Livet på två hjul.
Startsidan Blogg Fotoalbum MC träffar/turer. Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2018)
>>


Livet på två hjul omnämnd i Norrtelje tidning.

På bussfärden i morse mot jobbet läser jag Lars G Jakobsson krönika där han skriver lite föraktfullt om bloggare och han väljer då lite bloggar från Roslagen.

 

Så här står det om min blogg i Jakobssons krönika.

 

 

Undrar just om Norrtälje-bloggaren som gjorde en Ålandsresa med boyzen anslöt sig till den skaran.

Han skriver en kort och kärv reseberättelse i sin blogg:

Idag är man bakfull efter 24 timmar på Ålandshav.

Klart slut.

 

Detta är stort, mycket stort. He he.

28 November 2006  | Länk | Hmmm | 19 kommentarer
Debut i Bajen för dottern till en av de stora.

Mr Bajen Kenta Ohlssons Dotter Matilda har skrivit på för Bajens dam a-lag. Sådan far sådan dotter kan man säga.

Både AIK och Vasalund var intresserade i den 17åriga mittfältaren, men Matilda svarade självklart att det skulle vara för jävla konstigt att dra på sig en AIK tröja.

Man blir ju nästan tårögd.
23 November 2006  | Länk | Sport och sånt. | 9 kommentarer
Någon raspa mig i halsen.

Undra vem som raspade mig i halsen när jag sov inatt? Är hemma med halsont och feber idag och troligen även imorgon, men sen måste jag till jobbet då ekonomin kräver det. The med honung och någon alvedon är vad som gäller nu. Vicks funkar rätt ok det med.

 

 

20 November 2006  | Länk | Hmmm | 19 kommentarer
Faster.

Tittade på filmen Faster idag och den var grymt bra, filmen handlar om MotoGP med de stora förarna under två säsonger. Denna film kommer jag helt klart se fler gånger då mc suget trycker på.

 

19 November 2006  | Länk | Hmmm | 18 kommentarer
Idag = bakfull.

Idag är man backfullefter 24 timmar på Ålandshav. Klart slut.

19 November 2006  | Länk | Hmmm | 17 kommentarer
24 timmars kryssning på fredag.

Åker iväg i morgon fredag på kryssning med 5 polare, skall bli riktigt skoj då det var länge sen man var ut med boyzen

 

 

Däck 11
Joggingspår (utomhus)

Däck 10
Paradise Beach (inglasat soldäck)
Paradise Relax & Spa (3 bastun, 5 behandlingsrum)
Paradise Lounge (panoramabar)
Paradise Sundeck

Däck 9
Hytter

Däck 8
Hytter

Däck 7
Hytter

Däck 6
Yacht Club Bar
Havanna Cigar Club
Lekrum
Restaurang Grand Buffé
Restaurang Four Seasons med miljöerna: Compagniet, Leonardos, Oriental och Le Bistro
Birka Konferens

Däck 5
Reception
Café Brazil
Freeport Shoppingcenter
Club Copacabana
Torget

Däck 4
Hytter

Däck 3
Hytter

Däck 2
Hytter

16 November 2006  | Länk | Hmmm | 18 kommentarer
En MC polis syn på motorcyklister!

Var på min första träff med Svenska BMW MC Klubben, och det var middag samt besök av Kjell Lindgren alias Kjecop, som jobbar som mc polis i Stockholm. Kjelle hade mycket vättiga saker att säga och om alla trafikpoliser vore som han skulle nog polisföraktet minska med många procent.

  

 

Bilden är från stuntkvällen på Bromma rakan i september, Kjelle till vänster.

 

Träffen var intressant och trevlig men jag blev förvånad att medelåldern var så hög som den var, hoppas det inte är så överlag i klubben. Det kanske måste göras en nyrekryteringskampanj för att värva in de yngre BMW mc förarna?

 

Vill ni veta mer om Kjelle så besök hans hemsida.  http://www.kjelle.com/

15 November 2006  | Länk | Livet på två hjul. | 5 kommentarer
Ducati Hypermotard

Det har ryktas om detta ett tag och nu är det klart.

 

Snart kommer Ducatis Hypermotard som ser riktigt häftig ut, och den kommer direkt att lägga sig i toppen av denna mc-typ. Ducati kommer att få tufft motstånd av BMW HP 2 megamoto och kanske även KTM 950 Supermoto vill vara med i matchen.

 

 

Här lite förhands fakta.

 

Det bästa av två världar enligt tillverkaren själv. Sportiga prestanda i ett användarvänligt paket med extrem motorstyrka. I pressreleasen läser vi om toppfarter på över 200 kilometer i timmen och racemässig, fullt justerbar, fjädring från Marzocchi. Modellen har radialmonterade bromsar från Brembo och hjul från Marchesini. Du som vill ha det värsta bör dock snegla på modellen med "S" i modellbeteckningen. Där hittar den materialintresserade mängder med kolfiber och frästa hjul i aluminium. Bromsarna på värstingmodellen kommer att vara Brembos snaskiga Monobloc - inspirerade av Ducatis Moto GP-racer.

En dräpare vilken är tänkt att uppskattas för sina egenskaper från både sporthojar och supermotard.

 

Jag ser i varje fall en ny dröm i Ducatis nya hoj.

10 November 2006  | Länk | Livet på två hjul. | 6 kommentarer
Snart börja vinterfotbollen.

Snart är det dax för Royal League, här är Bajens spelprogram.


Hammarby - Lillestrøm, Söderstadion lördagen den 18 november avspark preliminärt klockan 16.

Hammarby – Brøndby, Söderstadion torsdagen den 23 november klockan 18.55.

Lillestrøm – Hammarby, Åråsen stadion söndagen den 26 november.

Brøndby – Hammarby, Brøndby stadion 30 november.

Hammarby – FC Köpenhamn, Söderstadion söndagen den 10 december klockan 20.

FC Köpenhamn – Hammarby, Parken 25 februari. 

8 November 2006  | Länk | Sport och sånt. | 7 kommentarer
Journalister skapar konflikter genom lögner.

Läste på Söderstadions forum att Bajen fans kallas för rasister av journalisten ULF NIKLASSON i tidningen Göteborgs-posten, och jag blir så förbannad. Lägger här in Nicklasson text samt ett klockrent svar av ett inlägg bajare gjorde om detta på Söderstadions forum.

 

Hårdare straff för läktarrasism

FOTBOLL: Poängavdrag eller böter.
Det kan bli konsekvensen om supportrar vräker ut sig rasistiska tillmälen nästa säsong.

Det internationella fotbollsförbundet (Fifa) har ställt krav på nationsförbunden att från och med nästa säsong skärpa sanktionerna när det gäller rasism.
- Rasistiska påhopp kommer från och med nästa år att likställas med ordningsstörning inom svensk fotboll, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer. Fifas krav är tvingande och det innebär att vi kommer skärpa bestraffningarna i form av böter, avstängningar och poängavdrag.
Bakgrunden är den tendens av ökade inslag av just rasistiska tillmälen i bland annat Spanien och Italien.
Men den allsvenska fotbollen är långt ifrån förskonad från rasistiska tillmälen, utan flera färgade spelare har fått ta emot både fysiska och verbala påhopp. Vid skandalmatchen på Söderstadion kastades det ner ett 20-tal bananer mot den färgade målvakten Pa Dembo Tourray. Även damfotbollen har uppmärksammats, fast då handlade det om en spelare som kallade en färgad motståndare mindre lämpliga saker.
- Skall det handla om poängavdrag måste det handla om exceptionella händelser och förhållande. Men vad det betyder i praktiken är ingenting någon vet på förhand, säger Sune Hellströmer.

 

ULF NIKLASSON

 

 

Namn: bajare » Svara på inlägg
Sänt: 2006-11-07 20:36:06
Skickade precis detta till, vad gäller antalet hjärnceller lite mindre lyckosamma snubben på gp.se.

"Hej Glenn,

Jag är av den åsikten att rasism är en av de mest avskyvärda sakerna som finns i världen. Av den anledningen är jag väldigt varsam med vad eller vem jag kallar rasism och rasister.

Jag kan bara hoppas att mina medmänniskor gör samma sak.

Tyvärr gör inte du det i artikeln dit länken i rubriken går till.

Hammarbys Stockholmsantagonister heter Djurgårdens IF. Djurgårdens IF bildades på Ön Djurgården strax utanför Stockholm där ett välkänt friluftsmuseum samt nationalzoo finns beläget.

Då de just är våra antagonister och det läktarkulturen hör till att psyka motståndarna, åtminstone i Stockholm, är kopplingen Skansen och Djurgården väldigt uppenbar och välkänd.

Åt andra hållet så kallar det andra Stockholmslaget samt Solnas populäraste lag oss Hammarbyare för pundare då Söder är, åtminstone brukade vara, en arbetarklasstadsdel av Stockholm där droger kanske historiskt sett varit lite mer synliga än i andra delar av staden.

På samma sätt kallas solna aik:are för våldsbenägna puckon då de gjort sig kända för att ha en liten klick IQ-befriade människor.

Med detta i åtanke blir det enkelt att "komma på" något att psyka Djurgårdare för, apor, som, om man inte tror på hela Gudstjafset, är väldigt primitiva underutvecklade människor och de finns i drivor på Skansen som som sagt ligger på Ön Djurgården där Djurgårdens IF bildades.

Nu har vi alltså förklarat varför Djurgårdens IF kallas Skansen och dess supportrar för apor. Det är liksom lite mer effekt att kalla dom för apor än för exempelvis lejon, eller hur? Lejon är ju väldigt tuffa och skräckinjagande djur, inte direkt något som man vill kalla sina antagonister för. Apor å andra sidan bajsar i sina händer och kastar det på varandra.

Nåja, sen början av 90-talet har det mestadels hållits upp uppblåsbara bananer men även kastats in en hel del bananer mot Aporna på planen, men även Aporna på läktarna. Dvs supportrar till Djurgårdens IF samt de personer som spelar för det laget på planen.

I början var det inga som helst problem, bortsett då att det kastades in saker på planen, vilket kanske inte är helt rätt.

Målvakterna på 90-talet och början på 2000-talet råkade dock vara vita. Norrmannen Thor-André Olsen, Martin Lossman och Andreas Isaksson till exempel.

Men så kom det där derbyt för några år sen när Djurgårdens målvakt råkade vara mörkhyad.

En fråga till dig först innan jag fortsätter; hade det inte varit just rasism om man slutat med apkopplingen, och därmed också bananerna, bara för att målvakten råkat vara mörkhyad? Skulle vara rätt talande att man då tycker att mörkhyade människor är underutvecklade primater, apor, och som har bananer som en basföda, eller hur.

Tänk också på att Djurgården haft massvis med mörkhyade spelare innan Dembo Tourray ställde sig i mål, men ingen har någonsin klagat då de vetat om kopplingen som man automatiskt gör som supporter med laget Djurgården. Om Dembo tog illa upp är det självklart beklagligt, men ärligt talat får han skylla sig själv då det verkligen hör till att läsa upp sig om sin nya arbetsgivare.

Till sist vill jag verkligen att du svarar på det jag skrev i början, för om du fortfarande tycker att du kan kalla oss Hammarbyare för rasister tycker jag du är en väldigt sorglig människa, Glenn.

Det är för övrigt ännu en psykande grej vi supportrar gör, kallar alla Göteborgare för Glenn. Och det är ju ändå rätt kul. Precis som när vi Hammarbyare sjunger ramsor om att snorta, sniffa, röka och vad det nu kan vara, eller när Djurgården kallar Allsvenskan 2001 för Planet of the Apes. Är de inte rasister mot sig själva då?

Med vänliga hälsningar,
En snortande, sniffande, rökande och just nu även starkt påtänd Brajjare"

 

7 November 2006  | Länk | Hmmm | 16 kommentarer
Ännu en hoj jag skulle vilja ha.

Denna HD skulle jag kunna tänka mig åkandes på en varm sommarkväll.

 

 

Usch man börjar redan få mc abstinens.
7 November 2006  | Länk | Livet på två hjul. | 4 kommentarer
Tack för allt Kung Pétur.

Pétur Marteinsson har beslutat att inte förlänga med Bajen. Istället återvänder han med sin familj hem till Island. Därmed har en av Hammarbys mest populära spelare genom tiderna snart gjort sitt i klubben.

 

 

1996 började Pétur sin första tid i Hammarby. Efter den framgångsrika säsongen 1998, gick han till norska Stabaek och därefter till Stoke i England och 2003 kom han tillbaka till Bajen.

 

Seger matchen mot Öster igår som gav Bajen lilla silvret blev Kung Pétur sista allsvenska match. Tack för allt.

 

 

Tagit en bit från Hammarbys hemsida.  http://www.hammarbyfotboll.se

 

Vilket är ditt starkaste minne från dina år i Bajen?
- Jag glömmer fort enstaka situationer och enstaka matcher. Det som kommer att leva starkast i minnet är helhetsupplevelsen och det varma mottagandet. Jag har aldrig trivts så bra fotbollsmässigt och i livet som i Hammarby och Stockholm. Starka minnen kommer också vara den glädje man har delat med vänner, och vänner har jag fått många under mina år i Hammarby. Inte minst från förr, personer som Patrik Andersson, Peter Berggren, Jensa Gustafsson och Hasse Eskilsson har jag fortfarande har kontakt med.
Dessutom upplevde jag SM-guldet 2001 väldigt starkt. Jag satt i en soffa i Norge och fick direktrapporter via telefon från Peter Berggren och Jensa Gustafsson som bara skrek. Jag måste erkänna att jag tänkte ”fan, tänk om man hade fått vara med om det”. Men man kände bara glädje, för Hammarby är den klubb som har absolut störst plats i mitt hjärta.

Vill du skicka en hälsning till Hammarbys fans?
- Man har en viss sorg i hjärtat när man lämnar efter en så här lång tid. Jag känner att beslutet är det rätta, men det är lång ifrån lätt. Men jag vill tacka alla som har varit runt omkring Hammarby, som har tagit hand om mig i klubben och publiken som tagit så väl emot mig. Jag har som sagt haft en otroligt fin tid här och jag känner helt enkelt en stor tacksamhet.

 

6 November 2006  | Länk | Sport och sånt. | 8 kommentarer
Underbart AIK vann inte guldet.

Efter en säsong som vart konstigare konstigast lyckas Bajen komma trea och ta lillasilvret trots att svff snodde tre poäng av oss. Nu väntar Royal league och Intertoto cupen för Bajen.

 

Men det bästa med dagen resultat är att Gnaget missa guldet helt underbart. Nej jag tänker inte gratta ellos till guldet, det skiter jag fullständigt i.

 

Elfsborg

26

13

11

2

41

-

19

22

50

   AIK

26

13

10

3

46

-

23

23

49

   Hammarby

26

13

7

6

40

-

31

9

43

   Helsingborg

26

11

9

6

44

-

32

12

42

   Kalmar

26

12

5

9

39

-

30

9

41

   Djurgården

26

11

7

8

31

-

25

6

40

   Malmö FF

26

10

8

8

43

-

39

4

38

   IFK Göteborg

26

9

9

8

39

-

36

3

36

   Gefle

26

8

7

11

28

-

39

-11

31

   Gais

26

5

12

9

25

-

33

-8

27

   Halmstad

26

5

12

9

22

-

30

-8

27

   Häcken

26

4

10

12

27

-

41

-14

22

   Öster

26

4

7

15

19

-

46

-27

19

   Örgryte

26

3

8

15

24

-

44

-20

17

 

Lägger in  bilder från 2001 så ellos får se hur ett SM guld skall firas.

 

 

5 November 2006  | Länk | Sport och sånt. | 7 kommentarer
Utbrytningsförsöket lyckades.

Jag lyckades ta mig hem från huvudstaden igår och fick sova i min egna säng, riktigt skönt får jag säga. Är ledig idag och skall bara slappa.

Trevlig Halloween till er alla.
3 November 2006  | Länk | Hmmm | 15 kommentarer
Insnöad i Stockholm i går.

Jaha då hände det för första gången att man fick sova kvar på jobbet efter att Stockholm blivit isolerat mot omvärlden på grund av snöstorm.

Alla bussar i hela Stockholmslän ställdes in på grund av haltväglag, lämnade Tekniska högskolan strax efter kl nio igår kväll och då stod det väldigt många människor nere i värmen vid tunnelbane ingången och väntade på bussar, undra vart de fick tillbringa natten?

I vanliga fall har jag tillgång till en lägenhet på Kungsholmen, men nycklarna låg ju kvar i Norrtälje, så det blev till att sova på jobbet, man kände sig dock trygg då det finns vakter i huset 24 timmar om dygnet.

He he kopierar detta från aftonbladet, rubriken håller världklass.

”Folk bajsar på vägen”

Kaos utbröt på Essingeleden. Många övergav sina bilar och fortsatte till fots när köerna inte rört sig på timmar.
– Snart måste jag smälta snö och lapa i mig. Jag har suttit här i snart fem timmar utan mat eller vatten och börjar bli snurrig i huvudet, säger Mikael Ivarsson, 58.
– Folk går ut ur sina bilar och bajsar på vägen. Det är totalstopp, man tar sig inte framåt.


Hoppas man kommer hem idag.
2 November 2006  | Länk | Hmmm | 14 kommentarer
Pablo avslutar med ett vinstgivande mål på söderstadion.

Bajen lyckades slå gefle och är därmed kvar i kampen om en Royal League plats inför sista omgången.

Både Anders Linderoth och Pablo Piñones-Arce gjorde sitt sista framträdande på Söderstadion för Bajen och publiken bjöd på ett riktig fint avslut och värmen ökade många grader på en annars kyligt arena.

Barca lyckades endast få 2 – 2 hemma mot Chelsea vilket betyder att de just nu ligger under strecket för vidare spel i Champions league. Vill se en skärpning då jag kräver att Barca med sitt lag skall kunna vara med enda fram till finalen.

Vilket jävla skit väder det är denna morgon.

1 November 2006  | Länk | Sport och sånt. | 6 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bajen-Sam Biker från Roslagen                                             Skaffa en gratis hemsida