HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
29
30
31
<<
Mars (2017)
>>


Lurendrejeri.

Ibland känner jag mig överdrivet försiktig som inte ens svarar i telefonen, om det ringer från ett nummer jag inte känner igen. Fast efter ett inlägg jag läste häromdagen på Facebook, undrar jag om det inte rentav är lugnast så. Efter att ha svarat ja på att hon var hon, att hon kunde svara på ett par frågor och att hon använde rakhyvlar, sa plötsligt mannen i andra änden till den här kvinnan att "Ok, då skickar vi strumpor, rakhyvlar och en månadsförbrukning Omega 3 samt en faktura på 180 kronor till dig." Hon var inte intresserad, men han hävdade att hon hade sagt ja. Det hade hon förvisso på att par andra frågor, och att det går att klippa och klistra i inspelningen för att bevisa det är jag övertygad om. Jag är inte lika hundra på att dom som hävdar att det kostar pengar så fort man svarar på vissa nummer har rätt, men nog verkar det lugnast att inte svara alls.
28 Mars 2017  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Farligt?

Jag har köpt ColdZyme Munspray vid något tillfälle. Allt är ju värt att prova, när man känner att man börjar bli förkyld. Fast när jag blev det senast hade jag inte en tanke på den där sprayen. Jag kom inte ihåg den förrän jag fick reklam från Apotea om den. Echinaforce har jag haft hemma betydligt längre, men jag kom inte ihåg den heller, när det blev aktuellt.
Nu har jag skummat igenom dom senaste nyheterna på Facebook, och konstaterat att jag snart inte vågar promenera till och från jobbet längre. Förutom dom vanliga notiserna om sjuka män som attackerar kvinnor och barn, så tog polisen en rattfyllerist i Nybro vid halv sju i morse. Att bli överkörd av någon som kör bil på fyllan är väl inte det jag har oroat mig mest för tidiga måndagsmorgnar. Att jag  skriver "dom vanliga" om övergreppen känns mest tragiskt. Jag är inte utomhus mer än nödvändigt numera. Är det någon som undrar varför?

 

27 Mars 2017  | Länk | Nybro | 0 kommentar
Värmeljus.

I mitt vardagsrumsfönster har jag två små lyktor med värmeljus i. Eftersom jag har jobbat i så många år på samma arbetsplats har jag tagit till mig uttrycket "Varför göra det enkelt när man kan krångla till det?" här hemma också. Jag nöjer mig sålunda inte med att ha en sorts värmeljus hemma, utan jag köper två olika varianter. En som brinner sex timmar, som jag använder när jag är hemma hela natten, och vill att det ska lysa så länge som möjligt. Så köper jag andra med fyra timmars brinntid, som jag tar när jag inte hinner ha lyktorna tända lika länge. Sist jag skulle köpa hittade jag inte den varianten, eftersom den var flyttad en halvmeter bort från dom andra. Jag är verkligen urusel på att hitta saker som inte står där jag är van. Samma sak när förpackningarna ändras. Jag vet knappt vad det jag ska köpa heter, bara hur det ser ut.

 

26 Mars 2017  | Länk | Hemmet | 0 kommentar
Sommartid.

Vitsen med sommartid har jag aldrig förstått. Speciellt inte som den tar sin början flera månader före själva sommaren. I min värld är det inte ens vår så länge det är nattfrost. Sedan får dagarna vara hur soliga och varma dom vill. När jag måste ge mig ut på kvällen är det några få plusgrader och blåser dessutom svinkallt. I det läget byter jag inte till fleecejacka, hur trött jag än är på den tjocka, otympliga täckjackan. Frysa kan jag göra så det räcker här hemma. Elementen är nästan kalla, eftersom det är varmt ute på dagarna, men då jag har en oinredd vind ovanför min lägenhet, dröjer det innan det blir någon vår- eller sommarvärme här. När det väl sker blir det desto varmare och håller i sig desto längre. Då kan jag knappt ens ha linne på mig, så illa far jag av värmen. Skillnaden är markant mot nu, när jag sitter här med pikétröja, munkjacka och en tjock, stickad kofta. Jag verkar ha blivit en perfekt blandning av mina båda föräldrar. Dom sista åren min mamma levde hade hon en lägenhet i Kalmar, för att slippa pendla till jobbet varje dag. Där tyckte hon att det var jätteskönt, medan pappa led av värmen, när han var där. I huset på östra Öland, där han trivdes bäst, tyckte mamma att det var kallt och rått. Jag lider av värmen halva året och av kylan halva. Någon har sagt att klimatet ska vara perfekt i södra Frankrike, så stundtals fungerar jag på att emigrera.

25 Mars 2017  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Tjugofjärde mars.

När jag läser gamla dagboksanteckningar slås jag ofta av hur mycket mer jag hann förr. Tiden lär ju knappast ha varit längre när jag var tjugo än den är nu. En förklaring kan förstås vara att jag varken hade dator eller smartphone. I början av åttiotalet hade jag inte ens tv. Den tjugofjärde mars 1982 vattnade jag krukväxterna hos en kille som var iväg på jobb. Då passade jag på att se en pjäs på hans tv. Tre år senare var jag på biomatiné och såg "Lady och Lufsen". Jag trodde annars bara att jag hade sett snutten som visas på tv på julafton, innan jag såg hela filmen för något år sedan. Det var tydligen inte så konstigt att jag kände igen slutet. 1988 bodde jag i Oskarshamn, och hade damen på bilden på besök denna kväll. Vi åt räkmackor och drack vin. Telefonen som satt på väggen var betydligt enklare att svara i än den jag har nu. Nackdelen var förstås att man missade dom samtal som kom när man inte var hemma. På åttiotalet tror jag inte ens att jag hade nummerpresentatör, så jag kunde se om någon hade ringt. Året därpå hade min mamma gått bort, och den tjugofjärde mars hade vi bouppteckning efter henne. Ännu ett år senare var jag och en väninna och lyssnade på Björn Afzelius. Jag tror jag har en skiva som han har signerat någonstans i mina gömmor. 1995 gjorde jag också något den tjugofjärde mars som jag varken har gjort förr eller senare. Jag jobbade nattskift, och den här morgonen bjöd jag med mig själv hem till en arbetskamrat, som bodde i Kalmar, på frukost. När butikerna öppnade var jag på stan och shoppade.

24 Mars 2017  | Länk | Minnenas allé. | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida