Första steget mot världsherravälde
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2021)
>>


Lagom pris

Det ser just nu ut som att Paulina och jag ska få biljetter till X2000 till Göteborg för en krona styck. Det känns mycket bra!

Imorgon åker jag till Paris, förresten. De närmsta dagarna kommer att spenderas i utmärkt sällskap, bland annat med Paulin och Elin. Det ska bli trevligt.

28 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Ma robe pour la balle et celle pour le jour du bac

Jag, the master of alla segingar, har beställt mönster till balklänningen! Ganska enkel i modellen, men jag ska nog lyckas spicea till den lite hade jag tänkt. Jag funderar lite på någon kombination av mörklila satin och cerise chiffong, men det är möjligt att jag lyckas sansa mig. Det känns lite tråkigt att outa balklänningen såhär långt i förväg, men smygtittat utlovas under tillverkandet.

Jag och Ethel är klara med provet av klänningen jag ska ha på själva studentdagen. Jag är ganska nöjd faktiskt. Ska bara hitta ett lämligt tyg också. Det skulle vara nice med något vitt och mönstrat. Om allt blir som jag vill så ska jag kika vad som finns på lunchen imorgon.

27 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Packkläder

På tisdag åker jag till Paris och följdaktligen måste jag packa imorgon. Det är inte en särskilt rolig syssla, förberedelser inför den såsom tvättning och strykning är inte heller så kul.

Men det värsta är den ökända packklädsen som man tvingas gå runt i dagen innan avresa. Att välja de snygga Calvin Klein-trosorna är uteslutet, utan det finns en risk att det blir världens lägsta trosor från Paul Frank, som dessutom ger en ganska väldefinerad troskant på en jeansrumpa. Man får mosa sig i ett par för små jeans och hitta en tröja som det inte finns någon som helst risk att man kommer vilja ta med. Olyckligtvis så är fula-men-snygga-tröjor (även kända som det-är-synd-om-mig-tröjor) samma som de som är sköna att ha på sig under resan. Risken att jag skulle sätta mig på planet iförd mjukisplagg är så, eh, liten att den kan räknas som försumbar.

Vi ses imorgon, jag är hon med fula kläder!

27 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Att gå på restaurang

Jag har precis kommit hem från ett restaurangbesök med mina föräldrar. Det var verkligen en prövning, speciellt när halva Vatras personal också var där.

Exempel på samtalsämnen under en middag;

 

Pappa: Vem är den där blonda killen?

Hanna: Martin, precis som när du frågade för fem minuter sen.

Pappa: Jag känner igen honom.

Hanna: Jo, han jobbar som sagt på Voda, och du brukar äta lunch där.

Pappa: Cyklar han?

 

Mamma: Jag undrar vad de håller på med på balkongen på andra sidan vägen.

Hanna: Jaha.

Mamma: De kanske håller på att sätta upp något slags insynsskydd. Vad tror du?

Hanna: Hm, det vore kanske inte helt obefogat, tydligen.

 

Allt utföres under noggrann granskning av allt och alla i närheten.

 

27 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Dagens motion:

Pressa mig i mina Cheap Monday i typ storlek 25.

Resultat:

Härliga kärlekshandtag/popfläsk. Blev typ svettig. Nice!

27 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Studentfest + annat smått&gott

Det har inte blivit något inlägg på några dagar, inte för att ni bryr er era otacksamma jävlar.

Det kanske är på sin plats med en liten update av vad som har hänt sen sist. Tråkiga saker; prov på första världskriget. Det kändes som att jag kunde det mesta, men jag misstänker att Patte (läraren - för oinsatta, om ni finns här öht?) hatar mig och att han kommer göra sitt bästa för att hitta fel. Jag vet inte om det är en bra metod att få honom på andra tankar genom att rätta honom när han misslyckas med uttal av franska grejor, men det är kul. Är det någon mer som tänkt på att han också är rätt 90:s? Roliga saker; studentfesten i onsdags (kommer att avhandlas separat, lugn), jag har köpt ett par heta och kanske lite porriga skor och att Conny är nöjd med projektarbetet.

Studentfesten i onsdags var nog den roligaste hittills. Jag kan inte sätta fingret på vad det var som gjorde det så bra, men det var det. Kanske var det att alla var med, och att jag och Gunnar slapp tjata för att få med oss någon. Ok, kanske inte var superkul för Gustav att ta hand om Tropp när han var som ett kolli utanför Commerce, men thats life! (Förresten, har inte hört om toaletten hos Gustav var i så perfekt skick som Tropp garanterade. Updates?). Lite kul att Tropp spydde från halv tolv på onsdagskvällen till sisådär halv ett på torsdagsförmiddagen. Extra fina placeringar av spyor; bussen in till skolan på torsdagen, mellan sätet och väggen längst bak; utanför Kullens innan entré i skolan.

Det kan också ha berott lite på att mitt alkoholintag var så balanserat och lagomt. Min nykterhet/onykterhet skulle kunna beskrivas i en mycket vacker lista, och jag gillar listor;

Nykter nog att:

 • lägga papper på toalettsitsen
 • inte låta 40-åring (se senare beskrivning) bjuda på drinkar¨
 • inte göra/säga något jag skäms över
 • inte spy och/eller må dåligt, men det gör jag ju aldrig.

Onykter nog att:

 • dansa
 • inte få skoskav
 • strunta i hur jag ser ut
 • dansa vid stången (lite illa, men jag var en av typ åtta tjejer, så om jag har tur såg ingen mig)
 • säga till tidigare nämnda 40-åring att jag skulle gå hem, när han erbjuder mig att följa med till hans hotellrum (tur att jag inte skulle gå själv. Hade aldrig överlevt, som i fortsatt leva, som singel. Kan bara hoppas att jag inte hade fått för mig att gå hem)

Alltså, vad är grejen med att gå på studentfest när man är typ 40 år? Han var inte snygg någonstans. Typ Dressmannkavaj, uppknäppt skjorta + rejält tilltagen mage och fula jeans. Han satt vid baren och typ sträckte ut armen och tog på tjejer inom räckhåll. Neat! Bjuda alla tjejer i närheten på drinkar för att få någon slags kontakt. Jag var inte lockad, då betalar jag ganska mycket hellre för mig själv. Föredrar överlag att betala för det jag vill ha, kan dock glömma det efter ett antal drinkar. Jag säger inte att jag är snygg, men lite bättre än honom tycker jag mig vara värd!

Just det, jag antydde nog i listorna att jag och Gunnar gick hem från Vatra. Det var överraskande trevligt faktiskt, för att inte säga sjukt nice. Vi hade bestämt oss för att det skulle ta en timme. Två gick vi från stan och tre var vi hemma, success! Vi sprang i nedförsbackar och flacka partier och gick i uppförsbackar. OBS, hade med mig andra skor.

Inser nu att detta blir ett långt inlägg, som antagligen är mest givande för mig. Imorgon blir det balklänning och annat i bloggen. Förresten, är det bara jag som blir sugen på gott&blandat av min rubrik?

26 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Last minute

Gunnar erkände för mig att han kanske beklagat sig lite väl mycket över att jag alltid gör allt i sista sekund, då han själv gör samma sak. Han har bara inte lika många saker med deadlines som jag. Jag kunde dock trösta honom med att jag alltid gör saker EFTER sista sekunden. Det är faktiskt lite värre.

Calle Schulman skriver om töntar;

De upprepar sitt telesvar på engelska. “Hi. You reached...”
De har iPhone
De skriver utan att titta på tangenterna
De ger inte pengar till tiggare

De har en klocka från Calvin Klein
De gillar Prada (eller ja, jag skulle inte tacka nej i alla fall)
De bor på Södermalm.

Fyra av sju, är det okej?

22 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Löfte

Imorgon ska jag vara duktig.
21 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Hannas värld

Allting tar ganska mycket tid i Hannas värld. Det kan nog vara lite frustrerande för dem som ganska ofta kommer i kontakt med denna, Gunnar har nog fått erfara det en gång eller två. Som till exempel nu när jag är helt inställd på att jag ska gå och lägga mig. För en normal människa så tar det kanske fem minuter, men för mig blir det värsta processen. Jag ska bara skriva klart det här blogginlägget, ta bort mitt ljuslila nagellack och byta ut det mot mörklila, spela pyttelite downhill domination, läsa genom historian en gång och göra en avslappningsövning. Andas Hanna, andas.

 

Förresten, jag hatar facebook. Min norska kusin som jag inte träffat på sisådär fem, åtta år har skrivit grattis till mig där. Jag frågade hur det var med honom och det känns av någon anledning jättepinsamt. Varför? (Jag håller inte på med facebook egentligen, har typ två vänner och gör aldrig något där).

20 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Jag är 19

Alltså, jag gjorde ett sånt vuxentest förut och enligt det ska min ålder vara nitton. Det var först då som jag insåg att jag faktiskt är nitton år. Det känns lite sjukt, jag är ju så liten och sånt. Sjukt att vi snart ska flytta hemifrån och börja ta hand om oss själva.

Förresten, jag kan nog vara den första i världshistorien som faktiskt prickar in sin egen ålder på det testet. Jag fick inte ens 19,3 eller något sånt. 

20 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Sömn eller koma?

Jag är i stort sett ALLTID sen till skolan. Det beror inte på att jag inte bryr mig, utan snarare på att jag helt enkelt inte vaknar. De två första åren på gymnasiet var jag nästan alltid i tid (bortsett från till franskan). Det är möjligt att det är en något romantiserad bild av hur det verkligen var, men jag var i vilket fall som helst inte sen i samma utsträckning som jag är idag.

Jag kan sova i 12 timmar och ändå vara astrött när jag vaknar. Jag tror verkligen inte att det beror på att jag sovit för länge, för jag har nog provat allt mellan att sova 3 till 15 timmar på en natt. Det blev värre när jag började ta en medicin som gjorde att jag skulle somna lättare (dock ingen renodlad sömntablett). Min doktor sa att det kanske var så att jag behövde sova länge, men det är likadant efter minst ett halvår. Ibland försöker jag låta bli att ta tabletterna, men det hjälper inte heller. Jag sover lika hårt i alla fall. När Anna-Karin och Linda sov hos mig på påsklovet trodde de att jag skämtade, när jag fortfarande inte vaknat efter att mobilen ringt tre gånger. Då hade jag inte tagit tabletten. Jag vet knappt om man kan kalla min sömn för sömn, jag skulle snarare likna den vid koma. Är det normalt?

20 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Bara så att ni inte glömmer bort

Förresten, jag fyller år idag!
18 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Kattjakten

Varje kväll mellan tio och ett utspelar sig något som skulle kunna kallas för kattjakten i mitt hem. Det stora samtalsämnet är om katterna är inne eller inte, och i vems säng de ska sova i den här natten. Var tionde minut öppnas dörren och det ropas efter Josef/Jossie/storkatten eller lillkatten (det känns lite väl vågat att kalla honom Jesus så att grannarna hör). Pappa var nyss nere och frågade om jag hade tagit lillkatten. Om storkatten skulle få för sig att sova någon annanstans än i mina föräldrars rum utbryter sorg i vårt hus. Ungefär en gång i veckan kommer jag på pappa med att försöka sno en katt från mig när han tror att jag har somnat.

Det finns nog ingenting som gör folk så löjliga som husdjur. Alla är naturligvis övertygade om att just de har de vackrast husdjuren. Men VÅRA katter, de är faktiskt finast!

18 April 2008  | Länk | hanna | 2 kommentarer
Arbetarhjälte?

Jag har fått sommarjobb på Volvo i år igen. Någon snubbe från Göteborg ringde och meddelade mig detta i eftermiddags, och jag var minst sagt förvirrad under samtalet. Först så fattade jag inte alls vad det var frågan om och trodde att det var jag som ringt fel, hehe. Sedan så frågade mannen om jag ville jobba med samma saker som förra året eller om jag ville göra något annat. Antagligen borde jag ha sagt att jag var intresserad av att jobba med logistik, men istället sade jag att jag gärna ville leverera skruvar och sånt. Han fattade inte vad jag menade, så jag sade att det blev bra med montering.

Det jag ville göra var att glida runt på en såndär spark, och fylla på med skruvar, o-ringar och sånt på monteringsstationerna. Det ser så himla soft ut. Montering är tungt för en liten(=svag?) tjej som mig.

16 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Sleeping Gunnar

Nu ska min lilla Gunnar sova, och kanske kommer han se ut såhär. Han brukar göra det i alla fall. Jag tycker om honom!

OBS. Är ingen tecknare och bilden är ritad på Gunnars mobil!! Sorry.

15 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Något slags test


Awareness Test - Watch more free videos
15 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Im no good

Jag tycker att det är lite gulligt att människor blir förvånade över att jag inte är ordentlig. Många tror att jag är en disciplinerad typ som gör läxor i tid och allt sånt som är bra. De som känner mig vet att så inte är fallet. Jag gör aldrig mina läxor i tid, och är alltid sen till skolan. Varje dag lovar jag mig själv att börja sköta mig bättre, men det händer aldrig något.

Jag tror till exempel aldrig att jag har räknat alla sidor i matteboken innan ett prov. Nu menar jag absolut inte att jag ska göra alla uppgifter på varje sida, jag räknar en sida som klar om jag gjort tre uppgifter på den. Det är inte så att jag har gjort uppgifterna någon gång och behöver repetera lite. Det är helt enkelt så att det alltid är några avsnitt som jag aldrig räknat en enda uppgift på. Mitt motto är "jag lär mig på provet", "formelsamlingen räddar liv" eller möjligtvis "kunde Pythagora så kan väl jag". Oftast går det bra. Eller snarare alltid, jag har aldrig fått något annat än mvg i alla fall. Om jag inte minns helt galet?

I höst har jag tänkt att jag ska få ordning på mitt liv. Innan jag har fått det vågar jag inte börja läsa. Jag är rädd att det någon gång kommer börja bli svårt, för då kan jag inte fortsätta som jag gör och förvänta mig att klara allt.

15 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Vad ska jag göra?

Hur fasen ska jag få tag på Gunnar när han inte har någon telefon med sig? Är det dumt att vänta hemma och hoppas att han kommer hit? Vad ska jag välja för några kurser?
14 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Handbollskillar

När jag tog hem Gunnar första gången blev min bror förvånad. Han sade att han hade förväntat sig att jag skulle ta hem en handbollskille eller något. Personligen så har jag himla svårt att se mig själv med en hanbollskille. Eller vilken kille som helst som brukar gå klädd i mjukisbyxor. Generalisering möjligtvis, men ärligt talat? Ge mig exempel på en idrottskille som inte går runt i sportkläder ett par dagar i veckan. Jag vet att utseende inte är det viktiga, men jag vill påstå att bry sig om kläder visar lite på engagemang.

Lika lite skulle jag kunna tänka mig att själv gå runt i mjukisbyxor. Givetvis så har jag dagar då jag inte riktigt orkar, men då har jag klänning. Eller min svarta tröja med trekvartslånga ärmar och sned knäppning från Stray Boys (som idag).

Just nu håller jag på och försöker ansöka till högskolan. Det är sista dagen att anmäla sig imorgon och nu strejkar sidan. Jävlar, måste alla andra också fungera som jag och vara ute i sista sekund; The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later. Seriöst, jag får lite småpanik. Det värsta som skulle kunna hända är att jag står utan jobb och utbildning i höst. Jag skulle bli galen! Vad skulle jag göra hela dagarna?

14 April 2008  | Länk | hanna | 1 kommentar
Jag börjar bli gammal!

Jag tänkte precis att det var mysigt att det regnade. Jag har nog aldrig tänkt så förut. Till mitt försvar så kan jag bara säga att jag menade att det var trevligt i jämförelse med om ifall det hade snöat. Det hade faktiskt varit värre!

Mina naglar är målade i Gunnars absoluta hatfärg; korvtröjelila. Normala männsikor kallar det för lavendellila. Egentligen tycker jag att det är en ganska vidrig färg, men på den senaste tiden har jag bara känt mig mer och mer dragen till den. Jag har en vision om att Gunnar ska ha en finstickad lavendellila tröja från Filippa K i sommar.

13 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Söndag

Eh, okej. Nu har vi fått vår "smutsigaste" google-träff hittills; gratis 5min porr nedladdning. Det känns sådär. Jag vet inte hur väl det stämmer överens med innehållet på sidan, men vad fan!

Jag funderar på att börja träna lite. Jag ska kanske kanske träna på Nautilus med mamma idag. Har dock problem: träningskläder! Jag har typ inga.

13 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Hanna + bibliotek = ?

Idag var jag på biblioteket och skulle lämna tillbaka lite böcker. Försent naturligtvis, det är lite så jag fungerar. Jag är ingen höjdare på det där med att hålla tider. I alla fall så var jag rätt säker på att jag hade skaffat mig en ansenlig skuld och kände att det var dags att betala tillbaka den. Så när jag lämnat min cd-skiva i inkastet bekände jag för bibliotekarien att jag misstänkte att jag var skyldig dem en hel del pengar och att jag ville betala tillbaka dessa.

Då kan man tänka sig att hon ska berätta för mig hur mycket jag ska betala, ta emot mina pengar och kanske till och med säga "ha en bra dag". Men inte! Istället börjar hon sucka och visa sitt missnöje över min slarvighet. "Oj, hjälp. Ja, din skuld är uppe i 105 kronor. Det var inte bra det här". Jag lägger fram pengarna på disken och väntar mig att hon ska ta dem. Istället fortsätter hon, "Ojdå, 24 kronor var visst på skolbiblioteket, dem kan inte jag ta emot. Det är synd om dem däruppe nu"!. Jag börjar bli lite otålig och biter mig i läppen för att inte säga nåt, fortfarande väntar jag på att hon ska ta de jävla pengarna. Slutligen, efter ännu fler förmaningar och 84 kronor fattigare, får jag gå därifrån.

Pengarna är inget problem för mig. Jag vet att bibliotekslån inte är min grej, och att jag i princip tjänar på att köpa böckerna istället. Det jag inte förstår är varför de både ska skälla på mig och ta mina pengar. Liksom göra en stor grej det. Det är väl bra att biblioteket får in pengar? Det måste ju i alla fall vara en del av det som betalar deras löner? Dessutom vet jag att de böckerna jag lånat inte precis tillhör Topp-tre av de mest lånade böckerna. Ärligt talat har jag svårt att föreställa mig att någon annan på skolan går och längtar efter att få låna Atomfysikens grunder: Del två. Synd om skolbiblioteket? Ärligt talat, get a life!

10 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Mina minikörsbär

Well, jag beslöt mig för att ta den sena bussen i alla fall. Skräll! Det innebär ju att jag har tid att lägga upp en bild på mina minikörsbär!

10 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Skynda eller inte?

Okej, klockan är tio över tio. Bussen går antingen om 25 minuter eller om 55 minuter. Skillnaden är att jag måste äta hemma om jag tar den sena bussen. Frågan är om det är värt att skynda sig för stekta nudlar eller inte? Jag tror att jag försöker.
10 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Stressymptom

Först var jag illamående och äcklad inför tanken på mat i två veckor, men sen ersattes det av huvudvärk i några dagar. Huvudvärken var något svårare att hantera, eftersom att jag inte kunde koncentrera mig något på skolarbete. Nu har illamåendet kommit tillbaka, men jag hoppas verkligen att huvudvärken inte bara är borta tillfälligt. I så fall är det synd om mig.

Jsg har gjort minikörsbärsörhängen idag. Jag är ganska nöjd!

9 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
I can fly

Jag har precis vaknat efter en dröm som jag brukade ha när jag var liten. Drömmen utspelar sig på Stadium, och huvudpersonerna är jag och min bror. Vi har tråkigt när vi väntar på pappa, som kollar på cykelgrejer. I alla fall, vi börjar springa runt i affären och flaxar med armarna. Plötsligt så lyfter jag från marken och börjar flyga. Samma sak händer för Oskar, och så flyger vi runt uppe vid taket av Stadium. Det är en ganska härlig känsla. Anledningen till att det bara funkar där inne och inte ute är att det inte blåser något inomhus.

Visst vore det kul om det hade funkat?

Idag är jag sjuk förresten. Jag har haft ont i huvudet i flera dagar och nu pallar jag inte längre. Vet inte riktigt hur jag ska bota mig bara. Varken alvedon eller sömn funkar. Jag är rätt säker på att alla mina migräntabletter är för gamla så dem vågar jag mig inte på.

9 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Ha!

Fan heller! Nu går jag och lägger mig i alla fall. Jag har håltimme imorgon, eller något.

7 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Ska vi slå vad?

Hur lång tid tror ni att det tar för mig att göra 22 fysikuppgifter? Fusk och sånt är naturligtvis tillåtet. Om jag svarar rätt får jag köpa en vit kajalpenna samt valfritt läppglans imorgon. Jag gissar/hoppas på 40 minuter. Önska mig lycka till! Återkommer med resultat innan jag går och lägger mig.
7 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Stress

Synd att inte världen stannar bara för att jag gör det. Nu ska jag försöka låta bli att få panik.
7 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Hej tjej

Idag har jag ägnat mig åt vårstädning och klädvård. Jag känner mig väldigt duktig faktiskt. Först sydde jag i alla lösa knappar i vårjackan, dammade av den samt strök den. Det tog sisådär två timmar varav en timme bestod i letande efter extraknapparna (de fanns i mammas smyckesskrin). Nu har jag dammat alla mina kuddar, täcken, överkast och så vidare. Det var GRIS (Gunnars Rätt I Samhället) som tyckte att det var dags. Stackars min allergiske lille pojkvän.

Jag har förresten upptäckt att maskaran och chanelögonskuggan inte var med i sminkväskan. Det är i alla fall en liten tröst. Jag har gått igenom reservsminkväskan och kollat vad som egentligen försvann;

 • 1 bronsfärgad ögonskugga, Clarins (145 kr)
 • 1 puder, Make Up Store (265 kr)
 • 1 kajal, Dior (190 kr)

Det var de sakerna som var nya och i princip oanvända. Ingen idé att räkna upp det andra, då blir jag bara ledsen.

3 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
Ledsen Hanna

Nu är jag ledsen. Jag har tappat bort mitt smink. Min fina, fina silvriga chanelögonskugga, den nya braiga kajalpennan och oanvända maskaran från dior och allt annat som jag jämt har med mig. Jag misstänker att jag har glömt sminkväskan på bussen. Stackars mig!  
2 April 2008  | Länk | hanna | 0 kommentar
projektarbetare.

nu saknar jag min tjejiga hanna. hon projektarbetar. imorgon skall det bli roligt när natur vinner slaget om bogrens. hoppas förövrigt att voda är öppet.
2 April 2008  | Länk | gunnar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Gunnar och Hanna                                             Skaffa en gratis hemsida