Välkomna hit!
Startsidan Blogg Fotoalbum Smått&Gott Vänner Gästbok
Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2018)
>>


Härliga dagar..

Här är det nästan full fart igen. Fast jag försöker planera bättre och försöker prioritera så mycket jag kan i jämförelse med hur jag gjorde innan..

Igår red jag en kort stund på Lilla Paris. I skritt och barbacka! För att knappt ridit något på flera år, så klarade jag mig utan att ramla av i alla fall och kul var det. Det verkade som Lilla Paris tyckte det var kul med och hon skötte sig toppen med tanke på att hon inte är riden så mycket!

Hennes fodervärd sa att hon var tydligen väldigt rädd för traktorer, det har jag aldrig märkt av, men vi testade det lite idag för säkerhets skull. Det gick bra i alla fall när den stog stilla. Hon har ju gått bredvid när de skördat hösilage här och aldrig reagerat. Ska se om vi kan testa någon gång när traktorn är igång också. Jag vill ju att hon ska vara helt trafiksäker..

Sedan gick vi förbi ett fönster och det tog inte lång tid innan hon fattade att spegelbilden av henne inte var något att bry sig om. Skönt!

En promenad i skogen fick det också bli, innan hon fick komma in och äta sitt hö..

Nä, nu ska jag ägna mig åt de här två en stund, de längtar efter att hussarna ska komma hem från jobbet som vanligt..

Ha en fin Alla Hjärtans Dag! heart

14 Februari 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar
Tillbaka i rutinerna..

Ja då är det vad jag kallar kvällsvecka igen. Vincent och Wille jobbar kväll och då är Svinto hos oss på kvällarna, så Smilla får lite sällskap när jag åker till stallet. I förmiddags var jag och Vincent inne i stan för att köpa hem lite tuggisar till hundarna. Det brukar ju gå åt endel sådant när man har hund..

Sedan var det ju allt det vanliga med hushållssysslor, laga mat och äta innan han skulle iväg till jobbet. Hundarna har haft kul ute i snön i alla fall, sprang och busade en stund innan de gjorde vad de skulle.

På eftermiddagen åkte jag upp till stallet för att mocka och ta med Lilla Paris på en promenad, men oj vad hon reagerade på allt möjligt idag. Undrar vad hon varit med om, de veckorna hon var hos fodervärden.. Hon som varit lugnet självt och nu stressig av minsta lilla. Ja det får blir miljöträning framöver. Så idag stog vi och tittade på en bil med transport som kördes på stallplanen och till slut var hon nästan lugn i alla fall.. Efter det gick vi ut till vägen och kollade på allt vi gick förbi. Och sedan in i stallet för att njuta av en god rykt/massage. Det tyckte hon var så skönt så hon stog och blundade.. Vi hade så mysigt ihop och jag tror att vi på något sätt kommit varandra närmare nu sedan hon kom hem igen. Det känns som hon fått mer förtroende för mig nu äntligen..

När jag var klar i stallet åkte jag hem till hundarna, de var ju också hungriga. Men nu ligger de så skönt och avslappnat och sover gott i väntan på hussarna, som snart kommer hem efter jobbet.

Jag har också börjat känna mig sömnig, sover nog som en stock inatt. Sov gott alla fina..

Zzzzz..

12 Februari 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar
Ordningen återställd..

Det var en glad ponny som mötte oss igår, lite fundersam först på om det verkligen var oss hon såg.. Men ju närmare hon kom desto gladare såg hon ut. Det första hon gjorde var att komma fram och lägga huvudet mot oss heart

Hemresan var ett äventyr i sig, vi fastnade med transporten i en kraftig uppförsbacke med decimeterdjup spårig snö. Efter mycket om och men lyckades vi till slut komma loss utan att kana bakåt. Lilla Paris brydde sig inte alls där bak i transporten, som tur var. På så vis är hon fantastisk, står alltid lugnt och stadigt i transport! Lång resa blev det med, tack vare väglaget. Men Lilla Paris var överlycklig när hon kom hem och gnäggade en hel serenad till de andra hästarna i hagarna hemmavid yes

Så skönt att få komma in i sin hemtama mysiga box igen och med smaskigt hö att tugga på..

Idag var hon ute i sin hage med hagkompisen igen. Hon sprang och busade längs staketet med valackerna i hagen bredvid. Ja så glad hon var!

Dessutom tog hon sig lite tid för att mysa med mig..

*

När jag kom hem från stallet blev det en promenad med Vincent och Smilla. Det var inte så särskilt kallt, möjligen några minusgrader, men bitande kyla ändå. Så det var extra skönt att komma in i värmen efteråt!

I eftermiddag ska jag testa yoga för första gången i mitt liv. Ska bli intressant och jag hoppas det kan hjälpa mig att slappna av och kanske kunna sänka mitt blodtryck lite, så det håller jag tummarna för..

Ha en fortsatt bra dag! 

 

 

11 Februari 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar
Dags att göra om och göra rätt..

Det har varit ganska skönt att inte ha haft så mycket tider att hålla koll på och jag känner mig inte så uppstressad just nu, skönt att jag fått lite vila ett tag i alla fall. Det behövdes verkligen, för jag kände mig som en riktig virrpanna ett tag. Men nu är jag nästan mig själv igen, bara jag tänker mig för och planerar in lite lagom vila så jag får bort mina tendenser att göra allt på en gång.. Tidigare skulle jag av någon anledning göra allt på samma gång och det ville inte kroppen hålla på med längre.

Att lämna bort Lilla Paris på foder för att kunna få bort ett stressmoment var tydligen ingen höjdare. Hon verkar inte trivas och de som har henne vill av någon anledning inte ha henne kvar. Så på lördag ska jag hämta hem henne igen och jag vet att hon är efterlängtad av gamla hagkompisen med. Nu har jag fått tillbaka samma stallplats som tidigare och det har blivit fler stallkompisar där under tiden. Det gör ju att vi är fler som delar på stallsysslorna, så det blir inte riktigt lika tungt för någon, skönt det i alla fall. Eventuellt kan det lösa sig på sikt med någon som hjälper mig några dagar i veckan istället. Hoppas på det!

Jag saknar henne, men kroppen orkar liksom inte allt som är runt ikring heart men ska bli gott att se henne igen.

 Urdåligt väder vi haft nu med snö, blåst och kyla. Promenaderna blir inte så långa som man egentligen önskar, hoppas våren kommer snart.

Smilla fick en ny bädd att vila i efter promenaderna i alla fall, verkar riktigt skön!

Nä, nu måste jag fortsätta med det som behöver göras här hemma, förbereda middag, ordna så Lilla Paris har allt iordning till hon kommer hem och så måste jag hinna med att handla lite innan Vincent slutar jobbet.

Ha en bra dag!

8 Februari 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar
Vädret är minst sagt växlande..

Ja här har vi verkligen varierande väder nuförtiden.. Ena dagen regn, plusgrader och blåsigt. Nästa dag decimeterdjup snö och kanske en gnutta sol. Sol har vi fått för lite och regn har det kommit förmycket av. Inte särskilt inspirerande när man vill ge sig ut på längre promenader i skog och mark. Dessutom mörknar det ju fortfarande ganska tidigt på eftermiddagarna. Ja längtan efter torrare och ljusare dagar är extra stor nu..

Dagens promenad var i alla fall vid rätt tillfälle och solen sken på oss för en gångs skull!

Massor att titta på enligt Smilla med.. Och lite tidig vårflod på kalhygget idag..

I kväll är Svinto hos oss, så han och Smilla myser i varsin soffa och båda vill ha så mycket uppmärksamhet så här är fullt upp..

Jag är just hemkommen efter att ha kollat på Isabella och Rabalder en stund. Rabalder är ju på igångsättning efter en skada och då är det ju bra med ett par extra ögon ibland, men det märks att han tappat mycket i muskelmassa nu. Det tar ju ett bra tag innan han är helt tillbaka i tävlingskondition, men med rätt träning blir det säkert bra till slut.

Jag hittade ett foto på våran första hund. Lite liknande ras i henne med, som i Smilla. Oj, vad vi saknar henne och så många kul minnen hon gett oss, fina Trixie heart Ja det var hon som blev början på vår liv med hundar..

Jag fick hem lite böcker för att par dagar sedan, så nu drömmer vi om vår, sommar och tidig höst! 

Nu ska jag läsa vidare och drömma om vår fina och underbara natur här i Sverige.. Ha det gott!

30 Januari 2018  | Länk | 2018 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mari-Anne Hall                                             Skaffa en gratis hemsida