Startsidan Blogg Fotoalbum JAG TÄNKER Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Gillar inte att ge irritation till någon

23:01

Gillar inte tt ge irritation till någon...vill inte vara en orsak till någons irritation...tyvärr, jag tycks ha orskat irritation med min närvaro...jag vill att alla skall må bra. :)

Förlåt, förlåt mig,
jag visste inte, visste inte, 
nu vet jag, nu vet jag, 
detta är inte viktigt för mig,
du skall veta att jag  
älskar min utländska blogg, 
förlåt mig, jag försvinner inte, 
men kommer att synas mindre, 
är det bra så???
Kram 🤗
 

31 Augusti 2018  | Länk | y | 0 kommentar
Vad är en erfarenhet?

01:41

”Erfarenhet är inte vad som händer dig, det är vad du gör med det som händer dig”
- (ordspråk)

Det kan hända mycket med ens liv...Men det som händer dig, är inte erfarenheter...Hur du reagerar på det hända, det är din reaktion som är din erfarenhet av händelsen...Händelsen kan ge dig en positiv erfarenhet, eller en negativ erfarenhet...Om du reagerar positivt och sökande och har förståelse att man kan även vända en negativ händelse åt det positiva, om inte helt och hållet, så iaf lite, så att det känns bättre...Det är då en bra erfarenhet, som lärde dig att bearbeta det hända och må bra, oavsett om händelsen var bra eller dålig.
Du kan även skapa dig en negativ reaktion av alla händelser.
Vad säger detta? ..Att du själv bestämmer hur du reagerar och därmed skapar du själv antingen dina positiva elle negativa erfarenhetern i ditt liv...Så det är meningslöst att försöka skylla på händelsen...Det är din alldeles egen reaktion, som avgör, hurudan din erfarenhet kommer att bli.
-

 

31 Augusti 2018  | Länk | n1 | 0 kommentar
Åsikterna är som spikar

01:36

Åsikter är som spikar. Lätta att slå i, svårare att dra ur.”
- (Arne Hirdman).

Ni må tro att jag log när jag läste denna citat...Det finns väl inte så mycket att säga om detta...Det är hur klart som helst, att åsikterna är svåra att dra bort, som visdomständer, eller som spikar...Vi vill mycket gärna övertyga andra att just min eller din åsikt är den rätta åsikten... Och själva har vi svårt att ändra på våra egna åsikter...Vad beror det på? ..Är vi envisa? ..Känner vi oss mindrevärdiga ifall någon skulle lyckas ändra på våra åsikter? ..In i det sista kämpar många för att få behålla sin åsikt.

Allt det där beror på nog att åsikter är inte fakta...Åsikter är bara åsikter... Alla åsikter kan ha delvis rätt och delvis fel, det beror på...
Sååå spikarna sitter hos oss, stadigt, hårt, fastlimmat…spikarna, åsikterna, är som kläderna vi bär...Kläderna vi kan byta ibland till nya kläder...Våra åsikter gör oss till det slags människor vi är.
-

31 Augusti 2018  | Länk | n1 | 0 kommentar
Två SD-politiker har avgått och sju stängs av från valet

01:30

Två SD-politiker har avgått och sju stängs av från valet
Två SD-politiker har redan avgått - och nu stänger partiet av sju andra kandidater, som avslöjats med band till nazismen, från valet.
Sverigedemokraterna meddelar också att de avslöjade politikerna kommer att uppmanas att lämna partiet.

expressen -

Nazister söker sig inte till andra partier...nazister söker sig bara till SD...var och en förstår nog varför...alla vet hurudan historia SD har...sd har ju nazistisk bakgrund...och rasistik är sd fortfarande.
-

 

31 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Normalisering av rasism

01:26

”Normalisering av rasism ligger bakom tystnaden”
Nyheten om den hemlöse tiggaren som misshandlades till döds i Huskvarna borde toppa varje nyhetssajt och partierna borde konfronteras om händelsen, skriver Sundsvalls Tidnings ledarskribent Sofia Mirjamsdotter.
Hon menar att det finns ett svar på varför det är så tyst kring dödsmisshandeln: Normaliseringen av rasismen.
”Normaliseringen av Sverigedemokraterna och den hårda retoriken mot invandrare och flyktingar gör att vi långsamt vänjer oss. Vid rasism”.

omni - DT - aftonbladet -

Mordet har fått gansla lite uppmärksamhet...varför...bryr vi inte om tiggare...eller är Sverige så vara vid rasism att man inte längre ens blir förvånad?
-

31 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Hälften av invånarna i vikingatidens Sigtuna var invandrare

01:23

Hälften av invånarna i vikingatidens Sigtuna var invandrare
Befolkningen i vikingabyarna kanske var mer mångfacetterade än vad vi trott. Nu visar nya analyser att hälften av invånarna i vikingatidens Sigtuna var invandrare.
Det är forskare på Stockholms universitet och Uppsala universitet i samarbete med forskare från Storbritannien, Tyskland och Turkiet som gjort analyser på lämningar av 38 individer som levde och dog i Sigtuna omkring år 1000.
Forskarna skriver i ett pressmeddelande att det ger en tydlig bild av inflöde av människor till Sverige då, till skillnad från den traditionella bilden av vikingar som reste från Sverige ut i världen.

SR -

Vad innebär detta...kanske det att man kan faktiskt säga att svenskar är en blandning av olika folkgrupper...
-

 

31 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Klimatförändringar till det sämre

05:13

Med klimatförändringen förväntas den globala livsmedelsproduktionskapaciteten försämras...Det och det växande väderfenomenet straffar, i synnerhet av afrikanska länder och andra kriser, till exempel Afghanistan och Jemen...Flyktingar som flyr svält och störningar kan vandra till Europa, mycket mer än det lilla antalet som kom under det senaste åren.
Varför är människan en toka vad gäller klimatet..tänker människan bara sig själv, vill ha mer och mer...skiter totalt i hur klimatet blir...

Du människa, vakna, 
ta ansvar för planeten, 
sluta skita ner planeten.
-

30 Augusti 2018  | Länk | re | 0 kommentar
Fyra normer i livet

00:05

Fyra normer, 
livets normer, 
1- bemöt
2- acceptera
3- hantera 
4- släpp.
-

 

30 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Du tänker

00:04

Du tänker, 
du skapar din framtid, 
positivt eller negativt, 
du bestämmer, 
bara du bestämmer, 
stor är tankens kraft, 
förstå detta, 
skapa positivare tankar, 
skapa positivare framtid.
-

 

30 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Stora jobbklyftor mellan infödda och invandrare i EU

17:20

Skillnaden på arbetsmarknaden mellan infödda och immigranter från länder utanför EU är bara större i ett annat medlemsland än i Sverige.
Sysselsättningsgraden, andelen av befolkningen mellan 20 och 64 år som har ett arbete, bland infödda svenskar var under fjolåret 85,5 procent – den klart högsta i hela EU.
Men bland immigranter födda utanför EU var sysselsättningsgraden bara 66,2 procent. Klyftan mellan de två nivåerna är den nästa högsta i EU, bara i Nederländerna var den större. Det visar en sammanställning från Eurostat.

europaportalen -

Sverige har den högsta andelen av svenskar som har en sysselsättning/artete...bra :)
Om vi tar t.ex Sverige och Finland, så
sysselsättningen bland infödda svenskar är 85,5% ...födda utanför EU sysselsättning är 66,2%
sysselsättningen bland infödda finnar i Finland är 75,0%...födda utanför EU är 56,2%
Vad kan man säga annat än att det ser rätt så bra ut i Sverige...Sverige sysselsätter mer infödda än t.ex vad Finland gör...
Även födda utom EU i Sverige är mer sysselsätta en i Finland...

Finska främlingsfientliga gnäller hela tiden om Sverige och om muslimer...undrar varför dom ser inte att det går lite bättre för Sverige? ..eller vill dom inte se det? hatet mot Sverige har tagit över deras hjärtan.
-

29 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Arbetsplats-mobbning

12:54

Rehabilitera alla mobbare.

Varför görs det inte mot arbetslpats-mobbning? ..Kränkande särbehandling är förbjudet, men det räcker inte.
Det som gäller idag är att mobbarna finns kvar och fortsätter att mobba... Man gör alltså i princip inget för mobbarna. .Istället attackeras många gånger den mobbade, man föreslår till den mobbade att byta arbetsplats ifall hon/han trivs inte...Man försöker rehabilitera den mobbade...Mobbarna vågar man oftast inte göra något åt...Varför?..
Varför inte rehabilitera mobbarna istället? ..Det ända rätta vore att ge den hjälp till den mobbade som behövs, men samtidigt ta itu med mobbarna, börja rehabiliteringen med mobbarna...Om mobbarna vet att slutet på deras mobbning är rehabilitering, skulle säkert många mobbare tänka två och tre gånger innan dom börjar mobba någon. man kanske vågar inte börja mobba när man vet att man åker på rehab och man kanske skäms.
Det pågår mycket vuxen mobbning på arbetsplatserna...Det kostar samhället mycket pengar...Det som kostar allra mest är mobbarna, för det är ju mobbarna som är skulder till att mobbade behöver hjälp... Mobbare orsakar tragedier i samhället, tragedier i dom mobbades liv...
När skall politikerna och andra beskutfattarna vakna och äntligen våga angripa mobbarna?
PS: har själv fått känna hur det känns att bli mobbad.
-

 

29 Augusti 2018  | Länk | re | 0 kommentar
Extremism

12:49

Lev och låt även andra leva.

Man måste våga prata om extremism...all extremism, inte bara om muslimska extremister.
Varför vissa människor uppfinner en religion till sig eller filosofi till sig...alltså tagen ur fantasin...och sedan försöker dom få andra att tro på deras fantasi...bristen på bra liv eller benägenhet att fantisera då och hitta ett fantasiliv och därmed inbilla sig att dom är bra människor på alla sätt...t.ex extrema religiösä människor letar hela tiden negativt från sina heliga böcker och dom tycker mycket illa on oliktänkande...terrorister och terrorist-älskare är extrema i sina tankar, i sina ord och i sina handlingar...kristna extremister finns också, särskilt i USA, men även här i Europa.
Vad kan man säga då om t.ex dessa som tror sig vara sk. jediriddare...dom förstår inte hur filmens författare tänkte, varifrån han fick begreppet jedi...Islam hade dessa mystiska jeddiriddare...men dagens film-jedi lever inte som jeddiriddare...filmen kan ju inte ge samma som riktiga jeddiriddarna har...och så vidare...det finns alla slags extremister, t.ex främlingsfientliga/rasister, islamofober, homofober osv, extremister är dom.
Man måste våga säga emot alla dessa extremister...det finns alltid svaga människor som börjar tro på dessa bedragare och i fantasi levande svaga personer, tyvärr...
-

 

29 Augusti 2018  | Länk | re | 0 kommentar
Opinions-resultat i valet

16:39

- SR -
-

28 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
”Handlar kvinnosyn om olika kulturer”

15:32

När en invandrarkvinna  berättar om kvinnosynen t.ex i Turkiet eller mellanöstern, är det väl mycket mer "sant" än t.ex svenska forskare och andra svenskar säger...men man skall inte dra alla kvinnor genom en och samma kam...alla kvinnor har olika liv och olika erfarenheter.
Men självklart är det också sant att i alla grupper av människor finns det tafsare...men det låter  märkligt att några svenskar  vill förmedla en saga genom att liksom försvara utländska tafsare...för t.ex i mellanöstern är det en "regel" att kvinnor måste skyla sig på offentliga platser...men ok.man skall inte enbart nu skylla männen från mellanöstern och afrika för all taffsandet...säkert är finns det även andra som tafsar...men det viktiga är att inte föreneka att tafsandet är ganska så allmänt i mellanöstern om man jämför hur det t.ex är här i Sverige...

har själv varit på många olika stora konserter när jag var ung, inte rapporterades det då om något tafsande...det var så att på den tiden i Sverige var det lätt för alla att få ett arbete...alla kände sig delaktiga i samhället...
i dagens Sverige är  det inte så...många flyktingar får aldrig lära sig hur det är i Sverige, eller den lärdomen kommer flera år efter det dom kommit till Sverige...
men för det skull skall man absolut inte skylla nu allt på invandrarmän, för alla invandrarmän tafsar inte...det är bara en är liten del av männen som tafsar...inte tafsar alla svenska män heller...det är konstigt att det är kvinnor som försöker fostra männen här i Sverige...männen tycks inte iaf diskutera detta offentlig och ärligt...fast detta är en mansfåga....sist men inte minst...tycker att man skall hålla sig till sanningen och inte halvljuga.

Respektera kvinnan, 
du man, visa din intelligens 
genom att respektera kvinnan.

-

28 Augusti 2018  | Länk | re | 0 kommentar
Blir du sårad?

15:16

Blir du sårad, du ger tillåtelse, 
du bestämmer själv, 
bli sårad eller inte, stå emot, 
strunta i vad andra säger, 
skratta åt hånare, 
visa att du är stark, 
då ingen kan såra dig
-

 

28 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Av mistag lär du,

15:15

Av mistag lär du, 
du upprepar inte misstagen, 
du lärdom tagit, 
du växer som människa, 
positivt det är.
-

 

28 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Hopplösa hatare :(

15:07

Man blir ganska snabbt trött på att försöka diskutera med muslim-islam-hatare och andra hatare...dom kör ju sin egen agenda hela tiden...mycket negativ agenda...dom skyller på muslimer och Islam hela tiden...överallt...vilket ämne man än skriver så kommer dom med sin negativitet och försöker inbilla att dom är bra islamkännare, men dom är allt annat än det...
Periodvis drabbas man av dessa fanatiker...dom är fanatiker i sin blinda tro om Islams och muslimers våldsamhet.
Det finns alltid en möjlighet att dessa hatare växer någon gång och lämnar sin destruktiva och negatina bana i livet och börjar se sig själv och göra ändringar hos sig själva, så att dom till slut mår bättre.

Är trött på alla hatare, 
säger er det här:
Sluta hata, älska istället.
-

 

28 Augusti 2018  | Länk | re | 0 kommentar
Aftonbladets partiledardebatt

03:55

Vad hetsiga partiledarna var...småelaka var dom...alla vill vinna...men alla vet att alla kan inte vinna...moderatledaren pratade mest om Löfven och han vill avsätta Löfven, det var hans agenda...han är sugen att bli statsminister...Han vågar inte svara hur han skall bli statsminister, fast han är säker att han skall bli statsminister...han är hal som en ål, inte mycket trovärdighet där, nej.
Likadat med centerledaren, hon skall vinna valet enligt sig själv och få bort Löfven att få bort Löfven tycks vara nummer ett till henne.
KD-ledaren var skarp i munnen...partiet är så litet, hon skällde också mycket på Löfven.
Liberalledaren, mmmmm, han var inte riktigt på hugget.
Fridolin snackade nästan enbart om miljön, aggressivt.
S-ledaren skälldes ut ordentligt, som vanligt...han hade svårt att svara på vissa frågon även han (jag tror inte att hab blir statsminister igen).
V-ledan är alltid för allvarlig, som en staty eller robot som snabbt babblar fram han vill säga...annars är hans politik ganska vettig, men ogenombar i Sverige...han får för mycket motstånd av högern, för högern vill självklart frtsätta att låta sin politik gynna dom rika.
Sd-ledaren då? nästan bara invandring, inget nytt alltså, en enfrågesparti  fortfarandei.
- youtube -

Politik är drama, 
plitik är teater, 
politiskdebatt är som sandlåda :)
-

28 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Du är som dina tankar

00:16

Du är dina tankar, 
du är vad du säger, hur du säger, 
hur du tänker, stor är tankekraften, 
mäktig är tankekraften, 
granska dina tankar, 
kasta bort det negativa, ta fram det positiva, 
-

 

28 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Livet är det tragedi

00:14

Livet, är det tragedi, 
är det komedi, vem vet, 
betraktaren berättar sin åsikt, 
min åsikt, 
världen är allas värld, 
människornas hem, 
liv myllrar här, 
olika händelser, kaos kaos, 
mänsklig kaos, 
allt inte gott är, allt inte ont är, 
många variabel, olika andliga nivåer, 
acceptera detta.
-

 

28 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Girighet och högmod går före deras fall

20:42

Giriga människor...girighet blir deras fall
- expressen -

Högmod går före fall, sturskhet före undergång. 
- Bibliskt ordspråk

27 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Krav från 75 000 äldre till Löfven: Höj pensionerna

17:27

Det är hög tid att poitikerna lyssnar på oss pensionärer.

Statsminister Stefan Löfven 74 928 namnunderskrifter med krav på höjda pensioner.
– Statsministern får gärna kontrollräkna, säger Christina Tallberg, ordförande för PRO.
Och tillägger:
– Det är alldeles för många som har för låg pension i dag för att kunna leva ett bra liv.

- expressen -

27 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Kvinnans ställning i gamla tidens Sverige

16:03

Man ser ofta vid högtidiga program i tv hur svenska kungliga kvinnor klär sig mycket gammaldags, dom täcker sina huvuden med dukar...och förut såg man hur sd-män klädde sig i gammaldags kläder och hyllade det gamla Sverige...
Är den tiden något att hylla? ..kvinnor var ju kuvade och mannen hade all makt...kvinnor skulle lyda männen...varför skall man hylla sådana tider genom dessa kläder?
Samtidigt gapar många om muslimska kvinnans hyvudbonad och vill ha bort det från Sverige.
Titta på bilden i tidningen, en muslimsk kvinna med täkt huvud och Victoria och Silvia med täkta huvuden, man ser faktist ingen större skillnad.
Han som skrivit artikeln påpekar att kvinnorna i den tiden hade inga slöjor att dom hade sjalar.
Men det ser nästan likadant ut...

Gärna sjal i folklorestil, men aldrig slöja, skriver Lars Lindström
- SVT -

27 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Svenska skolans systemfel

12:43

Den sk. gymnasielagen, hur påverkar det skolan? ..är det inte så att nästan alla dom ca 9 000 ensamkommande som det berör, är afghaner...min fråga: är skolan i Afghanistan i samma nivå som i Sverige? otroligt om det är sant...hur klarar sig afghanska ungdomar gymnasieutbildning i Sverige ifall dom har mycket mindre kunskaper än svenska elever? ..hur agerar lärarna?
Det är många elever i svenska skolan som inte är behöriga att börja gymnasimstudierna...gäller inte samma regler för afghanska ensamkommande? ..
Någonting är fel i svenska skolan...eleverna behandlas inte likadant...inte bara gymnasieelever, alla dessa religiösä skolor och friskolor och privatasklolor och "elitskolor", ger olika skolgång till eleverna...barnen, ungdomen, får inte samma undervisning och därmed får dom olika kunskapsnivå.
Detta är inte bra.
- google -
 

26 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Skatteparadis och miljöförstöring

01:52

Kopplingar mellan skatteparadis och miljöförstöring.
För första gången kan forskare visa på kopplingen mellan skatteparadis och global miljöförstöring. I en vetenskaplig artikel slås det fast att 70 procent av alla fartyg i världen som är inblandade i olagligt fiske är, eller har varit, registrerade i skatteparadis

- SVT -

Detta känns som ödets ironi...miljardärer bidrar till förstörelse...miljöförstörelse på planeten...giriga rika rikare vill bli...dom struntar i planeten.
-

26 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Hollywoodfrun Vesterlunds hämnd på Gunilla Persson

14:28

Att prata men ormtunga, 
vara giftiga som ormar, 
att dessa kvinnor skäms inte ens :(

Börjar faktiskt vara enormt trött på dessa Hollywodfruar...att bli kändis är desas fantasi...och att bli kändis genom att vara elak och töntig kvinna tycks vara några av fruarna melodi...stackars dessa kvinnor som söker hela tiden centrumroll i programmet och i svallerpressen...dom är nöjda med sin negativa kändisskap som skapat till sig.

Vet inte om jag vill se programmet mer? ..är trött på dessa elaka kvinnor och deras ormtungor och negativa attityder som dom sprider som pollen runt om i sin omgivning.

- expressen -
-
 

25 Augusti 2018  | Länk | tv | 0 kommentar
Stum, blind, döv

16: 43

Pratar ej, är som en stum,

ser ej, är som en blind, 

hör ej, är som en döv, 

många slags människor vi är, 

vissa leker stumskola :)

vissa låtsas inte höra vad någon säger,  

och viss låtsas att dom ser det som händer, 

alla gör dessa fel ibland, 

även jag, även du, 

våra känslor styr vårt liv, 

vi är känslomänniskor, 

jag är en känslig känslomänniska.

 

24 Augusti 2018  | Länk | u | 0 kommentar
Jorden är rund

16:40

Jorden rund är, rund, oval, 
kära kära Jorden, 
människans hem, 
inga gränser, inga naturliga gränder, 
stater, lyssna, släpp människan fri, 
frihet åt alla, ingen äger Jorden, 
alla äger Jorden, älska varandra.
-

 

24 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Är du vilse?

16:39

Är du vilse? Leta och leta, 
leta nya vägar, du hittar, 
testa den nya vägen, 
vandra på den, 
den som söker, den hittar.
-

 

24 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Vill slippa myggorna

03:21

Vill slippa myggorna

Vågar inte öppna fönstera...vill inte släppa in myggorna...brevid huset finns många höga träd...myggen gillar att vistas där nere bland träden...varje år får jag in myggor...har blivit lite överkänslig mott betten, svullnad, mycket svullet alltså kliande, rött och varmt...nu väntar jag på hösten och kallare väder så slipper jag myggorna.
-

23 Augusti 2018  | Länk | y | 0 kommentar
Våldtäkts statistik

03;11

Enligt UG finns det 58% utanför Europa födda våldtäksmän i Sverige...alla pratar eller skriver om dessa 58%...men hur är med dom resterande 42% europiska väldtäksmännen ...ingen pratar om dessa europeiska väldtäksmän...många dömer nu afrikaner och muslimer...UGs sk. statistik går till rasisterna...har läst både i Finland och här i Sverige diskussionsforum...alla pratar om dessa våldtäkstmä, dessa 58% utomeuropeiska...nu spekulerar man igen ifall deras våldtäker skulle berå på deras kultur.
Det verkar att man har glömt resterande...varför sas det inte i UGs statistik något om dom 42% våldtäksmänsm etnicitet...ingår dessa europeiska väldtäkter då den västvärldens kultur?
Tycker faktist att UGs statistik var pekande...ingen nämner dessa övriga 42%...ingenting.

Hoppas att BRÅ skall göra en ordentlig statistik där man redovisar allas våldtäkter, inte bara utomeurpeiska.
- SVT - expressen -
-

 

23 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Gör det du säger

17:42

Gör det du säger, 
ord är bara ord, 
en handling är en handling, 
handlingen sker, du gör det, 
du gör det du säger.

 

22 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Njut av livet

17:41

Njut av livet, njut av tillvaron, 
positiva tankar, ingen stress, 
du bra mår, du lycklig är, 
du harmonisk är, du njuter av livet, 
du älskar alla, du vill alla gott, 
det harmoni är, 
då du njuta kan av livet.

 

22 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Världen som en spegel

16:10

En stor spegel, en rund spegel, 
en spegel som boll, världen en spegel, 
alla handlingar, allas ord, 
kvar finns i världen, 
kvar i världens spegel, 
var varsam med orden,
Var varsam med handlingar, 
du lämnar spår, spegeln avslöjar.
-

 

21 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Farmen Norge vs Farmen Sverige

14:22

Farmen Norge, 
jätte bra.

Nyt har jag tittat 2 säsonger av Farmen Norge...den är mycket bättre än Farmen Sverige...i Norge har dom mycket svårare veckouppdrag, dom bor lite finare och även tävlingarna i semifinal är jätte svåra, samt tävlingen i final har svåra frågor, inte bara om farmen, utan också andra frågor...
Varför måste Farmen Sverige vara som en lekstuga????
-

19 Augusti 2018  | Länk | tv | 0 kommentar
Extremhetta ingen tillfällighet

19:04

Jordens medeltemperatur har höjts...överallt, inta bara här i Norden...vad innebär det så såningom t.ex förl afrikaner, indier, osv??? ..när det blivit för varmt, kommer man att börja vandringen till Norden...alltså någon gång i framtiden...för det verkar så att mänskligheten har inte förmåga att göra allt  i sin makt att begrända fortsatta föstöring av naturen, luften här på Jorden.

Extremhetta ingen tillfällighet
Globalt sett har alla månader sedan december 1984 varit varmare än genomsnittet för 1900-talet. 
Detta enligt statistik från National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA.
"Globalt har ALLA månader sedan december 1984 varit varmare än genomsnittet för 1900-talet enligt statistik från NOAA. 31 månader har varit 1 grad eller mer varmare än förindustriellt. 26 av de 31 har inträffat de senaste 4 åren", skriver han på Twitter.
Den tidigare SVT-meteorologen Pär Holmgren menar att politikerna måste agera och att utsläppen måste stoppas under den kommande mandatperioden.
– De tycker kanske att ekonomisk tillväxt är viktigare än klimatfrågan, säger han.
"Största humanitära katastrofen"
Om vi inte agerar kommer konsekvenserna bli förödande, menar han.
– Då måste vi vara beredda på den absolut största humanitära katastrofen som mänskligheten någonsin varit med om. Då behöver vi i stället förbereda oss på hur vi ska tömma de delar av exempelvis Afrika som blir obeboeliga vid mer än två graders uppvärmning. Vi måste välja, det går inte att göra både och. 

expressen -

18 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Sällsynt fågel, en udda människa

06:32

Hur kan vi vänta i dagar på en sällsynt fågel, men vända bort blicken när vi möter en udda människa?”
- (www.sverigesinre.nu).

Visst är det konstigt att det finns människor som beundrar och blir glada över att se en sällsynt fågel, dom kan t.om vänta i timmar, i dagar, för att få se fågeln...Men dom kanske tål inte udda människor, handikappade, invandrare…Dom värdesätter en fågel mer än en människa...alltså vissa av dom gör det...Det sitter ett slags ondhet hos sådana människor, vill jag påstå.
- Men denna, aforism, tänkvärda ord, kloka ord, säger mycket, säger något klokt...Något som man bör tänka, se efter sina egna tankar, städa i sitt innerta kanske.

 

16 Augusti 2018  | Länk | n1 | 0 kommentar
"Kvinnlig intuition"?

06:23

Intuition, vem har intuition, 
svar; både män och kvinnor

Så snart en kvinna tänker någorlunda snabbt så kallas det intuition.
Barbro Alving

16 Augusti 2018  | Länk | af | 0 kommentar
Bilbränderna i Frölunda

06:10

Så är det, 
bilbrännarna polisens 
gamla bekanta.

GÖTEBORG: Tre unga män i åldrar mellan 18 och 20 år är anhållna misstänkta för bilbränderna i Frölunda. Alla tre är nyligen dömda: narkotikabrott, grovt vapenbrott, grov misshandel, rån.
- GP -

16 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Tvistefrågan lägre löner för vissa invandrare

07:35

Varför skulle vissa  invandrare inte kunna ha lägre löner??? ..många pensionärer har små pensioner, men klarar av att leva med den...varför måste vissa pensionärer klara sig med en mycket liten pension??? 
Vad gäller invandrare, så man har väl tänkt ge iaf 14 000-15 000 kr till dom...fattigpensionärer får klara sig under 10 000 kr i månader...så varför inte vissa invandrare???? ..hur tänker Löfven??? han prioriterar invandrare och skiter i pensionärer.

– Regeln är enkel: Kan du jobba ska du jobba. Men när du jobbar ska du kunna leva på din lön, säger Löfven. 
expressen -

15 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Andelen invandrare i fängelse

07:32

Så här kn man också räkna :) Bra räknat av .magasinetparagraf.

Har brottsligheten ökat i och med det som en del benämner ”massinvandringen”? Och har därmed antalet fångar i svenska fängelser blivit betydligt fler?

   Svar nej. Så här ser det ut:

Idag sitter det cirka 4 000 personer i svenska fängelser. (Går inte att få fram en exakt siffra eftersom det varierar från dag till dag.)

För 10 år sedan, 2007, var det 5 275

För 20 år sedan, 1997, var det 4 066

För 30 år sedan, 1987, var det 4 177

För 40 år sedan, 1977, var det 3 915

För 50 år sedan, 1967, var det 5 511

   Ovanstående ska ses i förhållande till att för 50 år sedan utgjorde folkmängden i Sverige 7,5 miljoner, medan den 2017 är drygt 10 miljoner.

    Summa summarum, så har vi under de senaste 50 åren inte haft så få i fängelse som vi har just nu, i förhållande till folkmängd. Och detta alltså efter den så kallade ”massinvandringen under åren 2014-2016”.

magasinetparagraf - 

15 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Sv-hollywoodfruar börjar snart

15:28

Snart, den 4 sebtember börjar svenska hollywoodfruar igen, ny säsong...jag kommer att sakna Gunilla, läste att hon är inte med annat är där säsongens slut...att Anna Anka är med, inte kul alls...minns henne mycket väl och allt hon sagt och bråkt...varför gör tv så där...tror man att Anka skulle ge mer tittare än Gunilla? ..visst är Gunilla ibland ilsken, men jag gillar trots det Gunilla...Anka däremot har jag alltid haft lite svårt med...Anka söker ju hela tiden uppmärksamhet på ett konstigt sätt.
Återstår att se hur programmet är...kanske tittar jag inte alls nu när Gunilla är inte med hela tiden.
- expressen -
 

14 Augusti 2018  | Länk | tv | 0 kommentar
Äntligen, en vanlig svensk sommar :)

15:11

Äntligen, 
en vanlig svensk sommarvärme, 
njuter...

Äntligen en helt vanlig svensk sommar, eller svensk sensommar kan man väl säga...underbart att våga ut igen och göra långa promenader :)
 

14 Augusti 2018  | Länk | y | 0 kommentar
Partiledarförtroende

14:41

V-ledaren ligger tvåa efter M-ledaren...att M-ledaren ligger etta verkar konstigt, han vågar ju inte ens ge raka svar, har är hal som en ål, alltså inget att lita på...mmm, V-ledaren har gått förbi S-ledaren, det är stort det...S har misslyckats, S-ledaren har misslyckats...KD-ledaren sjunker hela tiden som väntat...KD-ledaren upptären inte som KD-ledaren bör göra, eller rent sagt, hon lutar alldeles för mycket åt högern och har närmat sig farligt nära sd , dät har vi hennes problem, men hon har ju själva skapat sitt problem genom att gulla med sd...
Det är något stort att V-ledaren ligger tvåa just nu, grattis :)
Kanske Sverige skulle behöva V i regeringen trots allt???
- expressen -

EXPRESSEN/DEMOSKOPS MÄTNING AV PARTILEDARFÖRTROENDE
Andel av de tillfrågade som har mycket eller ganska stort förtroende för respektive partiledare – utveckling jämfört med mätningen i juli inom parantes.

 Ulf Kristersson, M 39% (36) +3

Jonas Sjöstedt, V 37% (34) +3  

Stefan Löfven, S 36% (32) +4 

Annie Lööf, C 34% (34) 0

Jan Björklund, L 28% (25) +3

Jimmie Åkesson, SD 28% (27) +1

Isabella Lövin, MP 18% (17) +1

Ebba Busch Thor, KD 17% (20) -3

Gustav Fridolin, MP 16% (12) +4
 

14 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Politik är som komedi

18:59

Politik är som skådesspeleri...drama och ibland komedi :) ..alla skyller på varandra...det mest oärliga och maktgalna tycks vata Alliansen med Moderater i spetsen...så maktgalna att dom är villiga att börja förhandla med sd för att få sds stöd...
Kan inte riktigt förstå hur M kan sjunka så lågt...allt började med AKB och hennes flört med sd...Kristersson spelar farlig spel i sin maktgalna tänkande...tror att M kommer att sjunka igen...komedi...skrattar åt handligen i deras komedi...
Och hur kan sd-röstare vara så blinda? ..varför hatar dom muslimer?? ..varför hata människor?? ..det visar ju bara deras egen låga nivå i medmänsklighet.
Visst finns det problem i Sverige med invadringen...men problem är för att lösa...varför löste inte Alliansen tidigare dessa problem?? ..varför löste inte Röd-gröna dessa problem?? ..man skall inte blunda för problem...men lösningar måste vara genomförbara...dubbelspel som S gör är inte heller bra...och sds rasistiska agenda skadar Sverige...så visst finns det problem...men rasismen och hatet mot muslimer är inte någon lösning på problemet.
Nu har vi en hel massa invandrare i Sverige...nu måste allt börja fungera på något sätt...
Gör mer jobb så att folk slapp leva på bidrag...bygg hyreslegenheter, billiga sådana...gör en lag att alla måste lära sig prata svenska...förbjud rasistiska organisationer...bort med nasister från vara gator...osv osv...
-

13 Augusti 2018  | Länk | re | 0 kommentar
Mygginvation

18:49

Dessa små rackare, 
blodsugande monster till myggor.

Vad myggbiten jag har blivit...händerna och underarmarna har varit bara, så myggan har bitit många gånger mig i bäda händerna och armarna....det kliar väldigt mycket...idag har jag haft bara en mycket obetydlig öppning på fönstrena, men myggen tycks hitta vägen in i lägenheten...har gett upp nu...bit så mycket ni vill ni små myggmonster, orkar inte bry mig längre så mycket...jag får bara försöka att inte klia altför mycket tillbaks...ju mer man river på bettet med naglarma, destå mer kliar det.
Jag var lycklig att det regnade...men detta är tacket...myggor och åter myggor..en mygginvation.
Men trots myggorna...jag ler, skrattar och mår bra :) ..sensommaren och hösten tar till slut slut och vintern börjar...jag l'ngtar faktist efter vintern.
 

13 Augusti 2018  | Länk | y | 0 kommentar
Kan Jimmie Åkesson (SD) bli statsminister?

02:38

Vem kan inte bli statsminister?

Kan Jimmie Åkesson bli staatsminister? ..SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein säget att han inte kan bli statsminister...hon säger att enda sättet för Åkesson är ifall sd fick minst 50% av alla rösterna i valet :)
Detta låter ju bra.
PS: lyssna vad E. Mármorstein säger.
- SVT -

 

13 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
En liten monster

02:35

Fick besök av monster,  

en liten liten monster, 

en inande blodsugande liten monster, 

stick dit pepparn växer, 

vill inte ha dig här du lilla monster.

lilla monster, vem,  myggan.

  

13 Augusti 2018  | Länk | u | 0 kommentar
Regnet kom

02:25

Regnet smattrar mot fönstret, 

doftar gott ute just nu, 

himmelen öppande sina portar, 

välbehövligt regn faller på Jorden, 

på det torra och dammiga marken, 

extrema värme och torka är slut nu, 

nu kommer höstvädret, regn och blåst, 

underbara regn, dig välkommar jag :)

  

13 Augusti 2018  | Länk | u | 0 kommentar
Fick besök av ett litet monster

00:31

Fick besök av ett litet monster.

Regnet kom...regnat nästan hela dagen...med regnet kom myggen...jag njöt av svala luften och hade öppet på många ställen...hade en underbar korsdrag hela tiden..men senare på kvällen hörde jag vid örat ett inande...ett litet monster till mygga inade vid örat...jag viftar automatiskt med handen, tyvärr...klädde på mig lite mer...men vad hände...det lilla monstret bet mig i vänstra handens tumme...lite senare bet den på högerhand...och det värsta var att jag såg inte det fast jag satt vid datan då...jag såg inte och kände inte.
Undrar hur många gånger en och samma mygga suger blod???
 

13 Augusti 2018  | Länk | y | 0 kommentar
Jobbklyftor mellan infödda och invandrare i EU

01:01

Sverige har den högsta andelen av svenskar som har en sysselsättning/artete...bra :)
Om vi tar t.ex Sverige och Finland, så
sysselsättningen bland infödda svenskar är 85,5% ...födda utanför EU sysselsättning är 66,2%
sysselsättningen bland infödda finnar i Finland är 75,0%...födda utanför EU är 56,2%
Vad kan man säga annat än att det ser rätt så bra ut i Sverige...Sverige sysselsätter mer infödda än t.ex vad Finland gör...
Även födda utom EU i Sverige är mer sysselsätta en i Finland...

Finska främlingsfientliga gnäller hela tiden on Sverige och on muslimer...undrar varför dom ser inte att det går lite bättre för Sverige? ..eller vill dom inte se det? hatet mot Sverige har tagit över deras hjärtan.

Skillnaden på arbetsmarknaden mellan infödda och immigranter från länder utanför EU är bara större i ett annat medlemsland än i Sverige.
Sysselsättningsgraden, andelen av befolkningen mellan 20 och 64 år som har ett arbete, bland infödda svenskar var under fjolåret 85,5 procent – den klart högsta i hela EU.
Men bland immigranter födda utanför EU var sysselsättningsgraden bara 66,2 procent. Klyftan mellan de två nivåerna är den nästa högsta i EU, bara i Nederländerna var den större. Det visar en sammanställning från Eurostat.

europaportalen -

12 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Spanien sätter upp nya flyktingcenter

00:58

Spanien gör ett bra jobb för att hjälpa flyktngar.

Spanien satsar över 300 miljoner kronor för att klara sin nya status att vara huvuddestination för båtflyktingar i Medelhavet när andra länder i regionen har stängt sina hamnar.
Pengarna ska täcka allt från personal, arbete med identifiering, filtar och mat. På måndagen öppnande ett nytt temporärt mottagningscenter i Andalusien. Hittills i år har 24 000 migranter anlänt till Spanien, enligt TT/GP.

europaportalen - 

Spanien investerar 30 miljoner euro för att klara sin nya status som huvuddestination för migranter som tar sig med båt från Afrika till Europa, meddelar regeringen.
Pengarna ska användas till att ta emot migranter vid kusterna, och täcka allt från personal och identifikation till filtar och mat. I Andalusien har ett temporärt mottagningscenter öppnat under måndagen, med plats för 700 människor att stanna i några dagar.
Sedan socialisternas Pedro Sánchez tog över premiärministerposten för två månader sedan har landet erbjudit sig att ta emot migranter medan resten av EU tvistar om hur man ska hantera flyktingströmmarna.
Hittills i år har redan 24 000 migranter anlänt till Spanien, nästan lika många som under hela fjolåret, enligt FN.

GP -

12 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Maktgalen moderat

18:17

Maktgalningar

Vad håller moderaterna på?? ..Kristersson har säkert beställt Billströms agerande om medarbete med sd...Kristersson är inte villig att svara renhårigt på frågorna...han tycks vara enormt maktgalen just nu, så han är villig att "ge hela handen åt fan"...bara han blir statsminister, eller ingår i en regering.
Det är synd om sådana där typer...dom är fega...han låter underordnade göra skitjobbet åt han...jag kan inte lita ens en procent på Kristersson...han tycks vara en hal typ, maktgalen på köpet.

expressen -

 

11 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Knarkande överklassen som betalar Malmös gängkrig

08:56

Rikas avkomma tycks få knarka ifred.

Knarkande medel- och överklass finansierar gängvåldet i Malmö.
Att leverera narkotika till adresser i stadens överklassområden är riskfritt, enligt langare och konsumenter.
Här syns inga spår av knarkkriget och poliser spanar inte efter langare.
– De flyger under radarn, säger Malmös polismästare Stefan Sintéus.

expressen -

11 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Trumps taktik: Kallar svarta och kvinnor för dumma

08:53

Om man är USAs president tycks man kunna uppträda hur rasistisk som möjligt...vad säger detta om USA??? ..rasismen blomstrar i USA.

Trumps taktik: Kallar svarta och kvinnor för dumma.
USA:s president Donald Trump har en stor arsenal av förolämpningar som han riktar mot sina kritiker. Men när det kommer till kvinnor och afroamerikaner handlar förolämpningarna konsekvent om ”lågt IQ” eller ”dumhet”. Det skriver David Smith i en analys i The Guardian och hänvisar till en sammanställning som gått igenom hundratals gånger som presidenten kallat sina motståndare för ”dumma”.
”Trump riktar samma kritik mot svarta atleter, svarta journalister och svarta kongressledamöter. Han attackerar deras intelligens. Hans rasistiska tendenser är inte ens gömda längre”, skriver Peter Wehner, som arbetat i tre republikanska administrationer, på Twitter som tidningen citerar.

omni -

Trump's tactic to attack black people and women: insult their intelligence
Analysis shows Trump consistently targets African Americans and women with ‘dumb’ and ‘low IQ’ jibes

theguardian -

11 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Välden en teater är

17:37

Välden en teater är, 
skådespeleri, 
alla spelar, 
spelar sin egen race, 
spelar teater, 
kaos råder.

🤗

10 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Jorden vår planet

17:33

Världen stor är vår underbara planet, 
Jorden vårt hem, alla människors hem 
snälla måste vi vara, snälla mot varandra, 
hjälpa varandra, vara medmänskliga, 
hitta vår plats på planeten, vara barmhärtiga, 
Jordens mänsklighet...en och samma mänsklighet, 
älska varandra, Kärlek till alla, 
glöm inte detta.

 

10 Augusti 2018  | Länk | spi | 0 kommentar
Hata inte, lär dig älska iställe

17:32

Är du människovänlig...då kan du älska alla människor på planeten Jorden...man behöver inte älska onda handlingar onda människor gör...men man kan älska människan trots det...när man beter sig älskande, visar det att man har empati och förståelse och kärlek för alla...man skall inte hata...mana skall älska istället...kärlek vinner alltid.
 

10 Augusti 2018  | Länk | spi | 0 kommentar
Varma dagars enkla nöjen :)

18:35

Varma dagars enkla nöjen, 
data, tv-program, 
filmer, serien, dokument, osv.

Jo, det där att titta på tv-program, filmer och serien på nätet, det har jag haft tid med under denna extremt varma sommar...har inte orkat vara ute mycket...det har varit för varmt...så tid har jag haft att vistas på Netflix, SMore, Dplay, tv4play, osv osv...mycket fakta har jag också tittat på och läst en hel del...
Nu blir det svalare och då lockar långa promenader på dagtid iaf :)
-

9 Augusti 2018  | Länk | y | 0 kommentar
Snart är Robinson Australien slut

18:32

Snart är Robinson Australien slut...först tyckte jag inte om det...men efter tre  fyra veckor började jag gilla det...deltagarna det flesta spelar verkligen stenhårt där.
 

9 Augusti 2018  | Länk | tv | 0 kommentar
Farmen Norge, säsong 12

18:25

Började titta på Farmen Norge säsong 12...där fiss en man, Lasse...vilken arrogant man...han skall vinna säger han...han är kunnig i arbetet där...men han maskade och latade sig, ville inte att Ali skulle få kniven...och nu i 7 avsnittet blir han storbonde...stackar farmare där...
Undrar ifall han vinner??? eller blir det hans akilleshäl det där att han är arrogant och kan inte riktigt spela det socialaspelet???
Skall bli intressant att se hur det går för han...orkat inte titta många avsnitt åt gången...det finns ju annat här i livet än data och tv-program :)
 

9 Augusti 2018  | Länk | tv | 0 kommentar
Hettan och sedan vanligt väder

09:59

Hoppas på regn och åska, 
snart slut med hettan, 
bra, mycket bra, 

Onsdag:
Svealand: Soligt under dagen med 26 till 30 grader. Redan under onsdagskvällen börjar en kallfront med regnskurar rör sig in västerifrån, troligen även med åska.
Torsdag:
Svealand: Soligt. Mitt på dagen ligger temperaturerna på 24 grader på inlandet, och 30 grader på kusten. 
Fredag:
Svealand: Regn och åska, framför allt i Norrköpingsområdet. Runt 25 grader vid kusten, strax över 20 grader på inlandet. 

- expressen -

8 Augusti 2018  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Inga naturliga gränser

09:42

Inga naturliga gränser
Planetern Jorden, 
rund planet, inga gränser, 
mänsklighetens planet, 
mänsklighetens hem, 
vårt hem, frihet åt alla.

 

8 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Buller

09:38

Buller hela dagen, 

arbetarna ute arbetar, 

bullrande arbete, 

stackars örönen,

öronen börjar vänja sig, 

psyket bullertålig blivit har.

  

8 Augusti 2018  | Länk | u | 0 kommentar
Kalldusch

09:35

Kalldusch, kalldusch, 

svalka hela kroppen, 

svetten rinner, hög temperatur, 

orkar snart inte mer 

  

8 Augusti 2018  | Länk | u | 0 kommentar
Välj dina ord

16:50

Välj dina ord, välj noga, 
välj visa ord, 
bli ihågkommen av dina visa ord, 
lek med orden, lek klokt.

 

6 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Vuxna leker

16:49

Vuxna leker, leker ibland, 
vissa mer, vissa mindre, 
sex tillhör livet, 
otrohet är "synd", var trogen, 
respektera din partner, 
lagom sex, lev väl :)

 

6 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Ett dåligt samvete

08:51

”Ett dåligt samvete är dock i stånd att göra livet intressant.”
- (Sören Kierkegaard).

Det är ju så att mycket av det som är förbjudet, verkar väldigt intressant...När man gör något förbjudet, kan man få senare dålig samvete...Men trots dålig samvete, gör man förbaskat väl mer förbjudet just på grund av att det förbjudna känns som kryddan i livet...Lev väl, lev bra, håll dig till lagen, ha bra moral, men krydda livet ovanpå med lite av det förbjudna, använd det förbjudna som socker, krydda ditt liv med sockrad förbjudna...Sockrad i den mening att det förbjudna behöver inte vara allvarligt...Det finns ju en massa förbjudet, fast det är inte olagligt på något sätt...Det torra osockrade livet kan kännas tråkigt för många, därför är frestelseen stor att krydda livet med det förbjudna…utan att det skulle vara hemskt...Andra, vissa kan tycka att det är hemskt, men var och en har sin moral…

 

5 Augusti 2018  | Länk | n1 | 0 kommentar
Är du rädd att skaffa ovänner?

08:48

”Den får aldrig några vänner, som är rädd för att skaffa sig ovänner.”
- (ordspråk).

Den evige fjäskaren, får aldrig några riktiga vänner...Vänner får man inte genom att fjäska, genom att inte våga säga sin åsikt, genom att hela tiden hålla med….Det flesta människor uppskatta sanningen, ett öppet talat åsikt...Var inte rädda för att prata...Man behöver inte hålla med hela tiden...Att lyssna på kritik, skvaller eller annat illasinnat prat utan att våga säga sin mening, är detsamma som att du håller med... Tystnad talar för sig...Tänk på det.

 

5 Augusti 2018  | Länk | n1 | 0 kommentar
Solen skiner

08:39

Solen skiner skönt idag, 

en underbar sval morgonstund, 

svala dagar att vänta, 

oh så härligt det veta är, 

nu det blir en helt vanlig svensk sensommar

   

5 Augusti 2018  | Länk | u | 0 kommentar
Oerhört högt och hemskt oljud

09:11

Oerhört högt och hemskt oljud, 
vilken lördag det blir, 
stackars öronen :) 
måste försöka behålla lugnet iaf.

Första adagen på länge att det är svalare ute...jag njuter...men helt plötsligt ungefär kl. 09:00 började hemskt högt oljud höras...garagejobbarna jobbar igen förstås...det är acceptabelt att dom för oljud på vardagarna...men det är oerhöts jobbigt buller även på vardagarna...men att man måste lyssna på det även nästan varje helg också, det är man trött numera...hela vintern och hela sommaren har man blivit matad med denna extrema oljud...är trött på det faktiskt...det har sagts att dom blir klara under denna år...hoppas att det stämmer.
 

4 Augusti 2018  | Länk | y | 0 kommentar
Bilder av vinter

08:14

Bilder av vinter, 
en sval känsla ger 😉 

Jag älskar att vintriga och kalla/svala bakgrunsbilder :) ..då liksom matar jag min hjärna med snö och vinter...mina ögon äter dessa vintriga bilder och det infinner en harmonisk känsla inom mig, trots dessa extrema varma dagar :)
Och annars också...jag älskar vinter och höst.
 

4 Augusti 2018  | Länk | **känsla******** | 0 kommentar
Medvetande

08:12

Medvetande, människans medvetande, 
begränsad är, vi krigar, dödar och hatar, 
en sådan tids människa 
har inte hög medvetande, 
i framtiden, 
den nya människan, älska kan alla.

 

4 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
SD-riksdagsmannen: Gör Pride kriminellt

08:04

Förfärligt, 
enfaldiga sd-politiker :)

Det är sorligt läsande det där hur sd-politiker är emot allt som inte är deras egen sneddrivna agenda...sd är emot religionen Islam...sd är emot muslimer...sd är emot homosexuella...sd är emot minoriteter...sd är emot sociademokrater...sd är emot demokrati...sd är emot mångfald i samhället, osv osv...listan kan göras lång.
- expressen -
 

4 Augusti 2018  | Länk | f-af | 0 kommentar
Vintage kläder

13:53

Vintage kläder, gammalt mode, 
vackert vara kan, annorlunda, 
men vackert, 
modig människa vintage kläder bär :)
 

3 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Att spela roll-lekar i livet

13:49

”Älskling, jag undrar om du inte spelar en för stor roll i ditt liv.”
- (Sacha Guitry)

Det flesta människor spelar roller i livet, i sina egna liv...Det är endast små barn som är naturliga...Barnet lärs ju att spela roller...Ju äldre barnet blir, desto mer roller spelar han/hon...Hela livet går på att skådesspela med sitt liv, antingen så som man själv vill visa sig utåt, man anstränger sig att visa just den eller den rollen till andra, eller så spelar man roller som andra väntar att du skall spela...Ett exempel, vara vän med alla, det är en roll den människan tagit, en roll som kan inte spelas hur länge som helst...Alla spelar vi mer eller mindre, vissa mer och vissa mindre...Ett gått råd, spela så lite som möjligt...Våga vara lite mer naturligare, dock utan att såra andra...Svårt? ..Jovisst... Men det går.

 

3 Augusti 2018  | Länk | n1 | 0 kommentar
Det mest eftertraktade tycks vara det som är förbjudet

13:44

”Den största njutningen i livet är att gör det andra säger att man inte får göra.”
- (ordspråk)

Det är som med det Bibliska förbjudna äppelträdets frukt...Det förbjudna suger…mer eller mindre är det så...Det är ju så mycket som är förbjudet i lag...Vissa förbud handlar om helt vardagliga ting, personliga saker som t.ex att försöka få sig ett bättre liv, eller allmänna saker som mer eller mindre handlar om hela samhället...Och så finns det en massa moraliska frågor, vissa är bra, vissa mindre bra, är det bra eller dåliga moraliska frågor, beror på vem man frågar...Jorden har ju inte en och samma moral...Även kulturer är olika...Uppfostran är olika för alla barn...Det kan man inte komma ifrån...Det är därför vi handlar olika, tänker olika, har olika moral, olika sätt att leva...Det skall man acceptera...Man kan faktist inte vänta sig att alla är som jag, du eller du…
- Så det bästa tycks vara att se till man skadar ingen annan varken psykiskt eller fysiskt...Det bör räcka som världens lag och eller moral.
 

3 Augusti 2018  | Länk | n1 | 0 kommentar
Längtar efter hösten :)

16:17

Längtar efter hösten :)

Skall det äntligen bli svalare????? ...hoppas på det...meteorologerna har iaf lovat svalare väder...idag var det hett under några timmar...imorgon en aning svalare...och sedan???? ..betydligt svalare sägs det.
 

2 Augusti 2018  | Länk | **väder******** | 0 kommentar
Mina drömmar :)

16:09

Drömmer om åska, 

drömmer om höstens regnväder, 🌧

fantiserar om svala luften, 

snart, snart mina drömmar blir fakta, 

väntar ivrigt. 😌

  

2 Augusti 2018  | Länk | u | 0 kommentar
Lycklig liv

16:08

Lycklig liv, 
bort med onödiga måsten, 
bli lycklig istället, 
lev och var lycklig.
Kan du det? Försök.

 

2 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Alla drömmer

16:06

Alla vi drömma, 
vaken drömmar, fantasier, 
mänskligt det är, 
lagom dagdrömmar bra är, 
givande är, 
men men...
dröm lagom, lagom alltid bäst.

 

2 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Skrattattack

16:04

Skrattattack, 
skratta, 
okontrollerad skratt, 
ah vad skönt, 
underbart, 
befriande.

 

2 Augusti 2018  | Länk | **FILOSO******** | 0 kommentar
Skäller hundarna efter dig?

14:57

”Hundarna skäller, men karavanen drar vidare.”
- (arabisk ordspråk).

Det innebär att fast du får skäll, andra skäller på dig, du lyssnar ett tag, sedan går du vidare...Du har lyssnat, tagit till dig det andra skällt på dig, men du har inte stagnerat fast i skällarnas våld och gnäll, utan du har haft förmågan att gå vidare, lämnat skällarna bakom dig...Du har inte blivit ”skadad” heller, du tål att skällarna skäller...Det är då du som kan liknas med en karavan som drar vidare och dom skällande hundarna är dom som klagar på dig...Tänk om alla kunde vara så där starka?

 

1 Augusti 2018  | Länk | n1 | 0 kommentar
Dränk inte dina sorger i spriten

14:53

Vi dricker för att dränka vår sorg. Men sorgen är bra på att simma.”
- (Tyskt ordspråk).

Många dricker alkohol, för att glömma sina sorger, bedöva sina sinnen... Hjälper det? ..Bara för stunden...När du blir klar i hjärnan igen, finns dina sorger med dig iaf...Ser du, dina sorger kan simma jätte bra i alkohol...Dina sorger tål alkohol, men du tål inte alkohol...Därför är det meningslöst att försöka bedöva dina sorger med alkohol...Ta dig i kragen, ta sorgerna modigt, med tiden kommer sorgerna att blekna... Det behövs alltså inget alkohol...Att ta alkohol till hjälp, bevisar bara att du är svag, svag i sinnet…Höj dig över din svaghet, lev livet utan alkoholberusning....Sörj så mycket du behöver sörja...Att sörja, det är naturligt...Det är lika naturligt som att tiden leker alla sår...Tro mig...Det är så.

 

1 Augusti 2018  | Länk | n1 | 0 kommentar
Värmen fortsätter :(

14:47

🤗

Värmen fortsätter iaf imorgon torsdag och fredag...sedan kanske äntligen blir det lite svalare...idag mår jag bra...har sett till att dricka mycket vatten och ätit flera gånger, små portioner...men ute har jag inte varit på flera dagar faktiskt...konstigt nog tycker inte att det är tråkigt...men när det svalare vädret kommet, kommer jag att prpmenera mycket, mycket varje dag :)
 

1 Augusti 2018  | Länk | y | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Seija Lensu                                             Skaffa en gratis hemsida