Startsidan Blogg Fotoalbum FILOSOFERAR Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
3
7
8
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2018)
>>


Vilken varg matar du? Den gode eller den onde vargen?

04:17

”En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
- Han sa: ”I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.
- Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit”.
- ”Vilken varg vinner?”, sa barnet.
Den du matar”, sa den gamle mannen.”
- (från nätet)

Båda vargarna finns hos alla människor, alltså vi är både goda och onda...På nätet, synnerligen på forum, ser man att oftast matas den onda vargen...Varför? ..Verkar som att matningen av den onde vargen skapar oreda, kaos, diskussioner och deltagarna får användning för sin egen varg att yla och bita den andra vargar...Är inte människan som en varg? ..Lever helst i flock med en ledarevarg?.. I flocken råder för det mesta sträng hierarki...Man måste kämpa för sin plats i hierarkin... Vargarna ylar...Dom goda vargarna syns knappast, alla dras till dom onda vargarna och därmed släpper man fram den onda vargen hos sig själv.
-

 

10 November 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
En vän stannar, andra försvinner

04:13

En vän är en person som kommer när andra försvinner.
- (Walter Winchell)

Det är specielt då när man har svårigheter, eller mår annars dåligt, som ens sk vänner sticker iväg...Bara dom trognaste stannar kvar, dom som är ens riktiga vänner...Men här måste man komma ihåg att inte ens riktiga vänner orkar lyssna negativ och eller annan självdestruktiv prat hela tiden...Vänskapen måste innehålla även annat än bara negativ prat om egna problem eller kritik mot andra människor...Hur man än betraktar sina vänner som sina vänner, är det inte rättvist mot vännerna att förgifta deras liv med ditt eviga negativa babbel...Det är få som vill hela tiden ta emot en annans negativ energi och samtigivt ge bort sin egen positiva energi till den negativa...Negativitet suger kraften, negativitet lämnar oss svaga och matta...Därför bör alla se till att inte drabbas av den negativas negativa energier alltför mycket, eller alltför länge.
-

10 November 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Vad är en erfarenhet?

01:41

”Erfarenhet är inte vad som händer dig, det är vad du gör med det som händer dig”
- (ordspråk)

Det kan hända mycket med ens liv...Men det som händer dig, är inte erfarenheter...Hur du reagerar på det hända, det är din reaktion som är din erfarenhet av händelsen...Händelsen kan ge dig en positiv erfarenhet, eller en negativ erfarenhet...Om du reagerar positivt och sökande och har förståelse att man kan även vända en negativ händelse åt det positiva, om inte helt och hållet, så iaf lite, så att det känns bättre...Det är då en bra erfarenhet, som lärde dig att bearbeta det hända och må bra, oavsett om händelsen var bra eller dålig.
Du kan även skapa dig en negativ reaktion av alla händelser.
Vad säger detta? ..Att du själv bestämmer hur du reagerar och därmed skapar du själv antingen dina positiva elle negativa erfarenhetern i ditt liv...Så det är meningslöst att försöka skylla på händelsen...Det är din alldeles egen reaktion, som avgör, hurudan din erfarenhet kommer att bli.
-

 

31 Augusti 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Åsikterna är som spikar

01:36

Åsikter är som spikar. Lätta att slå i, svårare att dra ur.”
- (Arne Hirdman).

Ni må tro att jag log när jag läste denna citat...Det finns väl inte så mycket att säga om detta...Det är hur klart som helst, att åsikterna är svåra att dra bort, som visdomständer, eller som spikar...Vi vill mycket gärna övertyga andra att just min eller din åsikt är den rätta åsikten... Och själva har vi svårt att ändra på våra egna åsikter...Vad beror det på? ..Är vi envisa? ..Känner vi oss mindrevärdiga ifall någon skulle lyckas ändra på våra åsikter? ..In i det sista kämpar många för att få behålla sin åsikt.

Allt det där beror på nog att åsikter är inte fakta...Åsikter är bara åsikter... Alla åsikter kan ha delvis rätt och delvis fel, det beror på...
Sååå spikarna sitter hos oss, stadigt, hårt, fastlimmat…spikarna, åsikterna, är som kläderna vi bär...Kläderna vi kan byta ibland till nya kläder...Våra åsikter gör oss till det slags människor vi är.
-

31 Augusti 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Sällsynt fågel, en udda människa

06:32

Hur kan vi vänta i dagar på en sällsynt fågel, men vända bort blicken när vi möter en udda människa?”
- (www.sverigesinre.nu).

Visst är det konstigt att det finns människor som beundrar och blir glada över att se en sällsynt fågel, dom kan t.om vänta i timmar, i dagar, för att få se fågeln...Men dom kanske tål inte udda människor, handikappade, invandrare…Dom värdesätter en fågel mer än en människa...alltså vissa av dom gör det...Det sitter ett slags ondhet hos sådana människor, vill jag påstå.
- Men denna, aforism, tänkvärda ord, kloka ord, säger mycket, säger något klokt...Något som man bör tänka, se efter sina egna tankar, städa i sitt innerta kanske.

 

16 Augusti 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Ett dåligt samvete

08:51

”Ett dåligt samvete är dock i stånd att göra livet intressant.”
- (Sören Kierkegaard).

Det är ju så att mycket av det som är förbjudet, verkar väldigt intressant...När man gör något förbjudet, kan man få senare dålig samvete...Men trots dålig samvete, gör man förbaskat väl mer förbjudet just på grund av att det förbjudna känns som kryddan i livet...Lev väl, lev bra, håll dig till lagen, ha bra moral, men krydda livet ovanpå med lite av det förbjudna, använd det förbjudna som socker, krydda ditt liv med sockrad förbjudna...Sockrad i den mening att det förbjudna behöver inte vara allvarligt...Det finns ju en massa förbjudet, fast det är inte olagligt på något sätt...Det torra osockrade livet kan kännas tråkigt för många, därför är frestelseen stor att krydda livet med det förbjudna…utan att det skulle vara hemskt...Andra, vissa kan tycka att det är hemskt, men var och en har sin moral…

 

5 Augusti 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Är du rädd att skaffa ovänner?

08:48

”Den får aldrig några vänner, som är rädd för att skaffa sig ovänner.”
- (ordspråk).

Den evige fjäskaren, får aldrig några riktiga vänner...Vänner får man inte genom att fjäska, genom att inte våga säga sin åsikt, genom att hela tiden hålla med….Det flesta människor uppskatta sanningen, ett öppet talat åsikt...Var inte rädda för att prata...Man behöver inte hålla med hela tiden...Att lyssna på kritik, skvaller eller annat illasinnat prat utan att våga säga sin mening, är detsamma som att du håller med... Tystnad talar för sig...Tänk på det.

 

5 Augusti 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Att spela roll-lekar i livet

13:49

”Älskling, jag undrar om du inte spelar en för stor roll i ditt liv.”
- (Sacha Guitry)

Det flesta människor spelar roller i livet, i sina egna liv...Det är endast små barn som är naturliga...Barnet lärs ju att spela roller...Ju äldre barnet blir, desto mer roller spelar han/hon...Hela livet går på att skådesspela med sitt liv, antingen så som man själv vill visa sig utåt, man anstränger sig att visa just den eller den rollen till andra, eller så spelar man roller som andra väntar att du skall spela...Ett exempel, vara vän med alla, det är en roll den människan tagit, en roll som kan inte spelas hur länge som helst...Alla spelar vi mer eller mindre, vissa mer och vissa mindre...Ett gått råd, spela så lite som möjligt...Våga vara lite mer naturligare, dock utan att såra andra...Svårt? ..Jovisst... Men det går.

 

3 Augusti 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Det mest eftertraktade tycks vara det som är förbjudet

13:44

”Den största njutningen i livet är att gör det andra säger att man inte får göra.”
- (ordspråk)

Det är som med det Bibliska förbjudna äppelträdets frukt...Det förbjudna suger…mer eller mindre är det så...Det är ju så mycket som är förbjudet i lag...Vissa förbud handlar om helt vardagliga ting, personliga saker som t.ex att försöka få sig ett bättre liv, eller allmänna saker som mer eller mindre handlar om hela samhället...Och så finns det en massa moraliska frågor, vissa är bra, vissa mindre bra, är det bra eller dåliga moraliska frågor, beror på vem man frågar...Jorden har ju inte en och samma moral...Även kulturer är olika...Uppfostran är olika för alla barn...Det kan man inte komma ifrån...Det är därför vi handlar olika, tänker olika, har olika moral, olika sätt att leva...Det skall man acceptera...Man kan faktist inte vänta sig att alla är som jag, du eller du…
- Så det bästa tycks vara att se till man skadar ingen annan varken psykiskt eller fysiskt...Det bör räcka som världens lag och eller moral.
 

3 Augusti 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Skäller hundarna efter dig?

14:57

”Hundarna skäller, men karavanen drar vidare.”
- (arabisk ordspråk).

Det innebär att fast du får skäll, andra skäller på dig, du lyssnar ett tag, sedan går du vidare...Du har lyssnat, tagit till dig det andra skällt på dig, men du har inte stagnerat fast i skällarnas våld och gnäll, utan du har haft förmågan att gå vidare, lämnat skällarna bakom dig...Du har inte blivit ”skadad” heller, du tål att skällarna skäller...Det är då du som kan liknas med en karavan som drar vidare och dom skällande hundarna är dom som klagar på dig...Tänk om alla kunde vara så där starka?

 

1 Augusti 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Dränk inte dina sorger i spriten

14:53

Vi dricker för att dränka vår sorg. Men sorgen är bra på att simma.”
- (Tyskt ordspråk).

Många dricker alkohol, för att glömma sina sorger, bedöva sina sinnen... Hjälper det? ..Bara för stunden...När du blir klar i hjärnan igen, finns dina sorger med dig iaf...Ser du, dina sorger kan simma jätte bra i alkohol...Dina sorger tål alkohol, men du tål inte alkohol...Därför är det meningslöst att försöka bedöva dina sorger med alkohol...Ta dig i kragen, ta sorgerna modigt, med tiden kommer sorgerna att blekna... Det behövs alltså inget alkohol...Att ta alkohol till hjälp, bevisar bara att du är svag, svag i sinnet…Höj dig över din svaghet, lev livet utan alkoholberusning....Sörj så mycket du behöver sörja...Att sörja, det är naturligt...Det är lika naturligt som att tiden leker alla sår...Tro mig...Det är så.

 

1 Augusti 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna

04:34

”Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna”
- (Kinesiskt ordspråk).

Tänk om alla gjorde det? ..Då skulle det vara mycket behagligare här på Jorden...Och alla vet vi varför vi kritiserar varandra? ..Vi människor har det lite svårt att erkänna våra egna fel, inte ens för oss själva och ibland är vi inte ens medvetna om alla våra egna fel...Men desto bättre ser vi andras fel och ofta är det dessutom så att felen vi ser hos andra, är fel som även vi själva har...Vi alltså speglar...Vi använder andra som speglar för våra egna fel...Varje gång du känner lust att kritisera någon, granska först dig själv, förmodligen har du precis samma fel själv och då kan du försöka förbättra dig...Var försiktig med personlig kritik till andra.

 

29 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Är du missnöjd med andra?

04:31

Vi är aldrig mer missnöjda med andra än vad vi är missnöjda med oss själva”.
- (ordspråk)

När man klandrar och är missnöjd med andra människor, innebär det oftast att man egentligen är missnöjd med sig själv...När man är inte nöjd med sig själv, kan man omöjligt vara nöjd med andra människor... Så som du beter dig mot andra, så är du själv...Det är många människor som tänker inte på det där...Dom tror att dom är såååå bra jämfört med andra och därför klandrar dom hela tiden andra...Dom har inte ännu förståt att felet ligger hos dom själva...Hur skulle man kunna förstå detta? ..Man måste nog själv komma på att förändra sig själv och låta andra vara ifred.

 

29 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Varför talar du illa on andra?

04:27

”Den som talar illa om andra i din närvaro, talar illa om dig i din frånvaro.”
- (ababisk ordspråk).

Vad kallas det? ..Att man skvallrar negativt om andra bakom deras ryggar...Vissa gör ibland så, medans andra pratar illa om andra hela tiden...När man hör illasinnat prat om andra individer, bör man ta det med en nypa salt...Alltså inte tro på allt vad den illasinnade pratar skit om andra...Ta in det genom det ena örat, men låt det gå ut genom det andra örat...Låt det alltså inte stanna hos dig...Man skall akta sig för illa sinnat skvaller...Man kan skada andra med det...Vill du verkligen skada andra genom att prata illa om andra eller sprida ditt elaka skvaller vidare och även göra likadant med andras elaka skvaller? ..Varför släpper man sådant ut ur sin mun? ..Sensations känslan, lust att skvallra, låta andra veta hurudan man tror att den eller den personen är, man kanske uppfattar sig själv som en informationskälla, osv osv…SLÄPP sådant, bli istället positiv.

 

29 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Har du lärt dig något om världen?

07:21

En man som ser världen på samma sätt när han är 50 år som när han var 20 år har slösat bort 30 år av sitt liv.
- (ordspråk)”
.

Det där stämmer även på oss kvinnor, tro inget annat...Denne typ av människa säger säkert att han har barnasinnet kvar. Visst...Barnasinnet kan man ha kvar, men med åren har man ju ha lärt något nytt om världen...Det är inte att ha barnasinnet kvar ifall man inte lärt något nytt om världen...Världen står ju inte stilla, världen utvecklas hela tiden...Om man ser världen likadan som 50 årig, då när man var 20 årig, är det du själv som stått stilla, världen har ändrat sig, men inte du... Du går fortfarande i dina ungdoms-stigar...Du har mycket att lära dig fast du är redan 50 år

 

27 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Livet är en tragedi på nära håll, men en komedi sett på håll

07:17

Livet är en tragedi när man ser det i närbild, men en komedi sett på håll”.
- (Charlie Chaplin).

Mycket slående uttryck faktist...Jag tänker nu på en gång dessa invandrare som skäller på andra invandrare på nätet, i sina bloggar... Deras skriverier verkar först mycket tragiska, stora ord, men tragiska... Efter ett par minuter när man läst deras tragiska skriverier, börjar jag le och skratta åt deras skriverier...Det är då som komedi...Det är då man kan se det komiska i dessa invandrares gnällande över andra invandrare...Vissa Europeiska/skandinaviska invandrare i Sverige anser sig vara bättre lämpade att bo i Sverige än t.ex muslimer/araber... Det komiska ligger i det att dessa skällande invandrare försöker lyfta upp sig själva i andras ögon, kanske t.om vill dom fjäska för SD...Många många andra händelser/tragedier ter sig som komedi sett på håll...Specielt då dessa händelser/tragedier tar över gnällarnas psyke helt och hållet, det är då dessa gnällare kan bli samhällsfientliga, fientliga mot andra grupper av människor.

 

27 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Kör försiktigt

07:13

Kör försiktigt. Kom ihåg att det inte bara är bilen som kan återkallas till sin tillverkare.”
- (Consumer´s Digest)
.

Vilket passande citat i snöstormen...Tösnö, då det är halt...Det är halt trotoarer, det är halt på vägarna...Det är halt även vid minus-grader... Bildäcker slirar ju i snön...Även i starkt solsken på sommaren hetta kan bilisten bli trött eller bländad av solen...Så det gäller för bilister att köra försiktigt...Det är ju inte bara bilen som kan sluta fungera, gå sönder, även människor kan skadas eller dödas av bilister ifall bilen slirar, om man tappar kontrollen över bilen, då är människorna där ute på vägarna i fara, inte bara dom, utan även dom som finns inne i bilen...Olyckor händer lätt... Kör sakta, tänk på dina medmänniskor...Du hinner hem, hemmet springer inte ifrån dig, så ta det lugnt med bilen i denna snöiga vinterdag.

 

27 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Livet är som en chokladask

07:10

Livet är som en chokladask. Du vet aldrig vad du får.”
- (anonym)
.

Choklad innesluten i en ask eller sedan är i asken innesluten i glittrande papper, kan man inte veta man man får...Det var man får, är då som en överaskning.
- Likadant med livet, man kan inte spå sin framtid.. Det vad morgondagen sedan har med sig, blir en överaskning.
- Iofs skulle det vara otrevligt att veta sin framtid...Det bästa är att vara ovetande...Man kan ju alltid försöka ta det  bästa bitarna från livets chokladasd...Försöka leva bra och på så sätt hitta livets godaste chokland.

 

27 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Ställ krav på dig själv

07:06

”Den ädle ställer krav på sig själv, den simple ställer krav på andra.”
- (ordspråk)
.

Krav skall man ställa på sig själv...Leva så att du tycker dig vara en bra människa...Utan krav på dig själv, skulle du kunna göra omöjliga fel saker eller annat som klassas fel...Tyvärr det finns individer som enbart ställer krav på andra, precis som om alla andra måste leva si eller så, men själva får d leva loppan.

- Den kloke har förståt att det vad man ställer krav på andra eller kritik, är oftast spegling, man speglar sina egna fel och brister hos andra, men ovetandes, omedveten, man är inte medveten om sina egna fel... Därför kan den kloke oftas avstå att kritisera andra eller ställa en massa krav på andra.
- Hur som helst, världen tyck vara full av okloka människor, det kritiseras friskt, det ställs krav på andra men inte på sig själv...Många anser att deras åsikter är det enda rätta, alla andras åsikter fel.  
- Vakna upp, ställ krav på dig själv och låt andra vara ifred.

 

27 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Att få fram det vad man vill ha sagt

02:34

”Det viktigaste är inte hur man stammar, utan att man får fram det man vill ha sagt…”
- (Robert Josefsson)

Det är inte lätt att formulera sig så att alla skulle förstå vad man menar... Och ännu svårare blir det ifall man har noll eller nästan noll förmåga att meddela sig i skrifft eller i tal, sina åsikter, eller det vad man vill säga...Alltid finns det någon som missförstår.
- Men allting hänger ju också med det, vilka saker man vill ta upp och hur intensivt man är och hur ofta...T.ex om du hela tiden kritiserar invandrare eller asyl-politik, kan läsaren, lyssnaren se att du sätter hela din energi att klandra på invandrarna och eller asyl-politiken...När man kritiserar hela tiden asyl-politik, meddelar man faktist då till läsaren, lyssnaren att Sverige bör inte hjälpa alla hjäpbehövanden, hjälpa bara dom som skrivaren talaren anser behöver hjälp.
- Åratal av läsandet av invandrar-kritiker, är det lätt att skilja agnarna från vetet vad gäller dessa talare, skrivare.
- Det gäller alltså att förmedla sina känslor...Nekandet av sina känslor hjälper inget, det du säger eller skriver säger tusen gånger mer om dig själv än den, de, du kritiserar...Det gäller alltså att försöka odla lite empati hos dig, medmänsklighet, lära dig kommunisera utan bakomliggande personliga negativa åsikter.

 

19 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Skämta fram saker och annat

14:24

(kom kom regnet, snälla, kom)

”Det gäller inte att skämta bort saker och ting, det gäller att skämta fram dom.”
- okänd

Ibland har jag råkat träffa skämtande männsikor i irl eller på nätet... Senast på nätet...Han skämtar om allt...När han får kritik, försöker han skämta bort kritiken...Det enda han kan vara lite allvarligare, är att visa mycket kraftfull sin främlingsfientlighet...Annars är det hela tiden skämtande...Han både skämtar fram saker, men skämtar även bort en massa saker...Ingen tar han allvarligt...Hur skulle man kunna göra det?
- Man kan skämta fram saker, efter det måste man ju visa att man menar allvar med det man genom skämt tog fram...Annars är det inte trovärdigt.

 

6 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Livet = tragedi och komedi

14:18

(kallar på regnet) kom. kom kom

”Livet är en tragedi när man ser det i närbild, men en komedi sett på håll”.
- Charlie Chaplin

Mycket slående uttryck faktist...Jag tänker nu på en gång dessa invandrare som skäller på andra invandrare på nätet, i sina bloggar... Deras skriverier verkar först mycket tragiska, stora ord, men tragiska... Efter ett par minuter när man läst deras tragiska skriverier, börjar jag le och skratta åt deras skriverier...Det är då som komedi...Det är då man kan se det komiska i dessa invandrares gnällande över andra invandrare...gnäller precis likadant som svenska främlingsfientliga...Vissa Europeiska/skandinaviska invandrare i Sverige anser sig vara bättre lämpade att bo i Sverige än t.ex muslimer/araber...Det komiska ligger i det att dessa skällande invandrare försöker lyfta upp sig själva i andras ögon, kanske t.om vill dom fjäska för SD.
Många många andra händelser/tragedier ter sig som komedi sett på håll...Specielt då dessa händelser/tragedier tar över gnällarnas psyke helt och hållet, det är då dessa gnällare kan bli samhällsfientliga, fientliga mot andra grupper av människor.

 

6 Juli 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Öppna din dörr

00:53

”När alla dörrar stängs för dig, öppna din egen.
- (okänd)

I ett trängt läge eller i ett fientligt läge, är det ett måste att öppna sin egen dörr och gå vidare...Om man inte gör det, om man bara stannar och börjar älta problemet hela tiden, då stagnerar man...Då har dina ovänner/fiender/problemet, vunnit och du har förlorat...Du har förlorat eftersom du kan inte gå vidare, du har sjunkit i ältandet, du kanske tycker att allt är andras fel...Men så behöver det ju inte vara...Granska dig själv, hitta dina svaga och starka sidor, låt andras dörrar vara stängda för dig...Öppna istället din egen dörr, gå vidare, lämna det obehagliga bakom dig...När du öppnar din egen dörr, kan du hitta många trevliga vägar att vandra...Men som sagt, först måste du lämna det gamla och gå vidare in i det nya...Det krävs mod att gå vidare...Du har mod mer än du kanske tror.

 

21 Juni 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Skvaller

00:50

“Den som ingenting gör är den ende som kan vara säker på att inte begå fel och att inte ibland bli utsatt för skvaller eller löje.”
- (Massimo d’Azeglio)

Om man gör sig osynlig, då kanske slipper man skvaller...När man syns och hörs, då ser och hör andra oss...Det finns alltid skvaller i världen...Skvallret tillhör människans beteende...Ingen människa slipper skvaller...Och alla människor skvallar mer eller mindre...Skvaller kan vara trevligt ifall skvallret är inte menat att skada någon.
- Vad du än säger om en annan, t.ex något positivt, är det ändog skvaller, man pratar om andra ;) men det är positivt skvaller...Om du pratar illa om en annan, då kommer du med negativ skvaller.

 

21 Juni 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Vad sa jag?

05:28

”Jag vet att du tror att du förstår vad du tyckte att jag sa men jag är inte säker på att du fattade att vad du hörde inte var vad jag menade.”
- (ordspråk)

- Det är så lätt hänt att man missförstår det den andre säger...Vissa människor missförstår med flit det vad den andre säger...Och resten förstår inte riktigt det vad den andre sa...Då är det färdigt, det är bäddat för bråk och gräl.
- När man inte förstår vad den andre sa, då brukar man börja tolka det vad den andre sa, tolka det så som man tror att den andre menade men sa inte.
- Kommunikation är en svår sak...Det är svårt att kommunisera...Särskilt på nätet kan det bli stora missförstånd...Det är nog lite lättare att säga sin mening, men att skriva sin menig är mycket svårare.

 

26 Maj 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Artighet

05:24

”Artighet är konsten att dölja sina naturliga impulser”.
- (Okänd)

Om man är mycket impulsiv, då har man inte plats för artighet... Impulserna tar över, man bryr sig inte ifall man sårar någon...Man kanske t.om inbillar sig att genom att prata eller handla impulsivt, behöver inte ta hänsyn vid andra människor...Det är dåraktigt att tänka så...Dåliga impulser kan döda kärleken, vänskapen...Är det värt det? ..Naturligtvis inte...Genom att lära sig uppträda någorlunda artigt, finns det en liten garanti att artigheten låter dåliga impulser inte komma till utan av våra sinnen...Och artighet kan faktist löna sig...Artig uppträdanden skapar förtroende, samhörighet, gemenskapskänsla, mm.

 

26 Maj 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Är du missnöjd med andra

04:37

”Vi är aldrig mer missnöjda med andra än vad vi är missnöjda med oss själva”.
- (ordspråk

När man klandrar och är missnöjd med andra människor, innebär det oftast att man egentligen är missnöjd med sig själv...När man är inte nöjd med sig själv, kan man omöjligt vara nöjd med andra människor... Så som du beter dig mot andra, så är du själv...Det är många människor som tänker inte på det där...Dom tror att dom är såååå bra jämfört med andra och därför klandrar dom hela tiden andra...Dom har inte ännu förståt att felet ligger hos dom själva...Hur skulle man kunna förstå detta? ..Man måste nog själv komma på att förändra sig själv och låta andra vara ifred.

 

24 Maj 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Dina fel och andras fel

04:33

”Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna”
- (Kinesiskt ordspråk

Tänk om alla gjorde det? ..Då skulle det vara mycket behagligare här på Jorden...Och alla vet vi varför vi kritiserar varandra? ..Vi människor har det lite svårt att erkänna våra egna fel, inte ens för oss själva och ibland är vi inte ens medvetna om alla våra egna fel...Men desto bättre ser vi andras fel och ofta är det dessutom så att felen vi ser hos andra, är fel som även vi själva har...Vi alltså speglar...Vi använder andra som speglar för våra egna fel...Varje gång du känner lust att kritisera någon, granska först dig själv, förmodligen har du precis samma fel själv :) och då kan du försöka förbättra dig...Var försiktig med personlig kritik till andra.

 

24 Maj 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Känner du dom andra?

05:46

”Människans ansikten känner man igen i ljuset. Människans karaktär i mörkret”. - (Loste

I ljuset ser man ansiktet, man ser ansiktsminerna, man ser alla kroppens signaler, kroppspråk och man hör rösten...I mörkret ser man inte ansiktet, man ser inte kroppspråket...I mörkret hör man rösten, man hör skillnader i det talade, tonläget...Då kan man avgöra kanske hur den människan är...Man måste lita på röstens nyanser för att avgöra hurudan den människan är...Handlingen, berörningen och rösten säger mycket av, hurudan människan är...Det ögat inte ser, det känner man med örönen och hyn, hörsel och känsel för berörning...Fast om ögonen får också vara med, då är det lättare att säga hurudan den eller den människan är...Är du bra med att avläsa en människa, hurudan han/hon är? ..kan du det där med tyst kommunikation, vibrationer?

 

19 Maj 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Är du rädd att skaffa ovänner

05:42

”Den får aldrig några vänner, som är rädd för att skaffa sig ovänner.” - (ordspråk)

Den evige fjäskaren, får aldrig några riktiga vänner...Vänner får man inte genom att fjäska, genom att inte våga säga sin åsikt, genom att hela tiden hålla med….Det flesta människor uppskatta sanningen, ett öppet talat åsikt...Var inte rädda för att prata...Man behöver inte hålla med hela tiden...Att lyssna på kritik, skvaller eller annat illasinnat prat utan att våga säga sin mening, är detsamma som att du håller med... Tystnad talar för sig. Tänk på det.

19 Maj 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Bevara dina hemligheter

15:06

“Det är bättre att själv bevara sin hemlighet än att låta någon annan göra det.”
- (arabisk ordspråk).)

Om man har hemlisar, är det bästa att låta dom fortsätta att vara hemlisar...Inte ens egna sk. kallade vänner har alltid förmågan att behålla dina hemligheter som hemligheter...Det är ett mänskligt beteende att skvallra...Trevlig skvaller gör inte skada...Men skvaller som skadar är alltid otrevliga...Vi ser hur man gottade i kungens festskandaler eller vad man nu skall kalla det...När man ser att media och bloggar svallrar (även jag skvallrar), då är det lätt att förstå skvaller är svårt att inte föra vidare.
- Så behåll dina hemlisar som dina...Du kan aldrig vara säker att dina hemlisar förs inte vidare till andra...Eller ännu bättre, ha inga hemligheter alls, våga vara öppen, då kan ingen skada dig genom att skvallra om dina hemligheter, när du inga hemligheter har. :) Kommunisera öppet, ärligt.

 

8 Maj 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Fjäskare vill hålla med alla

11:30

”Den som håller sig väl med alla är inte vän med någon”
- (Robinsson-Leif).)

Det finns faktist lite sanning i det där...Det är inte ofta man träffar en som håller hela tiden med alla...Själv har jag träffat några få sådana... Deras avsikt är att vara vän med alla, men på längden brukar dom inte kunna klara av det...Någon gång med tiden, märker man ju att bakom ryggen håller dom med när någon pratar illa om andra...Dom håller med så för att dom vågar inte säga emot, dom lyssnar och nickar...Så gör dom med alla...Till slut kan man inte lita på dom i vissa situationer, för ibland krävs det att alla säger öppet sin åsikt om något...Problemet är att dom själva anser sig vara vän med alla.. Men vänskap är mer än bara att hålla med...Vänner brukar våga prata öppet med varandra och säga sina åsikter...Man behöver ju inte prata illa om andra, jag menar inte sådant, men allt annat är ju fritt att lufta sina åsikter med varandra... På arbetet kan dessa fjäskare upplevas som mycket negativt.

 

5 Maj 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Alla spelar roller i sina liv

05:23

”Älskling, jag undrar om du inte spelar en för stor roll i ditt liv.”
- (Sacha Guitry).)

Det är nog bara små barn som är fortfarande så naturliga att dom spelar inga roller, dom är som d är och inget mer...Ju äldre barnen blir, lär dom av äldre barn och av vuxna att spela roller...Naturlighet försvinner sakta men säkert...Barnet leds in i olika roller...Det är liksom tvunget att spela roller i samhället...Naturlighet accepteras inte av samhället...Samhället har lagt en massa tysta och även en hel massa talade regler, som alla måste lära sig, lära sig spela rollerna.
- Att spela roller, är ett sätt att kommunisera med varandra på varandras villkor, inte alltså fritt.
- Tänk om man kunde vara naturlig, men snäll? ..Tänk om man bara lärde barnen att vara snälla, men lät allt annat vara i fred...Då skulle vi slippa spela olika roller ständigt i våra liv.
- Numera är det endast hemma i ensamhet vi slipper spela roller, det är i ensamhet vi vågar bara oss själva...Egentligen ganska grymt, eller hur?
- Om man spelar alldeles för stor roll i sitt eget liv, alltså sättar sig själv som nummer ett på alla vis, själviskt, klagande, skrytande, då har man behov av att visa upp sig, ses och synas, med vilka metoder som helst... Sådana människor är det synd om...Hela deras liv baserar på att spela roller om sig själva.

 

23 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Hjärnan är som en paraply

05:19

Den mänskliga hjärnan är som en paraply – den fungerar bäst när den är öppen.
- (Walter Gropius).)

Med öppenhet vinner man mycket mer än med en stängd dörr...Öppna dina tankar, ditt hjärna, öppna din dörr, den inre dörren, betrakta världen med ett öppet sinne...Då vinner du mycket.
- Med stängda lyktor, med stängda dörrar, stagnerar du i dina tankar och godkänner bara det gamla och vardagliga...Du missa allt nytt.
- Så lev med ett öppet hjärta, öppen dörr, öppna tankar…bli upplyst, våga leva…

 

23 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Gå i dina egna fotspår

07:04

-(”Man kommer aldrig först genom att gå i andras fotspår.”
- (Okänt ursprung).)

Eget initiativ är det bästa...Då vet alla att du har en egen vilja att du har förmågan att gå dina egna vägar, leta efter nya vägar, bana vägen som en pionjär.
Alla vågar inte gå sina egna vägar...Dom är härmapor...Dom vandrar andras välkända vägar, dom vet att dessa vägar är nästan utan risker... Dom har valt det lätta, det redan banade andras vägar...Av dom väntas inte heller särskilt mycket eller borde åtminstone inte väntas något nytt...Dom som vandrar andras vägar, går i andras spår...
Hitta dina egna vägar, så att andra ser att du har förmågan att förnya dig...Du kommuniserar med andra genom dina vägar...Det är bättre att kommunisera själv med egna ider.

 

19 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Lyssna och prata

06:59

(Den som hör väl, talar väl.
- (Egyptiskt ordspråk))

Om man lyssnar noga vad andra säger, verkligen lyssnar, då hör man vad andra säger och då är det lättare att prata om det, när man lyssnat... Då behöver man inte gissa vad den andre sa, man har då inga behov av att analyserara helt galet det sagda...Så lyssna noga...När du återger det vad den andre sa, då stannar du i det sagda/sanningen...Då är risken minimal att du lägger i ditt tal sådant som den andre inte sa...Du slipper en massa problem...Förstår du?

 

19 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Bryr du om vad som skrivs om dig?

04:24

Bry dig inte, 
låt illasinnade prata om dig, 
var sstark.

Jag bryr mig inte om vad som skrivs om mig, så länge det inte är sant.
 -(ordspråk)

När man tittar på t.ex vad som skrivs i diskussions-forum eller hur det kommenteras i tidningar eller bloggar, ser man hur tydligt som helst det på vissa ställen bråkas väldigt mycket just om det vad som skrivs om en själv. Man försvarar sig alltså. Skulle tro att majoriteten faktist bryr sig vad som skrivs om d, oavsett om det som skrivs om en är sant eller falskt. Ni vet, man blir sårad och går i försvar med alla medel och börjar skälla på den andra.

 

18 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Jag avskyr att föra skvaller vidare

04:19

Skaller,
skvaller skadligt är. 
undvik skadlig skvaller.

Jag avskyr att föra skvaller vidare. Men vad ska man annars göra med det?
- (ordspråk)

Det är väldigt svårt att vara tyst att inte föra vidare det man hört. Skvaller är som en klister i människan, både hos män och kvinnor. Alla skvallar om varandra. För det mesta är det helt naturliga saker man pratar om, inget elakt/negativt...Då när skvallret bli negativt och illa sinnat, då är det skadligt, skadligt skvaller...Hur man tar det när andra skvallrar om en, det är det som avgör. Vissa är väldigt känsliga, tål inget alls, medans andra tål vad som helst. Man kan aldrig veta i förväg hur olika människor reagerar...Därför bör vi skvallra försiktig, vara försiktiga i våra ord. Skvaller kan såra, skvaller kan skada.

 

18 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Gud skapade mannen före kvinnan.

04:12

”Gud skapade mannen före kvinnan. Det är som när jag skriver. Först gör jag en kladd.”
- (Karen Blixen)

Enligt Bibeln, jo. Och så sägs även i sumeriska skrifter. Gudarna experimenterade, gjorde först många ”adam” innan ”adam” godkänndes som en bra skapelse...Sedan var det lätt att göra Eva, man bara kopierade adam och la dit d kvinnliga attributen. Sumernas Gudar kom från planeten Nibiru, en avselägsen planet i vårt solsystem, Nibiru som det tog över tretusen år ett varv runt solen.- Bibelns skapelse-berättelse och många andra berättelser i Bibeln sägs härstamma från Sumer, fast i mycket förkortat form, precis så att alla skulle inte förstå vad som menas.

 

18 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Älska dig själv först

04:06

Älska dig själv; 
älska andra.

”Om du inte värderar dig själv kan du inte värdera något eller någon annan.”
-Ayn Rand-

”Det tog mig lång tid att sluta döma mig själv genom andras ögon.”
-Sally Field-

Ibland är det mycket svårt att älska andra...älska är en så stark utryck...kanske kan man säga, tycka om...men då skulle det ju inte vara samma som att älska...älska kan man dock utrycka sig på många olika vis...bättre att börja någonstans...lära sig att älska ens lite grand...med tiden kanske man kan älska vem som helst, när som helst...om man verkligen vill älska andra, måste man nog lära det...man får ingenting gratis här i livet...inte ens förmågan att älska andra...man måste lära det själv, hur svårt det än är...
man skall granska sig själv...älskar du dig själv...man skall älska sig oavsett sina fel och brister...älska dig...förlåt dig själv...kanske då sakta men säkert ökar förmågan att älska andra.
 

18 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Produkt av vår tänkande

03:42

Produkt av vår tänkande

Världen vi har skapat är produkt av vårt tänkande, och den kan inte förändras utan att vi förändrar vårt tänkande.
-- Albert Einstein

Världen du ser, din tankes produkt det är, du ser det du vill se, 
 

5 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Vishet och dårhet

03:38

Vishet vs dårhet

Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.”
- (Turkiskt ordspråk)

Den vise talar av erfarenhet, dåren talarom det han hört, det är skillnader mellan den vise och en dåre.

 

5 April 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Sluta hata

07:28

Hata inte, 
varför hatar du, 
har du ingen fantasi, 
har du ingen ro, 
är du rädd, 
sluta hata, ;
sluta vara rädd.

Hat är bara brist på fantasi.
- (kloka ord)

Sluta hata...lär dig tycka om alla...alla har något gott i sig...se det goda hos andra.

Hat är mycket destruktivt. Hat dödar den egna själv-känslan. Hataren har stagnerat. Hataren har dålig fantasi. Hataren kan inte ens fantisera om positiva saker. Hatarens all energi går ut på att hata andra och samtidigt hatar d sig själva....Hata inte invandrare, hata inte romer, hata inte muslimer, hata inte judar, hata inte dig själv. Rasism är det samma som att hata någon som tillhör ett annat folk, ett annat kultur. Sluta hata, sluta vara rasist. Bli en intelligent och empatisk människa istället.
 

29 Mars 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Främlingsfientligheten

14:19

Ökande främlingsfientlighet, 
varför är det så, 
kanske inser man att: 
främlingar är som dig själv, 
alldeles vanliga människor, 
med goda och mindre goda egenskaper, 
sådan är du ju själv, 
sådana är alla dina landsmän, 
osv osv...vi är lika, 
är det det du är rädd för?

Att främlingsfientligheten ökar beror på att allt fler inser att främlingar är precis som vi själva.
- (Okänd)

 

Främlingsfientliga är rädda för sig själva...rädda att vara "dumma", ovetande...därför predikar dom om andras dålighet för att försöka påskina utåt att just dom själva skulle vara bra människor...det är så genomskinligt som det bara kan vara :)

Alla människor är likadana. När vi inser det, är det meningslöst att vara främlingsfientlig. Även d som är främlingsfientliga, kan antas råka för främlingsfientlighet, öga för öga, tand för tand…I alla folk finns det främlingsfientliga. Att neka detta är att ljuga. Det främlingsfientlighet som syns och hörs i Norden, är mest det nordiska folkets rädsla mot det främmande som hörs. Men man får inte försöka gömma invandrares främlingsfientlighet ifall främlingsfientlighet kan ses eller höras. Alla skall behandlas lika. Men det nordiska folket måste ta itu med sin främlingsfientlighet, nu, på en gång, vi är mest, flest, majoritet, det är fult och ointelligent att hacka på minoriteter.
 

27 Mars 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Staty till minne av en kritiker? Nej

12:21

Staty till en kritiker? 
nej nej och åter nej, 
en staty till en rasist? 
en staty till en främlingsfientlig? 
nej, det går bara inte, 
onda människor, 
inga statyer till dom.

Bry dig inte om vad kritikerna tycker och säger. Ingen har någonsin rest en staty till minne av en kritiker.
- (Jean Sibelius)

Inte skall man göra statyer för elaka kritiker...rasister och annat främlingsfientliga...mobbare osv...nej...ingen vill minnas sådana med en staty.

verkligen inte. Kritikerna får aldrig statyer som minne. Här tänker jag i första hand muslim-kritiker och liknande. Jag tror att det där att kritisera, måste göras på ett mycket finurligt och civiliserad sätt. Insnöade muslim-fientliga individer blir aldrig ihåg komna av folket...Det dumt att kritisera och prata illa om en hel folk-grupp. Sådant visar bara ens egen dumhet.
 

26 Februari 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Kvinnan en dörrmatta?

22:16

Är kvinnan en dörrmatta, 
nej, det är hon inte, 
kvinnan är fri, fri, 
kvinnan få vara det hon är, 
en kvinna, en fri kvinna.

Folk kallar mig ”feminist” bara jag ger uttryck för känslor som skiljer mig från en dörrmatta eller ett fnask.
- (Rebecca West)

En kvinna är aldrig frivilligt en dörmatta åt någon.

25 Februari 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Försöker du ändra på din man?

14:26

De flesta kvinnor börjar med att försöka ändra på karln, och när de gjort det tycker de inte om honom.
- (Marlene Dietrich)

Varför skall man ändra på sin man eller sin kvinna? ..Låt den andre vara... Man kan ju påpeka om det skulle gälla några viktiga saker... Men att försöka ändra på sin partner helt och hållet till sådan som man inbillar att den andre skall vara, är nedrigt gjort...Både kvinnor och män bör lära sig att bli tolerantare mot varandra, toleranta mot andra... Man kan ju inte ändra på andra människor i inbillningen att bara ens eget sätt är den enda rätta....Det finns så många personligheter som det finns människor på planeten Jorden... Alla kan inte vara som du. ..Alla människor är unika.

 

21 Februari 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Du är som en trädgren

14:19

Varje individ unik är, 

Grenen berättar från vilken trädstamm kommer ifrån.
- (Arabisk visdom)

Med trädgren menas väl våran personligheter, hurudana vi är, våran utseenden och våra gener. ..Trädstammen är det varifrån vi härstammar, vår släkt, mamma och pappa... Trädgrenen, det är vi, det vad vi blivit efter födsel, vad vi ärft och senare i livet anammade egenskaper, åsikter, vad vi pratar och självklart alla våra handlingar...
Av allt detta kan man se, vilka vi är, hurudana vi är... Vilken slags trädgren man är, det kan man inte gömma eller hålla hemligt... Allt detta kan andra se och höra hos oss... Även vår kropp-språk talar vilka vi är.

 

21 Februari 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Världens bästa diet

03:55

Trådsmala kvinnor, 
vad är vackert i det, 
vad är kvinnligt i det, 
ingenting, 
hy ovanpå skelettet, 
nej nej nej, 
ät och må bra, 
skaffa dig kvinnliga former, 
var en kvinna.

”Spotta ut allt som smakar gott”
- Audrey Hepburn

Det är diet det, det dummaste diet som finns...Alla anorektiska kvinnor använder denna diet...Inget gott skall man äta...inger annat heller...vara bara som en kanin, äta gröna blad...Vissa kvinnor äter gott och efterråt spyr dom ut maten, som om dom spottade ut maten från magen, i rädslan för att bli feta.
Snälla, låt bli denna dumma skilett-kvinnornas diet.
 

3 Februari 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Vem fosttrar

05:15

Vem fostrar i familjen, 
både mamma och pappa, 
så bör det vara.

När du undervisar en man undervisar du en person, men när du undervisar en kvinna undervisar du en hel familj.
- (kinesisk ordspråk)

Av naturliga skäl är det ju kvinnan som tar mest hand om små barnen i familjer. Biologiskt, mamma bär barnet inom sig, mamma föder barnet, mamma har mjölk till barnet, mamma handlar mat, mamma lagar mat, mamma hämtar från dagis, mm. Undervisning av kvinnor t.ex i fattiga länder, skulle ge barnen bättre start i världen. Undervisa mannen, men inte kvinnan, då får dom små barnen ytterst lite modern undervisning hemma....Kvinnan tar ju hand om familjen, barnen i många håll i världen. Därför borde man ge undervisning, skola mammorna, så att dom i sin tur kan ge undervisning till sina barn...Det är alltså dåraktigt att lämna kvinnan utan undervisning. Kvinnor utan undervisning, lämnar även dom små barnen utan undervisning. Pojkar kan sedan sättas i skolan, men flickor kanske har få möjligheter att gå i skolan just på grund av att dom är flickor.

 

21 Januari 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Kläder av siden

02:40

Sidenet följer kroppen, 
som kvinnans andra hyd

”Sidenet uppfanns för att kvinnorna skulle kunna gå nakna med kläderna på.” (arabisk ordspråk)

Siden är eller kan göras ju tunt och följsamt. Det smeker kvinnans kropp som om det vore kvinnans egen hy. Då ser man alla kvinnans ”kurver” fast hon har kläderna på. Det är väl det som menas att sidenet uppfans för att kvinnorna skulle kunna gå nakna med kläderna på. Nuförtiden särskilt på sommaren här i väst går kvinnorna halvnakna och visar sina kurvor, icke kurvor, fett-valkar, beneangel, mmm utan silkeskläder och alla gånger ser det inte särskilt fint ut och samma gäller även mannen.

 

15 Januari 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar
Intuition och intelligens

01:46

Intuition, intelligens, 
mänskliga egenskaper.

Med hjälp av intuitionen anar man, innan man tänker. Med hjälp av intelligensen tänker man innan man anar”. (Percival)

Många vill underkänna intuition som en kvinnlig grej.  Och flytta upp den manliga intelligensen. Förut betedde många så. Idag vill dom flesta ge kvinnan och mannen samma värde. Det är så det skall var. Jag tror att männen har också intuitions känslan, men det är en helt annan sak att erkänna det. Och det på grund av att intuitionen har alltid stämplats som en kvinnlig attribut. Med andra ord, det är bra att ha både intuition och intelligens, dessa två kompletterar varandra mycket bra. Både kvinnor och män har dessa 2. Det gäller bara att lära leva med båda två i en balans.

 

12 Januari 2018  | Länk | FILOSOFI-2 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida