|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Maj (2018) |
|
|
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(4) |
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
|
|
|
Inlägg: 46 |
Kommentarer: 0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås
Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås
4 port.
Citronbakad blomkål 1 blomkål 0,5 dl olivolja 1 citron, saft och rivet zest 5 hela klyftor vitlök, med skal Remouladsås 2 dl pickles eller inlagd gurka 1 tsk curry 1,5 dl majonnäs 2 msk gräslök, finhackad salt och peppar Frasig torsk 600 g torskfilé salt 1 dl vetemjöl 2 ägg 2,5 dl ströbröd neutral olja och smör, till stekning
Bryt av alla blomkålsbuketter och skär även stammen i mindre bitar. Tryck till vitlöksklyftorna. Lägg blomkål och vitlök i en bunke och vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Baka i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter, strössla på rivet citronzest. Finhacka pickles eller inlagd gurka. Blanda med majonnäs, curry och gräslök. Salta och peppra och ställ åt sidan. Salta torskfiléerna. Vänd dem sedan i först mjöl, sen ägg och till sist ströbröd. Stek i olja och smör till gyllene och frasiga på båda sidor. Servera genast med rostad blomkål och remouladsås.
|
28 Juli 2017
| Länk
| Fiskrecept med rostad blomkål etc.
| 0 kommentar
|
|
|
|
Raggmunkar
Hej! Jag blev så sugen på Raggmunkar! :) Här är receptet. Kram
Raggmunkar 4 port.
2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatisar 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin
Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt. Raggmunk: Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och vänd ner den i smeten genast så att den inte mörknar. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen. Skala morötterna och skär i stavar. Strimla och stek fläsket i matfettet i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
|
15 Juli 2017
| Länk
| Raggmunkar Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Möra Chokladringar
Hej! Här kommer ett smaskigt recept! Småkakor med smak av choklad. Väldigt möra! :) Kram
Möra Chokladringar
4.5 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 2.5 msk strösocker 175 gram smör Garnering 1 st ägg pärlsocker
1. Mixa samman ingredienserna till degen. Använd gärna matberedaren. Kör i så fall bara precis samman till en deg. Låt degen vila svalt 15-20 minuter. 2. Sätt ugnen på 200 grader. 3. Dela degen i några mindre bitar och rulla ut till tunna längder. Dela dem i ca 12 cm långa, knappt centimetertjocka bitar. Forma till kransar och lägg dem på två plåtar med bakpapper. 4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter.
|
13 Juli 2017
| Länk
| Möra Chokladringar Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kladdkaka Grande
Hej alla! Här kommer ett recept på en god kladdkaka. Den blir lite högre än andra. Kram :)
Kladdkaka Grande
150 gram smör 3 st ägg 3 dl socker 3,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 msk vaniljsocker 1 krm salt
1. Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. 2. Smält smöret. 3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret. 4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten. 5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. 6. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass.
|
11 Juli 2017
| Länk
| Kladdkaka Grande Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kyckling- och grönsakspanna med rostad potatis och citronyoghurt
Hej! Här kommer ett gott recept. Jag hittade det på Ica Kvantum, Strömstad. Kram :)
Kyckling- och grönsakspanna med rostad potatis och citronyoghurt 4 port.
Potatis 600 g. delikatesspotatis 1 msk. olivolja salt & svartpeppar Citronyoghurt 1 citron 2 dl. turkisk yoghurt (10%) Kyckling- och grönsakspanna 1 zucchini 1 rödlök 2 gula paprikor 2 tomater 1 röd chili 2 vitlöksklyftor 2 msk. olivolja 600 g. strimlad kycklingfile’
Sätt ugnen på 225 C. Potatis Blanda potatisen med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt och rosta mitt i ugnen tills potatisen är gyllenbrun och mjuk, ca 30 minuter. Citronyoghurt Riv det yttersta skalet av citronen och rör ihop med yoghurten. Smaka av med salt och peppar, ev. lite citronsaft. Panna Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Tärna tomaterna. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv vitlöken. Stek grönsakerna i omgångar i hälften av olivoljan i en stekpanna på hög värme. Krydda med salt & peppar och lägg upp i en bunke.
Stek kycklingen gyllenbrun i en het stekpanna i resten av olivoljan. Lägg tillbaka grönsakerna, smaka ev av med salt och peppar. Servera kyckling- och grönsakspannan med potatis och citronyoghurt.
|
5 Juli 2017
| Länk
| Kyckling & grönsakspanna recept
| 0 kommentar
|
|
|