HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Radio Nybro Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2018)
>>


Kaffenyckel.

Dom första åren jag jobbade på Kährs tog man betalt för automatkaffet. Mig gjorde det inget, för jag köpte aldrig någonting där. När man beslutade sig för att kaffet skulle vara gratis fick vi varsin nyckel som den på bilden. Den satte man i istället för att betala. Jag har aldrig använt den, men den har legat i portmonnän i min ryggsäck i bra många år. Jag minns inte om dom gjorde om automaterna på något vis eller bytte ut dom helt och hållet. Numera är det i alla fall bara att trycka på knappen för önskad dryck. Kaffe dricker jag fortfarande inte på jobbet, men på sista rasten brukar jag ta en mugg choklad. När man slutade med engångsmuggar fick vi varsin porslinsmugg som det stod Selecta på. Den har legat i mitt skåp sedan jag fick den. Dom var för övrigt väldigt lätta att slå sönder, så jag är nog en av dom få som har min kvar. Jag har en plastmugg, som jag dricker vatten ur vid dom andra rasterna. Den går precis lika bra att dricka varm choklad ur, så jag klarar mig med den.
22 Maj 2018  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Resten av helgen.

Eftersom jag vet hur dåligt minne jag har, hade jag antecknat kupongen jag skulle ha med mig till Kvantum i lördags på shoppinglistan, för att inte glömma att lämna den. Det var procent på köpet, och det passade bra, eftersom det blev hyfsat dyrt. Inte förrän jag skulle stoppa in den i apparaten vid utgången, insåg jag att kupongen hängde kvar på kylskåpet här hemma. Så har jag alltid en extra av allting hemma, så jag inte ska stå helt utan när en förpackning tar slut. Det hade jag uppenbarligen missat när förra påsen med Crostini tog slut, för här fanns ingen i reserv. Nu köpte jag en ny, och när jag kom hem slog det mig att jag borde ha köpt två, om jag ville ha en i reserv. På kvällen, när jag tänkte använda hörlurar för att inte hålla grannen vaken, fungerade dom inte. Jag testade några olika lösningar, och fick till slut igång dom genom att installera om Bluetooth. När jag precis hade stigit upp igår ringde det på ytterdörren. Hade jag sovit hade jag inte ens tänkt tanken att rusa och öppna, men nu var jag alltså uppstigen om än nätt och jämnt. Det var nog ödet eller något som besparade den som ringde chocken av att se mig med håret på ända i morgonrock och snarkplåster så sent på dagen. Jag hade inte använt morgonrocken på så pass länge att den hade trasslat in sig i kryckor och annat som stod i samma garderob. När jag inte fick loss den direkt bestämde jag mig som vanligt för att folk som inte ringer på telefonen innan dom ringer på dörren knappast vill något viktigt.

21 Maj 2018  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Tjugonde maj.

För trettiofyra år sedan bodde jag i södra delen av Kalmar. Den tjugonde maj var en söndag det året också precis som idag. Speciellt morgonpigg var jag inte på den tiden heller, för en kille som hette Bosse ringde och väckte mig vid halv tolv. Vid ett hämtade han mig, och vi promenerade till Stensö. Där träffade vi på ett par bekanta som vi spelade en runda minigolf med. Så åt vi räkmacka och mjukglass. Kaffet tog vi hemma hos mig.
Fem år senare hade jag flyttat till Oskarshamn, och träffade en annan Bosse den här dagen. Jag var med hans familj och några andra bekanta på Parkdansen. Som namnet antyder dansade man en slinga genom stadsparken. Man växlade mellan schottis, polka, hambo och mazurka. Jag har diplom undangömda någonstans, som visar att jag dansade just med Bosse ett par år, men om det var så 1989 minns jag inte utan att leta fram dom. Jag fikade hur som helst hemma hos dom efteråt. På kvällen var det dans i Folkets park till min favoritorkester Profilerna. Dit gick jag med goda vänner från Blomstermåla. Vi drack whisky innan och tog en nattmacka efter dansen.
Den tjugonde maj 1994 var det kombinerad möhippa och svensexa för paret på bilden. Förutom smink och utstyrsel som eventuellt framgår av bilden, minns jag att killen fick en dunk med oklart innehåll fastgipsad vid handen. Vi var ett helt gäng på Juventus och åt, och avverkade sedan dom pubar som fanns i lilla Nybro.
För nio år sedan hade jag tagit semester, eftersom lantbruksskolan Ingelstorp hade utspark mitt i veckan. Jag tog bussen till Kalmar, där brorsdottern hämtade mig. Efter att ha sett glada ungdomar åka rutschkana ut till den relativa friheten åkte vi tillbaka till Kalmar. Där blev det en bit mat tillsammans med flickebarnets föräldrar och hennes mormor.


 

20 Maj 2018  | Länk | Minnenas allé. | 0 kommentar
Ny telefon.

När jag kollade mina bokmärken i datorn var faktiskt Samsung Galaxy A5 den jag hade spanat in som alternativ till den (svindyra) monstertelefonen. Snabbguiden jag hittade i förpackningen var på italienska (!!), men på nätet hittade jag en 153 sidor lång instruktionsbok på svenska. Det lär ta tid att hitta och testa allt, men nu kan jag ringa, svara, messa och spela. Resten får jag ta efterhand när jag hinner, så inte all annan verksamhet stannar av här, som den gjorde i natt. Fodral tänkte jag inte ens på när jag var i radioaffären, men det gjorde som väl var killen som sålde telefonen till mig. Den gamla satt fast med en magnet i fodralet, vilket innebar att den gled omkring lite som den ville. I det jag köpte nu snäppte man fast telefonen så rejält, att jag inte ens fick loss den när jag skulle prova att ringa på förmiddagen. Det var tur, för då insåg jag att fodralet var så nätt och smidigt, att jag lika gärna kunde hålla telefonen med det på. Risken minskade för att jag skulle komma åt någon knapp under samtalet, och jag fick bättre grepp om luren. Jag hade planerat att köpa ett större fodral, med mer plats för kort och pengar, på nätet, men nu insåg jag att det här passade mig betydligt bättre. Jag har klarat mig med tre kort i två års tid, och kontanter använder jag nästan aldrig. När jag sitter och spelar på rasterna på jobbet har jag också telefonen kvar i fodralet, och då är det bara smidigt om det inte är mer än nödvändigt att hålla i. Den absolut största fördelen med min nya telefon är att den har fem gånger så mycket minne som den gamla. Nu kan jag ladda ner hur många appar jag vill. Att kameran har dubbelt så många megapixlar är väl inte heller fel, antar jag.

19 Maj 2018  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Fredagsförmiddagen.

Förmiddagen blev intensiv. Efter jobbet cyklade jag först hem och åt och duschade, och sedan ner till centrum för en timmes massage. Så fortsatte jag till radioaffären. Jag har tittat runt på nätet efter en ny telefon, men det är med prylar som med karlar att en bild inte säger så mycket. Jag har varit grymt sugen på en monstertelefon, som jag egentligen inte behöver så lite som jag använder mobilen. När jag såg lurarna i verkligheten tyckte jag mer om en i samma märke som var hälften så dyr. Jag hade dessutom sån tur att butiken hade rea på bland annat mobiltelefoner, så jag slog till direkt. Man kunde få den installerad mot betalning, men killen jag köpte den av trodde att jag skulle fixa det själv. Jag har varit kund där i många år, så han har hyfsad koll på min kompetensnivå. Återstår att se om det blir gråt och tandagnisslan i natt, när jag inte lyckas. Jag återkommer med rapport både om det och om jag är nöjd med min investering. Det blev en cykeltur runt hela Nybro i blåsten, eftersom jag hade tre paket, som skulle hämtas på tre olika ställen. Fördelen var att Western streetfood hann öppna, så jag köpte en av deras smarriga högrevsburgare.

18 Maj 2018  | Länk | Nybro | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida