Startsidan Blogg Fotoalbum JAG TÄNKER Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Vår-känslor

Visst känns det som vår? Solen skiner redan tidigt på morgonen. Fåglarna kvittrar. Skatorna hoppar och skrattar. Minusgrader ute på nätterna, men vårkänsla trots det. Varför? Dagarna har helt plötsligt blivit längre. Den ljusa perioden är längre. Märkte det nu på morgonen att det var mycket ljusare klockan 6 på morgonen än det var några dagar tidigare.
Sådant märks, sådant påverkar en. Påverkan är så klart positivt. "Hjärtat", psyket, sinnet, sjunger av glädje :)

28 Februari 2013  | Länk | **känsla******** | 0 kommentar
Det känns som vår

Igår var det som om det vore vår. Solen sken, fåglarna kvittrade. Det var töväder. Priecis som om det vore våren. Idag är det än så länge minus grader, iaf så här på morgonen. Solen skiner även idag.

26 Februari 2013  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Tiden går väldigt fort

Tiden går...dagarna kommer och går...alltid något nytt och spännande. Ibland går dagarna stilla, likadant, inget nytt. Tiden går olika på olika dagar, tycker man ibland.
Tiden går...har inte glömt Nogg. Har varit annanstans, utlandet, alltså i internet ;) Kämpat med den förnyade bloggportalen och min blogg där.Det var kämpigt. Bloggen blev aldrig som den var förut, det fattades jätte mycket, taggar var konstiga...Vad gjorde jag? En ny blogg så klart, även den kroånglade. Hoppas på snar stabilitet där.
Nu är jag här igen. Glad som en lärka. :) Livet går i sin stilla gång, men ibland med snabb takt.
 

25 Februari 2013  | Länk | y | 0 kommentar
Känslan...

Är det snart vår? Kyligt, snö, minusgrader, molnigt. Igår snöade det. Ser inte ut som vår, men i mitt innersta, i själen, i sinnet, känns det som att det är vår nu, en aning vår iaf. temperaturen varierar, pendlar mellan minus och plus. Snart är det vår.
..Väntar inte på våren. Lever helst i nuet, i tiden, i nutid och då sneglar man inte hela tiden åt framtiden, åt våren. Längtar inte heller till våren. Min längtar gäller bara nu, i tiden, inte igår eller imorgon. Mer tänker jag inte på våren. Våren kommer när den kommer.
Gillar faktist vintern allra bäst av årstiderna. Känslan i vintern är, nöjd, lagon varmt och lagom kallt. Det är bra. Känslan när man traskar ute i snön, knarrandet under skorna, all denna snö, underbart, frisk sval luft.

20 Februari 2013  | Länk | **känsla******** | 0 kommentar
Pensionärs livet är underbart

Det skulle snöä mycket just nu enligt väderprognos. Men icke sa nicke. Klockan är 12:54, har det kansjḱe redan snöat under tiden jag sov på förmiddagen? Det hörs iaf snöplog där ute. Vid snökaos tycker jag synd om alla trafikanter och fotfolk där ute. Annat är det för oss pensionärer, kan sitta inne och titta på ovädret eller gå ut och promenera i ovädret...Det är härligt med en promenad i snöovädret, likaså i regn-storm. Vinden smeker ens ansikte, luften är frisk, kylig men härlig. Ingen bråska någonstans, kan gå lugnt fram eller stanna, spelar ingen roll, man har ju all tid i världen att göra vad man vill, när man vill. Njuter verkligen av pensionärslivet.
Känner mig fri, lugn och harmonisk, nästan all stress är borta. Jag väntade ivrigt på min pensionerig. Vilken lycka när det blev verkligt, vilken lycka när jag slapp att arbeta.)

11 Februari 2013  | Länk | **känsla******** | 0 kommentar
Tyst, underbart tyst

Sitter här mitt i natten, klockan är 01:15, njuter av tystnaden. Härliga tystnad, underbart. Äntligen, spelande granne har tystnat, och drickande grannar är tyst. Oh vad underbart denna härliga tystnad. Behöver lite tystnad varje dag, tystnad, lugnet, är som honung för själen. Måste ta vara på tystnaden då det finns tystnad. Numera, tyvärr, tystnad börjar vara en bristvara hos många människor.
Inget är härligare än att lyssna på tystnaden, tystnaden hörs faktist...en stunds tystnad varje dag och annars lugnt och fint, det är livet det, själen behöver ha det lugnt för att människan skall orka vara trevlig och vänlig.

11 Februari 2013  | Länk | **känsla******** | 0 kommentar
Nyvaken, glad och nöjd

Nyvaken, glad och nöjd, en härlig känsla. Sovit bra och tillräckligt. En lördagsmorgon, tyst och stilla. Det börjar ljusna ute. Vit ren snötäcke ligger på marken som en filt, täcke. Skönt vakna en tidig morgon. Nu skall det smaka bra med en kopp kaffe och havregrynsgröt.
Lugn, bara lugnt, känner en härlig lugn inom mig. Är tacksam att jag tidigare för några år sedan kunde bearbeta bprt min dåvarande stress. Att vara lugn och harmonisk, är som en "Gudagåva", en härlig känsla, en känsla som för det mesta finns varje dag. Inga mörka moln på min "själsliga himmel" just nu.

9 Februari 2013  | Länk | **känsla******** | 0 kommentar
Mycket snö igen

Vad det snöade igår, luften var alldeles vit. Nu är marken vit av snö, ren snö än så länge. Det är töväder, snö och is ramlar från taket, det låter väldigt illa när isen ramlar på plåtfönsterbrädan.

Skall snart gå ut i tövädret. Hoppas jag halkar inte. Man ser ju inte ifall det finns is under snön och det som är säkert, det finnsis där under snön här och där.

Det känns som vår på något vis. :) Det är soligt, töväder, mildväder, härligt.

7 Februari 2013  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Som pensionär hör och ser man mycket

Kom på just att...Nu förstår jag varför pensionärer ofta betraktas som nyfikna. Som pensionär visstas man ju hemma mycket mer än då när man abetade. Det är tyst i huset oftas både natt och dag. Man hör och kanske även ser vad som händer i ens närhet.
Som t.ex grannar, man hör t.om när dom pruttar. En av mina grannar är en ganska så ung grabb. Mina iaktagelser med mina öron ;) Han sover ca 5 timmar per natt då när han jobbar. När han kommer hem, sätter han sig omedelbart vid datan, ca 7-8 timmar, sover 5 timmar, går till jobbet, kommer hem, sitter omedelbart vid datan...ca 7-8 timmar. Han är ofta borta från jobbet och då kan han sitta upp till 20 timmar vid sin data 6-7 dagar i sträck. Vad kallas sådant? Data beroende. Det är ju sjukligt beteense han har. Man kan ju dö av att sitta så där länge vid datan under flera dagar i sträck. Stackars kille. Är det inte ganska extremt det där?
Det där visste jag inte när jag jobbade. Men nu när man är pensionär, hör man mycket både inne och ute :) ...Jag är inte nyfiken hur andra lever, men kan inte hjälpa att jag har öron och bra hörsel. ;)

6 Februari 2013  | Länk | y | 0 kommentar
Vinter-känsla

Hur är känslolivet på vintern? Det är ju korta dagar, en kort ljus period, mörker härskar just nu mest. Inget mörker dock i min själ, psyke. För mig spelar det ingen roll vilken del av året det är. Blir inte påverkad psykiskt. Så allt känns som vanligt, lugnet råder i min själ...dagarna går lugnt fram. Väntar inte heller på våren. Våren kommer när den kommer. För visst kommer våren efter vintern, så har der alltid varit.
Många mår dåligt på vintern, dom längtar efter ljuset och värmen.
Känner mig lyckligt lottad på grund av att jag gillar alla årstider. Gillar regn och blåsiga dagar också. Mår faktist mycket bättre nu när jag är pensionär. Njuter av lediga dagar. :)

4 Februari 2013  | Länk | **känsla******** | 0 kommentar
Shoppingvangn förbud i en affär

Flera månader sedan, förbjöb en mataffär kunderna att ta in shoppingsvagnen. Råkade gå dit på första dagen när denna regel infördes där. Det var Flemingsbergs mataffär i centrum. Vad heter den nu? Någonting med pulsen och något mer före det? Blev då påhoppad av en ung tjer som jobbade där. Men jag visste ju inget om något nytt förbud ännu. I kassan var kassörskan mycket otrevlig, hon ljög, sa b.la att man kan inte gå i någon affär med shoppingvangn. Jag sa att mina pengar får ni inte mer, det här är sista gången......................Har sedan dess storhandlat från Huddinge, med medföljande shoppningvangn. :) Har hört att i Flemingsbersaffär går många kunder iaf in med shoppningvangn fast det är fortfarande förbjudet att in vagnen....Jag skulle aldrig mer gå in i den affären, när det är förbjudet med shoppningvangn, det skulle vara obehagligt att gå in där..................En gång när jag gick förbi där, frågade en kassörska, om dom var rädda för tjuveri. Det var dom. Frågade då när även barnvagn och rollator skall förbjudas. Hon tittade lite förvirrat på mig, men blev tyst....Kan hända att allt beror på att det är en invandrartät ort, kanske dom tror att invandrare är tjuvar, precis som många tror att romer är tjuvar.
Har nu för länge sedan vant mig att handla i Huddinge. Saknar inte Flempans affär. men visst är det tråkit med sådana där förbjud. Jag t.ex orkar knappt bära någonting alls. Ryggen är slut, ryggraden har skador. Då bär man knappat inget alls. Tur i otut att det finns affärer som ha en regel, kunden har alltid rätt. :)

4 Februari 2013  | Länk | y | 0 kommentar
Morgon-solen lyser röd och gul där borta vid horisonten

Vacker morgon, horisonten är rödgul, solen ser mörk och stor där i horisonten. Horisonten där borta är som en eldhav i kalla vinter morgon. Iskallt ute, himlen övrigt ser blek och kall ut, det är bara horisonten där solen stigit upp, som är som en eldhav. Livsgivande solen i sin vackra prakt visar vacka färger på himmelen. Solen ser stor ut, jätte stor...synvilla...
Att vakna när det är mörk, att se solen sakta stiga upp, är lika underbart varje gång. Det går snabbt eller sakta, hur man känner det. Ser redan nu att himlen är inte lika rödgul längre där borta. Färgerna bleknar snabbt bort. Snart ser solen ut som vanligt, en starkt lysande stor gulvit boll där uppe i himmelen

2 Februari 2013  | Länk | y | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida