Lev nu!
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2018)
>>


Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås

Rostad citronblomkål med frasig
torsk och remouladsås

4 port.

Citronbakad blomkål
1 blomkål
0,5 dl olivolja
1 citron, saft och rivet zest
5 hela klyftor vitlök, med skal
Remouladsås
2 dl pickles eller inlagd gurka
1 tsk curry
1,5 dl majonnäs
2 msk gräslök, finhackad
salt och peppar
Frasig torsk
600 g torskfilé
salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
2,5 dl ströbröd
neutral olja och smör, till stekning


Bryt av alla blomkålsbuketter och skär
även stammen i mindre bitar. Tryck till vitlöksklyftorna.
Lägg blomkål och vitlök i en bunke och
vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar.
Baka i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter,
strössla på rivet citronzest.
Finhacka pickles eller inlagd gurka.
Blanda med majonnäs, curry och gräslök.
Salta och peppra och ställ åt sidan.
Salta torskfiléerna.
Vänd dem sedan i först mjöl, sen ägg och till sist ströbröd.
Stek i olja och smör till gyllene och frasiga på båda sidor.
Servera genast med rostad blomkål och remouladsås.
28 Juli 2017  | Länk | Fiskrecept med rostad blomkål etc. | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Susanne Wallin                                             Skaffa en gratis hemsida