Startsidan Blogg Fotoalbum JAG TÄNKER Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Mänskligheten "blöder"

14:54

Hur ser världen ut nu under corona-tider...land efter land har stängt sig...sedan börjar försiktiga öppnanden...vad är det som händer...värlsonfattande pandemi...mänskligheten blöder...alla kan drabbas, smittas och dö...viruset är inte vän med dom rika och inte vän med dom fattiga...alla folk drabbas...alla hudfärger drabbas....
Borde inte nu världens folk, mänsklighet, samarbeta och hjälpa varandra...nej, det sker bara lite av samarbete...nation efter nation sneglar på varaandra, skyller på varandra osv...viss hjälpsamhet sker dock, tack gode Gud för det...
Hela världen är drabbad...ett historisk händelse som kommer att tas upp i histrieböcker någon gång i framtiden.
Vad tror ni, kommer mänskligheten att lära något av detta...mänskligheten kan leva i hoppet för att snabbt få vaccin...kommer girighet och den egna nations behov göra det så att alla kan inte få vaccin....fattiga länder kan inte betala...kommer godheten vara med och se till att alla får vaccin i världen.
Hela världen väntar nu att allt  skulle lugna ner sig...att mänskligheten skulle kunna börja leva igen fritt och ledigt

-

23 Juni 2020  | Länk | *VÄDER******** | 0 kommentar
Glad Misdommar

15:27

GLAD MIDSOMMAR

-

19 Juni 2020  | Länk | u | 0 kommentar
Fel att döma maten Paolos

15:24

Varför straffar man mat? ..t.ex varumärket Paolos...maten har ju inte gjort någon illa på något sätt...mat är mat.
Saknar tillgång till Paolos spagethi...den var sååååå himla god...kan inte förstå att dömande människor dömer även maten...detta har gått alldeles för långt...även Paolos straffande av civila människor har gått för långt...detta skenheliga beteende, dömande av människan och maten...det berättar tusen gånger mer om dom dom som dömer än den som dom dömer.
Det borde räcka att man döms genom domstol för det brottet man gjort...allt annat trams och dömande av civila individer är elakt och ointelligent, kanske även avundsjukt, dom har lusten att förstöra ens liv totalt...sådana människor är inte att lita på.

-

19 Juni 2020  | Länk | **EMOTIO******* | 0 kommentar
Unga Erika Persson kämpar mot allas lika värde

13:40

Unga Erika Persson i USA är mycket klok och vis trots sin ungdom...hon är bara 17 år, fyller 18 år snart...trots detta har hon mycket vettiga åsikter som många vuxna saknar.
Erika  slår t.ex tillbaka på näthat som hon och andra unga tjejer får ta emot - expressen - det är ju fel att vuxna äldre skäller på dessa unga  och vackra fria tjejer och trampar ner på dom...Erika gör rätt som ger muntligt tillbaka.
Erika är för allas lika värde och tar även del i Black Lives Matter rörelsen...Erika säger att USA skall aldrig gå tillbacks till det gamla normala som var detsamma som rasism.
Tänk om alla var som Erika...alla kämpade mot rasismen, så skulle världen ganska snabbt få bort rasismen, minska det till det minimala.
Tack gode Gud att det finns vettiga människor som kämpar för allas lika värde...alla känner vi ju Erika från tv-programmet Svenska Hollywoodfruar...Erika är ju Gunilla Perssons dotter...vi TV-tittare har ju fått följa Erikas liv ända från barndomen...så det känns som att vi känner Erika :)
expressen -

-

10 Juni 2020  | Länk | **EMOTIO******* | 0 kommentar
Ebba, varför så aggressiv??

13:38

Ebba, varför är så aggressiv...att anklaga hela tiden andra, och samtidigt tro att man är bäst själv, är idioti...det är inte kristligt att göra så...varje gång  någon troende gapar och anklagar elakt andra, undrar man, varför har dom glömt bort vänlighet och den kristna budskapen...Ebba har släppt många grodor ur sin mun när hon anhlagat Löfven...man kan inte se henne som kristen...och annars också, politiker måste inte vara elaka mot varandra...vanlig sunt förnuft Ebba, ta fram det.
Jag t.ex skulle aldrig rösta på KD när deras partiledare agerar aggressibt och skrattretandeidiotiskt mot regeringen och Löfvens person...att föra ofentliga ad hominem i TV, är rena rama idioti
expressen - expressen - expressen - 

-

10 Juni 2020  | Länk | **EMOTIO******* | 0 kommentar
* Stilla livet ger harmoni om man så vill

16:06

Många klagar att det är tråkigt när man måste hålla distansen till andra, att vara försiktig i dessa corona tider...men varför känner dom trises...dom kanske är vana stressmänniskor som stressar hela tiden...i börjar är det ju svårt att förstå att man stressar så stressade människor förstår inte alltid att dom stressar och att vara stilla, liksom mer stilla känns för dom som tråkigt.

Men att vara mer ensam och stilla, det är bra för psyket...det stillar sinnet...stressen blir mindre och mindre...om man har tur så, så småningom kommer lugnet och harmonin och man börjar faktiskt uppskatta det stilla livet lite mer...det är ju så att man måste vänja sig att ta det lugnt...steg efter steg vänjer man sig med det lugnare livet.

Så någonting bra tog corona med sig...lugnet om man vill...det gäller bara att ta det lugnt och acceptera lugnet...att gilla lugnet...då mår man bra.
Men alla kan inte ta det lugnt, specielt sjukhuspersonal, dessa hjältar som kämpar att hjälpa andra.

-

8 Juni 2020  | Länk | **EMOTIO******* | 0 kommentar
Dåligt bordskick

16:00

Kära invånare, folket...ser ni det samma som jag ser att i många diskussionsforum är det många som har ett "dåligt bordsskick"?? ..dom beter sig som "svin" mot andra debattörer...det är oerhört svårt, nästan meningslöst att diskutera med sådana...dom har inte ännu lärt sig ett bra bordsskick...dom är fortfarande där och försöker bli vuxna eller civiliserade...
Då gäller det att bemöta ibland det dom slänger ut i svidande ord, bemöta det lungt och sansat och sedan gå vidare, det finns ingen andledning att börja diskutera med dom, för det går inte att diskutera med en dom har oerhört dålig bordsskick...men man kan alltså informera dom, ge fakta osv.
Jag ids inte debattera med dom, ger bara info, inget annat och sedan går jag vidare, det är bäst så.

-

8 Juni 2020  | Länk | **EMOTIO******* | 0 kommentar
Äldres situation

15:52

Äldres situation är lite besvärlig här i Sverige...i äldre boenden för äldre av Corona...stistiken visar att ca 90% av Corona döda är äldre som bott i äldreboenden och är det är bara ca 10% av dom som fick sjukhusvård...detta gillar inte utländska pressen...t.ex i Finland undrar man över detta...men vanligtvis handlar det om kronologisk ålder och biologisk ålder som sällan är det samma när man är gammal...många äldre, speciellt demens sjuka klarar oftast inte Corona på grund av underliggande sjukdomar...därför anser läkarna att vissa är när döden och då anses det onödigt att skicka en sådan äldre till sjukhus...många i äldreboenden är äldre som inte längre kan klara sig själva...

Kanske palliativvård ges för snabbt för dom äldre...tyvärr blandar många inhopp palliativvård med dödshjälp.

man pratar nu mycket om Sveriges gamla men glömmer att i dom flesta hårt drabbade västländer sker likadant med dom äldre...t.ex Italien sa rent ut att sjukvården kommer att prioritera yngre...men det är bara Sverige som klagas och anklagas i media runt om i världen...att smittan kom in i äldreboenden beror på dåliga insatser i äldrevården...allt räknas ju pengar och tyvärr, äldre prioriteras inte...det är tyvärr utvecklingen i samhället under många många år som gjort att äldre prioriteras inte...

Corona visar nu hur varje hårt städad stat behandlar sina äldre och visar hur lite man bryr sig om dom gamla...många äldreboenden fungerar bra...men bristerna ligger hos personalen på grund av ägarnas sparandet och snålanden...nu är det dags att detta ses över...men det får inte kosta mycket mer än idag sägs det...så det blir intressant hur man kommer att göra...för någonting måste man göra. 

-

8 Juni 2020  | Länk | **EMOTIO******* | 0 kommentar
Fördömandet av sexköpare har spårat ur

07:17

 I Sverige har vi lagar och ett brott straffas genom lagen, eller hur...så borde det vara...men vad händer med dessa män som köpt sex eller har taffsat på en kvinna, särskilt om dessa män är kändisar...
Vissa i samhället, alltså många individer börjar ta offentligt avstånd av dessa män...sparkar dom från jobbet och vill inte ha dessa män i bolag osv.
Vad gör dom, dom vill rasera hela livet för dessa män...varför...moralen spelar in här...man höjer pekfingret och vill krossa dessa män, krossa dom totalt.
Det är barbarisk handling att vilja krossa dessa män helt och hållet.
Dessa män behöver något slags hjälp, psykologisk hjälp...att straffa dom på det här viset, blir inte en bättre människa.
expressen -

För övrigt, varföt får kvinnor sälja sex men sexköp är olagligt om köparen är en man?
Varför är inte en kvinna och en man lika i denna fråga?
Det är fel att kvinnan får locka med sex, det borde vara olagligt och kriminelt det med.
Och för det andra...det har alltid funnits sexsäljare och sexköpare...det försvinner inte på grund av att vissa i samhället lever rövare och vill krossa dessa sexköpare till män.
Hur är det med äldre svenska kvinnor som skaffar sig jätte unga män t.ex från Gambia...varför straffas inte dessa kvinnor som köper sex av unga män?
Har läst i tidningar hur gamla kvinnor berättar om sina sexköp i utlandet och säkert händer sådant även i Sverige.
Varför dömer inte dessa moralister även kvinnor?

-

6 Juni 2020  | Länk | **EMOTIO******* | 0 kommentar
Varför Sverige och sverigefinnar hatas i Finland?

07:13

Varför hatas sverifinnar i Finland? ..iaf i deras diskussionsforum? ..vi har väl inte gjort illa mot Finland...jag kollar då och då vad man skriver där...mycket illa om Sverige skriv i deras forum, samt man tycks inte gilla sverigefinnar där...på ett forum skriver "en man" som tycks vara en grinig kärring från Sverige som hatar Sverige, hon gillar även högerextrema sidor från Sverige...
Hon sprider hat mot Sverige och högerextremas åsikter...hur kan forumet acceptera sådant beteende?  att det accepteras talar för sig att sådant beteende är helt ok. i Finland...
Där tycks skriva någon från Sverige och hon får mycket hat och hot, hur orkar hon vara där.

Jag tycker det är hemskt...hemskt denna hat mot Sverige och sverigefinnar...ännu hemskare är att denne kvinna idoliserar högerextrema och sprider deras hat och konspirationsteorier i finska forum.

-

6 Juni 2020  | Länk | **EMOTIO******* | 0 kommentar
Corona rasat i världen

07:09

Första gången kände jag lite ågnest på grund av coronan, 
när jag läste att Adam Asling är död, kände jag ågnest lite, 
han var ju inte gammal, :(  sorligt, gillade han jätte mycket, 
Nåja, livet går vidare, isoleringen fortsätter, 
har lugnat ner mig nu, det sker som skall ske, 
känner hunger, magen ropar efter mat, 
trots allt mår jag bra, sovit bra och psyket känns stabilt. 
undrar ifall mänskligheten lär någonting av corona 
troligen inte, historia säger det, tyvärr.

-

6 Juni 2020  | Länk | **SVENSK****** | 0 kommentar
Livet går vidare

07:05

Datan min vän idag varit har, en trogen "vän" ;) 
tittat, filmer, tv-såpor, älgvandring, 
i älgvandrings-programmet fanns hela dagen och natten att se vackra vintriga vyer, 
njutfulla vyer, med ljud från naturen, mest är det ju tyst, 
kunde sitta i timmar och titta på naturen, kamerorna byttes hela tiden och 
kameror liksom vandrade i en cirkel fram och tillbaks, 
fantiserade idag att ha en stuga där i skogen, närheten vid floden, 
man skall drömma och fantisera om man kan, 
det är bra för själen och humoret, 
hat varit ett par dagar liksom lite nere, 
kanske är det isoleringen som tär lite på mitt psyke, 
men idag känner jag mig igen, 
känner liksom att jag lever och mår bra, 

-

6 Juni 2020  | Länk | **SVENSK****** | 0 kommentar
Att skriva lite mindre, liksom lite mer sällan

09:37

Kommer i fortsättning att skriva här mer sällan...kanske bara en gång i månader eller kansle lite oftare, kanske en gång i veckan, få se. 

Tiden går och jag med tiden...hinner inte allt jag kanske skulle vilja hinna :)

Ha det bra under sommaren...

--

1 Juni 2020  | Länk | **SVENSK****** | 0 kommentar
Underbar känsla av lycka

09:24

själv fortsätter jag min isolering så att säga...jag mår mycket bra faktiskt...känner mig trots allt ganska lycklig med tillvaron...


-

1 Juni 2020  | Länk | **SVENSK****** | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida