|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
September (2017) |
|
|
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(4) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 46 |
Kommentarer: 0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Blomkålsbiffar
Blomkålsbiffar
2 blomkålshuvuden, medium storlek 2 msk olivolja salt & peppar, efter smak 4 hamburgerbröd ½ dl guacamole, alt. mosad avokado 1 rödlök, skivad 1 tomat sallad
Sätt ugnen på 220°C. Ta bort blomkålsbladen och trimma stjälken på blomkålen men behåll längden. Skär blomkålshuvuden i 1 ½ cm tjocka skivor (man brukar få 2 bra skivor per blomkålshuvud, spara resterande blomkål till en av de andra rätterna!). Lägg upp på en bakpappersklädd plåt, pensla båda sidor med olja, krydda med salt och peppar och rosta i ugnen i ca 30 min tills de är mjuka och gyllenbruna. Vänd på dem efter halva tiden. Bred guacamole eller mosad avokado på hamburgerbröd, placera blomkålsbiffar på ena brödhalvan och toppa med sallad, rödlök och tomat.
|
10 Februari 2017
| Länk
| Blomkålsbiffar recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Morotskaka
Morotskaka
2 st ägg 3 dl strösocker 3 dl morötter, rivna 1 dl rapsolja 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk kanel 1 tsk salt 3 dl vetemjöl
1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Smöra en form, 24 cm i diameter. 3. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. 4. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten. 5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
|
9 Februari 2017
| Länk
| Morotskaka recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Fisk med sparris
Sparris med fisk 2 port.
Valfri fisk tillagad. 10 st sparrisstjälkar, medelstora, skär bort den träiga änden. 1 st röd chili, färsk urkärnad och hackad olivolja, extra virgin 1 st citron, saften (en handfull fänkålsvippor)
Stek sparrisen och skaka till pannan. Strössla över färsk timjan. Salta och peppra lätt och blanda. Lägg sparrisen på fisken och garnera med resten av chilin, (färkålsvipporna) och lite extra olivolja.
(receptet kommer från Jamie Oliver på tv del 13)
|
8 Februari 2017
| Länk
| Fisk med sparris recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Rårakor med tomatsallad
Rårakor med tomatsallad
5 potatisar 1/2 gul lök 2 ägg 1/2 tsk. salt (2 msk. hackad dill) 1 msk. smör eller margarin 1 dl. keso 1 msk. sweet chilisås (Servera med:) salladsblad körsbärstomater
Skala och riv potatisen grovt. Skala och finhacka löken. Vispa upp äggen i en skål och blanda i potatis, lök, salt och (dill). Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i smeten i små klickar & stek på medelvärme 2 - 3 minuter per sida. Blanda keso och sweet chilisås & servera till rårakorna (tillsammans med sallad på salladsblad och tomater)
|
8 Februari 2017
| Länk
| Rårakor m tomatsallad recept
| 0 kommentar
|
|
|