|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Juli (2019) |
|
|
|
(2) |
|
(1) |
|
(24) |
|
(9) |
|
(9) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(7) |
|
(11) |
|
(43) |
|
(6) |
|
(19) |
|
(3) |
|
(13) |
|
(13) |
|
(4) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(16) |
|
(10) |
|
(10) |
|
(23) |
|
(11) |
|
(14) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(53) |
|
(24) |
|
(76) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(71) |
|
(89) |
|
(93) |
|
(48) |
|
(68) |
|
(91) |
|
(121) |
|
(39) |
|
(61) |
|
(30) |
|
(40) |
|
(43) |
|
(21) |
|
(5) |
|
|
(13) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(6) |
|
(36) |
|
(1) |
|
(34) |
|
(1) |
|
(6) |
|
(0) |
|
(36) |
|
(12) |
|
(3) |
|
(9) |
|
(15) |
|
(3) |
|
(14) |
|
(24) |
|
(15) |
|
(12) |
|
(9) |
|
(0) |
|
(4) |
|
(6) |
|
(2) |
|
(65) |
|
(18) |
|
(8) |
|
(6) |
|
(4) |
|
(355) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(95) |
|
(3) |
|
(7) |
|
(0) |
|
(5) |
|
(14) |
|
(485) |
|
(13) |
|
(11) |
|
|
|
|
Inlägg: 1362 |
Kommentarer: 605 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Grattis på födelsedagen Kira!
Tiden går så snabbt. Tänk att du är tre år nu, kan knappt tro det, stora tjejen nu. Bobby skickar en födelsedags hälsning…. Vov, Vov Grattis!
|
29 Januari 2008
| Länk
| vardagsbloggen
| 0 kommentar
|
|
|
|
Ett nytt år, ett nytt motiv!
Nu är det dags för ett annat motiv. Jag hade väldigt svårt att välja motiv, har fortfarande två som jag båda vill ha med, men väljer här ett. (Man väljer ett motiv som man fotar samma datum varje månad i ett år. Datumet är den 22:a varje månad. Jag startar i januari 2007, med en utsikts bild, nu något helt annat, en backe.)
|
25 Januari 2008
| Länk
| Månadsbilden 2007
| 1 kommentar
|
|
|
|
Kommande EFIT dagar
För att det ska vara lättare att komma ihåg vilken dag som det är Ett foto i timmen kommer här en lista på kommande EFIT-dagar:
2008 - 2 dagar att välja på varje månad:
Fredag 1 februari och/eller Söndag 17 februari Måndag 10 mars och/eller Lördag 29 mars
Det var också Tisdag 8 januari och/eller Lördag 19 januari 2008. Det missade jag totalt.
|
25 Januari 2008
| Länk
| EFIT - Ett foto i timmen.
| 0 kommentar
|
|
|
|
Renskavspanna med past Ca 20 min
400 g pasta, penne 1 paket renskav, eller viltskav smör, till stekning 1 st gul lökar 4 st saltgurka, hela till garnering 2 st paprika olika färger salt och peppar 1 st vitlöksklyfta 1 dl Laga lätt, mager matlagningsgrädde 1 dl Mini fraiche 5%
Tillagning:
1. Koka pastan och låt den rinna av genom ett durkslag (välj gärna den mindre och kortare pastasorten penne).
2. Skala och finhacka löken och skär paprikan i små bitar. Tina och bryn renskav i lite smör tillsammans med lök, paprika och pressad vitlök i en stor kastrull. Tillsätt lagalätt och mini fraiche. Låt puttra lätt i en minut, smaka av med salt och svartpeppar.
3. Blanda ner den nykokta pastan och servera tillsammans med saltgurka i stavar och hackad persilja!
|
20 Januari 2008
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kantarelldoftande fläskfilé i panna
Ca 20 min
400 g fläskfilé matfett, till stekning 2 dl crème fraiche 1,5 msk Touch of Taste Kantarellfond 10 st körsbärstomater 1 msk färsk timjan, grovhackad 50 g kantareller, konserverade eller frysta
Tillagning:
1. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.
2. Slå över crème fraiche , kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.
3. Strö över timjan.
Servera med fullkornsris och broccoli.
|
13 Januari 2008
| Länk
| Mat & Bakverk
| 1 kommentar
|
|
|
|
Tagliatelle med knaperstekt prinskorv och champinjoner.
400 g prinskorv 15 st champinjoner 2 st vitlöksklyftaor 3 msk olivolja 300 g tagliatelle 3 dl crème fraiche, (kokbar) 1 knippa persilja salt och svartpeppar
Tillagning:
1. Dela korven en gång på längden. Stek den sedan i hälften av oljan och låt rinna av på hushållspapper.
2. Finhacka vitlök och skiva svampen. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Fräs vitlök och svamp i resterande olja och tillsätt creme fraichè. Hetta upp och tillsätt pastan och korven.
