HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Instagram Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Virrhöna.

Förvirringen firar nya triumfer varje dag här. Jag använder Swiffer när jag städar. Man sätter på en typ av dammtrasa på ett moppskaft. Vid senaste städningen gjorde jag ett uppehåll för att kolla någonting i datorn. När jag sedan tog fram en dammtrasa och skulle sätta fast den fanns där redan en. Det hade tagit mig ungefär två minuter att glömma att jag nyss hade satt dit en. Rullen med soppåsar låg inte på sin plats häromdagen och jag hade inget minne av att ha tagit slut på den. Det hade jag inte heller. Istället hade jag lagt den på diskbänken som en påminnelse till mig själv, om att jag måste bära bort skräp till förpackningsåtervinningen. Den låg alltså en meter ifrån där jag inte hittade den. Med hamburgare och bröd till dessa är det så vist ordnat att det finns åtta i vardera förpackningen. Därför blev jag helt ställd när jag en dag plötsligt bara hade sex stycken bröd. Det tog en bra stund innan jag kom ihåg vad som hade hänt. Jag hade helt enkelt lagt dom i frysen och sedan bara tagit upp dom jag behövde.
17 Januari 2021  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Julen utslängd.

När julen skulle ut för den här gången började jag med att plocka in ljusslingan från balkongen. Det skymmer tidigt om kvällarna, så man får se till att klara av det som ska göras utomhus medan det är ljust. Så är fuskriset som slingan sitter i det enda som ska ner i källaren. Jag är extremt mörkrädd, och springer helst inte ner dit senare än nödvändigt. Det som hände var förstås att jag inte hittade den stora påsen som riset brukar ligga i under förvaringen. Jag lyfte ner samtliga lådor med saker som skulle fram när tomtarna skulle bort, men den fanns inte i någon av dom. Då sökte jag i några andra skåp där jag kunde tänkas ha stoppat undan den, men hittade den inte där heller. Till slut övervägde jag att bära ner riset utan påse så länge. Förr eller senare borde den ju dyka upp. Det gjorde den redan när jag skulle packa ner adventsljusstaken i sin låda. När jag tog bort ljusstaken och klippte av stängeln på den sista blommande amaryllisen fick alla blomkrukor plats i fönstret. Fram till dess hade jag delat köksbordet med flera av dom. En virkad duk, som jag har i vardagsrummet, hade jag lagt i botten av tvättkorgen när jag bytte ut den mot en julduk. Där låg den kvar, så jag tvättade upp den för hand innan jag lade på den igen. Den blir knappast smutsig där den ligger, möjligen dammig.

16 Januari 2021  | Länk | Hemmet | 0 kommentar
Veckohandlat.

Särbon och jag brukar cykla till Kvantum och veckohandla tillsammans på torsdagar. Nu lovade väderrapporten en massa snö som igår, så vi beslöt att ta det redan på onsdagen den här veckan. Halt var det sedan tidigare. Då promenerar helst mannen i mitt liv, medan jag ändå föredrar att ha cykeln att dra hem varorna med. Vi bestämde således att handla var för sig. Det står sedan länge en skylt utanför butiken om att man ska handla ensam om man kan. Nu följde vi för en gångs skull den rekommendationen. Vi skulle visserligen ändå dit båda två fast en i taget. Jag har min cykel på balkongen, eftersom ingenting får vara ifred i vår källare. Det innebär att jag är beroende av hissen för att komma ut med den, och nu var hissen upptagen. Det visade sig vara vår nyaste vaktmästare, som hade fyllt den med sånt han behövde för att piffa upp lägenheten mittemot. Att jag fick vänta medan han plockade ur allt hade två goda saker med sig. Jag hade knappt pratat med honom innan, men nu insåg jag att han är lika trevlig som sin företrädare. Så fick jag gå in och kolla i lägenheten. Det är en trea och jag har i alla år varit sugen på ett rum till. Utom när det ska städas och när hyran ska betalas förstås. Särbon och jag har väldigt olika tider i vanliga fall. Den här dagen var han senare än vanligt och jag tidigare, så vi stötte ändå ihop nere på Kvantum.

15 Januari 2021  | Länk | Nybro | 0 kommentar
Fjortonde januari.

Den fjortonde januari 1976 gick jag i åttan och ritade av ett kjolmönster i slöjden. Om jag förstår mina anteckningar rätt fick jag sedan ledigt från gymnastiklektionen på eftermiddagen för att gå upp och hämta tyg till den där kjolen. Att jag inte minns något av vare sig upplägget eller vad jag sydde för kjol, får jag väl skylla på att det är fyrtiofem år sedan. I nian hade jag svenskskrivning i litteraturhistoria samma datum. Jag minns inte ens att man läste sånt på högstadiet.
När jag var sjutton var det största problemet att ta sig från östra Öland, där jag bodde, till olika dansställen. Just den här kvällen åkte jag, en tjej till och en klasskompis med hennes äldre bror till hans och hans sambos lägenhet i Kalmar. Där satt vi till halv tio och då skjutsade han ner oss till Sandra dansrestaurang. Hem därifrån lyckades vi ragga skjuts bland våra danskavaljerer.
Den fjortonde januari 1983 lyder min dagboksanteckning kort och gott: ”På stan och köpte 50-årspresenter.” Oklart vari presenterna bestod. Oklart också om jag var ensam eller hade hjälp av en alternativt båda mina bröder. Den som skulle fylla femtio var nämligen vår mor. Själva födelsedagen firade hon och pappa i Playa del Inglés. Av den stora buketten att döma är kortet nedan taget just på femtioårsdagen.

14 Januari 2021  | Länk | Minnenas allé. | 0 kommentar
Lagat!

Hyreshuset jag bor i ligger vid en större väg. Jag tycker det är väldigt trivsamt att den är så upplyst. Speciellt uppskattar jag att det är gult ljus. Dom bytte flera av lamporna till vita för några år sedan, men som väl var slutade dom strax före mitt. Det värsta jag vet är när den gatlyktan som står precis utanför mina fönster är trasig och det är mörkt varje gång jag tittar ut. Det har hänt att det har varit så i ett par veckor innan det har blivit lagat. Jag upptäckte helt nyligen att kommunen har en speciell webbtjänst där man felanmäler sånt. Tyvärr antog jag att mina lampor tillhörde vägverket, men nu hittade jag en liknande tjänst på deras sida. Det var ett helt kontaktformulär som skulle fyllas i, men så fort jag klickade i att jag inte ville ha något svar försvann alla dom frågorna. Dom behövde uppenbarligen inte veta alls vem jag var för att ge sig ut och försöka få igång gatubelysningen. Jag mailade i söndags. När jag drog upp rullgardinen i måndags förmiddag möttes jag av synen nedan. Killen som låg på knä i snön och försökte hitta felet var ingen jag blev speciellt avundsjuk på. Ett tag lyste faktiskt det jag kallar för min lampa. Han fortsatte jobba för att få igång den som står i höjd med den på cykelbanan. Det misslyckades tydligen, för ingen av dom tändes när det skymde den kvällen. Igår gjordes nya försök, som uppenbarligen var mera lyckade, för på kvällen var det ljust och vackert utanför mina fönster igen.

13 Januari 2021  | Länk | Nybro | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida