Välkomna hit!
Startsidan Blogg Fotoalbum Smått&Gott Vänner Gästbok
Om mig Logga in
Ti On To Fr
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2018)
>>


Full fart på altan/trädgårdsprojektet här..

Här jobbas det på i värmen.. Häcken mot vägen är kraftigt nerklippt så den kan få komma upp lite snyggare framöver. Den var ganska risig innan. Än så länge har vi järnstaketet kvar, men det ska bytas ut mot ett högre staket av plank.

Resten av häckarna är nyklippta..

Altanen är nymålad invändigt och just påbörjad målning på yttersidorna..

Och det ska komma upp plexiglas i ett par av fönstren åt andra hållet..

Endel nya möbler blir det till att ha på altanen och filtmatta till altangolvet. Än så länge har vi bara ett ställe att sitta och mysa vid, men snart är det säkert mysigt på altanen med smiley

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och mysa med hundarna. Svinto är ju här på besök mitt i allt stökande, så han och Smilla försöker ju hålla koll på allt som händer under dagarna. Just nu sover de hårt, det är ju jobbigt att hålla koll när det är full fart på oss tvåbenta.. Men innan jag tar vila så behöver jag en dusch yes och det är efterlängtat!

 

3 Juli 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar
Förändringar i vardagen..

Här är det verkligen förändringar på gång.. Den största förändringen är nog att jag inte har kvar min lilla häst. Hon har flyttat till en jättegullig liten tjej i lämplig storlek och det känns faktiskt riktigt bra nu, även om saknaden är stor. Min kropp orkar inte med alla sysslorna runt ikring hästeriet en vinter till tyvärr, så detta blev en bra lösning och vi är välkomna att hälsa på och även följa med på eventuella tävlingar framöver om vi vill. Så vi önskar dem all lycka tillsammans i framtiden!

Nu får den framtida motionen i friska luften ske med promenader i lagom takt istället..

Vi håller även på att göra om en hel del i trädgården och min pappa och hans fru hjälper oss, det är ju alltid både lättare och trevligare när man är fler. Ska bli kul när allt är färdigt, synd bara att det är lite väl varmt ute just när man kommit igång. Det blir svettigt med +30 grader i skuggan och torrt i marken så man knappt vågar använda rätt verktyg. Det färdiga resultatet återkommer jag med senare.. 

Nu har vi i alla fall tagit helg idag, snart ny vecka och fortsatt trädgårdsfixande. Så jag avslutar denna gången med några bilder från vår vackra natur..

 

1 Juli 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar
Härliga dagar..

Här är det nästan full fart igen. Fast jag försöker planera bättre och försöker prioritera så mycket jag kan i jämförelse med hur jag gjorde innan..

Igår red jag en kort stund på Lilla Paris. I skritt och barbacka! För att knappt ridit något på flera år, så klarade jag mig utan att ramla av i alla fall och kul var det. Det verkade som Lilla Paris tyckte det var kul med och hon skötte sig toppen med tanke på att hon inte är riden så mycket!

Hennes fodervärd sa att hon var tydligen väldigt rädd för traktorer, det har jag aldrig märkt av, men vi testade det lite idag för säkerhets skull. Det gick bra i alla fall när den stog stilla. Hon har ju gått bredvid när de skördat hösilage här och aldrig reagerat. Ska se om vi kan testa någon gång när traktorn är igång också. Jag vill ju att hon ska vara helt trafiksäker..

Sedan gick vi förbi ett fönster och det tog inte lång tid innan hon fattade att spegelbilden av henne inte var något att bry sig om. Skönt!

En promenad i skogen fick det också bli, innan hon fick komma in och äta sitt hö..

Nä, nu ska jag ägna mig åt de här två en stund, de längtar efter att hussarna ska komma hem från jobbet som vanligt..

Ha en fin Alla Hjärtans Dag! heart

14 Februari 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar
Tillbaka i rutinerna..

Ja då är det vad jag kallar kvällsvecka igen. Vincent och Wille jobbar kväll och då är Svinto hos oss på kvällarna, så Smilla får lite sällskap när jag åker till stallet. I förmiddags var jag och Vincent inne i stan för att köpa hem lite tuggisar till hundarna. Det brukar ju gå åt endel sådant när man har hund..

Sedan var det ju allt det vanliga med hushållssysslor, laga mat och äta innan han skulle iväg till jobbet. Hundarna har haft kul ute i snön i alla fall, sprang och busade en stund innan de gjorde vad de skulle.

På eftermiddagen åkte jag upp till stallet för att mocka och ta med Lilla Paris på en promenad, men oj vad hon reagerade på allt möjligt idag. Undrar vad hon varit med om, de veckorna hon var hos fodervärden.. Hon som varit lugnet självt och nu stressig av minsta lilla. Ja det får blir miljöträning framöver. Så idag stog vi och tittade på en bil med transport som kördes på stallplanen och till slut var hon nästan lugn i alla fall.. Efter det gick vi ut till vägen och kollade på allt vi gick förbi. Och sedan in i stallet för att njuta av en god rykt/massage. Det tyckte hon var så skönt så hon stog och blundade.. Vi hade så mysigt ihop och jag tror att vi på något sätt kommit varandra närmare nu sedan hon kom hem igen. Det känns som hon fått mer förtroende för mig nu äntligen..

När jag var klar i stallet åkte jag hem till hundarna, de var ju också hungriga. Men nu ligger de så skönt och avslappnat och sover gott i väntan på hussarna, som snart kommer hem efter jobbet.

Jag har också börjat känna mig sömnig, sover nog som en stock inatt. Sov gott alla fina..

Zzzzz..

12 Februari 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar
Ordningen återställd..

Det var en glad ponny som mötte oss igår, lite fundersam först på om det verkligen var oss hon såg.. Men ju närmare hon kom desto gladare såg hon ut. Det första hon gjorde var att komma fram och lägga huvudet mot oss heart

Hemresan var ett äventyr i sig, vi fastnade med transporten i en kraftig uppförsbacke med decimeterdjup spårig snö. Efter mycket om och men lyckades vi till slut komma loss utan att kana bakåt. Lilla Paris brydde sig inte alls där bak i transporten, som tur var. På så vis är hon fantastisk, står alltid lugnt och stadigt i transport! Lång resa blev det med, tack vare väglaget. Men Lilla Paris var överlycklig när hon kom hem och gnäggade en hel serenad till de andra hästarna i hagarna hemmavid yes

Så skönt att få komma in i sin hemtama mysiga box igen och med smaskigt hö att tugga på..

Idag var hon ute i sin hage med hagkompisen igen. Hon sprang och busade längs staketet med valackerna i hagen bredvid. Ja så glad hon var!

Dessutom tog hon sig lite tid för att mysa med mig..

*

När jag kom hem från stallet blev det en promenad med Vincent och Smilla. Det var inte så särskilt kallt, möjligen några minusgrader, men bitande kyla ändå. Så det var extra skönt att komma in i värmen efteråt!

I eftermiddag ska jag testa yoga för första gången i mitt liv. Ska bli intressant och jag hoppas det kan hjälpa mig att slappna av och kanske kunna sänka mitt blodtryck lite, så det håller jag tummarna för..

Ha en fortsatt bra dag! 

 

 

11 Februari 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mari-Anne Hall                                             Skaffa en gratis hemsida