HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Radio Nybro Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2018)
>>


Impopulär fågel.

Det ni ser i förgrunden på kortet nedan är en extremt lång fågelskit på mitt köksfönster. Det var den syn som mötte mig när jag steg upp i morse. Med tanke på att jag tvättade fönstren för bara några dagar sedan, blev jag inte direkt överlycklig. Jag fattar inte ens hur fågelskrället har lyckats komma så nära fönstret att hen lyckades skita på det. Om det nu inte var så att fågeln ifråga dog där och då. Det har hänt förr att fåglar har flugit ihjäl sig mot det fönstret. Dagens cykeltur gick till Pukebergs glasbruk. Där hade förstås varit mer att se en vardag, när dom blåser glas, men jag kollade i alla fall över utställningen och köpte en souvenir i shopen. Desto mer handlat blev det på Överskottsbolaget. Där gick jag annars mest en runda medan jag väntade på att min middag skulle bli klar på Baroness. Nu hittade jag plötsligt en swiffermopp. Dom har inte gått att köpa i Sverige på flera år. Märkligt nog har man fortsatt sälja refill, men min mopp gav upp andan för väldigt länge sedan. Till slut hjälpte inte ens silvertejp. Jag kände att det var lika bra att passa på medan den fanns. Det var nog rätt tänkt, för efteråt kollade jag Kvantums webshop, och där var dom slutsålda. När jag väl hade lagt någonting i vagnen hamnade det mera smått och gott där. Det känns lite som ÖoB:s affärsidé, att man ska hitta sånt man knappt ens visste att man behövde, medan man går där.

15 Juli 2018  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Regnskurar.

Eftersom jag inte har någon bil är jag mera väderberoende än dom flesta. Dom senaste månaderna har jag blivit rejält bortskämd med torrt och soligt väder. Risken att det ska komma en regnskur känns inte överhängande, när himlen är klarblå och prognosen säger sol. Dom två senaste dagarna har vädret varit mera ostadigt. Igår ringde killen från glasmästeriet. Min tavla var klar. Dom skulle iväg på jobb, så han undrade om jag kunde komma direkt eller vid tolvtiden. Tolv var precis vad jag hade planerat, eftersom jag hade tid för ansiktsbehandling kvart i ett. Fem i tolv öppnade sig himlen. Jag tänkte ha det som ursäkt för att jag var sen, men i centrum var gatorna torra. Snacka om lokal skur. Idag hade man lovat åska och regn. Det mullrade i väster när jag kom ut på balkongen, men jag chansade ändå på att hinna till Kvantum innan det började regna. Jag hann nästan. Å andra sidan verkar jag ha varit den enda som kopplade ihop åska med regn. Jag hade regnjackan med mig, medan alla andra fick ta skydd för att inte drunkna i skyfallet. Planen för dagen innefattade grillad kyckling. Jag brukar handla för tidigt för att det ska finnas några klara. Idag kom jag för sent, eftersom den första laddningen var slut, alternativt för tidigt, eftersom den andra inte var klar. För en gångs skull fanns det ingen bekant i butiken att prata och fördriva tiden med. Det slutade med att jag ställde mig och snackade med en för mig okänd dam, som också väntade på grillen.

14 Juli 2018  | Länk | Nybro | 0 kommentar
Musik.

Jag kollar inte ens på program med artister, sång och musik på tv. Än mindre ger jag mig iväg någonstans för att gå på konsert. Åtminstone inte numera. Jag berättade ju i förra inlägget att jag hade varit på ”Badrock” på åttiotalet. Orup har jag också sett och hört ett par gånger och Björn Afzelius en gång. Jag kanske kommer på fler om jag funderar, men nu lämnar jag ogärna hemmet över huvud taget, och definitivt inte för att trängas med en massa folk på en konsert. Ännu mindre på någon festival förresten. Det har jag nog alltid varit för bekväm för. Nyfiken är jag däremot, och då kommer Facebook väl till pass. Där kommer det upp bilder från både konserter och festivaler. Jag har dessutom sett livesändningar både från Latitud 57 i Oskarshamn och Kackelstugan på Öland. När man har artister på Larmtorget i Kalmar händer det att flera olika Facebookvänner rapporterar att dom är där. Oklart om det innebär att man skulle träffa många man känner om man åkte dit, eller det är för mycket folk för det. När Ed Sheeran spelade på Ullevi i Göteborg fanns minst två Facebookvänner på plats, men där var det 63500 åskådare, så där lär ha varit svårt att hitta varann. Senast såg jag bilder från Öland Roots, som pågår i Sandbergen på Öland. Där har jag i och för sig varit många gånger när jag var yngre, men på den tiden var det ingen festival, utan en vanlig festplats med dansbana. Jag har till och med tältat där över midsommar ett år.

13 Juli 2018  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Tolfte juli.

Resor, sol och bad är väl typiska sommaraktiviteter för många. Så även för mig, när jag var yngre. Den tolfte juli 1976 anlände jag till Gotland för första och hittills enda gången i mitt liv. Min dåvarande pojkvän och jag hade lånat hans systers husvagn. Båten gick sent på kvällen, och vi var framme på Gotland vid fem på morgonen. Kortet på mig är taget vid Holmhällar, där vi klättrade bland raukarna. Fem år senare åkte jag med min äldste bror och hans flickvän till Falkenberg, där vi bodde i trebäddsrum på ett hotell. Dagen därpå fortsatte vi till Malmö och Köpenhamn.1982 låg vi ett gäng vid Norrlidsbastun i Kalmar och solade. Året därpå badade jag vid Möllstorp på Öland, där kompisen hade husvagn. På åttiotalet dansade jag mycket. Favoritorkestern hette Profilerna och kom från Mönsterås. Det var betydligt enklare att ta sig till olika dansställen medan jag fortfarande hade bil. Den tolfte juli 1986 körde jag från Kalmar till Växjö folkets park, för att dansa till dom. Året därpå gick det sämre samma datum. Då skulle dom ha spelat i Timmernabben, men det regnade, så det blev inställt, eftersom det var en utedansbana.1989 bodde jag i Oskarshamn, och var med kompisen där i Mönsterås, Kalmar, Bläsinge och Borgholm. På kvällen var vi på ”Badrock” i slottsruinen. Ätit gott har jag också gjort den här dagen. 1995 grillade vi hemma hos en arbetskamrat och 2001 bjöd pappa på lunch på restaurang Robinson Crusoe i Borgholm.


12 Juli 2018  | Länk | Minnenas allé. | 0 kommentar
Levande museum.

Vid tidigare besök på Madesjö hembygdsmuseum har jag traskat runt där nästan ensam. Det enda som har liknat människor har varit skyltdockor, som  har klätts för att passa in i dom olika miljöerna. I år passade jag på att göra mitt besök igår, när det var levande museum. Då fanns där luffare, en amerikaresenär, en begravningsentreprenör och mycket annat. Lanthandeln var bemannad, och på en soffa låg en livs levande man. Han var inte lika övertygande när jag kom samma väg tillbaka, för då låg han och fipplade med sin telefon. Det fanns knappast såna på den tiden som scenen skulle återspegla. Å andra sidan var dom säkert tröttare efter en arbetsdag än vad vi är. Kortet har jag lånat från Nybro Extra. Det är från förra året, men damen, som tydligen heter Gudrun Wirblad, satt där igår också. Jag hade aldrig sett någon spinna ull förut, så hos henne stannade jag och pratade lite. I samma rum fanns en vävstol, men det hade min mamma, så det var inte lika spännande. Något annat jag kände igen var sedlarna jag är uppvuxen med. Inte undra på att jag numera får läsa siffran på varje sedel, för att veta hur mycket den är värd. På hemvägen passade jag på att äta en god middag på restaurang Dolce Vita vid torget. Efter maten var jag grymt sugen på en mjukglass, men trodde att det skulle bli svårt att få tag på vid den tiden. Det visade sig att Parkgrillen hade öppet en timme längre än många andra i Nybro. Tjejen som jobbade verkade inte helt övertygad om att det var meningsfullt, men hon räddade i alla fall min dag.

11 Juli 2018  | Länk | Nybro | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida