Startsidan Blogg Fotoalbum FILOSOFERAR Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
15
19
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2019)
>>


Rörigt om Sabuni väljs

09:13

Med Sabuni vid ratten förutspår han röra i regeringsfrågan. Samtidigt tror han att socialliberala väljare kommer att fly till C och att den konservativa kannibalismen på högerkanten kommer att lämna den politiska mitten öppen.
- omni - omni -

Om Sabuni väljs kan det leda till regeringskris så småningom...samt att den konservativa högern växer och SD närmar sig makten och "härligheten"...
Men samtidigt kan C gynnas för det är mycket troligt att måmga väljare kommer att gå över till C...men man kan inte vara säker på någonying...vissa väljare kanske sväljer det sura äpplet (sabuni) och stannar kvar i kaoset och mår dåligt.
Med Sabuni skulle L bli en helt annan parti, ett nyt L med skarp högerextremisk riktning?
Väljarmas majoritet kanske ser inte faran, dom kanske tänker bara att Sabuni skulle skaffa mer väljare till L från SD och KD och även kanske M...vääljarna tänker kortsiktigt, tyvärr.
Om ombuden går emot medlemmar, hur skulle då Ullenhag klara sig som ledare?

Bildkälla: aftonbladet
-
-

18 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Stockholm ser ut att backa Ullenhag

14:20

Källor nära Ullenhag pekar också på att ombuden själva väljer vem de ska rösta på. Detta kan bli fallet med ombuden från Göteborg som har haft Ullenhag som favorit, till skillnad från medlemmarna i länsförbundet som ställde sig bakom Sabuni.
Tidningen skriver också att Ullenhag inte uppges ha några planer att kasta in handduken, trots de stora framgångarna för Nyamko Sabuni i medlemmarnas rådgivande omröstningar på flera håll i landet.

- omni

Striden hårdnar...vem vinner? ..den vinner som röstas mer av ombuden...ombuden är alltså fria att rösta som dom vill...ombuden behöver inte rösta likadant som medlemmar...medlemmars röstning är bara rådgivande.
Sabuni är för höger och Ullenhag kör väl den gamla linjen...synd att Ullenhag vill inte prata mer och komma med något nytt...t.ex invandring är ju fortfarande en het fråga och Sabuni kammar in medlemmars röster som vill föra den högerextrema invandringspolitiken.
Ullenhag är mjukare och förstår att man måste vara människovänlig när när man hanterar människor öden.
Genom att lätta på tryvket för anhörigimvandring, det ör humant, inget snack om det.
Ullenhag har inte kastat handskarna ännu...han kanske litar på att tillräckligt många ombud kommer att rösta på han.
-

17 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
LSU

20:40

Imamer hålls isolerade – beslut om fem utvisningar.
Migrationsverket har fattat beslut om att totalt fem av de sex personer inom extremistmiljöer som tagits i förvar av Säkerhetspolisen under våren ska utvisas, rapporterar Aftonbladet.
Enligt tidningen sitter personerna i häkten runt om i landet och hålls isolerade eftersom det bedöms finnas en risk att de annars påverkar andra intagna.
En av de som har fått ett utvisningsbeslut är Gävle-imamen Abo Raad. Han har överklagat beslutet och troligen kommer samma sak ske även i de andra fallen.
Besluten om utvisningarna har skett inom ramen för Lagen om särskild utlänningskontroll, LSU, och kan överklagas ändå upp till regeringen.

- omni - riksdagen - omni - SR - svt - omni -

Skall bli intressnt att se hur det blir...dessa extremister kommer ju att klaga...men SÄPO säger att det finns annat man kan göra, t.ex hålla dom under uppsikt och sk. anmälningsplikt.
-

14 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
EBO-lagen

13:24

 I januariavtalet finns en punkt om att förändra lagen, så att asylsökande som under asylprocessen ordnar eget boende inte ska ha rätt till dagersättning om de flyttar till ett område med socioekonomiska utmaningar.1 Förslaget har i skrivande stund skickats av regeringen på lagrådsremiss.2
- migrationsinfo -

Det är på tiden att EBO-lagen ändras...för det är ju inte bra om flyktingar fortsätter att vilja bo på utsatta områden...det skrivs ju mycket i media om utsatta områden...så det naturliga bör vara att se till att flyttningarna flyttar inte dit och om dom flyttar dit så bidraget ges inte till dom...det att inte få pengar kan vara en morot att inte flytta till utsatta områden.
-

14 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Sabuni har svårt att yttrycka sig

15:00

”Står för mina citat – men tar avstånd från allt fluff”
- Sabuni

- omni -

I en intervju med Expressen gjorde Liberalernas partiledarkandidat Nyamko Sabuni en rad uttalanden om mångkultur, migration – och om rivalen Erik Ullenhag.
Efteråt har Sabuni fått hård kritik.
I en utfrågning arrangerad av partiet på söndagen ber hon ”mycket om ursäkt för den artikeln”, men säger samtidigt att hon står för sina citat.

- expressen -

Sabuni tycks ha svårt att yttrycka sig...hon kritiserar journalister, fast hon säger att hon inte gör det...men det är inte journalister fel när Sabuni pratar kort, intensivt och lägger all sin energi att trampa på invandrare och Ullenhag. 
Sabuni gjorde fel som attaccerade Ullenhag och fel när hon ville inte förklara grundligt  vad hon menar när hon pratade om invandrare och "mångkultur"...det är inte journalaisternas fel om Sabuni pratar snabbt och kort.
Tycker att mycket i det Sabuni sa om "mångkultur" är iofs kanske lite sant, men genom att inte förklara sina snabba repliker, måste ju journalister tro på det Sabuni sa och fatta slutsatsen att Sabuni är hård mot invandrare och att Sabuni fiskar röster från SD, KD och M...Sabuni alltså vill konkurrera om väljarna genom att gå ännu mer åt höger än KD och M...
Verkar vara så att Sabuni gör medvetet så där och skapar reklam för sig i media...men tyvärr, det är ju negatin reklam.
Tror inte Sabuni lyckas med detta...kan hända att hon har spikat sin sista spik nu?
-

10 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Plus till Ullenhag och minus till Sabuni

...inte vill ”recensera hennes uttalanden.
– Ibland behöver vi påminnas om att det här med mångfald är något som gör Sverige bättre.- Erik Ullenhag

- omni

Jo, herrarna vet hur man komminiserar bra...Sabuni däremot kommuniserar inte, hon kritiserar för det mesta...där har vi t.ex den stora skillnaden mellan Sabuni och Ullenhag...Ullenhag lyfter och Sabuni sänker.
-

8 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Sabuni aggressiv mot Ullenhag

07:17

Backar efter uttalande om migrationspolitiken. 
Tonar ned kritiken mot Ullenhag.

- expressen -

Sabuni har varit aggressiv mot Ullenhag i media...vad tror hon att hon vinner av att kritisera Ullenhag? ..
Ullenhag ger inte tillbacks, han agerar diblomatiskt och människovänligt.
Och sedan har nu Sabuni ångrat sig och försöker tvätta bort sina "smutsiga" ord om Ullenhag...men det går inte, hon har sagt sitt...orden kan inte trollas bort...kanske Sabuni och hennes rådgivare fattade att man kommer inte långt med aggresiva tal...Sabuni tänker nog att genom att närma sin SD i sina tal och genom att kritisera Ullenhag, skulle hon lyfta upp Liberalerna...
tror faktiskt att det är tvärtom, att aggressioner hjälper inte Liberaler.
Ullenhag är diblomat in i fingerspetsarna...det var fult Sabuni gav sig aggressivt på Ullenhag. 
-

8 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Att respektera äldre

03:34

Sverige i botten när det gäller respekt för äldre
expressen - cnn -

Kära kära Sverige...
Sverige ligger nästan i botten,
i Sverige respeketeras inte dom äldre,
tänk efter,
alla blir äldre någon gång,
även unga blir äldre,
tänk på ert eget kommande ålderdom, 
agera så här:
behandla andra så som du själv vill bli behandlad,
så enkelt är det.
-

7 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Migration och värderingar

03:31

Utomeuropeiska migranter i Sverige anammar majoritetsbefolkningens demokratiska värderingar förhållandevis snabbt.
Men synen på homosexualitet, hedersförtryck och abort verkar ligga djupare rotat, visar en unik kartläggning.

aftonbladet - arenaide  -

Många migranter gillar Sverige, 
värderingarna ibland olika, 
men allmänt:
Sverige gillas iaf  

 

 

-

7 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Prinsessan Märta

01:47

– Egentligen vill jag inte säga så mycket. Men det har varit ett stort pådrag om det hela så något måste jag väl ändå säga. Jag önskar dem all lycka och kärlek.
- AriBehn

- expressen -

Media i Norge tyck behandla Märta ganska så "elakt"...fast hon är prinsessa, har hon avsagt apanaget för länge sedan...hon får alltså inga pengar från norska staten.
Och även Märta har rätt att välja sin livspartner, utan att folket lägger näsan i blöt...
Märta är lite annorlunda...hon är känslig, mycket känslig...och det viktigaste, hon är andlig och agerar andligt...men även andliga måste skaffa pengar för att kunna leva...
Nu gör media allt att smutskasta Märta, igen.
Tyvärr, alla kan inte förstå detta med andlighet...därför käftar dom och pratar illa om Märta.
Hoppas at Märta orkar...och bra var der att Märtas es, Ari, är positiv och önskar dom lycka till och mycket kärlek.
-

5 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Brå: Inget samband med flyktingmottagande

03:36

Flyktingströmmen 2015 har inget samband med den stora ökningen av anmälda och rapporterade sexualbrott. Det skriver Brottsförebyggande rådet, Brå, i en ny rapport. En av förklaringarna till ökningen är att uppror som metoo har gjort att fler vågar anmäla och rapportera brotten, enligt Brå.
– Hela ökningen under perioden, särskilt i NTU, handlar inte om en reell ökning av sexualbrott – utan snarare om att brottsutsatta är mer beredda att tala om vad de blivit utsatta för, och i större utsträckning också rapportera eller anmäla det, säger Stina Holmberg, forskningsråd vid Brå, till SVT Nyheter. 
Inlett ett nytt projekt
För att flyktingströmmen skulle ha svarat för ökningen 2015-2016 hade de asylsökande behövt begå sexualbrott ungefär 83 gånger oftare än den övriga befolkningen, skriver Brå. 
– Men vi har inlett ett projekt där vi kommer att titta närmare på den här typen av frågor, säger Stina Holmberg. 

- svt - omni - BRÅ -

En viktig rapport...BRÅ har alltså inte hittat någon samband med sexprott och invandring...men samtidigt säger BRÅ att dom har inlett ett nytt projeckt och skall kolla närmare, antagligen vilka brottslingarna är, alltså nationalitet...så man kan då säga att deras rapport var inte klar så att säga...återstår att se vad dom kommer till i sin nya projeckt...det är väl sådana främlingsfientliga ropar efter.
-

2 Juni 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Adaktusson säger ju ingenting

18:01

Denne KD-politiker Adaktusson säger ju egentligen ingenting när han tar emot pressen...bara svammel..."Jag är inte felfri"...har vågar inte säöga sin mening...han vågar inte försvara sin åsikt om aborten...
Trots allt han har visat sin åsikt genom dom där röstningarna...men han vågar säga bara bää hit och bää dit...han kanske försöker rädda sitt ansikte, sin politiska karriör...undrar om han är medveten vilken skada han har orsakat KD?
- expressen - expressen -
-

28 Maj 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Nya borgerliga feminism

00:09

KD bedriver ett strategiskt, systematisk och välriktat arbete mot kvinnors rätt att besluta över sina egna kroppar, i Sverige och EU.
En konkretisering av Ebba Bush Thors och Sara Skyttedals nya borgerliga feminism.
- Alice Bah Kuhnke

- expressen -

Ebba säger att hon står för svensk aborträtt...men borde man inte som "kristen" vara hjälpsam även för andra länders kvinnor?
man bör faktiskt tänka på alla kvinnor och inte bara den svenska kvinnan.
Det råder hemska högerkonservativa vindar i världen just nu och alla försöker dom försvara kvinnans rätt till sin egen kropp.
-

22 Maj 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Ullenhag ställer upp – vill leda Liberalerna

21:20

Ullenhag ställer upp – vill leda Liberalerna
expressen -

– Erik Ullenhag borde vara en stark kandidat. När L:s partiråd röstade om att stödja Löfven och inte Kristersson så var majoriteten två tredjedelar för Löfven. Det borde tala för Ullenhag.
expressen -

Trevligt att Ullenhag kommer med i speöet...Blir det Ullenhag eller Sabunik?... Allt talar för Ullenhag...återstår att se...frågan är alltså, blir det det hårda eller det mjuka? ..
-

20 Maj 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Avundsjuka mot Sverige

02:15

Avundsjukan mot Sverige som kan sänka John Lundvik i kväll
- expressen

Det är mycket möjligt att avundsjukan sänkte John Lundvik...Sverige fick ju bra med påäng av den internationella juryn och låg etta...men folket i Europa agav Sverige bara lite över 90 röster.

Det är likadant som med Lets Dance tävlingen i Sverige, folket förstör hela tävlingen.
Men man ju faktist säga att dessa tävlingar är mest bara show och inget annat...det skulle vara riktiga tävlingar om bara dom professionella gav röster och inte folket...men man vill ha tv-shower och folket vill vara med...utan folkets röster skulle t.ex denna tävling inte intressera många...men genom att ge halva makten åt fålket, blir det stora shower.

Synd att John Ludvik vann inte, han var bäst enligt mig iaf...och professionelt sätt vann ju han, om man alltså skiter i folkets röster 😂
John Lundvik är vinnare enligt mig alltså.

-

19 Maj 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Märta Louise och shamanen Durek Verrett

02:11

Märta har hittat kärleken i shamanen Durek Verret...det verkar så att Norge är igen kritiskt till Märta...nu gnäller man där att Verret tar för höga priser för biljetter till dom som vill träffa honon...
När det handlar om det andliga, är det alltid många som kritiserar och hånar.
Denna Verret säger att han älskar alla...han har tidigare haft ett förhållande med en man...Verret säger att han vill inte säga att han skulle vara homosexuell eller bisexuell...Verret säger att han älskar alla oavsett könet...nu älskar han Märta, för Märta förstår honom.
Märta har aldrig passat in i "lådan" hon själv säger...Hon har alltid varit utanför "lådan"
expressen dagbladet YLE -

Mmmmm, ps: jag håller med att man kan älska alla människor oavsett kön...jag t.ex blev allra först förälskad av personligheten, alltså inte könen...det finns olika kärlek och man kan känna kärlek på olika sätt...Jag har inte heller passat in i "lådan". 😂
-

19 Maj 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
KD tar stora risker med främlingsfientliga

10:41

Vakna upp KD, 
gå tillbaks till eran kristna tro, 
vänd ryggen åt dom främlingsfientliga.
please.

KD tycks ta stora risker i sin strävan att få mer röster...SDs "kristna" och eller "klagare", strömmar nu till KD på grund av att Ebba och andra har öppnat dörren till SD liknande åsikter...
Svårt att förstå att ett parti som kallar sig kristen, har öppet börjat anamma SDs politik...att stjla röster från SD, det är bra, men metoder som Ebba och andra gör är vidriga...deras vidriga politik kommer med tiden att skada KD...med detta förstår inte Ebba och dom andra, eller dom helt enkelt skiter i skadorda, rösterna är allt för dom, inget annat spelar någon roll.
Man kan faktist förstå Ebbas agerande...hon hittade ett sätt att lyfta KD och tycks vara stoöt av detta...men denna metod är skit, ren skit, skadlig för KD...varför tar Ebba denna stora risk? ..hon lever för stunden, hon vill inte se in i framtiden, hon är villig att smutsa ner ordet kristna i sin strävan att få KD att bli större och större...Ebba ser inte groparna i vägen, Ebba har blivit blind och döv, tappat en stor del av sin kristna tro genom närma sig främlingsfientliga.
- expressen
-

11 Maj 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Toppolitiker mjölkar systemet :)

19:27

Toppolitiker mjölkar systemet med dubbelboende...dom har blivit bidragsfuskare...fast iofs tycks det vara lagligt och ingen hårdgranskar dom...sedan dessa politiker kräver hårda straff för bidragsfuskare som är vanliga medborgare, alltså inga politiker...moralen har sjunkit...skäms dom inte ens, tydligen inte...detta är skrattretande, politiker fuskar och lyfter bidrag, politiker som är högavlönade...
Man borde göra något åt detta system och sätta stopp politikernas bidragfusk...hårdare kontroll, 100% kontroll av alla politiker.
- expressen - expressen - expressen - expressen -
-

3 Maj 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Även vissa politiker gillar bidrag :)

11:15

Även vissa politiker gillar bidrag...fast dom ogillar att arbetare och fattiga ibland måste leva på bidrag...som denne moderatpolitikern Svantesson...fast hon tjänar mycket pengar, känner hon att hon vill utnjuta tillfället och och bidrag på sk. dubbla boendet...och sägwer nu att hon har inte gjort fel...
Kanske är det dags för moderater att se äver detta...detta är ju fusk...moralen dålig? ..tjäna pengar på sk. dubbla boendet...ven tror att Svantesson bor där i stuigan och familjen i Stockholm? ...ingen torr på sådant.
- expressen -
-

3 Maj 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Konservativ höger och konservativa religiösa är bakåtsträvare

00:42

Vem har gjort det så att Sverige är en demokrati...vem skall vi tacka för att Sverige har det nu mycket bättre än på den tiden när Kristewndomen hade makten...religiösä har alltid sett till att rika bli rikare och fattiga får vara på svältnivån.
Vem skall vi tacka då? ..Den sekulära rörelsen var den som befriade Sverige...
Varför ser man inte till att fattigpensionärer skulle få högre pension? ..dom konservatiga och även den valiga högern vill inte beskatta dom rika mer och till fattigpensionärer...här kan man tydligt se vilka dom konservativa gillar och vill gynna...inte är det dom fattiga och inte är den valiga arbetareb...nej. 
Varför protesterar inte folket? ..t.ex SDs väljare ser bara till att protestera mot flyktingar, dom protesterar inte åt orättvisorna i samhället fast många av dom är helt vanliga arbetare och även fattiga...dom bryr sig inte tillräckligt mycket...det enda dom bryr sig att inga flyktingar skulle komma till Sverige...eländigt, trögtänkande, egoistiskt, idiotiskt....
-

25 April 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Terrorlagen

13:39

Sverige försöker nu äntligen bekämpa terrorister med nya lagar...men detta kommer alldeles för sen...för terrorister som redan kommit tille Sverige och terrosister som kommer att komma till Sverige går ju nästan fria...ingenting händer med dom...lagen kommer alltså i första hand att användas på dom som har samröre med teroristorganisationer efter det att lagen börjat gälla.
Synd att Sverige vaknade så här sent
- expressen - SR -
-

28 Februari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Isis-kvinnor-barn?

04:26

Över 2 500 barn från 30 länder som har flytt terrorgruppen IS lever i svåra förhållanden i läger i nordöstra Syrien, uppger Rädda Barnen.
Organisationen uppmanar länder som har medborgare i regionen att ”säkerställa tryggheten för sina medborgare”. Flera av barnen har familjer som har haft eller har kopplingar till terrorgruppen.
”De behöver specialiserad hjälp för att återhämta sig från sina erfarenheter och återgå till ett normalt liv tillsammans med sina familjer”, säger organisationen enligt AFP.

- omni -

Det går väl bra för olika organisationer att säga att rädda barnen...men verkligheten är faktiskt inte så enkelt som man säger...
Inga politiker eller andra, kan inte gå in i kriget där många olika aktörer krigar med varandra...det skulle inte vara säkert för någon.
Varför går inte dessa organisationer själva dit och räddar barnen? ..varför anklaga andra att inte göra något när dom inte själva gör det dom begär andra att skall göra?
Svaret är väl att det helt enkelt går inte att bara gå in i ett främmande krigsdrabbat land och agera.

Sedan återstår den stora frågan att det är väl familjerna som i första hand har ansvaret för sina barn...familjerna borde tänkt på barnen redan från början.
Dessa barn är isis-terroristernas barn och dessa barns mammor har frivilligt rest dit och anslutit sig till terrorister...då ksn man väl inte vänta på att t.ex svenska staten går in och hämtar hem mammorna och barnen...nej, så går det inte till...har man gått med i leken med terrorister får man skylla på sig själv...självklart är barn oskyldiga till sina föräldrars "synder" men det är trotts allt föräldrarnans egen ansvar att ta hand om sina barn där långt borta dit dom frivilligt har anslutit sig till terrorister.

Man skall v'l inte tacka dessa terroristkvinnor genom att hämta hem dom med och deras barn...
Staten skall inte blanda sig i deras liv...dom har lämnat sina hemländer och med leende läppar anslutit sig till terrorister.

Svenska staten måste i första hand hjälpa folk som bor i Sverige...staten skall inte lägga sig i och börja hjälpa terroristkvinnor och deras barn.
Visst är det synd om dessa barn, men staten skall inte blanda sig med terrorister...dessa kvinnor och deras män får själva försöka gå in i konsulatet och be hjälp...man skall inte tro att steten måste leta efter dom och rädda dom..
Det borde vara olagligt att gå med i terrororganisationer...

Jag är för det att hjälpa människor...men tror att min gräns slutar där vid terrorism...terrorister har gjort mycket ont i världen...

nu känner jag att jag följer inte det jag brukar säga att man skall hjälpa andra...men förstår faktist att staten kan inte gå in i kriget och hämta hem dessa kvinnor och deras barn...anser också att dessa kvinnor har ett eget ansvar gentemot sina barn och jag är övertygad att staten hjälper dessa kvinnor och barn om tillfälle ges.
-

21 Februari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Bakslag i arbetet för sexualundervisning i Latinamerikas skolor

05:43

Buenos Aires, 190131 (IPS) – Den kamp som konservativa och religiösa grupper för mot sexualundervisning i Latinamerikas skolor kan enligt kritiker få förödande konsekvenser för i synnerhet flickorna. Det senaste exemplet är Brasilien där den nya utbildningsministern är uttalad motståndare till en allsidig sexualundervisning
ipsnews.net/svenska - 

Crusade Against Sex Education Undermines Progress Made in Latin America
In Brazil, a country of 209 million people, one in five babies is born to a mother between the ages of 10 and 19, according to the government’s 
Brazilian Institute of Geography and Statistics
.
ipsnews.net -

Extrem höger och evangeliska kyrkor håller på att ta makten över sexualitet i Brasilien...unga tjejers hälsa kommer förvärras...redan nu är det många tjejer mellan 10- 19 år som gör barn.
Vart är världen i väg? ..högerextrema populister lyfter sina hyvuden överallt i världen och kvinnor trampas överallt i världen...
-

17 Februari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Sverige bäst i världen för kvinnor

01:15

Sverige, bästa landet i världen för kvinnor, 
feminismen blommstrar, 
även politisk-feminism blommstar i Sverige.

1.Sweden
2.Denmark
3.Canada
4.Norway
5.Netherlands
6.Finland
7.Switzerland
8.Australia
9.NZ
10.Germany

expressen - twitter -
-

15 Februari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Humanisk flyktingpolitik

01:56

Humanisk flyktingspolitik? Jooo det behövs, 
familjeåterförening skall åter ske, 
januariöverenskommelsen ger det.
familjelycksn skön blir igen för några behövanden, 
människan mår bra att vara nära sin familj.
Bra att det finns politiker som förstå detta.
SR -
-

14 Februari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
”Super”-månförmörkelse

21:43

Månen är som mest förmörkad mellan kl 05:41 och 06:44. Då är den bara upplyst av jordens samtliga solupp- och nedgångar, och kan därför lysa i en vacker röd färg, lite beroende på jordens atmosfär just då. Mittpunkten kl 06:12 kan vara mest dramatisk – eller bara svårupptäckt. Höjdpunkten för många kommer sedan när solljuset snabbt breder ut sig från månens övre vänsterkant, mellan 06:40 och 07:00.
popularastronomi - 

🌜

Ifall man inte ser det med egna ögon, kan man titta det live här:
timeanddate -
-

20 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Stefan Löfven (S) har valts till statsminister

10:56

Så är det klart...Sverige har fått en regering...S+MP-regering med hjälv med C+L.....något mer tänker jag inte säga om detta just nu. 😌 man får väl låta tiden gå och se först hur det går.

- omni -
-

 

18 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Lööf om kritiken: ”En hel del pajkastning”

16:24

– Är det så att Moderaterna vill ta stöd av både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna för att fälla en regering för att man genomför borgerlig liberal politik, då får det stå för Moderaterna.
- Annie Lööf

- omni -

M och KD är dåliga förlorare.
-

17 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Bittra förlorare

12:19

Drama, teater, komedi och besvikelse, beskylningar,, 
M och KD visar sin bitterhet på alla vis, 
med andra ord, dåliga förlorare.
- expressen -
-

16 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Drama, Sjöstedts drama

11:04

Om S+MP regeringen bildas, kommer nedda regeringperiod att vara mycket stökig...V kommer troligen att krångla till mycket mer än sd någonsin har gjort i riksdagen...
Om man tänker efter så V kan ju göra som dom vill, men det blir mycket stökigt när V skall vakta att arbetarrörelsens intressen bevaras och inte försämras...undrar om V skulle verkligen fälla regeringen??? Återstår att se.
- omni -
-

16 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
V blir nya vågmästare

10:45

ett ”misstroendelöfte”: Om regeringen lägger fram förslag om marknadshyror eller urholkad arbetsrätt kommer partiet att kräva Löfvens avgång.
– Låt det vara tydligt: Vi är inte en del av deras överenskommelse, vi är vänsteroppositionen, avslutar han.

- omni -

Sjöstedt verkar hård i sina ord...teater? drama? ..han säger att om denna regering försöker göra marknadshyror och angriper arbetsrätten, kommen V att fälla Löfven och avskaffa bort Löfnen...
Han säger att anti-V-klausulen finns inte kvar...men det finns kvar hur han än tjatar om det.

Samtidigt säger han inget vad händer sedan...joo vad skulle hända sedan? ..M+KD med sd hjälp skulle kanske bli regering....eller nyval och eventuelt att högern skulle få mer mandat än vänstern.

Tror faktist att han spelar tuff, det måste han för att "rädda ansiktet".

Sjöstedt och V blir nu vågmästare...sd puttas bort...det återstår hur Vs vågmästarroll gå, ifall nu det blir S+MP regering.
-

16 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Löfven verkar säker...

09:08

– Jag är redo att låta mig nomineras som statsminister
- Löfven

- omni -

Löfven säger att han känner sig klar att nomineas till statsminister och omröstning på fredag.
Verkar alltså att V kommer säga jo till S??? Återstår att se när Sjöstedt kommer till pressträffen.
-

16 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Stigande spänning i vår politik

08:16

Spänningen stiger, idag händer det, 
vad händer? Statsministerkandinat utses. 
Vem utses? Högermannen eller vänstermannen?
Spänningen stiger, tiden sniglar fram, sakta, 
väntar och väntar, blir det något idag? 
Vad kommer talmannen att säga till folket? 
Spänningen stiger, olidlig känsla, väntar...

❓  ❓

Avgörande V-mötet över, besked om Löfven i morgon.
​- omni -

13:00 talmannens pressträff. 14:00 statsministerkandinat utses? 
omni -

Kan man tro på detta? Händer det något? 
är väntan snart äntligen slut? 
Om inte? Det vette fan 😈
-

16 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
48 timmar till

15:20

Talmannen gav alltså 48 timmar till att lösa problemet...
Här har man alltså missat att man måste även ta hänsyn för V, för denna överenskommelse måste ha Vs accepterande...S, MP, C och L har varit lite slarviga som inte har gjort detta.
Skulle tro att C och L formulerade klausulen och menade det...men nu när det uppstog problem på grund av det, så måste dom ju mjuka upp det lite...och ett slags mjukande av klausulen har redan skett, både av Löfven och Annie.
Onsdag en ny talmansrunda och sedan ger han ett namn som statsministerkandinat och det blir väl Löfven.

Blir det aldrig slut på detta? Hoppas att dom kan lösa detta under 48 timmar.
Nu väntar man på onsdag då 

- omni -
-

14 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Tjatig långrandig politik just nu

12:38

Det här börjar bli för tjatigt det där med att gå en regering...att det skall vara så svårt...hela tiden är det någonting som stätter stopp för det...
Och just nu är det V som avgör saken...d

Det där anti-V-klausul som står i dokumentet, borde inte stå där...där har nog Annie gått lite för långt i sin iver att pracka på S sin liberal politik...det tycks vara ett stort miss av Annie det där anti-V-klausukl i dokumentet...trodde dom verkligen att V skulle godta det? ...Annie tyckte ju att V måste nu välja, Löfven eller Kristersson.
V vill prata med Löfven och få garantier att V är inte utanför så som det står i dokumentet...kan Löfven lösa detta och kommer C och L godta det?

Skall bli intressant hur detta slutar???

- omni - omni -
-

14 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Sjöstedt: Kan inte släppa fram Löfven på onsdag

12:32

Som väntat V är inte nöjd att hållas utanför...V vill förhandla med Löfven och få garantier av Löfnen att V kan förhandla och prata med Löfven om politiska saker...Löfven har ju get efter för V alldeles nyligen men det räcker inte för V.
Det känns på något sätt bra att V står på sig...V är ju trost allt inte som sd, så V har rätt i det dom säger nu.
Så det kansske inte blir någon statsministeromröstning på onsdag...V vill ju ha Löven som statsminister.
Nu skall vi vänta på vad talmannen säger.
- omni -
 

14 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Politiskt pyttipanna just nu

19:07

Wow vilken politisk soppa,
politisk pyttipanna har dom kokt, 
smaklig måltid Annie och Jan 
Kunde inte Löfven stå emot, vilken svaghet, 
skrattar ifall V säger nej 😂

Vilket ironi, C ja L ville att V skulle inte få någonting att säga om regeringens politik. Samtidigt var dom så "dumma" att dom skrev ner det på överenskommelsen och S och Mp godkände det.
Och nu är det V som avgör om Löfven skall bli statsminister och om alltså denna överenskommelse börjar gälla :)
Inte klokt alltså.
- omni -

-

13 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
L släpper fram Löfven

15:35

Så är det klart...L släpper fram Löfven...nu gäller att vänta på vad V säger...nu hänger det på V.
Jag har lite svårt att förstå varför C och L vill sätta V i samma påse med SD??? ..det är ju förnädrande för V att likställas med sd.
Det kan finnas baktanke där...om nu Löfven skulle väljas och sedan vid nästa val efter 4 år kan ju Allianasen gå ihopp igen och då sitter S ensam, utan V stöd...och det går ju inte att lita på MP som kan vända kappan när som helst...då är S alldeles ensamma.
- expressen -
-

13 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Mer spekulerande on regeringsbildningen

13:25

Både C och L vill stenhårt hålla V utanför...vad kan det betyda? ..om det blir S+MP regering nu, utan V...V blir arga på S och det gamla samarbetet är slut och S är ensam.
Vart leder då S ensamhet? ..tänk nästa val on 4 år...då kan Alliansen gå ihopp och med lätthet ta makten i Sverige, kanske...
Och S står där ensam, utan V stöd...det här verkar ganska listit uträknat, eller hur :)

Hur det nu än blir, så tror jag att S kommer att få ångra att dom struntar nu i V...utan V kommer S i framtiden inte kunna ensamma regera Sverige...
S borde hållit fast vid vänskapen men V...för V är ju absolut inte likadan som SD...V är tusen gånger bättre än SD.

Anser att Annie är en  och en kraftfull förhandlare och talare.

Skall S vara ensam efter 4 år? Vad kan S göra ensamma? ..inrte mycket, vara i opposition år efter år i framtiden...sorligt

- omni -

13 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Spekulering om Lööf och Löfven och politik

10:22

Annies krav på S, det var mycket...men även Annie måste veta att S behöver V räster för att Löfven skulle bli statsminister...
V kommer inte att svälja bara så där Annies agerande mot V skulle jag tro

Så den stora frågan gäller, har Annie kvar någon trumfkort i armen? ..plan B???
Och vad isf det skulle kunna vara? ..att göra det så svårt för S att Löfven blir inte vald...och plan B skulle då vara att nästa tur är Kristersson och försöka få en Alliansregering?

Annie har iaf visat sig vara en utmärkt bra förhandlare, färdig själv att bli statsminister...Annie är ju bra att tala och förhandla...Löfven och Kristersson blir långt efter Annie...Löfven är en seg förhandlare som vill fortsätta att vara statsminister, därför ger han efter...Kristersson är segare, han kunde inte se den skadan som AKB orsdakade tidigare och Kristersson fortsatte i AKBs andra närma sig sd, fast i smyg i all tysthet och lät Ebba göra grovjobbet åt han :)  Kristersson ser fortfarande inte faran i sd...även Kristersson vill bli statsminister och då struntar han faran med sd.
M har ju sjunkit utan tvekan...Annie kommer upp snart igen vad gäller väljarna, men kan Kristersson komma uppåt?
Att Kristersson och Ebba dansar efter sd, kommer till slut att skada både M och KD...Ebba verkar just nu som en vinnare, men hur länge? ..för mycket åt sds håll kan inte på längden gynna KD heller..för tyvärr, sd ligger nästan i samma nivå i extremitet som M och KD just nu.
Vad bittra Kristerssom och Ebba var...dåliga förlorare var dom :)
Skulle tro att även S kommer att sjunka...många väljare kommer att bli sura på grund av att Löfven är villig att sälja sin och S själ för att bli statsminister.
alla kan spekulera - expressen -
-

13 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Mycket spekulationer om avtalet

15:28

Det finns mycket spekuleringar om avtalet...man borde läsa vad det står i avtalet...spekulera kan man sedan ifall Löfven blir statsminister.
Avtalet i sin helhet = expressen - liberaler -
-
-

12 Januari 2019  | Länk | **media | 1 kommentar
C möte sa ja till Löfven

15:25

C möte idag sa jo till Löfven...nu väntar man alltså vad L säger imorgon...kan hända tt L följer med C och säger ja.
- expressen - omni -
-

12 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Regering? Mittenregering?

00:49

Varför går då S med på så pass stora eftergifter? På grund av rädslan för att hela Alliansen och SD – som tillsammans har 60 procent av riksdagens stolar – till slut kommer landa i ett normaliserat samarbete, menar SVT:s politiska kommentator Mats Knutson.
– Gör det det kommer Socialdemokraterna stå utanför regeringsmakten under flera mandatperioder, säger han.

omni -

Regering? Mittenregering?
delvis borgerlig politik,
tja, varför inte, politik som politik,
vi regering behöver,
båda ytterkanterna utanför nu,
delar av högern nu sura är,
av filket komedi, bästa draman på länge,
S byter vänster vägen mot mittenväge
-

12 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Löfven har sålt S-själ

18:06

Verkar som att Löfven har sålt sin och S-själ delvis...men överenskommelsen tycks inte vara dålig i sin helhet...det finns alltid vinnare och förlorare i politik...S har både vunnit och förlorat kan man väl säga...om Löfven kan regera efter överenskommelsen så Annie har fått genom mycket...det var sickligt gjort av Annie...Annie tycks vara en hård och listig förhanadlare.

Tror att på längden kommer S att vara en riktig förlorare, en del av röstarna kommer att bli sura.
Sd har varit tyst konstigt nog...om överenskommelsen går genom och Löfven blir statsminister, kommer alltså då sd och V stå helt utanför...det måste svida rejält...sd hade ju stora förväntningar, men tvi fick dom.

Allt detta kanske innebär att S blir mindre och mindre och att V och en del av LO går ihopp och då blir dom ju ett stort hot mot S...S är ju nästan ensam, för S kan inte lita på MP, MP är kappvändare.

- expressen - expressen - expressen - expressen -
-

11 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
På söndag kanske vi vet....

13:20

"På söndag vet vi vem - på torsdag kan vi ha ny regering"
 KLIPP I DAG KL 12:53
 LÄNGD 6:55
På söndag har både C och L tagit ställning till om de ska stödja Löfven eller Kristersson som statsminister. Och det lutar just nu mest åt Löfven, säger TV4s politiske kommentator Ulf Kristofferson, som säger att mycket talar för att vi har en ny regering på torsdag.

- TV4 -

Vad spännande...åt vilket håll kommer C och L luta sig mot? ..Löfven sägs ha gett ganska mycket efter för C...Hur leker då M? ..hur låter deras anti-sd-klausul? ..det är säkert det enda som Kristerssom måste tänka på, för allt gäller ju att C och L vill inte släppa fram sd på något sätt, för M+KD skulle ju vara i beroende ställnint för sd...tror inte någon klausul skulle göra någon större nytta...men kanske C och L vill tro på Kristersson, vem vet...
Löfven kommer att få problem med facket om Löfven bildar regering, det blir säkert isf inte lätt och kan hända att det skulle skada Löfven så pass mycket att folket vill inte ha honom kvar som S-ledare.
-

11 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Majotitet av folket vill inte han Trumps mur

09:05

The majority of Americans are against Trump on the wall and the shutdown
- CNN -

Majoriteten av det amerikanska folket vill inte ha Trumps mur till Mexikanska gränsen...men så klart Trump skiter i det...Trump är som en liten pojke som vill ha och ha, ha sin vilja fram och antagligen kommer han att tjata och hota tills han får någon slags mur.
Folk som bor vid gränsen vill t.ex inte ha en mur på sina marker.
-

11 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Om det vore val idag

17:13

S: 30,2 (+1,8)
V: 8,0 (0,0)
MP: 3,8 (-0,3)
M: 17,1 (-1,8)
L: 4,5 (+0,1)
KD: 7,7 (+1,9)
C: 6,9 (-1,5)
SD: 19,5 (-1,2)

S, V, MP: 42,1 (40,5)
M, L, KD, C: 36,2 (37,5)

- expressen -

Om det vore val nu...intressant...Läfven uppåt och Kristersson neråt.
-

10 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Kristerssons anti-sd-klausul?

12:37

Kristersson ville inte svara på frågan om det inom alliansen pågår ett arbete för att ta fram en "anti-SD-klausul".
– Jag kan bekräfta att samtalen både handlat om den politiska inriktningen för en regering som jag vill leda men också om formerna för en sådan regerings parlamentariska arbete. Jag vill inte säga mer om detaljerna om det.

- expressen -

Kristersson såg lite besvärat ut av denna fråga om anti-sd-klausul...undrar om C och L kan lita på Kristersson klausuler? ..det finns nog inga garantier att sd inte skulle få lite makt av en regering som är beroende av sd...för Kristersson och Busch Thor har ju hela tiden glidit mer och mer åt sds håll, det syns tydligt i deras budget.
-

10 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Politikern från medeltiden :)

07:24

En gång till 

Den medeltida politikern, 👎

tyrannisk diktator, som en ilsken små pojke, 

muren han bygga vill och tigger pengar, 

muren en medeltida metod är, 

varför gå bakåt i utvecklingen, 

varför inte lösa problem civiliserat och fint, 

medeltida lekande pojkar klarar inte det nutida, 

"De säger att det är en medeltida lösning, en vägg.
Det är sant, för det fungerade då och det fungerar ännu bättre nu"
- Trump

- CCN -
-

10 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Trump calls border wall a medieval solution that works

06:26

"They say it's a medieval solution, a wall. It's true, because it worked then and it works even better now," 
- Trump

- CCN -

Medeltida vägen Trumps melodi är,
utväckligen bakåt  går, 
varför inte en civiliserad lösning, 
varför denna medeltida mur, 
kan det vara så att...
Trump kan inte hitta moderna lösningar, 
är Trump en medeltida man? 😁
-

10 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Trump som trotsig fyra åring

05:29

Stackars amerikanska folket, 
dom fick vad dom bestälde, 
hur blir fortsättningen? 

Trump verkar som en trotsig fyra åring...när man inte fick sin vilja fram, stände han en del av atatsapparaten...han hotar och hotar det amerikanska folket och kräver fortfarande sin förbaskade mur...
Trump är rädd och ingenting annat...för det är ju så att alla som är rädda t.ex för utländska människor, barn, kvinnor och män som söker sig efter en fristad för att leva och arbeta, är mycket rädda, rent av rasistsiska...som Trump.

Hur kan denne Trump vara president? Varför toleraras han fortfarande som president...finns det verkligen inget sätt för amerikaner att bli av med honom...han har ingen skam...Trump är oberäcknelig som en fyra årig trotsig liten pojke.

Man kan kanske säga att uSA folket fick det dom bestälde så att säga.

- expressen - expressen -
-

9 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Alliansen arbetar på dokument för att stoppa SD

19:00

Enligt Ekot arbetar alliansens partiledare på ett dokument som ska säkerställa att SD inte får något inflytande.
”Det är naturligtvis inte rimligt att SD släpper fram en statsminister som aktivt avser förhindra att SD-väljarna får inflytande”, skriver Jimmie Åkesson (SD) på Facebook.

- expressen -

Alliansen förhandlar om en "anti-SD-klausul"
- SR -

Så M försöker få C och L på sin sida genom att arbeta fram kanske en dokument, avtal mellan M. KD, L och C, att M och KD garanterar skriftligt att inte ge någon alls makt åt SD.
Men vad skulle en sådan avtal vara bra för det kan ju hända att SD skulle då inte släppa genom M+KD...
Eller väntar Kristersson och Ebba att Åkesson reagerar inte på det där?
Åkesson och även andra har ju redan ett tag sedan sagt det skulle gynna långsiktigt SD mer om det blev S-regering just nu.
-

8 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
L tycks kanske äta upp sina ord

13:55

Åtta L-ledamöter varnar: Åkessons dröm kan bli sann
Åtta liberala riksdagsledamöter går i en debattartikel i Expressen nu ut och visar sitt stöd för Ulf Kristersson i en framtida statsministeromröstning, vilket skulle innebära att partiet svänger i frågan. 

”Om Liberalerna inleder ett samarbete med Socialdemokraterna skapas med all sannolikhet det konservativa block Jimmie Åkesson önskar”, skriver de.
 
- expresser - expressen -

L tycks kanske äta upp sina ord...vissa L-politiker vill att man väljer Kristersson som statsminister...dom påstår att om L skulle stödja Löfven så skulle kanske Åkessons dröm bli sann att det bildas en konservativ block.
Men isf skulle ju M och KD vara med frivilligt om denna block skulle bildas??? ..eller hur?
Det kan inte bildas en konservativ block om M och KD inte vill.

Förstår inte vad dessa L-politiker menar...är det L som  skall rädda M och KD att inte bli ett konservativ block med SD? ..tror att L är ute och cyklar eller rättare sagt har L hittat en ursäkt att släppa fram M+KD trots att det ger en möjlighet till SD att liksom kanske kräva lite samarbete från M och KD...och för att släppa fram en M+KD regering behövs det hjälp från SD...så L är trots allt villiga att ta emot hjälp av SD?
Tror att detta är bara en täckmantel att få släppa fram M...M har väl lovat L någonting som L anser att det är bättre än det vad S skulle ge.

Och vad skall Annie göra? ..skall C göra likadant som L kanske? att Annie också skall äta upp sina ord och släppa fram en M+KD regering med hjälp av SD? ..Annie kan göra vad som helst...hon är inte heller att lita på det vad hon har sagt, för hon har sagt så mycket och sitter nu i ett hörn och vad hon än gör så kommer hon att få äta upp sina ord hon med.
-

8 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
39% vill ha extra val

08:31

39 procent av de tillfrågade väljarna vill ha extra val, 31 procent vill att Stefan Löfven blir statsminister genom att villkora om arbetsrätten, och 30 procent vill att Ulf Kristersson ska bli statsminister för en regering med Kristdemokraterna. 
Bland de rödgröna väljarna vill 42 procent ha ett extra val. Frågan om förändringar i arbetsrätten har enligt flera uppgifter uppmålats som det som stoppade förhandlingarna mellan Centerpartiet och Socialdemokraterna i december. Nu säger alltså drygt fyra av tio rödgröna väljare att man hellre vill se ett extra val än en uppgörelse med Annie Lööf och Centerpartiet.

- expressen -

39% är ganska stor siffra...tycks även så att folk har tröttnat på Annie...men Annie har iaf orsakat det att nu måste partierna förhandla om regeringsfrågan...det skall Annie få tack.
-

7 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
"Nej, Trump kan inte utlysa ett nödläge”

13:56

Donald Trump sa i går att han övervägde att utlysa ett nationellt nödläge för att kunna bygga muren mot Mexiko, om han inte lyckas få finansieringen till den genom kongressen.
Men att göra det skulle vara olagligt, skriver Bruce Ackerman, juridikprofessor på Yaleuniversitetet, i en krönika i New York Times. Detta eftersom USA:s konstitution föreskriver att kongressen ska ta beslut om federala utgifter. Dessutom skulle han troligen behöva ta pengar från försvaret och låta militär personal bygga muren.

”Lagen är solklar”, skriver Ackerman.
- omni -

Hur kan amerikaner tåla Trump? har svårt att förstå detta...Trump uppträder ofta som en diktator.
-

6 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Politiska överlappade gränser?

06:12

Är det nu unde veckan som det avgörs om vi skall få någon regering elle nyval? 
Skall bli intressant hur Annie agerar..Björklund vet man aldrig...men Annie är det intressaanataste...Annie kanske nu skapar ett helt nytt svenskt politisk karta, där gränserna överlappar varandra och partierna blir tvungen att samarbeta.
- omni -
-

6 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Fortsatta protester mot ungersk övertidslag

05:57

Protesterna fortsätter i Ungern mot den nya övertidslagen som premiärminister Orbán drivit igenom.
Orbán viftar bort demonstrationerna som en del av en kampanj för att stödja massinvandring.

- aftonbladet -

Diktatorn Orban viftar bort övertidslagens protesterare som massinvandringens stödjare...vad då massinvandring i Ungern? ..Orban skiter i sitt folk...det enda han strävar efter är att kontrollera alla och allt...undra på att ungrare har fått nog av Orban.
-

6 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Baksidan av Gymnasielagen

05:34

Hur skall afghanska apojkar klara gymnasieskolan i Sverige? ..lärarna har inga säkra uppgifter om pojkarna...ingen vet hur mycket dom läst i Afghaanistan...många kan knappast prata svenska...hur skall pojkarna då klara gymnasiet??? Det är en stor fråga...troligen det är få som kommer att få slutbetyg från gymnasiet...hur skall det gå med pojkarna? ..ingen betyg, stora studeielåner, inget arbete...det kan inte vara humant att behandla pojkarna så där.

Det var väl bara att man ville att pojkarna skulle få stanna man skapade denna gymnasielag...men men...hur skulle ssvenska pojkar klara gymnasiet ifall dom var mycket dåliga i svenska språket och lärarna vet inte vad dom läst tidigare, om dom över hududtaget läst någonting alls...man skulle aldrig släppa in sådana pojkar i gymnasiet.

Så varför släpper man in afghanska pojkar? ..förstår dock baktanken med detta, men på längden hjälper det inte dessa pojkar...gymnasielagen ger dom bara en liten studs frihetskänsla, tyvärr.
Man måste ju kunna ganska bra svenska för att kunna följa undervisningen i gymnasiet...plus att man måste ha mycket kunskaper i huvudet och det har ju inte dom flesta afghanska pojkar,...det är dock inte pojkarnas fel att dom inte har tillräckligt mycket kunskaper för att klara skolan.
Men det är svenska beslutfattarnas fel att man nu behandlar pojkar som om vore svenska pojkar...
Man borde ta hänsyn till deras kunskaper och såtta pojkarna i skolor som motsvarar deras kunskaper och inte kräva att dom skall klara gymnasiestudier i Sverige.

expressen -

Här kan man läsa olika artiklar om gymnasielagen
expressen -
-

5 Januari 2019  | Länk | **media | 0 kommentar
Tyst om regeringsfrågan

22:21

Tyst om regeringsfrågan – inga partier kommenterar
Den 28 december och 4 januari ska Kristersson och Löfven lämna en delrapport till talmannen som den 14 januari ska presentera vem som blir statsministerkandidat.

- omni -

Låt partierna vira Jul och Ny År...tids nog kommer dom att yttra sig.
-

23 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Svansandet för sd

02:36

– Jag tycker att vi i dag ger SD ett väldigt stort utrymme
när de får diktera villkoren för svensk politik,
när vi inte kan skapa en regering, säger Kristersson.

omni -

En nervös politiker, 

sin mun öppnat har han, extremhöger så klart på läpparna hans, 

han rent tvätta vill sin politik vill, 

men men men...

det går inte, han närmat extremhögern har,

stackars nervösa politiker, 

han kunde inte hålla sig ifrån extremhögern,

han statsminister vill bli, 

nej nej nej och åter nej, det hjälper inte att 

försöka tvätta sina ord och handlingar nu, 

du en stor förlorare är, 

extremhögern och viljan att ha makt, satte käppar på ditt hjul.

han har extremhögern gett bonus i sin budget, 

nu exxtremhögern jublar.
-

19 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Tusentals protesterar mot nya ”slaverilagen” i Ungern

23:49

Bakgrunden till protesterna i framför allt den ungerska huvudstaden Budapest är den så kallade ”slavlagen” som röstades igenom av det ungerska parlamentet förra onsdagen. 
Lagen gör gällande att arbetsgivare kan tvinga sina anställda att arbeta uppemot 400 timmar övertid – samt stoppa utbetalningar av löner i uppemot tre år. 

- expressen -

"Herre min gud"...Ungern sds älskade Ungern med Orban i ledning...vad händer där? ..det hända kan här om sd skulle få makten...fyfan vilket elände...stackars ungrare.
-

18 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Pik till politiker

01:41

”Risken är att barnen på julafton,mellan julklapparna och Karl-Bertil Jonsson undrar hur löftet att bekämpa fascismen kunde förlora mot glädjen över ett sjätte jobbskatteavdrag?”
omni -

Pikar till politiker,
roliga träffande pikar,
"Vad säger barnen på julafton om fascismen"? LOL
Damen och herren piken fick,
tor ni att dom bryr sig?
-

18 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
V värnar om alla människor

16:59

Vad är det för fel på V??? Svar, inget. V tycks vara tusen och åter tusen gånger bättre än SD.
Alla partiledarna vill inte ha med sd att göra, men när makten är nära, gör vissa eftergifter och fjäskar för sd, så som M och KD har gjort i sin budget, men märk väl, både Kristersson och Ebba påstor att dom vill inte regera med sd, men tyvärr, sds hjälp vill dom regera.
Alla andra säger skarpt nej till sd.
Alla utom S och MP säger nej till V och likställer V med SD som ett extremt parti.
V har bra åsikter, V värnar om alla människor. Alliansen värnär däremot dom rika, tar från arbetarna och ger till dom rika.
Här kan man se kommunistfobi :) V är inga kommunister, men SD är extremhöger inriktade och människofientliga.
- expressen -
-

16 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
M+KD bonus till SD, sd jublar

16:55

Högerbudgeten går ju SD:s väg. Satsningar på klimat tas bort så att Sverige får skämmas på det pågående klimatmötet i Katowice, jämställdhetsmyndigheten läggs ner så att angelägna uppföljningar av Metoo inte kommer att göras, avdragsrätten för fackföreningsavgiften tas bort och Arbetsförmedlingen får sin verksamhet kraftigt krympt så att arbetslösa kommer att få det ännu svårare att få jobb.
Däremot blir det sänkta skatter för de allra rikaste och en extra bonus för SD är att M-KD satsar 100 miljoner i budgeten på att bygga extra förvar, så att man lättare kan köra ut flyktingar från Sverige.

- expressen -

16 December 2018  | Länk | **media | 2 kommentarer
Alla pratar om Annie, har ni glömt vad Kristersson gjorde?

16:32

Alla pratar om Annie, nästan alla tycks har glömt vad Kristersson gjorde.
Kristersson delade på Alliansen, M+KD ville bilda regering med stöd från SD. Det är samma som att till slut ge makt åt SD. Att ha sds stöd innebär ju att M och KD måste ju agera så att sd godkänner det, för annars skall ju sd inte stödja M och KD. 
Eller hur? Det är en enkel ekvation som nästan har glömt. 
Istället pratar nästan alla pm Annie. Klart är väl att Annie önskar själv bli statsminister, vem skulle inte önska det, alla partiledarna önskar det, plus även en och annan andra politiker :)
- expressen -
-

16 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Vad säger barnen på julafton om fascismen?

21:50

Obundet socialdemokratiska Aftonbladets Daniel Suhonen skriver i en ledare att Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) bör hitta tillbaka till förhandlingsbordet och på riktigt förhandla om en mittenregering med Löfven. ”Risken är att barnen på julafton, mellan julklapparna och Karl-Bertil Jonsson undrar hur löftet att bekämpa fascismen kunde förlora mot glädjen över ett sjätte jobbskatteavdrag?”
- omni -

LOL
Det där var en riktig skojig pik riktat mot Lööf och Björklund  😊
-

15 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Nya budgeten

13:11

"Budgetin tärkein teema on noin kaksikymmentä miljardin kruunun veronlaskut, joista suurin osa menee niille, jotka ansaitsevat yli neljäkymmentäntuhatta kruunua kuukaudessa", sanoo Fredrik Furtenbach.
- omni -

Aftonbladets Anders Lindberg beskriver å sin sida budgeten som en seger för SD och en kraftig högersväng i politiken, som bland annat slår mot klimatet och arbetsmarknaden.
”Så här långt till höger har tyngdpunkten i svensk politik inte legat sedan den allmänna rösträtten infördes”, skriver Lindberg.

Expressens ledarredaktion ger Stefan Löfven rätt i sin beskrivning av M-KD-budgeten som en ”servettskiss” och frågar sig vem som ska ta ansvar för politiken om denna budget ska hanteras av en mittenregering

- omni -

Rika blir rikare och vanliga arbetare får inte många kroner mer per månad. Tex man kan inte dra bort längre fackföreningsvagiften, så redan det äter upp ca hälften av det som skattesänkningen skulle ge.
Plus det att i varje året början höjs hyrorna, och allat annat, det blit dyrare att leva, så vad vinner arbetarna med hogerns budget? Svar, ingenting.
-

 

 

14 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Stefan Löfven kommer att föreslås som statsminister

19:30

Talmannen kommer kl. 09.00 att lägga fram förslag till statsminister för riksdagen. Vid pressträffen och i samband med att förslaget läggs fram, kommer det också att meddelas med vilka partier Stefan Löfven avser att bilda regering.
Förslaget till statsminister läggs fram och bordläggs i kammaren onsdagen den 12 december. Förslaget bordläggs på nytt torsdagen den 13 december. Därefter kommer förslaget att prövas av riksdagen fredagen den 14 december klockan 09.00.
Om förslaget till statsminister bifalls ska statsministern så snart det kan ske anmäla de övriga statsråden till riksdagen. Detta kan ske tidigast lördagen den 15 december. Skifteskonselj kommer därefter att äga rum.

-
riksdagen -

Hur skall detta gå? Löfven kommer väl att få ett nej...och sedan rövas Kristersson ogen, kanske fru Lööf släpper Kristersson genom och äter upp sina ord och tar risken med sd??? Eller??
Vilken cirkus...tror att Lööf vill sjäv bli statsminister.
-

11 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
FN-chef: Missförstånd bakom avhopp från avtal

15:00

Sju länder har meddelat att de inte tänker ställa sig bakom FN:s nya globala ramavtal för migration. Nu ryter ordföranden för FN:s migrationskonferens, Louise Arbour, till mot länderna och menar att länderna fattat sina beslut utifrån felaktig information eller missuppfattning om hur avtalet fungerar, skriver AP.

– Det ger ingen rätt att migrera, det tvingar inte länder till någonting och det är inte bindande, förklarade Arbour när hon i dag mötte reportrar.

Minst 100 ministrar och regeringschefer kommer samlas i Marrakech i Marocko under måndagen för konferensen där ramavtalet ska slås fast.

- omni -

10 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Ny protest mot migrationsramverk

14:57

Ny protest mot migrationsramverk – arrangören knuten till vit makt-grupp
På lördagen anordnades en ny stor protest mot FN:s globala ramverk mot migration på Mynttorget i Stockholm.
Arrangören Mynttorgsaktivisterna beskriver sig som ”ett gäng vanliga medborgare”.
Men Ulrika Hallgren, som hade demonstrationstillståndet, är knuten till Nordisk ungdom och Skandinaviska förbundet, som vill ge familjer rätt att bära vapen och kräver att abort ”omedelbart förbjuds och kriminaliseras”. 

- expressen -

10 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Inga medier tystas i GCM

14:51

Ett annat påstående som har framförts är att ”ingen negativ rapportering om invandringen kommer att tillåtas”.
Det som står i dokumentet är att man ska stoppa allt offentligt stöd till ”medier som systematiskt främjar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och andra former av diskriminering mot migranter, med full respekt för mediernas frihet.”
– Inga medier kan stängas ner med stöd i den här överenskommelsen, för den har ingen makt, säger Daniela Debono.

- expressen -

Inga medier tystas i GCM
-

10 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Soppkök för pesnsionäner

13:02

Varje torsdag samlas de och flera andra på Gullis Soppkök vid torget på Gullmarsplan i Stockholm.
Här delas mat och kläder ut gratis till fattiga pensionärer.

- expressen -

Soppkök för pensionärer, 
det är Sverige det, 
politikerna skiter i pensionärer, 
iaf för dom allra fattigaste. 
Vilken tur att för välgörenhet 
när staten struntar i pensionärer.
-

6 December 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Socialdemokratiskt regering? - med högerpolitik?

07:32

Intressant...Lööf och nu Björklund har kommit med krav för Löfven för att kanske släppa Löfven fram som statsmiister...men då måste ju S, C och L i första hand kunna både ge och ta...C och L har kommit med krav...återtsåt att se vad Löfven gör...är Löfven villig att regera över blockgränserna...isf skulle Sverige få högerinriktad socialistisk regering...hur skulle alla väljare regera på detta...socialdemokraternas heliga ko, anställningskydd vill C riva upp...skulle Löfven våga göra detta? ..frågorna är många och än så länge finns inga svar.
omni - omni -
-

29 November 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Migration het fråga trots få flyktingar

07:29

Migration het fråga trots få flyktingar, 
motståndet sitter hårt där, 
Är det en lärd prosess där? 
Lär föräldrarna och staten detta? 
Varför blir man främlingsfientlig? 
Egna folket måste ha det bra först, 
annar folket avundsjuka blir, 
Skapa harmoni mellan besluten, 
alla bra måste må.

GP -

Varför är man främlingsfientlig? Brister i vetandet...om man t.ex tar romer i Rumänien, många främlingsfientliga vet inte hur illa romer har det där...Dom vet alltså inte och dom kan inte ta infon att Rumänien diskriminerar romer...dom vet inte att många romer där lever på samma sätt som romer gjorde i Skandinavien på 1900 talet, utan några rättigheter.

Brist på fakta ursakar rädsla och rädsla orsakar hat, alltså främlingsfientliget...alla i Europa är inte högt utbildade eller ens bra allmänbildade och då har dom stora hål i sin kunskap om världen...sedan när någon upplyser dom om fakta, blir dom arga, mycket arga och börjar skälla på den som kom med fakta...sorligt men sant...tyvärr.
När det är så här, har vissa fientliga organisationers ledare eller andra som har talets gåva, lätt att lura dessa människor och främlingsfientliheten ökar då.
-

29 November 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Provokativ soppa

10:51

Provokativ soppa kokas, 
media provoserar och överfilar, 
cirkus-riksdag fortsätter, 
alla vill svartmåla alla, 
lugna ner er lite, 
ni vet alla att män och kvinnor, 
sitter inte tillsammans i en moskej, 
ta seden dit ni kommer säger jag. 😇 🤔
valet av regering pågår just nu, 
media, sluta koko erna smutsiga soppa.
expressen -
-

 

27 November 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Hur grym kan man vara som föräldrer?

04:49

Hur grym kan man vara som föräldrer? 
Kasta ut sitt eget barn? 
Grymma föräldrar tar avstånd av sina barn, 
barnet får lida oerhört mycket, 
hela barnets liv blir lidande, 
hela livet kommer barnet att lida psykiskt, 
grymhet är en styggelse i världen.
----------------------------------------------
Älska istället era barn, 
visa kärlek och omtanke för era barn,
föräldrarna har barnet bara till låns, 
ta hand om era barn.
expressen -
-

21 November 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
SSU, ord mot ord

00:15

SSU-ungdomar, 
ord står mot ord, 
media skriver partiskt och aggressivt, 
vad är sant och vad är inte sant? 
Lyssna på båda sidor, 
var inte partisk.
svt - aftonbladet -
-

20 November 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Provokativ soppa

15:20

Provokativ soppa kokas, 
media provoserar och överfilar, 
cirkus-riksdag fortsätter, 
alla vill svartmåla alla, 
lugna ner er lite, 
ni vet alla att män och kvinnor, 
sitter inte tillsammans i en moskej, 
ta seden dit ni kommer säger jag. 😇 🤔

valet av regering pågår just nu, 
media, sluta koko erna smutsiga soppa.

expressen -
-

19 November 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
"Blivande statsminister"?

15:18

– För Annie Lööf vill verkligen bli statsminister, något annat ska vi inte tro.
- Magnus Hagevi... professor i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö

"Blivande statsminister"?
Elitorganisationerna i värlen tror det. 
En kvinnlig statsminister? 
Varför inte! Kan hända det bra skulle vara. 
Kvinnor styr annorlunda än män. 
Kvinnor är inte lika krigiska som män. 
Kvinnor förstår andra kvinnor. 
VN -
-

 

19 November 2018  | Länk | **media | 0 kommentar
Låt Annie vara ifred

01:17

Den privata elitorganisationen gör Annie Lööf högst olämplig som både statsminister och minister – det är extremt dåligt omdöme.
- Birger Schlaug och MaLou Lindholm.

Kampanj mot en annan politik, 
sprida negativa åsikter och svartmåla, 
politisk pajkastning på hög nivå, 
mystiska grupper nämns, 
Trilaterala Kommissionen, Bilderberg, 
Annie Annie, du sköna Annie, 😊
du har rätt dina åsikter som alla andra, 
bry inte om avundsjuka individers avundsjuka, 
Annie, gå hela tiden din egen väg, 👍
sök och du hittar sin väg. 
expressen - VN - Trilaterala-Kommissionen - 
bilderbergmeetings - Wikipedia-Bilderberg -
-

17 November 2018  | Länk | **media | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida