Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


julgodis

Eftersom dottern är hemma från skolan och julmarknaden är på söndag, så har vi ägnat oss åt lite julgodispyssel.
Först gjorde vi knäckkola, som kanske inte blev den bästa? Det var fasligt vad lös den blev…
Efter det gjorde vi något helt nytt för oss, Mandelnougat. Åh! Det var himmelskt gott, när vi väl hade duttat ner allt i småformar.

Pysslet var inte slut där, för detta julgodis ska nämligen säljas på julmarknaden på söndag. Klassen jobbar ihop pengar till en skolresa nästa läsår.
Därför gjorde vi nu små förpackningar och etiketter för att det skulle se lite roligare ut.
(Om Bobbys matte läser det här, så är det bara att åka dit och handla!)

På lördag kommer maken äntligen hem från Australien, vi längtar fruktansvärt mycket efter honom!
Han ringde i kväll och som avslutning på det hårda arbetet dom gjort, fick dom gå på livekonsert med Robbie Williams!
Ja, vad ska man säga?
Olika falla ödets lotter………jag är lite avundsjuk.
30 November 2006  | Länk | Blogg | 5 kommentarer
Mandelnougat

MANDELNOUGAT

 

250g nougat
150g mörk blockchoklad
100g mandelspån
knäckformar

 

Smält chokladen tillsammans med nougaten i ett vattenbad på spisen.
Strö mandelspån på en plåt och rosta dem i 200 graders ugn i 2-4 minuter.
De ska bli gyllenbruna. Passa noga!
Rör ner mandelspånen i den smälta massan av choklad och nougat.
Klicka smeten i knäckformar och låt stelna.
Förvaras i kyl.

30 November 2006  | Länk | Mat & Sånt | 3 kommentarer
Knäck-kola

Knäck-kola

Ingredienser
Portioner: Ca 40 st

2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin
3 msk hackad sötmandel

 

Gör så här
1. Blanda socker, sirap och grädde i en gryta, gärna plastbelagd. Koka häftigt 15-20 min.
2. Häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får smeten koka några min till.
3. Ta grytan åt sidan och blanda i matfett och mandel.
4. Häll upp smeten i små knäckformar ställda på en plåt. Låt knäcken kallna.

30 November 2006  | Länk | Mat & Sånt | 0 kommentar
Foto-promenad

En promenad 27/11 resulterade i nya foton.













29 November 2006  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Efter regn kommer solsken

 

Söndag 26/11


Efter regn kommer solsken sägs det!
Idag har det i alla fall varit uppehåll, även om regnet ersattes av stormvindar.

******************************



Helt plötsligt utan förvarning i eftermiddag kom solen fram! Jag slängde allt jag hade för händerna och sprang ut med hund och kamera.
Solen lyste på oss i säkert 40 minuter! Det var ett underligt sken, och allt som fotades fick nya färger. Kira är ju inte brun, men i eftermiddag var hon det.


Stormvindarna slet i hennes päls och det är kanske då en berger är som vackrast. Dom ska se lite lagom ovårdade ut, inte nykammade och släta.

Till och med hästarna i hagen livades upp och fick lite spring i benen, men så fort jag tog upp kameran så stannade dom naturligtvis. Dom har stått vid laduväggen flera dagar, för att skydda sig mot regnet, men dom går in i stallet på kvällar och nätter.

Kira ville inte gärna vara stilla för att fotas, tacksammare var det med busken, den står där den står.


27 November 2006  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Skapardag

25/11
Dagen har gått i skapandets tecken.
Jag och barnen har gjort egna ljus och det var riktigt kul.
Vi hade dessvärre för lite gjutformar, så det blev en del väntetid.
Till ett annat år, kan man ju köpa till fler.
En annan dag, ska vi dekorera några av dessa ljus med vaxplattor och vackra band.
Förhoppningsvis blir ljusen så fina att dom går att sälja på julmarknaden, där dottern ska stå för att samla pengar till den kommande klassresan.
Blir det några ljus över, så måste det ju vara perfekta julklappar från barnen.





27 November 2006  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Första julbordet

Nu har man varit på den omtalade ”Julgalan”.
Jag var där tillsammans med mina arbetskamrater och hade mot all förmodan väldigt trevligt.
myspaceJag hade gjort mig en föreställning innan om hur det skulle vara där.
2000 personer som skulle äta julbord och se artister framträda live i samma lokal!
Jag trodde inte att det skulle fungera särskilt bra, men det gjorde det.
Maten var god och det var fräscht runt uppläggningsfaten. Visst blev det köer, men alla var på bra humör och stämningen var på topp. myspace

Vi satt långt från scenen, men tack vara storbildsskärmarna, kunde alla se bra.
Det var en salig blandning av artister. myspaceTomas DiLeva är ju inte min favorit och Christer Sjögren kunde jag också ha klarat mig utan. Men alla andra var bra tycker jag.
Jag har ju inte så bra koll på artistlivet och för mig var ”Sonja” en helt okänd person. Men hon var väldigt duktig så jag hoppas att man får höra mer av henne. Marcolio har ju en härlig utstrålning, man blir glad av att se honom.

Som personalfest, var väl inte julgalan det ultimata stället eftersom ljudvolymen blir så hög att det är svårt att prata med varandra ordentligt. Men samtidigt visst vi väl om det innan vi bokade biljetterna.
Vi passade på att avtacka en av arbetskamraterna som ska gå i pension och vi var mer än en som rördes till tårar. Vi (jag) kommer att sakna henne väldigt mycket! Skönt på ett sätt att vi gjorde avtackningen på ett sånt där ställe, annars vet jag inte hur det skulle ha gått med tårarna.myspace
25 November 2006  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Annorlunda Laxlyx

Myspace,


4-8 bitar laxfilé, ca:800 gr
Smör till stekning

Sås:
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 dl torrt vitt vin
salt
peppar
2 tsk dragon eller annan örtkrydda
2-3 dl riven ost
klippt dill

ugn: 225gr
1. Stek laxskivorna mycket lätt i smöret. Lägg över dom i en smord ugnsform, med plats för såsen.
2. Rör ihop gratängsåsen av grädde, chilisås och vin. Smaka av med salt peppar och dragon.
3. Häll såsen över laxen. Strö på riven ost, ganska rikligt. Gratinera ca: 20 minuter.
4. Lägg hackad dill runt om i formen. Servera med pressad potatis.
25 November 2006  | Länk | Mat & Sånt | 2 kommentarer
Innesittardag

Mörkt, blött, blåsigt, halkigt, regnigt, grått och trist väder.......
Nu har vi varit inomhus i flera dagar mer eller mindre. Har det inte varit vattkoppor, så har det varit skitväder.
Snart klättrar vi på väggarna här hemma och man undrar hur man ska orka fram till jul, då det trots allt känns som om det vänder mot ljusare tider.

Kira har borstats och sedan blev det stora undersökningsdagen.
Fram med lampa, kam och förstoringsglas.
Hennes kompis har nämligen (mest troligt) fått rävskabb och det är tydligen ganska vanligt att hundar inte visar några symtom. Dessutom har dom ju faktiskt bott på hotell tillsammans för inte allt för länge sedan. Dom brukar ochså åka i samma bil.
Informationen som finns på nätet säger ju att hundar kan gå med rävskabb ganska länge innan symtomen kommer.

Kira har kliat sig ibland, men det gör ju hundar. Hon gillar också att gnida och gnugga sig i snön, men så har hon alltid varit. Någon klåda på natten har hon däremot inte.

Jag hittade ingenting alls på Kira. Inga kryp, ingen prick, ingen kal fläck någonstans.
Men jag vet inte om jag inbillar mig, men hon kliar sig rätt mycket....? (kanske)

Däremot lossar hon ganska mycket underull nu och det känns lite bakvänt - borde hon inte få tjockare päls nu till vintern? Eller måste "sommarpälsen" bort innan "vinterpälsen" kan komma?
Men hon har bra päls. Det lossnar bara när jag borstar henne, det ligger inte i drivor på köksgolvet.

Där har jag i stället detta evinnerliga katthår! Det är på alla möbler, i sängarna, på gardiner, på strykbrädan, i garderober och på den rena tvätten.
Det får bli en "icke pälslossande" katt nästa gång.
(Fast jag drömmer ju i hemlighet om en äkta Ragdoll.....)

Mina underbara syskonbarn har varit här några timmar och lekt, men tiden går fort när man har roligt.
Jag har också suttit med mitt 1000-bitars pussel flera timmar, men alla bitar ser likadana ut, det kommer att räcka fram till jul.


Nu på kvällen håller jag på att göra lite hundgodis i ugnen, Kira vaktar noga så att det inte ska hoppa ut nån bit.

Vi har tagit några bitar ur ugnen för att jobba med apporten och Kira blev så till sig att hon var tvungen att pipa av förväntan.

Hon tyckte att det var slöseri med tid att fotografera.




21 November 2006  | Länk | Blogg | 6 kommentarer
Vardagsromantik

I dag är det en helt vanlig, grå, trist måndag i november. Det kan nog många hålla med om.
Eftersom maken ska iväg till Australien och jobba i morgon, så ville vi göra den här kvällen lite festligare.
Så, jag och barnen lagade en underbar trerättersmiddag, tände levande ljus, hällde upp sockerdricka och australienskt vitt vin, klädde oss fina och överraskade maken.

Till förrätt gjorde vi plättar med olika salta tillbehör
Huvudrätten var Viltlaxen som ni hittar receptet på i gårdagens blogg.
Efterrätten blev en hallonsmothie med noblesskakor..

Nu hoppas vi att maken ska ha det bra på sin resa, sakna oss mycket och köpa massor av presenter till oss.
myspace
Annars har det inte hänt mycket här hemma.
Vi har äntligen fått ut lite mat åt fåglarna och dottern har gjort en söt snögubbe – förlåt, snötomte – det ser väl alla?



20 November 2006  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Viltlax

Portioner: 4

ca 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond)
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
4. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, tex haricots verts, och gärna rårörda lingon.

Tips!
Det blir också gott med kalvfond om du inte har viltfond hemma. Lite lingonsylt gör såsen mer vild än tam. (Om man vill, kan man byta ut lingonsylten till svartvinbärsgelé)
19 November 2006  | Länk | Mat & Sånt | 2 kommentarer
Väderomslag

 

Vädret förändras snabbt.

Häromdagen tog jag den här bilden, på pilen, utanför vårt köksfönster. Det var så mycket snö på den att grenarna hängde ner på marken. Jag fick gå ut med sopkvasten för att ruska av den det mesta, men det var inte lätt. Hur kan snö bli så himla klibbigt?

I morse tog jag en ny bild på vår pil, och nu har det regnat, så all snö är borta. Det vackra snölandskapet har förvandlats till slask, is och mörker igen.


Jag skrev en blogg för några dagar sedan, som hette ”läskig promenad”. Jag har inte vågat vara i skogen sedan dess, men i morse hade all snö försvunnit från träden och jag gick en liten runda i vår närmaste skog.
Himmel och plättar vad många träd som hade knäckts eller rotvälts! Många av träden hade fallit precis på vår promenadstig, tur att vi bestämde oss för att undvika skogen några dagar.




17 November 2006  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
Vinnarbild

För ett par år sedan, när min digitalkamera var ny, lyckades jag fånga en solnedgång en midsommarnatt uppe i Piteå.
Jag skickade jag in bilden till tv’s tävling, som hette ”Mitt smultronställe” eller nåt liknande.
Jag brukar aldrig vinna på lotterier, tävlingar eller spel. Därför har jag nästan slutat att köpa lotter och vara med i tävlingar.

Men jag tycker ju om att fota!
Jag blev väldigt snopen när dom ringde upp och sa att jag hade vunnit en mobiltelefon och ett antal fria framkallningar av digitala bilder.
Men visst är det en underbar bild?

Jag vet att det ser helt overkligt ut, men jag har varit där och det är verkligen så där vackert!


16 November 2006  | Länk | Blogg | 5 kommentarer
Kall skaldjurspaj


3 dl mjöl
150gr smör
2 msk vatten

Gräddas 10-15 minuter längst ner i ugnen.

Fyllning;
1 pkt crabfish
3-4 dl skalade räkor
1 dl majonäs
(1 msk chilisås)
2 dl creme fraiche (blå )
(1 krm Tabasco)
1 knippa dill
salt o peppar

Rör samman.

Garnering;
Kräftstjärtar
Citron
Dill

Den här pajen hade jag på vårt bröllop, då gjorde vi den i små portionsformar, men receptet är beräknat för en vanlig pajform.
16 November 2006  | Länk | Mat & Sånt | 1 kommentar
Läskig promenad

Det var med skräckblandad förtjusning jag gav mig ut på skogspromenad idag. Det hade snöat hela natten, och snön är blöt och tung.
Det kändes som att kliva in i ett vinterpalats och det var väldigt vackert. Inte ett ljud hördes i den dämpande snön, inga fåglar eller andra djur, nästan en spöklik känsla.

Jag hann inte långt innan jag insåg hur otroligt dumt det var att vistas i skogen bland träden en sån här dag. Det hördes ett dovt brak och ett träd gick av på mitten en bit ifrån mig. Inga fler skogspromenader förrän träden blivit av med sin övervikt.

Strömavbrott har det varit även idag. Flera timmar utan ström är inte kul längre. I går kunde jag tycka att det var lite halvmysigt, men nu har det bara varit mörkt, kallt och tråkigt.

Stackar dottern har ju vattkoppor och det kan väl kanske bidra till tråkigheten. Jag tycker synd om henne, det är koppor överallt, i öronen och i halsen. Men hon är så duktig, jag har tänkt mer än en gång att det är så skönt att hon är så pass stor att man kan förklara varför hon inte får klia, hur länge det tar innan alvedonen verkar.
Jag försöker underlätta för henne, men det är inte lätt. I kväll har hon stått i duschen jättelänge, sedan fick jag torka henne med hårtorken för att inte kopporna skulle gå sönder. Sedan gjorde jag fotmassage på henne för att hon skulle tänka på nåt annat en stund. Fötterna är än så länge utan koppor.
13 November 2006  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Snö i massor!

Blötsnö i mängder har det kommit!
Jag har faktiskt ingen aning om hur mycket, men mer än två dm, i alla fall. Lite svårt att avgöra när det har snöat ”tvärsöver” hela tiden.

Kira har det inte lätt på promenaderna, det fastnar enormt mycket snö i pälsen. Till slut har hon svårt att ta sig fram ordentligt. Efter varje promenad, blir det raka vägen till badkaret för att tina upp snöklumparna med en varm dusch.

Den tunga snön som ligger på träden har orsakat strömavbrott i större delen av byn. Vi var nog utan ström i sex timmar, vilket faktiskt går ganska bra.
Vi har haft mysigt med tända ljus och lagt pussel tillsammans med barnen. Till middag blev det fonduegryta, då krävs det ingen ström.








12 November 2006  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Farsdag idag!

Fars dag, som infaller andra söndagen i november, har precis som mors dag skapats efter amerikansk förebild. Initiativtagaren var en kvinna i staten Washington, mrs John Bruce Dodd, som 1910 ville hedra sin far som var änkeman och som ensam hade uppfostrat sju barn. Med mors dag som mönster och affärsintressen som pådrivande kraft kom seden till Sverige 1931 och har sedan dess fått ett ökat intresse. 1949 bildades en nordisk kommitté av köpmän med syfte att verka för sedens spridning.
myspace

1963 samlade Nordiska museet in uppgifter om mors- och fars-dagsfirande. Här framkommer att många äldre till en början var negativt inställda till firandet, som uppfattades som ”onödigt fjäsk”. Firandet spreds via tidningarna och skolorna. Barnen fick extra teckningstimmar för att tillverka gratulationskort med flaggor och blommor som populäraste motiven. De båda dagarna firades på ungefär samma sätt; fars dag ibland lite enklare. Morgonuppvaktning med kaffe, tårta, blommor, eventuellt en present och kanske en sång påminner om födelsedagsfirande.
myspace
Med tiden framfördes kritik mot firandet av fars- och mors- dagar, bland annat med hänsyn till de som saknar barn eller föräldrar. En annan åsikt som uttalats är att firandet konserverar de traditionella könsrollerna.
myspace
Idag har slipsen blivit den vanligaste fars dags-presenten. Varannan pappa får en ny slips på fars dag. Den populäraste färgen är blått, tätt följt av rött och den ska gärna vara randig. Andra gångbara gåvor denna dag är böcker och strumpor. Om far själv får välja, vill han (enligt en nätenkät från 2001) helst ha whisky, cd-skivor, böcker och sport- och fritidsgrejer.
myspace
Ungefär 2,2 miljoner fäder kan bli uppvaktade på fars dag i Sverige. Cirka en tredjedel av dessa kan förvänta sig en hyllning i ottan av sina barn. Resterande pappor har utflugna barn eller sina barn hos mamman.
myspace
12 November 2006  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Mörkret

Jag har svårt för mörkret som bara blir värre och värre.
Det här fotot är taget i dag klockan tjugo över två, jag hann inte hundpromenaden klart förrän solen var nere helt.



Visst kom snön tidigt i år, men det blev i alla fall lite ljusare.
Till min stora glädje har det varit vackert månsken flera nätter i rad nu. Jag har många gånger försökt att fota den vackra månen, men det är bara att inse att det inte blir bra. Ni får använda er fantasi…



Nu känns det som en lång transportsträcka till julen, då man börjar känna att det vänder mot ljusare tider.
Ja, helt rätt - Jag är verkligen inte förtjust i dom här tre sista månaderna på året.




10 November 2006  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Födelsedag i familjen

I dag för nio år sedan föddes min dotter!
47 cm
2920 gr
kl 00:45

Grattis på födelsedagen gumman!

Lyckans minut

Är det sant att jag håller ett barn på min arm
Och ser mig själv i dess blick,
att fjärdarna gnistra och jorden är varm
och himmelen utan en prick?

Vad är det för tid, vad är det för år,
Vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
Hur fick jag dig i min famn?

Jag lever, jag lever! På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst millioner år
På denna enda minut.




9 November 2006  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Dumlekakor

2 hg smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rulla i längder och skär av till 22-24 kulor.
Lägg dem i små aluminiumformar.
Tryck ner ½ dumlekola i varje kula.
Grädda ca 10 min i 200 grader.
Ta ut dem och lägg direkt en nobless på varje kaka.
Färdigt!



8 November 2006  | Länk | Mat & Sånt | 2 kommentarer
Grattis Bobby!!

Den här bloggen tillägnas Mr Bobby Jönsson.
Stort grattis på två-årsdagen, Bobben!



Hoppas du får en riktigt smarrig tårta av tvåbeningarna där hemma.
Fotot är mitt absoluta favoritfoto av Bobby. Han är 6 månader där och det var första gången som vi åkte ut till brukshundsklubben tillsammans.
Oj! Vad mycket kul vi har gjort med varandra och tänk, vad mycket som har hänt sedan dess. Men det bästa är ju att vi kommer att hinna ha så mycket mer kul och visst är det roligt när man kan uppleva en massa skoj tillsammans med sina vänner.

Ha en bra dag!
Önskar Kira och hela hennes familj.

myspace

myspace
6 November 2006  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Kira överraskas!

Söndag 5 november

Idag har vi haft släkten på besök, för att fira yngsta dottern som fyller 9 år på torsdag.
Vi har ätit tårta och dottern fick en massa presenter, men även Kira fick en liten present!
Det var barnens 9-åriga kusin som helt själv hade sytt en kudde till Kira.
Den är så fin, dekorerad med ett vackert ”K”, som i Kira
Kira tyckte om den, men om den kommer att användas som sovkudde är osäkert. Förmodligen blir det en leksak, men det bryr sig nog inte tillverkerskan om.

Kira säger i alla fall: Tack så mycket!!
myspace

5 November 2006  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Lördag 4 november


I dag har vi hunnit med en hel del.
Vi började med att åka till kyrkogården och tända ljus på graven. Vi brukar försöka göra det när det har blivit mörkt, men idag blev det inte så. Men det var fint i alla fall, det är en speciell stämning på kyrkogården en sån här helg.


När vi kom hem, hann jag med en långpromenad med Kira. Visserligen var det riktigt skitväder, men det bryr sig sällan hunden om. Det var till att klä sig ordentligt, då kändes det riktigt trevligt.


Kira har en favoritsten som hon alltid hoppar upp på – för att spana lite extra.


Snön fastnade verkligen i skägget idag. Kira kanske skulle söka jobb som jultomte?


Jag har även hunnit byta gardiner i vardagsrummet och torka fönstren på insidan.
Till middagen gjorde vi mysigt och dukade fint.


Dottern har vikt servetterna och jag tog fram en vinflaska av en sort vi aldrig smakat förut. Etiketten var ritad av Lasse Åberg.



Kira tigger vid bordet och om husse finns där, så ger det utdelning.


Efter maten gick vi ut och grillade korv i en gammal kamin. Det var full snöstorm och barnen har fortfarande feber, men vi var inte ute länge och det var hög mysfaktor!


Eftersom det är halloween, fick korvarna ”spindelben”


Kira var med och försökte tigga till sig korv för fullt. När det inte gick, så tänkte hon hämta själv.


Det har varit en underbar dag, och familjen har njutit av att alla fanns hemma för ovanlighetens skull.
4 November 2006  | Länk | Blogg | 5 kommentarer
Hundens tio budord

myspace

En hunds 10 budord
1. Om jag tycker om det, så är det mitt
2. Om jag har det i munnen, så är det mitt
3. Om jag kan ta det ifrån dig, så är det mitt
4. Om jag hade det förut, så är det mitt
5. Om det är mitt, kan det aldrig bli ditt på något sätt.
6. Om jag tuggar sönder det, så är alla bitarna mina.
7. Om det ser ut som mitt, så är det mitt.
8. Om jag såg det först, så är det mitt
9. Om du leker med det och sedan lägger det ifrån dig, är det automatiskt mitt.
10. Om det är trasigt och tråkigt, då är det DITT.
myspace
myspace

myspace
3 November 2006  | Länk | En hemsida? | 4 kommentarer
övningar

Håller på att öva lite och testa vad man kan lägga på en hemsida.
Den här var väl söt?

myspace

och den här...myspace



kissemisse

myspace

En till katt, som har fnatt?

myspace
2 November 2006  | Länk | En hemsida? | 1 kommentar
Kaneldoftande créme fraiche-glass

Kaneldoftande créme fraiche-glass, 4-6 port.

4 äggulor
½ tsk kanel
½ tsk Ingefära
1 krm vaniljsocker
1-1½ dl strösocker
3 dl créme fraiche

Vispa äggulor, kryddor och socker till en ljus fluffig smet.
Vispa créme fraiche i en bunke för sig och
vänd ihop de två till en luftig blandning.
Häll upp i en bunke eller avlång brödform.
Fodra gärna formen med plastfilm
så är det enkelt att få upp glassen sen.
Låt frysa minst fem timmar.
Servera med blandad frukt och rån samt lite extra kanel.

Prova! Mums...

2 November 2006  | Länk | Mat & Sånt | 2 kommentarer
Korv i sötsur sås

Korv i sötsur sås

3 st frukostkorvar eller falukorv 4 hg
2 gröna paprikor
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
2-3 msk kinesisk soja
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk socker
2 dl naturell yougurt

Skär korven i stavar. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn korv och paprika i stekpannan. Pudra över mjölet och tillsätt alla ingredienser utom yougurten. Koka ihop. Tillsätt yougurten sist, låt allt bli genomvarmt. Servera med ris.

1 November 2006  | Länk | Mat & Sånt | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida