|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Januari (2018) |
|
|
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(4) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 46 |
Kommentarer: 0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
En mycket god kaka!
Kladdkaka med kokostosca
Kladdkaka, 4 ägg 6 dl socker 175 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 krm salt 1 tsk vaniljsocker
Kokostosca, 75 g smör 2 dl socker 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 200 g kokos (gärna större kokosflagor)
Sätt ugnen på 200°C. Kladdkaka: Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl, kakao, salt vaniljsocker. Rör till en jämn smet. Blanda chokladsmeten försiktig med äggsmeten. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 10-12 minuter. Kokostosca: Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt smeten sjuda ett par minuter under ständig omrörning.
Passa så den inte bränner vid.
Tillsätt kokosen och sjud ytterligare någon minut.
Ta ut kladdkakan ur ugnen.
Bred försiktigt toscasmeten över kakan och grädda ytterligare
ca 10 minuter tills toscatäcket fått fin färg.
Låt kakan svalna något. Skär i bitar
|
28 Maj 2016
| Länk
| Kladdkaka m kokostoscs
| 0 kommentar
|
|
|