HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Radio Nybro Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2017)
>>


Staffan Kihlbom.

Jag älskar att sortera och organisera saker och ting. Efter nästan arton år med dator finns det en hel del sånt att ägna sig åt i den. När jag pulade med gamla kändisbilder fanns där såna som jag inte hade sett vare sig på tv eller i tidningar i modern tid. Jag blev lite nyfiken på vart dom hade tagit vägen, och googlade lite. Jag hittade Staffan Kihlbom men inte Felix Södergren. När jag flyttade korten till samma mapp insåg jag att det var samma kille. Staffan Kihlbom hade nämligen spelat Felix Södergren i tv-serien "Vita lögner". Den gick tydligen mellan 1997och 2002, så det är inte så konstigt om jag inte minns några namn. Jag kan se om filmer jag såg för bara tre år sedan, utan att känna igen eller komma ihåg speciellt mycket av dom. Varför jag hade skrivit rollfigurens namn vid det ena fotot är och förblir däremot ett mysterium. Jag var väl så inne i den där serien att Staffan helt enkelt var Felix för mig. Jag har läst om folk som har förväxlat skådisar och deras rollfigurer betydligt mer seriöst än så.
15 Augusti 2017  | Länk | Media | 0 kommentar
Broderi.

Att sitta i en fåtölj vid tv:n och brodera kan stundtals bli onödigt spännande. Jag vet inte hur många nålar och trådar jag har krupit runt och letat efter genom åren. Det mesta dyker upp förr eller senare. Har jag tur hittar jag nålen, utan att jag eller någon annan gör det med kroppen. Ibland sitter den till och med kvar på väven, så det är bara min hjärna som har tappat bort den. Ikväll hittade jag en lång, mörk tråd på mattan i sovrummet. Den kom från mitt broderi, och man kan bara gissa hur länge den hade hängt fast i mina kläder innan den landade på mattan. Att det skulle gå betydligt snabbare om jag ägnade broderiet all min uppmärksamhet och inte kollade på film samtidigt är en helt annan historia. Tomten jag håller på med nu lär inte bli klar till denna julen heller.
14 Augusti 2017  | Länk | Hemmet | 0 kommentar
Störda.

Jag har i alla år förundrats över folk som bosätter sig på bondvischan, och sedan stör sig på lukt och flugor från kor och hästar. Dom måste endera ha gjort ett rejält feltänk, alternativt haft en överdrivet romantisk syn på det här med att bo på landet. Fördelen med att bo i en stad är att man kan ta en promenad även sommartid, utan att behöva vifta bort flugor för glatta livet. Rekordet tror jag ändå togs av dom jag läste om i förra veckan. Dom bodde intill Kalmar Öland Airport, och klagade på flygklubbarnas aktiviteter. Bor man i närheten av en flygplats får man väl nästan räkna med en del oväsen. Hur tänkte dom där?
13 Augusti 2017  | Länk | Media | 0 kommentar
Teckning.

Teckningen nedan är det närmaste att hamna på ett bröllopskort jag har kommit. Killen jag var förlovad med i tonåren flydde jag från, och nu lär jag väl vara för gammal. Dom fyrtio åren däremellan vete sjutton vart dom tog vägen. Teckningen ritade en kille i min klass, när vi gick i nian. Min tonårskärlek ritade han av efter ett foto. Han var en fena på att teckna den där grabben. Han kunde börja i ena hörnet på ett pappersark och fylla hela sidan med sin teckning. Jag har sett att det finns en serietecknare med samma namn, men vet inte om det är han. Jag har inte träffat honom sedan vi slutade skolan, och vi har ju förändrats en del på fyrtio år.

12 Augusti 2017  | Länk | Bekanta | 0 kommentar
Glödlampor.

Den nya sortens glödlampor blir jag inte riktigt klok på. När jag förstod att dom gamla skulle försvinna bunkrade jag stora glödlampor. Dom på sextio watt hoppas jag räcker min livstid ut, för något riktigt ljus tycker jag inte att det blir av dom nya alternativen. I hallen kör jag fyrtio, och dom är slut nu. Jag har försökt köpa andra efter omvandlingstabellen, men hur det blir återstår att se. Den lampan är så jobbig att byta att jag inte tänker göra det förrän den går sönder. Det är en plafond som sitter ända uppe i taket och jag är höjdrädd. Svår att få loss är den, och inte blir det lättare när man står med händerna över huvudet. Typiskt nog är det den glödlampan som måste bytas oftast. Då saknar jag faktiskt en man. Visst gör dom sånt? Det jag har mest av är ändå smålampor, där det bara ska vara mysbelysning. Kvantum har perfekta glödlampor till dom, men jag har inte lyckats klura ut vilken typ av lampor det är. Till slut förklarade någon för mig att det var vanliga glödlampor. Då brann det riktigt i huvudet på mig, för jag hade fattat det som att alla vanliga glödlampor skulle förbjudas. Till slut lyckades jag googla fram att 11 watts glödlampor (som är dom jag köper) och speciallampor (exempelvis kylskåps-, ugns- och symaskinslampor) fortfarande är tillåtna.
11 Augusti 2017  | Länk | Hemmet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida