HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Radio Nybro Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
29
30
<<
April (2017)
>>


Paketstrul.

Igår fick jag brev från Schenker med påminnelse om ett paket, som jag hämtade ut för en vecka sedan. Det stod bland annat "Vid frågor kontakta oss på telefon:" Ett nummer där under hade ju inte varit fel (telefonnummer då), men det var helt tomt. Nåja, jag skulle till Kvantum idag igen, och det var där jag hade hämtat paketet. Jag tog med mig lappen för att kolla om det var dom eller jag som hade missat något. Tjejen jag pratade med hade en mamma som jobbade på Schenker. Hon försökte ringa mamman, men hon var inte på plats så tidigt på morgonen. Jag överlät påminnelsen till henne, så hon kunde kolla upp det senare. Hon erbjöd sig att höra av sig till mig, men det kändes som överkurs. Det enda som kunde hända var att dom skickade tillbaka paketet, och det kunde dom knappast göra när jag redan hade hämtat ut det. Jag har alltid signalen på telefonen avstängd när jag jobbar. Åker jag till affären direkt efter jobbet sätter jag på den, även om ingen ringer så tidigt på dagen. I morse ringde den i alla fall när jag var på väg upp i hissen här hemma med allt jag hade handlat. Jag kollade bara så det inte var någon som fanns inlagd i min telefon. Andra nummer svarar jag aldrig på. När jag hade plockat in matvarorna i kylen och tittade närmare på telefonen såg jag att det var från ett nummer här i Nybro det hade ringt. Då var det praktiskt med Internet i telefonen, så jag slapp dra igång datorn för att kolla vart det gick. Det var tjejen på Kvantum som hade ringt, så jag slog henne en signal. Damen som lämnade ut mitt paket hade glömt att registrera det, men med hjälp av mitt personnummer kunde hon rätta till det misstaget.

28 April 2017  | Länk | Nybro | 0 kommentar
Kvalitet.

När någonting inte riktigt fungerar som det ska, utgår jag genast från att någon i produktionen har slarvat med inställningen av en maskin. Jag antar att det är en miljöskada efter fyrtio år inom industrin. Det kan gälla så vitt skilda saker som att toapapperet inte går av i perforeringen och att dom färdiga ostskivorna inte släpper från varann. Själv minns jag fortfarande ett brev som hade kommit till Nordchoklad för trettio år sedan, när jag jobbade där. Vi körde bland anat tiopack med klubbor. Man stod vid en maskin och stoppade i klubborna. Nu hade någon missat, och mamman som skrev hade fått ett barnkalas förstört, när det fattades en klubba. Senaste missen bland mina inköp var flera långa ben i en laxfilé. Dom brukar definitivt vara benfria. Själv får jag lägga min energi på kvaliteten på trägolv den här torsdagsnatten och ett par torsdagar i maj. Inatt är det mertid som gäller. Samma sak den artonde maj. Vi jobbar egentligen sista torsdagen i månaden, men det blev väl billigare att ha oss där en vecka tidigare, när torsdagen inte var röd. Så slängde man in lite övertid nästa torsdag. Fast Valborgsmässoafton är vi lediga, så jag jobbar ändå bara fyra nätter nästa vecka.

 

27 April 2017  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Papphammar.

På min arbetsplats förhandlades det om att stänga produktionen på ett par olika klämdagar, så vi kunde ta ledigt då. När så min närmaste chef informerade om att vi på natten skulle få jobba in en av dom, blev jag lite frustrerad. Igår kväll blev vi inbjudna till information om hela upplägget innan jobbet. Vi ligger i vanlig ordning efter i produktionen, så för att undvika lite av all övertid som körs ville man köra produktionen på dom här klämdagarna istället. Det jag inte fattar är varför man i så fall förhandlade fram upplägget med stängningen över huvud taget. Med tanke på alla artiklar och notiser i media om alla nya beställningar man tar på sig, kan det knappast ha kommit som en nyhet för ledningen att vi inte hinner leverera det vi har lovat. Personligen kände jag mitt nära släktskap till Gunnar Papphammar tydligare än vanligt på vägen till mötet. Jag skulle stämpla in övertid, och på skärmen till stämpelklockan ser jag inte så mycket utan glasögon. I vanliga fall ligger dom i ryggsäcken på vägen till jobbet, men nu hade jag dom på mig under promenaden dit också. Antagligen just därför började det stänka när jag kom halvvägs, och jag kände att jag inte skulle se mycket genom dom när jag kom fram till jobbet. När regnet tog i hårdare blev det läge för paraply. Jag har alltid ett hopfällbart dylikt med mig, men att få upp det ur ryggsäcken och ur fodralet medan det blåste och regnade småspik från sidan var inte det lättaste. Dessutom fastnade min stickade vante i själva mekanismen, när jag fällde upp det. När jag fick välja mellan att gå med handen över huvudet, att förfrysa den eller att slita sönder vanten, kände jag definitivt för att lägga till Papphammar som extranamn.

26 April 2017  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Min husläkare.

Vid min årliga läkarkontroll för två år sedan glömde min husläkare att förnya mitt recept på blodtrycksmedicin. Det var typ huvudärendet, och jag tyckte att han borde ha nämnt det om det var okej att jag slutade med den. Det blev en massa strul hit och dit, eftersom jag blev debiterad för att jag ringde och fick ett recept, när jag bara ville rätta till deras fel. Det tog ända till nästa års läkarbesök innan vi fick riktig ordning på det. I förra veckan slog det mig efter läkarbesöket, när jag satt i provtagningen, att jag kunde ha lyckats prata bort honom igen. Sköterskan kollade, och receptet var inte förnyat, så hon skulle påminna doktorn om det. Summan av kardemumman blev att jag nu har två likadana recept. Nåja, bättre dubbelt upp än inte alls. Jag kollade upp det efter att ha fått brev från läkaren idag om mina förhöjda kolesterolvärden. Där stod det bland annat att det inte var aktuellt med blodtryckssänkande medicinering, eftersom jag har låg poäng på andra riskfaktorer. Man får väl tro att han menade kolesterolsänkande, men förvirrad blev jag. Om dom medicinerna läste jag nu att det nog kan vara lite överkurs att ta dom. Det var inte bevisat att man levde längre, och för kvinnor verkade dom inte hjälpa alls. Däremot kunde man få cancer och en massa annan skit av dom. Hade jag haft Internet för tjugofem år sedan är jag inte hundra på att jag hade börjat använda blodtryckssänkande medicin heller. I efterhand har jag nämligen läst att det beror på patientens inställning om man ska medicinera mot högt blodtryck eller inte.

25 April 2017  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Arbetskamrater.

Jag har alltid tyckt att det är lite tragiskt med människor som pratar om att dom går på gym, men tar hissen upp till omklädningsrummet när dom kommer till jobbet. En kille jag sa det till tyckte ungefär detsamma om oss som måste ta trapporna, eftersom vi inte tränar. Det finns uppenbarligen minst två sätt att se på det mesta här i livet.
När mina kollegor från Kalmar pratade om 7-Eleven slog det mig att jag av någon outgrundlig anledning visste var det låg. Oklart varför, för jag tror bara det var en vanlig mack så länge jag bodde i Kalmar. I Nybro har vi Kvantum, som är öppet 7-22 varje dag, och jag tänkte att det var nästan lika länge. Sedan gick jag in på 7-Elevens sida i Kalmar, och insåg att dom har öppet dygnet runt. Fast namnet kommer sig av att butikerna ursprungligen var öppna från sju på morgonen till elva på kvällen, har jag googlat mig fram till.

 

24 April 2017  | Länk | Jobbet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida