på mod.
— Konfucius

9 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Kärlek (2)

05:17

Älska människor, 
se helheten, 
alla själar har, 
alla själar likadana, 
alla goda är, 
älska och bli älskad.

Älska alla människor kan man bara om man ser sig själv som en del av helheten.
Ser sig som en del av världens helhet, känner kärlek för alla världens folk.
Om man unte känner att man är en del av världens helhet, då är det svårt att älska alla människor, för  man känner fientlighet, fruktar dom, känner fördomar mot främlingar och så vidare.
Men om man vänjer sig med främmande människor, främmande folk, då lär man sig att acceptera andra och inte bara sig själv och sina släktingar.

 

9 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar
Kärlek (1)

02:24

Älska alla människor, 
älska dig själv först, 
älska alla människor, 
på själslig nivå, 
bli ett med alla, 
kosmisk kärlek, 
universal kärlek.

Älska alla människor kan bara den som ser sig själv som en del av helheten, en del av Jordens helhet. Det är nödvändigt att övervinna själviskhet, att acceptera sig själv och för att påbörja processen som kommer att expandera den inre världen och få kärlek.

 

8 Februari 2017  | Länk | ****ANDLIG | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida