Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2020)
>>


dagboksblad 23/4

Hittar sakta men säkert lite vardags ljus igen. Börjat lyssna på musik när tid ges och njuter av vårsolen på balkongen. Inte varje dag. Men lite då och då. Det blir ganska varmt.
Vardagen rullar på trots coronan, visst har man förändrat hur man gör vissa saker och stänger sig mer inne nu än förut. Inte bra för mig jag vet. Men inget val.

Saknar min familj, det är tufft att veta att man inte kan åka om det händer något för man själv riskeraratt smittas. Det tar jättehårt på mig. Pratade lite med barnen och visade vad jag skrivit i vita arkivet. Ja de är inte små längre men ändå tufft att ens behöva nämna det. Det blir så många funderingar kring och och när man drabbas, hur mycket och hur lite. Vem blir sjuk och inte och hur mycket.

Nåja, stallet rullar på som vanligt vilket är skönt. Annars vet jag inte vad jag skulle ta vägen.
23 April 2020  | Länk | dagens tankar | 0 kommentar
våren2020 och corona gnäll

Ja jag vet inte vad jag ska säga om skidsäsongen 2020 den blev verkligen inte som alla andra. Stängt pga corona virus. Ja i princip allt är stängt. Borde inte ha så mycket åverkan på mitt liv men visst kommer jag sakna att åka på tävlingarna. Det är ju den sociala bit jag har i mitt liv.

Första heldagen med ponnytävlingar slutade med en fin fjärdeplats då det blev ett snöplig galopp på slutet. Men vi var ändå trötta och nöjda. Laddade om en hel vecka med motivation om nya tävlingar på Gävle helgen efter. Nya besked på fredagen och vi skulle ändå komma iväg. Så lördagen packade vi travskolans saker som skulle med till de anmälda ponnysarna. Förberedde ute för tidig morgon så stallet skulle bli så klart som möjligt innan vi åkte. Lagom till barnen gick ut med sista vatten vändan kommer beslutet om att alla ponnytravtävlingar blir inställda. Antiklimax, ja det var väl väntat med rådande situation, men all glädje försvann ganska snabbt då det inte blir mycket kvar som gör att man orkar de tunga dagarna. Dagar då kroppen bara säger gå och häng dig oavsett vad som händer.

Nåja Storhästtravet fortsätter än. så det blir att följa det via tv och datorn istället. Men provlopp och bygdetravet inställt också. Känner att min värld bara krymper och krymper. Barnen är hemma. Den ena sitter med skolarbete då de fått schema och han gör det himla bra. Typ bara engelskan han vill ha hjälp med. Den andra fick som tur är praktik annars skulle nog hela min värld varit i bitar nu. Han behöver betydligt mer stöd än jag kan ge om han ska ha hemma studier. Fungerar liksom inte i längden.
1 April 2020  | Länk | Mitt liv | 0 kommentar
sosig2020

Då har 2020 börjat och vi har varit iväg på special olympics invitational games i Åre. Johnatan satsade allt på ett kort när han långt innan bestämt sig för att ta alla tre medaljerna i ädlaste valör.
Vi hade en resdag oc h loggade in på renen appartment som vi skulle bo i under vår vistelse. En ranglig våningsäng i minsta rummet med de tunnaste madrasserna jag sovit på,

Första dagen var det divisionering och de skulle plocka in dem i lagom stora grupper så alla hade en chans. Johnatan var naturligtvis snabbast av dem alla och ske som solen. VIlket innebar tuffaste startgruppen. Där blev de fyra till slalomen.
Slalomen gick super och de slutade i samma ordning som de startade dvs johnatan först.

Super G var starten flyttad något högre till glädje för johnatan då det var lite svårt att hålla farten uppe första dagen i slalomen. Han körde fint och säkert med bästa tid som följd. Lite vila på eftermiddagen då det behövdes efter alla urladdningar. Här delade Maria piitelä holmer och hans olsson ut medaljerna. Riktigt kul Då Hans tyckte det var kul med en borlänge åkare överst på pallen.

Storslalomen blev det lite ändringar då en förnedrande port höll på att sätta käppar i hjulet för våra svenska åkare. Men de klarade det galant och slutade etta fyra och femma. Johnatans tredje guld dessa dagar i åre.
Avslutades med lite extra på priscermonin då de fick glasögon eller en hjälm beroende på vilken plats de kom på.
Som tur var behövde vi inte åka hem direkt efter då det var planerat att hemresan skulle gå dagen efter. Vet inte om jag eller johnatan var gladast för det. Men det var bara att packa det som gick äta en mycket god kvällsmat och sova ut innan resan hem. Som naturligtvis bjöd på snöyra första tio milen innan solen kom.
19 Februari 2020  | Länk | dagens tankar | 0 kommentar
2019-2020

När man väl skriver å noggen och datorn bestämmer sig för att radera allt. Vi avslutade året med totalt tre fina första platser. Två tog han med sin älskade favorit ponny Bambu på travskolan. EN med Travskolans Batens CH som fyllde 18 år och avslutade sin tävlingskarriär förra året.
Under helgerna har vi ju naturligtvis varit i stallet och härjart runt. För utan hästdoft kan man inte vara länge.
Tur är det när vintern lyst med sin frånvaro och måendet har varit allt annat än bra.

Innan jul han vi med två skidläger i vemdalen och klövsjö, så lite snö har vi sett. Ska iväg till Duved och tävla om någon vecka så nu hänger vi i Bjursås och tränar då det är närmsta stället med snötillgång. I vår backe ligger det bara några ledsna högar och väntar på mera.

Jesper har startat i sina första tävlingar och målet var topp trettio det klarade han under söndagens två tävlingar och lördagen var han inte många platser ifrån heller. Så himla mycket som hänt med hans åkning. Ska bli kul att följa hans säsong.
16 Januari 2020  | Länk | Mitt liv | 0 kommentar
Året som gott!

Insåg inte att tiden går så fort. Allt som hänt i år får långt ifrån plats.
Många gånger ett svängit år med ljusglimtar som hänger sig kvar.
Johnatan har tagit två fina segrar på Rommes dubbelhelg. En med Batens ch på bild. samt med Bambu. De gjorde det på ett väldigt fint sätt. Bara förra helgen så körde han bambu till en fin fjärdeplats åter igen på romme.

Skidträningen är igång och vi har lite läger att se fram emot i december månad. Sedan börjar nya året med att ladda för special olympics invitational games. Uttagnings tävlingarna till special olympics 2021 som går av stapeln i åre/östersund.

Dagen till ära vräker snön ner och jag känner verkligen för att plocka upp mina julsaker men det får jag försöka vänta med någon vecka till.
8 November 2019  | Länk | Mitt liv | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mirandel Öjerteg                                             Skaffa en gratis hemsida