Startsidan Blogg Fotoalbum JAG TÄNKER Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
2
3
4
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
19
20
21
23
24
27
30
<<
April (2020)
>>


Det hörs musik

Musiken klingar tyst, in i mina öron. In i hjärnan på mig, sinnet tar in musiken. Tycker om, tycker ej, sinnet bestämmer om jag skall tycka om musiken. Alla gilla inte samma musik, även musik-smaken är som baken, olika. Du gillar det och jag gillar det här. Ibland gillar vi samma musik, ibland inte. Men vi skall respektera varandras musik-smaker. Vi skall ta det lugnt, lugna sinnet, lyssna på musiken…
31 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar
Regnig dag

Molnen täcker hela himmelen, sakta faller regn-dropparna. Det är tisdag-morgon. Luften känns frisk, vått,

det luktar jord, gräs, regn. Allting är blött, halt, en underbar, regnig dag är det. Ljudet av regn är ro-vivande, det stillar en, harmonin infinner. Harmonin infinner i hennes/hans själ, som vill ha harmoni, ro,

i sitt liv, här och nu. Höst-regnet har börjat med besked. Snart avviker höster och vintern kommer istället.

Vad är bäst, höstregnet eller en snöig vinter? Bpåda två eller hur. Regnet har sin förtjusning. Även vintern bra. Väder som väder, man skall försöka vara nöjd :)

30 Oktober 2012  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Vilken storm, vilka vindar

Blåser, blåser, vinder viner mellan husen, träden böjer sig, gula nedfallna löv snurrar i vinden...som gula pappersarkar i luften. Himmlen är mörk, det låter mycket periodvis där ute. Vinden springer mellan husen, vinande, skrikande, ylande som en varg. Det är friska vindar det.
Tidigare, var ute...kall vind, inte var det särskilt kul faktist, ögonen tårades av vinden. Men frisk luft fick jag, friskt och isande kallt i den hårda blåsten.
Nu sitter man inte och hör vindens ylande...härligt, ro-givande, man är ju inne, i trygghet :)

29 Oktober 2012  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Lugna härliga dagar

Dagarna går. Ledig hela tiden. Vilken underbar känsla att inte behöva jobba. Ingen väckarklocka som väcker en. Ingen stress-känsla. Bara lugn och ro. Göra vad man vill. Det är inte lathets-känsla. Det är känslan av frihet, känslan av egentid. Underbart är vad det är.

28 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar
Kall höst-morgon

Tidig morgon. Minusgrader ute. Snart är det vinter. Första snön har redan fallit, men hummit redan smälta bort. Nu väntas mer snö. Det är kallt och stilla i luften. Mörkt fortfarande ute. Kl. är 6:10. Jupiter lyser starkt på himmelen. Under kvällen och natten lyste månen med sitt lugna ljus. Tyst ute, hörs inte en pip. Tyst och stilla. En stilla men kall höstmorgon...Dessa tidiga morgnan, underbara tysta, lugna, stilla, både ute och inne. Härliga söndag-morgon. Snart vaknar samhället upp. Men innan dess, skall jag njuta av det stilla lugnet. Lite kyligt känns det, men så underbart tyst. Stillar verkligen psyket, själen. Man kan faktist höra tystnaden, jag kan höra tystnaden :)

28 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar
Första snön

Minusgrader och sent igår kväll kom första snön. Nu på fredag morgom är det 2 minusgrader ute. Bara lite snö kvar, men det är mycket ljusare ute än tidigare. Snön gör det ljusare. Det märks när man tittar på mätaren ute vid fönstret, har haft svårt att se temperaturen, men nu med lite lite snö på marken, kan man läsa av temperaturen hur lätt som helst.

26 Oktober 2012  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Underbara höstdagar

Nätterna håller på att bli iskalla. Snart blir det minusgrader, iaf på nätterna. Och sedan kan kan börja vänta på snön. Ögat skådar alla regnbågens färger ute i naturen. Tittar ut genom fönstret, trädens löv är alldeles gula och vissa är röda. marken är full av gula löv. Det ser vackert ut.
Vädret är än så länge lugnt, kyligt, vackert. Nu fattas bara riktiga regnväder, höstens varumärke, stormar, regn och kanske även lite snö. Dagarna blir kallare och längre.
Det är faktist en underbar känsla att inte behöva gå till jobbet när der regnar och stormar eller snöar :) och det känns befriande att få själv bestämma när man vill gå ut. Älskar hösten, så regna eller solsken, ute skall jag varje dag.

25 Oktober 2012  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Leva harmoniskt

Jag är förskyld, bara lite, men känner mig alldeles kraftlös just nu. Vilken känsla det är när man ligger i sängen. Det känns rofyllt i psyket, ett slags harmoni, stillhet finns just nu i mig. Känslan är underbar. Har ni någon gång mediterat och kommit i närheten av en rofylld, tyst tillvaro? Sinnet är öppet, men man strävar efter ingenting. Man bara ligger eller sitter i sin bubbla, där råder det harmoni, ro, inget stress, bara tysthet…kroppen känns lätt, det gör inte ont någonstans, men man är medveten om sin kropp, sina sinnen, sina tankar, sin tillvaro, en tillvaro lätt som bommull…det är lätt att somna då ifall man vill, somna in i ett lugnt sömn, vakna sedan lika lugn och harmonisk…det enda som kanske stör är, törsten, hunger och toalettbehovet :) men annars råder det harmoni och lugn i sinnet.
Så känner jag mig för tillfället. Att vara sjuk kan alltså ha även en positiv verkan. Man vilar, man stillar sitt sinne…man är bara…man gör ingenting…underbart är vad det är. Jag har inte feber, så jag tänker ta en liten promenad även på eftermiddagen, fast först måste jag försöka sova lite.
Någon influens vill jag inte ha. Då blir man ju oftast jätte sjuk. Det är bra så här, bara lite förskyld, kraftlös, sömnig, men psykist mår man bra. Nu skall jag laga lite mat, en tidig frukost ;)

23 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar
Regn-promenad

Igår, en romenad med en paraply i handen och shoppningsvagn på andra handen. Och jätte mätt i magen. Det var jobbigt. Magen kändes som en boll, för mycker god mat. Sömnig vad jag också. Men ut ville jag. Orkade promenera bara ca en kilometer, fortsatte med bussen.
Regnet bara öste ner. Fuktig och varmt var det. Skönt med frisk luft. Sakta sakta framåt gick det. Det gick bra när man går jätte sakta när man är för mätt av det goda maten. Vad snopet det kändes när jag märkte att jag ids inte promenera långt. Fick faktist en liten lärdom på äldre dagar :) att inte gå ut och promenera när man är jätte mätt :) Har aldrig förut gjort så här.

20 Oktober 2012  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Lat och nöjd

Lat och nöjd, så känner jag mig just nu. Känslan är enormt härlig, den har tagit över mig. Jag är bara. Jag njuter av att kunna vara lat, att göra vad jag själv vill. När jag arbetare, hade jag sällan denna underbara känsla för frihet. Arbetet sög nästan alla mina krafter. Nu när jag inte arbetar, börjar jag äntligen finna mig själv. Det är inte fel att känna sig lat ifall man är nöjd med denna känsla.
- Jag är lyckans-ost, känner mig priviligerad, för jag kan numera konsten att göra ingenting, det är underbart att göra ingenting. Det har sina fördelar att vara pensionerad. Man skall kunna njuta av livets alla stunder, även stunderna när man gör ingenting. Har slängt bort stressen, njuter verkligen av latt vara ledig och göra var jag själv vill och när jag vill eller vill inte ;)

17 Oktober 2012  | Länk | *känsla******** | 0 kommentar
Känslorna styr oss ganska mycket

Har varit uppe med tuppen igen, det är ju så man brukar säga när man stiger upp jätte tidigt på morgonen. Eller tuppen och tuppen...vaknade faktist ungefär kl.12 på natten, så egentligen kan man säga att jag vaknade med ugglan ;) Ibland blir det så. Har alltid sovit oregelbundet, sovit när jag haft behov av det, iaf om jag kunnat.
Vissa människor har rutiner/vanor t.om med sovandet. En liten störning i sovvanor, som t.ex sommartidens eller vintertidens början, en timmes skillnad på tiden, retar och stör dom otroligt mycket. Jag tror att det är mer psykiskt och inget annat. Vanorna sitter fast hårt hos vissa. När man själv inte är vanemänniska, har iaf jag lite svårt att förstå det där att sömnen blir inte bra vid små ändringar. Men jag förstår att dom känner det så, det handlar ju om känslor. Det är känslorna som gör det negativt, negativitet tar över positivitet.
När man får negativa känslor om nästan ingenting, om nästan allting, borde man försöka vända sina tankar till positivt tänkande, det skulle göra bra för psyket.
16 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar
Influensa-vaccin???

Fluarix och Pandemrix har samma tillverkade, även Fluarix sägs kunna ge narkolepsi. Läste nyligen att Finland har varnat Sverige om detta, men att Sverige tänker inte varna, utan ger vaccinet till dom som vill vaccinera sig.
Fick i posten idag ett erbjudande att vaccinera mig gratis mot den kommande influensan. Skall nog inte göra det, vill inte ta risken att få narkolepsi. Har faktist inte vaccinerat mig på flera år och har inte fått någon jobbig influensa. Inte hittils iaf. Vaccinerade mig inte heller mot svininfluensan. Klarade mig. Bra.
15 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar
Höstens färger

Höstens vackra färger glädjer ögona. Gult, rött, brunt...löven är inte längre så gröna. Träden verkar gul-gröna, jätte mycket gula löv. På sommaren såg man inte mycket genom gröna träden mot husen på andra sidan vägen. Nu när löven är torra och gula och lite gläsare, börjar man se mer och mer.
Sommarens skydd mot insyn försvinner med sommaren. Hösten tar till slut alla löven, bara bara trädgrenar kommer att svaja i vinden.
Hösten är vacker med alla sina starka färger. Hösten ger behaglig svalka efter sommarhettan. Hösten färger påminner att snart är det vinter.

13 Oktober 2012  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Väderombyte inatt

Det gör ont i kroppen, men bara i vissa ställen, ställerna varierar varje gång, alltså ont på olika ställen. Musklerna värker, värken känns ända in i benmärgen känns det som. Där det värker, t.ex vänstra handen, handen känns iskall, ingenting hjälper att få den varm. Ibland värker det i hälarna, obehaglit och kallt känns hälarna då. Först känns det i huvudet, en konstig känsla och om det skall bli oväder, då får jag ont i huvudet.
Har vant mig att ha det så här. Men ju äldre jag blivit, desto jobbigare har det blivit. Det gör ju ont. Med åren har smärt-tröskeln stigit, tål mer smärta nu än när jag var en ung tjej.
11 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar
Dagarna går

Dagarna går framåt, snabbt, springande går dagarna framåt. Morgon, förmiddag, dag, eftermiddag, kväll, natt och åter igen en ny morgn, fortsätter och fortsätter. Tiden går snabbt och med tiden är jag, går i tiden, med tiden. Vad gör jag då med tiden? Allt möjligt. Internet tar en hel del av min tid, samt TV och att promenera, träffa vänner, bekanta...vara hemma med familjen.
Vänder ofta på dygnet. Är vaken hela natten, lägger mig tidigt på morgonen, vaknar mitt på dagen. Är kvälls- och natt-människa. Har alltid varit det. Jobbade förut på kvällarna, klarade inte riktigt att alltid stiga upp tidigt på morgonen.
9 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar
Kylig morgon

Nu är det riktig höst. Kyligt på morgonen. Öppen balkongsdörr ger underbar svalka. Klockan är bara 06:15. Det är tyst. Dom flesta sover. Söndag-morgon. Snart skall jag börja kocka, tyst så ingen hör. Laga mat till dagens middag plus matlådor till dom som skall arbeta imorgon. Vad blir det för mat? Någonting av köttfärs? Men innan det, måste ha en kopp kaffe med ett par bitar med pizza från igår...Underbar stund, sitta i tysthet tidigt på morgonen. Känns som att man har hela universum bara för sig själv. Det mörkt och kyligt, enstaka stjärnor syns på himmelen. Njuter av denna stilla stund, tyst, kyligt är det, men så härligt ro-givande, harmoniskt.

7 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar
Efter god lunch känner jag lugn och harmoni

Vad sömnig jag blev efter lunchen Ögonlocken känns tunga, tunga som sten. Dom vill falla ner hela tiden, periodvis ser jag bara lite, orkar knappt hålla huvudet uppe. Huvudet har faktist nickat till redan ett par gånger. Men det här känns bra. Känner en enorm känsla av ro och harmoni. Sinnet är stilla, nästan stilla iaf.
Någon maskin har låtit ganska högt där ute, inte ens det har stört mig. Jag hör det men, men hör det som genom en tjock dimma, en osynlig vägg...Hör och noterar allt runt omkring mig, men bryr mig inte, sitter bara och skriver det här just nu. Rörelserna är sakta men säkra.
Vilken känsla. Blir ofta så här egter maten, känner en enorm lugn och ro i kroppen och i sinnet. Som att maten har liksom hypnotiserat mig ;)

2 Oktober 2012  | Länk | *känsla******** | 0 kommentar
Äntligen höst

Äntligen är det höst med, regn och vind och svalt väder. Vissa hatar vinter, andra hatar hösten och våren, de flesta älskar sommaren. Hör ni gott folk, även hösten är vacker. Efter den varma och heta sommaren, är det underbart med hösten. Att känna den svala luften mot kinderna, att känna regnet i luften, känna att det faktist doftar regn. Underbart att svalka sig i höstens svala och regniga väder.
Lär er älska hösten, hösten finns ju, lär gilla hösten, då mår du br

1 Oktober 2012  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Så är det natt igen

Här sitter man och ugglar. Det är natt, tyst och mörkt. Känns som att man är ensam i denna tysthet, dom flesta sover i sina mjuka och varma sängar. En som inte längre behöver arbeta, kan njuta av en sen natt före måndagen. Inga beskymmer, nej. Har blivit en riktig nattuggla numera. Varför? Inte vet jag. kanske ugglar jag på grund av att nu kan jag göra det utan några beskymmer alls, jag är ju fri och får sova när jag själv vill, vilken tid på dygnet som helst.
Skall titta på TV lite och självklart kolla lite på nätet, vad som hänt...

1 Oktober 2012  | Länk | y | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida