Lev nu!
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2018)
>>


Saftig Morotskaka

Saftig Morotskaka

2 st Morot (200gram)
150 gram smör
2.5 dl socker
3 st ägg
2.5 dl mjöl
0.5 msk bakpulver
1 tsk malen kanel
3 krm Matolja(rapsolja)

Sätt ugnen på 175grader.
Skala morötterna och riv dom fint på ett rivjärn.
Smält matfettet i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt,
tillsätt mjöl blandat med bakpulver och kanel.
Blanda ner matfettet och morötterna och rör till jämn smet.
Smöra och bröa en rund eller kvadratisk form.
Häll smeten och grädda kakan på galler i
nedre delen av ugnen ca 40 min.
Låt kakan stå kvar 5 min innan den
stjälps upp och får kallna.
28 December 2017  | Länk | Morotskaka Recept 2 | 0 kommentar
Recept på Mjölkchokladsnittar

Mjölkchokladsnittar
ca 20 st.

50 g. rumsvarmt Smör
1/2 dl. strösocker
1 msk. ljus sirap
1 dl. vetemjöl
1 msk. kakao
1/4 tsk. bakpulver
1/2 tsk. vaniljsocker
1/2 krm. salt

Sätt ugnen på 200°C.
Rör smöret mjukt med socker och sirap.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Rör ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en ganska lös deg.
(Dela degen i 3 bitar på ett mjölat bakbord (för 40 st).)
Forma bitarna till tunna rullar. Lägg med ordentligt avstånd på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen 7–8 minuter.
Kakorna kan fortfarande vara lite mjuka när man tar ut dem ur ugnen,
de stelnar till när de svalnat.
14 December 2017  | Länk | Mjölkchokladsnittar | 0 kommentar
Lussebullar

Hej!
Jag fick tips av min mamma förra året
att när man bakar Lussebullar blir de
saftigare och godare med Kesella.
Så här är ett recept.
Kram :)

Lussebullar med Kesella
ca 30 bullar

50 g jäst
5 dl mjölk 3%
150 g smör
250 g kesella
2 dl strösocker
1 g saffran (2 kuvert)
1 tsk salt
16 dl vetemjöl, eventuellt lite mer
russin
1 st ägg + 1 msk mjölk till pensling

Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt).
Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan.
Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.
Tillsätt nästan allt mjölet, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Täck över degen med en duk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 60 minuter.
Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter.
Dela degen i cirka 30 bitar. Rulla sen bitarna till längder, cirka 2 centimeter i diameter.
Snurra ändarna åt varsitt in mot mitten och lägg dem på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
Tryck ner russin i snurrornas mitt och låt sen jäsa ytterligare 45 minuter till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa upp ägget med 1 matsked mjölk och pensla bullarna med blandningen.
Grädda mitt i ugnen cirka 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna.
Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.
30 November 2017  | Länk | Saftiga Lussebullar Recept | 0 kommentar
Kristyränglar

Hej!
Här kommer tips på hur
Ni gör Kristyränglar.
Kram :)

Kristyränglar

Kristyr:
4 dl florsocker
1 äggvita
½ tsk ättiksprit

Spritsa ut kristyren, lägg på ett bokmärke och
tryck försiktigt det på plats.
Stick även in ett tunnt snöre att hänga upp ängeln i.
Låt torka.

Tips: Har du inga bokmärke går det minst lika bra
att klippa ut en bild från en tidning, reklamblad
eller något liknande.
25 November 2017  | Länk | Julpyssel | 0 kommentar
Frukostbullar

Hej!
Jag har precis bakat 2 plåtar med
dessa frallor.
Har inte smakat än men de verkar
riktigt goda! :)
"Jäs-tiden" är låång! :)
Kram

Frukostbullar
24 st.

25 g. jäst
6 dl. vatten
2 tsk. salt
1 msk. honung
1 msk. rapsolja
5 dl. musli med torkad frukt
12 dl. vetemjöl special
Garnering;
Sesamfrön

Ugn: 250 C.
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet.
Arbeta in resten av ingredienserna till en deg.
Låt jäsa i 90 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar
och rulla till bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt
och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla bullarna med vatten och strö på sesamfrön.
Grädda i ugnen 11 - 12 minuter.
Låt dem sedan svalna på galler under bakduk.
18 Oktober 2017  | Länk | Frukostbullar - Recept | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Susanne Wallin                                             Skaffa en gratis hemsida