Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


1+1= >.<Så.
Det började med att jag snorade lite mer igår. Och denna "lediga" måndag har jag snorat lite till. Nu protesterar körtlarna nedanför ett öra. Jag håller oundvikligen på att bli sjuk IGEN.

Depression och sjukdom är rena döden för mig. Jag blir deprimerad av att vara sjuk för när jag väl blivit sjuk blir jag liksom aldrig frisk igen. Det tar veckor. Och allt kräver så mycket extra energi helt plötsligt. Depression och sjukdomsdepression, ja det blir ju än värre då. Såklart. Särskilt när det är så mycket som måste göras...

Tur att jag är "ledig" idag (har läst igenom mitt paper en sista gång och försökt öva på min muntliga redovisning). Och tur att jag ska till vfu:n och ta igen min sista sjukdag imorgon. Då kan jag styra tiden lite så att jag går hem vid lunch, kanske. På onsdag är det redovisningar från morgon till sena eftermiddagen. Jag hoppas vi hinner klart då. I sådana fall kan det hända att jag blir ledig på torsdag morgon innan jag tar väskorna och rullar in med dem på centralen. För då ska jag ÄNTLIGEN få åka hem.

Det är svinjobbigt att vara här nu. Jag ringer mamma 114 gånger om dagen för att det är så ekande tyst och jobbigt att vara ensam här. Varken tv-serier, tidningar, bloggläsning, musik eller vardagssysslor råder bot på det. Inte mer än tillfälligt i alla fall. Och alla nätmänniskor har vuxna jobbliv och använder inte sådana där saker som Skype eller diverse mejlfunktioner längre. På fredag har jag tid hos psykologen där hemma. Det känns minst sagt nödvändigt, jag hoppas bara att det kan få rätsida på livet på något vis. Men jag är rädd att en timme inte kommer räcka särskilt långt. Inte nu. Jag är alldeles för djupt nere i träsket liksom.

27 Oktober 2014  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
LuciaExploderar för minsta lilla. Igår grät jag hysteriskt när mamma sa att jag tjatade när jag ställde en enkel fråga. Värre explosion när ljusslingan skulle på plats i granen. Det fanns inget tålamod och granen är liten, ljusnätet är stort. Inte fick jag någon hjälp heller, bara ohjälp. Tills jag släppte allt och bara gick därifrån och försökte att inte gråta så hon hörde. Låt säga att det inte fungerar.

Somnade halv två inatt, eller senare egentligen. Vaknade 06:15 då varm choklad skulle fixas till Luciamorgon - som var lite av en besvikelse. Jag tyckte det var ganska dåligt, såg bara en massa fel. Vet inte om det verkligen var så mycket fel eller om det bara är jag som håller på att falla över kanten alldeles?

Melker, blåsinstrumentsläraren på Miranda, våran musikskola var iallafall med och blåste näverlur. Det var lite roligt. Han var den som bestämde att jag skulle få stipendium för mitt fiolspelande på skolavslutningen i femman.

Fiolspelarna var så mysiga. Jag har funderar på sistone, på att ta upp fiolspelandet igen. Finna någonstans att ta lektioner. Funderade just på Folkhögskolan, vet inte var annars man kan ta instrumentlektioner när man växt ur den kommunala musikskolan?Jag har årets sista psykologsamtal idag också. Kanske ganska välbehövligt. Jag vill inte, som vanligt. Men det här funkar ju inte heller...
Kvart över elva.

Jag är så rädd att jag ska hamna i antidepp-träsket igen.
Overklighetskänslorna, vad är det? Har aldrig haft sådana så mycket förr.Det blev alltså att klä granen igår. Den blev fin, men det saknas lite färg i den så jag ska köpa mer röda kulor när jag får pengar på tisdag - om inte tidigare. Sedan ska det väl vara glitter också.. det har jag inte köpt än heller. Har bara rött..
Gjorde lussekatter också.
Trodde aldrig jag skulle ta mig samman så pass att de skulle bli ätbara, men det blev de. Trots stress och olust att baka.

Jag ska nog återvända till sängen och läsa en snutt innan det är dags för frukost och sådant. Mamma skulle hämta mig strax före elva, så.. Men sedan måste jag ta mig hem också. Det är ca -16,0 grader ute. Det kommer Inte bli roligt att gå hem!


13 December 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
Snö..När jag kom ut idag och skulle pulsa från min dörr till bilen så insåg jag att det inte skulle bli så mycket gjort som jag hade tänkt. Det har kommit närmare 2 dm snö idag och det har yrt snö precis hela dagen. Mysigt, till en viss gräns. När plogarna inte hinner med och man har saker att uträtta och en bil som isar igen bara man stannar i fem minuter, då blir det mindre kul. Så jag tjoffade bara in mina sparslantar på banken, tog ut några av dem igen i sedelform och begav mig till Chocolate house med mamma. Sedan blev det kort shopping på Matekonomen där det fanns Ben & Jerrys för första gången någonsin!! Och den gillas, oho, vad den gillas ^^ Chocolate fudge brownie.

Sedan följde jag mamma hem en sväng innan hon skjutsade iväg mig till terapin, som blev över 20 minuter försenad eftersom J haft svårt att ta sig tillbaka till jobbet efter nån utbildning eller vad det var i Leksand. Inte så farligt kan tyckas, men det kändes som en evighet eftersom jag var där nästan 20 minuter innan av rädsla att det skulle vara alltför knepigt väglag.. Det slutade med att jag gick därifrån 45 minuter senare än sagt, och mamma satt i bilen och var frusen och mindre glad. Jag var irriterad för att jag sagt att jag skulle bli hämtad en viss tid och att hon ändå inte höll koll på det. Så jag fick 45 minuter ovarm pizza eftersom mamsen beställde den till den tiden det var sagt att jag skulle vara klar, ungefär. Gah!
Men det var gott, när jag väl kom hem och fick äta iallafall..

Sedan blev jag sjukt trött och somnade nästan i fåtöljen medan jag väntade på Deal or no deal. Och frusen.

Är fortfarande frusen, så nu ska jag återvända till fåtöljen innan Sessan hinner lägga sig till rätta där. Ser att hon just lagt beslag på den och sitter och putsar sig fin så...

Igår var det sista avsnittet av Greys för säsongen - Ooooh :(
Ikväll är det iallafall Lyxfällan. Och Medium om jag kan mina tv-tider..

Sedan kommer jag nog krascha i sängen ganska tidigt med tanke på min tidiga morgon!


29 November 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
08:18Det snöar Det snöar!! :)
Kul att vi ska ut och springa på stan och soptippen och till tvättstugan en massa just idag bara..>.<

Tidig morgon också. Kunde inte sova, vaknade redan halv sju. Gick inte upp förrän vid åtta dock. Sitter här i nästanmörker med nyhetsmorgon på tv och limpmackor med leverpastej och smörgåsgurka och mjölk i ett av de svarta vinglasen jag fick i födelsedagspresent av Julia. Vem har sagt att man måste dricka vin i vinglas liksom? ;)

29 November 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
TorsdagHar överlevt ännu en torsdag. Men plötsligt fick jag ont i ögat för en stund sedan, begriper ingenting? Usch, hoppas det går över fort.

Ute har det börjat snöa igen. Ja, det snöade ju igår morse så det har varit vitt både igår och idag. Men nu kommer väl början på den där stormen, kanske.. Mamma sa att det skulle komma 1,5 dm snö imorgon. Vi får väl se..


Jag tittade på en andra lägenhet idag. Den låg väldigt bra till egentligen. Men jag vet inte.. jag tyckte inte om den heller och tackade nej till båda två. Jag blir rent gråtfärdig när jag tänker på att packa ihop min lägenhet och städa och flytta till första december. Jag orkar knappt värma mat i micron, hur skulle då det gå?

Nej.. det får vänta. Det funkar att bo här, och jag tror inte det blir något med komvux så det är ingen panik att flytta för att ta mig till någon skola heller.


Men jag ska undersöka lite andra möjligheter framöver. Så kanske jag kan genomföra drömmen om ett slag också?


Nu ska jag återvända till fåtöljen, här är ganska kallt nu när det blivit minusgrader ute och jag inte höjer till högsta golvvärmetemperaturen så jag fryser. Brrr.


8 November 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
Första snön & lite annat.Ja det är ju så att det snöar idag. När jag vaknade tänkte jag "haha, det lär ju inte bli någon snö idag inte" för jag tyckte inte att det såg så snövädrigt ut på molnen och så. Men tji fick jag. Och visst är det mysigt med snö, den första snön! Men inte en dag som denna, då jag skulle cykla iväg till psykologen och när mamsen ska hämta och skjutsa hem från ljuspartyt ikväll utan vinterdäck.

En sak var dock väldigt bra denna morgon och det var myset i sängen. Klockan ringde kvart i åtta och jag låg med täcket upp till hakan eftersom det var så kallt en stund. Sedan gjorde jag thé och åt ett par bullar till frukost medan jag läste Hus & Hem (kanske inte så lyckat med bullar till frukost men what the heck).

Sedan såg jag att det snöade och rusade upp för att hämta kameran och se till att jag var klar i god tid ifall jag inte skulle kunna cykla av någon anledning. Egentligen gick det inte att cykla, jag fick fulla ögonen med snö och såg ingenting. Men jag cyklade ändå, och jag överlevde ;)

Nu sitter jag här och äter lunch, pulvermos som blev över igår och köttbullar. När det är avklarat ska jag krypa ner i sängen igen, och fortsätta läsa H&H..

Nej just nej, jag måste överföra pengar från sparkontot för kvällens shopping också..Hmm.
Men sen! Har inget annat för mig denna dag iallafall, mer än att vänta på att Julia ska komma upp och sedan bli hämtad hem till mamma..det lär inte ske före fyra (att Julia dyker upp), så ja.. Sängen here I come! ;)

Har faktiskt inte befunnit mig i sängen dagtid sedan vi flyttade från mormorshuset, om jag inte varit sjuklig deluxe. Så det tycker jag att jag kan unna mig...


Nej. Nu ska jag sluta svamla. Tänkte mest bara skriva några rader nu ifall jag inte hinner ikväll. Och snöbilderna lär jag inte orka lägga upp förrän imorgon på bilddagboken.. Men vi får se, jag vet ju inte hur sent det blir innan jag kommer hem.


(bilden är från första gången mina kisar såg snö)

11 Oktober 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
14 september.Har inte skrivit något om datumet, idag. Här. Bara några rader i min privata dagbok.. Har inte orkat tänka närmare på det, det räcker med vetskapen att den fjortonde oktober bara är en månad borta, och den dagen kommer säkert bli jobbig så det räcker...


Saknad14 September 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
22:01Gråten sitter i halsen. Hela eftermiddagen har jag försökt hålla de människor i huvudet som jag vet finns kvar. Det var svårt. Sedan åkte vi på Onoff. Jag köpte en blå iPod nano och Sims Prylpaket "klappat och klart. Den kostade bara 49 kronor och jag tyckte att jag kunde slösa bort de pengarna på den. Fattas bara att få spellusten åter. Har inte spelat på flera evigheter. Vidare för att lösa in de två 5-kronorsvinsterna på mina MiniLotten-lotter som jag köpte igår. Hämtade ut ett paket också som stod i mammas namn men som vi misstänkte var en sak jag beställt i hennes namn..mycket riktigt var det så. Och sedan åkte vi till ÖoB och jag köpte cola och notepad, en köksvåg, kaktusjord till påskkaktusen med röda blommor som jag köpte i måndags..och nåt mer som jag inte minns nu...
Det höll tankar och känslor i schack. Sedan kom jag hem. Öppnade paketet, och så.. Dammsugade. Sedan kom tankarna ikapp igen. Och tårarna, som ligger strax innanför ögonvrån och försöker ta sig ut..

Jag känner mig värdelös och ensam. Men jag försöker att hålla de känslorna borta. Skrev ett sms till Elin. Hon är kvar. Jag fick panik och trodde att hon inte tänkte vara det. Men det är hon.

Ska nog sova tidigt ikväll. Och hoppas att imorgon blir en mindre känslokaosig dag. Jag vet inte hur länge jag orkar stå emot om det inte blir bättre. Mitt huvud skriker överdos och dö och det är så lätt att bara göra samma sak igen, även om jag inte har lika mycket piller nu.


Jag kan inte släppa fram tårarna, för jag vet inte när eller om jag kan sluta gråta igen då.


23 Mars 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
Hemma.


Alltså. Jag tyckte inte att det var mycket tabletter. Tydligen var det väldigt många tabletter. Speciellt efter de 25 haldolen också. Men jag är hemma nu, efter magsköljning och en natt/dag på IVA. Jeanette kom upp och hälsade på. Konsulten från psyk var jobbig. Försöka förklara varför man tagit överdos och inte rabbla sitt livs historia. Speciellt som jag väl kanske inte ville dö innerst inne, bara hämnas lite på Honom... Nåja.
Jag har ont i halsen nu. Det är vidrigt, men jag får väl skylla mig själv liksom...


21 Mars 2007  | Länk | Snötäcke | 2 kommentarer
sova & sånt.


Är typ hur trött som helst egentligen, men får inte ro att somna..

Jaja. Huvudvärken som uppstod pga värmen under ljuspartyt har iallafall släppt till slut. Det krävdes bara ett par piller och några timmars verkningstid >_<

Visningen gick bra. Om man räknar in det jag handlat för (vilket faktiskt inte är så mycket denna gången med tanke på att jag inte har så mycket pengar till övers för ljus) så hamnade vi på ca 4 000 kr..:)

Hmm.
Ska väl krypa ner i sängen igen nu. Försöka somna igen, eller läsa en stund till kanske.


Pappa påminde mig ikväll om att man måste ställa klockan på söndag också, för att se starten i Vasaloppet. Halleluja. Det känner jag inte alls för. Men det är ju tradition!

På tal om Vasaloppet har jag förövrigt bett pappa köpa en burk Hjortronsylt resp. blåbärssylt nere på stan när han ska ner..de har ju sådana där stånd alldeles vid spåret precis vid målet där de säljer saker..som sylt. Köpte en burk förra året, med hjortronsylt, men den tog ju slut på en gång :/ Och dyrt är det. Men det är det värt! Älskar hjortronsylt!

Så trist bara att vi inte lyckats hitta något hjortronställe så vi kunde plocka själva... Men vi har iallafall ett ställe där det kryllar av blåbär och lingon.. och spindlar >.<


28 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
ingenting konstant.Jag tänker mig en enorm naturgodispåse, en pizza och avskildhet från världen ikväll. För att slippa känna mig ensam väljer jag ensamheten själv. Lättare så?

Mitt knä gör helvetiskt ont. Vad göra åt det? Jag tror inte att piller skulle hjälpt, så jag ids inte ens testa.


Tröttheten är konstant igen. Ingenting känns roligt. Ingenting känns värt. Ingenting.


Hade det inte varit så problematiskt att finna en bekväm sovställning hade jag nog tryckt i mig ett par sovapiller tidigt ikväll och hoppats på att sova länge.


Men jag drömmer så mycket nu. De senaste tre nätterna i rad.

I förrgår satt mormor i en stol på altanen till lägenheten jag bodde i mellan 6-16 års ålder. Sedan försvann jag/vi därifrån och när jag återvände var hon död. Jag lämnade platsen en gång till och återvände senare för att hitta henne vid liv igen - bara för att dö igen.
Min älskade lilla mormor som jag saknar så.
Jag vill ge henne en kram. Kommer jag någonsin få göra det igen?23 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
dont you forget about me.
Era - Dont you forget.


Jag känner inte lika stort behov att gråta längre. Men till vilket pris?
Viljan att fortsätta och fortsätta och fortsätta.
Skära mer och mer och mer ändå.


23 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
Jag har splittrats.


Helst vill jag nog bara att tårarna ska smaka salt. Vill gråta på riktigt. Vill kunna gråta på riktigt. Gråta ut all hopplöshet och depressivitet.

Ingen tycker om mig och jag ser ingen mening i att söka kontakt heller längre. Alla förståeliga ursäkter känns falska och jag hatar hatar hatar. Damn you. Damn me.

Damn Anemone. Im letting it slide, slip away. Once again i give in to the devil...


Lämna mig ifred.Jag är för trött för att ens orka försöka dö.
Etttvåtre. Djupt andetagochhållaandan.Hajir hade skrivit på msn när jag vaknade. Antar att han läst mitt "uppsagdvänskapmejl"...
eMiL Jensen - Igen (Jag har splittrats)
22 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
Dear du.Herregud vad jag måste vara dramatisk hela tiden.


21 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
Du vet väl..”Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu”


Herregud vad jag saknar honom nu.
Han var inte klar med livet.
Det hade ju precis börjat.
Helvete.


15 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
blablabla


Jag hatar det här med rubriker. Hatar. Hatar. Hatar.

Vaknade med ont i huvudet idag igen. Skyndade att mata hästarna och hämta posten och sedan in och ta två ibumetin. Ontet i huvudet flyttade sig till nacken. Och har alltså inte gått över än.


Jag orkar inte bry mig om att vara nyttig och svältande just nu. Förhoppningsvis får jag skjuts till butiken direkt när mamma kommit hem. Så får jag slösa bort de sista pengar jag har..på nåt onyttigt...7 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
Skriva..Jag känner mig bara så helt igenom ledsen just nu. Vet inte riktigt varför, det bara kom över mig som en stor jävla våg.

Och Djurpolisen på AnimalPlanet gör så hjärtat brister - varje gång. Hur kan man göra så med djur?!? Jag förstår inte...


Nu väntar jag bara på att klockan ska bli tolv, då ska jag ringa pappa och säga grattis. 51. Det är egentligen inte så mycket? Det är iaf vad han fyller..


Mina tussar. Vad skulle jag göra utan dem? Den dag jag väl kommer hemifrån till en egen lägenhet, då ska jag definitivt adoptera en till missekatt. Minst.
6 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 3 kommentarer
We were soldiersFilmer som We werw soldiers kanske inte är de bästa att se när man inte är på solskenshumör till att börja med. Inte att snoka där man inte bör snoka heller. Visserligen är det historia. Men det är en historia jag inte är delaktig i. Eller var, kanske jag borde skriva.


Idag besvarade jag två gamla mejl till en tjej jag fick kontakt med efter Håkans begravning. Det slog mig för en stund sedan att hon är den enda jag känner som också kände honom. Även om de två aldrig hann träffas. Även om jag inte kände henne innan han dog. Det slog mig i magen. Hårt. För vem kan jag dela minnen av honom med? Ingen, inte egentligen.. Inte ens henne, inte ens Elina. För när jag berättar om minnen om honom för henne blir det fortfarande inte samma sak som om hon hade träffat honom i verkligheten också.
Dessutom är det oundvikligt att på sätt och vis såra eller göra henne "avundsjuk", för att inte hon också har sådana minnen av honom...


Jag borde väl sova, men det är repris av Höök om fem minuter. Jag skulle vilja se det. Förresten är inte filmen slut än på 25 minuter heller. Och det är aldrig vidare klokt att lägga sig med gråt bakom ögonlocken...


Det enda positiva just nu är att jag snart slipper vänta mer. Om lite mer än ett dygn hoppas jag att jag vet om jag fått ett erbjudande om en lägenhet eller ej. Fram tills tidigare idag fanns 18 intresseanmälningar på tvåan jag vill ha. Det är alltså jag och sjutton till. Och på större lägenheter är det större chans att få ett erbjudande. Så jag hoppas. Jag behöver den lägenheten. Jag behöver den nu. Så jag får flytta in i början av mars.


4 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 2 kommentarer
Täcke.Igår kände jag mig under långa stunder märkligt världsfrånvänd, overklighetskänslor dansade med mig och jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Det var inte jag som förde.

Idag känns det ekande tomt och sorgset intuti. Ledset. Svårandat. Nära gråten och ensamt.

Jag vet inte alls vad jag ska skriva heller.
Det är som om någon installerat en sköld i stil med internetskölden i virusskyddet, så att jag inte kan skriva mer än ytligt skräp längre. Kanske ett virus, eller rentav en trojan tagit sig igenom glasmurarna och ställt till det så. Men om det är så, går det att uppdatera virusskyddet och få bort det? Eller är enda alternativet i slutändan en total hårddiskkrasch med dödsannons och begravning som följd?

Jag vet inte...


Jag vill inte ha det såhär. Jag vill inte inte kunna skriva. Jag Vill skriva. Måste. Behöver. Borde.


4 Februari 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
Hoppsan.Jag trodde faktiskt inte att det var sant när jag tittade på mobilklockan och såg att den visade 15:41 och jag fortfarande låg i sängen. Så jag fick naturligtvis lov att gå upp då. Man kan ju inte sova bort Hela dagen precis...

Har haft ett litet samtal med Julia på msn nu, och det var minst sagt ett tag sedan. Vi skulle höras i veckan för en fika i hennes några månader gamla lägenhet. Kan ju bli trevligt... Se var hon bor och så. Vi har inte setts sedan före jul 05 så det är ju en evighet sedan senast också...

Just nu väntar jag nog mest med spänning på att få höra något om Ida dock. Om det blir en Emilia som jag tror, eller en "Emil" som i drömmen jag hade...

Inatt kom jag i säng kring halv tre, så en liten förbättring blev det ju jämfört med gårdagen. Men ändå. Nu ska jag inte spela något förrän tidigast imorgon kväll. Det är inte normalt att panorera sin syn närmre och längre ifrån så som jag gör nu...


Lyssnar på playlisten med alla Håkan-låtar nu. Bon Jovis Bed of roses, Ozzys Dreamer... Boten Anna, det var en av de sista låtar jag fick av honom. MIK-låtar.. Disneys Piff och Puff, ja det är en salig blandning. En del är ju bättre än annat. Speciellt de två förstnämnda låtarna. Dreamer var faktiskt den tredje första låt jag fick öht i min fildelningshistoria någonsin. Jag brukade somna till den varenda kväll i säkert ett år eller så.

Nej, jag ska ta och gå ut i köket nu och sätta mig vid köksbordet ochläsa lite i Sims-instruktionsboken och sällskapa med mamma och katterna. Skriver kanske mer senare.


27 Januari 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
uppe med tuppenÄr egentligen trött fortfarande, eftersom jag somnade kring tre, eller så.. Ändå vaknade jag redan vid sju och halv nio släpade jag mig upp ur sängen efter att ha misslyckats med att somna om. Jag behöver en ny kudde, tror jag.

Nu ska vi åka och handla lite innan mamma åker och jobbar. Tack och lov, egentligen var det tänkt att vi skulle göra det i eftermiddag, men det har jag ingen lust med. Dessutom vill jag ha Naturgodis NU! (A)


Jaja. Ska väl göra mig klar nu, skriver mer senare kanske..


24 Januari 2007  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
Harry PotterIgår gick jag och lade mig redan halv tio, med Harry och den flammande bägaren. Hann nästan hundra sidor innan jag bestämde mig för att det var dags att sova. Och sova blev det till klockan ett eller så.

Därefter fick missarna sandbyte i kattlådan och sedan halkade jag iväg till postlådan och hämtade blöt post. Linea skickade en räkning som det stod makulerat på med stora, feta bokstäver eftersom jag betalade klart den förra månaden. Det känns ju bra :)
På datorn återstår att betala 4225 kronor ännu, men det känns ändå som att den minskar rätt fort. Jag är glad att jag betalat lite extra varje månad för annars skulle det ju varit bra mycket mera kvar där...

Men ändå. Det känns lite stressande då jag tänker på att den där räkningen kommer finnas varje månad ett bra tag framöver fortfarande, ifall jag skulle få den där lägenheten nån gång.. Den där lägenheten, som i Min egna lägenhet, alltså...

Fast det lär väl ordna sig, hoppas jag...


15 Januari 2007  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
okej?
Skulle det vara okej om vi bara gav hela världens befolkning en liten (stor) käftsmäll nu? Bara en liten en?

Inte för att det finns någon anledning, men allt blev bara hat och ilska och mörker och kyla inuti bröstkorgen. Det skulle vara bra om där fanns någon eller något att agera ut det på, men det går ju inte.


Nåja.. nu ska jag läsa och sova...Jag är bara så förbannat trött & less på att bry mig om människor som jag verkligen undrar om de bryr sig tillbaka och varför de i så fall visar det på sådana mysko sätt...22 December 2006  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
tüngt


Som jag visste redan när jag gick och lade mig, blev det en rätt jobbig natt. Dock inte riiiktigt så hemsk som den skulle ha kunnat vara. Antar att det kommer inatt istället. Jag satt och läste ett bra tag innan jag slutligen lade mig ner, och lyckades somna. Sedan vaknade jag ju till vid sextiden imorse men gick och lade mig igen och somnade om..har vaknat och somnat om ett par gånger sedan och varit sjukt täppt i näsan. Har smetat på oleum och snytit mig (eller iaf försökt..) och sedan slutade jag försöka sova och låg bara i sängen under det varma täcket..

Har nyss pratat med Joel och han har äntligen hittat den rätta flickan, i sin granne :) dessutom har han fått ordning på sin dator så jag får förhoppningsvis prata lite mer med honom i fortsättningen!

Sedan har jag fått mail från Margareta om att beställningen är skickad och det var ju på tiden..

Sedan var det något mer jag tänkte på, men nu minns jag inte vad.. Jaja, det kommer väl tillbaka nån gång. Nu ska jag bära ut täcket och boken till fåtöljen i vardagsrummet och läsa tills Martha börjar. (Och jodu frugan, jag tittar på det. Men visst irriterar jag mig något fasligt på tanten ibland! Jag ser det mest bara för att de bara visar repriser av Oprah och det inte går nåt annat bra på tv på eftermiddagarna kring den där tiden.. och så är det ju en del snygga, roliga gäster och saker..)

30 November 2006  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
sjukångesten är här


Jag är trött som en gnu, täppt i näsan som jag vet inte vad och på gränsen till det där sammanbrottet som alltid uppstår när jag blir sjuk. Och helvetet lär vara långt ifrån över ännu. Fan fan fan. Orkar inte med det här!
Min näsa är redan svidig efter allt snorande och snytande. Hur ska den då inte se ut på lördag?

=///

30 November 2006  | Länk | Snötäcke | 0 kommentar
krasch..bom..


Min utredning är avslutad, nåja. Min del av utredningen är avslutad. Mamma ska fylla i ett par formulär hon med innan den kan sammanställas ordentligt men hittills är det nog rätt glasklart att jag inte har AS iallafall. Jag vet inte. Det hade känts bra om jag fått den diagnosen på något vis. Tidigare kändes den ju rätt, men jag var väl inte tillräckligt beläst då. Efter att ha läst Gerlands bok i helgen så visste jag att resultatet skulle bli som det blev.. Det är bara det att jag inte vill få diagnosen ADD, som ju kanske är aktuell..

Men å andra sidan.. jag vill bara ha en Diagnos egentligen. Vill få en förklaring till allt som är och varit fel. Kan inte acceptera att endast en "depression" är problemet. Kan bara inte..


Jag känner mig så fasligt ..identitetslös plötsligt. Om det inte visar sig att det är något, då är jag tillbaka på ruta noll känns det som. (inte ens ruta ett, utan NOLL). Jag minns knappt vem jag brukade vara, eller vem jag "är"/logiskt sett borde vara nu...

Äh. Jag tänkte skriva något seriöst men det går bara inte.


Jag klarar inte av det här längre, skrivandet, ärligt skrivande, öppna sår in till själsknölen. Glasmuren har rest sig igen, och jag har fångats av en bubbla på fel sida av den förbaskade muren.
Jag har inget hopp för någonting längre, ser ingen mening, har ingen lust..

Det är bara så värdelöst och..avskyvärt.


Lika bra att lägga ner och sova nu istället. En sak är iaf säker och det är att jag ska sova länge imorgon. Länge länge.


17 November 2006  | Länk | Snötäcke | 2 kommentarer
poffRakt ner i mörkerhålet. Klart jag kommer bli kvar i Mora, har jag tur kommer jag till en egen lägenhet, men inte längre..


..gråtfärdig. Hoppas mamma går med på att åka och handla på en gång hon kommer hem. Orkar inte bry mig om mackor, yoghurt,med müsli och thé längre. Det är lika bra att göra slut på alla pengar på saker som tårta och godis.


Fuck.


6 November 2006  | Länk | Snötäcke | 2 kommentarer
Kärlek.En bit kärlek fann jag när jag besökte brevlådan idag, och så oväntad. Jag förstår liksom inte.. att någon kan bry sig så, speciellt som vi aldrig träffats och knappt ens pratat annat än i kommentarvariant? Jag vill ju så gärna göra detsamma i gengäld. Vill, men det blir aldrig så.. Kanhända har jag lite dåligt med pengar till frimärken nu också, men sådana ska jag införskaffa så snart jag får pengar nästa gång så jag har ett lager här hemma. Frimärkslager är underskattade.


Tack Madelene! Min dag blev genast alldeles gyllene i kanten, och ett av teerna ska jag minsann provsmaka nu genast till frukosten som inte blev av tidigare.

..upptäckte ju att klockan var matahästarnadags..


Nå. Tack så oändligt mycket, ännu en gång.


2 November 2006  | Länk | Snötäcke | 2 kommentarer
step into this room and dance for me
Det är så svårt att räcka ut en hand när tårarna och ensamheten ekar inuti. Gör tama försök, men telefonluren förblir orörd i andra ändan av ringlinjen, i vad hon föreställer sig som ett tomt och mörkt rum; övergivet. Hade hoppats på en stunds skratt och glömska men precis som snön plattades hon till av tyngden från den senare fallna snön som lagt sig ovanpå den gamla och packats samman med den tidigare till ett täcke så kompakt att det blir kvävande.
Och så inser hon ännu en gång att där inte finns någon annan hon vill eller kan ringa. Där finns bara denna enda person numer.

Känslan av värdelöshet smyger sig på från alla håll, hon hinner inte uppfatta det innan det är för sent; förrän hon redan är omringad. Striden är förlorad på förhand. Hon vet att det inte finns någon mening i att försöka kämpa emot, det tär bara på hennes krafter i onödan. Krafterna behöver hon så mycket bättre i de strider som är möjliga att vinna, i framtiden.

Hon begär inte mycket, bara förståelse och lite kärlek. Om inte mänsklig så åtminstone från katterna. Deras kärlek är egentligen den enda som verkligen spelar roll numer. Hon har insett det. Att mänskligheten har betydelse, men bara när den själv väljer eller tycker att det passar. En innerlig längtan att komma bort, att bege sig på flykt från den plats hon nästintill känner sig fängslad på har blossat upp.

Hon vill komma ifrån dömandet, bedömandet, pikarna och..just oförståelsen.
Det är så lätt att uppfatta alla klagovisor som en krypterad "du är totalt misslyckad som människa och dotter-dialekt" och hon kan inte annat än ta det till sig för det är precis så hon själv uppfattar det när hon inte orkar eller kan göra saker hon ombeds göra. Där finns helt enkelt ingen förmåga i hennes trötta kropp.

Hon längtar så starkt efter sin utredning, efter dess resultat. Efter en förklaring som kanske kan accepteras, förstås.. och tysta de där rösterna.

Rösterna är nästan det svåraste att hantera, anklagande, skrikande, tigande. Oavsett vilket får hon dåligt samvete för att hon inte är en perfekt människa som de vill att hon ska vara och hon hatar sig själv och hela sin existens just därför. Det är som tuggade de sig in i hennes hud, rispade sönder hennes själ och de rester som finns av hennes självkänsla och självförtroende.


Det är ingen idé att förklara för ingen förstår iallafall. Hon har insett det länge sedan och accepterat att hon får kämpa i extra motvind ett tag till. Men hon vet att det kommer en dag då det kommer upphöra; på ett eller annat vis.
Hon vill lämna sin stad för en annan, för ett annat liv, och andra människor. Förhoppningsvis har de mer acceptans och förståelse där.
Dock måste hon avvakta lite till, hon måste planera och fundera, undersöka och räkna. Men hon hoppas på förändringar till våren. Hon önskar sig förändring.
Det är förstås svårt när tålamodet är dåligt, nästintill obefintligt. När tankarna inte kan sluta kretsa kring just dessa tankar, kring denna besatthet..

Men hon håller fast vid tanken så gott hon kan; förändringar nalkas bortom snöhögarna.

31 Oktober 2006  | Länk | Snötäcke | 1 kommentar
träningspass


När jag gick ut för att ge hästarna hö alldeles precis så fick jag värsta träningspasset. Inga vägar är plogade och det har kommit minst 1,5 dm snö sedan tidiga morgonen då jag gick och lade mig. Att ta sig till brevlådan därefter var en ännu större utmaning. Jisses, jag är helt genomsvettig fast jag bara var ute i 10-15 minuter!

Men hur härligt är det då inte att det kommit SNÖÖÖÖ?!?!? Har ju längtat som besatt i flera veckor nu. Och vad ljust det blir!

Dessutom fick jag en oväntad överraskning på posten; mitt paket från Jotex har kommit! Trots att de skrev ett mejl om att leveransen skulle bli försenad till v.45.

*glad*

Sedan har jag bestämt vad Marie ska få i julklapp/födelsedagspresent nu. Ingen ideal sak, men det får duga i år... Eller iofs. Jag har en annan idé också, som kan kombineras med denna. Så får det bli.
Jejh. I och med att jag bestämt detta har jag bestämt och fått klart ALLA mina julklappar för i år. Med ett litet undantag, som ska inhandlas på IKEA om jag hittar vad jag har in mind. En billig dörrmatta till pappa, för det önskade han redan förra året. Och fick en, visserligen. Men han vill ha en till. Till sovrumsdörren eller hur det var.

Jag blev lite vuxnare i mina orealistiska flyttankar imorse också när jag låg i sängen och funderade. Jag tänker fortfarande undersöka möjligheten att få lån och köpa bostadsrätt, men jag tänker inte ha någon brådska. Jag ska fundera igenom det igen och igen, kolla runt och kolla lite till. Sedan, om jag fortfarande vill till våren, så blir det kanske ett köp. Jag minns våran förra flytt, den som skedde i smällkallaste januari. No more sådant!

Dessutom får jeg en chans att spara ihop lite mer pengar då. Vilket ju kan behövas. Inför en flytt, men speciellt om det skulle bli till en bostadsrätt, och i en annan stad.


Nu ska jag fixa lite théfrukost med min goda limpa. Massa nyttigheter var det i den, de fyra sädesslagen eller vad jag nu läste på förpackningen..

31 Oktober 2006  | Länk | Snötäcke | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida