Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Kattor.Jag har börjat längta efter lussekatter. Det känns ju lite sisådär. Det är ju typ två månader tills det börjar bli aktuellt att baka dem...


Fredag, Idol, höstpremiär för Höstlöven att lysas upp av teljus. Har tänkt ta fram dem flera gånger på sistone men lyckats glömma. Igår grävde jag längst bak i ljusskåpet så de inte kunde glömmas ikväll när det började skymma. Fast nu har ett ljus redan slocknat, det andra gör det nog närsomhelst. Tokigt. Kvällen är ju ännu ung!


Annars. Skurat köks- och hallgolv idag. Det doftade ljuvlig såpa när jag kom hem efter biblioteks- och affärsbesök samt en tur ut i skog och mark för införskaffande av ris till kyrkogården som vi åkte till därnäst. Innan dagens farochflängande avslutades hos mamma.
Diskade lite.

Sedan har jag bara trynat i tv-soffan.

Imorgon ska jag möjligtvis ge mig på lite mer fönsterputsning eller så. Ett göromål i sänder så kommer listan med måsten vara avprickad helt så man kan börja från början...igen.


9 Oktober 2009  | Länk | Hus-hem & trädgårdsrelaterade drömmar | 0 kommentar
Gardendreams.Jag tänkte fortsätta på trädgårdsdrömstemat jag inledde igår. Kom fram till att en egen kategori för sådana här inlägg kunde vara på sin plats också, så nu är Hus-hem & trädgårdsrelaterade drömmar född. Självklart ska man specificera så mycket man bara kan och ha långa namn!

Problemet med det här inlägget var att jag tänkt länka till ett finfint perenn-inlägg som jag sparat på bloglovin. Naturligtvis var det den bloggerskan som bestämde sig för att inte blogga mer för bara några dagar sedan, och som nu raderat hela bloggen med sina gamla inlägg. Så. Det blir lite dåligt med illustrationer.

Iallafall. Man måste ju ha lite mindre växter också. Perenner, återkommande växter. Hosta är en växt i alla världens gröna och grön-vit-spräckliga nyanser. Jag älskar dem. Dem skulle jag ha en ganska stor samling av.

Naturligtvis måste man ha många sorters rosor också. Gärna den som finns hemhemma i Paradiset, för den har mormor hämtat från sin barndomsgård. Jag vet inte vad den heter, men de ljusrosa blommorna är så fina!
Mer intensivt rosa rosor kan också vara på sin plats. Och självklart behövs vita och röda också. Röda klätterrosor hade varit fint till mitt vita hus med engelska fönsterbågar, tex...

Och så pioner. Rhododendron. Där finns ju så många fina sådana så det skulle bli minst sagt svårt att begränsa sig till någon enda sort... ett stort antal är alltså givet! :)

Och nu har vi inte ens kommit till syrénerna. Syréner är en självklarhet i min drömträdgård. Bondsyréner i den klassiska ljuslila nyansen har följt med mig sedan jag var liten, så dem är viktigast. Men rosa och vita för variation behövs också...

Sedan tycker jag otroligt mycket om schersmin, den doftar helt ljuvligt ju! Och så finns det där lilla trädet med gula blommor, jag minns inte vad det heter nu bara för att jag kom på att jag måste nämna schersminen först.. Men jag vet inte om jag kan bo kvar här om jag nånsin ska få ett sådant, för de klarar sig bara till zon IV om jag är korrekt underrättad.

Såklart att man kan testa ändå, men det finns ju ingen garanti att saker och ting överlever..

Oh. Liljor. Och tulpaner! Konstigt nog har vi faktiskt aldrig haft tulpaner någonstans där vi bott under min uppväxt, och mormor hade inga heller, så sådana är ett måste! Snödroppar är ju inte så lite fina då de blommar innan nästan allt annat om våren...
Och riddarsporre. Blå! Lavendel, massor med lavendel. Och alliumbollar. Det måste vara en av de tuffaste blommorna ever. Och stjärnflocka. Liljekonvaljer är nog ett av de största måstena...

Ja, som ni hör kommer jag behöva en stooor trädgård för att få plats med allt. Och så skulle jag nog behöva dubblera dygnets timmar för att kunna hålla pli på allt ;)I eftermiddag har jag handlat och klippt gräs hos mamma. När jag kom hem blev det att hänga tvätt som jag stoppade i tvättmaskinen innan jag blev hämtad. Det blev alltså lite nytta gjord idag med... Egentligen skulle jag behövt diska också, jag har fått lov att använda skedar jag aldrig använder idag och igår. Men det får minsann vänta tills imorgon. Jag överlever nog ändå.

4 Augusti 2009  | Länk | Hus-hem & trädgårdsrelaterade drömmar | 3 kommentarer
Längtansfladder.


Jag borde egentligen sluta läsa alla hus/byggar/bloggar. Jag blir alldeles förkrossad och trasas sönder av avundsjuka över att de får men inte jag. Jag vill också bygga huuuus!

Mitt fina putsade, vita stenhus med pulpettak och svarta eller engelskt röda fönsterbågar. Vinkelformat med en gigantisk uteplats...

En köksträdgård alldeles i närheten.
Och så bärbuskar, äppelträd, körsbärsträd. Jordgubbsland - kanske i en gammal eka som jag såg i en blogg en gång. Växthus. Minst lika mycket för umgänge som för tomat- och gurkodling....

Självklart behöver det inte förbli ouppnåeligheter, men för stunden är det det. Och det är lite plågsamt. Puff!
Jag skrev detta på Haket tidigare idag och kände för att skriva vidare nu. Då kan jag ju göra det här så det inte ekar så tomt på uppdateringar, tänkte jag. :)


Den här sommaren när jag mer eller mindre växt samman med trädgårdsspaden har jag insett hur roligt det faktiskt är att sätta spaden i marken och flytta buskar eller nyplantera.. (vilket jag gjort emellan jord-stenskyfflingen). Klart det är jobbigt som tusan att flytta en tvåmeterssyrén, men när det är klart känner man sig ganska nöjd. Ännu bättre är det när man ser att projektet lyckas, och busken tar sig. Överlever.
En av mina mesta "det-ser-jag-fram-emot"-grejer i samband med att bygga eller köpa hus är utan tvekan att få anlägga en trädgård. Helst från skratch. Fast kanske med ett äppelträd eller två sedan innan, så man inte måste vänta i tio år på att de ska börja ge frukt liksom! ;)

Jag drömmer, som synes här ovan, om växthus för tomat och gurka, körsbärs- och äppelträd. Kanske plommon och päron kunde vara något också. Svarta- och röda vinbär, jordgubbar, smultron, hallon. Och så pallkragar som man kunde odla potatis, morötter, sallad och kanske lök i?

Så skulle jag ha en stooor frys att stoppa ner delar av skörden i, för att kunna ta fram och tillaga något av gottigheterna mitt i råkallaste vintern - i mitt stora fina bakochmatlagningsvänliga kök med diskmaskin!


Usch, det är verkligen plågsamt att tänka på sådant man längtar efter att ha och vill göra och så utan att ha minsta möjlighet att uppfylla drömmen på länge än..

3 Augusti 2009  | Länk | Hus-hem & trädgårdsrelaterade drömmar | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida