Startsidan Blogg Fotoalbum JAG TÄNKER Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Dörmatta

13:47

– Vi är inte regeringens röstboskap eller Centerpartiets nickedockor, 
- Nooshi Dadgostar
 - omni -

Bra.

--

14 November 2021  | Länk | t | 0 kommentar
Bunmålning

13:44

”Det är inte bara Ebba Busch som Märta Stenevi kränker när hon kallar den politiska oppositionen i Sverige blåbrun. Hon kränker dem som överlevt nazismens fasor, varav en del ännu finns bland oss. Hon kränker minnet av nazismens brott genom sin skamlösa relativisering. Hon kränker exempelvis minnet av Regina Korn, min farfars mor, och alla de av hennes barn och barnbarn som brutalt mördades. Därmed kränker hon även mig. Det är svårt att förlåta sådant.”
- Dan Korn
Rabbin och författare

expressen

--

14 November 2021  | Länk | t | 0 kommentar
Att brunmåla politiska motståndare...

13:41

Att brunmåla politiska motståndare är detsamma som att hävda eller antyda att de är nazister. 
Per Bolund och Märta Stenevi tar på sig ett tungt ansvar om de fortsätter kränka minnet av nazismens brott
Att brunmåla politiska motståndare som tillhör partier som är representerade i riksdagen är därför detsamma som att hävda eller antyda att de är nazister.
Partiets språkrör tar på sig ett tungt ansvar om de, kanske i förhoppning att vinna över en och annan V-väljare, fortsätter med att ”[kränka] minnet av nazismens brott genom sin skamlösa relativisering”.
- Sven-Göran Malmgren
 - expressen

---

14 November 2021  | Länk | t | 0 kommentar
Per Bolund - blåbruna

10:59

 Problemet med Moderaterna och hela den BLÅBRUNA sidan är att man utgår från att människor är lata och ovilliga att arbeta. 
- Per Bolund  MP
expressen

-

8 November 2021  | Länk | t | 0 kommentar
Märta Stenevi MP - klan

09:20

Jag tillhör också en klan, en matriarkalt styrd klan, en fantastisk klan”
- Märta Stenevi MP

-

2 November 2021  | Länk | t | 0 kommentar
Anna Kinberg Batra

03:55

”Stockholmare är smartare än lantisar”. 
- Anna Kinberg Batra

-

17 Oktober 2021  | Länk | t | 0 kommentar
Bert Karlsson

04:46

Politiker är som krokodiler, stora i käften, men saknar öron.
- Bert Karlsson

-

16 Oktober 2021  | Länk | t | 0 kommentar
Bristen på kärlek leder till hat

05:41

Det är bristen på kärlek som gör en människa till en hatare. Majoriteten av pojkar som hamnar fel i livet saknar en kärleksfull pappa eller annan manlig förebild. Det skriver Emerich Roth efter 50 års arbete med utslagna ungdomar. Roth är överlevare från nazismens läger, författare och fördragshållare, initiativtagare till Exit på Fryshuset till stöd för unga som vill bryta upp från destruktiva gäng och kriminalitet, och nyligen mottagare av Raoul Wallenbergpriset.

Extremister är inte trevliga. Att ta avstånd från och känna avsky för sådana människor är mänskligt och naturligt.
Vill man motverka extremistiskt våld måste man finna orsaken till att människor hamnar fel i livet.
En extremist väcker avsky. Däri ligger extremistens värde. Det är monstret som säljer tidningar och det är avskyn som ger extremisten uppmärksamhet.

”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.”
-- Hjalmar Söderberg

"Förklara varför hataren har blivit hatare

Att människor blir hatare på grund av brist på kärlek

kriminalvården -

Alla hatare har kärleksbrist...Rasister, islamofober och alla som hatar, det fattas kärlek.
Ge kärlek, låt dom känna glädjen att att vara älskade
-

19 Februari 2020  | Länk | t | 0 kommentar
Segregeringen ökar i Sverige

06:53

Sverige håller på att delas upp efter etnicitet, men även mellan rika och fattiga. Två nya studier behandlar fenomenet.

Infödda svenskar flyttar ifrån områden med många utomeuropeiska invandrare. Detta är en av de starkaste krafterna bakom den växande etniska segregeringen, enligt en studie av flyttmönstren i landets tolv största kommuner under åren 1990–2007.

– Ja, vi hittade en så kallad tipping point på 3–4 procent. När andelen utomeuropeiska invandrare är så stor i ett bostadsområde så börjar de infödda svenskarna flytta därifrån, säger Emma Neuman, nationalekonomisk forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Högutbildade och höginkomsttagare flyttar först, vilket leder till att den etniska segregeringen sker parallellt med en ekonomisk.

– Effekterna var faktiskt starkare på 1990-talet. Då var svenskfödda benägna att flytta så fort bara ett fåtal invandrare flyttat in, säger Emma Neuman. Det kanske kan tolkas som att många trots allt har blivit lite mer toleranta, men den övergripande utvecklingen verkar vara svår att bromsa.

– Många talar om etnisk mångfald som en berikande faktor, men när man ska flytta eller välja skola till sina barn blir frågan konkret, och då väljer man ofta någon form av svenskhet. Man uttrycker det som att barnen inte ska hamna i minoritet, eller att man är noga med deras svenska språk.

FOG -

16 Oktober 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Swede Hollow

07:27

Swede Hollow var ett bostadsområde i East Side, Saint Paul, Minnesota, numera omvandlat till parken Swede Hollow Park.[1][2]
I slutet av 1800-talet började invandrare, främst svenska, att bosätta sig i skjul i dalen, som därför fick namnet Svenska dalen, Swede Hollow, eller bara Dalen.[1][3] Området var ett slumområde och känt som ett av de fattigaste i hela USA.[1][3] I slutet av 1880-talet kostade det en och en halv dollar i månaden att få ha ett skjul i dalen, men man kunde vräkas när som helst och saknade helt rättigheter.[1] Difteri och kikhosta härjade i slummen och barnadödligheten var hög.[1] Kvinnorna försörjde sig som hembiträden, sömmerskor och prostituerade medan de män som hade jobb oftast arbetade åt järnvägsbolaget Great Northern.[3] Som mest, 1905, bodde ungefär 1000 personer i Swede Hollow. Ett liknande område i närheten, där det främst bodde irländare, var Connemara Patch. När svenskarna så småningom började ta sig in i det amerikanska samhället bosatte sig nya grupper av invandrare som polacker, irländare och italienare i dalen, och när de i sin tur flyttat så flyttade slutligen mexikaner till området.[3]
Staden förklarade området hälsovådligt 1956 och de kvarvarande 14 mexikanska familjerna vräktes. Husen brändes och jämnades med marken. På 1970-talet snyggades området upp och blev en park.
En av få som forskat om Swede Hollow är svenskättlingen David Lanegran, professor i geografi vid Macalester College i St Paul, och i början av 1970-talet intervjuade han människor som vuxit upp där.[1]
2016 gavs romanen Swede Hollow ut av Ola Larsmo, den handlar om svenskar som bosatte sig i dalen.[4] Romanen är en fortsättning på den efterforskning och ett reportage om Swede Hollow som Larsmo publicerade i DN 2013.[3]

wikipedia -

Primitiva och illaluktande
Mørk-Eidem kallar Larsmos bok för "en ögonöppnare". Den sanna berättelsen om ödet för många av svenskarna som utvandrade till USA i slutet på 1800-talet rosades av kritikerna men väckte även anstöt i vissa läger. Bilden av svenska utvandrare som fattiga invånare i storstadsslummen, betraktade som lägre stående varelser – primitiva och illaluktande – går stick i stäv med den av Vilhelm Mobergs Kristina och Karl Oskar. Svenskarna i Swede Hollow får klara sig själva på samhällets botten.
– Det är såklart inte en tillfällighet att den här berättelsen får en speciell betydelse nu när vi är uppe i en ny folkvandringsperiod. Det är ett politiskt val att sätta upp föreställningen, även om föreställningen i sig inte är politisk. Jag hoppas att vi inte skriver någon på näsan när vi berättar den här historien, men vi kanske får lättare att identifiera oss med dem som flyttar på sig nu, säger Mørk-Eidem.

tt.Omni -

8 Oktober 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Sveriges nationella minoriteter

02:49

Vilka är de nationella minoriteterna

I Sverige räknas samer, judar, romer, sverigefinnar och tornedalingar som nationella minoriteter. Enligt FN:s definition är samerna dessutom urfolk. De nationella minoritetsspråken är samiska, jiddisch, romani chib, finska och meänkieli (tornedalsfinska).

Fyra kriterier avgjorde valet av de fem minoriteterna:
Det ska vara en grupp med en uttalad samhörighet, som går att urskilja från den övriga befolkningen.

Gruppen ska ha en religiös, språklig, traditionell eller kulturell särart, som den inte delar med andra.

Gruppen ska också ha en uttalad vilja att behålla sin identitet.

Sist men inte minst ska gruppen ha historiska eller långvariga band med Sverige.

År 2000 anslöt sig Sverige till Europarådets ramkonvention om skydd för nationella minoriteter och den europeiska stadgan om landsdels- eller minoritetsspråk. Varje land utser själv sina nationella minoriteter och minoritetsspråk

Lag om nationella minoriteter och minoritetsspråk (2009:724)
2 § Nationella minoriteter är judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar i enlighet med Sveriges åtaganden enligt Europarådets ramkonvention om skydd för nationella minoriteter och den europeiska stadgan om landsdels- eller minoritetsspråk.

- nationella minoriteter -
 

1 September 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Giftasålder i Sverige år 1300 och efter

02:45

Erik Magnusson, son till Magnus Ladulås och bror till Birger Magnusson. Båda dessa herrar var alltså kungar i Sverige.
Prinsessan Ingeborg var från ett års ålder (1302), förlovad med hertig Erik. När han krävde bröllop år 1308 vägrade dock kung Håkan att ge bort sin sjuåriga dotter eftersom han kommit att stödja brodern Birger i den svenska maktkampen (”Håtunaleken”); Erik förlovade sig då med Sofia av Mecklenburg-Werle (död 1339 och systerdotter till Erik Menved). Erik gjorde senare en pilgrimsfärd till Wien och upplöste därefter sin förlovning, varefter han återigen förlovade sig med Ingeborg. De gifte sig 1312 i Oslo.
Prinsessan Ingeborg blev alltså förlovad  med hertig Erik vid ett års ålder.
Samma prinsessa gifte sig med Erik vid 11 års ålder.
Erik var även förlovad med Sofia av Mecklenburg-Werle (född 1298) när Sofia var 12 år gammal.
Var denna kungasläkting pedofil eller hade det med tidsandan och medellivslängd att göra? Medellivslängden ska ha varit runt 35 år, men det säger inte så mycket då dödligheten av olika sjukdomar med all säkerhet påverkade medellivslängden. Vi vet dock att människor levde inte alls lika länge som de gör idag och det påverkade säkert åldern när familjebildandet och barnafödandet var tvunget att börja.

polimasaren -

* Sveriges första kvinnliga drottning var drottning Margareta Valdemarsdotter (1353-1412) som förlovades med Håkan Magnusson vid 5 års ålder och gifte sig med honom när hon var 10 år. Och prinsessan Ingeborg var 10 då hon gifte sig med den danska barnkungen Erik Menved 1296.
* Den franska drottningen Marie Antoinette förlovades vid 13 års ålder 1769 och gifte sig vid 14 års ålder. Samma åldrar gäller för Elisabeth av Österrike som gifte sig vid 14 och förlovade sig med den dansk-svenske kungen Kristian II vid 14 års ålder.
* Kung Gustav III blev kung 1771 men förlovades redan som litet barn med Sofia Magdalena av Danmark. Båda var fem år vid förlovningen. Det var tänkt att de skulle gift sig vid 16 års ålder men av diplomatiska skäl dröjde det till 1769.
* I ett försök att få slut på det hundraåriga kriget mellan Frankrike och England fick den 33-åriga kungen Richard II gifta sig med den femåriga franska prinsessan Isabella 1396.

Gud fader hade sex med jungfru Maria då hon var 12, 13 eller 14 (åldern varierar). Maria hade då varit gift med den mycket äldre snickaren Josef ganska länge.

Gratianus, vars arbeten på 1100-talet påverkade lagen i alla kristna länder, angav puberteten som ”lämplig” giftasålder, dvs 12-14 år. Men han menade också att det var lämpligt att få brudens medgivande till bröllopet i de fall de var äldre än sju år.

Isabella av Valois var sju år när hon gifte sig 1386 med den engelska kungen Richard 2, som var 30 år vid giftemålet. Syftet med äktenskapet var att avsluta kriget mellan England och Frankrike.

År 1200 gifte sig den engelska kungen John med Isabella av Angouleme. Hon var 12 (eller 14) vid giftemålet.

motargument -

Det tycks ju vara som en regel att på den tiden gifte sig prinsessor, prinsar, kungar, drottningar, när dom var fortfarande barn och förlovade sig som småbarn eller bebisar...vanligt alltså i Sverige bland kungligheter...undrar hur vanligt detta var med vanliga svenskar på den tiden :) ..varför tar islamofober inte upp detta?
-

1 September 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Bästa diet?

23:22

Audrey Hepburn var smal som en sticka... Hon lär ha sagt någon gång följande: 

Spotta ut allt som smakar gott”

Det är diet det, det dummaste diet som finns... Alla anorektiska kvinnor använder denna diet..... Inget gott skall man äta. Vissa kvinnor äter gott och efterråt spyr dom ut maten,  i rädslan för att bli feta...Snälla, låt bli denna dumma skilett-kvinnornas diet. Ät istället och mår bra.
-

30 Maj 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Elakt prat bakom andras ryggar

23:19

Öronen hör pratet, hur man pratar, vilken tonläge man har, vad man pratar, vem man pratar om...Tänk, stanna en liten stund...

Den som talar illa om andra i din närvaro, talar illa om dig i din frånvaro
- (arabiskt visdom)

Hör du ofta illasinnat prat eller elakt skvaller om andra..kan du vara mycket säker på att den illasinnade personen pratar illa även om dig, bakom din rygg...Var försiktig...lita inte blindt..ta inte del i illasinnat prat om andra människor...Det bästa är att vara artig och förklara att man måste gå dit eller dit, ifall man vill inte vara rak och ärlig och säga emot...Att säga emot i en sådan situation är detsamma som att börja bråka...Var och en väljer hur man skall agera i dessa elakartade tungornas närhet.
-

30 Maj 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Mänsklighetens historia

04:27

Av historien lär vi oss att vi ingenting lär av historien.
- (G Bernard Shaw)
)
 

Stackars mänskligheter...i stort sätt är det så att historia repeterar sig, om och om igen...
Mänskligheten har alltid varit krigiska barbarer, avundsjuka…vad har människan lärt av krigande och dödande? Ingenting. Idag krigas det lika mycket, det dödas lika mycket. De sista modet tycks vara politiska mord, som hela mänskligheten tycks acceptera. Hur skulle et reagera? Dom skulle troligen betrakta människan som små ointelligentta kryp som inget värde skulle ha...
-

16 April 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Mänskligheten lär ingenting av historien

04:21

Av historien lär vi oss att vi ingenting lär av historien. 
- (G Bernard Shaw)

 

Mänskligheten har alltid varit krigiska barbarer, avundsjuka…vad har människan lärt av krigande och dödande? Ingenting. Idag krigas det lika mycket, det dödas lika mycket. De sista modet tycks vara politiska mord, som hela mänskligheten tycks acceptera.
-

16 April 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Är det roligt att arbeta?

14:23

Om det vore så roligt att arbeta som många påstår, så skulle borgmästaren hugga sin ved själv.”
- (Svenskt ordspråk)

Jag har hört många påstå att det är mycket roligt att arbeta och att dom  skulle inte stanna hemma ens om dom fick så mycket pengar att dom klarade sig...Hur tråkiga och monotona deras arbeten än är, påstår dom att dom skulle arbeta.
Det finns många som vågar inte erkänna för andra att egen ledig tid är den bästa tiden...Dom kanske tror att man tyckte att dom var lata...Dom  bryr sig vad andra tycker om dom, därför vågar dom inte ge ett ärligt svar...Sådana människor skall man vara försiktig med, dom pratar ju inte helt ärligt.
-

14 April 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Att ändra på sin man?

14:19

De flesta kvinnor börjar med att försöka ändra på karln, och när de gjort det tycker de inte om honom.
- (Marlene Dietrich)

Varför skall man ändra på sin man eller sin kvinna? ..Låt den andre vara...Man kan ju påpeka om det skulle gälla några viktiga saker...Men att försöka ändra på sin partner helt och hållet till sådan som man inbillar att den andre skall vara, är nedrigt gjort...Både kvinnor och män bör lära sig att bli tolerantare mot varandra, toleranta mot andra...Man kan ju inte ändra på andra människor i inbillningen att bara ens eget sätt är den enda rätta.
Det finns så många personligheter som det finns människor på planeten Jorden...Alla kan inte vara som du...Alla människor är unika.
-

14 April 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Ju mer mannen dricker, desto vackrare tycker han att alla blir

05:22

Alkohol har en märklig effekt på kvinnan. Ju mer man dricker, desto vackrare blir hon.
- (ordspråk)

Alkohol har förmågan att göra både mannens och kvinnans  ögon svaga, ibland halvblinda...Mannen och kvinnan tittar då som genom  solglasögon...Skulle tro att det samma gäller för drickande kvinnor och män, ju mer dom dricker, ser dom männen manliga och fina och kvinnorna fina och vackra.
Det bästa är att inte dricka alls eller dricka måttligt, eller hur? ..För mycket alkohol är som en katastrof, ett dåligt skämt.
-

6 April 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Kan du förlåta?

05:17

”Den som förlåter utan att glömma har aldrig förlåtit.”
- (Italienskt ordspråk)

Man glömmer inte, man glömmer inte varken det positiva eller det negativa som hänt eller sagt...När man blir gammal och gaggig, det är väl då man glömmer?
Förmodligen menas här med glömma att man tjatar inte om gamla händelser, tar inte upp det och fortsätter anklaga eller påminner om händelsen hela tiden.
Man har inte förlåtit fast man kanske sagt att man förlåtit, ifall man påminner om händelsen.
När man har bearbetat händelsen, förlåtit och knuffat händelsen åt sidan, i ett slags minnesbank i hjärnan...Man har alltså inte glömt, men man har förlåtit och iom att man har förlåtit, låter man händelser vara där i minnesbanken...Enkelt eller hur?
-

6 April 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Acceptera sig själv, men inte andra?

03:28

Det är lättare att acceptera att man själv är som man är – än att andra är det.
- (kloka ord)

Man vill inte se sina egna fel...Man vill inte erkänna sina egna fel, inte för andra och inte för en själv...Man har alltså en falsk bild av sig själv... En förskönad bild...Och man kanske säger att jag är bara sådan, acceptera det.
Men när det gäller andra människor, då vill man inte acceptera dessa människor sådana dom är...Utan man vill ändra på dessa människor...
Det är oftast spegling, man kanske speglar sina egna fel och brister hos andra eller inbillar att man ser fel hos andra, fast egentligen handlar det om ens egna fel och brister.
-

 

1 April 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Är du först någon gång med något?

09:15

Man kommer aldrig först genom att gå i andras fotspår.
- (Okänt ursprung)
 

Om man följer hela tiden andra, citerar andra och går i andras fotspår, är man aldrig först...Man är då bara en blek kopia av någon, en kopia utan egna ord, utan egna handlingar.
Men om du vågar vara en pionjär, först av alla, då är du den första
-

20 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Vill du alltid ha sista ordet

09:07

Vill du alltid ha sista ordet, talar du snart med dig själv.
- (ordspråk)

Om du alltid vill ha sista ordet, kommer du inte ha många att prata med...Du blir lämnad ensam, nästan ensam...Kloka människor lämnar dig, för det är ingen mening att diskutera med dig, för du lyssnar inte vad andra säger...Det enda som betyder något för dig, är dina enga ord, dina egna åsikter...Bara lika envisa tjatare fortsätter tjata med dig...Du missar alla kloka människor...Men är det inte så att lika leker bäst med varandra? ..Kloka med andra kloka och tjatare/dum med andra tjatare/dumma. Så är det.
-

20 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Säger du vad du tänker?-

09:03

Tänk på vad du säger, så du inte säger vad du tänker.
- (ordspråk
)

Om man inte tänker det minsta på vad man säger till andra, säger man sådant som man tänker...Alla vet vi ju hurudana tankar människan har...Våra tankar är oftast mycket negativa och kritiserande och elaka...Men vi säger inte det vad vi tänker...Vi är alltså oärliga...Men samtidigt är vi medgörliga, emotionella och sociala...Vi flesta alltså väljer våra ord, t.ex att inte såra andra.
Medans det finns vissa som vräker elakheter ur sin mun, sådana tänker inte det minsta på vad dom skall säga...Då är det lätt att såra andra, vara elak.
-

20 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Framtiden och det förflutna

21:31

Den vise bygger inget hopp om framtiden och ångrar ingenting i det förflutna.
- (ordspråk)

Visst kan man fantisera vad som helst, men det är inte det samma som att vilja ha det så i framtiden...Det är hälsosamt att fantisera...Men det är ohälsosamt att vänta för mycket av framtiden.
Det är meningslöst att ångra det förflutna, hänt är hänt...Man måste acceptera sin förflutna, det är ju ens historia och den innehåller både gott och ont...Sådant är livet.
-

16 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Tål du kritik?

21:28

För att undvika kritik, säg ingenting, gör ingenting, var ingenting.
- (E. Hubbard)

Om du tål inte kritik, är det bäst att du säger inget, gör inget, var ingenting...Gör dig så osynlig som möjligt...För vad du än säger och gör, kommer du alltid att få kritik av någon...För ingen är perfekt. Och allt kan tolkas.
-

 

16 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Dina fel, andras fel

04:13

Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna
- (Kinesiskt ordspråk)

Oftas brukar det vara så att man kritiserar friskt andra människors fel, men tror att det egna felet existerar inte och därmed kan man inte ta emot kritik...Men om man kritiserar andra, bör man också tåla kritik som är riktad mot en själv.
-

11 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Sunt förnuft är inte vanligt

01:52

Vanligt sunt förnuft är inte särkilt vanligt.
- (Voltaire)

Tyvärr verkar det så att mänskligheten lider brist på sunt förnuft...Detta visar t.ex alla, konflikter vänner emellan och världsliga konflikter, rasism, främlingsfientlighet, mm.
-

8 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Lever du idag, i nuet?

01:49

Mycket få människor lever idag – de flesta gör förberedelser för att leva imorgon”
- (Jonathan Swift)

Majoriten lever för att förbereda, morgondagen, semestern, kommande helgen, vad dom skall handla, mm mm, osv osv...Mycket av deras tid går att palera att tänka på morgondagen...Dom har inte mycket tid att leva, leva idag i nuet, dom har ytterst lite tid att njuta av livet i lugn och ro...Måste vara oerhört jobbigt att leva så stressigt och i morgondagen...
Lär er leva i nuet, lär er att njuta av livet...Släpp er fria från tvågnet att tänka på hela tiden morgondagens sorger.
-

 

8 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Rökare lever farligt

23:05

Rökare är som vanliga människor, fast inte lika länge.
- (ordspråk)

Rökare förkortar sin livstid...Tobaken förkortar livet med lera år...Rökare lever inte lika länge som icke-rökare...Generellt alltså.
I början lever rökare som vanligt...Med tiden börjar rökare käna av sin rökning i hälsan...Rökning ger en massa gifter som förkortar levnadstiden.
Sluta röka...Varför dra gift in i dina lungor? ..Det går att sluta röka. 🆗
Var hård och bestämd mot dig själv, då klarar du att sluta röka...Du kommer att må bättre efter att du slutat röka.

-

3 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Det är bättre att prisas av några få kloka än att hånas av många dumma

23:02

Det är bättre att prisas av några få kloka än att hånas av många dumma
- (Cervantes)

Det känns skönare när man prisas av några få kloka människor...Men att hånas av många dumma människor känns inte trevligt.
Människor som gillar mångkultur och EU och globalisering, brukar hånas av många dumma människor som är emot invandring och synnerligen emot invandrande muslimer...Muslimer brukar hånas av samma skara av många dumma muslim-hatare.
Av detta framgår det att t.ex Europa innehåller en hel massa dumma människor som inget annat kan än att håna andra människor.
-

3 Februari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Artighet kan dölja naturliga impulser

14:13

Artighet är konsten att dölja sina naturliga impulser.
- (Okänd)

T.ex 1. En kvinna tittar på väninnan och säger: ”Vilken ful frisyr du har idag.” Där finns ingen artighet, bara rak och åsikt.
T.ex 2. En kvinna tittar på väninnan och säger: ”Du har håret annorlunda idag, varför?” Det där var väl artigt, en fråga utan kritik.

- Impulsen att säga rakt ut att hon tycker att väninnans frisyr är ful, kan sägas artigt genom att undra, varför denna nya frisyr idag.
Impulsiv prat kan skapa konflikter...Att vara mycket impulsiv i sitt prat, kan vara sårande och göra andra olyckliga...Man kan även göra en massa saker impulsivt, saker som inte är särskilt bra.
Det gäller alltså att inte vara alltför impulsiv, men inte en ständig artig heller. Någonting mittimellan...Lagom är bäst
-

14 Januari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Sunt förnuft

00:56

Man kan ta examen i snart sagt allt – utom i sunt förnuft.
- (Carl Kempe)

Man kan inte köpa sunt förnuft...Man kan inte hyra sunt förnuft...Antingen har man sunt förnuft eller inte...Kan man då lära ut sunt förnuft? ..Troligen inte, inte iaf helt och hållet...Man kan tillrättavisa, visa vägen, peka åt rätt håll....Men trots det måste alla klura ut själva vad som är sunt förnuft.
Många har mycket sunt förnuft, t.om att dela för andra, om man kunde dela sunt förnuft till andra...Men går inte att dela ut sunt förnuft...Man måste själv klura ut vad som är sunt förnuft i livet, i en eget liv.
Ett är iaf säkert, rasism och främlingsfientlighet och höger-extremism, är inte sunt förnuft.§
-

12 Januari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Alla blir äldre

15:41

Alla vill leva länge, men ingen vill bli gammal.
- (ordspråk)

Människan älskar livet...Vem vill bli gammal? ..När man blir gammal, känner man av livets slutskede i sina tankar.
Sedan finns det dom som vill inte se gamla ut...Dom är rädda för lite rynkor och grått hår...Därför låter dom kniven och botox, ta bort rynkorna...Dom vill behålla ungdomlig utseende.
Alla blir gamla, och det syns på alla...T.om dom som opererat sig, ser man att dom är inte längre unga...Det är människans natur att åldras... Så är naturens lag, man blir äldre...Det är bara att acceptera... Acceptera åldrandet och må bra, det är bra för hälsan och psyket.
-

 

2 Januari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Du vill inte ha mig

15:37

Vill du inte ha mig som jag är – så är det inte mig du vill ha.
- (ordspråk)

Den som hela tiden vill ändra på andra, vill inte ha dessa människor i sin närhet...Dom vill istället ha någon dom drömmer om...Dom vill förändra den andre...Det är då inte gillande, utan det är ogillande...
Om man tycker om någon, då accepterar man den människan sådan som han/hon är.

- Ha detta i minnet nästa gång när någon försöker ändar på dig...Ingen vill ändra på den man tycker om.
-

 

2 Januari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Den som gör något gör det

13:43

Den som kan något gör det, den som inte kan något undervisar.
--(George Bernard Shaw)

Att du kan, bevisas genom att du gör det...Med dina handlingar visar du att du kan att du är kunnig...Då behövs det inget skryt heller att du kan, för alla kan se att du kan...Den som kan, gör det...Att göra det är bevis nog att du kan.
Hur är det då med den som bara undervisar andra och säger gör si eller gör så? Den människan kan inte...Den människan försöker intyga andra att han/hon kan genom att undervisa andra hur det skulle vara bättre att göra det eller det... Kunskapen fattas hos den människan,..Han försöker vara kunnig genom andra... Den människan är olycklig i sitt okunnande.
Alltså, akta dig för att befalla andra att göra si eller så...Lev ditt liv själv och låt andra leva sina liv...Om ingen frågar efter dina råd, var tyst, undervisa inte...Du gör dig bara löjlig genom att undervisa.
Den bästa undervisningen är det att du gör det själv i ditt eget liv och genom det visar du andra att du kan.
-

 

1 Januari 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Låt inte din eld slockna

02:08

Man ska akta sig för att ha så många järn i elden att den slocknar.
- (Okänt ursprung)

Att stressa att ha för mycket att göra, att vilja göra mycket och allt detta nästan samtigigt, gör att du får brottom att hinna med allt...Du blir stressad, du börjar må dåligt, även din omgivning börjar må dåligt på grund av att du sprider din negativ energi för dom som står i din närhet.
För att undvika detta, måste du stanna upp...Strunta i alla måsten, lugna dig, allt det du vill göra stannar kvar, dom springen inte bort från dig...Du kan göra nästan allt imorgon, eller övermorgon eller någon annan gång i framtiden...Och tänk efter, vad är viktigt...Lär dig prioritera...Prioritera dig först, allt annat kan vänta eller bli ogjort...Det är inte värt att bli sjuk av stressandet.
-

18 December 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Bry dig inte om en ”dåres” prat

02:01

Den som kommer med dåliga argument bekämpar man bäst genom att låta honom prata på.
- (Alec Guinness)

Bästa sättet att reagera på illa-sinnad prat/skriverier, är att ignorera det...Den ”elake” väntar ju att folk skall bli arga på han/hon, så att den ”elake” får fortsätta att sprida sina negativa vibrationer.
Ett annat sätt är att ”mata inte trollen”...När trollen får ingen mat, tystnar dom så småningom och kanske går dom annanstans efter mer mat.
Felet dom flesta gör, är att man matar trollen, man blir arg, man låter trollet suga energi från en...Tills man kanske en vacker dag upptäcker att det är meningsöst... Och många låter dom ”elaka” suga sin energi genom att prata med dom eller svara på deras skriverier.
Jag har för länge sedan upptäckt att det är ingen mening att låta rasister och islamofobister suga min energi, inte heller låter jag trollen suga min energi och inte heller avundsjuka kvinnor tillåter jag inte ta energi från mig...en liten stund känner jag ilska, men det går snabbt över...Jag håller mig borta från sådana. försöker iaf...Kan läsa vad dom skriver, men svarar aldrig på deras tal eller skriverier. Däremot kan jag skriva om dom t.ex i bloggen, men då utan att tappa min energi.
-

18 December 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Lever du idag, eller i framtiden?-

01:58

”Mycket få människor lever idag – de flesta gör förberedelser för att leva imorgon”.
- (Jonathan Swift)

Det bästa är att leva så mycket som möjligt i nuet, alltså idag...Om du planerar hela tiden, planerar din framtid, lär du få planera hela tiden...När har du då tid och ork att leva? ..Alla dina krafter och tid går att planera för framtiden...Vad är det för liv? Stress och åter stress, det är vad det är.
Vad är det för liv att jobba 11 månader som en galning, spara pengar för semestern, bilen, kläder...Stressa sedan under din semester, du måste ju hinna mycket eller hur...Sedan är det dags igen att jobba och börja planera för nästa års semester, spara, jobba…
Tänk vad skönt att kunna leva varje dag...Låta bli allt planerande...Bara leva och njuta...Är semestern värt det att man stressar och planerar.
-

 

18 December 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Uppriktighet

15:21

Uppriktighet är inte att säga det man tänker utan att mena det man säger.
- (Hypolite de Livry)

Uppriktighet kan man även jämföras med yttrandesfriheten...Även dom som säger i yttrandesfrihetens namn elakheter, kränkningar, pekanden, rasism, mm, säger sig vara uppriktiga och har rätten på sin sida att använda yttrandesfriheten...Men ofta vill dom inte ta ansvar för det dom säger, dom skyller ifrån sig hela tiden och påpekar att dom bara säger sanningen.
Det bästa är att säga/tala, så att man kan senare stå vid sina ord...T.ex rasister skriver ofta hur hemska muslimer är och länkar till terroristerna... Man får bilden då av att alla muslimer är terrorister...När man påpekar detta till hatarna, skyller dom ifrån sig att det är bara muslimer som är terrorister, brottslingar, men jag är inte rasist, säger dom, mm...Men dom har ett stort intresse att sprida alla nyheter om muslimer som är negativa nyheter. Inte en endaste positiv nyhet om muslimer kommer dom med. Vad är det då annat än hatkampanj mot muslimer, mot Islam...Och dessa hatare säger sig vilja informera andra, hur muslimer är...Men dessa hatare är ju inte uppriktiga, dom vågar inte stå för det vad dom är, vad dom gör.
Uppriktighet är ju att säga det och även mena och stå för det vad man säger...Uppriktighetens mening är inte heller att såra, hata, kränka, illasinnad prat, mm...Man måste lära sig att kommunisera intelligent och inte vräka ur sig vad som helst och hur som helst.
-

10 December 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Du har det så som du tar det

15:19

Det viktiga är inte hur du har det, utan hur du tar det!”
- (Leena Kristina Tuulse)

Allt, precis allt känns så som du reagerar på allt...Du kan reagera negativt, då tycker du att du har det inte särskilt bra...Eller du kan reagera positivt och då kommer du att tycka att du har det bra...Våra reaktioner avgör hur vi känner, vilka känslor vi får...Håll med att man mår mycket bättre ifall man kan se något positivt även i det negativa.
-

10 December 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Går du i andras fotspår?

15:16

Man kommer aldrig först genom att gå i andras fotspår.
- (Okänt ursprung)

Genom att så ofta som möjligt, gå sina egna vägar, går man framåt på egna stigar... Men är du en evig efterföljare, då har du ju inga egna vägar, du vågar inte gå egna vägar, är rädd för att initativ...Genom att vandra i andras fotspår, hittar du inget eget...Det krävs mod att våga vandra ensam på egna stigar.
-

10 December 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Hjälp dig själv

15:06

Ingen kan hjälpa den som inte hjälper sig själv.
- (Finskt ordspråk)

Det finns människor som alltid säger till andra att gör si eller så...Och så finns det människor som har fastnat i att hela tiden tycka synd om sig själva, det är dessa som folk försöker hjälpa...Men man kan inte hjälpa en, som ännu inte har fått instinkten att han/hon måste hjälpa sig själv...Först finns bara elände, man tycker synd om sig, klagar hela tiden, lever med destruktiva tankar hela tiden, allt är negativt...Den människan är låst i negativitet, ingenting annat existerar för dom än bara negativa tankar...Försök hjälpa en sådan, dom blir sura och tar det som kritik ifall man föreslår att han/hon kan göra istället så eller så....Dom vill fortsätta att tjata och tjata om sina problem, tycka synd om sig själva...Just då är det negativa som fyller dom helt och hållet, så vill dom ha det jut nu...Dom kan inte se något positivt i det andra säger till dom...Dom kan t.om göra slut på bekantskapen, så sura kan dom bli...Det kan ta lång tid för dom att bli lite positivare...Negativitet har slukat all deras kraft...Den enda hjälpen är att hjälpa sig själv, lyssna vad andra säger, försöka hitta en väg ut ur från sina destruktiva och negativa tankar...Vännerna kan tröttna på att umgås med en som hela tiden är negativ.

Har erfarenhet av detta...en gammal arbetskamrat, en kvinna var ofta sjuk...prate till slut nästan enbart om sina sjuksomar och påhittade sjukdomar...jag gjorde en gång i telefon felet att jag gav ett råd till henne utan att hon frågade efter något råd...hon slängde luren i örat på mig och sedan dess har vi inte sett eller pratat med varandra.
-

 

10 December 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Vilken varg matar du? Den gode eller den onde vargen?

04:17

”En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
- Han sa: ”I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.
- Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit”.
- ”Vilken varg vinner?”, sa barnet.
Den du matar”, sa den gamle mannen.”
- (från nätet)

Båda vargarna finns hos alla människor, alltså vi är både goda och onda...På nätet, synnerligen på forum, ser man att oftast matas den onda vargen...Varför? ..Verkar som att matningen av den onde vargen skapar oreda, kaos, diskussioner och deltagarna får användning för sin egen varg att yla och bita den andra vargar...Är inte människan som en varg? ..Lever helst i flock med en ledarevarg?.. I flocken råder för det mesta sträng hierarki...Man måste kämpa för sin plats i hierarkin... Vargarna ylar...Dom goda vargarna syns knappast, alla dras till dom onda vargarna och därmed släpper man fram den onda vargen hos sig själv.
-

 

10 November 2018  | Länk | t | 0 kommentar
En vän stannar, andra försvinner

04:13

En vän är en person som kommer när andra försvinner.
- (Walter Winchell)

Det är specielt då när man har svårigheter, eller mår annars dåligt, som ens sk vänner sticker iväg...Bara dom trognaste stannar kvar, dom som är ens riktiga vänner...Men här måste man komma ihåg att inte ens riktiga vänner orkar lyssna negativ och eller annan självdestruktiv prat hela tiden...Vänskapen måste innehålla även annat än bara negativ prat om egna problem eller kritik mot andra människor...Hur man än betraktar sina vänner som sina vänner, är det inte rättvist mot vännerna att förgifta deras liv med ditt eviga negativa babbel...Det är få som vill hela tiden ta emot en annans negativ energi och samtigivt ge bort sin egen positiva energi till den negativa...Negativitet suger kraften, negativitet lämnar oss svaga och matta...Därför bör alla se till att inte drabbas av den negativas negativa energier alltför mycket, eller alltför länge.
-

10 November 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Vad är en erfarenhet?

01:41

”Erfarenhet är inte vad som händer dig, det är vad du gör med det som händer dig”
- (ordspråk)

Det kan hända mycket med ens liv...Men det som händer dig, är inte erfarenheter...Hur du reagerar på det hända, det är din reaktion som är din erfarenhet av händelsen...Händelsen kan ge dig en positiv erfarenhet, eller en negativ erfarenhet...Om du reagerar positivt och sökande och har förståelse att man kan även vända en negativ händelse åt det positiva, om inte helt och hållet, så iaf lite, så att det känns bättre...Det är då en bra erfarenhet, som lärde dig att bearbeta det hända och må bra, oavsett om händelsen var bra eller dålig.
Du kan även skapa dig en negativ reaktion av alla händelser.
Vad säger detta? ..Att du själv bestämmer hur du reagerar och därmed skapar du själv antingen dina positiva elle negativa erfarenhetern i ditt liv...Så det är meningslöst att försöka skylla på händelsen...Det är din alldeles egen reaktion, som avgör, hurudan din erfarenhet kommer att bli.
-

 

31 Augusti 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Åsikterna är som spikar

01:36

Åsikter är som spikar. Lätta att slå i, svårare att dra ur.”
- (Arne Hirdman).

Ni må tro att jag log när jag läste denna citat...Det finns väl inte så mycket att säga om detta...Det är hur klart som helst, att åsikterna är svåra att dra bort, som visdomständer, eller som spikar...Vi vill mycket gärna övertyga andra att just min eller din åsikt är den rätta åsikten... Och själva har vi svårt att ändra på våra egna åsikter...Vad beror det på? ..Är vi envisa? ..Känner vi oss mindrevärdiga ifall någon skulle lyckas ändra på våra åsikter? ..In i det sista kämpar många för att få behålla sin åsikt.

Allt det där beror på nog att åsikter är inte fakta...Åsikter är bara åsikter... Alla åsikter kan ha delvis rätt och delvis fel, det beror på...
Sååå spikarna sitter hos oss, stadigt, hårt, fastlimmat…spikarna, åsikterna, är som kläderna vi bär...Kläderna vi kan byta ibland till nya kläder...Våra åsikter gör oss till det slags människor vi är.
-

31 Augusti 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Sällsynt fågel, en udda människa

06:32

Hur kan vi vänta i dagar på en sällsynt fågel, men vända bort blicken när vi möter en udda människa?”
- (www.sverigesinre.nu).

Visst är det konstigt att det finns människor som beundrar och blir glada över att se en sällsynt fågel, dom kan t.om vänta i timmar, i dagar, för att få se fågeln...Men dom kanske tål inte udda människor, handikappade, invandrare…Dom värdesätter en fågel mer än en människa...alltså vissa av dom gör det...Det sitter ett slags ondhet hos sådana människor, vill jag påstå.
- Men denna, aforism, tänkvärda ord, kloka ord, säger mycket, säger något klokt...Något som man bör tänka, se efter sina egna tankar, städa i sitt innerta kanske.

 

16 Augusti 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Ett dåligt samvete

08:51

”Ett dåligt samvete är dock i stånd att göra livet intressant.”
- (Sören Kierkegaard).

Det är ju så att mycket av det som är förbjudet, verkar väldigt intressant...När man gör något förbjudet, kan man få senare dålig samvete...Men trots dålig samvete, gör man förbaskat väl mer förbjudet just på grund av att det förbjudna känns som kryddan i livet...Lev väl, lev bra, håll dig till lagen, ha bra moral, men krydda livet ovanpå med lite av det förbjudna, använd det förbjudna som socker, krydda ditt liv med sockrad förbjudna...Sockrad i den mening att det förbjudna behöver inte vara allvarligt...Det finns ju en massa förbjudet, fast det är inte olagligt på något sätt...Det torra osockrade livet kan kännas tråkigt för många, därför är frestelseen stor att krydda livet med det förbjudna…utan att det skulle vara hemskt...Andra, vissa kan tycka att det är hemskt, men var och en har sin moral…

 

5 Augusti 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Är du rädd att skaffa ovänner?

08:48

”Den får aldrig några vänner, som är rädd för att skaffa sig ovänner.”
- (ordspråk).

Den evige fjäskaren, får aldrig några riktiga vänner...Vänner får man inte genom att fjäska, genom att inte våga säga sin åsikt, genom att hela tiden hålla med….Det flesta människor uppskatta sanningen, ett öppet talat åsikt...Var inte rädda för att prata...Man behöver inte hålla med hela tiden...Att lyssna på kritik, skvaller eller annat illasinnat prat utan att våga säga sin mening, är detsamma som att du håller med... Tystnad talar för sig...Tänk på det.

 

5 Augusti 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Att spela roll-lekar i livet

13:49

”Älskling, jag undrar om du inte spelar en för stor roll i ditt liv.”
- (Sacha Guitry)

Det flesta människor spelar roller i livet, i sina egna liv...Det är endast små barn som är naturliga...Barnet lärs ju att spela roller...Ju äldre barnet blir, desto mer roller spelar han/hon...Hela livet går på att skådesspela med sitt liv, antingen så som man själv vill visa sig utåt, man anstränger sig att visa just den eller den rollen till andra, eller så spelar man roller som andra väntar att du skall spela...Ett exempel, vara vän med alla, det är en roll den människan tagit, en roll som kan inte spelas hur länge som helst...Alla spelar vi mer eller mindre, vissa mer och vissa mindre...Ett gått råd, spela så lite som möjligt...Våga vara lite mer naturligare, dock utan att såra andra...Svårt? ..Jovisst... Men det går.

 

3 Augusti 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Det mest eftertraktade tycks vara det som är förbjudet

13:44

”Den största njutningen i livet är att gör det andra säger att man inte får göra.”
- (ordspråk)

Det är som med det Bibliska förbjudna äppelträdets frukt...Det förbjudna suger…mer eller mindre är det så...Det är ju så mycket som är förbjudet i lag...Vissa förbud handlar om helt vardagliga ting, personliga saker som t.ex att försöka få sig ett bättre liv, eller allmänna saker som mer eller mindre handlar om hela samhället...Och så finns det en massa moraliska frågor, vissa är bra, vissa mindre bra, är det bra eller dåliga moraliska frågor, beror på vem man frågar...Jorden har ju inte en och samma moral...Även kulturer är olika...Uppfostran är olika för alla barn...Det kan man inte komma ifrån...Det är därför vi handlar olika, tänker olika, har olika moral, olika sätt att leva...Det skall man acceptera...Man kan faktist inte vänta sig att alla är som jag, du eller du…
- Så det bästa tycks vara att se till man skadar ingen annan varken psykiskt eller fysiskt...Det bör räcka som världens lag och eller moral.
 

3 Augusti 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Skäller hundarna efter dig?

14:57

”Hundarna skäller, men karavanen drar vidare.”
- (arabisk ordspråk).

Det innebär att fast du får skäll, andra skäller på dig, du lyssnar ett tag, sedan går du vidare...Du har lyssnat, tagit till dig det andra skällt på dig, men du har inte stagnerat fast i skällarnas våld och gnäll, utan du har haft förmågan att gå vidare, lämnat skällarna bakom dig...Du har inte blivit ”skadad” heller, du tål att skällarna skäller...Det är då du som kan liknas med en karavan som drar vidare och dom skällande hundarna är dom som klagar på dig...Tänk om alla kunde vara så där starka?

 

1 Augusti 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Dränk inte dina sorger i spriten

14:53

Vi dricker för att dränka vår sorg. Men sorgen är bra på att simma.”
- (Tyskt ordspråk).

Många dricker alkohol, för att glömma sina sorger, bedöva sina sinnen... Hjälper det? ..Bara för stunden...När du blir klar i hjärnan igen, finns dina sorger med dig iaf...Ser du, dina sorger kan simma jätte bra i alkohol...Dina sorger tål alkohol, men du tål inte alkohol...Därför är det meningslöst att försöka bedöva dina sorger med alkohol...Ta dig i kragen, ta sorgerna modigt, med tiden kommer sorgerna att blekna... Det behövs alltså inget alkohol...Att ta alkohol till hjälp, bevisar bara att du är svag, svag i sinnet…Höj dig över din svaghet, lev livet utan alkoholberusning....Sörj så mycket du behöver sörja...Att sörja, det är naturligt...Det är lika naturligt som att tiden leker alla sår...Tro mig...Det är så.

 

1 Augusti 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna

04:34

”Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna”
- (Kinesiskt ordspråk).

Tänk om alla gjorde det? ..Då skulle det vara mycket behagligare här på Jorden...Och alla vet vi varför vi kritiserar varandra? ..Vi människor har det lite svårt att erkänna våra egna fel, inte ens för oss själva och ibland är vi inte ens medvetna om alla våra egna fel...Men desto bättre ser vi andras fel och ofta är det dessutom så att felen vi ser hos andra, är fel som även vi själva har...Vi alltså speglar...Vi använder andra som speglar för våra egna fel...Varje gång du känner lust att kritisera någon, granska först dig själv, förmodligen har du precis samma fel själv och då kan du försöka förbättra dig...Var försiktig med personlig kritik till andra.

 

29 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Är du missnöjd med andra?

04:31

Vi är aldrig mer missnöjda med andra än vad vi är missnöjda med oss själva”.
- (ordspråk)

När man klandrar och är missnöjd med andra människor, innebär det oftast att man egentligen är missnöjd med sig själv...När man är inte nöjd med sig själv, kan man omöjligt vara nöjd med andra människor... Så som du beter dig mot andra, så är du själv...Det är många människor som tänker inte på det där...Dom tror att dom är såååå bra jämfört med andra och därför klandrar dom hela tiden andra...Dom har inte ännu förståt att felet ligger hos dom själva...Hur skulle man kunna förstå detta? ..Man måste nog själv komma på att förändra sig själv och låta andra vara ifred.

 

29 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Varför talar du illa on andra?

04:27

”Den som talar illa om andra i din närvaro, talar illa om dig i din frånvaro.”
- (ababisk ordspråk).

Vad kallas det? ..Att man skvallrar negativt om andra bakom deras ryggar...Vissa gör ibland så, medans andra pratar illa om andra hela tiden...När man hör illasinnat prat om andra individer, bör man ta det med en nypa salt...Alltså inte tro på allt vad den illasinnade pratar skit om andra...Ta in det genom det ena örat, men låt det gå ut genom det andra örat...Låt det alltså inte stanna hos dig...Man skall akta sig för illa sinnat skvaller...Man kan skada andra med det...Vill du verkligen skada andra genom att prata illa om andra eller sprida ditt elaka skvaller vidare och även göra likadant med andras elaka skvaller? ..Varför släpper man sådant ut ur sin mun? ..Sensations känslan, lust att skvallra, låta andra veta hurudan man tror att den eller den personen är, man kanske uppfattar sig själv som en informationskälla, osv osv…SLÄPP sådant, bli istället positiv.

 

29 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Har du lärt dig något om världen?

07:21

En man som ser världen på samma sätt när han är 50 år som när han var 20 år har slösat bort 30 år av sitt liv.
- (ordspråk)”
.

Det där stämmer även på oss kvinnor, tro inget annat...Denne typ av människa säger säkert att han har barnasinnet kvar. Visst...Barnasinnet kan man ha kvar, men med åren har man ju ha lärt något nytt om världen...Det är inte att ha barnasinnet kvar ifall man inte lärt något nytt om världen...Världen står ju inte stilla, världen utvecklas hela tiden...Om man ser världen likadan som 50 årig, då när man var 20 årig, är det du själv som stått stilla, världen har ändrat sig, men inte du... Du går fortfarande i dina ungdoms-stigar...Du har mycket att lära dig fast du är redan 50 år

 

27 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Livet är en tragedi på nära håll, men en komedi sett på håll

07:17

Livet är en tragedi när man ser det i närbild, men en komedi sett på håll”.
- (Charlie Chaplin).

Mycket slående uttryck faktist...Jag tänker nu på en gång dessa invandrare som skäller på andra invandrare på nätet, i sina bloggar... Deras skriverier verkar först mycket tragiska, stora ord, men tragiska... Efter ett par minuter när man läst deras tragiska skriverier, börjar jag le och skratta åt deras skriverier...Det är då som komedi...Det är då man kan se det komiska i dessa invandrares gnällande över andra invandrare...Vissa Europeiska/skandinaviska invandrare i Sverige anser sig vara bättre lämpade att bo i Sverige än t.ex muslimer/araber... Det komiska ligger i det att dessa skällande invandrare försöker lyfta upp sig själva i andras ögon, kanske t.om vill dom fjäska för SD...Många många andra händelser/tragedier ter sig som komedi sett på håll...Specielt då dessa händelser/tragedier tar över gnällarnas psyke helt och hållet, det är då dessa gnällare kan bli samhällsfientliga, fientliga mot andra grupper av människor.

 

27 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Kör försiktigt

07:13

Kör försiktigt. Kom ihåg att det inte bara är bilen som kan återkallas till sin tillverkare.”
- (Consumer´s Digest)
.

Vilket passande citat i snöstormen...Tösnö, då det är halt...Det är halt trotoarer, det är halt på vägarna...Det är halt även vid minus-grader... Bildäcker slirar ju i snön...Även i starkt solsken på sommaren hetta kan bilisten bli trött eller bländad av solen...Så det gäller för bilister att köra försiktigt...Det är ju inte bara bilen som kan sluta fungera, gå sönder, även människor kan skadas eller dödas av bilister ifall bilen slirar, om man tappar kontrollen över bilen, då är människorna där ute på vägarna i fara, inte bara dom, utan även dom som finns inne i bilen...Olyckor händer lätt... Kör sakta, tänk på dina medmänniskor...Du hinner hem, hemmet springer inte ifrån dig, så ta det lugnt med bilen i denna snöiga vinterdag.

 

27 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Livet är som en chokladask

07:10

Livet är som en chokladask. Du vet aldrig vad du får.”
- (anonym)
.

Choklad innesluten i en ask eller sedan är i asken innesluten i glittrande papper, kan man inte veta man man får...Det var man får, är då som en överaskning.
- Likadant med livet, man kan inte spå sin framtid.. Det vad morgondagen sedan har med sig, blir en överaskning.
- Iofs skulle det vara otrevligt att veta sin framtid...Det bästa är att vara ovetande...Man kan ju alltid försöka ta det  bästa bitarna från livets chokladasd...Försöka leva bra och på så sätt hitta livets godaste chokland.

 

27 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Ställ krav på dig själv

07:06

”Den ädle ställer krav på sig själv, den simple ställer krav på andra.”
- (ordspråk)
.

Krav skall man ställa på sig själv...Leva så att du tycker dig vara en bra människa...Utan krav på dig själv, skulle du kunna göra omöjliga fel saker eller annat som klassas fel...Tyvärr det finns individer som enbart ställer krav på andra, precis som om alla andra måste leva si eller så, men själva får d leva loppan.

- Den kloke har förståt att det vad man ställer krav på andra eller kritik, är oftast spegling, man speglar sina egna fel och brister hos andra, men ovetandes, omedveten, man är inte medveten om sina egna fel... Därför kan den kloke oftas avstå att kritisera andra eller ställa en massa krav på andra.
- Hur som helst, världen tyck vara full av okloka människor, det kritiseras friskt, det ställs krav på andra men inte på sig själv...Många anser att deras åsikter är det enda rätta, alla andras åsikter fel.  
- Vakna upp, ställ krav på dig själv och låt andra vara ifred.

 

27 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Att få fram det vad man vill ha sagt

02:34

”Det viktigaste är inte hur man stammar, utan att man får fram det man vill ha sagt…”
- (Robert Josefsson)

Det är inte lätt att formulera sig så att alla skulle förstå vad man menar... Och ännu svårare blir det ifall man har noll eller nästan noll förmåga att meddela sig i skrifft eller i tal, sina åsikter, eller det vad man vill säga...Alltid finns det någon som missförstår.
- Men allting hänger ju också med det, vilka saker man vill ta upp och hur intensivt man är och hur ofta...T.ex om du hela tiden kritiserar invandrare eller asyl-politik, kan läsaren, lyssnaren se att du sätter hela din energi att klandra på invandrarna och eller asyl-politiken...När man kritiserar hela tiden asyl-politik, meddelar man faktist då till läsaren, lyssnaren att Sverige bör inte hjälpa alla hjäpbehövanden, hjälpa bara dom som skrivaren talaren anser behöver hjälp.
- Åratal av läsandet av invandrar-kritiker, är det lätt att skilja agnarna från vetet vad gäller dessa talare, skrivare.
- Det gäller alltså att förmedla sina känslor...Nekandet av sina känslor hjälper inget, det du säger eller skriver säger tusen gånger mer om dig själv än den, de, du kritiserar...Det gäller alltså att försöka odla lite empati hos dig, medmänsklighet, lära dig kommunisera utan bakomliggande personliga negativa åsikter.

 

19 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Skämta fram saker och annat

14:24

(kom kom regnet, snälla, kom)

”Det gäller inte att skämta bort saker och ting, det gäller att skämta fram dom.”
- okänd

Ibland har jag råkat träffa skämtande männsikor i irl eller på nätet... Senast på nätet...Han skämtar om allt...När han får kritik, försöker han skämta bort kritiken...Det enda han kan vara lite allvarligare, är att visa mycket kraftfull sin främlingsfientlighet...Annars är det hela tiden skämtande...Han både skämtar fram saker, men skämtar även bort en massa saker...Ingen tar han allvarligt...Hur skulle man kunna göra det?
- Man kan skämta fram saker, efter det måste man ju visa att man menar allvar med det man genom skämt tog fram...Annars är det inte trovärdigt.

 

6 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Livet = tragedi och komedi

14:18

(kallar på regnet) kom. kom kom

”Livet är en tragedi när man ser det i närbild, men en komedi sett på håll”.
- Charlie Chaplin

Mycket slående uttryck faktist...Jag tänker nu på en gång dessa invandrare som skäller på andra invandrare på nätet, i sina bloggar... Deras skriverier verkar först mycket tragiska, stora ord, men tragiska... Efter ett par minuter när man läst deras tragiska skriverier, börjar jag le och skratta åt deras skriverier...Det är då som komedi...Det är då man kan se det komiska i dessa invandrares gnällande över andra invandrare...gnäller precis likadant som svenska främlingsfientliga...Vissa Europeiska/skandinaviska invandrare i Sverige anser sig vara bättre lämpade att bo i Sverige än t.ex muslimer/araber...Det komiska ligger i det att dessa skällande invandrare försöker lyfta upp sig själva i andras ögon, kanske t.om vill dom fjäska för SD.
Många många andra händelser/tragedier ter sig som komedi sett på håll...Specielt då dessa händelser/tragedier tar över gnällarnas psyke helt och hållet, det är då dessa gnällare kan bli samhällsfientliga, fientliga mot andra grupper av människor.

 

6 Juli 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Öppna din dörr

00:53

”När alla dörrar stängs för dig, öppna din egen.
- (okänd)

I ett trängt läge eller i ett fientligt läge, är det ett måste att öppna sin egen dörr och gå vidare...Om man inte gör det, om man bara stannar och börjar älta problemet hela tiden, då stagnerar man...Då har dina ovänner/fiender/problemet, vunnit och du har förlorat...Du har förlorat eftersom du kan inte gå vidare, du har sjunkit i ältandet, du kanske tycker att allt är andras fel...Men så behöver det ju inte vara...Granska dig själv, hitta dina svaga och starka sidor, låt andras dörrar vara stängda för dig...Öppna istället din egen dörr, gå vidare, lämna det obehagliga bakom dig...När du öppnar din egen dörr, kan du hitta många trevliga vägar att vandra...Men som sagt, först måste du lämna det gamla och gå vidare in i det nya...Det krävs mod att gå vidare...Du har mod mer än du kanske tror.

 

21 Juni 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Skvaller

00:50

“Den som ingenting gör är den ende som kan vara säker på att inte begå fel och att inte ibland bli utsatt för skvaller eller löje.”
- (Massimo d’Azeglio)

Om man gör sig osynlig, då kanske slipper man skvaller...När man syns och hörs, då ser och hör andra oss...Det finns alltid skvaller i världen...Skvallret tillhör människans beteende...Ingen människa slipper skvaller...Och alla människor skvallar mer eller mindre...Skvaller kan vara trevligt ifall skvallret är inte menat att skada någon.
- Vad du än säger om en annan, t.ex något positivt, är det ändog skvaller, man pratar om andra ;) men det är positivt skvaller...Om du pratar illa om en annan, då kommer du med negativ skvaller.

 

21 Juni 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Vad sa jag?

05:28

”Jag vet att du tror att du förstår vad du tyckte att jag sa men jag är inte säker på att du fattade att vad du hörde inte var vad jag menade.”
- (ordspråk)

- Det är så lätt hänt att man missförstår det den andre säger...Vissa människor missförstår med flit det vad den andre säger...Och resten förstår inte riktigt det vad den andre sa...Då är det färdigt, det är bäddat för bråk och gräl.
- När man inte förstår vad den andre sa, då brukar man börja tolka det vad den andre sa, tolka det så som man tror att den andre menade men sa inte.
- Kommunikation är en svår sak...Det är svårt att kommunisera...Särskilt på nätet kan det bli stora missförstånd...Det är nog lite lättare att säga sin mening, men att skriva sin menig är mycket svårare.

 

26 Maj 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Artighet

05:24

”Artighet är konsten att dölja sina naturliga impulser”.
- (Okänd)

Om man är mycket impulsiv, då har man inte plats för artighet... Impulserna tar över, man bryr sig inte ifall man sårar någon...Man kanske t.om inbillar sig att genom att prata eller handla impulsivt, behöver inte ta hänsyn vid andra människor...Det är dåraktigt att tänka så...Dåliga impulser kan döda kärleken, vänskapen...Är det värt det? ..Naturligtvis inte...Genom att lära sig uppträda någorlunda artigt, finns det en liten garanti att artigheten låter dåliga impulser inte komma till utan av våra sinnen...Och artighet kan faktist löna sig...Artig uppträdanden skapar förtroende, samhörighet, gemenskapskänsla, mm.

 

26 Maj 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Är du missnöjd med andra

04:37

”Vi är aldrig mer missnöjda med andra än vad vi är missnöjda med oss själva”.
- (ordspråk

När man klandrar och är missnöjd med andra människor, innebär det oftast att man egentligen är missnöjd med sig själv...När man är inte nöjd med sig själv, kan man omöjligt vara nöjd med andra människor... Så som du beter dig mot andra, så är du själv...Det är många människor som tänker inte på det där...Dom tror att dom är såååå bra jämfört med andra och därför klandrar dom hela tiden andra...Dom har inte ännu förståt att felet ligger hos dom själva...Hur skulle man kunna förstå detta? ..Man måste nog själv komma på att förändra sig själv och låta andra vara ifred.

 

24 Maj 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Dina fel och andras fel

04:33

”Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna”
- (Kinesiskt ordspråk

Tänk om alla gjorde det? ..Då skulle det vara mycket behagligare här på Jorden...Och alla vet vi varför vi kritiserar varandra? ..Vi människor har det lite svårt att erkänna våra egna fel, inte ens för oss själva och ibland är vi inte ens medvetna om alla våra egna fel...Men desto bättre ser vi andras fel och ofta är det dessutom så att felen vi ser hos andra, är fel som även vi själva har...Vi alltså speglar...Vi använder andra som speglar för våra egna fel...Varje gång du känner lust att kritisera någon, granska först dig själv, förmodligen har du precis samma fel själv :) och då kan du försöka förbättra dig...Var försiktig med personlig kritik till andra.

 

24 Maj 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Känner du dom andra?

05:46

”Människans ansikten känner man igen i ljuset. Människans karaktär i mörkret”. - (Loste

I ljuset ser man ansiktet, man ser ansiktsminerna, man ser alla kroppens signaler, kroppspråk och man hör rösten...I mörkret ser man inte ansiktet, man ser inte kroppspråket...I mörkret hör man rösten, man hör skillnader i det talade, tonläget...Då kan man avgöra kanske hur den människan är...Man måste lita på röstens nyanser för att avgöra hurudan den människan är...Handlingen, berörningen och rösten säger mycket av, hurudan människan är...Det ögat inte ser, det känner man med örönen och hyn, hörsel och känsel för berörning...Fast om ögonen får också vara med, då är det lättare att säga hurudan den eller den människan är...Är du bra med att avläsa en människa, hurudan han/hon är? ..kan du det där med tyst kommunikation, vibrationer?

 

19 Maj 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Är du rädd att skaffa ovänner

05:42

”Den får aldrig några vänner, som är rädd för att skaffa sig ovänner.” - (ordspråk)

Den evige fjäskaren, får aldrig några riktiga vänner...Vänner får man inte genom att fjäska, genom att inte våga säga sin åsikt, genom att hela tiden hålla med….Det flesta människor uppskatta sanningen, ett öppet talat åsikt...Var inte rädda för att prata...Man behöver inte hålla med hela tiden...Att lyssna på kritik, skvaller eller annat illasinnat prat utan att våga säga sin mening, är detsamma som att du håller med... Tystnad talar för sig. Tänk på det.

19 Maj 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Bevara dina hemligheter

15:06

“Det är bättre att själv bevara sin hemlighet än att låta någon annan göra det.”
- (arabisk ordspråk).)

Om man har hemlisar, är det bästa att låta dom fortsätta att vara hemlisar...Inte ens egna sk. kallade vänner har alltid förmågan att behålla dina hemligheter som hemligheter...Det är ett mänskligt beteende att skvallra...Trevlig skvaller gör inte skada...Men skvaller som skadar är alltid otrevliga...Vi ser hur man gottade i kungens festskandaler eller vad man nu skall kalla det...När man ser att media och bloggar svallrar (även jag skvallrar), då är det lätt att förstå skvaller är svårt att inte föra vidare.
- Så behåll dina hemlisar som dina...Du kan aldrig vara säker att dina hemlisar förs inte vidare till andra...Eller ännu bättre, ha inga hemligheter alls, våga vara öppen, då kan ingen skada dig genom att skvallra om dina hemligheter, när du inga hemligheter har. :) Kommunisera öppet, ärligt.

 

8 Maj 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Fjäskare vill hålla med alla

11:30

”Den som håller sig väl med alla är inte vän med någon”
- (Robinsson-Leif).)

Det finns faktist lite sanning i det där...Det är inte ofta man träffar en som håller hela tiden med alla...Själv har jag träffat några få sådana... Deras avsikt är att vara vän med alla, men på längden brukar dom inte kunna klara av det...Någon gång med tiden, märker man ju att bakom ryggen håller dom med när någon pratar illa om andra...Dom håller med så för att dom vågar inte säga emot, dom lyssnar och nickar...Så gör dom med alla...Till slut kan man inte lita på dom i vissa situationer, för ibland krävs det att alla säger öppet sin åsikt om något...Problemet är att dom själva anser sig vara vän med alla.. Men vänskap är mer än bara att hålla med...Vänner brukar våga prata öppet med varandra och säga sina åsikter...Man behöver ju inte prata illa om andra, jag menar inte sådant, men allt annat är ju fritt att lufta sina åsikter med varandra... På arbetet kan dessa fjäskare upplevas som mycket negativt.

 

5 Maj 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Alla spelar roller i sina liv

05:23

”Älskling, jag undrar om du inte spelar en för stor roll i ditt liv.”
- (Sacha Guitry).)

Det är nog bara små barn som är fortfarande så naturliga att dom spelar inga roller, dom är som d är och inget mer...Ju äldre barnen blir, lär dom av äldre barn och av vuxna att spela roller...Naturlighet försvinner sakta men säkert...Barnet leds in i olika roller...Det är liksom tvunget att spela roller i samhället...Naturlighet accepteras inte av samhället...Samhället har lagt en massa tysta och även en hel massa talade regler, som alla måste lära sig, lära sig spela rollerna.
- Att spela roller, är ett sätt att kommunisera med varandra på varandras villkor, inte alltså fritt.
- Tänk om man kunde vara naturlig, men snäll? ..Tänk om man bara lärde barnen att vara snälla, men lät allt annat vara i fred...Då skulle vi slippa spela olika roller ständigt i våra liv.
- Numera är det endast hemma i ensamhet vi slipper spela roller, det är i ensamhet vi vågar bara oss själva...Egentligen ganska grymt, eller hur?
- Om man spelar alldeles för stor roll i sitt eget liv, alltså sättar sig själv som nummer ett på alla vis, själviskt, klagande, skrytande, då har man behov av att visa upp sig, ses och synas, med vilka metoder som helst... Sådana människor är det synd om...Hela deras liv baserar på att spela roller om sig själva.

 

23 April 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Hjärnan är som en paraply

05:19

Den mänskliga hjärnan är som en paraply – den fungerar bäst när den är öppen.
- (Walter Gropius).)

Med öppenhet vinner man mycket mer än med en stängd dörr...Öppna dina tankar, ditt hjärna, öppna din dörr, den inre dörren, betrakta världen med ett öppet sinne...Då vinner du mycket.
- Med stängda lyktor, med stängda dörrar, stagnerar du i dina tankar och godkänner bara det gamla och vardagliga...Du missa allt nytt.
- Så lev med ett öppet hjärta, öppen dörr, öppna tankar…bli upplyst, våga leva…

 

23 April 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Gå i dina egna fotspår

07:04

-(”Man kommer aldrig först genom att gå i andras fotspår.”
- (Okänt ursprung).)

Eget initiativ är det bästa...Då vet alla att du har en egen vilja att du har förmågan att gå dina egna vägar, leta efter nya vägar, bana vägen som en pionjär.
Alla vågar inte gå sina egna vägar...Dom är härmapor...Dom vandrar andras välkända vägar, dom vet att dessa vägar är nästan utan risker... Dom har valt det lätta, det redan banade andras vägar...Av dom väntas inte heller särskilt mycket eller borde åtminstone inte väntas något nytt...Dom som vandrar andras vägar, går i andras spår...
Hitta dina egna vägar, så att andra ser att du har förmågan att förnya dig...Du kommuniserar med andra genom dina vägar...Det är bättre att kommunisera själv med egna ider.

 

19 April 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Lyssna och prata

06:59

(Den som hör väl, talar väl.
- (Egyptiskt ordspråk))

Om man lyssnar noga vad andra säger, verkligen lyssnar, då hör man vad andra säger och då är det lättare att prata om det, när man lyssnat... Då behöver man inte gissa vad den andre sa, man har då inga behov av att analyserara helt galet det sagda...Så lyssna noga...När du återger det vad den andre sa, då stannar du i det sagda/sanningen...Då är risken minimal att du lägger i ditt tal sådant som den andre inte sa...Du slipper en massa problem...Förstår du?

 

19 April 2018  | Länk | t | 0 kommentar
Bryr du om vad som skrivs om dig?

04:24

Bry dig inte, 
låt illasinnade prata om dig, 
var sstark.

Jag bryr mig inte om vad som skrivs om mig, så länge det inte är sant.
 -(ordspråk)

När man tittar på t.ex vad som skrivs i diskussions-forum eller hur det kommenteras i tidningar eller bloggar, ser man hur tydligt som helst det på vissa ställen bråkas väldigt mycket just om det vad som skrivs om en själv. Man försvarar sig alltså. Skulle tro att majoriteten faktist bryr sig vad som skrivs om d, oavsett om det som skrivs om en är sant eller falskt. Ni vet, man blir sårad och går i försvar med alla medel och börjar skälla på den andra.

 

18 April 2018  | Länk | t | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida