Startsidan Blogg Fotoalbum JAG TÄNKER Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Ska vi prata om vädret?

 21:02

Vädret kan man prata för det mesta utan bråk 😉 Just därför att ingen kan göra något åt vädret. Sedan finns det en stor skara människor som aldrig är nöjda med vädret, dom bara klagar och klagar.
Vädret skall man ta sådant det är. Man kan önska eller hoppas, men det är ingen ide att ständigt klaga på vädret, man mår bara dåligt då, klagandet skapar negativa vibrationer hos klagaren och klagarens omgivning.
Njut av vädret, hurudan den än är. Försök iaf, försök, så ser du att du mår mycket bättre 
-

31 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Kalla nätter

20:58

Kalla nätter, 

frostiga nätter, 

marken vit av frost, 

vackert, 

kyligt vackert, 

men oj så halt.


-

31 Oktober 2019  | Länk | ****life******* | 0 kommentar
Vad säger du

 16:06

Vad säger du, 
släpper du ut alla dina tankar, 
gör inte det, 
alla dina tankar är inte bra, 
försök vara "klok"

 

 

 

-
 

29 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Att älska världen och alla människor

16:02

 Att älska världen och alla människor, det en hoppfull tanke är...vi skall hoppas och vill ha fred i världen och att alla nationer, människor, kan klara sig bra här i vår planet...Det är en bra idé, en önskan som någon gång kan komma att ske...Det beror på hur mänsklig utveckling utvecklas.
Den materiella utvecklingen i världen har utvecklats i stor utsträckning i vissa regioner i världen, men i andra regioner svälter människor och är törstiga och naturen är uttorkad...allt detta beror på att människor som helhet ännu inte är avancerade för att tänka på hela världen och agera på ett sätt som är bra för alla.
Själviskhet och nationalism förhindrar fred och välbefinnande för alla. 
Så många väljer en väg som diskriminerar andra.
Färre väljer den väg som älskar alla.
Det är den kalla sanningen om världen.
Människor själva, en gång i sin gråa förflutna, gjorde stater och började skydda sitt eget folk och avvisa andra nationer.
De amerikanska staterna kunde förenades till en stat.
Även EU-länder borde förenas till en enda stat.
All sammanhållning på jorden är ganska ny än...Nationalistiska människor förstår ännu inte vad som ger fred till världen, men dom  tänker efter sin egen utvecklingsnivå, och för dom är deras nationalistiska och inre tänkande inte särskilt bra eller avancerat ännu, för dom tror ännu inte att alla människor är jämlika och att alla har en chans att leva bra.
Jag vet naturligtvis att det tar lång tid, för man måste utvecklas en hel del först.
Även om de flesta inte är tillräckligt mogna, bör det inte vara ett hinder för att inte prata om sammanhållning, globalisering, kärlek, empati och så vidare...För kanske kommer vissa människor att vakna upp och inse att globalismen är ett bättre alternativ än inåtblickande,  diskriminerande nationalism.
-

29 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Små barn har inga hämningar

 94:30

Det kan ses och uppfattas som genialt att vara öppen, inga hämningar, säga vad man tycker och tänker, våga alltså mer, våga uppträda fritt. Så gör dom flesta små barn. Men när åren går, försvinner barnens öppenhet, barnens spontanitet. Föräldrarna och andra vuxna kväver barnens spontanitet, gör inte så, säg inte så, svär inte, slå inte, osv osv. Samtidigt ser och hör barnen att dom vuxna gör själva det vad d kräver att barnen skall inte få göra. Undra på att barnen blir lite förvillade och funderande och till slut har dom lärt att uppträda lika falskt som vi vuxna.
Med falskt menar jag att för det mesta tänker vi helt annorlunda än vi pratar. Vi kan ha elaka konstiga tankar om allt och alla, eller roliga tankar, men vi har blivit lärda att inte säga det man tänker, tänk först och tala sedan.
Men ingen har lärt barnen att vårda sina tankar. Ingen tar itu med andras eller sina egna tankar. Ingen pratar om kraften som tanken har. Tankar kan orsaka både det ena och det andra. När vi inte har någon kontroll över våra tankar, blir man ofta sina egna tankars slav, både i gott och ont.
-

29 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Inga gränser

 04:27

En fyrkantig pappersark har gränser. En rund Jord har inga gränser, man går och går eller flyger och flyger, inget stopp blir det. En cirkel har inget slut. Så borde det vara mer även med Jordklotet, inga gränser som stoppar människor. Men så är det inte. Olika människosläkten, folk, har satt gränser i sitt område och vaktar det svartsjukt, så att inga utomstående utan lov får tillträde hos folket. Man bryr sig mest om dom sina och sitt eget folk och sitt eget land. Därför dessa hårt bevakade gränser.

Jorden borde vara utan gränser. Bara ett enda land, då kunde man vandra runt, inga gränser, ingen stopp…vad underbart det skulle vara. Mångkultur 
-

29 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Föränderlig svenskhet

 04:25

Alla kulturer ändrar sig lite med tiden. Påtvingad minskning av kulturen kan åstadskomma främlingsfientlighet. Men när befolkningen själv ändrar sina traditioner och sin kultur, är det för det mesta givande. Sverige tycks ha två lägen, ena halvan vill behålla svenska kulturen och traditionerna, den andra halvan vill ta bort svenska tradítioner och delar av den svenska kulturen i tron att dom kränker oss invandrare och därför skall det bort.
– Var och en har sin åsikt, vilket som är bäst för landet, mångkultur med en massa olika kulturer skilda från varandra, eller en nation som strävar efter att alla invånarna skall ha samma mål. Återstår att se vad det blir. Mångkultur är ett alternativ, men det innebär att alla måste ges ett utrymme att ha kvar sin kultur och religion och att man accepterad och respekterad olikheter.
-

29 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Nu när vi har invandrarfientliga i riksdagen...

 04:22

Nu när vi har invandrarfientliga i riksdagen, är det aktuelt att påminna om Jordens form. Jorden är rund, inga synliga gränser. Det är bara att resa och flytta. Bör vara så iaf. Olika nationen vill förhindra folk att flytta dit man vill. Och så finns det riktiga nationalister som vill t.ex utvisa d flesta av oss invandrare. Och så vill d minska invandringen nästan till noll. Riktiga ensanvargar tycks d vara, tänker bara på sig själva, hatar och avskyr andra folk, fy på dessa rasister. Landet Sverige har lagar som reglerar någorlunda invandringen, frågan är, är det bra reglerat eller är det dåligt?

Hur som helst, Jorden är allas hem, Jorden tillhör oss alla. Det borde inte finnas några gränser, varken synliga sådana eller osynliga. Människor bör ha friheten att vandra dit d vill, men givetvis bör man kunna klara sig själv, men d inte klarar sig själv, skall få hjälp t.ex en liten period att man klarat upp sitt liv så att man kan försörja sig och sin familj. Spelar inget roll vilken nationalitet man har, Jorden tillhör oss alla.
-

29 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Terrorism är inte religion

 04:09

Terroristen i svenska fängelse vill ha vissa böcker för att kunna praktisera sin religion...fängelset säger nej till böckerna...fångenns advokat hävdar att böckerna har inget med terrorism att göra att det är fångens rätt att utöva sin religion...
Dessa böcker handlar om Koran-tolkningar, gamla sådana, hur man använder väpnad gihad...
Tänka sig att terroristen vill läsa sådant?
I fängelset är det ju stor risk att fången läser dessa böcker till andra fångar och på så viset radikaliserar dom.
Advokater tar inga hänsyn vid faran av att radikalisera andra fångar.
Och på andra sidan denne terrorist utövar ingen religion...Islam är inte detsamma som terrorism eller våldsamma tolkningar av Koranen...så hur i "herrens namn" kan advokaten kalla detta för religionsutövning? ..är advokaten "dum" elle leker advokaten?

Förvaltningsrätten gör i domen hänvisningar till det grova brott som Al Amin Sultan är dömd för, terroristbrott.
”Al Amin Sultan anför att böckerna bör ses i sin historiska kontext och att Ibn Kathirs korantolkningar fått stor spridning även utanför extremistiska kretsar. Även med beaktande av vad Al Amin Sultan anför anser förvaltningsrätten att boken kan uppfattas som radikal”, skriver rätten, och fortsätter:
”Al Amin Sultan avtjänar ett livstids fängelsestraff för terroristbrott med jihadistiska förtecken. Förvaltningsrätten finner inte skäl att ifrågasätta Kriminalvårdens uppgifter om att flertalet intagna är negativt inställda till jihadism. Böckerna skulle också kunna användas till att radikalisera vissa intagna. Mot denna bakgrund anser domstolen att ordningen och säkerheten på anstalten kan äventyras om Al Amin Sultan tillåts inneha böckerna”, skriver förvaltningsrätten.
Al Amin Sultan har rätt att överklaga domen om han vill.

- expressen -
-

29 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
Vem delger du dina tankar

01:46

Vem delger du dina tankar, 
äkta vänner lyssnar på dig, 
men...
bekanta lyssnar och kritiserar dig


-

28 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Äkta kärlek mellan två själar


- 01:43

 Låt oss alla älska
den vi känner kärlek för...
äkta kärlek mellan två själar
tittar inte på könet...
utan låter kärleken flöda. 


 

-

28 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Få vänner vi har...

01:40

 Få vänner, t.ex
bara en enda riktig vän,
bör vi ta god hand om.
En riktig vän lämnar aldrig. 
Vi lyckliga är ifall vi inga fiender har.
Alltså, låt oss
vara vänliga mot alla.
-

28 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Vis a vis

 01:15

Nu har jag tittat frädigt Vis a vis...som jag sa tidigare, jag tyckte bättre om första och andra säsongen på grund av Macarenas och Fabios lilla romans...säsongerna tre ocg fyra var ju utan den lilla romansen så det var helt och hållet hårt och bara våld hela tiden...helt knäppt alltså...kan inte säga att serien är bra, den är för våldsam...jag ångrar nästan att jag slösade min tid att titta på tredje och fjärde säsomgen...men gjort är gjort.
-

28 Oktober 2019  | Länk | tv | 0 kommentar
Serien contact

 00:58

Följer serien Contact på Dplay...intressat UFO serie...
För några år sedan köpte jag en bok som handlade om UFOn och varelserna och om jag inte minns fel så bokens författare hade åsikten att UFOn och dessa varelser kommer inte från rymden, att dom kommer från Jorden, inifrån Jorden någonstans...Jag minns inte så mycket av innehållet i boken just nu, men har börjat läsa om det på grund av jag såg en annan UFO-serie i Viaplay och jag fick en ahaa upplevelse att många av dessa UFO berättelser som berättades kan hända är från Jorden, alltså inte alls från rymden...det var därför jag började läsa om igen min bok...när jag läst den så skall jag försöka berätta iden i boken...boken är svårläst om intresset saknas...då jag läste boken förut några år sedan, då tänkte jag att lösningen på UFFO frågan i boken var löjlig på något sätt...men nu har jag ändrat åsikt.
Jaga har alltid varit intresserad av UFOn...redan som ett litet barn pratade jag om UFOn och självklart tyckte omgivningen att jag var ett konstigt barn :)
-

28 Oktober 2019  | Länk | tv | 0 kommentar
Tiden rullar i väg

 04:00

Tiden rullar i väg, sanbbt som bara det, 🕰️
försöker hinna med i tidens snabba gång, 
hinner inte allt vad jag vill hinna, 
därav t.ex orden blir mer sällan här, 
jag liksom glömmer bort denna ställe, 
inte glömmer, men prioriterar andra saker helt enkelt, 
så är det, det är inte mer med det, 
gillar denna ställe, men tiden springer iväg, 
jag känner att jag hinner inte, hinner inte, 
vill hinna men kan inte tävla med tiden, tyvärr...
Fast ibland skriver jag mycket, ibland mindre...att skriva är som balsam för själen.
-

27 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Mår bra

 03:58

Mår bra, enormt bra. Känslan år toppen.
Allt känns bra. Sinnet är lätt,
inga negativa-moln syns i mina sinnets-horisont.
Allt är lugnt och stilla. Dagarna går...harmoni-känslan är kvar.
Saken är nämligen det att
när man kan någorlunda hålla sig till positiva saker,
prata positivt, skriva positivit, då mår man kolossalt bra,
alting känns bra. Så skall det vara, 
👍
ingen meningt att förpesta sin tillvaro med en massa negativitet.
Det räcker att reagera på det negativa, säga sin mening,
åsikt om det och sedan byta till positivt prat, positivt tillvaro.
Man skall alltså vårda sitt innersta, psyket.
Ta vara på sitt välmående på bästa möjliga sätt. Enkelt eller hur? 
-

27 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Harmoni råder

 03:55

Harmoni råder i mitt tänkande, 
en lugn och harmonisk tänkande, 
just nu leker livet, känslorna lugna och fina, 
passar på och njuter av lugnet, 
livet alltid är inte bara lugnt, 
så lugnet skall njutas, 
skrattar och ler, är nöjd.
-

27 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Vargvinter?

03:48

Det blir en sen vinter och då kommer kylan. I alla fall om man ska tolka de senaste långtidsprognoserna.
December väntas bli en mild och våt historia och först i slutet av januari kan vargavintern slå till med kraft.
Det spår både danska DMI och amerikanska Accuweather med sina prognoser över Skandinavien.

- expressen

Vargvinter i  Skandinavien i januari någon gång enligt danska och amerikanska prognoser???
Kanske alltså inte nu heller någon vit Jul?
Vädret är konstigt numera, så det skulle nog inte vara konstigt alls med en sen vinter.
Skall bli intressat om denna långprognos stämmer :)
-

27 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
Det känns skönare när.....

 21:41

Det känns skönare när man prisas av några få kloka människor. Men att hånas av många dumma människor känns inte trevligt.
Människor som gillar mångkultur och EU och globalisering, brukar hånas av många dumma människor som är emot invandring och synnerligen emot invandrande muslimer. Muslimer brukar hånas av samma skara av många dumma muslim-hatare.
Av detta framgår det att t.ex Europa innehåller en hel massa dumma människor som inget annat kan än att håna andra människor.
-

26 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Kärlek

 21:39

Internationell kärlek över alla gränser, det är kärlek som ingenting kan skilja åt, inte ens olika staters politiker och lagar, till slut möts de älskande igen och lever lyckliga i alla sina dagar.
Sådant sker mycket, både då och nu. Kärlek tittar inte efter hudfärg eller nationalitet eller folk.
-

26 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Låt fanatasin flöda

04:47

 Låt fanatasin flöda, 
ställ upp för alla människor, 
gör en ny årlig fest för stockholmare, 
fira människans variationer i staden, 
då du acepterar invandrare, 
då du acepterar svenskar, 
bli enade i ett årligt firande, 
älska alla, älska alla människor
En gång per år firas det Stockholms Pride...det är bra...men kan stockholmare tänka sig att börja fira "Stockholms enade människor"...menar alltså stadens mångsidiga ansikte...människor från hela världen...fira och acceptera människornas olikheter i Stockholm...ena er...visa världen och rasisterna, att vi alla är människor, likvärdiga människor...visa kärlek mot varandra oavsett vilken etnicitet du har...oh, ett sådant årlig firande skulle vara något humant, vackert, önskevärt.
-

26 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Islamofobers våldsamma tolkningar

 04:43

Det är helt fel att tolka t.ex religionen Islam så som terrorister vill att andra skall tro...varför är det så lätt för samtliga islamofober att lita på terrorister...tror dom att terrorister är dom enda som vet vad Islam är...eller tror islamoben att Islam i sig är våldsam...ingen religion är våldsam...religion är det vad människan gör den till, olika tolkningar...ju renare och ljusaare ens tro är, där kan man se religionens godhet...religion skall göra gott till människan...göra människan god...
PS: 
här kan man läsa om islamofobisk tänkande.
-

26 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Folklig rikedom

 04:41

Folklig rikedom...mänsklig rikedom...mångkultur...Jordens rikedom... människor...vi människor...alla är...med samma värde...alla har samma värde...älska alla...kan du...lär dig medmänsklighet...
-

26 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Dåligt borsskick

04:38

 Kära invånare, folket...ser ni det samma som jag att i många diskussionsforum är det många som har ett "dåligt bordsskick"?? ..dom beter sig som "svin" mot andra debattörer...det är oerhört svårt, nästan meningslöst att diskutera med sådana...dom har inte ännu lärt sig ett bra bordsskick...dom är fortfarande där och försöker bli vuxna eller siviliserade...
Då gäller det att bemöta ibland det dom slänger ut i svidande ord, benöta det lungt och sansat och sedan gå vidare, det finns ingen andledning att börja diskutera med dom, för det går inte att diskutera med en dom har oerhört dålig bordsskick...men man kan alltså informera dom, ge fakta osv.
Jag ids inte debattera med dom, ger bara infå, inget annat och sedan går jag vidare, det är bäst så.
-

26 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Vill du sista ordet ha

09:47

Vill du sista ordet ha, 
vet du vart det går, 
lätt går det till bråk, 
alla har sanningar, 
allas sanningar både rätt och fel, 
åsikter är inga sanningar för alla, 
åsikten är bara din åsikt


-

25 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Vad är sant

09:45

Vad är sant, 
vad är icke sant, 
var och en får tro, 
men tro är inte att veta, 
men ens tro gör en stark


-

25 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Finns det någon framtid

09:44

Finns det någon framtid, 
hur kommer framtiden att vara, 
framtiden kommer, 
ingen vet hur den är, 
trots det, framtiden kommer, 
lev bra varje dag,
tänk inte på framtiden, 
den kommer utan att du behöver tänka på det


-

25 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Vacker kvinna

 09:41

Fast man är vacker, är det inte alltid samma sak som att man är klok. Och en klok kvinna är inte alltid vacker. Men vad som är vackert, det sitter i betraktaren öga. Därför kan en och samma kvinna få höra att hon är vacker, ful, intetsägande, trevlig…och det viktigaste, kvinnans miner, minspel, visar hurudan hon är och då kan betraktarens öga tycka att kvinnan är vacker, men menar då inte enbart det yttliga, utan det inre som speglar av kvinnans miner, den sk. tysta kommunikationen.
-

25 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Skrynkfri hjärta

17:48

 När människor blir äldre, är det ganska så enkelt att se vilka som av dessa äldre har en skrynkfri hjärta 😉 Antingen har man följt med i tiden med öppna ögon och med öppet sinne. Eller så har man stannat någonstans på vägen och stagnerat. Hur man är när man är äldre, kan man få små vinkar av att titta på kläderna, uppträdandet, humor, vilken attityd man har till ungdomar, om man har tabun, osv.
– Om ditt hjärta är skrynklig, tål du bara din egen generation och ser ned på d yngre och du uppträder snobbigt.
Håll ditt hjärtna skrynkfri, genom att bli mer tolerant och vänlig…
-

24 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Om abortfrågan

17:43

 Abort borde kunna göras bara, då kvinnans liv är i fara. Kvinnor kunde föda sina barn och adoptera sedan bort barnen. Många anser att sådan åsikt är gammalt och förlegat. Kan hända att det ses så. Med den öppna sexualiteten, t.ex sex redan vid mycket unga ålder, och sex till vänster och höger utan tanke på någonting annat än sex, har blivit accepterat i västvärlden. Det är bara att ha sex med vem man vill, när man vill, utan skydd också, för sedan kan man ju göra abort. Abort används i många fall som preventiv-medel. Det aborteras t.ex i Sverige, otroligt mycket årligen.
Fri abort har både för- och nack-delar.
Tänk efter, Sverige ropar efter folk, det födds för få barn i Sverige. Istället aborteras det mycket på grund av den fria aborten, aborten används ofta som preventiv-medel.
Barn har ju inga rättigheter, foster allra minst. Huvudsaken tycks vara att kvinnan kan göra vad som helst med sin kropp. Visst, kvinnans kropp är hennes. Men fostret är även något mer än bara en kvinnan kropp.
Jag är inte religiös, men jag är emot helt fria aborter, gillar inte att abort används som preventiv-medel. Det finns ju preventiv-medel för alla att köpa/använda. Så varför används då inte preventiv-medel tillräckligt ofta? Man borde satsa på att lära folket att använda preventiv-medel även här i Sverige, då skulle det inte behövas göra så mycket aborter.
Världen är galen.I annastans födds det alldeles för många barn, barnrika familjer, fast det råder stor fattigdom. I Sverige ropas det efter mer barn och samtidigt aborteras det här otroligt mycket.
Jag vet, jag har lite annorlunda syn på fria aborter, än dom flesta. Istället för abort bör man lära sig använda preventiv-medel, i det har Sverige inte lyckats. Det är väl även en moral-sak, liksom en feminist fråga.
-

24 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Våga reagera

04:20

Våga reagera
våga vara andlig, 
våga vara mänsklig, 
älska dina medmöänniskor


-

24 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Behandla dig bra

04:19

Behandla dig bra, 
ta vara på din hälsa, 
ha ett hälsosamt inställning till kritik


-

24 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Fostrare//ärare

04:15

 Av naturliga skäl är det ju kvinnan som tar mest hand om små barnen i familjer. Biologiskt, mamma bär barnet inom sig, mamma föder barnet, mamma har mjölk till barnet, mamma handlar mat, mamma lagar mat, mamma hämtar från dagis, mm. Undervisning av kvinnor t.ex i fattiga länder, skulle ge barnen bättre start i världen. Undervisa mannen, men inte kvinnan, då får d små barnen ytterst lite modern undervisning hemma.
Kvinnan tar ju hand om familjen, barnen i många håll i världen. Därför borde man ge undervisning, skola mammorna, så att dom i sin tur kan ge undervisning till sina barn
Det är alltså dåraktigt att lämna kvinnan utan undervisning. Kvinnor utan undervisning, lämnar även dom små barnen utan undervisning. Pojkar kan sedan sättas i skolan, men flickor kanske har få möjligheter att gå i skolan just på grund av att dom är flickor.
-

24 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Politik som teater

20:19

 Politik som teater, 
trotsiga kvinnor, 
en vill leda andra, 
vill en stor ledare bli, 
makten lockar, 
storhetsvansinne kanske. 
stackars maktgalna politiker, 
släpp loss, le, var lycklig, 
sluta spela teater.
-

23 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Dagarna går

20:15

 Dagarna går. Ledig hela tiden.
Vilken underbar känsla att inte behöva jobba. I
ingen väckarklocka som väcker en.
Ingen stress-känsla.

Bara lugn och ro. Göra vad man vill.
Det är inte lathets-känsla.
Det är känslan av frihet,
känslan av egentid.
Underbart är vad det är.
-

23 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Förstår du vad andra skriver?

17:16

Förstår du vad andra skriver, 
missförstår du ofta andras ord, 
kanske har du lust att klaga på den andre, 
kanske kan du inte lyssna ordentligt, 
kanske din fatasi skenar iväg, 
låt bli aggressivitet, 
låt bli det eviga kritiserandet, 
försök acceptera andras ord som deras ord, 
alla kan inte skriva eller prata som du, 
alla är vi olika, unika personer


-

23 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Världens bästa diet

17:10

 Audrey Hepburn var smal som en sticka. Hon lär ha sagt någon gång följande: ”Spotta ut allt som smakar gott”. Det är diet det, det dummaste diet som finns. Alla anorektiska kvinnor använder denna diet. Inget gott skall man äta. Vissa kvinnor äter gott och efterråt spyr dom ut maten, som om dom spottade ut maten från magen, i rädslan för att bli feta.
Snälla, låt bli denna dumma skilett-kvinnornas diet. Ät istället och mår bra.
-

23 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Vilken typ av trädgren är du?

 17:08

Med trädgren menas väl våran personligheter, hurudana vi är, våran utseenden och våra gener. Trädstammen är det varifrån vi härstammar, vår släkt, mamma och pappa. Trädgrenen, det är vi, det vad vi blivit efter födsel, vad vi ärft och senare i livet anammade egenskaper, åsikter, vad vi pratar och självklart alla våra handlingar.
Av allt detta kan man se, vilka vi är, hurudana vi är. Vilken slags trädgren man är, det kan man inte gömma eller hålla hemligt. Allt detta kan andra se och höra hos oss. Även vår kropp-språk talar vilka vi är.
-

23 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Politisk samarbete med främlingsfientliga?

20:43

Det politiska landskapet har sakta men säkert förädrats mycket...först kom det att M och KD ville bilda regering med stöd av SD...sedan bildade S regering med L, C och MP och politiken blev helt plötsligt högerpolitik...Löfven ville fortsätta regera och fick L och C med, men det innebät ju att S måste nu regera för det mesta med högerpolitik.
Nu sägs det att 6 av 10 vill ha samarbete med SD...
Så visst har det gått snabbt att förändra det politiska landskapet...men detta är inte bra på längre tid...politiska budskapet länkas ihopp och därmed smyger SD in i värmen...KD är allra mest tillgängliga att samarbeta med SD och M lite efter dom med...det är svårt att vilja förstå att kristliga KD gillar nu SD...vad har det tagit åt dom kristliga? ..eller har dom innerst inne varit lika vänligt sinnade mot SD men döljt det tidigare...
När folket svarar i frågor i media, då får ju partierna se vad folket vill...så egentligen är det den delen av folkets fel som vill samarbete med SD, politikerna sbabbar det åt sig där är vi sedan.
Jag har i allafall tappat förtråendet fö KD och M...om man ge lillfingret åt någon så till slut får man ge hela handen.
Jag ogillar skarpt samarbete med dom främlingsfientliga, SD är innerst inne främlingsfientiliga.
- omni -
-

22 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
Ändra på sin partner????

 16:56

Varför skall man ändra på sin man eller sin kvinna? Låt den andre vara. Man kan ju påpeka om det skulle gälla några viktiga saker. Men att försöka ändra på sin partner helt och hållet till sådan som man inbillar att den andre skall vara, är nedrigt gjort. Både kvinnor och män bör lära sig att bli tolerantare mot varandra, toleranta mot andra. Man kan ju inte ändra på andra människor i inbillningen att bara ens eget sätt är den enda rätta.
Det finns så många personligheter som det finns människor på planeten Jorden. Alla kan inte vara som du. Alla människor är unika.
-

22 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Det där med kläder

 15:54

Det där med kläder, kvinnors kläder…det finns ju många olika kläd-stilar. Alla kan inte klä i alla kläder, beroende på kropps-formen och åldern.
Men om kläderna passar bra, kan man säga att kläderna bärs bra av kvinnan, kvinnan tillåter kläderna att bäras av henne. Då är kläderna sådana som kvinnan gillar och då bör kvinnan strunta i vad andra tycker. Det är kvinnan själv som skall välja dom kläder hon gillar.
-

22 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
En dörrmatta?

 16:50

En feminist vill absolut inte vara en dörrmatta. Tvärtom, feministen iaf den extreme feministen vill vara minst likadan som männen, kunna allt som män kan, vara lika stark som männen, kunna jobba med alla manliga sysselsättningar 😉
Den extreme feministen stannar inte där, hon vill även ändra på männen. Männen måste enligt henne börja visa sina kvinnliga sidor, diska, ta hand om barnen, städa, sy…men kvinnan då? Hon vill inte göra alla manliga jobb. Vad är det för något???
-

22 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Kärlek kan vara som en drog

00:44

Kärlek är som en drog, 
vissa letar hele tiden kärlek, 
andra har lärt leva utan partner, 
vem är lyckligare, 
den passionerade, 
den lugna, den utan partner, 
lyckligast är den som kan leva i nuet, 
vara lugn och harmonisk


-

22 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Hemmafru?

 00:37

En normalt funkande mamma vill väl vara hemma med sina barn, eller hur? Det där att en mamma skulle älska att arbeta utanför hemmet mer än sina barn, är helt tagen ur luften. Skulle tro att man han fått kvinnor att ljuga för sig, för att vara feminister och vara med i kampen att kvinnan skall vara som en man. Kvinnan har hur som helst misslyckats med att vara som en man. Få kvinnor gör man-sysslor så om tvätta bilen, mecka med bilen, laga trasiga saker hemma, mm. Men kvinnorna kräver att männen skall göra kvinnor-sysslor och till och med vara pappa-lediga med lagens hjälp.
Det har varit mycket lätt för kvinnor att ljuga, för att fjäska för feminismen och t.om svenska politiken är helt genom-surad av feminismen. Detta med att kvinnan skall vara som en man, har gjort barnens liv sämre, mycket sämre. Ingen har tänkt på barnen. Man har bara och fortsätter fortfarande att jaga kvinnor till arbetet.
Samhället anses ha bättre hand om barnen i dagis, än mammorna...det är kalla fakta. Barnet måste skolas för det hårda livet.
Jag hade velat vara hemma med mitt barn, men ensamstående mamma har ingen möjlighet för det.
Trots detta med barn, har väl feminismen gjort myvket bra också för kvinnor, det får man inte glömma. :)
-

22 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Evig kärlek? Finns det?

 19:53

Det flesta förälskade tror att dom hittat den eviga kärleken. Vid varje förälskelse väntar dom den eviga kärleken. Med skenet bedrar. Det är sällan kärleken lever evigt. Elden svalnar och kärleken dör och då börjar letande igen efter den eviga kärleken. Kärleken kan hålla evigt, ifall man har förmåga att vårda kärleken, ge och ta…Men i vårt stressiga värld och jakten på något nytt och spännande, orsakar att kärleken kan ta slut, om man inte är försiktig.
-

21 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Kärlek är den starkaste…

 16:28

Det brukar ju sägas att kärleken kan vara blåögd. Man tappar likson fattningen, ser inget annat än denna kärlek. Huvudet fylls av kärleken. Vettiga tankar kanske trängs åt sidan. Kärlekens virus har drabbat en då. Sinnerna är proppfulla av det upplevda kärlek. När tiden går, svalnar kärlekens flamma och livet kanske börjar gå igen i sina ”normala” banor då när kärleks-viruset har lämnat sinnet, huvudet…
-

21 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Bär du rättvisans krona

 16:25

Bär du rättvisans krona, 
bär du rättfärdighetens smycke, 
skaffa det snarast möjligt.

-

21 Oktober 2019  | Länk | ***--ANDLIG**** | 0 kommentar
Hans namn

 16:23

Hans namn är förhärligat, 
be en bön till din Gud, 
han förlåtande är.
-

 

21 Oktober 2019  | Länk | ***--ANDLIG**** | 0 kommentar
Fem levnadsregler

07:57

1.) Sluta klaga
2.) Var positiv
3.) Sluta dagdrömma,
lev i verkligheten!

4.) Berusa dig icke!
5.) Skyll inte ifrån dig


-

21 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Kärleken håller oss unga

 07:54

Vad skall man säga om det här? Man brukar ju förknippa hjärtat med kärleken, eller hur? Kärleken håller oss ung. Man kan uppleva kärlek, hur gammal man än är. Känslorna har man ju kvar trots åldern. Känslorna försvinner inte med åldern. Att hålla hjärtat ung, utan rynkor, tex med kärlek, sympati, medmänsklighet mm, håller oss unga till sinnet.
– Tänk på människor som hatar eller tycker väldigt illa on några? Deras anleten är inte vackra. Hatet gör deras hjärtan rynkiga, och hatet syns utåt, d är rynkiga och märkta av hatet.
-

21 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Himmelen har många olika horisonter

03:32

 Horisonten beror på var man bor. Därför finns det så många olika horisonter i världen. Hur är det då med ”kärlekens-horisont”? Finns sådan? Självklart finns den. Även kärlekens-horisenter kan vara olika, man kan ju uppleva kärlek på många olika sätt, svalt, passionerat, syskonkärlek, mamma barn kärlek, pappa barn kärlek, mm…och kärlek for sina medmänniskor. Horisonten är olika beroende på vilken kärlek det är. Kärlekens-horisont kan vara, ljus, mörk, glad, livlig, passionerad, lugn, fin, vacker, skön, hett, kall, mm. Variationer alltså…
-

21 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Lycka som skönhetsmedel

03:29

 När man ser förälskade människor, skiner lycka i deras anlete. T.om minde ”vackra” människor i kärlekns rus, strålar utåt i ansiktet, hela den människan verkar strålande lycklig.
– Tänk om man kunde skapa denna tillstånd varaktigt i ens liv. Stråla alltid, lyckan lysande i ansiktet, i hela människan.
– Jag tror att man kan komma ganska nära detta tillstånd med träning. Meditation…lära acceptera sig själv, tycka om sig själv, vara nöjd med det man har, låta andra ha sina liv i fred, koncentrera bara att må bra.
-

21 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Den sanna kärleken

03:25

 Den sanna kärleken, vad är det? Är den sann bara på grund av att den består? All slags kärlek är väl sanna just den stunden det  finns.

Evig kärlek kan liknas vid en cirkel, den kärleken går runt, runt, utan att ta slut, den är evig, eller iaf består ens livstid. Cirkeln tar aldrig slut.

Kärlek av en bestämd längd, bryter cirkeln, den är inte evig, men likaväl är en sådan kärlek sann för för dom berörda, dom är förälskade.
-

21 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Allt du behöver är kärlek

03:23

 Kärlek behövs på många olika sätt och i många olika situationer. Kärlek är inte bara sex. Kärlek är att kunna känna djupt för någon annan, så djupt att man är villig att hjälpa till utan att kräva något tillbaks. Sedan finns sex, som många tror vara den enda yttringen av kärlek. Sex är dock bara en sex-akt. Kärlek sitter i sinnet i ens hjärna i dina tankar. Alla behöver kärlek i alla former, både kroppslig sex-akt
-

21 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Behovet av kärlek

22:48

 Det är då när vi har beskymmer och tråkigheter har hänt i vårt liv, som vi behöver allra mest kärlek. Den andres kärlek kan yttra sig t.ex genom att den andre finns där och lyssnar, stödjer, är förstående, ger råd…det är i nöden man brukar känna igen sina riktiga vänner. Kärlek är alltså också att känna kärlek mot en medmänniska, visa att man bryr sig. Sådan kärlek är det finaste kärlek som finns, att bry sig om andra, att visa att man bryr sig.
-

19 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Älska mig

22:46

 I nöd känner man sina vänner. Riktiga vänner älskar en allra mest då när vi minst förtjänar att bli älskade. Det är kärlek till din nästa. Älska utan att begära något tillbaka. Älska för att den andra har just nu behov av dom kärlek. Villkorslös-kärlek är det finaste kärlek som finns.
-

19 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Vad är kärlek?

22:44

 Hjärtat får stimulans, man känner sig lycklig. Man kan sväva uppe bland molnen, men akta dig, du kommer förr eller senare att trilla ner 😉 Du trillar ner ifall din kärlekskänsla är så stark att du är ”blind” av kärlek. Det är det som menas väl att blind kärlek kan bedöva förståndet. Man kan älska passionerat eller lungt och harmoniskt. Var och en väljer sin kärlekskänsla själv. Älska med förståndet i behåll är det bästa. Men om man vill vara äventyrlig, då kan passionen passa bra och sedan man trillat ner, kan man ju stå upp med förståndet på plats igen 😉 😀
-

19 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Ta hand om varandra

22:41

 Att ta hand om varandra, visar vår mänsklighet, vänlighet, kärlek till din nästa. Kärleksfulla människor är det finaste som finns. Man är hjälpsam mot alla som behöver hjälp, man ger den hjälp man kan. Det är att ta hand om varandra. Mänskligheten på planeten Jorden skulle må tusen och åter tusen gånger bättre, ifall alla kunde se alla andra människors lika värde och handla därefter, positivt, hjälpsamt, kärleksfullt.
Vad d andra gör? Motsatsen är att strunta i andra, tänka bara på sig själv och sina landsmän, sitt land…egoister…
-

19 Oktober 2019  | Länk | ***--SPIRITUAL*** | 0 kommentar
Åkesson: Vi har vunnit debatten om migrationen

21:38

 Åkesson säger att SD har vunnit i debatten migration...
Det tycks ju vara sant, tyvärr.
KD och M har redan anammat SDs migration, samt S med i SDs mall av migration.
KD, M och S tävlar vem som är stramare vad gäller migration...
Och vem drar nytta av detta?  ..SD så klart.
Så visst har Åkesson rätt...han har vunnit frågan om migration.
Skall dock inte gratta Åkesson...det känns sorligt att KD, M och S har följt SD i migrationsfrågan.
Klart är dock att Sverige har behövt minska lite på migration, alltså flyktingarnas antal. hit kommande nya flyktingar.
Alla minns ju året 2015 hur det var.
- omni -
-

19 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
Kristerssons "våta" dröm"

16:49

M-målet: Ska leda Sverige under två mandatperioder
- omni -

 Hur skall Kristerssons dröm bli verklighet?  ..fördmodligen kommer Sabuni i  spetsen från Liberaler att hålla med Kristersson...Sabuni vill ju ha samarbete med SD, eller åtminstone SDs röster för att bilda regering.
Moderater kan hända ser invandringen, eller asylsökanden på ett mer berkligt sätt än Sosialdemokrater och Miljöpartiet...Sosialdemokrater är just nu som Mijöpartiets fångar, tyvärr.
Och självklart använder Kristersson detta som vapen...Kristersson har oerhört stor dröm att leda Sverige och vara statsminister.
Men om M skall bilda regering efter valet, kommer Sveriges fattiga att få lida igen...man glömmer ju inte i första taget vad högern gjorde för sjukskrivna, sjuka, fattiga, skolor, arbetslösa och osv...Med högern i makten skulle fattigares lidande att börja igen.*
Synd att S är MPs fånge i frågan migration.
-

17 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
Fråga, älskar du mig

06:56

Fråga, älskar du mig, 
den som älskar dig finns för dig, 
finns alltid för dig, 
vilkorslöskärlek det finaste som finns


-

16 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Segregeringen ökar i Sverige

06:53

Sverige håller på att delas upp efter etnicitet, men även mellan rika och fattiga. Två nya studier behandlar fenomenet.

Infödda svenskar flyttar ifrån områden med många utomeuropeiska invandrare. Detta är en av de starkaste krafterna bakom den växande etniska segregeringen, enligt en studie av flyttmönstren i landets tolv största kommuner under åren 1990–2007.

– Ja, vi hittade en så kallad tipping point på 3–4 procent. När andelen utomeuropeiska invandrare är så stor i ett bostadsområde så börjar de infödda svenskarna flytta därifrån, säger Emma Neuman, nationalekonomisk forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Högutbildade och höginkomsttagare flyttar först, vilket leder till att den etniska segregeringen sker parallellt med en ekonomisk.

– Effekterna var faktiskt starkare på 1990-talet. Då var svenskfödda benägna att flytta så fort bara ett fåtal invandrare flyttat in, säger Emma Neuman. Det kanske kan tolkas som att många trots allt har blivit lite mer toleranta, men den övergripande utvecklingen verkar vara svår att bromsa.

– Många talar om etnisk mångfald som en berikande faktor, men när man ska flytta eller välja skola till sina barn blir frågan konkret, och då väljer man ofta någon form av svenskhet. Man uttrycker det som att barnen inte ska hamna i minoritet, eller att man är noga med deras svenska språk.

FOG -

16 Oktober 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Känner mig seg som sirap

06:48

Känner mig seg som sirap, 
orkar knapp ens tänka, känner mig slö,
slö och seg och trött, vill bara blunda,
trisst är denna seghets känsla, jätte trist,
jag jäspar, sträcker mig, andas in, andas ut,
sitter och slöar till, det får jag göra,
det är tillåtet att ibland känna sig seg.
tankarna flyter som seg sirap 😌
-

16 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Vad gör du med det som händer

06:44

Erfarenhet är inte det som händer en, utan vad man gör med det som händer en.
-- Aldous Huxley

En händelse, 
ingen erfarenhet, 
vad lärde du? 
lärde du något? 
bra...
du lärde, 
förändrade dig, 
klokt gjort.
-

16 Oktober 2019  | Länk | ***--AFORISM*** | 0 kommentar
Bli inte ett monster

06:41

Se upp när du slåss mot monster, så att du inte själv blir ett monster.
-- Friedrich Nietzsche

Du kämpar, mot monster, 
du slåss, med nävar, 
med orden, 
akta dig, 
var varsam, 
var vänlig, 
bli inte ett monster, 

akta dig, 

-

16 Oktober 2019  | Länk | ***--AFORISM*** | 0 kommentar
Musik

14:33

Musiken klingar tyst, in i mina öron. In i hjärnan på mig,
sinnet tar in musiken. Tycker om, tycker ej,
sinnet bestämmer om jag skall tycka om musiken.
Alla gilla inte samma musik, även musik-smaken är som baken, olika.
Du gillar det och jag gillar det här.
Ibland gillar vi samma musik, ibland inte. 
📻
Men vi skall respektera varandras musik-smaker.
Vi skall ta det lugnt, lugna sinnet, lyssna på musiken
-

14 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Normalisering av rasismen?

 14:24

Vissa partiledare tycks vilja normalisera rasismen, för att på det viset kunna fjäska för det rasistiska partiet och få deras godkännande och deras röster...så vill dessa två partiledare ta makten och styra detta land med hjälp av det rasistiska partiet.
Vart har moralen sjunkit? ..hur kan dessa ledare göra så? ..dom skyr inga medel för makten...makten vill dom ha och ta.
Det går inte att lita på sådana ledare när deras moral har sjunkit för lågt...dom spelar högt...,men fallet kan vara smärtsamt...men vad man kan se hur det är nu, så verkar det att en del av folket är villiga att putta bort moralen och sitt samvete för att högern skulle kunna ta makten.
Det är farligt att försöka normalisera rasism...detta land får inte bli som t.ex Ungern...nej...
Hur kan vissa politiker riskera så mycket för makten? 
Svaret: Dessa politiker är maktgalna och är villiga att sälja sig till "djävulen" om dom makten skulle få.
-

14 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Regnperiod

14:21

Som en regnperiod det är, 
regnet faller ner timme efter timme, 
vatten överallt på gatorna, 
det doftar gott, friskt, 
lär dig alska regnet, 
detta en del av vår framtid är.


-

14 Oktober 2019  | Länk | *väder******** | 0 kommentar
Rika blir rikare

14:16

Rika vinnare är,
dom rika gynnas, , 
fattiga förlorare är, 
arbetarna förlorare är. 
Politiker ger till rika, 
rika gynnas iaf. men 

Fiskar 🐟 röster. 🗣

kan dom göra
smart ¯\_(ツ)_/¯
eller dumt, 
politikerleker i sin lekstyga, 
varje år likadant, 
rika blir rikare och 
fattiga blir fattigare.
-

14 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Ulf Kristersson: Fel att kalla SD rasister

14:13

Ulf Kristersson: Fel att kalla SD rasister.
expressen -

Förfärligt sagt av Kristersson.  
Han makten vill ha och ta och då 
går det bra att fjäska på SD. 
Dessa maktgalna politiker, 
inget heder tycks dom ha. 
SD har rasistiska rötter och 
SD delar folker för dom och vi, 
svenskar och invandrare, 
enligt SD är allt invandrares fel.

-

14 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
Att vara mobbad

00:41

 Jag mobbas på ett utländsk forum, på grund av min ålder och på grund av att jag är lite annorlunda, 
annorlunda på mitt sätt att vara, dom tror mycket konstiga saker om mig, spelar ingen roll vad jag skriver, ibland tar det väldigt hårt på mitt psyke, men jag orkar, jag orkar, jag älskar dessa vilsna människor, känner en enorm kärlek mot dom, jag hånas när jag säger att jag förlåter dom. 
jag hånas när jag säger att jag älskar dom, dom vill att jag skall vara lika elak mot dom, forumet är som terapi för mig, jag får styrka därifrån, en styrka som växer och växer, jag lär mycket om mig själv där, man blir aldrig färdig här i livet, gäller att lära känna sig själv. 
Men nu börjar det kännas liksom att jag  skulle vilja ha en paus därifrån...man måste ju vårda sig själv och inte låta andra skada en...kanske tar en mådans paus eller något liknande...men kanske jag efter paussen tycker att det var skönt vara dörifrån? ..kan hända att det blir så...ifall accepterar jag det...och håller mig borta därifrån :)

-

13 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Lat och nöjd

00:38

Lat och nöjd, så känner jag mig just nu.
Känslan är enormt härlig, den har tagit över mig.
Jag är bara. Jag njuter av att kunna vara lat,
att göra vad jag själv vill. När jag arbetare,
hade jag sällan denna underbara känsla för frihet.
Arbetet sög nästan alla mina krafter. Nu när jag inte arbetar,
börjar jag äntligen finna mig själv.
Det är inte fel att känna sig lat ifall man är nöjd med denna känsla.

- Jag är lyckans-ost, känner mig priviligerad, 
😊
för jag kan numera konsten att göra ingenting,
det är underbart att göra ingenting.
Det har sina fördelar att vara pensionerad.
Man skall kunna njuta av livets alla stunder,
även stunderna när man gör ingenting. Har slängt bort stressen,
njuter verkligen av latt vara ledig och
göra var jag själv vill och när jag vill eller vill inte 


-

13 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Härligt, underbart

00:35

Härligt, underbart, vilken känsla,
helt enkelt underbart, skönt. 
😉
Vad kan man mer säga då när man mår bra,
kolossalt bra. Själen, psyket, mår prima, 
👍
Att vara mätt och belåten, vilken underbar känsla.
Mat i magen, god mat, mätt. Sitter och är bara.
Är inte trött, men slö efter maten. Underbart slö.
Hela jag känns lugn och harmonisk.
Maten gör underverk med människan. 
🍽️
Mat måste man ha flera gånger varje dag.
Mat är ett av människans grundbehov.
Men ah vilken underbar grundbehov. Älskar att äta. 

Det är en njutning att äta. Känslan efteråt går inte att beskriva.
Man svävar i sjunde himmel med mat i magen,
stark, frisk, levnadsglad, tillfreds med sig själv,
världen, samhället, allt...
helt enkelt en underbar känsla.


-

13 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Jag ler

00:32

Jag ler, lyckan ler, 
underbart, skönt, 😉
blundar, njuter😊
livet, ah så skönt 😘


-

13 Oktober 2019  | Länk | ****känsla***** | 0 kommentar
Kärleksbehovet finns överallt

07:32

Kärleksbehovet finns överallt, 
visa kärlek till dom behövanden, 
lyssna och var ett stöd, 
älska dina medmänniskor, 
det är kärlek det med, 
kärlek på lite högre nivå.


-

8 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Du behöver kärlek

07:30

Du behöver kärlek, 
alla behöver kärlek, 
känslomässig kärlek, 
att vara omtyckt


-

8 Oktober 2019  | Länk | **SEETHAA****** | 0 kommentar
Swede Hollow

07:27

Swede Hollow var ett bostadsområde i East Side, Saint Paul, Minnesota, numera omvandlat till parken Swede Hollow Park.[1][2]
I slutet av 1800-talet började invandrare, främst svenska, att bosätta sig i skjul i dalen, som därför fick namnet Svenska dalen, Swede Hollow, eller bara Dalen.[1][3] Området var ett slumområde och känt som ett av de fattigaste i hela USA.[1][3] I slutet av 1880-talet kostade det en och en halv dollar i månaden att få ha ett skjul i dalen, men man kunde vräkas när som helst och saknade helt rättigheter.[1] Difteri och kikhosta härjade i slummen och barnadödligheten var hög.[1] Kvinnorna försörjde sig som hembiträden, sömmerskor och prostituerade medan de män som hade jobb oftast arbetade åt järnvägsbolaget Great Northern.[3] Som mest, 1905, bodde ungefär 1000 personer i Swede Hollow. Ett liknande område i närheten, där det främst bodde irländare, var Connemara Patch. När svenskarna så småningom började ta sig in i det amerikanska samhället bosatte sig nya grupper av invandrare som polacker, irländare och italienare i dalen, och när de i sin tur flyttat så flyttade slutligen mexikaner till området.[3]
Staden förklarade området hälsovådligt 1956 och de kvarvarande 14 mexikanska familjerna vräktes. Husen brändes och jämnades med marken. På 1970-talet snyggades området upp och blev en park.
En av få som forskat om Swede Hollow är svenskättlingen David Lanegran, professor i geografi vid Macalester College i St Paul, och i början av 1970-talet intervjuade han människor som vuxit upp där.[1]
2016 gavs romanen Swede Hollow ut av Ola Larsmo, den handlar om svenskar som bosatte sig i dalen.[4] Romanen är en fortsättning på den efterforskning och ett reportage om Swede Hollow som Larsmo publicerade i DN 2013.[3]

wikipedia -

Primitiva och illaluktande
Mørk-Eidem kallar Larsmos bok för "en ögonöppnare". Den sanna berättelsen om ödet för många av svenskarna som utvandrade till USA i slutet på 1800-talet rosades av kritikerna men väckte även anstöt i vissa läger. Bilden av svenska utvandrare som fattiga invånare i storstadsslummen, betraktade som lägre stående varelser – primitiva och illaluktande – går stick i stäv med den av Vilhelm Mobergs Kristina och Karl Oskar. Svenskarna i Swede Hollow får klara sig själva på samhällets botten.
– Det är såklart inte en tillfällighet att den här berättelsen får en speciell betydelse nu när vi är uppe i en ny folkvandringsperiod. Det är ett politiskt val att sätta upp föreställningen, även om föreställningen i sig inte är politisk. Jag hoppas att vi inte skriver någon på näsan när vi berättar den här historien, men vi kanske får lättare att identifiera oss med dem som flyttar på sig nu, säger Mørk-Eidem.

tt.Omni -

8 Oktober 2019  | Länk | t | 0 kommentar
Vart är mänskligheten på väg?

07:18

Vart är mänskligheten på väg?
Överallt på vår sköra planet pågår strider, miljöförstöring och krig.
Vart är vi på väg – egentligen? Vi har EN planet att vara på och den misshandlas verkligen!
Miljöförstöringar, tjuvskytte, krigshetsare, tyranner, maktgalenhet, korruption… listan kan göras lång… tyvärr!
Finns en framtid i fredens tecken?
Jag undrar mer och mer om det är möjligt för nästa generation, och de därefter, att kunna få uppleva fred och frihet. Att kunna odla giftfritt, värna om djur, natur, luft, vatten och miljö. Hur tusan kunde det bli så här? Varför vaknar vi alla så sent? – för sent?
Det saknas mer medmänsklighet, kärlek, empati och skratt i nuvarande tid.
Vad tycker du att vi kan börja med? Vi alla!
Det behöver inte vara något megastort, inte alls… det är alltid bra att börja i vardagen och med det lilla.

livsgnista -

Vart är mänskligheten på väg? 
Vi förstör vår planet, 
vissa hatar andra folk, 
rikare länder vill inte hjälpa fattigare länder, 
människan hatar och förstör, 
Har vi någon framtid? 
Har dom kommande generationerna någon framtid?
Troligen inte.
-

8 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Du avundsjuka kvinna

07:15

 Du avundsjuka kvinna, 
bli mänsklig, bli vänlig, 
sök sammarbete med andra kvinnor istället, 
lär dig stödja andra kvinnor, 
tillsammans är vi starka.
Den kvinliga avundsjukan...vad beror det på...att generellt sett kvinnor bråkar och hackar på varandra och är avundsjuka, det är väl rätt så känt...vissa hackar på varandra som höns och kacklar även som höns mot varandra...
Kvinnor drar sällan tillsammans, avundsjukan sätter stopp för det...nu pratar jag allmänt alltså...alla kvinnor är inte sådana höns.
Vissa kvinnor försöker dölja sitt negativt och avundsjukt beteende...men det går ju inte att dölja :) avundsjukan skiner som svettande sol :)
-

8 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Lyssna vad Greta säger

 00:12

 Lyssna vad  Greta säger, 
lyssna vad Greta säger,
Greta säger:
"lyssna på vetenskapen".
Ledarna lyssnar inte på vetenskapen, 
staternas ledare lyssnar inte, 
ekonomi och egen vinst gillar dom, 
dom struntar att ungdomar är oroliga, 
Stora ledare hånar Greta, 
stora ledare är rädda för Greta.
Verkligen, stora ledare är rädda för lilla Greta...Trump och Putin hånar Greta...stora ledare, män, hånar Greta...varför...dom är rädda...rädda om sin egen position...rädda för vad folket kanske säger och kräver...dessa arga män vill tysta Greta och alla andra ungdomar som är rädda om sin framtid...ledarna darrar, ledarna rädda för lilla Greta...hur kan dessa män uppträda så...skäms dom inte..dom tror inte på vetenskapen...dom kanske tror på vetenskapen, men dom vill inte lyssna på vetenskapen i denna fråga, klimatet....dom sviker alla världens ungdomar.
-

6 Oktober 2019  | Länk | **SIITHAA***** | 0 kommentar
Sabuni i farten

 14:58

Sabuni har varit ganska så tyst...innan hon blev vald, var hon rapp i munnen...hon pratade vänligt om SD...nu har hon tystnat...Ls siffror har inte blivit bättre...Sabuni tycks längta tillbaks till Alliansen, men alliansen är för tillfället död...vad skall Sabuni göra då? ..hon fortsätter nu vara vänligt mot SD, samt hon vill att friskolorna skall inte ha något religiöst inslag...men iofs kan Sabuni inte ensam bestämma detta heller...men hon kan höja rösten och kanske stjäla lite röster åt L...vem vet...
Undrar hur L skulle vara nu ifall Ullenhag skulle vunnit och varit Ls nya ledare? ..svårt att säga.
Sabuni tycks inte ha den effekten på partiet som man hade önskat...har Sabuni blivit "gammal" :) hon är inte längre lika ivrig som hon var när hon var tidigare med i politiken...det är säkert inte lätt att vara partiledare och ny sådan i ett litet parti som liggen under riksdagspärren.
- omni - omni -
-

4 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
USAs evangelicala och Trump

13:47

USAs konservativa evangelicala kristna stöder hela tider Trump...det var tack vare att över 80% av äldre vita evangelicala kristna röstade på Trump, att han blev persident...evangelicala tycks inte bry sig om Trumps sexskandaler och inte heller Trumps sexistiska prat om kvinnor...man kan kanske säga att evangelicaner stöder ekonomin och struntar i allt annat vad Trump gör eller säger...med andra ord, har många evangelicaner sålt sig till djävulen...vissa amerikaner uttrycker saken så...
Men visst finns det även vissa evangelicaner som numera accepterar inte allt vad Trump gör...men vad hjälper det när i kommande val kommer samma evangelicaner att rösta på Trump igen...så amerika och världen kommer förmodligen få stå ut med denne tweetande aggressiv Trump.fyra år till.
eu.usatoday - goolle news -
-

3 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
Trump hånar greta, igen

13:38

Trump fortsätter att håna Greta i sina tweet...varför kan inte vuxna män uppträda som vuxna? ..varför hånar vuxna män ungdomar, unga kvinnor? ..det visar bara hur töntiga och aggerriva dessa vuxna män är...
Att en lands ledare, presidenten hånar Greta, det visar hur hemska dessa ledare och vissa män är.
- expressen -
-

3 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
Johansson godkändes inte

 07:10

Ylva Johansson godkändes inte av eu-parlamentet...tittade den 3 timmars långa utfrgningen...hon fick svåra frågår...skulle tippa att många sneglade på Sveriges invandrarpolitik och kände sig osäkra...det skrivs ju mycket om Sverige invandrarkriminalitet och skjutningar...Sverige har ju inte kunnat stabilisera detta, skjutande fortsätter...om ser saken från det hållet, så kanske Sverige är olämplig att ha hand om migrationsfrågor i EU när man inte ens har kunnat fixa det i sitt eget land.
Nu skall johansson svara på många frågor skriftligt och sedan får man se om hon blir godkänd eller inte.
- omni -
-

2 Oktober 2019  | Länk | w | 0 kommentar
Kate Plus Date

07:00

Somebody To Love. Efter att ha varit singel i mer ett årtionde tänker Kate Gosselin börja dejta! En matchmaker och tvillingarna Mady och Cara hjälper henne att...
- allatvkanaler -

Neeeej, är Kate Gosselin tillbaka på TV igen...nu skall hon dejta...det har ju gått många år sedan hon skilje sig från barnens pappa...hon verkar nöjd utan man...tror inte hon hittar någon man...man kan ju faktiskt leva utan man...det är nog TLC som vill se ifall Kate kan fortfarande locka tittade...jag skall inte se programmet...jag har tittat alla avsnitt och alla säsonger...men nu får det bara slut...gillade barnen...men detta med dejtande...nej, låter inget kul :)
-

2 Oktober 2019  | Länk | tv | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida