Startsidan Blogg Fotoalbum Länkar Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


Hur går det med min utmaning? + vår nya familjemedlem :-)

21 oktober
Idag kändes det som det är evigheter sedan jag joggade sad när jag tänker efter var det i lördags, inte så länge sedan. Bara det att det har varit mycket sedan dess därför det känns länge. Det kändes lika motigt idag som i lördags. Men är ändå super stolt 14,5 min blev det. Nästa gång 15 min, funderar på att ändra lite strategi, just för att inte notröttna yes det vill jag ju inte 👍

Nä funderar på att värma upp, 5 min joggning, sedan 3-4 min rask promenad, 5 min joggning, 3-4 min rask promenad, 5 min joggning.
Det känns bra och rätt just nu HIGH FIVE 

23 oktober

YES min strategi funkade för joggingen, 3 min uppvärmning, 5min jogging, 2 min rask promenad, 5 min jogging, 2 min rask promenad, 5,5 min jogging🏃‍♀️
Känner mig så nöjd. Valde att inte ha med Nyx, å det var ett mkt bra beslut. Fick in ett nytt flyt, så nu får vi dela på vår motion, annars kommer jag inte framåt.
Nyx får sitt och jag mitt heart yes

31 oktober
Jabadabadoo YES idag 19,5 minuter yes Blandad vegetation, idag var backen upp till orienteringsstugan mycket lättare än första gången.
Har vilat 1 vecka, sprang senast 23/10, 24/10 blev det en 5km promenad där det verkligen var backigt och jobbiga backar. I helgen sa min kropp nej, ont i hela kroppen och lite febrig på söndagen. Idag kändes jag att nu testar vi.
3 min uppvärmning, 5 min joggin, 3 min rask promenad 5 min jogging, 3 min rask promenad, 5 min jogging, 3 min rask promenad,  4,5 min jogging och avslutade med 4 min nedvarvning HIGH FIVE 
Tack Tina för peppet jag fick 👍
Minns att jag skrev för några veckor sedan att kläderna började sitta lite lösare, nu hänger även vågen med på min resa 👍
Nyx och Qvick fick busa både före och efter min träning yes heartcheeky

3 november
Men nyinköpta joggingskor styrde jag bilen till Galgberget. Bestämde mig i natt på jobbet för att jogga 3km minst. Passade på att testa Runkeeper som jag aktiverat på mobilen. Vad tyckte jag då om den? Stressande med ljudet på, så det stänger jag av nästa gång. Kul att veta exakt hur långt det blev yes👍
I mitt huvud hade jag kommit fram till att idag var det 22,5min jogging. Lade upp som vanlig
Uppvärmning 3min, 5min jogging, 3min rask promenad, 5min jogging, 3min rask promenad, 5 min jogging, 3min rask promenad, 5min jogging, 3min rask promenad, 2,5min jogging och nedvarvning.
Kände mig så nöjd efteråt och ännu nöjdare blev jag när jag upptäckte att jag räknat fel på tiden. Jag joggade 1,5 min för länge yes HIGH FIVE
Å nu till runkeepern det blev 4,5km HIGH FIVE

7 november
Sådär 23 min HIGH FIVE🤚
Idag med lite nytt upplägg yes👍
Joggade hemma vid = asfalt lite jobbigare men helt ok.
3 min uppvärmning 5 min jogging, 3 min rask promenad 6 min jogging3 min rask promenad 5 min jogging, 3 min rask promenad och avslutar med 7 min  jogging🏃‍♀️
Känner mig så nöjd, dessutom i  regn  yes

Ja ha vem är då vår nya familjemedlem?
Jo det är Leagården's Quick (Qvick) en liten svart Kelpie hane.

🌧

🤚👍😀😀

 

 

🌞 👍🤗💜

🤚

8 November 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Min utmaning :-) börja jogga

Har skrivit på facebook om min utmaning, tänkte delge den här med. Det hela började när vi haft en Inspirationshelg på klubben.

23 september
Då jag tycker det är tråkigt att jogga/springa fick jag en idé efter Inspirationshelgen med Eva Marie Wergård.

Hon sa vid flera tillfälle när det gäller hundträningen att man går inte ut och begär att en hund som aldrig kört 12 pinnars slalom (i agility) att den ska fixa det första gången. Nä man tränar på 1 pinne, 2 pinnar, 3 pinnar osv.
Man går inte heller ut och joggar/springer en längre sträcka utan att ha tränat. Utan man börjar med 1 minut och så lägger man på 1 minut om dagen, tills man är där man vill vara det var vad jag hörde. (Erika hörde 30 sekunder)
Min utmaning blir nu att under de kommande 100 dagarna ska jag jogga/springa dagligen och utöka med 30 sekunder om dagen. Enkelt eller hur? Om 100 dagar är jag då uppe i 49 minuter (y) å om 100 dagar är det nyår (y)
Nu kör jag 

25 september
Nu är jag igång med min utmaning. I måndags blev det 30 sek, i tisdags blev det 60 sek, idag blev det 90 sek.

Ska erkänna att det är hur motigt som helst, men på med joggingskorna. Å vet ni vad, de första 30 sekunderna tog slut innan jag hunnit börja kändes det som, lika dant 60 sekunder. Idag var det lite motigt då jag ibland fick sådan magknip, men det gick. Det intressanta är att man behöver inte jogga så länge, förrän men efteråt ska känna sig piggare.
I måndags kände jag lätt att jag kunde joggat längre tid, men nä jag ska hålla mig till min plan.
I morgon är det ny dag och ny tid 120 sek (y) 

5 oktober
Efter en lång dag på klubben var det skönt att komma ut i skogen 
👍
3 min uppvärmning och sedan 6,5 min yes, rask promenad tillbaka till bilen.
YES jag fixade en långdragen backe plus en bra bit till utan att stanna HIGH FIVe till mig 

9 oktober
Idag blev det 8 minuters joggning 
 och vet ni vad?
Jag har lyckats inspirera flera att börja med detta tänk. Just att det inte behöver vara så länge när man börjar jogga, utan man räknar sekunder istället för minuter. För mig ett superbra tänk (y) Tack EMW för detta tips och denna inspiration <3
En annan positiv sak är att en del kläder börjar sitta lösare 

10 oktober
Idag utmanade jag mig 9 min uppförsbacke till orientering stugan i Skedala skog 
det var jobbigt men jag gjorde det. yes

17 oktober
Känner mig så nöjd idag, tillät mig 2 dagars vila från joggingen, bara det är värt 
(y) för mig. Idag var det dags igen, hade från början bestämt vilken runda jag skulle ta i Skedala skog. Ingen lång runda men alltid något, tar ändå en stund att gå. Började med 3 minuters raskpromenad, ställde sedan klockan på 11 minuter, det var det jag hade senast. Det var både slätmark, uppförsbacke och nerförsbacke. 11 minuter var inget problem alls, så skulle jag då ha 1,5 minuts tillägg. Ställer klockan på den tiden och gick raskt när klockan larmar, vänder jag och joggar de 1.5 minuterna tillbaka. Kändes mycket bra.
Det kändes inget i mina benhinnor, tack Eva för tipset om kompressionsstrumpor för vader. Körde med stödstrumpor och det blev kanon. Men ska införskaffa kompressionsstrumpor för vaderna.
Å detta med att ha vilodagar nu när man är uppe i över 10 minuter, det ska jag planera in och lyssna på min kropp.
Ha en bra kväll alla cheeky

 👍

🤗

🚶‍♀️🏃‍♀️

19 Oktober 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Blir inte alltid som man tänkt sig....

I veckan som komme nu, var det tänkt att Nyx skulle valpa. Men vid ultraljudet visade det sig att det inte fanns några valpar i henne.

Lika tråkigt som det är för oss är det för valpköparna som nu får leta valpar på annat håll. Har bestämt att vi lägger valpplanerna på hyllan nu.

Kommer att göra det som Nyx gillar allra mest och det är att träna med mig och att tävla och visa upp sig på utställningar.

Har anmält till 2 lydnadsträningar och kommer att leta upp lite rallytävlingar i höst med så vi blir uppflyttade till avancerad klass.

11 Augusti 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Vår stora Stjärna

En stäjrna tändes igår, nu får Lovi leka  med våra andra änglahundar <3

Paniken och ångesten hon får när det åskar med kvarstående rädslor, gjorde att valet inte blev svårt för oss. 
Nu har hon det bra Lovi och får höra åskan från ovan och i Nangiala där finns ingen åska och inget att vara rädd för heart


🌟

11 Juni 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Rallylydnadstävling :-)

Idag har vi (Nyx och jag) tävlat rallylydnad fortsättningsklass x 2 på Osby BK. Redan från början när PM kom så blev jag lite tveksam om jag skulle tävla eller inte. När jag anmälde oss fanns det inte i min värld att både A & B skulle gå samtidigt. Första halvan av A började för ena domaren och andra halvan av B började för den andra domaren. Jag hade startnr 20 i båda grupperna. 
Var 22 anmälda i A och 20 i B. Alltså jag start sist resp bland de sista. Såg också i PM att det skulle vara ganska kort tid mellan min första start och nästa banvandring. Där var en anledning till att jag funderade på om jag skulle starta eller inte, det var utanför min bubbla/ram. 
Men bestämde mig för att skita i poäng och bara testa att se om jag fixade detta med den korta tiden mellan min start och nästa banvandring.
Det var trevliga och roliga banor båda 2. En liten utmaning var att de hade hopphinder som hade ett annat utseende än det vi var vana vid. Värmde upp henne och hon blev hyfsat taggad. fick inte värma upp som jag tänkte mig, så då gör man det man kan. Vi hade superfin kontakt in till startskylten. 
Första banan började Nyx redan tidigt att ha koll på vad som hände runtomkring. När hon inte hängde med, gjorde hon det hon trodde hon skulle göra, typ jag lägger mig kanske det du menade osv. Så jag valde att bryta efter halva banan och ladda om till nästa bana. 
Denna bana hade också denna typ av hinder. Värmde upp henne på att annat sätt och det kändes bra. Superfin kontakt fram till startskylten. Så kom vi till frestelsen gick bra, när vi kom ur den, kom vi till en helomvändningsskylt och så var det frestelsen direkt igen och där går jag in fel, men vad gjorde jag? Sedan tappade jag Nyx och jag hade själv svårt att fokusera om. Så jag säger efter 2-3 skyltar jag bryter och avslutar med hopp. Det blir raka vägen mot hoppet och sedan ut. 
Har flera guldkorn med mig hem efter dessa 2 tävlingar. Vi hade superfin kontakt in till startskylten och hon hoppade utan några som helst problem på helt nytt utseende på hindret.
Nu ser vi framåt, jag har 1-3 lydnadstävlingar i mina planer (anmält till en) och Erika 2 agility tävlingar med henne. 
Väntar även på löp, kanske det som är på G.
Å detta med att tävla så här som denna tävlingen var upplagd, måste jag testa ett par gånger till innan jag ser om det är något för mig.
Misstänker att det mycket väl kan passa Lovi.

12 Maj 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anki Rolfsson                                             Skaffa en gratis hemsida