HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Radio Nybro Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2017)
>>


Kort på klänningen.

Jag skrev igår om en långklänning som jag lånade när jag var nitton, och att det grämde mig att jag inte hade tagit några kort på bröllopet där jag använde den. Så fort han hade läst mitt inlägg mailade min äldste bror två kort på mig i nämnda klänning. Dom är tagna i mitt föräldrahem, förmodligen medan jag håller på att göra mig i ordning. På den första bilden ser man hur lång den var. Jag kan fortfarande inte gå i högklackat, och jag kunde det definitivt inte i tonåren. Nederkanten var med andra ord hyfsat smutsig efter festen. Förstört saker i tvätten har jag gjort både förr och senare, så jag visste inte om jag skulle våga tvätta klänningen. Jag tror jag kompromissade och enbart tvättade nederkanten till slut. Jag har glömt eller möjligen förträngt hur den såg ut när jag lämnade tillbaka den. På det andra kortet syns skärningen bättre. Den gillade jag uppenbarligen, för klänningen till höger köpte jag flera år senare. Den slutade en bit nedanför knät. Såhär trettio år senare funderar jag på vart den tog vägen. Även om det är länge sedan jag växte ur den, känns det inte som något man kastar bort direkt. Det gäller i och för sig även andra kläder jag har haft och prylar som jag ser på kort tagna hemma hos mig. Dom verkar ha upphört att existera vid någon tidpunkt.

17 December 2017  | Länk | Släkten | 0 kommentar
Sextonde december.

1975 såg jag ut som på kortet, och gick i åttan. Den sextonde december hade vi Arne Svensson som vikarie i gymnastik. Han var redan då en smått berömd friidrottsledare snarare än gymnastiklärare, och vi fick spela basket. Numera undrar jag om inte skolämnet heter idrott. 1979 var jag med min före detta sambo hos hans syster och hennes man och spelade kort. Exsambon släppte jag kontakten helt med när han träffade kvinnan han är gift med än idag. Hans syster fortsatte jag däremot att umgås med ett par år till. Jag slutade när en annan kille idiotförklarade sitt ex, för att hon fortfarande träffade hans syster. Den sextonde december 1981 var jag i alla fall hemma hos före detta svägerskan med en julklapp till hennes son. Hon och hennes man hade varit barnlösa i många år, så han var efterlängtad när han kom. Vi såg ”Hylands hörna” på tv den där kvällen. Det gick tydligen en bit in på åttiotalet. Det blir lite kuriosa såhär långt efteråt, när jag har antecknat vad vi såg på tv. Ett par år senare sändes farsen ”Spanska flugan”. Året där emellan var jag i Skåne och demonstrerade choklad för Nordchoklads räkning. Den sextonde december tillbringade jag på Domus i Svedala. Jag ångrar verkligen att jag har missat helt att ta kort under dom dagarna. Det var sånt som bara händer en gång i livet, och jag har inte ett enda foto. Samma sak gäller klänningen jag lämnade tillbaka till ägaren den sextonde december 1980. Det var en långklänning, som jag hade använt när kompisens bror och hans tjej gifte sig. Det enda minnet jag har från bröllopet är tackkortet på brudparet. 1995 var jag två trappor ner på fest hos en flicka som skulle fylla tjugo dagen därpå. Hon fyller alltså 42 imorgon.
16 December 2017  | Länk | Minnenas allé. | 0 kommentar
Luciainformation.

Min arbetsgivare håller information för personalen två gånger om året. Igår var det dags för luciainformation. Det var samling i folketshus vid två olika tider mitt på dagen. Förr fick vi som jobbar natt stiga upp tidigt om vi ville ha någon information över huvud taget. På senare år har man utökat till ett tillfälle på kvällen för oss, även om det är en budgetvariant utan luciatåg. Vi får i alla fall fika och en uppdatering om hur det går för företaget. Igår var det inte många själar där. Jag hävdar att det bland annat beror på att dom enbart skriver ut namnet på lokalen i inbjudan. Om jag, som har jobbat där i nästan trettio år, knappt vet var Karmen ligger, kan det knappast vara en självklarhet för dom nyanställda. På vägen tillbaka till avdelningen var vi för övrigt några stycken som villade bort oss, när vi försökte oss på en genväg. Det är så mycket som är ombyggt och tilltäppt sedan jag började, att man inte tar sig fram alls längre. Jag hade en långärmad tröja på mig, eftersom jag gick utomhus från omklädningsrummet till informationen. När vi började jobba stoppade jag in den i ett skåp, för att slippa bära runt på den i ryggsäcken. Där låg den kvar när jag kom till omklädningsrummet i morse, och då hade jag varken tid eller ork att gå tillbaka och hämta den. Jag hade tid för massage, och ville hinna duscha och få i mig något innan. Jag glömde stänga av signalen på telefonen under massagen. Den höll sig tyst, men en halvtimme senare, när jag stod och pratade med en i personalen på Kvantum, ringde den. Jag svarade aldrig, och nu har jag kollat upp att det bara var ett av dom vanliga telemarketingföretagen. ​

15 December 2017  | Länk | Jobbet | 0 kommentar
Sopor.

Jag tog soppåsen med mig ut en kväll när jag skulle till jobbet, men vid dörren till sophuset tog det stopp. Chansen var större att jag skulle bryta av nyckeln än att jag skulle komma in där. Bröt jag av den hade jag ju inte kommit in hemma heller, så jag gav upp inbrytningsförsöken. Att ställa soppåsen utanför bar mig emot. Jag hade cykeln, så jag lät påsen ligga i cykelkorgen över natten. Min förhoppning var att jag skulle lyckas lirka upp låset på morgonen, när jag inte var lika stressad, men det var fortfarande tvärstopp. Att samla sopor här hemma lät inte frestande, men som tur var gick påsen ner i en av papperskorgarna här utanför. Jag hade funderat på om det var mig, min nyckel eller låset det var fel på, men jag såg någon mer överfull papperskorg, så jag hoppades på det sistnämnda. Veckan därpå kom jag in i sophuset igen, så jag antar att dörren hade gått i baklås eller något. Jag lyckades aldrig springa på någon av vaktmästarna i mellantiden, så jag kunde fråga. Själva dörren är trög som sjutton, men det klagomålet har jag framfört utan att det har blivit bättre. Om jag, som inte har fyllt sextio, knappt lyckas slita upp den och får sparka igen den, så kan man ju tänka sig hur det är för dom riktigt gamla som bor här. Som den lilla tanten som kör dit sin soppåse på rollatorn. Hon tycker att det här med sophus på gården är klart överskattat.

 

14 December 2017  | Länk | Hemmet | 0 kommentar
Halkigt.

En arbetskamrat bevisade direkt min tes om att fallhöjden var högre från cykeln än om man promenerar. Hon cyklade omkull igår, och kom till jobbet med stora plåster i ansiktet. Hon hade tagit kort före omplåstringen, och visade i sin telefon hur hon såg ut under bandagen. Märkligt nog hade hennes glasögon inte gått sönder, även om dom kändes lite skeva.
Med dagens post kom julkort från min morbrors änka. Hon är alltid ute i god tid, och den här gången var det tur. Vi har ingen annan kontakt än kort till jul och födelsedagar, och nu hade hon flyttat sedan sist. Mina julkort låg färdiga att postas på fredag, så jag fuskade bara dit hennes nya adress med en självhäftande etikett. Själv har jag ju inte flyttat i modern tid, men som jag minns det var det snålt med eftersändningen av post redan för trettio år sedan. När nu Postnord sköter det hela är jag inte övertygad om att det fungerar över huvud taget.


13 December 2017  | Länk | Nybro | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida