HAMBOMAZURKA
Startsidan Blogg Fotoalbum Radio Nybro Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2019)
>>


Går det inte att laga med silvertejp är det trasigt.

På min motionscykel sitter en display enligt bild. Den mäter hur långt jag cyklar, hur länge jag håller på, hur många kalorier jag gör av med och ett gäng andra saker. I min värld är det klart mer motiverande att se sånt än att bara sitta och trampa. Något som däremot stör mig något fruktansvärt är saker och ting som inte sitter fast där dom ska. Nyligen började den här prylen trilla avigt och hänga ner från styret. Jag skruvade själv dit den när jag monterade ihop cykeln, men nu var det omöjligt att få fast skruven igen. Jag försökte med andra skruvar också, men efter en halvtimme av svordomar gav jag upp. Jag har jobbat inom industrin i 42 år, och där lagar man nästan allting med silvertejp. När någonting inte sitter fast där det borde sätter man tejp emellan tills det blir tjockt nog att ta fast. Det fungerar förstås lika bra här hemma. Nu är styrstången på motionscykeln lindad med tejp, och mätaren sitter kvar där den ska vara utan skruv. Mig stör inte den lösningen, och jag är den enda som använder cykeln i fråga. Igår var den bra att ha, när regnet öste ner i omgångar här utanför. Nu verkar det på prognoserna som om det skulle bli sol och ännu mera sol framöver. Man varnar till och med för farligt höga temperaturer, så det är väl bara att hoppas på att det fortsätter blåsa. Är det i hetaste laget är det mest skönt med lite vind.

22 Juli 2019  | Länk | Hemmet | 0 kommentar
Groggvirke.

När det ska blandas gin och tonic har jag förstått så mycket som att läsken ska vara grumlig. Den enda jag har hittat på Kvantum har hetat Grappo, och jag har tänkt mig att det mest hade med märket att göra. Så länge jag har druckit ihop med ungdomarna har ingen klagat, men så hade jag en finsmakare här. Han förklarade att den måste heta just Grape tonic. När jag skulle ersätta flaskan vi hade öppnat hände någonting märkligt. Då hittade jag enbart Grape tonic och ingen Grappo. Eftersom jag anser att den fysiska butiken har blivit svårare och svårare att hitta i, gjorde jag ett besök i deras nätbutik. Där går det ju enkelt att bara söka på det man vill ha. Det borde finnas en liknande sökfunktion i den fysiska butiken. Där får man vara glad om man hittar någon att fråga. I semestertider kan visserligen inte hälften av personalen svara på frågor, men dom brukar hämta någon som kan. Enligt nätbutiken har dom båda sorterna, så man kan undra varför jag bara har lyckats lokalisera en i taget. Varför Grappo är dyrare än Grape tonic är en annan fråga. Enklast kan jag tycka att man har gjort det för sig i den butik som skyltade enligt kortet nedan.

21 Juli 2019  | Länk | Nybro | 0 kommentar
Göta.

Eftersom jag själv är en extremt social person, som pratar med kända och okända, har jag aldrig riktigt förstått dom som tycker att det är svårt att hitta vänner, när dom flyttar till en ny stad. Göta träffade jag på bussen till Kiviks marknad i mitten av nittiotalet. Hon var nästan jämnårig med min pappa, men ålder är ju som bekant bara en siffra. Att skriva att vi umgicks kort men intensivt är en sanning med modifikation. Vi träffades nämligen bara en gång om året. Den första sommaren umgicks jag bara med henne och två damer till under den där bussresan. Sommaren därpå åkte jag tåg till Emmaboda, där jag blev hämtad. Så var jag kvar hos Göta, som bodde utanför Broakulla, över natten. Det tredje året var hon och två damer till hemma hos mig en eftermiddag. Kortet är taget den dagen. Jag tog det med självutlösare på oss alla fyra. Jag såg inte förrän efteråt att hon gömde sig bakom dockan, men det är det enda kortet jag har på Göta. Vi fortsatte skicka julkort till varandra i många år. Jag skrev alltid Franzén på dom, men hur det missförståndet hade uppstått har jag ingen aning om såhär tjugofem år senare. När det inte kom fler kort sökte jag efter henne på nätet, och insåg att hon hette Fransson. Hon verkar ändå ha fått mina julkort. Det kan vara fördelen med att bo på en mindre ort, att dom vet vem man menar, även om man har fått namnet om bakfoten. Igår fanns Götas dödsannons i tidningen. Hon blev en bra bit över nittio.

20 Juli 2019  | Länk | Bekanta | 0 kommentar
Krukväxter.

Jag blev lite chockad när jag läste i en artikel om inredning att mitt hem känns dött. Närmare bestämt stod det att gröna växter behövs för att hemmet ska kännas levande. Här har inte funnits någonting sånt på tjugo år eller så. Jag, som oftast minns det som var dåligt, kommer bara ihåg blomflugor och allt kladd när växterna skulle planteras om. Det händer fortfarande att jag har mardrömmar om att jag har glömt att vattna mina krukväxter, och i drömmen har jag förstås mängder. Gröna fingrar har jag aldrig haft. Det blev den granntjej varse, som bad mig ta hand om en stor och fin krukväxt medan hon var bortrest. Jag skötte den exakt enligt anvisningarna jag fick, men lyckades ändå ta död på den. När jag var yngre hade jag någonting som klättrade på en vägg, en stor monstera, yuccapalm, kaktusar och jag vet inte allt. Det enda jag kan känna mig något lite sugen på att släppa in i mitt hem igen är nässlorna. Palettblad tror jag dom heter egentligen. Man fick sticklingar av bekanta. Det fanns hur många olika varianter som helst, och dom växte som ogräs. Ni kan själva se dom i fönstret bakom mig på kortet nedan från 1981. Ute på balkongen har jag inte heller haft vare sig blommor eller annan gröda på bra många år. Jag köpte ett par fuskamplar till slut, men inte ens dom hänger jag upp längre.

19 Juli 2019  | Länk | Hemmet | 0 kommentar
Var är jag?

I min förra telefon hade jag extremt lite minne. Jag försökte undvika onödiga appar för att spara på det. Jag köpte visserligen till ett extra minneskort, men om jag minns rätt var det så att apparna man flyttade över dit hade en tendens att hoppa tillbaka till telefonminnet igen på eget bevåg. I min nuvarande telefon har jag alla appar jag kan tänkas använda och några till. Men när till exempel Facebooks app inte fungerar kan jag ju fortfarande gå in där via Internet utan app. Det hände sig häromsistens, men fast jag tyckte att det var deras fel typ så fick jag ett varningsmail efteråt. Tiden och att jag hade loggat in från Chrome på Samsung Galaxy A5 stämde bra. Att jag hade befunnit mig i närheten av Malmö kändes mera tveksamt. Alla vet ju hur ogärna jag lämnar Nybro, och Malmö ligger mer än tjugo mil härifrån. Även om dom hade svårt att se exakt var jag befann mig borde dom ha kunnat hitta en mobilmast som låg närmare Nybro än så tycker jag.
18 Juli 2019  | Länk | Övrigt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Eva Eremit                                             Skaffa en gratis hemsida