Livet på två hjul.
Startsidan Blogg Fotoalbum MC träffar/turer. Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2018)
>>


Motorcyklisterna ska bort.

Det var en debatt om trafikförsäkringsbeskattningen på mc-mässan mellan regeringens utsända och representanter från SMC och Socialdemokraterna.

 

Det nya trafikförsäkringsbeskattningen har skapat panik, ilska och oklarheter bland framförallt mc förare i hela landet då det befaras att försäkringarna kommer att höjas så mycket att mc åkandet ute på allmänna vägar kommer att dö ut.

 

Gabriella Norén, moderat expert på socailförsäkringsfrågor och en av de drivande bakom idén motiverar det hela så här:

- Vi vill straffa förare av farliga fordon och tycker att motorcyklisterna skall bort från vägarna.

- På detta sätt sparar staten pengar och det är ingen hemlighet att detta är en av de faktorer som gör det möjligt att sänka bland annat inkomstskatten, inflikar Mikael Sandström, förtroendevald riksdagsledamot och moderat.

 

Jag fick nästan hjärtstillestånd när jag läste detta, och nu hoppas jag att alla 250 000 mc förare i Sverige gör allt för att stoppa detta vansinniga förslag. Sen kan man undra om alliansen står bakom Gabriella Noréns hatkampanj mot motorcycklister som tydligen skall bort från vägarna enligt henne.

 

Läs mer om detta på BIKEs hemsida:  http://www.bike.se/content/1591/

Det finns även en väldigt storrisk att Keneth & The Knutters gamla låt  Vi vill ha våra bågar kvar ( http://www.knutters.com/sounds/viskaha.wav ) kommer att spelas in i en ny version, låt oss slippa det genom att skrota detta förslag och påhopp på oss mc förare.31 Januari 2007  | Länk | Livet på två hjul. | 2 kommentarer
Mycket mc blev det i helgen.

I lördags var jag på mc mässan med Monica, Katarina och Cippe, snacka om att man började längta till våren och mc säsongen.

På söndagen fick man äntligen köra lite hoj då jag fick låna Lindas fyrhjuling.
Krister jag och Henrik åkte ut och sladdade runt lite på småvägarna runt Rådmansö och Spillan. Snacka om att 5 timmar kan gå fort när man har skoj.

Nu skall jag bara tina upp.
28 Januari 2007  | Länk | Livet på två hjul. | 2 kommentarer
Idag hyllar vi Monica.

 Idag hyllar jag Monica som är världen bästa kvinna på alla sätt och några till.

 

Hoppas du får en kanon dag.

 

Sen att denna härliga kvinna är min sambo gör ju att man dansar på moln hela dagarna.

 

 

Hur mycket Monica fyller? Som ni alla vet så uppger man aldrig åldern på en kvinna.

 

Puss och oändligt många kramar till min Monica på födelsedagen.

 

Och för att ytterligare visa hur flexibel och underbar hon är så kan jag berätta att hon följer med på MC-mässan i morgon.

26 Januari 2007  | Länk | Hmmm | 16 kommentarer
Max tack för allt och Tyrann välkommen åter.

Vill tacka Max för dina 5 år i Bajen, du kom som ett oprövat kort från BP, och efter några trevande matcher blev du den kanske mest populära Bajen spelaren i truppen, och var det någon som var värd ett proffs kontrakt i Bajen så var det du. Lycka till i Anderlecht och se till att slå dig in i landslaget ordentligt nu, sen kanske vi ses i Bajen igen om några år.

 

Tack för allt kung Max von Schlebrügge.

 

Välkommen åter  Christian Traoré ( Tyrann ), du gjorde ett riktigt bra intryck på oss Bajare när du kom på lån från FCK hösten 2002 som en krigande 20åring. Nu är du 24 och har förmodligen fått mer rutin och blivit bättre, men du kommer få det tufft om du skall jämföras med Max. Tror dock att även du efter ett tag kommer komma upp i kung Max prestationer och ge oss Bajare mycket att glädjas över.

23 Januari 2007  | Länk | Sport och sånt. | 6 kommentarer
Ett år av oändlig saknad.

Det har gått ett år sen det ofattbara hände och det går inte en sekund utan att man tänker på er.

Låt oss minnas de soliga dagar

då sorg och smärta fjärran var

Låt oss minnas de glädjedagar

då vi tillsammans var

Peter Camilla och Jasmine för evigt saknade.

22 Januari 2007  | Länk | Hmmm | 17 kommentarer
Mitträcken räddar fler mc-förare?

Tvärtemot motorcyklisternas egna åsikter så räddar vägar med mitträcken, så kallade mötesfria vägar, deras liv. Enligt trafikforskningsinstitutet, VTI, reducerar mitträcken skade- och dödsrisken för motorcyklister med mellan 30 och 50 procent.

Antagligen stämmer detta då mötesolyckor försvinner på dessa vägar men om en mc går omkull är räckena rent livsfarliga och ofta har du dem på båda sidorna.

Jag håller med galnedansken som svarade så här i SVD.

 – Mitträcken är bra för att de har tagit bort mötesolyckorna. Men problemet är att de är byggda för att inte ta hand om oss mjuka trafikanter. De stolpar som sätts upp med två skarpa plåtbitar på båda sidor av vägen gör att risken är stor för att vi åker in i stolparna och lemlästas, säger Jesper Christensen, generalsekreterare för Sveriges motorcyklister som tror att vajerräcken i stället leder till flera olyckor för motorcyklister.

År 2006 dog sex stycken motorcyklister i räckesolyckor. Den siffran avser dock inte bara mitträcken utan alla räckestyper.

– Jag tror att olyckorna ökar i och med att antalet räcken ökar och fler kör motorcykel, säger han.

Jag tycker vägverket måste ta med att det finns cirka 220.000 registrerade motorcyklar med förare i Sverige och försöka få fram ett räcke som även skyddar oss mjuka trafikanter, och det skall tydligen finnas sådana räcken ibland annat Norge och Holland.

Hoppas vägverket vaknar snart.

Nu är det helg igen men snart är det måndag.

12 Januari 2007  | Länk | Livet på två hjul. | 3 kommentarer
Blåste lite inatt.

Fan vad det blåste i natt fick inte mycket sömn eftersom det lät som hela huset skulle rasa ihop.

Nu har man vart hemma några dar och allt är sig likt, Olinda sågar Idol deltagarna med att de inte kan sjunga, kan vi vänta oss ett musiksläpp från hennes sida snart tro? Hoppas inte.

Linda Rosing gråter och kräks då ingen tar hennes musiksatsning på alvar, gud vad konstigt Linda.

Carolina Gynning skall förminska sina bröst och sälja silikonimplantaten på Ebay, Pengarna ska gå direkt till offren för inbördeskriget i Rwanda. He he undrar hur mycket någon kommer bjuda på dem, för alla vill väll ha Carolinas silikonimplantat liggandes på fina bokhyllan hemma i vardagsrummet?

Som sagt man har inte missat mycket efter två veckor utanför landet, Sverige är fantastiskt.

Nu längtar jag efter mc mässan.
10 Januari 2007  | Länk | Hmmm | 16 kommentarer
Hemma igen.

Hemma igen, och jobb som vanligt. :o(
9 Januari 2007  | Länk | Hmmm | 17 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bajen-Sam Biker från Roslagen                                             Skaffa en gratis hemsida