Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Morgonbrisen.Vaknar till en solig fredagsmorgon, en tidigare morgon än jag är van. För snart bär det iväg till Falun för lite shopping. Jag ska försöka att shoppa billigt/lite, men man vet ju aldrig riktigt på förhand hur det blir. Kanske hittar man de där sakerna man saknat men inte vetat att man saknat och finner det omöjligt att stå emot inköp?

Någon billig, färgglad blomma hoppas jag iallafall på att komma hem från Plantagen med. Sedan ska jag försöka hitta Hemtex och kolla deras utbud av reabadlakan/handdukar efter tipsen jag fick förut! Och så Indiska. Om inte annat skulle jag vilja ha ett par av deras färgglada dricksglas...
Kanske hittar något klädesplagg också? Jag ska försöka komma över min fobi för annat än galet utsvängda/löst sittande kläder så det slipper kännas som att jag tappar alla kläder hela tiden. Det är ganska nödvändigt faktiskt. En kofta, en klänning och ett par leggings vore fint.
Men den som lever får se.

Billigt måste det vara, iallafall. Det borde vara det såhär i reatider.


Vad gör ni idag?

17 Juli 2009  | Länk | Sommarbris | 1 kommentar
Veckans...Jag har kört ganska tradiga matteman på sistone. Flingor och mjölk ena veckan, potatissallad med kallskuren kyckling eller kalkonpastrami från charken den andra. Vattenmelon med fetaost en tredje.. Nåja.

Och nu vet jag vad jag ska äta de närmaste måltiderna framöver. En tur till butiken resulterade i ...kan ni gissa?


... fem liter jordgubbar! Till fyndpriset 15 kronor per ask. Visserligen tänkte jag att mamma skulle ta en ask, men hon blev tjurig mitt i allt och ville inte ha den. Suck. Men men, mer till mig. Femton kronor är ju ett pris man inte kan tacka nej till, i vanliga fall brukar man få knappt som mest en halv ask för det. Iallafall häromkring.I övrigt har jag en reprisdag idag. Egentligen borde jag vara hos mamma och göra nytta idag med, men jag kände att det får vara bra med soffan idag. Regnet får helt enkelt hålla sig härifrån imorgon.
Och resten av denna dagen också. Det kom en skur förut, men den verkar ha varit av lokal art, och var tämligen snabbt övergående.
Igår kväll kom det en sådan där ordentlig åskskur också. Men den var tack o lov snabbt övergående den med och åstadkom förhoppningsvis inte alltför mycket skada vid grundprojektet hemhemma...


4 Juli 2009  | Länk | Sommarbris | 1 kommentar
Som en sommarbrisJag överväldigades nyss av känslan att alla ni vänner, om än bara på avstånd, så gärna får finnas kvar alltid.

Ni vet, ibland lär man känna människor och förstår att de kanske bara kommer finnas där under en begränsad tid. Men sedan hittar man förhoppningsvis de som stannar resten av livet.

Och då slog det mig att ni så gärna får vara mina för hela livet-vänner.
Jag kan nästan se det framför mig.
Oss allesammans om många, många år.


Jag hoppas det blir så!7 Juni 2009  | Länk | Sommarbris | 1 kommentar
BalkonglivJag premiärsitter på balkongen med datorn i knät, har ätit frukost och hör fåglarna kvittra runtomkring. Det är redan över tjugo grader i skuggan, inte illa alls! Men nog fryser jag en smula ännu, så jag ska nog hämta en långärmad tröja när jag skrivit klart detta.

Morgonen inleddes dock på ett mindre roligt vis då telefonen ringde. Mamma hade just hört på nyhetsmorgon att det brunnit i ett hyreshus i Mora och ville förstås höra så att det inte var hos mig. Det var det tackolov inte (det känns som att det är på tiden att köpa nytt batteri till brandvarnaren nu efter ett halvår utan - och nej ni behöver inte påpeka hur otroligt dumt det är att prioritera bort batteriköp för andra, onödiga men roliga saker), men det var riktigt otrevligt ändå när jag läste på DTs hemsida att det var en 23-åring som omkommit.
En 23-åring. Det kan vara någon jag känner (till). Mora är ju inte så stort, så sannolikheten är rentav ganska stor att det är någon jag känner till åtminstone till namnet.


Tyvärr var jag mitt uppe i en fin dröm när jag väcktes också. Jag har faktiskt drömt ett par fina drömmar på sistone. Tror det är solen som skiner in genom persiennerna som påverkar till det. Så mer sol vill vi gärna ha, och fler fina drömmar utan abrupt slut!


Det tog ett bra tag att vakna till liv sedan, svävade i nån slags overklighets/drömland och funderade på om jag inte skulle sova en stund till, men klockan var ju ändå nio och vädret är så fint så jag kunde bara inte med det, trots att jag kom i säng sent igår och gärna skulle velat sova ut ordentligt egentligen.

Nå, det är en ny dag imorgon och till vardags brukar jag faktiskt sova lite längre än på helgerna. Får se till att inte vara uppe så sent inatt så hinner jag ju sova ut iallafall.


Det är ju mors dag idag, något som vi inte har för vana att fira. Men det lät som att mamma ville fika lite eller nåt igår när jag var hos henne och flyttade några fler buskar, så jag kanske ska ringa och höra om vi ska göra det även om jag viftade bort förslaget då.
Har iallafall ätit tårta hela veckan, så en bit till lär ju inte göra någon skillnad. Imorgon tar jag iallafall nya tag med matlagningen, motivationen får vara så närvarande eller frånvarande den nu känner för.31 Maj 2009  | Länk | Sommarbris | 1 kommentar
Idag har jag......inhandlat två nya lavendelplantor och en ros,
...planterat dessa
...samt omplanterat det mesta jag hade sedan innan, i form av violer, tomatplanta, hänglobelia (stort frågetecken här på vad det verkligen är) i större kruka. Det blev mycket samplanterat.

Suttit ute i solen och konstaterat att den var För varm, så jag hängde upp en filt och satt kvar ett tag till och läste Sköna hem och drack kallt vatten och njöt och undrade om mina blommor kommer ta sig nu? Hoppas!


Ser Talang nu, eller lyssnar lite halvt snarare. Kan inte fokusera. Leker hellre med nogg-listor och betar av bevakningar på bloggkoll?
Får se vad jag ska hitta på sedan.

29 Maj 2009  | Länk | Sommarbris | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida