HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Radio Nybro Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


Propaganda.

Det ramlade in propaganda inför EU-valet på dörrmattan från kommunisterna. Jag kände att dom måste ha missat att mer än en tredjedel av dom som deltar i dom olika valen numera förtidsröstar. Det har man redan fått göra i tio dagar, så jag kände att dom var lite sent ute med att försöka påverka. Jag plockade fram foldern igen när jag skulle skriva det här, och insåg vilket snabbt öga jag hade kastat på den, innan den åkte i soporna. Jag hade bara noterat avsändaren. Nu läser jag att dom inte vill att man ska rösta över huvud taget. Uppmaningen är att man ska riva sitt röstkort. Deras slutsats att man genom att strunta i att rösta visar att man är emot EU, är jag lite tveksam till. Jag skulle snarare se ett sånt beteende som ointresse. Att det finns bättre saker att göra på söndag än att besöka Paradisskolan (där jag tror att min vallokal finns) håller jag däremot med om. Jag lämnade min röst redan för en vecka sedan. Jag har visserligen hört att man kan ändra sig fram till valdagen, och att det alltid är den sist inlämnade rösten som räknas. Om det fungerar att ändra sig till att inte rösta alls vet jag faktiskt inte. Nu är jag inte kommunist, så jag tänker inte ligga sömnlös över det heller.


 

20 Maj 2019  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Mitt liv som snarkare.

Det finns tillfällen när det vore praktiskt att ha en sambo, men för det mesta finns det tekniska lösningar att tillgå som fungerar hyfsat. Förutom det jag tror att dom flesta tänkte på när jag skrev så, har jag till exempel en multiöppnare som klarar av kärvande skruvkorkar och en ryggkliare. Båda är för övrigt födelsedagspresenter, så det är tydligt att omgivningen har förstått vad en ensamstående kvinna behöver. Jag läste någonstans att man är gift för att ha någon att spegla sig i. Till det använder jag bloggen. Att jag snarkar när jag sover är det på gott och ont ingen som hör. Å ena sidan stör jag ingen. Å andra sidan hade jag aldrig fått veta något om mina andningsuppehåll, om jag inte hade kommit på idén att be om en snarkutredning. Inte förrän tandläkaren som provade ut min snarkskena nämnde det kom jag på att det finns telefonapplikationer som ersätter en partner när det gäller snarkning. Man kan till och med få en som väcker en när man snarkar, men just den delen saknar jag inte. Däremot är det spännande att se, och framför allt höra, hur jag låter. Så illa som på bilden är det när jag sover utan skenan. Jag ville testa det också för att se om det var någon skillnad, eftersom jag fortfarande snarkar när jag använder den. Dock bara hälften så mycket. Någon nytta gör den uppenbarligen, även om jag misstänker att tandläkaren kommer att justera upp den lite vid nästa återbesök. Ju värre underbett man lyckas få till, desto mindre snarkar man, om jag har förstått saken rätt. Vissa ”blir såna”, som man hotade barn som tittade i kors med när jag var liten. Skulle någon tycka att jag ser annorlunda ut framöver, så är det alltså bara snarkskenan som har gett mig ett bestående underbett.

19 Maj 2019  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Aprilväder i maj.

Det är visserligen maj, men jag tycker nästan vi har mer av det som kallas aprilväder nu, än vad vi hade när det verkligen var april. Då var det sommarvarmt ett tag. Nu kan det vara varmt när solen ligger på, men samtidigt blåsa kallt. Jag läste på Wikipedia att ”aprilväder är ett omväxlande väder, där det kan vara solsken och sommartemperaturer en dag, och snö, regn, hagel och kyla nästa. Denna typ av osäkert väder är vanligt på våren, på norra halvklotet särskilt i april, den månad då temperaturerna ökar snabbast. Solen värmer upp marken, den uppvärmda luften stiger och bildar stackmoln. Högre upp är det dock fortfarande kallt och övre delen av stackmolnen blir isiga och blir bymoln, som ger ifrån sig regn, snö eller snöhagel/trindsnö, som är mjukare än vanligt hagel, men hårdare än snöflingor. Aprilväder kan leda till problem då folk har svårt att veta hur de bäst bör klä sig, vissa personer är klädda i shorts och t-shirt medan andra fortfarande går i tjocka vinterkläder. Dessutom kan det orsaka svårigheter i trafiken om det kommer snöfall och halka efter att bilister bytt till sommardäck.” Framför allt är det blåsten som stör mig i dessa dagar. Jag tänkte ett tag att den enda nackdelen med att vara uppe på dagtid är att det blåser småjäklar hela dagarna. När jag öppnade balkongdörren innan jag kröp i säng en natt, var det så vindstilla att jag inte hörde minsta susning. Tesen sprack när jag gjorde om samma manöver nästa kväll. Då blåste det så att molnen drev förbi månen i en farlig fart.
18 Maj 2019  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Högt och lågt.

Av någon outgrundlig anledning verkar hälften av allt jag gör försiggå antingen nere vid golvet, eller så högt upp så jag måste använda en pall för att nå. Åtminstone känns det så nu när jag har rejält ont i högra låret. Jag anstränger alltid höger ben mest när jag ska upp. Det är varken lätt att komma ihåg att man ska göra tvärtom eller att genomföra det. Skulle jag lyckas så pass bra så benet känns lite bättre, glömmer jag mig förstås, och sliter upp det rejält igen. Nu har det åtminstone slagit mig att vitsen med min lilla trappstege är att man kan ta betydligt mindre steg uppför den. Det blir inte alls lika tungt som att lyfta upp mig på en pall. På tal om tungt så misstänker jag att den bästa lösningen vore att gå ner tjugo kilo, men alla som har försökt vet att det inte är det lättaste. När jag ska upp från golvet får jag försöka klättra på någonting då också, eller skjuta ifrån själva golvet med händerna. Alternativet är att stå kvar upprätt och böja mig ner. Jag hatar verkligen att stå som en fällkniv med huvudet nedåt, men då slipper jag åtminstone problemet med att ta mig upp från golvet efteråt.

17 Maj 2019  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Att svara eller inte svara...

Jag försöker verkligen vara konsekvent med att inte svara i telefonen om det ringer från ett främmande nummer. Ibland får jag ändå för mig att jag kanske borde, och resultatet av det varierar lite. Häromdagen hade jag plötsligt en kvinna från den ideella organisationen ECPAT (End Child Prostitution, Child Pornography, and Trafficking of Children for Sexual Purposes) i örat. Jag hade i något svagt ögonblick gett dom ett bidrag. Det absolut värsta jag vet är när dom utnyttjar det till att fortsätta tigga av en. I två och en halv minut talade hon oavbrutet innan hon drog efter andan. Då sa jag bara att det kunde jag inte alls det, och tryckte bort samtalet. Det ångrade jag att jag hade svarat på över huvud taget. Igår var det tvärtom. Jag vet inte riktigt varför jag kände att jag borde svara bara för att samtalet kom från Nybro. Det visade sig att det var från lönekontoret på Kährs, så tack vare att jag svarade slapp hon skicka brev till mig. Det var pengar som hon undrade om jag ville ha ut på junilönen, på slutlönen i oktober eller insatta som pension. Jag visste inte ens att det sista alternativet fanns, men självklart verkar det som en bra idé att sätta undan dom till bistrare tider. Så lite som jag har jobbat lär inte min pension bjuda på något överflöd direkt.
16 Maj 2019  | Länk | Övrigt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida