Välkomna till min sida!
Startsidan Blogg Fotoalbum Smått&Gott Vänner Gästbok
Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2017)
>>


Kvällsvecka igen..

Ja här rullar dagarna på i full fart, redan gått flera dagar sedan jag skrev sist. Varannan vecka har jag ju extrahundar hos mig, så då blir mest det nödvändiga gjort här. Men Lilla Paris är jag ju hos nästan varje dag. Hon har fått en liten duktig tjej hos sig ibland, som också vill pyssla om henne. Så då får jag lite hjälp av henne och hennes mamma när de är där..

Smilla har ju endel sällskap av Svinto och Buster på eftermiddagar och kvällar, de veckor som Vincent jobbar kvällspass..

Ibland är det full fart och ibland sover de så gott, där de finner bäst plats för tillfället..

Idag hade jag utsläpp av hästarna i stallet, så mina stallsysslor för dagen är redan klara. Nu är det bara till att ta in Lilla Paris för kvällen kvar, sedan ska jag troligtvis åka på möte om tävlingar på klubben.

Efter att jag hade varit i stallet åkte jag till Rabalder och myste med honom en stund. Han är så gullig och mysig av sig, väldigt personlig på något sätt..

Vädret blir jag snart tokig på, det regnar ju varje dag (nästan i alla fall). Så tråkigt att vara ute i..

Men en liten kort stund strålade solen igenom, synd att den försvann så fort!

Nä nu måste jag nog aktivera hundarna en stund, för nu blev det lite uppehåll så länge det varar..

heart Ha en trevlig dag heart

12 Oktober 2017  | Länk | 2017 | 0 kommentar
Hösten är verkligen här..

Helgen har varit ganska lugn här. Jag har varit i stallet och fixat med Lilla Paris, hjälpt Isabella med att ta in Rabalder och varit på stallmöte där Rabalder är installad.

Lite promenader med Smilla har också hunnits med..

I lördags hade vi besök här, mysigt! Det blev lite sent, men vad gör det när man har trevligt. Söndagen gick mest åt att ta det lugnt och förbereda oss på veckan som kommer. 

Hösten är ju här och vi har redan haft lite frost på nätterna. Blåser och regnar gör det nästan varje dag. Jag längtar efter fina torra höstdagar så man orkar och kan vara ute och njuta av alla fina färger ett tag till. Då mår jag som bäst!

Nu har ju älgjakten börjat här, så vi får nog ta våra promenader på samhället ett tag. Eller ta på reflexer och skarpa färger om vi ger oss ut i naturen. Vi måste ju tänka på att viltet kan vara uppskrämda och kan hamna ut i trafiken med, så det gäller ju att ta det lugnt i trafiken med. Ja, sån är ju hösten..

9 Oktober 2017  | Länk | 2017 | 0 kommentar
Promenad i gammelskog..

Igår var det min tur att sköta utsläppen i stallet, så jag var uppe tidigt och gjorde iordning alla mina stallsysslor när jag ändå var där. Sedan hjälpte jag Isabella med att få bilen besiktigad innan jag skulle rasta Svinto och Buster. När hon hade slutat jobbet för dagen, bjöd hon oss på middag. Det blev en underbart god Marockansk gryta!

Idag sov jag och Smilla lite längre, skönt! Efter frukosten packade jag ihop lite fika som jag stoppade i ryggsäcken. Sedan tog vi bilen ett stycke, för att komma närmare skogen vi tänkt vandra i. En ca 2 timmar lång promenad blev det i väldigt varierande terräng. Då det var mycket björksly innan vi kom fram till rätta stigen, så fick vi gå väldigt slingrigt och skutta över vattenfyllda hålor, zick-zacka mellan rishögar och hoppa över nerfallna träd. Till slut kom vi in i riktig urskog, så vackert och orört! Vi förväntade oss nästa att få se små vättar eller vildsvin skymtandes i ögonvrån. Men de höll säkert koll på oss i stället, för Smilla verkade höra en massa ljud som inte jag kunde urskilja..

Efter att ha plockat både vanliga kantareller och trattkantareller, fortsatte vi promenaden på en bekvämare stig och slutligen ut på en gammal skogsväg..

Sedan blev det en välförtjänt fikastund, skönt när det finns bord att sitta vid längs vägen..

Ja det blev en ordentlig promenad tillbaka till bilen efter fikat, men det var skönt väder så vi njöt då med. Svamparna vi hittade ska Isabella få med sig när hon kikar förbi här ikväll..

Nu ska jag passa på att dra till stallet och pyssla om Lilla Paris, sedan är det ju fredagskväll med mys framföt TVn, inte dumt det heller!

heart Vi önskar er en riktigt trevlig helg heart

 

6 Oktober 2017  | Länk | 2017 | 0 kommentar
Njuter av lugnet..

Hösten är min absoluta favoritårstid! Jag älskar alla de fina färgerna som naturen har just nu och luften känns så frisk. Inte för varmt och inte för kallt, så man orkar vara igång lite lagom. Dessutom är det liksom helt ok att sitta inne och mysa när det börjar mörkna ute..

På förmiddagen kikade vi till mina bekantas hästar och passade på att ta ca 1 1/2 timmes promenad med Smilla, för att undersöka skogarna runt ikring. Jättekul tycker Smilla för det finns så mycket nytt att lukta på. Ibland skuttar hon runt som en hare bland slyet och det höga gräset som börjat vissna. Jag älskar lugnet ute i naturen, slippa samhällets stress och trafikens alla ljud. Mysiga stigar och nya platser sätter igång min fantasi. Och ibland lyckas man ju hitta några stora kantareller, de blir ju toppen att förgylla dagens middag med!

Nu ska vi vila en stund och mysa med lite fika vid TVn, sedan fixa middag när Vincent kommit hem från jobbet. Framåt eftermiddagen blir det nog en runda upp till stallet för att pyssla om Lilla Paris och kanske en promenad till med Smilla.

heart Ha en skön dag heart

 

4 Oktober 2017  | Länk | 2017 | 0 kommentar
Höstrusk och litet kryp..

Att promenera i skogen är något jag älskar att göra på höstarna, bara det inte vore för alla dessa otäcka småkryp. Ja idag klarade vi oss ganska bra ändå, inga älgflugor och än så länge har jag bara hittat en fästing. Jag kände att det killade till under mitt linne när jag kom hem och mycket riktigt, det var en liten minifästing. Knappt synbar, men ändå en fästing som inte hunnit bita sig fast - tur det!

Idag blev nog promenaden mellan 5 och 5,5 km lång och tog ca 1 timme och 20 minuter, så jag känner mig nöjd med dagens motionspass. Ska ju snart till stallet och fixa med Lilla Paris, mocka och göra iordning vatten och mat till henne. Jag har ju en dröm om att få igång min kondition, så att vi kan ta ordentliga vandringar nästa sommar. Vi får väl se framtiden an om jag lyckas..

Jag plockade ner alla mogna vindruvor idag (men vi har massor kvar som inte är riktigt mogna ännu) och vi hoppas att frosten håller sig borta ett tag till.

Men nu ska vi slappa lite här hemma innan stalldags..

Vi önskar er alla en lika skön dag som vad vi haft!

 

3 Oktober 2017  | Länk | 2017 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mari-Anne Hall                                             Skaffa en gratis hemsida