HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Radio Nybro Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2018)
>>


Tjugoandra mars.

Flickorna på kortet är mina sysslingar. Dom är fyra systrar födda på sextiotalet. Den äldsta, som står tvåa från vänster, och jag var klasskamrater. Vi var alltid på kalas hos varandra på respektive födelsedagar. Hennes yngsta syster, som står till höger om henne på kortet, fyller år idag. När hon fyllde fem var jag hemma hos dom. Idag fyller hon 52, och vi har inte setts i modern tid. Kortet är taget för trettio år sedan, och det kan mycket väl ha varit sista gången. Fast nu minns jag att vi hade släktträff några år senare, där alla fyra var med. Länge sedan är det hur som helst.
Den tjugoandra mars 1977 hade vi musikskrivning i skolan. Det är ingenting jag minns alls, så jag har ingen aning om vad frågorna handlade om. Ja, musik får man väl tro, men det gläder mig i alla händelser att det uppenbarligen förekom skriftliga prov även i det ämnet. Som jag annars kom ihåg det grundade sig hela musikbetyget på en uppsjungning var och en fick göra för läraren. Jag kan bara inte sjunga när någon lyssnar så. Rösten bryts helt enkelt. Den riktiga mardrömmen var ett bröllop jag var på några år senare. Jag verkar väl ganska tuff annars, så en kompis hade plockat ut mig bland dom som skulle sjunga i någon typ av lek. Det blev långa minuter, när jag inte fick fram ett pip.
På åttiotalet umgicks jag annars mycket med min äldste bror. Detta datum 1980 var vi i Hyttan i Alsterbro på dans. 1981 och 1986 var vi på Öland, där vi hade vårt föräldrahem.


22 Mars 2018  | Länk | Minnenas allé. | 0 kommentar
Besök hos tandhygienisten.

Idag har jag besökt tandhygienisten. Jag hade bytt tjej sedan sist, och den här var extremt trevlig. Jag var snubblande nära att säga ”i vår ålder” i något sammanhang, men hejdade mig som väl var. Ute i arbetslivet verkar dom flesta vara yngre än jag numera. Det är svårt att bedöma åldern på kvinnor, och jag tycker det är ännu svårare när dom härstammar från ett annat land. Nyfikenheten fick mig att kolla upp henne när jag kom hem. Det var tur att jag bet mig i tungan, för hon var tio år yngre än jag. Mitt frisktandvårdsavtal skulle förnyas, och hon talade om för mig vilken risk- och därmed avgiftsklass jag tillhörde. Det visade sig vara samma som jag hade innan, så det är uppenbarligen en mer exakt vetenskap än jag trodde dom bedömer det efter. Bra att ha kan den säkert vara, eftersom hon hittade något under en gammal lagning, som hon trodde skulle kräva en rotfyllning. Det lär räcka för att frisktandvården ska löna sig hela det här året. Själva ordet sätter skräck i mig, men när jag googlade på priset hittade jag samtidigt en uppgift om att ” De flesta brukar bli förvånade när de upptäcker att behandlingen av rotfyllningen sker lätt och smärtfritt.” Det låter ju lovande. Jag fick inte tid hos tandläkaren förrän efter midsommar. Då är det nästan semester, så det känns som en hel evighet. Det är bara att hoppas att den där tanden håller sig i schack till dess. Jag har inte känt av den hittills, men nu när jag vet hur illa det är finns väl risken att jag börjar känna efter eller rentav biter sönder den.

21 Mars 2018  | Länk | Nybro | 0 kommentar
Jehovas vittnen.

Jag är svårt allergisk mot folk som springer runt och ringer på dörrar. Jag har läst att vissa politiker knackar dörr för att värva röster, men här skulle det få rakt motsatt effekt. På samma sätt tycker jag att företrädarna för Jehovas vittnen gör sig själva en betydligt mindre otjänst när dom bara lämnar någonting i brevinkastet än när dom ringer på dörren. Drar jag igen dörren framför näsan på dom hinner dom ju inte ens framföra sitt ärende. Lämnar dom bara ett meddelande kan jag till och med bli så positivt inställd att jag läser det. Nu senast blev jag bjuden till Rikets sal dels på en föreläsning med temat ”Vad är sanningen om Jesus?” och dels den årliga högtiden till minne av Jesus död. Chansen att jag besöker Rikets sal är minimal, men nu fick dom åtminstone ut informationen utan att störa mig. Dom körde inte ens en liknande reklamkupp som den Kommunistiska partiet gjorde när dom hade möte på Jutegården. Dom hade Sven Wollter som dragplåster, eftersom han är medlem där. Det fanns säkert några stycken som gick dit enbart för att få se honom. Någon som inte gillade tilltaget hade mailat kommunen i efterhand, och kritiserat att dom hyrde ut lokalen. I Borås hade man nekat Kommunistiska partiet att hålla möte där, detta efter att Borås säkerhetschef klassat partiet som ”våldsbejakande extremister”. Där har nu Kommunistiska partiet JO-anmält kommunen; partiet anser att kommunen har agerat odemokratiskt. I Nybro ska man ta fram en policy kring lokaluthyrning.

20 Mars 2018  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Tele Q.

Det enda jag inte gillar med Astrakanens vårdcentral är att dom har Tele Q. Det innebär att man inte kan ringa dit direkt. Istället får man ringa och knappa in sitt nummer, och sedan sitta (som en idiot) och vänta på att dom ska ringa tillbaka. Att ringa en måndagsförmiddag var kanske inte det smartaste, för idag skulle dom ringa efter en och en halv timme, och när det kom till kritan fick jag vänta ännu längre. Jag brukar boka tid för årlig hälsokontroll och receptförnyelse i februari, så att jag inte ringde förrän nu visar hur mycket jag grämer mig för det där upplägget. Det brukar dröja ett bra tag innan jag får tid också, men nu fick jag komma redan på skärtorsdagen. Då fanns det två tider att välja mellan, och den ena inföll trekvart efter att jag bör vara klar hos frissan. Mer perfekt kan det knappast bli. Lite stör det mig att jag inte har fått någon som helst information om att jag har fått en ny husläkare. Sköterskan som ringde idag konstaterade bara att det är honom jag är listad hos, när hon sökte efter en tid. Den enda som har nämnt det för mig var en kvinna i väntrummet, när jag var där akut senast. Då hamnade vi hos den här läkaren, och han är i och för sig betydligt mer lik mig än den jag hade innan. Risken är att vi pratar ihjäl varann. Dagens lunch avhämtades för övrigt på Baroness vid rondellen. En klart attraktiv man log mot mig när jag kom ut därifrån, men med tanke på att jag precis hade köpt pizza och han och hans kompisar var på väg mot gymmet, var vi väl ingen perfect match direkt.

19 Mars 2018  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Vi har vår i luften. Var har ni er?

I fredags morse var gatorna i Nybro rena från snö och is. Man kunde ta sig fram på dom både till fots och på cykel. Framåt dagen började det snöa, och så var alltihop förstört. Igår värmde solen så mycket så vägbanorna smälte av igen. Kommentarerna om hur härligt det var med sol hann knappt in på Facebook, innan snökanonen var tillbaka. Efter dom erfarenheterna kändes det inte lönt att vänta längre än till idag med att cykla till Kvantum, fast gatorna var snötäckta. Jag hade en förhoppning om att det åtminstone inte fanns någon förrädisk is under snön. För att komma in till cykelställen vid Kvantum måste man däremot i det närmaste lyfta cykeln över en stor ispuckel. Tänker dom nu inte dra igång hemkörningen under vintern, tycker jag att dom kan hacka bort isen, så att man kan använda cykelställen. Nu börjar vägbanorna smälta av igen. Kommer det inget mer bakslag blir jag nästan sur för att jag inte väntade ut töandet. Nåja, jag tog mig i alla fall helskinnad fram och tillbaka. Har jag klarat vintern utan allvarliga skador såhär långt, vore det extremt retfullt att bryta något i vad som förhoppningsvis är den sista halkan. Promenera mitt i gatan med risk att bli påkörd lär man få göra ett tag till. Det är inte många villaägare som har orkat skotta trottoaren i år, och snövallarna är enorma. Nu ska man åtminstone inte behöva bli påkörd för att någon bilist får sladd. Dom flesta har kört precis som vanligt, fast gatorna har varit isbelagda. Hade någon halkat omkull framför bilen, hade dom inte haft en chans att stanna.

18 Mars 2018  | Länk | Nybro | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida