HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Radio Nybro Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2018)
>>


Stormen Knud.

På jobbet hänger inte alltid språkförbistringen ihop med att någon av oss talar dålig svenska. Själv är jag född i Sverige och har bott här i hela mitt liv, men jag pratar så fort och slarvigt att det kan vara svårt att förstå mig i alla fall. Dom gånger någon svarar på det dom tyckte sig höra, kan det bli lite festligt. Som i morse när jag som hastigast mötte en kollega som jobbar i källaren. ”Hur är läget en trappa ner?” frågade jag, och fick svaret ”Ja, nu trappar vi ner.”
Nog börjar kvällarna bli skummare, men när det ikväll blev så mörkt så gatlysena tändes redan klockan sex undrade jag ändå som rumpnissarna ”Voffer då då?” När jag tittade ut var det stormen Knud som hade nått Paradiset. Ja, mitt bostadsområde alltså. Regnet öste ner och träden låg nästan längs marken i blåsten. Det ljusnade en stund igen, men då hade jag redan hunnit tända mina smålampor. Nu börjar det dessutom skymma för att det är kväller på riktigt. Perfekt för mig att han kom en fredag, så jag slipper ge mig ut i ovädret och gå till jobbet.
21 September 2018  | Länk | Nybro | 0 kommentar
Cykellyset.

Det var länge sedan jag behövde använda lyset på cykeln, och när det nu blev aktuellt fungerade det inte. Baklyset var okej, för där drivs det med batteri. Framme sitter det en dynamo. Enklast är förstås att använda batteridriven lampa där också, men det är så praktiskt med den som ändå sitter på cykeln. En lös lampa måste jag komma ihåg att ta med mig. Att lämna den på cykeln är inte att tänka på, eftersom så många har svårt att skilja på ditt och mitt numera. Jag tog med mig mejslar, ficklampa och glasögon och tog hissen ner i källaren för att se om jag kunde hitta något fel på cykellyset. När hissen stannade ett par meter innan den var nere, tog det en stund innan jag förstod att det var jag som hade tryckt på knappen för bottenvåningen istället för källaren. Väl nere såg alla sladdar ut att sitta som dom skulle, så det enda jag lyckades med var att bli smutsig. Jag antar att glödlampan kan gå sönder där som i alla andra lampor. Undrar om man kommer sig för att gå in till cykelreparatören för att lyset inte fungerar.

20 September 2018  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Glada tillrop.

Då vägen till mitt hjärta går genom magen ligger min arbetsgivare på plus idag. Vi blev nämligen bjudna på baguette i natt, eftersom vi har kört bra på sistone. När man får beställa vad man vill ha i förväg har jag en tendens att alltid välja samma. Nu hade man bara köpt in ett gäng mackor helt apropå, och då passade jag på att smaka en med kyckling. Den var riktigt god. Det enda problemet för mig var att det var för mycket och svårtuggat bröd, för att jag skulle hinna få i mig hela på arton minuter. Det är alltså i vanlig ordning kvadratmeter som premieras. När vi skulle gå hem i morse klagade en kollega på att det hade gått för sakta på strängen under natten. Det slog mig inte förrän efteråt att det var samma flicka som hade ropat på mig för att få hjälp, när hon inte hann med att packa det som producerades. Att det gick så sakta så hon inte hann med, måste väl ha varit det som kallas för kvinnlig logik.
19 September 2018  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Artonde september.

Så sent som i förra veckan sa jag till en arbetskamrat att jag undviker folk som har småbarn, eftersom dom alltid behöver barnvakt. Den artonde september 1980 var jag barnvakt åt tjejen på bilden. Min kompis var ihop med hennes pappa, och jag antar att dom båda var iväg på någonting. Dom sov hur som helst över hos mig när dom kom tillbaka. Någon stor pedagog har jag aldrig varit, eftersom jag inte har egna barn, men jag minns att hon fick diska. Det var bara att skrubba av prylarna själv som hastigast, så dom blev rena. Sedan kunde hon hålla på och blaska bäst hon ville.
Två år senare var jag fortfarande ung nog att orka med både jobb och nöjen utan speciellt mycket sömn. På fredagskvällen hade jag varit på Sandra dansrestaurang. Jag hade sovit mellan tre och sex, och den artonde jobbade jag övertid mellan sju och tolv på förmiddagen. Jag sov fyra timmar på eftermiddagen, och på kvällen var kompisen och jag i Hyttan i Alsterbro och dansade.
För tretton år sedan röstade jag i kyrkovalet för första och hittills enda gången. Det hängde nog mest ihop med att en före detta arbetskamrat fanns med på någon av listorna. Jag var lite förvånad över aktiviteten i röstlokalen. Röstar man till riksdagen framåt kvällen finns där inte en människa, men här var det full fart. Då brukar ändå kyrkovalet kallas det bortglömda valet.
Dom senaste åren har det mesta i mina anteckningar handlat om jobbet. Den artonde september 2011 hade jag klarat av den sista schemalagda övertidssöndagen för den gången. Man får vara glad så länge det bara blir en i taget. 2016 jobbade jag också fast detta datum inföll en söndag. Då började vi arbetsveckorna med ett långpass på söndagen.
18 September 2018  | Länk | Minnenas allé. | 0 kommentar
Min stora trut.

Att jag har svårt att känna igen ansikten försätter mig stundom i pinsamma situationer. Jag börjar prata med någon jag känner, för att upptäcka att det inte alls är den jag trodde. Det hände mig senast i förra veckan. Jag skyller på att det var mörkt på kvällen, när han kom efter mig in genom grindsnurran till jobbet. Killen jag såg har varit sjukskriven ett tag, så jag började tjoa om flickor som saknade och hade frågat efter honom. En hel harang hann jag få ur mig, innan hans ansikte förvandlades och blev till någon helt annan. Jag hoppas att den okände pojken hann bli lite glad över att flickorna saknade honom, innan han insåg att det inte var honom jag menade. Om jag bara höll munnen stängd skulle mitt liv bli så mycket enklare. Det är inte ofta jag lyckas med det, men det händer faktiskt. Som i somras, när någon jag bara kände till utseendet, hävdade att han var ungkarl. Jag trodde mig veta vem han var gift med, men bet mig i tungan för en gångs skull. I efterhand har jag förstått att han mycket riktigt har varit gift med den jag trodde, men inte är det längre.

17 September 2018  | Länk | Övrigt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida