Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Plastmoster!Idag blev jag plastmoster!
Min fina Agent Cathastrooph-twin Cathrin har blivit mamma!

Gissa om jag vill sätta mig på första bästa tåg mot Sundsvall för att träffa Pippi?!

Men jag får väl nöja mig med att göra det om några veckor istället, på semestern... sooom jag längtar!10 Juni 2019  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
bouvreuil


Det var hösten då mormor dog, det kan inte ha varit så långt efter, kanske hade det inte ens hunnit vara begravning. Eller så hade det det, och så hade vi hunnit flytta in i mormors hus. Jag minns inte riktigt. I vilket fall, så hade vi just satt oss i bilen och skulle åka iväg någonstans. Då såg jag en domherre i en av våra rönnar.

Det finns mängder med domherrar längre upp i byn under vintern. Men vi bor så utsatt här nere vid sjön, med blåst och kyla som märks mycket mer, och de är därför väldigt sällsynta här. Vi sade att det kanske var mormor som hälsade på, som ville visa att allt var okej.

Så var vi på Rättviks marknad tidigare i höst, och mamma kunde inte låta bli att köpa en liten domherre i keramik som vi såg. När vi lade på ris och gjorde höstfint på kyrkogården fick domherren sin tänkta plats vid mormors grav. Sedan dröjde det inte länge innan mamma genom fönstret såg en ensam domherre ute i trädgården.


Till saken hör, att min mormor under hela mitt liv hade klistermärken med fågelmotiv på kylskåpet. Det var talgoxar - och domherrar. Och när kylskåpet byttes ut bara någon månad innan mormor dog, flyttade hon omsorgsfullt över fåglarna till det nya skåpet. Där de sitter ännu denna dag - fast nu får de tyvärr trängas med magneter och trista papper också. Mormor verkade väldigt förtjust i sina domherrar, därför fick hon till och med en liten fågel på gravstenen. Och jag tror att det var mormor som var på besök igen den där dagen i oktober, för att tacka för den lilla porslinsfågeln.

Det går inte en dag utan att jag letar efter en rödmagad fågel ute vid fågelmaten i syrénen nu, men den har inte synts till igen...
15 November 2010  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Kronprinsessbröllop(sdagen)

Åh, vilken fin bröllopsdag kronprinsessan och Daniel fått. Vilka fina klänningar som skådats (bland mina favoriter finns prinsessan Madeleines, kronprinsessan Mette-Marits - båda himmelsblå, drottning Silvias var också tjusig, för att inte tala om drottning Margrethes illgröna klänning - som kändes vågad för hennes ålder, men alldeles alldeles rätt. (Tillägg: Och Elisabeth Tarras Wahlbergs blågrå skapelse, my oh my, vad fin den var!) ).

Victorias klänning är såå fin, jag vacklar lite och funderar på om den är lite för enkel i sin design (för att vara en prinsessklänning), men nej. Jag gillar den. Enkelt är bra. Däremot önskar jag att brudbuketten haft aningens mer färg. De påstår att det ska ha funnits lite rosa i den, men från min soffa såg den då bara vit ut. Det hade varit fint om den varit lite mer som blomsterutsmyckningarna på middagsborden och i blindfönstren i Rikssalen.. Däremot gillade jag idén att blanda så många sorters blommor, och främst svenska sommarblommor (den innehöll bla. rosor, pioner, löjtnantshjärta och luktärt).

Daniels tal till Victoria kom äntligen, för bara några minuter sedan, och även om det bitvis bestod av stapplande engelska var det så fint! För att inte tala om Daniels pappas tal. Det kändes rakt igenom ärligt, och han försökte inte förställa sig att vara "finare" än han är på något sätt.
Men kungens tal var nog ändå det bästa, då han även passade på att uppmärksamma sin och drottningens egen bröllopsdag och gav drottningen en ros. Hon såg så förvånad ut!

Nu är det snart dags för bröllopstårta, något jag verkligen väntat länge på. Jag är så nyfiken på hur den ser ut! Det sägs att den ska vara över tre meter hög, iallafall..
Sedan ska jag minsann sova. Det är tröttsamt att se bröllopsprogram sedan strax efter åtta på morgonen till sena kvällen/natten såhär ;)20/6-10 13:45 Nej, jag tar tillbaka det. Kungens infall med rosen var extremt oväntat och väldigt roligt, men själva talet var ju faktiskt väldigt opersonligt. Olle Westlings tal kom från hjärtat och gick rakt in i åhörarhjärtat. Och Daniels tal var ännu finare när jag hörde det på nytt idag när jag inte var fullt lika trött och längtade efter att sova som inatt.

Sedan måste jag tillägga att brudvalsen var en höjdare. Ojojoj, så lär min eventuella brudvals definitivt inte se ut! :)
19 Juni 2010  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
19 juin 2010Jag tror inte det är många av mina bloggläsare som delar mitt intresse för kungahuset. Idag sitter jag iallafall i soffan och följer bröllopssändningen i tv4 mest hela dagen och känner att jag måste skriva någon rad om det. Men jag måste tillägga att det även i min rojalistiska mening varit på tok för mycket exponering de senaste månaderna. Jag såg dokumentärserien om familjen Bernadotte på tv4 (alla avsnitt utom ett), men i övrigt har jag gärna bytt kanal när de dragit igång sina "inför bröllopet"-program på både svt och tv4.
Jag har läst lite på aftonbladet också. Jag fastnade särskilt för Herman Lindqvists krönikor, men de handlade som sig bör mest om det historiska. Återblickar till allt från bröllop till oäkta barn och krig och Gustav Vasa, inte så mycket om bröllopshajpen.

Även om jag nu har tv:n på hela dagen så är det mest intressanta iallafall själva bröllopet. Jag är otålig att få se Victorias brudklänning, som jag hoppas är fin och inte bara en överdriven gräddbakelse (men det tror jag inte risken är såå stor för, de har ju oftast klass och stil i vårt kungahus..). Och kanske middagen. Jag minns kronprinsen av Norge, Haakons, tal till Mette Marit och är nyfiken på om det blir några sådana att lyssna på idag också. Det borde ju rimligen bli så.


Men allra mest intressant är klänningarna, precis som vid Nobelmiddagen :)
19 Juni 2010  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
10 juin 2010 Finished!Förövrigt är idag dagen då jag hade min sista franskalektion och jagade fatt i syon för att be om en sammanställning av mina betyg. Man skulle kunna säga att jag tar studenten för andra gången. Nästan ;)

Jag tänker iallafall fira litegrann med en liten jordgubbstårta eller nåt imorgon. Eller en bakelse kanske. Den som lever får se.
Jag hade hoppats på ett mvg i engelskan också, men det räckte inte till det. Så betygssnittet sjönk en smula till.

Det känns småjobbigt, men samtidigt så har jag ju redan räknat med att inte komma in på lärarprogrammet i höst utan lite smått ställt in mig på litteraturvetenskap... Så det borde inte kännas så katastrofalt. Hrm.Eftersom jag gick upp 05:15 igår och kom hem så sent efter en lång dags spänning har jag känt mig redo för sängen hela dagen idag, trots att jag sov ända till tio imorse. Så nu börjar det bli dags att bädda ner sig tror jag faktiskt. Ska bara fixa det sista med studentbilderna på fb nu, så de kan publiceras.


Klippte mig förövrigt i eftermiddags. Det var välbehövligt, men hua vad jag ogillar att klippa av mig de där "striporna" ändå (för det var mer stripor än ordentligt hår..)

10 Juni 2010  | Länk | Fjärilsfladder | 3 kommentarer
Student & ombakad student.Ja, igår var det studentfirande för lillasyster i den stora fula dumma läskiga huvudstaden. Fast i en mer idyllisk förort, som tur är.
06:22 gick tåget hemifrån, 23:38 var jag åter på hemmastationen och 23:59 lade jag huvudet på kudden för att sova väldigt kort därefter.

Däremellan sprang syster och alla andra studenter ut från skolan och vi stod där med plakat och kamera. Jag hade med mig en studentgiraff att hänga kring halsen. Sedan tog Veronicas pojkvän med sig bilnyckeln på studentflaket så vi hade lite sjå att komma åter till deras hus, men vi kom dit tillslut.

Medan syster och M studentflakade sig några timmar förberedde vi andra maten till mottagningen och sedan drack jag ett litet plastglas med champagne lite för fort för att det var en spricka i det och blev sådär lagom tipsy eftersom jag inte ätit sedan jag satt på tåget.
Men sedan höll jag mig till mat, supergod baguette och alkoholfri cola ;)
Och provsmakade passionsfrukt!

Jag har varit dålig på det där med att testa nya matsaker det här året. Men en ny sak kan jag iallafall pricka av nu.
Har tänkt köpa avocado flera gånger på sistone också, men det har inte blivit av ännu. Inte att testa ugnsrostad zuchini och aubergine heller.. Men det hinns väl det med.

Det blev kort och intensivt, syster hade förstås fullt upp med alla gäster så vi fick ingen direkt egentid men det var rätt beslut att åka även om staden som sådan och den där biten med att vistas så mycket bland människor jag faktiskt inte känner (medan vi väntade på syster) tärde en aning.
Förhoppningsvis får jag lite mer tid med henne i höst när jag ska ner och se LW...

Bilder kommer förövrigt dyka upp på fb inom kort. Kanske kommer det några bilder i blogspot-bloggen imorgon eller nån annan dag framöver också.


10 Juni 2010  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
TankarÄven om jag inte alls ser fram emot att bo hemma hos mamma igen på det viset att jag aldrig kommer få vara ensam och alltid kommer ha nån att måsta ta hänsyn till, så finns det ett par saker som verkligen gör mig glad också över det faktum att jag flyttar hem till paradiset.

Kattorna kommer få springa fritt hela långa sommaren istället för att sitta innätade på en stekhet balkong.
Och jag kommer få springa fritt i trädgården hela sommaren utan att sitta bakom ett nät på en balkong!
Jag kommer rentav kunna springa fritt i trädgården med kameran och fånga alla de där speciellt vackra ögonblicken som man aldrig fångar när man bara kommer hem och hälsar på några timmar nu och då.
Det har jag saknat!

Fotoinspirationen flödar inte precis här i bunkern med sprickor i väggarna...


15 Mars 2010  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Un cadeu pour moi!Jag hittade ett sådant sött, oväntat litet paket i min postbox idag. Jag brukar skicka överraskningar då och då, men jag önskar att jag var bättre på det. Även om det inte är något märkvärdigt så blir man ju så glad av det! Merci beaucoup igen, Mija! :)

16 Februari 2010  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
Lasse Lasse Lasse (eller Lars Winnerbäck)!Åh. Ååååh. Jag vet inte vad jag ska skriva. Om jag ska börja med att svära en massa eller bara skratta eller gråta eller gråtskratta eller sitta här helt tyst och salig...

Alltså. Vilken jädra bra konsert!

Det var en pinsamt liten publik enligt min mening, trots att han valde att inte sälja ut hela arenan för att få en "intim känsla" (som jag läste nånstans?) gapade många stolar tomma av de som återstod, och på ståplatserna var det än mer pinsamt lite energi. Det tog lång tid för publiken (i väldigt blandade åldrar) att vakna till liv, säkert fem låtar in i själva konserten och då var det ändå ett förband som sjöng fem låtar innan också.

Förbandet förresten. Andreas Grega. Rrrriktigt bra texter, fast om det var meningen att de skulle få fart på publiken så gick det sisådär. Det var liksom inte låtar med sådan energi.


Men sedan. Sedan hände något, när två låtar från nya albumet, och några från de äldre albumen spelats. När publikfavoriterna dök i spelordningen.

De spelade i två timmar och tio minuter, och kom tillbaka in på scenen tre(!) gånger. Dessutom höll Lasse världens sötaste tacktal och dementerade att han var grinig som någon tidning visst hade skrivit. Rent allmänt så pratade han mycket mer ikväll än han gjort på någon av de spelningar jag varit på med honom tidigare.

Anna Stadling sjöng Miss Li-duetten från Daugava (minnet sviker mig vad gäller titeln..) med honom och den var helt otroligt magisk med ljuskoreografin / ljussättningen /ljusscenografin eller vad man nu kallar det.


Och sedan när vi skulle gå såg man in bakom scenen och jag såg när bandet gick in bakom scenen, och säkerligen Lasse också förstås. Och jag hade verkligen velat springa springa springa och skrika lite på Lasse, kanske fått tag i honom. Men jag vågade inte. Såklart.


Arrrrgh!

Men konserten som började som en sådan energilös besvikelse blev iallafall till ett fyrverkeri av känslor och energi och han är så, ursäkta för de versala svordomarna, SATANS JÄVLA BRA! och jag är SÅ glad att jag bokade biljetterna fast jag hade sådan vånda över pengarna de kostade back in the days... Jag MÅSTE se honom snart igen!


5 December 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 3 kommentarer
7 novembre: Enfin!


7 November 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
På önskelistan..?http://www.alvhemmakleri.se/index.php?page=hem-till-salu&object_id=OBJ17735_997101861&view=images


Vill någon vara så snäll och ge mig?
21 September 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Dagens bästa
1 styck vykort från Tuss (TACK! <3)
2 styck Winnerbäck-biljetter
Shopping av världens mjukaste,gosigaste fingervantar,
2 styck frukostskålar till
2 blockljus och en förpackning vanliga stearinljus på rea!
Och så en grillad kyckling på det, som just intagits tillsammans med ris och mangorajasås. Gott värre!
Och så har jag kopplat tillbaka högtalarna till min stationära dator efter ett försök att använda dem till laptopen häromsistens (men ljudet blev inte särskilt mycket bättre, så jag lyssnar hellre med lägre ljud tills jag kan köpa ordentliga högtalare, nån gång i en avlägsen framtid) så nu kan jag lyssna på all musik som finns i gammburken :D

Har lyckats överföra en drös med bilder från minneskortet också, så nu har jag lite fler blogginläggsbilder att välja mellan. Ska uppdatera foto-bloggen också, den föll i glömska precis som jag befarade förut..

28 Augusti 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Tulips


För blomälskare i allmänhet, och tulpanälskare i synnerhet. Var inte detta (minst) dagens häftigaste? --->

http://blogg.aprillaprill.se/2009/april/3-billioner-tulpaner.html

Förövrigt är http://blogg.aprillaprill.se/index.html den blogg som gör mig gladast just nu. Och hejlillo.blogg.se, som skribentens förra mer barninriktade blogg heter...


Idag har regnat bort. Det hördes ett par ganska rejäla åskknallar också, men sedan blåste det bort...
Jag ser 102 dalmatiner nu och funderar på om jag ska köra igång Harry Potter 2 när den är slut eller om jag ska försöka sova i hyfsad tid ikväll trots att jag inte gick upp förrän strax innan tolv idag.

Eftersom dagen regnat bort och golffokuset var lite svårhittat har jag för övrigt mest ägnat dagen åt simsande. Första gången på länge. Det var roligt igen.
25 Juli 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Syster!Allt löser sig ändå till det bästa efter mycket panik och lite sms:ande. Jag ska träffa syster! För första gången på exakt fem år, slog det mig när jag fick hennes positiva besked om att hon kunde träffas...
Hoppas jag får träffa Cornelia också. Det fick jag ingen klarhet i...

11 Juni 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Dagstripp.Idag har min dagstripp till Stockholm gått från tanke till att bli planerad i praktiken. Nästa fredag bär det av, sjukt tidigt på morgonen, hem igen på eftermiddagen/kvällen.

Det känns en ganska stor smula nervöst för det står bla möte med hak-vän på agendan. Jag ska äta glass på Ben & Jerrys ganska nyöppnade glassbar och sedan.. får vi se. Jag hoppas på en fin dag vädermässigt iallafall.

Resten ordnar sig nog eftersom. Men resfebern brukar inte sätta in förrän alldeles innan jag ska åka bort, så jag hinner nog ta tillbaka det övertygade uttalandet :)


3 Juni 2009  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
SaffranskolaJag har just skrivit mig religiös över Åre choklads Saffranskola på Haket, men jag måste meddela er noggläsare dess underbarhet också. Köp (från bluebox.se exempelvis), smaka, njuuuut!
Den var helt underbar!

Har såklart sett Idolfinalen och nu ska jag stupa i säng för att orka upp och göra varm choklad till Luciamorgon på tv imorgon, därför blir det bara ett kortkort inlägg ikväll.

Får se om jag har ro och tid att söka efter några riktiga ord imorgon istället. Jag längtar efter mer skrivande..


12 December 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
JuligtIkväll när jag kom hem från mamma, där jag varit för att hjälpa mamma organisera mina tillhörigheter i källaren, fick jag hjälp att lägga ljusnätet över granen. Även om det är ett helt projekt att få ordning på det där stora nätet så är det verkligen värt det när alla de där små ljuspunkterna kommit på plats. Jag kommer aldrig gå tillbaka till vanliga julgransljus igen, helt klart!

Jag kunde inte låta bli att klä granen också när mamma hade åkt hem. Röda, silvriga och guldiga kulor blev det. Och mina guldiga små klockor med röda rosetter. Glaskulan jag köpte på Mio fick hedersplatsen högst upp i granen. Sedan hittade jag en prydnad i keramik som jag köpte på Åhléns förra året (tror jag det var..). Den hade jag alldeles glömt bort. Den fick nästa hedersplats. Jag kommer gå och kika på dem hela december nu och mysa..:)

Jag funderar på om jag ska hänga i de gröna och blåa kulorna också, men jag vet inte. Det får vänta tills imorgon när det är ljust så jag ser hur jag hängt allt. Sedan var det glitterfrågan. Förra året hade jag rött glitter, men jag vill ha silvrigt i år. Jag har en silverglittergirlang som jag tjuvade ur mammas jullåda förra året som är lite speciell. Helst skulle jag vilja ha mer sådant, men frågan är om det finns att hitta?

Jag har gott om tid att leta iallafall, för nu blir det ingen mer shopping förrän jag får nya slantar..


Och nu ringde fröken J och sa att hon skulle kika förbi nu när hon kom hem från jobbet alldeles strax. Är bäst att uppdatera inlägget nu då..
Med en gammal julbild. Tyvärr hann jag bara ta en enda (dålig) bild på mitt juliga vardagsrum innan batteriet gav upp. Suck!5 December 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
Hjärta Er!Vet ni vad? Jag måste tacka för alla kommentarer som ramlat in på sistone, och be om ursäkt för att jag inte svarar på dem allesammans. Jag tror jag har blivit lite lat, och bortskämd. På haket är det så behändigt, man behöver ju bara klicka på en "svara-knapp" och skriva det man vill ha sagt och sedan klicka på knappen igen, som nu bytt skepnad till ett "skicka", istället för att klicka runt bland en massa olika bloggar och communitys innan man kan svara.

Ni ska veta att de gör mig glad iallafall, de väcker lite inspiration att skriva här igen! Bloggen har varit ganska tråkig på sistone. Ni har väl noterat den oregelbundna uppdateringen.

Jag kan förstås inte svära på att det inte händer igen. Men tills vidare känns det iallafall mycket roligare att kika in här! :)Idag visar vågen att jag nått mitt åttonde delmål. Den första siffran har bytts ut, och jag tror nästan att jag kan klara de återstående 1,6 kilona innan jul. Sedan kommer det säkert visa en del plus i början av det nya året. Men det får väl vara okej då.


Ett fång rosor till er!

26 November 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
Oh.Det är något med min tajming.. Hade jag ringt i eftermiddag hade telefonnumret inte fungerat till Engla, och jag hade med all säkerhet blivit mycket orolig.

Nu känner jag mer en förhoppning om att det blivit lite bättre? Eller åtminstone inte sämre.. Engla Louise är på väg till Löwenströmska. Jag vet inte mycket mer om det stället än att Emma Igelström vårdades där för sin bulimi en gång, men jag hoppas det är en bra plats. En plats som kan hjälpa.8 September 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
I vardagenMmm. Ibland dyker det upp en anledning till vardagsfjärilsfladder. För dagen är min anledning den nya Palmolivetvålen med pärondoft som fick följa med hem från butiken förut i veckan.
Jag håller mig vanligtvis till den vita, vad den nu kan tänkas dofta, eller allra helst; den honungsdoftande.
Men nu kände jag för lite variation.

Lyckträff!


Det är fredagkväll, Sessan sover i mitt knä och jag ska strax välja en ny blogg i undersök-mappen. Lite mer vardagslycka. Det skadar inte!


5 September 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
GladJag blir så glad varje gång jag tittar på bilden av mig och Engla. Tänk att vi inte funnits på bild tillsammans förr. Och tänk, vilket vackert leende hon har!
Jag har bommat igen balkongdörr och fönster, satt igång fläkten och legat i soffan och läst en stund nu. Men mina ögon är ännu inte utvilade efter förrgårnattens få timmars sömn, eller resan igår, så det blev bara ett trettiotal sidor. Men jag tycker verkligen om den, boken. Agnes von Krusenstjernas Den blå rullgardinen.

Jag läser två böcker jämte varandra just nu faktiskt. Eller snarare, böcker med gammalt språk. Den andra är en samling brev skrivna av Fredrika Bremer och kanske inte kan kallas bok i samma mening som den andra. Det kändes som att den behövde varvas med något annat, och den här boken har legat och väntat på mig i ett antal år nu, så äntligen fick den komma till nytta!


26 Juli 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
miiiiih


Lyssnar igenom mina LW-skivor som kom med posten idag... Upptäckte att förvånansvärt stora delar av Rusningstrafik på något sätt undgått mig innan. Men nu lyssnas det på För dig och jag blir sådär "miiiiih" och sjuk av längtan efter en LW-konsert i sommar!
Bara för att, så klickade jag mig in på ticnet och konstaterade att mina två bästa alternativ, om jag skulle välja att Ta mig råd (för Ha råd, det har jag inte) är att befinna mig i Sundsvall den 3 augusti.
Eller så försöker jag få med mamma till Säter den 30 juli. Men jag tror inte hon går med på det faktiskt.. så då är det första alternativet ungefär det enda...

Frugan, vad säger du om det datumet?
Har hört att din svägerska ska dit också! ;)


Min käre tvilling, som jag inte är så säker på hur ofta hon läser här, vet jag redan att det är ganska menlöst att tigga sällskap av på en sådan tillställning iallafall. Right? Om du nu alls läser detta? ;P


18 Juli 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Bara för att Mijas kise är så söt!1 Mars 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
Olika sorters fjärilsfladder.Det finns olika sorters fjärilsfladder, åtminstone i mig. Den bästa sorten är förstås den som uppstår av riktig lycka och saker som går ens väg på ett sådant där fantastiskt vis så att man knappt kan tro det.

Sedan finns den sorten som gör att det fladdrar till inuti bara man tänker en tanke av något slag. En sådan tanke är den på att bygga hus (husdrömmar).
Även om ett husbygge inte finns någonstans i min livsplan just nu, så hoppas jag verkligen få vara med om det en dag, och hellre förr än senare förstås.


Jag har hittat en ny vinkel att inredningsblogga ur. Det är den där människor är på jakt efter, just har köpt och väntar på inflyttning eller som ska bygga/har byggt ett alldeles eget sprillans nytt hus - och bloggar om det. Kanske är det en smula destruktivt för min del, för jag omvandlar andras lycka till "det där kommer aldrig hända mig-tankar" någonstans i bakhuvudet och blir i slutändan ledsen..

Men jag tänker nog läsa vidare ändå.. och försöka hålla fast vid det positiva i drömmarna!

http://vibyggerhus.blogg.se är bloggen jag läser just nu.
http://camillasnyahem.blogspot.com/ är en annan blogg jag nyss bekantat mig med, där är huset redan byggt och så smått inbott.. nu väntar familjen bara på tillökning så är drömmen komplett(!?).Ikväll tittar jag nog på En förtrollad romans med Nicole Kidman och Shirley MacLaine på TV3. Sedan blir det nog den sista Morden i Midsomer-filmen jag har osedd här hemma. Återstår gör då bara en box som mamma har hemma för tillfället. Sorgligt, men sant.
Jag undrar vad jag ska göra härnäst om kvällarna? Börja se någon annan seriebox? Eller läsa och sova i tid om kvällarna?


3 Februari 2008  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Smältande mattehjärtan & stela nackarIkväll har Sessan legat på mig och sovit i fyra timmar ungefär. Det är så hjärtevärmande att jag inte förmår röra mig ur fläcken förrän hon flyttar sig självmant, för så har hon aldrig gjort förr. Det började i början av den här veckan med några korta gosstunder i mitt knä, i förrgår låg hon och sov med tassen på min axel i två timmar. Och nu fyra alltså.
Det känns litegrann i nacken, men ack är det värt det?!?


Idag hamnade jag hos mamma igen fast det inte var tänkt så från början, jag skulle bara få skjuts till ÖoB och köpa til de sista julgranskulorna - alla kulor är på plats nu förövrigt, det är bara glitter som ska hittas - men så följde jag alltså hem på julmustsfika och tidningsläsning och lite umgände med E och barnen som åker hem till Göteborg igen imorgon. Återstår att se när man får se dem nästa gång nu...

Ikväll har det alltså varit halvliggande läge i fåtöljen med Sessan och tv:n. Postkodmiljonären och Deal or no deal, som vanligt. Och sedan trean.. den där musikalgrejen de hittat på. Och nu X files-filmen fast jag vågar inte titta...På tal om ingenting. Bloggen fick bli lite juligare idag. Kanske inte klassiskt julig? Men för mig känns det gammalt julpappers-aktigt på något vis.. I like. Men det är ju förgrömat svårt att välja mellan alla fina designer!! De har bytt ut/lagt till några nya nu ju.. Har redan bestämt vad jag ska ha efter juligheten också.Men nu är det nog dags att knalla bort i sängen strax. Läsa lite innan det är dags för nannandet.

Kul förresten att Anja tog guld idag i super g, jag såg det minsann!


16 December 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Kors i taketKors i taket, ibland blir man glatt överraskad - på ett snussigt vis :) Hoppas verkligen jag får höra den glada göteborsdialektiga rösten oftare. Den är verkligen saknad*


14 November 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Snön ligger kvar! =DJa, tänk att snön som föll igår/inatt ligger kvar :) Jag fick en vit födelsedag!

Igår var ju Julia och Christian här. Efter att jag hämtat ut mina tårtor följde jag med mamma hem och hjälpte henne bära lite mer plankor och grejs som ligger utspritt i trädgården efter takbytet, sedan tickade klockan iväg så vi hämtade upp Julia på väg till kyrkogården så hon fick följa med.. Jag tände ljus hos Håkan
och sedan gick vi till mormors (och morfars..) grav för att se om morbror hunnit dit än, det hade han inte så vi stod där i mörkret vid mormors grav en liten stund och sedan kom morbror & C iallafall. Det lyste så fint, som det ju alltid gör den här helgen på Sveriges alla kyrkogårdag.. Jag saknade bara lite snö - och nu kom den ju! - så ikväll när det är vår tur att tända marschaller kommer det bli ännu finare.. Om nu snön ligger kvar så länge. Jag hoppas verkligen, men pappa pratade om att det skullre regna idag så..


E, C och J är på väg hit om en stund, innan de åker hem till Gbg igen. Och mamma, förstås.. Sedan skulle pappa komma vid ett sade han, så vi får väl se.. jag lär nog få stå och äta tårta idag för det saknas stol :P Men det löser sig...


Iallafall så drack jag och Julia Sprite utan E med Fanta igår, och delade på en gammal cider jag hade kvar från Arvika. Det blev lite fnittrigt. Kanske man kan säga. Och Christian fick en privat ljusvisning för Petra (PL-konsulten) var visst sjuk så visningen är inställd. Det känns glädjande för min plånbok, kan jag meddela! Han fick lukta på en del gamla doftprover där mer än hälften redan utgått - speciellt de dofterna de gillade. Som vanligt alltså..

Vid tjugo över tolv, halv ett sådär åkte de hemåt och jag satt här till framåt två. Har trots allt det kravlat mig ur sängen redan vid elva idag. Har torkat och tvättat matta med kattspya, tvättat håret, diskat och laddat kaffebryggaren so far. NU tänker jag läsa ett sms jag just fick och sedan ska jag öppna mina paketar från Tuss och Frugan :)
Eller borsta tänderna först, kanske?


Skriver mer senare iallafall...


Om jag hinner! >.<3 November 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Kopierat från Haket:

Varje vecka får jag en Bingolott av pappa. Jag spelar inte Bingolotto, jag rättar bara på internet sedan.
I söndags vann jag 100 kronor.

I lördags när vi var i Valbo/på IKEA köpte jag en trisslott och tre femman-lotter. Jag vann 50 kronor på Trisslotten.

Det är 150 kronor i vinst.

Idag löste jag in vinsterna till 6 nya Trisslotter med tanken; vad man inte sett kan man inte sakna.

Det var ingen vinst på två av lotterna.
På en vann jag 75 kronor
På två vann jag 50 kronor
På en vann jag 25 kronor * 2 = 50 kronor.

Det blir 225 kronor.

Jag betalade 40 kronor för lotterna i Valbo.
Bingolotten och de 6 trisslotterna vad gratis.

Totalt den här veckan har jag vunnit 375 kronor - 40 kronor = 335 kronor.


Det är inte fy skam!
Men så förstår man ju hur det står till med kärleken då också ;PFunderar på om jag ska vara modig och lösa in trissvinsterna till bara nya lotter en gång till,
men då får man säkert inte en endaste liten ynklig 25-kronorsvinst och så ångrar man att man inte lade pengarna i sparburken istället.
Dilemma.


Vad ska man göra?


9 Oktober 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 3 kommentarer
Hjärtsnörp!Ja herreguuud. Jag skrev ett dagboksinlägg på lunar av okänd anledning innan jag plötsligt fick en stark känsla av att jag MÅSTE gå in på haket. Och tänk, det FUUUUNKAAAAAAAAR.
Mina älsklingar är tillbaka på sin rätta plats igen, så jag kan läsa och kommentera och VERSAL "=D"a så mycket jag vill!

Och det är bara de invigda som förstår någonting nu men heeej.

Jag älskar haket.
Förlåt haket för allt elakt jag sagt om att jag var trött på dig. Du får krångla så mycket du vill, men var aldrig nere i en och en halv månad igen. Det klarar vi bara inte..!


=DDDD
2 Oktober 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
DaugavaIdag är faktiskt lite lycka och fjärilsfladder. Tio i elva kom posten, jag stod redan påklädd och väntade på att postbilen skulle åka sin kos. Sen gick jag direkt ut och hämtade mitt älskade förhandsbokade exemplar av Daugava! Är nu inne på andra lyssningen och inte vet jag väl om någon av låtarna fastnat sådär på direkten, men det kommer nog..!

Sedan fick jag Isola som jag vann på Tradera för inte såå mycket. Sparar iallafall några slantar jämfört med om man skulle köpa nytt, och tanken är att jag ska komplettera min kentsamling fram och fram så jag har alla album i original. Men men.. det blir komplettering på sikt, för jag har inte råd med så stora utsvävningar, nej.

Jag bokade nyss Kents nya album som kommer den 17 oktober också, så nu är det helt totalstopp på shoppingfronten. Det är de där gardinerna på Jotex och IKEA som är ok, bara. Försöker komma på något vettigt men billigt som mamma kan få i julklapp också. Men jag har inga idéer alls. Vad ger man en mamma som bara önskar sig en snäll och hjälpsam (med hus och gräsklippning) dotter varenda år? Hon tycker att det är slöseri med pengar att ge henne julklappar, men Något vill jag ju ge henne. Gärna något mer än en minilott liksom..
Fast jag funderar på en ljudbok? Hon lyssnar på mycket sådana..måste bara hitta någon till ett vettigt pris då..Nu ska jag vara duktig och betala fakturan för Daugava, och känna mig fattig. Sedan ska jag nog läsa lite amelia tills det är Days, och tills mamma behagar dyka upp. Hon skulle göra det mitt på dagen sade hon, så det återstår väl att se..


26 September 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
JulstuffÅh, jag blir helt sjuk av "köpvilja i det fattiga tillstånd jag befinner mig i" när jag bläddrar igenom JulJotexkatalogen jag fick idag. Jag vill köpa en fiiiin (349 kronor dyr) hjärtformad elljusstake (eller två, så det matchar i fönstren?), utomhusljusslinga att ha på uteplatsen som jämt är så mörk och trist. Och så vill jag ha en julstjärna i fönstret på kortsidan här i vardagsrummet. Och en "riktig" adventsljusstake (den jag har sen förra året kommer från PL och är inte speciellt klassisk..) Herregud, hur ska jag ha råd med allt? Ljusslinga till granen måste jag köpa också.. >.<


Och så finns det en hel del gardiner jag skulle vilja ha också, men de jag valt ut får faktiskt räcka. Fyra längder vardera i svart samt rött med snöstjärnor på :)

Sen måste jag hitta en fin krans att hänga på ytterdörren. Fast iofs..mamma köpte ny förra året så jag kanske kan få den gamla som varit med under hela mitt liv? :D


..och ljuslyktor? Att hääänga? Pliiis? Gratis? Inte? Hmm.25 September 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Masters!Till min lycka upptäckte jag just att de visar Scandinavian Masters på trean, så gissa om jag sitter klistrad imorgon! Wihi =) Trodde att de visade det på Viasat som all annan herrgolf, men men. Tråkigt att det inte är damgolf bara, jag tycker den är roligare på något vis..men golf som golf egentligen. Je! ^^ Och dessutom är ju Solheim (stavning?) Cup om mindre än en månad, så jag blir inte utan mer damgolf denna sommar heller!


17 Augusti 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Jag vill hundnappa Trassel!En helt ljuvlig hund av blandrasen Bichon frisé och nakenhund (power puff, eller är det powder? jag minns förstås inte om det ska vara ett "d" eller ej..) har jag varit och hälsat på ikväll. Han var helt ljuvlig, precis lagom stor (liiiiten liiiten), och han verkar inte vara bjäbbig som andra småhundar, typ chihuahua brukar vara.
Om jag någon gång skaffar en hund, så vill jag ha en sådan!
Synd att jag inte hade någon kamera med mig..Men nu ska jag gå och se vad kattorna mina har för sig där ute på den inhägnade uteplatsen och sedan ska jag läsa klart vad som skrivits om Greys Anatomy i nyaste amelia. Greys är onekligen min allra genom tiderna favoritigaste serie, tillsammans med Gilmore Girls och E.R. Jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan nästa säsong börjar sändas.


2 Augusti 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
TisdagDet regnar. Mys. Hade egentligen tänkt sätta mig ute en stund, men jag fastnade här och framför tvn.

Idag följde jag mamma på banken. Hon har äntligen fått det saknade papperet. Huxflux, efter en timme fanns alla lånepengar där de skulle, bara tingsrätten registrerat allt så är mormorshuset mammas på riktigt. Sedan köpte vi en pizza och delade på, mamma bjöd för en gångs skull :)
Sedan hjälpte jag mamma köra iväg lite regnblött gammalt gräs och avklippta buskar och sådant till skogen och så skjutsade hon hem mig.

På hemvägen blev vi omkörda av en motorcyklist, och bara för att mamma var snäll och körde åt sidan vinkade han för glatta livet när han passerat. Sådant gör en verkligen glad! Svårt att beskriva varför egentligen, men det är väl för alla galningar som far omkring därute på vägarna. Om alla gör sitt bästa blir det ju mycket smidigare - och roligare, att åka omkring i trafiken. Mer glada motorcyklister i världen, tack!


Och och och. Idag kom IKEA-katalogen! Jeeeejh!
Ser fram emot att få bläddra i den sedan. Fast först ska jag läsa Sköna hem och Allt i hemmet som börjar bli gamla nu..det dimper nog ner någon ny tidning i brevlådan snart, misstänker jag...


Fluff.


31 Juli 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Pleasentville.


Om sådär tio minuter börjar Pleasentville på svt1. Första gången jag såg den filmen var på en skolbio, antar att det måste varit i samband med att den kom -98.. och jag blev som förälskad i den! Första gången den gick på tv och jag upptäckte att det var den, var flera år senare, och jag tyckte den var lika fantastisk då. Sedan dess har jag försökt se den varje gång den visas. Har ni inte sett den hoppas jag ni gör det. Kanske inte inatt, men någon annan gång då den visas en mer human tid på dygnet.

Filmlycka kan ju faktiskt också vara fjärilsfladder.I övrigt vill jag inte alls till Julia imorgon och har funderat ända sedan det bestämdes på hur jag ska ta mig ur det. Det vore ju enklast att vara ärlig och säga att jag inte orkar, klarar det för att jag inte mår så bra.. men det är ju inte enklast. Så...Förövrigt plockade jag fram mina kartonger med ljushållare idag och plockade fram en hel massa. Myspys.
Men jag saknar mitt fina zebrafat för treveksljus? Jag är lite bekymrad, för jag trodde att alltsammans fanns på samma ställe? :(
Saknar en del annat också, noterade jag nu när jag stökade runt efter en bild i PL-mappen...:S
22 Juli 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Peace & Love

Följande är kopierat från Haketdagboken, det känns ganska onödigt att skriva om samma sak speciellt här. Ingenting skulle ju varit annorlunda för det liksom...


[01:01]

Herreguuud vad jag är trött nu >_<
Bortsett från regnet, som man ändå kunde leva med eftersom det gav med sig innan spelningarna började, har det varit en bra dag. Kunde förvisso slutat lite bättre än med ett smockat, äckligt varmt S2 och Laakso med dåligt ljud. Men jag stod längst fram på Damien och det får man vara fan så nöjd med!


Nu ska jag sova.
Imorgon kommer kanske lite bilder i bilddagboken och så..ja..
Men först sömn.
Sömn är underskattat?!?[14:03]

Herregud vad trött jag är >.< Skulle kunna sova tio timmar till utan problem känns det som...men någon gång får man ju ändå lov att masa sig upp. Någon gång blev tio i två denna dag.

Jag orkar inte skriva om gårdagen just nu heller. Det får bli senare...
[23:31]

Jag tänkte försöka mig på en redogörelse för min korta vistelse vid årets Peace & Love-festival. Besöket må ha varit kort, men jag tycker att jag hann med rätt mycket på de inte ens tolv timmar jag befann mig i Borlänge.
Tåget landade vid stationen kvart i tolv, en kvart senare hade jag bytt ut min tredagarsbiljett till en endags eftersom en väns vän ville gå alla dagar men inte hade fått biljett.. så ja. Byte blev det.
Det ironiska är att jag trots allt fick ett 3-dagarsband så om jag velat hade jag kunnat stanna kvar hela helgen...

Stämde möte med Östersundaren jag skulle ha campat med.
"Leta efter det currygula håret"
Haha. Fredrik var en trevlig filur, och hans polare Tomas var jääävligt lik smurfbror. Jag blev nästan mörkrädd. Men han hette ju inte Joel, och han kom från Östersund så det var inte han. Han var rätt trevlig han med, om än jäkligt bakis sedan dagen innan. Det var de förövrigt allesammans som tillhörde deras camp.

En stund efter att festivalområdet öppnats begav jag mig dit. Förvirringen var total vid ingången, fast in kom jag till slut.
Såg slutet av Salem Al Fakirs spelning och sedan avlöste det ena bandet det andra.
Direkt efter Salem spelade Billie the vision & the dancers. Det var smockfullt med folk framför den lilla scenen, och totalt omöjligt att se något. Men jag såg iallafall Robert och jag skulle tro att han såg mig med men låtsades att han inte gjorde det?

Billie the vision var förövrigt ganska tråkiga. Inte min musik...

Sophie Zelmani. Hon gör fantastisk musik, men det har aldrig blivit så att jag lyssnat speciellt mycket på henne. Jag har liksom nöjt mig med det fåtal låtar av henne som funnits på min dator (helt tack vare andra än mig själv). Jag kände bara igen ett par av låtarna hon spelade, men jag stod iallafall allra längst fram. Det var förvisso ingen sport då det var ganska lite folk på hennes spelning. Skandalöst få, enligt min mening...

Intill scenen där Sophie spelade fanns ett "öltält", fast mest utan tält. Jag införskaffade en cider där medan jag väntade på att den enda luckan i mitt spelschema skulle gå. Sedan spelade The Sounds och jag är riktigt besviken över att jag fick lov att lämna den spelningen i förtid.
Men det fanns inte mycket till val eftersom THE anledning till mitt befinnande i Borlänge igår skulle spela och jag ville ha en bra plats.

Anledningen var naturligtvis Damien Rice.
Jag stod alldeles bakom de längst fram under första halvan av konserten. Sen blev det en lucka och jag kunde ta plats alldeles vid kravallstaketet.

De 75 minuter han spelade.. de var ren magi. Fast inte bara. Inuti snurrade tusen tankar och känslor omkring. Ena sekunden stod det klart för mig hur nära det var den där dagen i mars, att jag inte hade kunnat vara på den där spelningen igår kväll; slanten bara trillade ner. Jag kunde faktiskt ha dött.

Första låten kände jag inte igen. Andra var Volcano. Jag hade nästintill tårar i ögonvrån när jag slungades bakåt i tiden och vidare till nuet och den svidande saknaden efter personen som skänkte Damiens musik till mig en gång. Jag önskade att han varit där hos mig. Att han stått alldeles intill och hållit om mig. Det gjorde så ont att han inte var det, vetskapen att han aldrig kommer göra det..

Något besviken över att Cheers darlin aldrig spelades, men fantastiskt nöjd över Volcano och Amie. Samt den irländska dialekten... Sedan landade UFOt och trumhinnorna sprängdes nästan av specialeffekten i de stora högtalarna. Men jag fick stå längst fram på Damien Rice enda Sverigespelning och fy fan vad jag är nöjd att jag åkte!

Sedan vandrade jag iväg och beskådade Backyard Babies medan de framförde några låtar. Mer hann jag inte se av dem innan jag begav mig till Sveatorget och scenen där Tomas Andersson Wij skulle spela.
Jag ångrar att jag inte stannade för hela spelningen, men eftersom S2 är en klubb och jag inte ville missa Laakso gick jag redan efter första låten.

S2 var redan packat med folk när jag kom 20 minuter innan spelningen skulle börja, det var varmt som (i helvetet?) och man såg absolut ingenting. Jag önskar att jag varit mer uthållig, men efter halva spelningen orkade jag inte mer. Jag tog ett par bilder på Dia Psalma och lyssnade på en halv låt innan jag lämnade området för att bli hämtad av mamma.

Det bestämdes att hon skulle hämta mig vid Kupolen, så jag tog mig dit..gick naturligtvis åt fel håll och fick gå runt nästan hela den jäkla miniGloben innan jag kom till McDonalds, som jag skulle bli hämtad vid. Gick in och köpte en cola och sedan stod det inte på förrän den kära röda kärran som skulle ta mig hem igen svängde in på parkeringen.

Jag var hemma kvart i ett ungefär, en halvtimme senare svimmade jag av i sängen och vaknade inte till liv igen förrän strax före två idag. Det har varit en otroligt seg dag, och jag skulle säkert ha somnat för flera timmar sedan om jag gått och lagt mig, men jag har sett ett par avsnitt av 24, säsong 1 och läst amelia istället.


Regnet slapp vi förresten hela kvällen. Men lagom till att jag blivit förd till Fredriks camp började det regna, och gjorde så till och från någon timme framöver. Låt oss säga som så; att jag var glad över att ha tagit med min fula gröna regnponcho (stavning?). De andra fick sitta där och bli blöta medan jag klarade mig undan med en fuktig kjollinning :)


Bilderna förresten, de kommer nog upp imorgon istället. Då kanske tröttheten inte är lika överväldigande längre...

Fantastiskt nog har jag iallafall diskat upp det mesta som legat i diskhon och skräpat de senaste veckorna idag. Resten får tas om hand imorgon när jag tömt diskstället...
29 Juni 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
smk
http://www.youtube.com/watch?v=D9BE28E6emw&mode=related&search=


haha. shit. det är så nördigt med dessa pojkar vid sina syntar så jag blir alldeles lycklig. och i sommar kommer jag få se dem live. insane.18 April 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Ni vet att ni vill följa med!!Åhåhåh. Jag var jättedum och gick in på Dalhallas hemsida nyss och såg att ANTONY AND THE JOHNSONS ska spela där den 2 juni!! Vill någon följa med? Ni vet väl om hur fantastiskt underbar han är?!?!?! Annars får ni se videon jag länkar till här nedan;

http://www.youtube.com/watch?v=JJVMnKKwe6A&mode=related&search=


Snälla någon, vilken som helst som jag är det minsta bekant med, följ med! Du/ni får bo alldeles gratis hos mig och stå ut med mitt sällskap och fri frukost,lunch, middag, skjuts till o från Dalhalla osv! Hur kan man liksom missa det? Nä, jag menar det..!


Snäääällaaaa?
23 Mars 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
AWAWAWAWWAWAWAAAAWWA
Infected Mushroom är klara för Arvika!! Jag var SÅÅÅ olycklig för att jag missade dem där 05, enligt närvarande i publiken var deras spelning i klass med Mews på Hultsfred.. Så nu är det klart. JAG KOMMER VARA PÅ ARVIKA 2007! =D

Sedan är det bara att hoppas att Milla inte är LPTad fortfarande och att Marie kommer sig för att köpa biljett innan de tar slut. Och jag med, för den delen.


Vem mer vill följa med?
4 Mars 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
lyckotår.http://www.youtube.com/watch?v=JJVMnKKwe6A&mode=related&search=Jag trodde aldrig att jag skulle finna den, men här är den; videon med The Lake från musikprogrammet jag såg förra året.. jag tror jag skrev om den för någon vecka sedan när jag pratat med Elina om den.. Åh.
Jag börjar nästan gråta, så glad blir jag. Underbara underbara.
Antony..

Se och hör!
3 Mars 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
kramsjukJag blir helt jäkla..gny! ..dumma bok. Jag vill också vara förälskad. Ha ett bröst att vila huvudet mot. Någons knä att somna i när man ser på tv. Sova sked.. Blä. Varför läser jag sådant här romantiskt orättvist..hmm.

27 Februari 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
I always thought..I always thought that love would be..


http://www.youtube.com/watch?v=F-JwTD10AXQ&mode=related&search=


Jag tror att jag är kär i YouTube nu.17 Februari 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
Snoosa.Imorgon! Imorgon ska jag snoosa bebis! Inte ens två veckor gammal bebis. Jag har nog aldrig träffat en sådan liten plutt förr :)

Jag försökte ringa till Ida tidigare idag, men fick inget svar. Men så ringde hon upp alldeles nyss och så bestämde vi att jag skulle hälsa på imorgon när mamma åker till jobbet. Så får vi se hur länge jag blir kvar sedan.

Kameran följer iallafall med, så får vi se om jag får någon fin bild :)

Det dyker upp lite bilder från idag i bilddagboken senare iallafall, om jag orkar lägga in dem.

Mjuff.


15 Februari 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
tecken.


Jag tror att jag har lurat mig själv litegrann, genom att intala mig att orden inte finns där fast de egentligen visst gör det. Men jag tillåter mig inte att skriva om det jag vill och behöver av rädsla för att bli dömd av de som läser, så därför verkar det som att jag är helt tom på både tankar, ord och känslor...

Ännu ett långt inlägg har författats på Lunarstorm. 7767 tecken, och det känns bra att de finns i tryggt förvar där de flestas ögon inte kommer åt att läsa. Jag tror att jag kommer skriva en hel del där inom den närmaste framtiden. Kanske hjälper det att bearbeta allting lite mer, kanske kanske..kan jag släppa taget sedan?

Imorgon ska jag söka det mod jag egentligen inte har, att ta upp det med Jeanette under terapin.. Sedan får vi se vad som sker därpå. Bara att ha allt sagt kommer nog att underlätta när hon ska jobba med mig framöver.


Mer känner jag faktiskt inte för att skriva här, och nu.


14 Februari 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Webbis


http://www.ltdalarna.se/webbisar/

Ida & Kristers söta lilla Emilia finns att skåda, 5 februari är hon född :)
8 Februari 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Ida
Jag glömde skriva i mitt inlägg igår kväll att mamma pratade med Idas mammas man igår och fick veta att Ida i måndags fick en liten tjej! Hon frågade inte efter hennes namn, men Ida sade ju att de funderat på Emilia så det kanske blev så? Återstår att se.. tänkte ringa i helgen och gratulera och så :) Och hurra för mig som hade rätt dessutom. Jag vet att jag drömde om en Emil, men jag var hela tiden övertygad om att det var en tjej..


Nu ska jag värma lite mat. Skriver mer senare om hysterikan s och hennes bankplåga respektive besöket hos psykologen.
8 Februari 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Missemjauhttp://www.youtube.com/watch?v=XbCJOiAfi5oHoppas länken funkar nu bara då...
24 Januari 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
rrräntttaaaJa, det är väl inte en förmögenhet precis.. men för förra årets pengar som förvarats på mitt e-sparkonto har jag fått 28,05 kr i ränta..och det är iallafall inget jag tackar Nej till..=)


15 Januari 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
m.Jag drömde om m inatt. Det var en fin dröm, hon bodde visst (eller befann sig åtminstone av någon anledning) i huset mittemot det där pappa bor. Jag kom ut från pappa och fick syn på henne i fönstret mellan första och andra våningen, och hon såg mig och rusade nerför trappan och ut och fram till mig där vi möttes i världens omfamning.

Jag saknar henne. Hon svarar inte när jag skriver i gästboken på Helgon.. vi har inte haft kontakt sedan på Hultsfred, då jag ju försökte träffa henne men utan att lyckas...


Men.. vad ska man säga? Det är ju inte mycket att göra åt saker och ting...5 Januari 2007  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
http://www.youtube.com/watch?v=k2xG5n1Uf0s

Egentligen vill jag ha den här låten för mig själv, men den är helt enkelt såå vacker att jag måste länka ändå..


Inatt pratade jag med pappa i 5 timmar och 21 minuter i telefon. Hehe. Ooops. Vi lade på typ tjugo över tre, sedan läste jag en stund innan jag bäddade ner mig under mitt och Sassas täcke och somnade. Lite varmt, men ack så skönt med två täcken..


Och idag..IDAG! Titta i bilddagboken!


19 December 2006  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
Catastrooph.


Jag måste betalat med inte bara pengar utan även minne på Ikea i lördags, ty jag har inte haft en tanke på att jag skulle skriva en sådan där enorm GRATTIS till Förlovningen Cat (och Pär)! här förrän nu. Men du ska veta darl, att jag tänkte ut det när vi pratade på torsdagen, eller när det var? Att jag skulle ägna ett nogginlägg till Er.

Så jag får göra det nu.


Grattis, grattis, grattis!
Jag är så glad för din skull.
Att ditt liv inte tog den riktning du trodde var ämnad för dig, liksom jag är övertygad att den kommer vara ämnad för mig.. utan att du fann Honom.
Att du verkar så lycklig värmer mitt hjärta något enormt.

Men samtidigt hugger det till litegrann, för att jag ju missat så mycket av ditt liv.. och jag önskar att det inte var så. Men hej, det är ingenting som inte går att reparera, eller hur?

Dock tycker jag du ska dra lite i handbromsen, jag har ju inte ens hunnit se lägenheten än, är det verkligen idé att gå och köpa hus då? ;)


Nåväl.

Älskar dig, tvilling.
Grattis än en gång!

5 December 2006  | Länk | Fjärilsfladder | 1 kommentar
halleluja!


Jag har just fått brev från försäkringskassan om att jag beviljats bostadstillägg, 834 kronor i månaden från och med mars 2006, vilket innebär 7000 kronor retroaktivt nu i november! HALLELUJAAAAH!


Tyvärr grumlades lyckan lite av att Sessan spydde alldeles efter att jag läst brevet. Haha. Hon blev nog inte riktigt lika lycklig som mig av någon anledning. Vilken kan jag dock inte förstå; hon är ju extra garanterad sin kattmjölk och allt nu? :S


Om en timme ska jag befinna mig på VC för att träffa mormors gamla doktor. Ska visst skriva nåt intyg till Folksam om att min allergi påverkar mig..kanske kan få en liten summa där med? Hoppas.

Well. Nu ska jag klä på mig lite mer och borsta tänder och sådant, i väntan på mamsen. Skriver väl mer sedan..


^^


23 November 2006  | Länk | Fjärilsfladder | 2 kommentarer
ojojoj


Jag fick nyss ett mejl med erbjudande om en lägenhet! o___O

Visserligen en etta utan balkong, på 34 kvm som jag inte ska ta. Men gasch liksom! :S


31 Oktober 2006  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar
fladder


Kommentar:

Anemonae 20 2006-10-31 [14:08]
Jag måste bara tacka för din helt underbara dagbok som balanserar mitt emellan skratt och klumpen i halsen hela tiden. Jag bara älskar den. Överge aldrig Haket? (om nu inte haket överger oss..)

Hennes kommentar till min kommentar, i hennes dagbok:

...Det finns inget som gör mig gladare.

Det bara fladdrar i magen när jag kan göra någon glad som gör mig glad in return. Helt underbart fjärilsfladder.


Och Madrugada - Step into this room and dance for me på högsta volym, repeat.


Underbara jävla musik!31 Oktober 2006  | Länk | Fjärilsfladder | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida