|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Maj (2018) |
|
|
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(4) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 46 |
Kommentarer: 0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lussebullar
Hej! Jag fick tips av min mamma förra året att när man bakar Lussebullar blir de saftigare och godare med Kesella. Så här är ett recept. Kram :)
Lussebullar med Kesella ca 30 bullar
50 g jäst 5 dl mjölk 3% 150 g smör 250 g kesella 2 dl strösocker 1 g saffran (2 kuvert) 1 tsk salt 16 dl vetemjöl, eventuellt lite mer russin 1 st ägg + 1 msk mjölk till pensling
Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan. Blanda ner kesella, saffran, socker och salt. Tillsätt nästan allt mjölet, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Täck över degen med en duk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 60 minuter. Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter. Dela degen i cirka 30 bitar. Rulla sen bitarna till längder, cirka 2 centimeter i diameter. Snurra ändarna åt varsitt in mot mitten och lägg dem på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper. Tryck ner russin i snurrornas mitt och låt sen jäsa ytterligare 45 minuter till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ägget med 1 matsked mjölk och pensla bullarna med blandningen. Grädda mitt i ugnen cirka 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna. Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.
|
30 November 2017
| Länk
| Saftiga Lussebullar Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kristyränglar
Hej! Här kommer tips på hur Ni gör Kristyränglar. Kram :)
Kristyränglar
Kristyr: 4 dl florsocker 1 äggvita ½ tsk ättiksprit
Spritsa ut kristyren, lägg på ett bokmärke och tryck försiktigt det på plats. Stick även in ett tunnt snöre att hänga upp ängeln i. Låt torka.
Tips: Har du inga bokmärke går det minst lika bra att klippa ut en bild från en tidning, reklamblad eller något liknande.
|
25 November 2017
| Länk
| Julpyssel
| 0 kommentar
|
|
|