3. Hacka persilja grovt och strö över. Smaka av med salt och svartpeppar.
|
13 Januari 2008
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kokt torsk med ägg och persiljeså
Ca 20 min
2 dl fiskbuljong 0,5 dl matlagningsgrädde 400 g torskfilé, kolja eller annan vit fisk 2 msk vetemjöl 1 msk smör 2 msk färsk persilja, hackad 2 st ägg, hårdkokta salt 1,5 dlmjölk vitpeppar
Tillagning:
1. Fräs smör och vetemjöl i en liten kastrull. Späd med fiskbuljong och grädde och låt såsen puttra i ca 5 minuter så att mjölsmaken försvinner. Smaksätt med salt och peppar. Drag kastrullen åt sidan och håll såsen varm. Det går bra att byta ut halva mängden grädde mot mjölk för att få ett smalare alternativ.
2. Krydda fisken med salt och peppar. Sjud torsken i portionsbitar i välsaltat vatten ca 5 minuter eller till en kärntemperatur av 60 grader. Det går också bra att steka torskfiléer i en stekpanna.
Tillsätt hackat ägg och persilja i såsen strax innan servering. Servera den nykokta torsken med ägg och persiljesås samt potatis. Garnera med en liten dillkvist.
|
13 Januari 2008
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Söndag morgon.
Här har det snöat inatt, och det snöar fortfarande. Mycket snö har vi fått. Och så ska man jobba idag. Det blir till att köra föriktigt för det brukar aldrig vara plogat så här på helgerna när man jobbar.
Önskar er alla en trevlig söndag.
glitter-graphics.com
|
13 Januari 2008
| Länk
| vardagsbloggen
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kyckling med krämig champinjonsås
Ingredienser: 4 pers. 50 g smör 4 kycklingbröst grovsalt peppar 500 g champinjoner 1 stk lök 3/4 dl vispgrädde 38% 3/4 dl cognac
Pynt: färsk Legro persilja
Tillagning: -Smält smöret i en stor panna. Krydda kycklingköttet med salt och peppar. Stek köttet i smöret, 4 min. på varje sida. Lägg över köttet på en tallrik.
-Skär champinjoner och lök i skivor. Stek dem på medelhög värme i samma panna som köttet stektes i, tills champinjonerna har blivit brynta (ca. 15 min). Tillsätt grädde och cognac och låt det koka in tills vätskan har fått såskonsistens, ca. 10 min.
-Lägg tillbaka kycklingköttet i pannan. Koka vidare tills köttet är färdigt, ca. 5 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg över kycklingen på tallrikar och fördela såsen över köttet. Dekorera med persilja.
Rekommenderat tillbehör: Potatis, eller, för att ge rätten en Asiatisk prägel, nudlar.
Typ: Huvudrätter Tillagningstid totalt: 50 min Arbetstid totalt: 40 min
|
12 Januari 2008
| Länk
| Mat & Bakverk
| 1 kommentar
|
|
|
|
Kyckling med bacon och champinjoner
Tillagningstid totalt: 30 min
Ingredienser: 400 g grillade kycklingar 200 g champinjoner 1 stk grön paprika 1 tsk curry 1 tsk färsk Legro rosmarin
Tillagning: -Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Skär kycklingen i fina bitar, vira in dem i folie och värm dem i ugnen.
-Putsa under tiden champinjonerna och halvera dem. Skär bacon i breda bitar och strimla paprikan.
-Fräs svamp, bacon och paprika tillsammans och krydda med en aning curry eller ett kryddmått rosmarin.
-Lägg upp kycklingen på varmt serveringsfat och strö svampfräset över.
|
12 Januari 2008
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Grillad lättgravad lax med dill
600 g lax 0.5 dl socker 0.5 dl salt
1 knippe dillkvistar grovt krossad vitpeppar
Gör så här 1. Blanda samman socker, salt, dillkvistar och grovt krossad vitpeppar.
2. Gnid in kryddorna i laxen med några droppar vatten på händerna så att blandningen börjar vätska sig. Låt vila.
3. Vänd laxen efter 24 timmar och låt ligga ytterligare 12 timmar.
4. Grilla skivor av laxen hastigt på varje sida.
5. Servera.
Tips
Servera gärna tillsammans med kokt potatis och någon god örtsås.
|
12 Januari 2008
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Pasta al forno
Ingredienser
500 g penne eller annan kort pasta 125 g mozzarella, i små bitar 1.5 dl riven parmesanost
Köttfärssås 300 g nötfärs 1 st gul lök, finhackad 2 st vitlöksklyftor, finhackade 3 st blekselleristjälkar, tunt skivade 2 st morötter, skurna i små bitar 500 g krossade tomater 2 dl rött vin 10 st basilikablad 0.5 dl olivolja 2 tsk salt 1 nypa socker
Béchamelsås 1.5 msk smör 1.5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0.5 krm malen vitpeppar 1 nypa riven muskot
Gör så här 1. Värm upp oljan till köttfärssåsen i en stor kastrull och bryn nötfärs, lök och vitlök, blekselleri och morötter. Smula samtidigt färsen med en gaffel.
2. Tillsätt de krossade tomaterna, vin, basilika, salt och socker, och koka under lock på svag värme i 30 minuter.
3. Smält smöret till béchamelsåsen på låg värme i en kastrull. Rör i mjölet och blanda ordentligt. Späd med mjölken under oavbruten vispning. Koka såsen på svag värme i 5 minuter, vispa lite då och då. Smaksätt med salt, vitpeppar och muskot.
4. Sätt ugnen på 225°.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, och låt den rinna av.
6. Smörj en ugnsfast form, lägg i hälften av pastan och fördela hälften av köttfärs- och béchamelsåsen över. Strö över en tredjedel av parmesanosten och all mozzarella. Täck med resten av pastan, köttfärs- och béchamelsås, och strö över resterande parmesanost.
7. Gratinera i ugn i 20 minuter.
|
12 Januari 2008
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Det blev en snöig tur men inte som vi hade tänkt.
Vi hade tänkt gå ut över sjön till en grillplats som heter "Sofiastugan", och där äta lunch, som väninnan hade gjort inordning.
Dagordningen blev ändrad till att jag blev bjuden på mycket god lunch av min väninna och sedan tog vi en tur i hennes skog med hundarna.
Och vi han prata också, det brukar inte hinnas med när man träffas och har hundar och barn med. Man brukar komma av sig med vad man pratade om och bara hinna med hälften av vad man hade tänkt prata med varandra om.
Men några bra fotografin blev det inte. Var inget fotoväder idag.
|
11 Januari 2008
| Länk
| vardagsbloggen
| 0 kommentar
|
|
|
|
snötur.
glitter-graphics.com
Här snöar det jätte mycket nu, det har snöat hela förmiddagen, men då var det blötsnö, nu är det mera "lapphandskar" som faller.
Nu snart ska jag ut på snö promenad med väninnan och hundarna.
Vi hade tänkt gå ut över sjön till en grillplats som heter "Sofiastugan", där hade vi tänkt att äta lunch, som väninnan har gjort inordning.
Nu ska jag ge mig ut på våran snötur.
|
11 Januari 2008
| Länk
| vardagsbloggen
| 2 kommentarer
|
|
|
|
Snö
glitter-graphics.com
Nu snöar det jätte mycket här där vi bor. Det har snöat hela förmiddagen, men då var det blöt snö, nu är det mera "lapphandskar" som faller.
Nu snart ska jag ut på snö promenad med vänninan och hundarna. Vi hade tänkt gå över sjön och sedan äta lunch ute i det fria, vid en grill plasts som heter "Sofia stugan" här i Tavelsjö. Som tur är så kan man gå in i stugan och äta där om nu snöovädret blir för häftigt.
|
11 Januari 2008
| Länk
| vardagsbloggen
| 0 kommentar
|
|
|
|
Utställningen i Sundsvall 2007-10-06
Vacker hane ung prima propp, ? har mycket bra huvud, fina mörka ögon, mycket bra ansatta öron. Vacker rygg/hals linje. Prima benstomme, fin svans, Kraftiga lår, mycket bra päls ännu något smal. Rör sig väl. Visas väl. En fin hund med mycket karisma.
Chkl 2, CK, Bhkl 2, CACIB-R
Domare: Tan-Hietalahti Elina
|
6 Januari 2008
| Länk
| Bobby´s Utställningar 2007
| 0 kommentar
|
|
|
|
Valpturné! Liten flattevalp 11 veckor och Lapphundsvalp 6 mån.
I torsdags var jag och min kompis på valpturné!
Först hälsade vi på hos en liten flattevalp 11 veckor där bor det en jättefin katt också. Sedan åkte vi till Bobbys uppfödare och hälsade på Bobbys två halvsystrar och mamma. Ena systern är född 2003 och den andra 2007.
Cilla som är född 2007 har jag haft turen att hälsa på flera gånger, redan när hon var 4 veckor första gången. Nu stora tjejen 6 månader
Krux
Alla oss Krux
Cilla
Mamma Jåiva
Adija och Cilla
Cilla & Adija & Jåiva
|
5 Januari 2008
| Länk
| vardagsbloggen
| 0 kommentar
|
|
|
|
Nu när helgerna är över kanske man kan komma i ordning igen.
Julkänslan har de ju aldrig riktigt kommit i år, kan det vara för att jag arbetade hela julhelgen och veckan innan nyår, sex dagar.
Men nu har jag haft och har ledigt ett tag istället. Känns skönt.
Jag har haft tur att få en jätte fin pulka åt Bobby, av en vän. Så nu när det har kommit lite snö så kan vi prova den.
Sen hoppas jag att vi ska komma inordning med allt annan, b.l.a Hundträning och annat.
|
1 Januari 2008
| Länk
| vardagsbloggen
| 2 kommentarer
|
|
|